Profil firmy Lex - Kancelaria Odszkodowawcza

Lex - Kancelaria Odszkodowawcza

Kraków

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Lex - Kancelaria Odszkodowawcza

largo 2015-11-09 12:44:07
Cześć wszystkim. Słyszałem , że tutaj przede wszystkim początki nie są zbyt łatwe. Jednak po pewnym czasie człowiek do wszystkiego potrafi się przyzwyczaić i potem już jakoś idzie z górki. Mają kilka ofert dla pracowników kancelarii. Dajcie znać czy jest sens się z nimi bawić czy dobre opinie to tylko przesada
0
AK47 2015-11-09 14:09:46
są dwie opcje współpracy - jedna "łatwiejsza" gdzie na umowie zlecenia jeździ się na zlecenia dawane z call-center ( mniejsze zarobki ) i druga na prowizji ( od 20% dla konsultanta ) ale musi sam sobie szukać klientów. Ale dla przykładu, ktoś kto jeździ na nadawane zlecenia dostanie za podpisana umowę 125-150 złotych, a ktoś kto znajdzie np. sprawę gdzie ktoś dostanie 20.000 złotych to konsultant może liczyć na prowizję miedzy 650-800 złotych - tak że jak ktoś woli prace dodatkowa przy okazji tego co robi to zdecydowanie lepsza jest opcja na % ;-)
0
reta 2015-11-11 16:01:39
Myślę, że współpraca z nimi na pewno przyniesie sporo korzyści jak nie finansowych to na pewno doświadczeniowych :)
0
rre 2015-11-13 19:13:57
@largo wiesz co wydaje mi sie że w żadnej pracy na początku nie jest lekko, ale kwestia przezwyczajenia
0
MArek 2015-11-15 23:24:44
Myślę, że to nie kwestia przyzwyczajenia, tylko wdrożenia się w swoje obowiązki i poznania funkcjonowania firmy i wtedy jest ok.
0
6543e 2015-12-03 00:10:11
widzę że faktycznie nadal jest sporo ofert pracy od nich mozna aplikować na stanowisko reprezentanta kancelarii w Pile i Krakowie oraz doradcy klienta
0
Helena 2015-12-08 14:45:57
Dziekuję pracownikom firmy Lex za wsparcie i pomoc w załatwieniu odszkodowania dla mnie i mojej rodziny. Po wypadku zajął się nami pan Żołyniak i bardzo mu dziękujemu za prowadzenie naszych spraw, i pilnowanie żeby wszystko dobrze się zakończyło. Dziękuję, Helena z rodziną.
0
Ewelina 2015-12-09 13:06:33
Polecam jak najbardziej kancelarię Lex. Profesjonalne podejście do sprawy, super kontakt z pracownikami, duże wywalczone odszkodowanie, jesteśmy bardzo zadowoleni dziękujemy.
1
Ewelina 2015-12-09 13:10:13
Polecam jak najbardziej kancelarię Lex. Profesjonalne podejście do sprawy, super kontakt z pracownikami, duże wywalczone odszkodowanie, jesteśmy bardzo zadowoleni dziękujemy.
0
G.S 2015-12-11 14:19:50
polecam kancelarie Wydaje mi sie ze wybralem najlepiej Dzialaja szybko i konkretnie Wysokosc odszkodowania nawet mnie zaskoczyla A po podpisaniu ugody zalapalem sie jeszcze na rehabilitacje na koszt ubezpieczciela sprawcy Po mimo ze jestem z Zabrza kontakt byl na dobrym poziomie Podziekowania dla pani Pauli Kilian i Leszka Padlo
0
ZABRZE 2015-12-11 14:41:44
bardzo polecam jestem zadowolony z wywalczonego odszkodowania szczególne podziękowania dla pana Leszka Padło i pani Pauli Kilian POLECAM!!!
0
Piotr 2015-12-11 21:01:33
bardzo polecam kancelarie Lex.Super podejście do sprawy,szybko załatwione formalności szczególnie pana Leszka Padło i pani Aldony Janeczko.Pomogli mojej poszkodowanej mamie po wypadku,która jest im niezmiernie wdzięczna.Wszystkim którzy zostali poszkodowani w wypadkach,polecam te profesjonalne osoby,jak również całą kancelarię.
Zabrze
0
owszem 2015-12-13 13:46:03
Głownie to oni mają oferty pracy na reprezentantów kancelarii. Dobrze, że zapewniają szkolenia branżowe i sprzedazowe, ale ciekawe w jakiej wysokości są zarobki.
0
GL 2015-12-13 18:32:00
Tzw mobilny na etacie to może w porywach 3-4 tys w zależności od ilości zleceń zrealizuje to w miesiąc zarobi. Najlepsi na wynagrodzeniu prowizyjnym co sami szukają sprawy i klientów to z 10-12 tys w miesiąc wyciagną.
0
Miechów 2015-12-14 19:56:14
Dziękuję kancelarii LEX za pomoc i wsparcie a w szczególności panu Leszkowi Padło.
0
best 2016-01-02 22:13:41
Można na nich liczyć pod każdym względem, mają bardzo dobre podejście do klienta i chyba właśnie dzięki temu osiągają tyle sukcesów, oby tak dalej w tej firmie.
0
KRISTI 45 2016-01-18 18:22:59
Dziekuje bardzo Panu Leszkowi Padlo i Paulinie Grochowiak za pozytywne zalatwienie mojej sprawy Polecam wszystkim Kancelarie Lex Rodzina ze Stryszowa kolo Wadowic
0
haszik 2016-01-18 21:18:38
to prawda, ze kancelarie lex naprawdę potrafią wiele wskórać, a teraz szukają sporo reprezentantów kancelarii m.in. w brodnicy, włocławku, świeciu i tucholi
0
radzi 2016-01-25 19:40:47
tak jak napisał kolega haszik, czasem warto skorzystac z ich usług, bo mają wieksza siłe przebicia niż osoba fizyczna. Widziałem teraz również od nich ogłoszenia na rekrutera terenowego, oprócz doświadczenia w rekrutacji i selekcji wymagane prawo jazdy, ale jest umowę o pracę ( po okresie próbnym ).
0
Miazga 2016-01-28 10:26:18
Ile tak naprawdę procent uzyskanego odszkodowania trzeba oddać kancelarii LEX?
0
rege7 2016-01-28 16:03:31
25% z vatem
0
Grzegorz Myślenice 2016-01-31 15:24:42
Bardzo dziękuję za profesjonalną opiekę i obsługę w sprawach dotyczących odszkodowań dla mnie i mojej rodziny. Szczególne podziękowania kieruję na ręce Pana Piotra Żołyniaka, z którym podpisywaliśmy umowy i który cały czas miał z nami kontakt jak prowadzona była sprawa. Panie Piotrze, oby więcej takich fachowców w tej branży jak Pan to będzie tylko lepiej.Dziękuję również Pani Karolinie Keller Madej i Piotrowi Liwoszowi, który reprezentował mnie jako prawnik przed firmą ubezpieczeniową. Wszystkiego dobrego, raz jeszcze bardzo Państwu dziękuję. Grzesiek.
0
Alonso 2016-02-01 10:15:21
W moim przypadku wzieli 19% z vatem już. Chyba kwestia wysokości odszkodowania. Ja dostałem dość sporo.
0
irek 2016-02-01 11:53:00
Też mi się tak wydaje, że kwota prowizji uzależniona jest od wysokości odszkodowania. A to czy z VATem czy nie, to nie znam się. Lex raczej nie kantuje klientów, nie ma czego się obawiać.
0
kajek 2016-02-05 14:45:15
Dobra oferta pracy jest na Rekrutera Terenowego, lecz trzeba miec doswiadczenie w rekrutacji lub selekcji pracowników,oraz znajomosc procesow rekrutacji,praca na terenie całego kraju,oferuja umowe o prace.
0
MT 2016-02-05 15:50:29
Kancelaria ma bardzo wysoki poziom obsługi i bardzo dobrą kadrę czego przykaldem jest sprawa mojego dziecka, które miało wypadek prawie już rok temu i któremu wywalczyła już pierwszą kwotę odszkodowania. Szczerze to powiem, że po wypadku córki nie wiedziałam co robić. Nachodziły mnie w domu rózne osoby i firmy. Ja nie miałam pojęcia o co tym wszystkim ludziom chodzi. Do firmy LEX trafiłam z polecenia jednego z moich znajomych. Sprawę córki przekazałam do prowadzenia Panu Żołeniakowi i Panu Matusiakowi. Jest jeszcze w trakcie wszystko, ale naprawde do tej pory jestem bardzo zadowolona. W tej firmie pracują dobrzy i mądrzy ludzie i życzę właścicielowi żeby zawsze miał takich pracowników. Dziękuję i polecam.
0
lidor 2016-02-07 16:38:45
Nawet jako rekruter terenowy warto jest spróbować, bowiem po okresie próbnym, jeśli pracownik się sprawdza to dostaje umowę o pracę, trzeba tylko się postarać @kajek
0
Ilona 2016-02-09 10:57:41
To co zrobiła Kancelaria w walce o moje odszkodowanie całkowicie przewyższyło moje oczekiwania. Bardzo gorąco polecam Pana radcę Matusiaka i przedstawiciela Kancelaria Pana Karola który wszystko dokładnie mi wytłumaczył i pomagał przez cały czas współpracy z Kancelarią.
0
kitowiec 2016-02-09 17:38:53
@lidor ta oferta pracy mnie zainteresowała, chociaż nie wiedziałem kim jest owy rekruter terenowy. A tu okazuje się że do jego obowiązków należy samodzielne prowadzenie projektów rekrutacyjnych oraz rekrutacja i selekcja kandydatów
1
J.M 2016-02-11 07:36:48
Polecam Kancelarię Lex. Pracownicy kompetentni z bardzo dużym doświadczeniem. W razie pomocy lub pytań kontakt praktycznie 24h wraz z przyjazdem do domu. Inne kancelarie obiecywały gruszki na wierzbie, a tutaj uczciwa prowizja. Szczególne podziękowania za wielką pomoc dla pana Leszka Padło oraz Mecenasa Bartosza Matusiaka. Sprawa prowadzona wzorowo. Tu nie było przypadku.
Bardzo zadowolony klient z Tychów.
1
Mieto 2016-02-17 13:50:52
Czym dokładnie zajmuje się taki reprezentant kancelarii i na dobrą sprawę jakie ma uprawnienia, co może zrobić i co najwazniejsze - czy musi już być po studiach czy nie?
0
Zaciekawiony 2016-02-23 14:47:34
Czy wypowiedzi na tym forum mogą pochodzić tylko od pracowników tej firmy?
0
eye W. 2016-02-23 16:23:06
no jasne ;-) pewnie że tak.Nawet wpis "zaciekawionego"
0
Mieto 2016-03-08 14:48:54
zaciekawiony no mogą, a na pewno powinny bo jest to strona tej firmy, ale mogą też od klientów, nigdy nie wiadomo przecież kto i dlaczego jest powiązany
0
Magda Ch. Krzeszowice 2016-03-12 13:26:51
Bardzo chciałabym podziękować Panu Żołyniakowi za pomoc przy sprawie mojej, mojej mamy i męża. Wszystko się po wypadku poukładało, i szczęście że zakończyło się na kilku złamaniach i że wszyscy żyjemy. Dziękuję za uzyskane kwoty odszkodowań które w naszej ocenie są dekwatne do tego co się stało. Ja wiem jak sprawa wyglądała po dwóch pierwszych miesiącach. Firma ubezpieczeniowa wypłaciła żenujące pieniądze twierdząc że to wszystko. Tutaj chciałabym podziękować Panu Żołyniakowi za wspieranie i dopingowanie nas że warto walczyć o swoje, o to że należy się więcej i że nie wolno się poddawać. Dziękuję za pomoc w przygotowaniu opisów dla nas, teraz już wiem jak bardzo ważne są takie małe szczegóły które dla rannych są w danym momencie nie istotne, a dla prawników bardzo ważne. Dziękuję za profesjonalizm, wytrwałośc i okazaną nam cierpliwość. Pozdrawiam, Magdalena z rodziną.Tak jak obiecałam zawsze będę polecać Państwa usługi.
0
stop 2016-03-19 21:11:10
hm, w sumie nie rozumiem problemu. A co do ostatniej opinii, fajnie, że kancelaria tak dobrze podchodzi do spraw. Widać, że mają spore zwroty odszkodowań
0
Leokadia W. 2016-04-12 15:18:26
Dziękuję firmie Lex z Krakowa za pozywtyne załatwienie sprawy odszkodowania dla mojego taty. Szczególnie dziękuję panu Zołyniakowi z którym podpisywaliśmy z tatą dokuemnty, za jego opiekę przez cały czas trwania naszej sprawy.Pieniądze jakie dostaliśmy nie zwrócą nigdy w pełni zdrowia tacie, napewno za to pomogą w jego podreperowaniu. Raz jeszcze dziękuję za pracę włożoną w nasza sprawę. Z wyrazami szacunku i poważaniem Leokadia Trzebinia.
0
has 2016-04-18 22:13:42
dla mnie też wiele dobrego zrobili, ja zwłaszcza polecam kancelarię w krakowie, ale wiem, że wszystkie reprezentują godny polecenia poziom :) poza tym np. w krakowie właśnie szukają przedstawiciela na umowę o pracę
0
ttghjk, 2016-05-07 14:21:42
fajna sprawa taki przedstawiecil moze sporo zarobic ;p
0
Konsultant 2016-05-07 15:39:22
Może pod warunkiem że jest na wysokim poziomie wynagrodzenia prowizyjnego min.30-35% z honorarium jakie sobie pobiera lex
0
Isu 2016-05-10 12:02:08
Z tego co mi wiadomo to w takich okolicach to sie chyba wszystko miesci okolo 30%. Zreszta mozesz miec i 50% jak firma zamyka sprawy ugodami i malo wywalcza, a tutaj z tego co wiem tak nie jest.
0
Andrzej K. 2016-05-12 13:46:56
Bardzo dziękuje za prowadzenie mojej sprawy i moich dzieci. Dziękuję panu Piotrowi Żołyniak za profesjonalne podejście i opiekę nad sprawami. trafiłem do tej kancelarii z polecenia. Po czasie juz wiem jak istotne jest wybranie właściwej firmy której zleca się swoją sprawę. Po wypadku byłem nachodzony w domu przez różne firmy i to o dziwo z całej Polski ( z Wrocławia, Legnicy, Rzeszowa a nawet z Gdyni . Wiem że nie warto wdawać się w dyskusje z takimi "naciągaczami" którzy nachodzą ofiary w domach po wypadku, czy na komendach policji albo w szpitalach. Najważniejsze jest żeby mieć kogoś z polecenia, i my tak trafiliśmy do pana Piotra. Bardzo dziękujemy i mam nadzieję że nie będę musiał firmy dalej polecać, ale jeśli już trzeba będzie to wiem kogo polecić. dziekuję, AK z rodziną z Olkusza.
0
A.W Tarnów 2016-05-14 19:36:54
Serdeczne podziękowania dla Pana Leszka Padło oraz Pani Patrycji Nawrot-Piotrowskiej za profesjonalną i szybką pomoc w obsłudze prawnej po tragicznej śmierci mojej siostry.
0
Piotr Liwosz 2016-05-24 19:28:26
Serdecznie dziękuję za pozytywną ocenę mojej pracy. Mam nadzieję, że nigdy więcej nie będzie Pan musiał korzystać z naszych usług. Miło być docenionym. Niejako na marginesie, na stronie Kancelarii podany jest numer telefonu pod którym można się ze mną skontaktować i uzyskać bezpłatną poradę w zakresie odszkodowań.

Pozdrawiam serdecznie życząc zdrowia wszystkim Poszkodowanym.
0
Andrzej S. Kryspinów 2016-06-06 17:22:15
Dziękuję w imieniu swoim iżony panu Żołyniakowi za pomoc przy naszej sprawie i uzyskanie odszkodowania za utratę naszego zdrowia i za zniszczony nasz samochód. Bardzo panu dziękujemy i będziemy tak jak obiecaliśmy polecać pana i pana firmę. Andrzej
0
lila 2016-06-17 09:26:04
widzę, ze duża wiekszosc z was bardzo poleca ta Kancelarie, ja mam pytanie ponieważ jestem w trakcie studiów prawniczych i musze zrobic praktyki, czy firma przychylnie patrzy na praktykantow i czy je przyjmuje? ja nie jestem leserem chcialabym sie czegos nauczyć
0
Sylwia 2016-06-17 11:22:41
Zachęcam do wysłania aplikacji na adres praktykant@lex-kancelaria.pl. Aktualnie trwa rekrutacja - poszukujemy studentów IV i V roku. Pozdrawiam Sylwia Waldowska
0
dcf 2016-06-18 11:38:31
praktyki to jedno ale teraz ro mozna u nich normalnie sporobwac sie zatrudnic bo widze kilka foert pracy na przyklad na stanowisko konsultanta do spraw odszkodowań wynagrodzenie w oparciu o efekty (5-10 tys miesięcznie)
0
Janina W. z Sułkowic 2016-06-27 07:44:48
Dziękuje bardzo Panu Żołyniakowi z Leks Kancelari za okazaną pomoc i wsparcie przy załatwianiu odszkodowania za wypadek moich synów. To tylko dzięki Panu wiedziałam że się należą nam pieniądze i Pan nam pomógł we wszystkich tych sprawach. Już bedę wiedziała co zrobić i kogo polecać gdyby ktoś miał taką sytuację jak moja rodzina. Bardzo Panu dziękujemy. Janina z rodziną.
0
kaja 2016-06-27 15:33:58
A jak to wygląda tutaj w innych działach np. w finansach (widziałam ogłoszenie na księgową) Czy jakiś pracownik może mi napisać czy warto składać cv?
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lex - Kancelaria Odszkodowawcza