Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: Lex - Kancelaria Odszkodowawcza

zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2015-08-20 14:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam kancelarię LEX.Podziękowania dla pana Leszka Padło i pana mecenasa Wojciechowskiego,za zajęcie się sprawą syna.Jesteśmy zadowoleni dostaliśmy satysfakcjonujące odszkodowanie.
zdjecie uzytkownika
Aleksandra - 2015-08-21 08:01:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam ranna w wypadku drogowym. firma ubezpieczeniowa zaniżyła wypłatę za mój zniszczony pojazd a za moje obrażenia ciała wogóle nie chciała nic ( dosłownie ZERO ! )wypłacić. Do lexa i pana Żołyniaka trafiłam z polecenia kolegi który korzystał z jego usług. Za odniesione w wypadku rany dostałam pierwszą wypłatę, sprawa dopłaty za zniszczony pojazd tez idzie w dobrym kierunku tak że jest okey - można polecać firmę i pana Piotra. Dzieki, Ola.
zdjecie uzytkownika
misia - 2015-08-21 10:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś dostał kilka wypłat z jednego wypadku? Słyszałam, że jest możliwa wypłata odszkodowania nawet 3 razy jeśli są następstwa po wypadku.
zdjecie uzytkownika
max - 2015-08-21 16:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@misia, forum o pracy chyba nie jest od zadawania takich pytań. W sensie, wiesz, nikt Ci nie zabroni pytać, bo nie miałoby to sensu, ale jeśli faktycznie zależy Ci na odpowiedzi szybkiej i konkretnej to może zadzwoń do Lex - kancelarii odszkodowawczej i myślę, że tam na pewno ktoś udzieli Ci odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
lila - 2015-09-20 19:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
milo sie czyta ze ktos poleca uslugi tej firmy, ale jak to jest z zatrudnieneim w firmie? pytam bo wlasnei poszukuja wiele osob glownie na regionalnego kierownika do spraw odszkodowan oraz rekrutera terenowego. ale czy to prawda ze u nich nie ma mozliwosci zatrudnienia na umowe o prace? bo slyszalam ze tylko zlecenie, o dzielo badz agencyjna
zdjecie uzytkownika
Zorientowany - 2015-09-21 11:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lila to źle słyszałaś - na start faktycznie jest umowa zlecenie albo agencyjna ale w późniejszym czasie jak z nimi współpracujesz dają o pracę.
zdjecie uzytkownika
MK - 2015-09-21 20:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pełna satysfakcja . Pobrana prowizja zgodnie z umową podpisaną na wstępie i według mnie nie jest to wygórowana kwota .Czas trwania dość długi ale to są już sprawy związane z całą procedurą wędrowania pism itp. Miła i konkretna obsługa .Szczególne podziękowanie dla p. Sebastiana Króla
zdjecie uzytkownika
Johanna - 2015-10-02 15:50:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moze ktos napisac jakie sa zarobki w tej firmie? chodzi mi o prace biurowa.
zdjecie uzytkownika
Lilipop - 2015-10-05 16:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś około 7-8 na godzinę, nie wiem czy jakieś dodatki
zdjecie uzytkownika
Olka - 2015-10-09 18:14:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc, a wie ktos moze jak u nich staz wyglada?i czy zatrudniaja po nim?
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-10-20 22:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Olka mogłabym zapytać o to samo, ale nie będę ponawiać pytania. Szukam kancelarii, która zapewni mi staż, ale mam nadzieję znaleźć miejsce, które po odbyciu stażu weźmie pod uwagę przedłużenie ze mną umowy. Nie chciałabym iść gdzieś na chwilę, odbębnić staż i szukać dalej, nie wiadomo co jak i gdzie.
zdjecie uzytkownika
Współpraca - 2015-11-03 20:06:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy jesteś zainteresowany nowymi wyzwaniami ? Czy interesuje Cię dodatkowy dochód? Czy lubisz sprzedawać, polecać i otrzymywać stosowne wynagrodzenie uzależnione od wkładu pracy ? - Zapraszam do współpracy w sektorze usług odszkodowawczych !

Lex Kancelaria Odszkodowawcza pomaga osobom poszkodowanym i ich bliskim uzyskać od firm ubezpieczeniowych należne odszkodowania i świadczenia.
Od 2009 roku profesjonalnie i skutecznie pomagamy osobom poszkodowanym w wypadkach, w uzyskaniu należnego im odszkodowania.

W związku z rozwojem struktur sprzedażowych poszukujemy osób na stanowisko przedstawicieli ds. odszkodowań. Szukamy osób, które będą mogły w swojej pracy pomagać i pracować z ludźmi, wyrazić zrozumienie dla ich problemów i zaproponować najlepsze dla nich rozwiązanie.

Współpraca z nami umożliwia przede wszystkim zdobycie wiedzy i doświadczenia w zakresie dochodzenia roszczeń od zakładów ubezpieczeń.

Opis stanowiska:

Pozyskiwanie osób poszkodowanych w wypadkach nie z własnej winy,
Przygotowanie dokumentacji ze zdarzenia.

Wymagania:

Łatwość nawiązywania nowych kontaktów,
Odpowiedzialność,
Dobra organizacja pracy własnej,
Zaangażowanie w wykonywaną pracę.

Mile widziane doświadczenie:

- w sprzedaży bezpośredniej, branży ubezpieczeniowej, finansowej ( pośrednicy ubezpieczeniowi - multiagenci ),

Oferujemy:

Atrakcyjne zarobki - prowizja – wypłacana po uzyskaniu wpływu odszkodowania, (aktywni przedstawiciele zarabiają średnio od 3.000 do 15.000 PLN), - zarobisz dokładnie taką kwotę pieniędzy, jaką sam sobie wypracujesz,

- zatrudnienie w oparciu o umowę zlecenia / agencyjną

- szkolenia zawodowe niezbędne przy wykonywanej pracy,

- bieżące konsultacje spraw potencjalnych klientów,

- ciągłe wsparcie merytoryczne,

- samodzielność w organizowaniu elastycznego czasu pracy – pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz.

Kontakt:

k.krzysztofiak@lex-kancelaria.pl
zdjecie uzytkownika
largo - 2015-11-09 12:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim. Słyszałem , że tutaj przede wszystkim początki nie są zbyt łatwe. Jednak po pewnym czasie człowiek do wszystkiego potrafi się przyzwyczaić i potem już jakoś idzie z górki. Mają kilka ofert dla pracowników kancelarii. Dajcie znać czy jest sens się z nimi bawić czy dobre opinie to tylko przesada
zdjecie uzytkownika
AK47 - 2015-11-09 14:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [largo - 2015-11-09 12:44:07]:
są dwie opcje współpracy - jedna "łatwiejsza" gdzie na umowie zlecenia jeździ się na zlecenia dawane z call-center ( mniejsze zarobki ) i druga na prowizji ( od 20% dla konsultanta ) ale musi sam sobie szukać klientów. Ale dla przykładu, ktoś kto jeździ na nadawane zlecenia dostanie za podpisana umowę 125-150 złotych, a ktoś kto znajdzie np. sprawę gdzie ktoś dostanie 20.000 złotych to konsultant może liczyć na prowizję miedzy 650-800 złotych - tak że jak ktoś woli prace dodatkowa przy okazji tego co robi to zdecydowanie lepsza jest opcja na % ;-)
zdjecie uzytkownika
reta - 2015-11-11 16:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że współpraca z nimi na pewno przyniesie sporo korzyści jak nie finansowych to na pewno doświadczeniowych :)
zdjecie uzytkownika
rre - 2015-11-13 19:13:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@largo wiesz co wydaje mi sie że w żadnej pracy na początku nie jest lekko, ale kwestia przezwyczajenia
zdjecie uzytkownika
MArek - 2015-11-15 23:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że to nie kwestia przyzwyczajenia, tylko wdrożenia się w swoje obowiązki i poznania funkcjonowania firmy i wtedy jest ok.
zdjecie uzytkownika
6543e - 2015-12-03 00:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że faktycznie nadal jest sporo ofert pracy od nich mozna aplikować na stanowisko reprezentanta kancelarii w Pile i Krakowie oraz doradcy klienta
zdjecie uzytkownika
Helena - 2015-12-08 14:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekuję pracownikom firmy Lex za wsparcie i pomoc w załatwieniu odszkodowania dla mnie i mojej rodziny. Po wypadku zajął się nami pan Żołyniak i bardzo mu dziękujemu za prowadzenie naszych spraw, i pilnowanie żeby wszystko dobrze się zakończyło. Dziękuję, Helena z rodziną.
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2015-12-09 13:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam jak najbardziej kancelarię Lex. Profesjonalne podejście do sprawy, super kontakt z pracownikami, duże wywalczone odszkodowanie, jesteśmy bardzo zadowoleni dziękujemy.
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2015-12-09 13:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam jak najbardziej kancelarię Lex. Profesjonalne podejście do sprawy, super kontakt z pracownikami, duże wywalczone odszkodowanie, jesteśmy bardzo zadowoleni dziękujemy.
zdjecie uzytkownika
G.S - 2015-12-11 14:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam kancelarie Wydaje mi sie ze wybralem najlepiej Dzialaja szybko i konkretnie Wysokosc odszkodowania nawet mnie zaskoczyla A po podpisaniu ugody zalapalem sie jeszcze na rehabilitacje na koszt ubezpieczciela sprawcy Po mimo ze jestem z Zabrza kontakt byl na dobrym poziomie Podziekowania dla pani Pauli Kilian i Leszka Padlo
zdjecie uzytkownika
ZABRZE - 2015-12-11 14:41:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo polecam jestem zadowolony z wywalczonego odszkodowania szczególne podziękowania dla pana Leszka Padło i pani Pauli Kilian POLECAM!!!
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-12-11 21:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo polecam kancelarie Lex.Super podejście do sprawy,szybko załatwione formalności szczególnie pana Leszka Padło i pani Aldony Janeczko.Pomogli mojej poszkodowanej mamie po wypadku,która jest im niezmiernie wdzięczna.Wszystkim którzy zostali poszkodowani w wypadkach,polecam te profesjonalne osoby,jak również całą kancelarię.
Zabrze
zdjecie uzytkownika
owszem - 2015-12-13 13:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Głownie to oni mają oferty pracy na reprezentantów kancelarii. Dobrze, że zapewniają szkolenia branżowe i sprzedazowe, ale ciekawe w jakiej wysokości są zarobki.
zdjecie uzytkownika
GL - 2015-12-13 18:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tzw mobilny na etacie to może w porywach 3-4 tys w zależności od ilości zleceń zrealizuje to w miesiąc zarobi. Najlepsi na wynagrodzeniu prowizyjnym co sami szukają sprawy i klientów to z 10-12 tys w miesiąc wyciagną.
zdjecie uzytkownika
Miechów - 2015-12-14 19:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję kancelarii LEX za pomoc i wsparcie a w szczególności panu Leszkowi Padło.
zdjecie uzytkownika
best - 2016-01-02 22:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można na nich liczyć pod każdym względem, mają bardzo dobre podejście do klienta i chyba właśnie dzięki temu osiągają tyle sukcesów, oby tak dalej w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
KRISTI 45 - 2016-01-18 18:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziekuje bardzo Panu Leszkowi Padlo i Paulinie Grochowiak za pozytywne zalatwienie mojej sprawy Polecam wszystkim Kancelarie Lex Rodzina ze Stryszowa kolo Wadowic
zdjecie uzytkownika
haszik - 2016-01-18 21:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, ze kancelarie lex naprawdę potrafią wiele wskórać, a teraz szukają sporo reprezentantów kancelarii m.in. w brodnicy, włocławku, świeciu i tucholi
zdjecie uzytkownika
radzi - 2016-01-25 19:40:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak napisał kolega haszik, czasem warto skorzystac z ich usług, bo mają wieksza siłe przebicia niż osoba fizyczna. Widziałem teraz również od nich ogłoszenia na rekrutera terenowego, oprócz doświadczenia w rekrutacji i selekcji wymagane prawo jazdy, ale jest umowę o pracę ( po okresie próbnym ).
zdjecie uzytkownika
Miazga - 2016-01-28 10:26:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile tak naprawdę procent uzyskanego odszkodowania trzeba oddać kancelarii LEX?
zdjecie uzytkownika
rege7 - 2016-01-28 16:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Miazga - 2016-01-28 10:26:18]:
25% z vatem
zdjecie uzytkownika
Grzegorz Myślenice - 2016-01-31 15:24:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dziękuję za profesjonalną opiekę i obsługę w sprawach dotyczących odszkodowań dla mnie i mojej rodziny. Szczególne podziękowania kieruję na ręce Pana Piotra Żołyniaka, z którym podpisywaliśmy umowy i który cały czas miał z nami kontakt jak prowadzona była sprawa. Panie Piotrze, oby więcej takich fachowców w tej branży jak Pan to będzie tylko lepiej.Dziękuję również Pani Karolinie Keller Madej i Piotrowi Liwoszowi, który reprezentował mnie jako prawnik przed firmą ubezpieczeniową. Wszystkiego dobrego, raz jeszcze bardzo Państwu dziękuję. Grzesiek.
zdjecie uzytkownika
Alonso - 2016-02-01 10:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W moim przypadku wzieli 19% z vatem już. Chyba kwestia wysokości odszkodowania. Ja dostałem dość sporo.
zdjecie uzytkownika
irek - 2016-02-01 11:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też mi się tak wydaje, że kwota prowizji uzależniona jest od wysokości odszkodowania. A to czy z VATem czy nie, to nie znam się. Lex raczej nie kantuje klientów, nie ma czego się obawiać.
zdjecie uzytkownika
kajek - 2016-02-05 14:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra oferta pracy jest na Rekrutera Terenowego, lecz trzeba miec doswiadczenie w rekrutacji lub selekcji pracowników,oraz znajomosc procesow rekrutacji,praca na terenie całego kraju,oferuja umowe o prace.
zdjecie uzytkownika
MT - 2016-02-05 15:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kancelaria ma bardzo wysoki poziom obsługi i bardzo dobrą kadrę czego przykaldem jest sprawa mojego dziecka, które miało wypadek prawie już rok temu i któremu wywalczyła już pierwszą kwotę odszkodowania. Szczerze to powiem, że po wypadku córki nie wiedziałam co robić. Nachodziły mnie w domu rózne osoby i firmy. Ja nie miałam pojęcia o co tym wszystkim ludziom chodzi. Do firmy LEX trafiłam z polecenia jednego z moich znajomych. Sprawę córki przekazałam do prowadzenia Panu Żołeniakowi i Panu Matusiakowi. Jest jeszcze w trakcie wszystko, ale naprawde do tej pory jestem bardzo zadowolona. W tej firmie pracują dobrzy i mądrzy ludzie i życzę właścicielowi żeby zawsze miał takich pracowników. Dziękuję i polecam.
zdjecie uzytkownika
lidor - 2016-02-07 16:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jako rekruter terenowy warto jest spróbować, bowiem po okresie próbnym, jeśli pracownik się sprawdza to dostaje umowę o pracę, trzeba tylko się postarać @kajek
zdjecie uzytkownika
Ilona - 2016-02-09 10:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co zrobiła Kancelaria w walce o moje odszkodowanie całkowicie przewyższyło moje oczekiwania. Bardzo gorąco polecam Pana radcę Matusiaka i przedstawiciela Kancelaria Pana Karola który wszystko dokładnie mi wytłumaczył i pomagał przez cały czas współpracy z Kancelarią.
zdjecie uzytkownika
kitowiec - 2016-02-09 17:38:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@lidor ta oferta pracy mnie zainteresowała, chociaż nie wiedziałem kim jest owy rekruter terenowy. A tu okazuje się że do jego obowiązków należy samodzielne prowadzenie projektów rekrutacyjnych oraz rekrutacja i selekcja kandydatów
zdjecie uzytkownika
J.M - 2016-02-11 07:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Kancelarię Lex. Pracownicy kompetentni z bardzo dużym doświadczeniem. W razie pomocy lub pytań kontakt praktycznie 24h wraz z przyjazdem do domu. Inne kancelarie obiecywały gruszki na wierzbie, a tutaj uczciwa prowizja. Szczególne podziękowania za wielką pomoc dla pana Leszka Padło oraz Mecenasa Bartosza Matusiaka. Sprawa prowadzona wzorowo. Tu nie było przypadku.
Bardzo zadowolony klient z Tychów.
zdjecie uzytkownika
Mieto - 2016-02-17 13:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czym dokładnie zajmuje się taki reprezentant kancelarii i na dobrą sprawę jakie ma uprawnienia, co może zrobić i co najwazniejsze - czy musi już być po studiach czy nie?
zdjecie uzytkownika
Zaciekawiony - 2016-02-23 14:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wypowiedzi na tym forum mogą pochodzić tylko od pracowników tej firmy?
zdjecie uzytkownika
eye W. - 2016-02-23 16:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zaciekawiony - 2016-02-23 14:47:34]:
no jasne ;-) pewnie że tak.Nawet wpis "zaciekawionego"
zdjecie uzytkownika
Mieto - 2016-03-08 14:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zaciekawiony no mogą, a na pewno powinny bo jest to strona tej firmy, ale mogą też od klientów, nigdy nie wiadomo przecież kto i dlaczego jest powiązany
zdjecie uzytkownika
Magda Ch. Krzeszowice - 2016-03-12 13:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo chciałabym podziękować Panu Żołyniakowi za pomoc przy sprawie mojej, mojej mamy i męża. Wszystko się po wypadku poukładało, i szczęście że zakończyło się na kilku złamaniach i że wszyscy żyjemy. Dziękuję za uzyskane kwoty odszkodowań które w naszej ocenie są dekwatne do tego co się stało. Ja wiem jak sprawa wyglądała po dwóch pierwszych miesiącach. Firma ubezpieczeniowa wypłaciła żenujące pieniądze twierdząc że to wszystko. Tutaj chciałabym podziękować Panu Żołyniakowi za wspieranie i dopingowanie nas że warto walczyć o swoje, o to że należy się więcej i że nie wolno się poddawać. Dziękuję za pomoc w przygotowaniu opisów dla nas, teraz już wiem jak bardzo ważne są takie małe szczegóły które dla rannych są w danym momencie nie istotne, a dla prawników bardzo ważne. Dziękuję za profesjonalizm, wytrwałośc i okazaną nam cierpliwość. Pozdrawiam, Magdalena z rodziną.Tak jak obiecałam zawsze będę polecać Państwa usługi.
zdjecie uzytkownika
stop - 2016-03-19 21:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm, w sumie nie rozumiem problemu. A co do ostatniej opinii, fajnie, że kancelaria tak dobrze podchodzi do spraw. Widać, że mają spore zwroty odszkodowań
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Obiecują dużo lub jeszcze więcej. Sa limity do zrobienia, jeżeli ich nie zrobisz dostajesz kopa.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Leokadia W. - 2016-04-12 15:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję firmie Lex z Krakowa za pozywtyne załatwienie sprawy odszkodowania dla mojego taty. Szczególnie dziękuję panu Zołyniakowi z którym podpisywaliśmy z tatą dokuemnty, za jego opiekę przez cały czas trwania naszej sprawy.Pieniądze jakie dostaliśmy nie zwrócą nigdy w pełni zdrowia tacie, napewno za to pomogą w jego podreperowaniu. Raz jeszcze dziękuję za pracę włożoną w nasza sprawę. Z wyrazami szacunku i poważaniem Leokadia Trzebinia.
zdjecie uzytkownika
has - 2016-04-18 22:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla mnie też wiele dobrego zrobili, ja zwłaszcza polecam kancelarię w krakowie, ale wiem, że wszystkie reprezentują godny polecenia poziom :) poza tym np. w krakowie właśnie szukają przedstawiciela na umowę o pracę

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Lex - Kancelaria Odszkodowawcza!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lex - Kancelaria Odszkodowawcza
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert