brak logo

Dolmeb

Świdnica

Opinie o Dolmeb

Bon-Ton 2015-04-20 19:33:54
cz.2

Jak przechodzić na Ty?
Zasady grzecznościowe obowiązujące podczas przechodzenia na Ty, nakazują by z taką propozycją zawsze wychodziła osoba starsza. W niektórych sytuacjach występują jednak pewne wyjątki. W relacjach damsko-męskich, przejście na Ty proponuje kobieta mężczyźnie. W pracy z kolei chęć większego spoufalenia się inicjuje osoba zajmująca wyższe stanowisko...
nowonarodzony2315 2015-04-24 07:33:31
to coś Dolmep idzie ku upadkowi.Dobrze że w biurze jest sporo ludzi będą mogli swobodnie zastąpić odchodzących z "pracy" Na start proponuję 8,30zł na godzinę.Składać CV-na pewno oddzwonimy do tych nierobów
4
KAjnto 2015-04-30 16:20:57
Ciekawe te wasze tutoriale na temat pracy w Dolmebie. Ale właśnie przy okazji pracy. Wiecie może kiedy będzie najbliższa rekrutacja do tej firmy i na co zwracać uwagę ?
zazdrosna Ela 2015-05-03 19:54:54
CIENKIE WPISY,CZYTAJCIE NA STRONACH DIORY,TAM JEST JAKIŚ DEBILO-PUTIN I DEBILO-BURAK,PODOBNA SWIETNY DUET,PRZYJEMNEJ LEKTURY.....
Bon-Ton 2015-05-04 16:34:04
cz.3
Jak podawać dłoń?
Podanie ręki jest jednym z ważniejszych elementów powitania. Nie należy więc robić tego od niechcenia czy dotykając dłoni innej osoby jedyni końcówkami palców. Do uścisku dłoni warto dodać jeszcze uśmiech, a nawet miłe słowa. Takiemu przywitaniu powinien towarzyszyć również kontakt wzrokowy.
Podczas podawaniu ręki powinniśmy patrzeć prosto w oczy. Niewskazane jest rozglądanie się na boki. Jeśli siedzimy za stołem czy biurkiem, a ktoś chce nas przywitać uściskiem dłoni, koniecznie powinniśmy zza niego wyjść. Podawanie ręki nad stołem jest oznaką nieznajomości dobrych manier.
do Pani Doroty 2015-05-26 11:25:21
ogłupiająca praca za 9 zł, na umowie nie gwarantują nawet płacy minimalnej ! Owszem -zapłacą ale jak nadrobisz nadgodzinami ! Wyzysk ! Nie ma szans na zmianę pracy w tej samej branży- szefostwo nie docenia- nie szukają mądrzejszych od siebie !!!!!!
heros 2015-06-14 14:09:55
Gdybyście jednak mimo wszystko poszukiwali dalej pracy w Dolmebie to jest opcja na zatrudnienie. Szukają w tej chwili Inżynierów do spraw procesów do Świdnicy http://www.infopraca.pl/praca/inzynier-ds-procesow/swidnica/11694152 . Kasa dużo lepsza niż wspomniane 9 złotych, więc warto sięchyba zastanowić
zainteresowany 2015-06-18 20:53:35
...a czy coś wiadomo o 13-stce? Podobno jest duża kasa do podziału...
analityk 2015-07-01 19:40:45
...płacą jakieś grosze, myślałem że to 1-sza rata a to ponoć całość. Zysk za 2014rok był podobny do tego z poprzedniego...
do Herosa 2015-07-10 17:21:29
...inżynier do spraw procesów należy czytać asystent dyrektora... ;)
ekonomistka 2015-07-11 13:50:48
...nie wszyscy mają stawkę 9zł, są i tacy co mają 16...18...20zł, a wtedy praca w jedną sobotę daje nawet 400zł !!!
Z reguły nie kończy się to na jednej sobocie/niedzieli... ???
morton 2015-08-19 20:00:20
W takim razie mnie ciekawi od czego zależy to jaką kto ma stawkę, jest to jakoś od góry ustalane, czy co jest brane pod uwagę czy ktoś dostaje 9 zł a ktoś 20 zł. To spora różnica jednak. Jakiś czas temu poszukiwali koordynatora dz zaopatrzenia i to byłoby coś dla mnie, ale taka różnica w kasie jest conajmniej dziwna.
morton 2015-08-19 20:03:14
W takim razie mnie ciekawi od czego zależy to jaką kto ma stawkę, jest to jakoś od góry ustalane, czy co jest brane pod uwagę czy ktoś dostaje 9 zł a ktoś 20 zł. To spora różnica jednak. Jakiś czas temu poszukiwali koordynatora dz zaopatrzenia i to byłoby coś dla mnie, ale taka różnica w kasie jest conajmniej dziwna.
Klaudiusz 2015-10-11 11:25:28
...mamy w firmie już namiastkę Big-Brothera, zainstalowano w halach produkcyjnych szereg kamer, przez które można obserwować pracowników przez całą dobę..., tylko dlaczego nie ma tych kamer np.w UR? Przecież tam niejednokrotnie bywa, że na 2-ej i 3-ej jest 1-osoba, więc poprawiło by to nawet i bezpieczeństwo, nie mówiąc o kontroli zaangażowania w pracy? I co Ty na to Wielki Bracie?
tre 2015-10-11 14:31:20
@morton no ja akurat też widziałem te ogłoszenia na kierownika produkcji, mistrza zmiany i koordynatora zaopatrzenia, ale przyznam że nie patrzyłem ile wynosi wynagrodzenia, nie wiem nawet czy o tym pisali, ale to raczej niemożliwe żeby była aż taka różnica 9 a 20 złotych..ktoś się chyba musiał pomylić..
czytelnik 2015-10-28 21:18:44
...chyba ktoś tu robi za narratora albo jest zupełnie niezorientowany w firmie. Pomyłki nie ma, ale większość wie kto gdzie jakie stawki ma. A tak w ogóle to raczej coraz gorzej się tu wszystko kręci...
orton 2015-11-03 22:22:13
ten morton to ściema żeby nic nie pisać. Taka wrzutka żeby było bez sensu. Cwane. Jak widać lobby działa.
walis 2015-11-18 02:19:25
hej ho wam ludki, jakiś czas temu zauważyłem, że szukali informatyka do dolmebu w świdnicy, jak macie ochotę a szukacie pracy to możecie sobie zerknąć na ofertę, zwłaszcza, że moim zdaniem jest całkiem interesująca, tylko wiadomo no, szukają osób z wykształceniem co najmniej wyższym licencjackim, ale stała umową o pracę :)
Adam 2015-11-20 05:20:33
Wykształcenie o którym piszesz to nie jest chyba aż taki duży problem @walis. Dużo osób jest po licencjacie, bo bardzo dużo idzie na studia.
eno 2015-11-22 17:30:29
mozna nawet byc w szkole i u nich nawet na praktyki isc pozniej chyba jest mozliwosc zatrudnienia na stałe
I-23 2015-11-23 22:11:33
A jak zarobki ostatnio ? Chyba super.Tyle jeszcze na wpłatę nie miałem..a może się pomylili?
thebest 2015-11-24 20:33:58
trochę to smutne, że w jednym miesiącu w roku człowiek jest szczęśliwy patrząc na swoją wypłatę, czy przypadkiem nie jest to codzieność/
nikt 2015-12-01 21:41:33
...a co-na odprawę emerytalną jeszcze się załapałeś?
bgvfcd 2015-12-08 23:53:55
no cóż najwidoczeniej bardzo szybko zeszły od nich te oferty pracy bo nic już od nich nie ma..a szkoda bo oferta na stanowsiko kierownika produckji była ciekawa
czytelnik 2015-12-10 20:16:11
Gościu, nie na temat piszesz, stanowisko kierownika zakładu (zresztą chyba dość gorące no i przez to dobrze opłacane) jest w firmie jedno, a robotę odwalają setki osób na produkcji...bez nich klapa!
pracownikzestazem 2015-12-15 18:05:11
Panowie i Panie z zarządu związku branżowego, zmieńcie wpis w KRS, bo jak na razie figuruje tam wpis z nieaktualnym składem Zarządu...a chcecie reprezentować interesy załogi firmy!
zonon 2015-12-19 04:02:44
Witam, a może orientuje się ktoś jakie obecnie sa stawki na produkcji w Dolmeb i jaką umowe teraz daja nowym przy starcie. Byłbym bardzo wdzieczny za informacje.
1234pimpek 2015-12-28 19:38:58
słuchaj na start dostaniesz 9 zł tyle co wiadomo płacą nowym
wqwq 2015-12-30 16:23:54
@zonon mysle ze bedzie cos wiecej na ten temat kiedy wstawia jakies nowe oferty pracy, bo poki co to nic nie ma, a szkoda bo bym aplikowal jako mistrz zmiany
pracownik 2016-01-03 12:07:23
Życzenia noworoczne
Zarząd firmy jakoś nie złożył załodze życzeń noworocznych, więc składamy życzenia zarządowi, a by w Nowym Roku:
- firma wypracowała zysk chociaż 5%
- szukać oszczędności nie w kieszeniach pracowników ze stażem, a zacząć od siebie i innych kosztów działalności
- aby planowana modyfikacja systemu wynagrodzeń nie polegała tylko na zabieraniu i równaniu (w historii urawniłowkę już przerabiano)
- dążyć do konsolidowania załogi i z załogą a nie do czegoś zupełnie odwrotnego...
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2016 ROKU!
eno 2016-01-03 17:10:42
ciekaw jestem czy teraz moze od stycznia czy na poaczatku lutego beda kogos poszukiwac, zazwyczaj tak jest ze od nowego roku sa przyjecia mi zalezy na produkcji
1
007 2016-01-10 12:58:30
...właśnie zwolniono w dość mało inteligentny sposób pracownika i jest wakat na Specjalista ds. Zaopatrzenia; a może k-k wykaże się zastępując pracownika?
bunt 2016-01-10 23:21:24
@007 no widać, że jest wakat, oferta wisi tutaj na stronie. Pytanie tylko, dlaczego zwolniono kogoś w "mało inteligentny sposób". Może jednak ktoś się nie sprawdził, a tu chyba trzeba się wykazać
milutko 2016-01-24 16:10:14
Oj coś mam przeczucie, że to ciebie @007 zwolnili z tego stanowiska. Niby przykro, chociaż ja jakoś bardzo nie narzekam, bo mogę się teraz u nich zatrudnić jako ten właśnie specjalista ds. zaopatrzenia. Wymagają doświadczenia na podobnym stanowisko minimum 3 lata i prawko kat. B. Umowa zaś jest na czas nieokreślony, więc bardzo dobrze ;)
ja 2016-02-07 19:51:43
Kierownik poprawił swoje maniery i nawet się uśmiecha. A na temat pracy i zarobków hmm... nadźwigać się trzeba, mało płacą chyba najmniej ze wszystkich fabryk, a praca nie lekka. Panuje tam dziwna atmosfera zamiast trzymać się wszyscy razem to każdy sobie... Powoli robi się tam niezła patologia i zwalnia się coraz więcej osób. Słyszał dużo dobrego o tej firmie, ale to wszystko już nijak się ma do teraźniejszości.
1
ja on 2016-02-10 13:20:37
Ten kierownik nawet nie umie z ludźmi rozmawiać. A jak ktos pyta się o podwyżkę to nie ma czasu i omija szerokim łukiem
3
czytelnik 2016-02-17 21:15:32
...podobno dla nielicznych orłów wystąpiono o podwyżki, między innymi dla tych co mają i tak wysokie stawki...coś wiadomo na ten temat?
ssss 2016-02-20 17:04:03
witam ile mozna zarobic jako operator cnc?
komentarz 2016-02-25 21:12:55
....pewnie chcą zmienić swoje samochody na nowsze, teraz SUVy w modzie...i brakuje im na raty!
obserwator 2016-03-05 18:30:13
Nie dostali pewnie Ci którzy gorzej pracują, to chyba normalne - skończyły się chyba praktyki że przysługuje wszystkim z marszu, trzeba się wykazać i dobrze
cizor 2016-03-15 22:30:20
komentarz, zamiast zastanawiać się na autami to lepiej skup się na pracy. w ogóle to widziałem, że szukają tu specjalisty ds. zaopatrzenia. Wymagania dość spore - doświadczenie na podobnym stanowisku min 3 lata i angielski w stopniu biegłym.
heros 2016-03-18 16:37:17
to prawda , że akurat taki okres pracy wydaje się być dość długi... Ciężko czasem znaleźć osoby które nadawałyby się w pełni profilem na takie stanowisko
kuba 2016-03-20 21:21:45
no ale też od kandydata wiele zalezy jakby nie patrzeć.. ale można też na stanowisku jako Specjalista ds. Zaopatrzenia sporo zarobić, bo jeszcze premie są tutaj.
nikt 2016-04-12 22:00:05
...mądrala, która pracowała ostatnio na tym stanowisku została odprawiona niedawno z takim samym fasonem, z jakim sama wcześniej pożegnała podległego sobie pracownika! I tak się kółko zamknęło ;)
migotek 2016-04-19 21:25:40
Nie chce wnika o jakie zakonczenie sprawy chodzi z odprawa oststniej pracownicy, ale jezeli ktos cały czas gra nie fair i panoszy się w firmie, robiąc z siebie szefowa i rozporzadzajac ludzmi to nie dizwie się, że w koncu wlasciciel sie zdenerowowal i ją odprawił.
nowonarodzony15 2016-05-13 21:22:54
NIEZŁE JAJCA W TYM PSEUDOZAKŁADZIE!!! NAJPIERW LUDZI SIĘ PRZYJMUJE A ZA CHWILĘ ZWALNIA CO TO KUR....A ZA CYRK??? TO CHYBA WSZYSTKO POWOLI NA FINISZU DZIĘKUJĘ
2
migotek 2016-05-21 19:44:24
to zwolnij sie, jak ci to nie pasuje masz doswiadcenie wiec sie nie amrt o prace
kris 2016-06-11 21:31:06
roznie jest w tym jeszcze zakladzie. Zwolnienia byly na chwile i poprzyjmowali ludzi po kilku tyg. Teraz jeszcze przyjeli kilkanascie. Stawka mniejsza niz powinna, daja 9,20 br. Nastroje takie ze za plotem jest szansa przeniesc sie bo coraz wiecej ludzi zamierza zwolnic sie.
Kierownik poprawil sie jesli chodzi o witanie sie ale nadal jest pionkiem P (Brody), a dzieki P zaklad chyli sie ku upadkowi.
13
Olo 2016-07-22 21:19:04
Zakład istotnie chyli się ku upadkowi ,mieli jeszcze w zeszłym roku b.dobrego menadżera ale nie widział tu swojej przyszłości i się sam zwolnił. A ten który jest obecnie to jakieś nieporozumienie..!!!, nie zna się na niczym tylko śmieje się jak g...i do sera.Kto ma choć trochę szarych komórek to ucieka stamtąd i nie proponuję tu zaglądać za pracą no chyba że ktoś chce sobie "podszlifować" język Ukraiński bo coraz więcej tam takich pracowników. Na dodatek jeśli ktoś ma z nimi umowe na czas nieokreślony to niech nie liczy że go puszczą przed odpracowaniem wypowiedzenia czyli 3 m-cy..nie idą na ugodę z pracownikiem jak inne zakłady a który inny zakład będzie czekał na pracownika 3 m-ce. Jak zerwiesz sam umowę to tak Ci okroją wynagrodzenie przysługujące za sumienną swoją pracę..a najchętniej to puścili by cię na golasa.Odradzam tego pracodawcę
23
Pracownik myślący 2016-08-14 19:10:51
Pawełku to życzenia, czy doradztwo marketingowe?
Zostaw swoją opinię o Dolmeb - Świdnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dolmeb