Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: Lex - Kancelaria Odszkodowawcza


Oceniono 201 razy
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 36 osób
zdjecie uzytkownika
Ilona - 2013-11-01 22:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozwolę sobie złożyć ogromne podziękowania firmie LEX.Gdyby nie Państwa przedstawiciele,którzy przyjechali do mnie do domu,to pewnie nigdy nie dowiedziałabym się,że po upływie 12 lat od wypadku mogę starać się o odszkodowanie.Tym bardziej jestem mile zaskoczona skutecznością i profesjonalizmem pracowników.Jeszcz raz dziękuję wszystkim.Polecam i polecać będę.Pozdrawiam Ilona
zdjecie uzytkownika
marzenam - 2013-11-25 14:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękujemy kancelarii odszkodowawczej Lex (usunięte przez administratora) z Krakowa za pomoc w uzyskaniu odszkodowania (dla mnie i rodziców) a w szczególności Pani [usunięte przez moderatora] za prowadzenie spawy i za miły kontakt i obsługę Panu [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Janusz K. - 2013-12-09 11:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nulla - 2013-10-04 10:56:03]:
wiesz - 1000 niby duzo, ale decydując się na taką prace musisz miec tego świadomość. To twój wybór, dobrze pracując to w 3-4 lata wraz ze swoją struktura 1000 można spisać. I tak LEX ma w tej materii najlepsze warunki jesli chodzi o progi prowizyjne dla konsultantów - inne firmy zaczynają od 10% powizji i musisz spisac z 20-30 zeby miec 15% !!! kto siedzi w branży ten wie o czym mówię :-)
zdjecie uzytkownika
kuba - 2013-12-12 12:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo dziekuje za pomoc w uzyskaniu odszkodowanie za wypadek samochodowy ktory mialem 2 lipca tego roku.Jestem bardzo zadowolony z w spół pracy z firma lex.Dzieki firmie otrzymałem odszkodowanie wysokosci 25 tysiecy zl za ktore bardzo dziekuje.bardzo solidna firma dlugo nie musialem czekac na pieniadze i na finał sprawy.pozdrawiam i polecam.
zdjecie uzytkownika
marcel - 2013-12-18 09:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Heyy ! widze że większość wpisów jest oceniających działalność i usługi Kancelarii LEX (i to pozytywnie) natomiast moje pytania tyczą się zastrudnienia u nich ! na jakie warunki można liczyć ?> interesuje mnie głównie rodzaj umowy ? czy są przewidziane jakies premie dla najlepszych pracownikow? są jakieś programy motywacjne ??
zdjecie uzytkownika
CHILON - 2013-12-28 21:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem od 2007 dla KBORU i wiem coś o tym jak cała procedura wygląda od wewnątrz .Ci co pragną super zysku muszą nie mieć skrupułów by "nazajutrz" po tragedii "rozmawiać " z rodziną . Jeśli chcesz być konsultantem od przypadku to nie zarobisz wiele.
Niestety los tak chciał ,że rozwiązałem umowę KBORU (firma od 2007r) listopad 2013 i zginęła w wypadku siostra mojej żony . Zdałem się na Pana (usunięte przez administratora), a właściwie moja żona gdyż nie mogłem uczestniczyć w rozmowie .
BACZNIE będę przyglądał się działaniom Tej Firmy i mam nadzieję ,że powierzyłem (żona powerzyła )odpowiedniej i odpowiedzialnej firmie .Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2014-01-04 12:01:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Czy to są opinie o pracodawcy, czy o kancelarii? powinny znaleźć się tutaj opinie zatrudnianych pracowników, konsultantów, a jakoś nie widać tych opinii. Zamieszczanie tutaj " reklamy " swojej działalności jest nie na miejscu. Gdzie są opinie zatrudnionych pracowników? konsultantów pracujących na terenie całej Polski? Gdzie są opinie pracowników byłych oddziałów?
zdjecie uzytkownika
Zorientowany - 2014-02-04 12:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja właśnie na drodze postępowania sądowego uzyskałem dzięki Lexowi nad wyraz duże odszkodowanie. Prognoza była na zaledwie 20000 zł, ale po analizach radców pracujących w Lexie sprawa została skierowana do sądu i doszło do podwojenia w/w kwoty. Jeżeli ktoś byłby ciekaw co i jak śmiało podpowiem, bo naprawdę dużo zawdzięczam tej firmie. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
poszkodowanakrakow - 2014-02-05 22:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety, ale większość negatywnych opinii , takie moje wewnetrzne przeczucia sa "zasiane" przez przedstawicieli badz inaczej mowiac pracownikow reprezentujących na pewno nie lex kancelarie. MAM BARDZO POZYTYWNĄ OPINIĘ O LEX Z KRAKOWA !!
Obserwowałam jakiś czas ten rynek, który kształtuje się na obecność wielu podmiotów świadczących usługi odszkodowawcze przynajmniej w woj malopolskim dla osób poszkodowanych w wypadkach. a ze sama bylam poszkodowana szukalam kogos kto podejdzie rzetelnie do mojej sprawy i byc moze pomoze. Wiadomo : Każdy chce być lepszy, ale bez bredni ktore czesto sa spotykane : " MY WALCZYMY SPOŚRÓD WSZYSTKICH O NAJWIĘKSZE ODSZKODOWANIA" I CHCĄC POZYSKAĆ POSZKODOWANEGO SMARUJEMY negatywnie INNYCH BY PRZYPADKIEM NIE SKORZYSTALI Z USŁUG XYZ KANCELARII:. Pracę innych też należy szanować. Jasne można być lepszym, ale w postaci pokazania tego w praktyce - " BYCIE DLA OSOBY POSZKODOWANEJ, KTÓRA POWIERZA SWOJĄ SPRAWĘ ". A niestety wiekszosc przedstawicieli takiego warunku nie spełnia, gdyż dla nich podpisanie umowy oznacza koniec PRACY !!! stąd też powierzyłam sprawę do prowadzenia Lex Kancelarii a mialam do wyboru 2 kancelarie. Spotkałam się najpierw z jednym przedstawicielem nie z lexa i w zasadzie chciał juz na pierwszym spotkaniu podpisać umowę/pełnomocnictwa i POWIEDZIAŁ PROSZĘ DAĆ WSZYSTKIE DOKUMENTY JAKIE MA PANI W SPRAWIE ,sama nie wiedziałam jakie konkretne bo było troche tego i nie posegregowane. Otrzymałam namiar na Panią Katarzynę od znajomego ktory nie korzystal co prawda z ich uslugi bo wypadku nie mial ale dostal od kogos telefon do Pani Kasi i doradzil bym skontaktowala sie i byc moze cos zaradzi sie na moja sprawe, bym probowala bo to nic nie kosztuje mnie. skontaktowałam się najpierw telefonicznie.. sama z pozoru byłam przekonana, iż sprawa nie nadaje się do przyjęcia, nie miałam wystarczających dowodów tj. zdjec z miejsca mojego wypadku ktore mialy byc dowodem do sprawy. Rozmawiałyśmy ponad 30 minut jak pamiętam i umówiłyśmy się. NA PIERWSZYM SPOTKANIU NIE CHCIAŁA PODPISYWAĆ ZE MNĄ UMOWY , poinformowała jakie dokumenty są potrzebne do analizy mojej sprawy a wiec tak uczynilam ze to przekazalam. Pani Kasia po analizie dokumentów z prawnikiem z Kancelarii skontaktowała się, spisałyśmy wszystkie dokumenty wew.kancelarii lex ale tylko dlatego ze zauwazylam profesjonalne podejscie do sprawy i dostalam informacje jak bedzie przebiegac moja sprawa. p Kasia doslownie o wszystkim mnie informowała ,sama odtworzyla moj wypadek sprzed 2 lat w przeciagu 3 dni,zdobyla zdjecia ktore mowia o tym jak bylo w momencie wypadku i jak jest po wypadku !!! sadze ze jest szansa na to by cokolwiek uzyskac od zakladu ubezpieczeniowego . Widzialysmy sie pare razy, nie tylko RAZ.. to bardzo wazne dla mnie . kompletowalysmy dokumenty do sprawy. dodatkowo ta osoba poswiecala mi czas , sama od siebie !! jezdzila ze mna po kazda dokumentacje, nawet kiedy mowilam ze sama zalatwie, nie chcialam zawracac glowy bo kazdy ma swoje obowiazki i zycie.Ale chciala mi towarzyszyc, by bylo mi razniej. Bardzo ją polubiłam !!! wspiera mnie, nawet jak zaczęłam pracę dla mnie nową to nasze rozmowy nie zaczynały się o ODSZKODOWANIU ale potrafiła zapytać jak sobie radzę, trzymała na duchu w postaci dobrych słów i zebym sie nie martwila bo zapewne sobie poradze a praca w nowym zawodzie wymaga czasu by kazdy wprawił się i był specjalistą w tym co robi !!! nie wziela ode mnie zadnego pieniazka to jest wazne nie jest oszustka tak jak wiekszosc firm ktore nie wiedza chyba z kim pracują przeciez slyszy sie o tym notorycznie w mediach !!! , kontakt mamy do dzis. kiedy zadzwonie - nie LEKCEWAŻY ,odbiera od razu badz oddzwania. Nawet nie chce mnie naciagac na koszty telefoniczne wiec mowi ze zadzwoni . co tez wazne jest dla mnie.owszem bylam ciekawa jaka kwota moze mi przyslugiwać ale powiedziala szczerze i uczciwie ze ona nie jest od tego by zajmowac sie ustalaniem kwoty roszczenia, do tego sa potrzebne opinie orzeczników medycznych z ktorymi wspolpracuja jesli chodzi o obrazenia ciala, rowniez powiedziala mi ze na drodze polubownej sa prowadzone negocjacje z ubezpieczycielem i nawet jesli bedzie sytuacja ze lex chcial uzyskac .... tys to nie znaczy ze taka kwota zostanie wyplacona i jesli nie bede zadowolona tak mozemy isc na droge sadowa po reszte, wyplata nastepuje tez w transzach. wyplata pierwszej kwoty bezspornej nie oznacza konca sprawy bo zawsze staraja sie uzyskac wiarygodne zadośćuczynieniem.. przypuszczajac ze gdyby nic nie dalo sie zrobic i uzyskac tak wiem ze bede polecac Lex i P.Kasie za zaangażowanie i fachowe podejscie do mojej sprawy. jestem zadowolona super. sama nie wiedzialabym jak zabrać się wogóle za tą sprawę, naprawdę !!!
zdjecie uzytkownika
Sówka - 2014-02-24 22:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prześledziłem komentarze o LEXie i ... nie ma praktycznie żadnej opinii negatywnej. Chyba mają naprawdę dobrą skuteczność..
zdjecie uzytkownika
Bożena - 2014-02-25 07:30:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za pomoc i wsparcie w trudnych chwilach jakie mam po wypadku. Wszyscy tu piszecie o pieniądzach a dla mnie najważniejszym po wypadku było i jest dobro słowo jakim mnie wsparł Pan Piotr Ż. z którym podpisałam umowę. Nia dostałam jeszcze żadnego odszkodowania i bez wzgledu jakie i kiedy ono bedzie nie zwróci mi bliskiej mi Osoby. Dziękuję za ludzkie podejście do mojej sprawy. Bożena
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-02-25 08:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jestem zadowolony z opieki jaką otoczył mnie Lex. Tak naprawdę nic dużego mi się nie stało, parę zadrapań, siniaków i (usunięte przez administratora) do mnie, miałem wszystko klarownie wytłumaczone. Potem przyjechał ich przedstawiciel z którym podpisałem umowę. Nastepnego dnia miałem znowu telefonu tym razem od kogoś z biura kto pytał czy wszystko wiem, czy konsultant mi wszystko wytłumaczył, czy jestem zadowolony z jego wizyty itd. Ogólnie całkiem spoko. Kasę dostałem jakieś2-3 miesiące po podpisaniu umowy. Nie mam zielonego pojecia czy to szybko czy długo. Liczylem naprawde na jakieś grosze a dostałem całkiem pokaźna sumkę którą przekażę na kupno nowego jednośladu na nadchodzący sezon :) W całości 8 punktów na 10
zdjecie uzytkownika
killer - 2014-02-25 11:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkie opinie od korzystających z firmy Lex. Może jest tu ktoś kto pracuje w Lexie i mógłby coś powiedzieć o pracy w nim, bo ofert na stronie jest dużo, a chciałbym się dowiedzieć przed aplikacją kilku rzeczy
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2014-02-25 15:51:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miło, w sumie to zależy gdzie chcesz rekrutować. Mój chłopak tam pracuje i wiem że są chyba 4 działy. Każdy inny bo inny zakres obowiązków ale ogólnie podobno bardzo sympatycznie jest we wszystkich działach.
zdjecie uzytkownika
Lex Luthor - 2014-02-27 19:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Joanna, jak możesz to poproś chłopaka by tu zajrzał i napisał cos z pierwszej reki o jego dziale, na pewno się przyda szukającym pracy w lex.
zdjecie uzytkownika
joka - 2014-02-28 09:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie Joanna sama jest chłopakiem, bo nie widziałem, by dziewczyna pracownika dodawała na forum opinie za chłopaka, tylko w ten sposób zachowuje wiecej anonimowości.
zdjecie uzytkownika
katon - 2014-03-06 21:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro zna specyfikę pracy w Lexie, to czemu z nudów nawet, miałaby tego nie zrobić :) @joka - za dużo podejrzliwości
zdjecie uzytkownika
Iris - 2014-03-07 11:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Święte słowa Katon :)
zdjecie uzytkownika
johnny - 2014-03-12 11:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się zgodzę z joka, bo przecież raczej sama dziewczyna mało miałaby wspólnego z Lex to i trudno tu mówić o jakiejkolwiek znajomości specyfiki pracy, nie wiadomo, co tez chłopak poopowiadał, próbując zaimponować, czy coś uzyskać.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-12 13:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [johnny - 2014-03-12 11:48:39]:
A może najlepiej przyjść na Portową 22 w Krakowie i zobaczyć nasz biurowiec a nie chrzanić takie tam trzy po trzy ;-) na parterze jest całe call center i mozna wejść i zobaczyć jak funkcjonujemy - na I piętrze działy prawny i procesowe - jesteśmy i mamy się dobrze. Zapraszamy do współpracy ( a i również tych co opowiadają na runku że mamy biura w piwnicach ); pozdrawiam - pracownik.
zdjecie uzytkownika
everest - 2014-03-12 13:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nulla - 2013-10-04 10:56:03]:
jeszcze troche i bedę mieć ze swoja grupą owe 1000 spraw. samemu to racja ciężko ale jak masz pręzną strukture i fajnych ludzi do współpracy to tylko kwestia czasu. Jak się chce to się da
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-15
Żródło: nuzle.pl
Kraków
(Małopolskie)
Specjalizujemy się wpomocy prawnej w sprawach związanych z dochodzeniem roszczeńodszkodowawczych. Naszym celem jest nie tylko uzyskiwanie najwyższychodszkodowań ale przede wszystkim kompleksowa opieka prawna naszychKlientów. Zostaliśmy wyróżnieni Złotym Certyfikatem Rzetelnościoraz Eurocertyfikatem. Nagrody te są przyznawane podmiotom, któresą rzetelnymi płatnikami swoich zobowiązań, a w obrociegospodarczym działają profesjonalnie, etycznie i tra
zdjecie uzytkownika
Misq - 2014-03-12 14:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak mówi stare przysłowie nie da to się parasola w du$#@ otworzyć. Zawsze można wejść na stronę *** zobaczyć jak wygląda budynek ( nawiązując do tych piwnic ). Najlepiej spotkać się w siedzibie i wiadomo będzie czy Lex to firma która jest nie uczciwa i naciąga klientów itd. Anonimowo przez internet to każdy jakiegoś paszkwila może napisać, licząc na brak konsekwencji.
zdjecie uzytkownika
Jurek Q - 2014-03-12 19:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Misq - 2014-03-12 14:37:09]:
dokładnie - nikogo w konia nie robią. Sa, istnieją i istniec będą !
zdjecie uzytkownika
wuwu - 2014-03-27 11:38:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak małe jest to callcenter, da rade w Lex znaleźć tam pracę, mam duże doświadczenie w pracy na słuchawce.
zdjecie uzytkownika
M.wojciechowska - 2014-03-31 20:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z kancelarią Lex. Odszkodowanie dostałam bardzo szybko i w ogromnej kwocie o której nawet nie myślałam. Dzięki uprzejmości Pana(usunięte przez administratora) jego solidności, rzetelności i okzanaej pomocy odszdodowanie dostałam bardzo szybko.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lex - Kancelaria Odszkodowawcza
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x