Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dolmeb

Pracowałeś w firmie Dolmeb i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
afera - 2014-11-19 22:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komentator - 2014-10-01 20:53:11]:
13stka jak sama nazwa mówi to 13pensja a nie jakieś ochłapy które nawet nie są połową wynagrodzenia wiec zmieńcie nazewnictwo PREMIA
zdjecie uzytkownika
Władek - 2014-12-31 13:24:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy rok,wielkie zmiany,nowy kierownik,nowy majster.ciekawe kto ich zastąpi. Macie jakieś propozycje?
zdjecie uzytkownika
Franciszek - 2014-12-31 19:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To kiedy w Dolmed przyszedł nowy kierownik, czy ma zaczać dopiero od nowego roku? W ogóle warto aplikowac do nich obecnie, bo ja chciałbym pracować w rozwijającej się firmie, z perspektywami, a nie dążącej ku upadkowi, czy zwalniającej co jakis czas pracowników. Z góry dziekuje za wszystkie komentarze.
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-01-12 21:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Już wiadomo kto będzie nowym majstrem,co wy na to?
zdjecie uzytkownika
dorota - 2015-02-22 12:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zasiek - 2014-05-17 00:24:56]:
Zapraszam do kontaktu,możliwość zmiany pracy w tej samej branży z szefostwem które docenia pracowników,poszukujemy osób z doświadczeniem w branży meblowej,kadrę zarządzającą liderów produkcji,brygadzistów,pracowników produkcji zapraszam do kontaktu pod adresem mail dorota.w@dsystems.pl
zdjecie uzytkownika
koordynator - 2015-02-22 13:40:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...a nie ma jakiegoś wakatu dla koordynatora? Chętnie porysowałbym jakieś tabelki...mogą być nawet w excelu... ;)
zdjecie uzytkownika
Czytelnik - 2015-02-24 18:26:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [koordynator - 2015-02-22 13:40:35]:
...ja bym jeszcze dodał do koniecznych umiejętności znajomość języka angielskiego - by móc rozmawiać z Czechami oraz wklejania obrazków/zdjęć do tekstu...!
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-03-03 17:17:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czytelnik - 2015-02-24 18:26:35]:
...a ile można u Was zarobić na takiej posadce?
zdjecie uzytkownika
lider - 2015-03-09 11:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Tysiąć pińćset wezmiesz
zdjecie uzytkownika
audytor - 2015-03-11 20:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lider - 2015-03-09 11:18:50]:
...chyba x4!
zdjecie uzytkownika
1234 suchy - 2015-03-22 16:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Dzień dobry!!!Mam takie pytanko . Kiedy PREZESI w końcu mają zamiar przedstawić pracownikom "NOWEGO KIEROWNIKA".Póki co , to kręci się jakiś ziomek po "ZAKŁADZIE" Lekko przygarbiony , nic nie mówiący.Pewnie zatrudnili gościa z jakąś grupą i mają ulgę itp. Ale my tzn.Pracownicy "FIRMY" Dolmeb ,produkującej "MEBLE" dla koncernu IKEA chcielibyśmy w końcu poznać szanowna dyrekcjo "KIEROWNIKA". A tak na marginesie może czas by ten gość(kierownik)nauczył się kultury zacznijmy od D Z I E Ń D O B R Y !!! KULTURA na poziomie 0%. P. S. Panie kieriwniku BOGDANIE Wróć do nas PROSIMY. PRACOWNICY FIRMY DOLMEB w ŚWIDNICY.To tyle w temacie Dziękuję
zdjecie uzytkownika
dobry duszek - 2015-03-31 15:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a czy ktoś, kiedyś usłyszał takie słowa jak "dziękuję; dobra robota; dobrze się spisaliście; jestem zadowolony; zakończyliśmy dobry tydzień; ładne elementy" ???? Cały czas są tylko wymagania, zakazy, rozkazy, krzyki i pretensje. Wszyscy wiemy że zarobki są do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nie tylko to wpływa na atmosferę w pracy. Może należało by wysłać większość przełożonych na jakiś kurs z podstaw zarządzania i motywacji, bo podejście niektórzy mają jeszcze chyba trochę komunistyczne. Skoro nie ma środków na podwyżki to zróbcie chociaż coś zęby poprawić atmosferę. Póki co to każdy przychodzi już do pracy z negatywnym nastawieniem a to nie jest dobre (dla nas i dla dobra zakładu). Może czasami by wystarczyło poklepać kogoś po plecach i powiedzieć "dobrze wczoraj pracowaliście, dużo zrobiliście " i gwarantuje że większości pojawi się uśmiech na twarzy. Nie jest to jakieś bardzo trudne, trochę podstaw zarządzania zasobami ludzki, trochę psychologii (można poczytać o tym w internecie). Jeśli się sytuacja nie poprawi to zwalniać będzie się jeszcze więcej osób , a Ci co zostaną będą jeszcze mniej się przykładać do pracy.
p.s
a z tym "dzień dobry" to chyba kwestia kultury ludzi(nie wszystkich oczywiście). Na pewno każdy pracownik produkcji wchodząc np. do kadr, rachuby itp zaczyna od "dzień dobry" a w drugą stronę ? no cóż ...
zdjecie uzytkownika
varg - 2015-04-14 15:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dobry duszek - 2015-03-31 15:01:09]:
Generalnie zasada w zakładzie jest taka że kto przychodzi ten wita się z pozostałymi. Czyli jeśli ja idę np. do biura to się kłaniam. Jeśli ktoś z biura idzie na produkcję to też się kłania - nie ja im tylko oni mnie. I nietrudno zaobserwować że np. prezesi zawsze idąc przez halę ukłonią się. Niestety ale niektórzy myślą że przyjdą i wszyscy im się będą kłaniać a tego nie robią i robić nie będą. Ale tak to już jest jak ktoś nie zna dobrych manier i takiego można łatwo zgasić. To raz.
Druga kwestia dobrych manier to kiedy mówimy sobie per Ty. Nie mówię tu o produkcji - tutaj wszyscy są po imieniu i starzy i młodzi i jest to normalne zaś mam oczywiście na myśli pewne osoby z góry. I oczywiście pewnie uważają że one mogą bo są nie wiadomo kim a druga strona już nie. I niestety to też jest bardzo złe i lekceważące w stosunku do drugiej osoby.
zdjecie uzytkownika
nieitotne - 2015-04-15 19:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [varg - 2015-04-14 15:31:04]:
...mówienie na Ty czy na Pan o niczym nie świadczy, są tu różne zasady o proponuję sobie poczytać jakiś poradnik savoir vivre...pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
Bon-Ton - 2015-04-18 20:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cz.1
Powitanie w pracy
Słowa powitania mówi zawsze ten, kto wchodzi, nie ważne czy jest to szef, podwładny czy podwładna. Szef wchodzący do pokoju nie tylko mówi „Dzień dobry”, ale również, jako szef wyciąga pierwszy rękę na powitanie do tych pracowników, których nie będzie zaraz prosił do swojego gabinetu. Pozostałym podaje rękę w gabinecie.

Jeśli w pokoju siedzi kobieta-pracownik i wchodzą do niego różni pracownicy, którzy witają się z nią przez podanie ręki zawsze powinna wstać.
zdjecie uzytkownika
Bon-Ton - 2015-04-20 19:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cz.2

Jak przechodzić na Ty?
Zasady grzecznościowe obowiązujące podczas przechodzenia na Ty, nakazują by z taką propozycją zawsze wychodziła osoba starsza. W niektórych sytuacjach występują jednak pewne wyjątki. W relacjach damsko-męskich, przejście na Ty proponuje kobieta mężczyźnie. W pracy z kolei chęć większego spoufalenia się inicjuje osoba zajmująca wyższe stanowisko...
zdjecie uzytkownika
nowonarodzony2315 - 2015-04-24 07:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to coś Dolmep idzie ku upadkowi.Dobrze że w biurze jest sporo ludzi będą mogli swobodnie zastąpić odchodzących z "pracy" Na start proponuję 8,30zł na godzinę.Składać CV-na pewno oddzwonimy do tych nierobów
zdjecie uzytkownika
KAjnto - 2015-04-30 16:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe te wasze tutoriale na temat pracy w Dolmebie. Ale właśnie przy okazji pracy. Wiecie może kiedy będzie najbliższa rekrutacja do tej firmy i na co zwracać uwagę ?
zdjecie uzytkownika
zazdrosna Ela - 2015-05-03 19:54:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowonarodzony2315 - 2015-04-24 07:33:31]:
CIENKIE WPISY,CZYTAJCIE NA STRONACH DIORY,TAM JEST JAKIŚ DEBILO-PUTIN I DEBILO-BURAK,PODOBNA SWIETNY DUET,PRZYJEMNEJ LEKTURY.....
zdjecie uzytkownika
Bon-Ton - 2015-05-04 16:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cz.3
Jak podawać dłoń?
Podanie ręki jest jednym z ważniejszych elementów powitania. Nie należy więc robić tego od niechcenia czy dotykając dłoni innej osoby jedyni końcówkami palców. Do uścisku dłoni warto dodać jeszcze uśmiech, a nawet miłe słowa. Takiemu przywitaniu powinien towarzyszyć również kontakt wzrokowy.
Podczas podawaniu ręki powinniśmy patrzeć prosto w oczy. Niewskazane jest rozglądanie się na boki. Jeśli siedzimy za stołem czy biurkiem, a ktoś chce nas przywitać uściskiem dłoni, koniecznie powinniśmy zza niego wyjść. Podawanie ręki nad stołem jest oznaką nieznajomości dobrych manier.
zdjecie uzytkownika
do Pani Doroty - 2015-05-26 11:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogłupiająca praca za 9 zł, na umowie nie gwarantują nawet płacy minimalnej ! Owszem -zapłacą ale jak nadrobisz nadgodzinami ! Wyzysk ! Nie ma szans na zmianę pracy w tej samej branży- szefostwo nie docenia- nie szukają mądrzejszych od siebie !!!!!!
zdjecie uzytkownika
heros - 2015-06-14 14:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Pani Doroty - 2015-05-26 11:25:21]:
Gdybyście jednak mimo wszystko poszukiwali dalej pracy w Dolmebie to jest opcja na zatrudnienie. Szukają w tej chwili Inżynierów do spraw procesów do Świdnicy http://www.infopraca.pl/praca/inzynier-ds-procesow/swidnica/11694152 . Kasa dużo lepsza niż wspomniane 9 złotych, więc warto sięchyba zastanowić
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-06-18 20:53:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...a czy coś wiadomo o 13-stce? Podobno jest duża kasa do podziału...
zdjecie uzytkownika
analityk - 2015-07-01 19:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-06-18 20:53:35]:
...płacą jakieś grosze, myślałem że to 1-sza rata a to ponoć całość. Zysk za 2014rok był podobny do tego z poprzedniego...
zdjecie uzytkownika
do Herosa - 2015-07-10 17:21:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heros - 2015-06-14 14:09:55]:
...inżynier do spraw procesów należy czytać asystent dyrektora... ;)
zdjecie uzytkownika
ekonomistka - 2015-07-11 13:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do Pani Doroty - 2015-05-26 11:25:21]:
...nie wszyscy mają stawkę 9zł, są i tacy co mają 16...18...20zł, a wtedy praca w jedną sobotę daje nawet 400zł !!!
Z reguły nie kończy się to na jednej sobocie/niedzieli... ???
zdjecie uzytkownika
morton - 2015-08-19 20:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie mnie ciekawi od czego zależy to jaką kto ma stawkę, jest to jakoś od góry ustalane, czy co jest brane pod uwagę czy ktoś dostaje 9 zł a ktoś 20 zł. To spora różnica jednak. Jakiś czas temu poszukiwali koordynatora dz zaopatrzenia i to byłoby coś dla mnie, ale taka różnica w kasie jest conajmniej dziwna.
zdjecie uzytkownika
morton - 2015-08-19 20:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie mnie ciekawi od czego zależy to jaką kto ma stawkę, jest to jakoś od góry ustalane, czy co jest brane pod uwagę czy ktoś dostaje 9 zł a ktoś 20 zł. To spora różnica jednak. Jakiś czas temu poszukiwali koordynatora dz zaopatrzenia i to byłoby coś dla mnie, ale taka różnica w kasie jest conajmniej dziwna.
zdjecie uzytkownika
Klaudiusz - 2015-10-11 11:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...mamy w firmie już namiastkę Big-Brothera, zainstalowano w halach produkcyjnych szereg kamer, przez które można obserwować pracowników przez całą dobę..., tylko dlaczego nie ma tych kamer np.w UR? Przecież tam niejednokrotnie bywa, że na 2-ej i 3-ej jest 1-osoba, więc poprawiło by to nawet i bezpieczeństwo, nie mówiąc o kontroli zaangażowania w pracy? I co Ty na to Wielki Bracie?
zdjecie uzytkownika
tre - 2015-10-11 14:31:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@morton no ja akurat też widziałem te ogłoszenia na kierownika produkcji, mistrza zmiany i koordynatora zaopatrzenia, ale przyznam że nie patrzyłem ile wynosi wynagrodzenia, nie wiem nawet czy o tym pisali, ale to raczej niemożliwe żeby była aż taka różnica 9 a 20 złotych..ktoś się chyba musiał pomylić..
zdjecie uzytkownika
czytelnik - 2015-10-28 21:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tre - 2015-10-11 14:31:20]:
...chyba ktoś tu robi za narratora albo jest zupełnie niezorientowany w firmie. Pomyłki nie ma, ale większość wie kto gdzie jakie stawki ma. A tak w ogóle to raczej coraz gorzej się tu wszystko kręci...
zdjecie uzytkownika
orton - 2015-11-03 22:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten morton to ściema żeby nic nie pisać. Taka wrzutka żeby było bez sensu. Cwane. Jak widać lobby działa.
zdjecie uzytkownika
walis - 2015-11-18 02:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ho wam ludki, jakiś czas temu zauważyłem, że szukali informatyka do dolmebu w świdnicy, jak macie ochotę a szukacie pracy to możecie sobie zerknąć na ofertę, zwłaszcza, że moim zdaniem jest całkiem interesująca, tylko wiadomo no, szukają osób z wykształceniem co najmniej wyższym licencjackim, ale stała umową o pracę :)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-11-20 05:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wykształcenie o którym piszesz to nie jest chyba aż taki duży problem @walis. Dużo osób jest po licencjacie, bo bardzo dużo idzie na studia.
zdjecie uzytkownika
eno - 2015-11-22 17:30:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mozna nawet byc w szkole i u nich nawet na praktyki isc pozniej chyba jest mozliwosc zatrudnienia na stałe
zdjecie uzytkownika
I-23 - 2015-11-23 22:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak zarobki ostatnio ? Chyba super.Tyle jeszcze na wpłatę nie miałem..a może się pomylili?
zdjecie uzytkownika
thebest - 2015-11-24 20:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trochę to smutne, że w jednym miesiącu w roku człowiek jest szczęśliwy patrząc na swoją wypłatę, czy przypadkiem nie jest to codzieność/
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-12-01 21:41:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [I-23 - 2015-11-23 22:11:33]:
...a co-na odprawę emerytalną jeszcze się załapałeś?
zdjecie uzytkownika
bgvfcd - 2015-12-08 23:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no cóż najwidoczeniej bardzo szybko zeszły od nich te oferty pracy bo nic już od nich nie ma..a szkoda bo oferta na stanowsiko kierownika produckji była ciekawa
zdjecie uzytkownika
czytelnik - 2015-12-10 20:16:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bgvfcd - 2015-12-08 23:53:55]:
Gościu, nie na temat piszesz, stanowisko kierownika zakładu (zresztą chyba dość gorące no i przez to dobrze opłacane) jest w firmie jedno, a robotę odwalają setki osób na produkcji...bez nich klapa!
zdjecie uzytkownika
pracownikzestazem - 2015-12-15 18:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie i Panie z zarządu związku branżowego, zmieńcie wpis w KRS, bo jak na razie figuruje tam wpis z nieaktualnym składem Zarządu...a chcecie reprezentować interesy załogi firmy!
zdjecie uzytkownika
zonon - 2015-12-19 04:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, a może orientuje się ktoś jakie obecnie sa stawki na produkcji w Dolmeb i jaką umowe teraz daja nowym przy starcie. Byłbym bardzo wdzieczny za informacje.
zdjecie uzytkownika
1234pimpek - 2015-12-28 19:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zonon - 2015-12-19 04:02:44]:
słuchaj na start dostaniesz 9 zł tyle co wiadomo płacą nowym
zdjecie uzytkownika
wqwq - 2015-12-30 16:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zonon mysle ze bedzie cos wiecej na ten temat kiedy wstawia jakies nowe oferty pracy, bo poki co to nic nie ma, a szkoda bo bym aplikowal jako mistrz zmiany
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-03 12:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Życzenia noworoczne
Zarząd firmy jakoś nie złożył załodze życzeń noworocznych, więc składamy życzenia zarządowi, a by w Nowym Roku:
- firma wypracowała zysk chociaż 5%
- szukać oszczędności nie w kieszeniach pracowników ze stażem, a zacząć od siebie i innych kosztów działalności
- aby planowana modyfikacja systemu wynagrodzeń nie polegała tylko na zabieraniu i równaniu (w historii urawniłowkę już przerabiano)
- dążyć do konsolidowania załogi i z załogą a nie do czegoś zupełnie odwrotnego...
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2016 ROKU!
zdjecie uzytkownika
eno - 2016-01-03 17:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekaw jestem czy teraz moze od stycznia czy na poaczatku lutego beda kogos poszukiwac, zazwyczaj tak jest ze od nowego roku sa przyjecia mi zalezy na produkcji
zdjecie uzytkownika
007 - 2016-01-10 12:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...właśnie zwolniono w dość mało inteligentny sposób pracownika i jest wakat na Specjalista ds. Zaopatrzenia; a może k-k wykaże się zastępując pracownika?
zdjecie uzytkownika
bunt - 2016-01-10 23:21:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@007 no widać, że jest wakat, oferta wisi tutaj na stronie. Pytanie tylko, dlaczego zwolniono kogoś w "mało inteligentny sposób". Może jednak ktoś się nie sprawdził, a tu chyba trzeba się wykazać
zdjecie uzytkownika
milutko - 2016-01-24 16:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj coś mam przeczucie, że to ciebie @007 zwolnili z tego stanowiska. Niby przykro, chociaż ja jakoś bardzo nie narzekam, bo mogę się teraz u nich zatrudnić jako ten właśnie specjalista ds. zaopatrzenia. Wymagają doświadczenia na podobnym stanowisko minimum 3 lata i prawko kat. B. Umowa zaś jest na czas nieokreślony, więc bardzo dobrze ;)
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-07 19:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik poprawił swoje maniery i nawet się uśmiecha. A na temat pracy i zarobków hmm... nadźwigać się trzeba, mało płacą chyba najmniej ze wszystkich fabryk, a praca nie lekka. Panuje tam dziwna atmosfera zamiast trzymać się wszyscy razem to każdy sobie... Powoli robi się tam niezła patologia i zwalnia się coraz więcej osób. Słyszał dużo dobrego o tej firmie, ale to wszystko już nijak się ma do teraźniejszości.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Dolmeb!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dolmeb

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert