Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BORAM IMPORT EXPORT

Pracowałeś w firmie BORAM IMPORT EXPORT i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxxx - 2012-01-17 20:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
heh dokładnie...ja też odradzam te firmę, miałam tam \"zaszczyt\" pracować jakiś czas...żenada! tam akurat nie było pod tym względem rewelacji, stąd taki klimat... a lizustwo można pominąć bo wszędzie się ktoś taki znajdzie;)
zdjecie uzytkownika
albo - 2012-12-19 18:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak w pełni podtrzymuje wszystkie słowa jak wyżej
zdjecie uzytkownika
programator - 2013-03-18 03:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja myślę, że niektóre wypowiedzi są grubo przesadzone. Chociaż tak naprawdę to ile ludzi tyle opinii. Ja też tam pracowałam - i mam zupełnie odmienne zdanie. Wprawdzie po roku czasu zrezygnowałam z pracy ale tylko ze względu na odległość i pojawienie się możliwości pracowania na podobnym stanowisku ale bliżej domu. Moje odczucia związane z firmą boram są jak najbardziej pozytywne. Oczywiście na początku nie zarabiałam przysłowiowych kokosów ale z czasem zaczęło się to stopniowo zmieniać. Czułam się doceniana. Poza tym lubiałam swoją pracę i myślę, że to było podstawą budowania dobrych relacji "z górą" i pozostałymi pracownikami. Z kolei moje pozytywne nastawienie było wyczuwalne dla tej drugiej strony - co miało swoje przełożenie zarówno na płacę jak i przyjemną atmosferę pracy. Szef - normalny człowiek, choć tak naprawdę mało miałam z nim bezpośredniego kontaktu ale szefowa - to świetna, ciepła kobitka. Podsumowując - życzę każdemu pracy na miarę samego siebie i swoich własnych możliwości. A opinię wyrabiajmy sobie nie w oparciu o cudze lecz własne doświadczenia:)
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2013-04-02 16:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mam pytania odnośnie tej firmy.Jaka panuje tam atmosfera na chwile obecna,w urzedzie pracy w P-sk jest ogłoszenie ze szukaja montażystów.Czy pensja pozwala na normalne przeżycie miesiąca czy tez na jego wegetacje,z jednoczesnym dorabianiem po za firma.
Bede wdzieczny za info
zdjecie uzytkownika
franeko - 2013-04-03 10:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam sobie opinie po mojej konkurencji i dochodze do jednego wniosku, Ci ludzie którzy tak oczerniają różne firmy między innymi tą o której teraz piszę dostali albo po (usunięte przez administratora) w pracy bo im się nie chciało robić i pracować solidnie i rzetelnie albo jako klienci nie dostali akurat korzystnej dla nich oferty. Poza tym zauważyłem, że tą akurat firmę oczernia jedna lub maksymalnie dwie osoby. Wiem, że takich ludzi jest mase którzy chcą zaszkodzić firmie w której niby pracowali i z jakimiś żalami odeszli lub zostali zwolnieni - po prostu chcą się w pewien sposób zemścic, a nie mają jaj powiedzieć tego co im na sumieniu leży prosto w oczy.
W mojej karierze zawodowej spotkałem się już z takimi przypadkami ale wszystko da się zwalczyć. Za oczernianie i szkodę wizerunku firmy można sporo zapłacić, a i do wszystkich da sie dotrzeć. Współczuje właścicielom firmy którzy niestety, ale mieli styczność z takimi ludzmi i walczcie z nimi, pamiętajcie o tym, że to Wy pracodawcy utrzymujecie ludzi którzy pracują dla Was więc Ci którzy Was oczerniają szkodzą wszystkim zatrudnionym w tej firmie, wiadomo niedociągnięcia się znajdą ale bez przesady. Wiem co to za firma i wiem, że jest wielkim dla mnie konkurentem ale jak widzę jak pracownicy czasem traktują swoich pracodawców to szla...człowieka trafia. Nie ma firm doskonałych ;) pozdrawiam wszystkich myślących czytelników
zdjecie uzytkownika
jol - 2013-04-03 11:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
robotnik - 2013-04-02 16:18:14

Witam.Mam pytania odnośnie tej firmy.Jaka panuje tam atmosfera na chwile obecna,w urzedzie pracy w P-sk jest ogłoszenie ze szukaja montażystów.Czy pensja pozwala na normalne przeżycie miesiąca czy tez na jego wegetacje,z jednoczesnym dorabianiem po za firma.

Bede wdzieczny za info
Krótko i chyba na temat Twoich pytań: NIE :)
zdjecie uzytkownika
Robotnik - 2013-04-03 13:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
franeko - 2013-04-03 10:37:10

Czytam sobie opinie po mojej konkurencji i dochodze do jednego wniosku, Ci ludzie którzy tak oczerniają różne firmy między innymi tą o której teraz piszę dostali albo po d...e w pracy bo im się nie chciało robić i pracować solidnie i rzetelnie albo jako klienci nie dostali akurat korzystnej dla nich oferty. Poza tym zauważyłem, że tą akurat firmę oczernia jedna lub maksymalnie dwie osoby. Wiem, że takich ludzi jest mase którzy chcą zaszkodzić firmie w której niby pracowali i z jakimiś żalami odeszli lub zostali zwolnieni - po prostu chcą się w pewien sposób zemścic, a nie mają jaj powiedzieć tego co im na sumieniu leży prosto w oczy.

W mojej karierze zawodowej spotkałem się już z takimi przypadkami ale wszystko da się zwalczyć. Za oczernianie i szkodę wizerunku firmy można sporo zapłacić, a i do wszystkich da sie dotrzeć. Współczuje właścicielom firmy którzy niestety, ale mieli styczność z takimi ludzmi i walczcie z nimi, pamiętajcie o tym, że to Wy pracodawcy utrzymujecie ludzi którzy pracują dla Was więc Ci którzy Was oczerniają szkodzą wszystkim zatrudnionym w tej firmie, wiadomo niedociągnięcia się znajdą ale bez przesady. Wiem co to za firma i wiem, że jest wielkim dla mnie konkurentem ale jak widzę jak pracownicy czasem traktują swoich pracodawców to szla...człowieka trafia. Nie ma firm doskonałych ;) pozdrawiam wszystkich myślących czytelników
Franeko a zatrudniasz ludzi ?Chetnie bym zaznajomił sie z Twoja firma
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2013-05-07 22:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
franeko - 2013-04-03 10:37:10

Czytam sobie opinie po mojej konkurencji i dochodze do jednego wniosku, Ci ludzie którzy tak oczerniają różne firmy między innymi tą o której teraz piszę dostali albo po d...e w pracy bo im się nie chciało robić i pracować solidnie i rzetelnie albo jako klienci nie dostali akurat korzystnej dla nich oferty. Poza tym zauważyłem, że tą akurat firmę oczernia jedna lub maksymalnie dwie osoby. Wiem, że takich ludzi jest mase którzy chcą zaszkodzić firmie w której niby pracowali i z jakimiś żalami odeszli lub zostali zwolnieni - po prostu chcą się w pewien sposób zemścic, a nie mają jaj powiedzieć tego co im na sumieniu leży prosto w oczy.

W mojej karierze zawodowej spotkałem się już z takimi przypadkami ale wszystko da się zwalczyć. Za oczernianie i szkodę wizerunku firmy można sporo zapłacić, a i do wszystkich da sie dotrzeć. Współczuje właścicielom firmy którzy niestety, ale mieli styczność z takimi ludzmi i walczcie z nimi, pamiętajcie o tym, że to Wy pracodawcy utrzymujecie ludzi którzy pracują dla Was więc Ci którzy Was oczerniają szkodzą wszystkim zatrudnionym w tej firmie, wiadomo niedociągnięcia się znajdą ale bez przesady. Wiem co to za firma i wiem, że jest wielkim dla mnie konkurentem ale jak widzę jak pracownicy czasem traktują swoich pracodawców to szla...człowieka trafia. Nie ma firm doskonałych ;) pozdrawiam wszystkich myślących czytelników
W momencie poszukiwania rzetelnego źródła informacji o danej firmie radzę pomijać wiedzę zgromadzoną na GoWork.

Zgłosiłem się i dostałem tam prace mimo tych dziwnych opinii. Nie mam zbyt wygórowanych ambicji jak co niektórzy. Na chwile obecną jestem zadowolony.
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2013-05-07 22:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
robotnik - 2013-05-07 22:01:26

franeko - 2013-04-03 10:37:10

Czytam sobie opinie po mojej konkurencji i dochodze do jednego wniosku, Ci ludzie którzy tak oczerniają różne firmy między innymi tą o której teraz piszę dostali albo po d...e w pracy bo im się nie chciało robić i pracować solidnie i rzetelnie albo jako klienci nie dostali akurat korzystnej dla nich oferty. Poza tym zauważyłem, że tą akurat firmę oczernia jedna lub maksymalnie dwie osoby. Wiem, że takich ludzi jest mase którzy chcą zaszkodzić firmie w której niby pracowali i z jakimiś żalami odeszli lub zostali zwolnieni - po prostu chcą się w pewien sposób zemścic, a nie mają jaj powiedzieć tego co im na sumieniu leży prosto w oczy.


W mojej karierze zawodowej spotkałem się już z takimi przypadkami ale wszystko da się zwalczyć. Za oczernianie i szkodę wizerunku firmy można sporo zapłacić, a i do wszystkich da sie dotrzeć. Współczuje właścicielom firmy którzy niestety, ale mieli styczność z takimi ludzmi i walczcie z nimi, pamiętajcie o tym, że to Wy pracodawcy utrzymujecie ludzi którzy pracują dla Was więc Ci którzy Was oczerniają szkodzą wszystkim zatrudnionym w tej firmie, wiadomo niedociągnięcia się znajdą ale bez przesady. Wiem co to za firma i wiem, że jest wielkim dla mnie konkurentem ale jak widzę jak pracownicy czasem traktują swoich pracodawców to szla...człowieka trafia. Nie ma firm doskonałych ;) pozdrawiam wszystkich myślących czytelników
W momencie poszukiwania rzetelnego źródła informacji o danej firmie radzę pomijać wiedzę zgromadzoną na GoWork.



Zgłosiłem się i dostałem tam prace mimo tych dziwnych opinii. Nie mam zbyt wygórowanych ambicji jak co niektórzy. Na chwile obecną jestem zadowolony.
W momencie poszukiwania rzetelnego źródła informacji o danej firmie radzę pomijać wiedzę zgromadzoną na GoWork.

Zgłosiłem się i dostałem tam prace mimo tych dziwnych opinii. Nie mam zbyt wygórowanych ambicji jak co niektórzy. Na chwile obecną jestem zadowolony
zdjecie uzytkownika
albo - 2013-05-07 22:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
albo - 2012-12-19 18:39:40

tak w pełni podtrzymuje wszystkie słowa jak wyżej
.
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2013-05-12 21:50:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
robotnik - 2013-05-07 22:03:21

robotnik - 2013-05-07 22:01:26

franeko - 2013-04-03 10:37:10

Czytam sobie opinie po mojej konkurencji i dochodze do jednego wniosku, Ci ludzie którzy tak oczerniają różne firmy między innymi tą o której teraz piszę dostali albo po d...e w pracy bo im się nie chciało robić i pracować solidnie i rzetelnie albo jako klienci nie dostali akurat korzystnej dla nich oferty. Poza tym zauważyłem, że tą akurat firmę oczernia jedna lub maksymalnie dwie osoby. Wiem, że takich ludzi jest mase którzy chcą zaszkodzić firmie w której niby pracowali i z jakimiś żalami odeszli lub zostali zwolnieni - po prostu chcą się w pewien sposób zemścic, a nie mają jaj powiedzieć tego co im na sumieniu leży prosto w oczy.



W mojej karierze zawodowej spotkałem się już z takimi przypadkami ale wszystko da się zwalczyć. Za oczernianie i szkodę wizerunku firmy można sporo zapłacić, a i do wszystkich da sie dotrzeć. Współczuje właścicielom firmy którzy niestety, ale mieli styczność z takimi ludzmi i walczcie z nimi, pamiętajcie o tym, że to Wy pracodawcy utrzymujecie ludzi którzy pracują dla Was więc Ci którzy Was oczerniają szkodzą wszystkim zatrudnionym w tej firmie, wiadomo niedociągnięcia się znajdą ale bez przesady. Wiem co to za firma i wiem, że jest wielkim dla mnie konkurentem ale jak widzę jak pracownicy czasem traktują swoich pracodawców to szla...człowieka trafia. Nie ma firm doskonałych ;) pozdrawiam wszystkich myślących czytelników
W momencie poszukiwania rzetelnego źródła informacji o danej firmie radzę pomijać wiedzę zgromadzoną na GoWork.





Zgłosiłem się i dostałem tam prace mimo tych dziwnych opinii. Nie mam zbyt wygórowanych ambicji jak co niektórzy. Na chwile obecną jestem zadowolony.
W momencie poszukiwania rzetelnego źródła informacji o danej firmie radzę pomijać wiedzę zgromadzoną na GoWork.



Zgłosiłem się i dostałem tam prace mimo tych dziwnych opinii. Nie mam zbyt wygórowanych ambicji jak co niektórzy. Na chwile obecną jestem zadowolony
W momencie poszukiwania rzetelnego źródła informacji o danej firmie radzę pomijać wiedzę zgromadzoną na GoWork.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-23 22:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robotnik mógłbyś napisać jakie warunki zaproponowali Ci w BORAM IMPORT EXPORT? Forum mnie jeszcze nieodstraszyło.
zdjecie uzytkownika
tuner - 2014-04-18 23:08:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale odstraszyło chyba niestety wszystkich innych użytkowników, bo od dawna już nie było żadnej nowinki :/
zdjecie uzytkownika
gosia - 2014-05-30 19:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boram poszukuje obecnie pracownika biurowego, możecie napisać, czy u nich w biurze panuje dobra atmosfera?
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-07-30 09:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosia - 2014-05-30 19:31:37]:
o tak możesz pomarzyć
zdjecie uzytkownika
Szczery - 2014-09-16 11:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Musisz dobrze kombinowac, zeby CI nawet brewka nie drgnela to zarobic mozna.
Rzeszow czy Adamowka, to samo. Lepiej poszukaj czegos innego.
zdjecie uzytkownika
mikel - 2014-09-21 16:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Boram ma swoją siedzibę w miejscowości Adamówka (woj. podkarpackie). Na obszarze o powierzchni 1,5 ha, na w pełni zautomatyzowanych liniach, produkują okna i drzwi z PCV. Za pośrednictwem partnerów handlowych dostarczają swoje wyroby do klientów na terenie całego kraju. Nie wydają się taką zła firmą, także dziwią mnie tutejsze komentarze.
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2014-10-14 11:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nie chce zaszkodzić firmie tylko chce ostrzec innych przed pracą tam.szkoda słów na temat tej firmy
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2014-10-29 16:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te opinie, które zamieszczacie nie napawają optymizmem. Czlowiek chce iść do pracy, bo czas najwyższy dla studenta, koniec października - czas do pracy. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Skoro ktos idzie na magazyniera, to wiadomo, że nie zarobi zbyt wiele. To chyba wie kazdy, kto gdziekolwiek pracowal
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-12-03 21:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a na jakich zasadach przyjmuja do biura? jak przebiega rekrutacja potrzebne sa kompetencje koniecznie? jak to wyglada z blizszej perspektywy... niskie zarobki na stanowisku magazyniera ? tzn jak niskie ktos móglby podpowiedziec? a jakie panuja tam warunki ze tak zle jest pracowac w tej firmie? dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
witold sum - 2015-01-05 16:44:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BORAM IMPORT EXPORT słyszałam plotki że poszukuje obecnie dużej grupy nowych pracowników, a sp-ora grupa starych ma być zwolniona. nie wiem na ile są to pogłoski prawdziwe a na ile ploteczki puste. może ktoś z was coś więcej powiedzieć na ten temat jeśli ma dobrą orientację w sprawach kadrowych w firmie?
zdjecie uzytkownika
zośka - 2015-01-25 22:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie grupa starych pracowników ma być zwolniona, tylko grupa starych pracowników kopnęła go w dupę i sama poszła jeden po drugim..
zdjecie uzytkownika
uwaga - 2015-06-25 15:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga na tą firmę, w biurze praca oficjalnie do 16:00, a tak naprawdę do minimum 16:30, tylko wyjątkowo do 16:15, a bardzo często do 18:00 lub nawet 18:30. Szef płaci tylko za pracę do 16:00, reszta czasu charytatywnie. Jak się 1 osoba upomniała o zapłatę za nadgodziny to szef powiedział, "że nie lubi geodetów i to pytanie nie do niego". Tak więc do kogo?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Kandydat/ka na pracownika działu sprzedaży umówiony/a na konkretną godzinę, zaprowadzony/a do sali konferencyjnej. Po 5 minutach przychodzi szef, opowiada o firmie, kandydat/ka o sobie, o doświadczeniu. Szef jest zainteresowany kandydatem/ką, bo kandydat/ka zna dobrze język obcy. Kandydat/ka ma odpowiadać za obsługę klientów z danego kraju, mówiącą w danym języku. Kandydat/ka ma pozyskiwać nowych klientów. Kandydat/ka żąda 2000-2500zł, szef mówi, że może być i jeszcze więcej, lecz najpierw umowa próbna na 2-4 tygodnie i najniższa krajowa, bo pracownik się uczy i firma ponosi wówczas tylko koszty. Po tym okresie próbnym umowa zostaje przedłużona jako umowa próbna do 3 miesięcy. Po 3 miesiącach umowy próbnej ma być już normalna stawka, umowa przedłużona na 1-2 miesiące (najniższa krajowa + premia uznaniowa), mija 4-ty miesiąc wpływa wypłata, nadal najniższa krajowa. Na rozmowie z szefem kandydat/ka pyta dlaczego nie ma kwoty o której była mowa na rozmowie próbnej. Szef próbuje kandydatowi/ce wmówić, że: "nie zarobiła/ł już nie mówię na firmę, ale żeby chociaż na siebie". (To co niby przez te 8,5-9h to pracownik/ca za darmo siedział/a w pracy, tak? Albo może jeszcze szefowi dopłacić za możliwość przyjścia do pracy). Jedynie szef dorzuca do ręki 200zł na dojazd na paliwo. Pracownik/ca czeka do następnego miesiąca, a tam dalej taka sama wypłata. No i znowu do szefa i znowu ta sama gadka. Kilku nowych kontrahentów załatwionych, a szef nadal wmawia, że pracownik/ca nie zarabia na siebie, nie mówiąc już o firmie. W dodatku szef zaczyna mówić, że się zastanawia, czy przedłużyć dalej umowę, która będzie się kończyć (próbuje postawić pracownika/ce w takiej sytuacji, aby się cieszył/a, że ma prace). Pomijając fakt, że pracownik/ca obsługuje odwiedzających kontrahentów zagranicznych, bo szef ni w ząb nie zna języków obcych. I tak póki ktoś się nie zwolni to robi za najniższą krajową + 200zł na paliwo. A później w jego/jej miejsce nowa osoba, która da się tak samo w konia zrobić za najniższą krajową przez kilka miesięcy, najlepiej jak najwięcej miesięcy, bo praca wykonana najniższym kosztem.
Pytania: Czy Pan/Pani będzie w stanie załatwić zagranicznego kontrahenta?
Jakie doświadczenie w języku obcym?
Jak się zaopatruje na wyjazdy zagraniczne w celu pozyskania nowych kontrahentów?
zdjecie uzytkownika
Patrycja - 2015-06-25 15:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga wypowiedź: "programator - 2013-03-18 03:05:54" pochlebna o firmie, to wypowiedź kadrowej Patrycji Bartosik, która udaje przy pracownikach, narzeka na szefa i szefową, a tak naprawdę jest ich człowiekiem na dobre i na złe. Co zresztą potwierdza tamta jej wypowiedź.
Nie wierzcie w zapewnienia w tamtej wypowiedzi, a co do szefa i jego matki to każdego z pracowników z góry uważają za oszusta i złodzieja. A podobno każdy mierzy własną miarą
zdjecie uzytkownika
janas - 2015-06-28 03:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Patrycja - 2015-06-25 15:15:53]:
@Patrycja ile zawiśći z Twojej strony... aż to się powoli robi śmieszne. Nie bronię tym samym oczywiście firmy Boram bo uważam że najzwyczajniej nie ma czego bo firma w niektórych postępowaniach jest rzeczywiście żałosna. Nie uważam jednak aby prawidłowe było takie jeżdżenie po konkrentych ludziach.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BORAM IMPORT EXPORT

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BORAM IMPORT EXPORT?
Zadaj pytanie
alert