Lex - Kancelaria Odszkodowawcza

Kraków

Opinie o Lex - Kancelaria Odszkodowawcza

Johanna 2015-10-02 15:50
Moze ktos napisac jakie sa zarobki w tej firmie? chodzi mi o prace biurowa.
Lilipop 2015-10-05 16:10
Coś około 7-8 na godzinę, nie wiem czy jakieś dodatki
Olka 2015-10-09 18:14
Czesc, a wie ktos moze jak u nich staz wyglada?i czy zatrudniaja po nim?
Współpraca 2015-11-03 20:06
Czy jesteś zainteresowany nowymi wyzwaniami ? Czy interesuje Cię dodatkowy dochód? Czy lubisz sprzedawać, polecać i otrzymywać stosowne wynagrodzenie uzależnione od wkładu pracy ? - Zapraszam do współpracy w sektorze usług odszkodowawczych !

Lex Kancelaria Odszkodowawcza pomaga osobom poszkodowanym i ich bliskim uzyskać od firm ubezpieczeniowych należne odszkodowania i świadczenia.
Od 2009 roku profesjonalnie i skutecznie pomagamy osobom poszkodowanym w wypadkach, w uzyskaniu należnego im odszkodowania.

W związku z rozwojem struktur sprzedażowych poszukujemy osób na stanowisko przedstawicieli ds. odszkodowań. Szukamy osób, które będą mogły w swojej pracy pomagać i pracować z ludźmi, wyrazić zrozumienie dla ich problemów i zaproponować najlepsze dla nich rozwiązanie.

Współpraca z nami umożliwia przede wszystkim zdobycie wiedzy i doświadczenia w zakresie dochodzenia roszczeń od zakładów ubezpieczeń.

Opis stanowiska:

Pozyskiwanie osób poszkodowanych w wypadkach nie z własnej winy,
Przygotowanie dokumentacji ze zdarzenia.

Wymagania:

Łatwość nawiązywania nowych kontaktów,
Odpowiedzialność,
Dobra organizacja pracy własnej,
Zaangażowanie w wykonywaną pracę.

Mile widziane doświadczenie:

- w sprzedaży bezpośredniej, branży ubezpieczeniowej, finansowej ( pośrednicy ubezpieczeniowi - multiagenci ),

Oferujemy:

Atrakcyjne zarobki - prowizja – wypłacana po uzyskaniu wpływu odszkodowania, (aktywni przedstawiciele zarabiają średnio od 3.000 do 15.000 PLN), - zarobisz dokładnie taką kwotę pieniędzy, jaką sam sobie wypracujesz,

- zatrudnienie w oparciu o umowę zlecenia / agencyjną

- szkolenia zawodowe niezbędne przy wykonywanej pracy,

- bieżące konsultacje spraw potencjalnych klientów,

- ciągłe wsparcie merytoryczne,

- samodzielność w organizowaniu elastycznego czasu pracy – pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz.

Kontakt:

k.krzysztofiak@lex-kancelaria.pl
1
AK47 2015-11-09 14:09
są dwie opcje współpracy - jedna "łatwiejsza" gdzie na umowie zlecenia jeździ się na zlecenia dawane z call-center ( mniejsze zarobki ) i druga na prowizji ( od 20% dla konsultanta ) ale musi sam sobie szukać klientów. Ale dla przykładu, ktoś kto jeździ na nadawane zlecenia dostanie za podpisana umowę 125-150 złotych, a ktoś kto znajdzie np. sprawę gdzie ktoś dostanie 20.000 złotych to konsultant może liczyć na prowizję miedzy 650-800 złotych - tak że jak ktoś woli prace dodatkowa przy okazji tego co robi to zdecydowanie lepsza jest opcja na % ;-)
Helena 2015-12-08 14:45
Dziekuję pracownikom firmy Lex za wsparcie i pomoc w załatwieniu odszkodowania dla mnie i mojej rodziny. Po wypadku zajął się nami pan Żołyniak i bardzo mu dziękujemu za prowadzenie naszych spraw, i pilnowanie żeby wszystko dobrze się zakończyło. Dziękuję, Helena z rodziną.
4
Ewelina 2015-12-09 13:06
Polecam jak najbardziej kancelarię Lex. Profesjonalne podejście do sprawy, super kontakt z pracownikami, duże wywalczone odszkodowanie, jesteśmy bardzo zadowoleni dziękujemy.
3
Ewelina 2015-12-09 13:10
Polecam jak najbardziej kancelarię Lex. Profesjonalne podejście do sprawy, super kontakt z pracownikami, duże wywalczone odszkodowanie, jesteśmy bardzo zadowoleni dziękujemy.
G.S 2015-12-11 14:19
polecam kancelarie Wydaje mi sie ze wybralem najlepiej Dzialaja szybko i konkretnie Wysokosc odszkodowania nawet mnie zaskoczyla A po podpisaniu ugody zalapalem sie jeszcze na rehabilitacje na koszt ubezpieczciela sprawcy Po mimo ze jestem z Zabrza kontakt byl na dobrym poziomie Podziekowania dla pani Pauli Kilian i Leszka Padlo
ZABRZE 2015-12-11 14:41
bardzo polecam jestem zadowolony z wywalczonego odszkodowania szczególne podziękowania dla pana Leszka Padło i pani Pauli Kilian POLECAM!!!
Piotr 2015-12-11 21:01
bardzo polecam kancelarie Lex.Super podejście do sprawy,szybko załatwione formalności szczególnie pana Leszka Padło i pani Aldony Janeczko.Pomogli mojej poszkodowanej mamie po wypadku,która jest im niezmiernie wdzięczna.Wszystkim którzy zostali poszkodowani w wypadkach,polecam te profesjonalne osoby,jak również całą kancelarię.
Zabrze
GL 2015-12-13 18:32
Tzw mobilny na etacie to może w porywach 3-4 tys w zależności od ilości zleceń zrealizuje to w miesiąc zarobi. Najlepsi na wynagrodzeniu prowizyjnym co sami szukają sprawy i klientów to z 10-12 tys w miesiąc wyciagną.
Miechów 2015-12-14 19:56
Dziękuję kancelarii LEX za pomoc i wsparcie a w szczególności panu Leszkowi Padło.
Marek 2015-12-15 09:32
Raz jeszcze bardzo dziękuję lex kancelarii odszkodowawczej za profesjonalne podejście i bardzo fachową pomoc w mojej sprawie. Szczególnie chcę podziękować dwóm Panom Piotrowi Żołyniakowi i Piotrowi Liwoszowi którzy prowadzili sprawę mojego wypadku i odszkodowania. Tyle profesjonalizmu, empatii i ludzkiego podejścia do mojej sprawy nigdy sie nie spodziewałem a i kwota uzyskanego przez lex odszkodowania przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Raz jeszcze bardzo dziekuję. Marek
1
KRISTI 45 2016-01-18 18:22
Dziekuje bardzo Panu Leszkowi Padlo i Paulinie Grochowiak za pozytywne zalatwienie mojej sprawy Polecam wszystkim Kancelarie Lex Rodzina ze Stryszowa kolo Wadowic
radzi 2016-01-25 19:40
tak jak napisał kolega haszik, czasem warto skorzystac z ich usług, bo mają wieksza siłe przebicia niż osoba fizyczna. Widziałem teraz również od nich ogłoszenia na rekrutera terenowego, oprócz doświadczenia w rekrutacji i selekcji wymagane prawo jazdy, ale jest umowę o pracę ( po okresie próbnym ).
Miazga 2016-01-28 10:26
Ile tak naprawdę procent uzyskanego odszkodowania trzeba oddać kancelarii LEX?
rege7 2016-01-28 16:03
25% z vatem
1
Grzegorz Myślenice 2016-01-31 15:24
Bardzo dziękuję za profesjonalną opiekę i obsługę w sprawach dotyczących odszkodowań dla mnie i mojej rodziny. Szczególne podziękowania kieruję na ręce Pana Piotra Żołyniaka, z którym podpisywaliśmy umowy i który cały czas miał z nami kontakt jak prowadzona była sprawa. Panie Piotrze, oby więcej takich fachowców w tej branży jak Pan to będzie tylko lepiej.Dziękuję również Pani Karolinie Keller Madej i Piotrowi Liwoszowi, który reprezentował mnie jako prawnik przed firmą ubezpieczeniową. Wszystkiego dobrego, raz jeszcze bardzo Państwu dziękuję. Grzesiek.
2
Alonso 2016-02-01 10:15
W moim przypadku wzieli 19% z vatem już. Chyba kwestia wysokości odszkodowania. Ja dostałem dość sporo.
irek 2016-02-01 11:53
Też mi się tak wydaje, że kwota prowizji uzależniona jest od wysokości odszkodowania. A to czy z VATem czy nie, to nie znam się. Lex raczej nie kantuje klientów, nie ma czego się obawiać.
1
MT 2016-02-05 15:50
Kancelaria ma bardzo wysoki poziom obsługi i bardzo dobrą kadrę czego przykaldem jest sprawa mojego dziecka, które miało wypadek prawie już rok temu i któremu wywalczyła już pierwszą kwotę odszkodowania. Szczerze to powiem, że po wypadku córki nie wiedziałam co robić. Nachodziły mnie w domu rózne osoby i firmy. Ja nie miałam pojęcia o co tym wszystkim ludziom chodzi. Do firmy LEX trafiłam z polecenia jednego z moich znajomych. Sprawę córki przekazałam do prowadzenia Panu Żołeniakowi i Panu Matusiakowi. Jest jeszcze w trakcie wszystko, ale naprawde do tej pory jestem bardzo zadowolona. W tej firmie pracują dobrzy i mądrzy ludzie i życzę właścicielowi żeby zawsze miał takich pracowników. Dziękuję i polecam.
2
Ilona 2016-02-09 10:57
To co zrobiła Kancelaria w walce o moje odszkodowanie całkowicie przewyższyło moje oczekiwania. Bardzo gorąco polecam Pana radcę Matusiaka i przedstawiciela Kancelaria Pana Karola który wszystko dokładnie mi wytłumaczył i pomagał przez cały czas współpracy z Kancelarią.
J.M 2016-02-11 07:36
Polecam Kancelarię Lex. Pracownicy kompetentni z bardzo dużym doświadczeniem. W razie pomocy lub pytań kontakt praktycznie 24h wraz z przyjazdem do domu. Inne kancelarie obiecywały gruszki na wierzbie, a tutaj uczciwa prowizja. Szczególne podziękowania za wielką pomoc dla pana Leszka Padło oraz Mecenasa Bartosza Matusiaka. Sprawa prowadzona wzorowo. Tu nie było przypadku.
Bardzo zadowolony klient z Tychów.
4
Zaciekawiony 2016-02-23 14:47
Czy wypowiedzi na tym forum mogą pochodzić tylko od pracowników tej firmy?
8
eye W. 2016-02-23 16:23
no jasne ;-) pewnie że tak.Nawet wpis "zaciekawionego"
1
Magda Ch. Krzeszowice 2016-03-12 13:26
Bardzo chciałabym podziękować Panu Żołyniakowi za pomoc przy sprawie mojej, mojej mamy i męża. Wszystko się po wypadku poukładało, i szczęście że zakończyło się na kilku złamaniach i że wszyscy żyjemy. Dziękuję za uzyskane kwoty odszkodowań które w naszej ocenie są dekwatne do tego co się stało. Ja wiem jak sprawa wyglądała po dwóch pierwszych miesiącach. Firma ubezpieczeniowa wypłaciła żenujące pieniądze twierdząc że to wszystko. Tutaj chciałabym podziękować Panu Żołyniakowi za wspieranie i dopingowanie nas że warto walczyć o swoje, o to że należy się więcej i że nie wolno się poddawać. Dziękuję za pomoc w przygotowaniu opisów dla nas, teraz już wiem jak bardzo ważne są takie małe szczegóły które dla rannych są w danym momencie nie istotne, a dla prawników bardzo ważne. Dziękuję za profesjonalizm, wytrwałośc i okazaną nam cierpliwość. Pozdrawiam, Magdalena z rodziną.Tak jak obiecałam zawsze będę polecać Państwa usługi.
2
Leokadia W. 2016-04-12 15:18
Dziękuję firmie Lex z Krakowa za pozywtyne załatwienie sprawy odszkodowania dla mojego taty. Szczególnie dziękuję panu Zołyniakowi z którym podpisywaliśmy z tatą dokuemnty, za jego opiekę przez cały czas trwania naszej sprawy.Pieniądze jakie dostaliśmy nie zwrócą nigdy w pełni zdrowia tacie, napewno za to pomogą w jego podreperowaniu. Raz jeszcze dziękuję za pracę włożoną w nasza sprawę. Z wyrazami szacunku i poważaniem Leokadia Trzebinia.
2
has 2016-04-18 22:13
dla mnie też wiele dobrego zrobili, ja zwłaszcza polecam kancelarię w krakowie, ale wiem, że wszystkie reprezentują godny polecenia poziom :) poza tym np. w krakowie właśnie szukają przedstawiciela na umowę o pracę
Konsultant 2016-05-07 15:39
Może pod warunkiem że jest na wysokim poziomie wynagrodzenia prowizyjnego min.30-35% z honorarium jakie sobie pobiera lex
1
Isu 2016-05-10 12:02
Z tego co mi wiadomo to w takich okolicach to sie chyba wszystko miesci okolo 30%. Zreszta mozesz miec i 50% jak firma zamyka sprawy ugodami i malo wywalcza, a tutaj z tego co wiem tak nie jest.
1
Andrzej K. 2016-05-12 13:46
Bardzo dziękuje za prowadzenie mojej sprawy i moich dzieci. Dziękuję panu Piotrowi Żołyniak za profesjonalne podejście i opiekę nad sprawami. trafiłem do tej kancelarii z polecenia. Po czasie juz wiem jak istotne jest wybranie właściwej firmy której zleca się swoją sprawę. Po wypadku byłem nachodzony w domu przez różne firmy i to o dziwo z całej Polski ( z Wrocławia, Legnicy, Rzeszowa a nawet z Gdyni . Wiem że nie warto wdawać się w dyskusje z takimi "naciągaczami" którzy nachodzą ofiary w domach po wypadku, czy na komendach policji albo w szpitalach. Najważniejsze jest żeby mieć kogoś z polecenia, i my tak trafiliśmy do pana Piotra. Bardzo dziękujemy i mam nadzieję że nie będę musiał firmy dalej polecać, ale jeśli już trzeba będzie to wiem kogo polecić. dziekuję, AK z rodziną z Olkusza.
4
A.W Tarnów 2016-05-14 19:36
Serdeczne podziękowania dla Pana Leszka Padło oraz Pani Patrycji Nawrot-Piotrowskiej za profesjonalną i szybką pomoc w obsłudze prawnej po tragicznej śmierci mojej siostry.
Piotr Liwosz 2016-05-24 19:28
Serdecznie dziękuję za pozytywną ocenę mojej pracy. Mam nadzieję, że nigdy więcej nie będzie Pan musiał korzystać z naszych usług. Miło być docenionym. Niejako na marginesie, na stronie Kancelarii podany jest numer telefonu pod którym można się ze mną skontaktować i uzyskać bezpłatną poradę w zakresie odszkodowań.

Pozdrawiam serdecznie życząc zdrowia wszystkim Poszkodowanym.
3
Andrzej S. Kryspinów 2016-06-06 17:22
Dziękuję w imieniu swoim iżony panu Żołyniakowi za pomoc przy naszej sprawie i uzyskanie odszkodowania za utratę naszego zdrowia i za zniszczony nasz samochód. Bardzo panu dziękujemy i będziemy tak jak obiecaliśmy polecać pana i pana firmę. Andrzej
3
Sylwia 2016-06-17 11:22
Zachęcam do wysłania aplikacji na adres praktykant@lex-kancelaria.pl. Aktualnie trwa rekrutacja - poszukujemy studentów IV i V roku. Pozdrawiam Sylwia Waldowska
2
Janina W. z Sułkowic 2016-06-27 07:44
Dziękuje bardzo Panu Żołyniakowi z Leks Kancelari za okazaną pomoc i wsparcie przy załatwianiu odszkodowania za wypadek moich synów. To tylko dzięki Panu wiedziałam że się należą nam pieniądze i Pan nam pomógł we wszystkich tych sprawach. Już bedę wiedziała co zrobić i kogo polecać gdyby ktoś miał taką sytuację jak moja rodzina. Bardzo Panu dziękujemy. Janina z rodziną.
3
lila 2016-08-09 21:36
Witam.
Bardzo dziękuję Kancelarii LEX z Krakowa za fachową i rzetelną obsługę. Szczególne podziękowania dla Pana Leszka i Pani Doroty, którzy z takim zaangażowaniem podeszli do naszej sprawy.Bardzo uczciwy przekaz informacji w sprawie możliwości otrzymania należnej kwoty dla naszej rodziny. Jeżeli w tej firmie pracują tak dobrzy i mądrzy ludzie jak P/P Leszek i Dorota, to z całą pewnością mogę polecić Kancelarię . Miałam kontakt z wieloma firmami, które atakowały mnie bez uprzedzenia. Jestem w pełni świadoma i wiem jak bardzo istotne jest wybranie właściwej firmy której zleca się swoją sprawę. Właścicielowi życzę, aby zawsze miał takich pracowników, jak w/w i doradzam, aby ich doceniał, ponieważ są wizytówką Kancelarii. Jeszcze raz dziękuję za profesjonalizm, a zainteresowanym gorąco polecam.

2
Lex 2016-08-10 09:37
Faktycznie tak jest. Masz nienormowany czas pracy i brak regionalizacji, dlatego można współpracować z firmą dosłownie na terenie całej Polski. Zapraszamy do kontaktu i zadawania pytań k.madej@lex-kancelaria.pl
5
Agatha 2016-09-01 11:21
Ta kancelaria pomogła mi odzyskać moje stracone pieniądze. Gorąco polecam tym, którzy walczą o swoje.
5
dawid 2016-09-01 13:45
Jak czytam te wszystkie opinie to jestem pod mega wrazeniem, profesjonalizmu firmy widac sa bardzo skuteczni i przede wszystkim pracuja tam spracjalisci z prawdziwego zdazenia, wszedlem by poczytac komentarze by moc sie na jakas kancelarie zdecydowac ale widze ze nie ma lepszych od nich.
1
Bożena R ( Sulechów ) 2016-09-09 14:13
Dziękuję Panu Piotrowi Żołyniak za pomoc i prowadzenie sprawy mojego syna. Dziękuję, wdzięczna matka - Bożena z Sulechowa.
2
Rafał . 2016-10-06 21:54
Polecam usługi tej firmy. Bardzo ok jest pan Piotr Żołyniak, do którego trafiłem z polecenia mojego kumpla który miał wypadek w 2010 roku i któremu pomógł on w odszkodowaniu. O ile na początku myślałem że pan Piotr jest upierdliwy bo tylko kontrolował mnie czy chodzę do lekarzy, i czy zbieram faktury, paragony i inne dla mnie zbędne rzeczy ( tak, były bo czym innym mogły być przy zmiażdżonym kolanie ) to teraz już wiem że trzeba było i że należało go słuchać. Gość zna się na tym co robi i jest ok. Póki co dziękuję za pierwszy przelew, i czekam na kolejny a najlepiej kolejne. Pozdrawiam - ranny Rafał ( a i zdjęcia też fakt że warto robić zaraz po wypadku, potem się przydają ).
3
C.M. 2016-11-29 14:58
Bardzo profesjonalna kancelaria Lex. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z tą kancelarią jednym słowem solidna i uczciwa firma godna polecenia.
1
C.M. 2016-11-29 14:59
Bardzo profesjonalna kancelaria Lex. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z tą kancelarią jednym słowem solidna i uczciwa firma godna polecenia.
1
AnnaM z wielkopolski 2016-12-06 21:46
Serdecznie dziękuję Kancelarii LEX z Krakowa za wywalczone dla mnie odszkodowanie. Kwota którą otrzymałam znacznie przewyższyła moje oczekiwania. Pomimo, że czas oczekiwania na pomyślne zakończenie sprawy był długi, było warto. Naprawdę polecam tą Kancelarię. Jestem bardzo zadowolona z obsługi, kompetentni pracownicy, rzetelna obsługa. Jeszcze raz Wszystkim zaangażowanym w moją sprawę dziękuję. Będę Was polecała.
1
Anna 2017-01-20 11:13
Ja Polecam Kancelarie Prawną Odszkodowawczą LEX z Krakowa Beata Jarzyna Sp. z o.o. Wszystko zgodnie z przepisami maja własnych Adwokatów i Radców Prawnych wszystko w jednym miejscu ciągły kontakt z klientem, uzyskali dla mnie naprawdę godne pieniądze i nie popuszczają ubezpieczycielom. Polecam z całego serca a w przeciwieństwie do wszystkich wymienionych wyżej wszystko można znaleźć na ich stronie www.lex-kancelaria.pl nawet umowy i pełnomocnictwa a która z wyżej wymienionych firma tak ma ? ŻADNA!!!! jak chcesz zapoznać się z warunkami to może ci wyślą na maila ale są też tacy co nie ma mowy czyżby mieli coś do ukrycia????
1
Anna 2017-01-20 11:14
Ja Polecam Kancelarie Prawną Odszkodowawczą LEX z Krakowa Beata Jarzyna Sp. z o.o. Wszystko zgodnie z przepisami maja własnych Adwokatów i Radców Prawnych wszystko w jednym miejscu ciągły kontakt z klientem, uzyskali dla mnie naprawdę godne pieniądze i nie popuszczają ubezpieczycielom. Polecam z całego serca a w przeciwieństwie do wszystkich wymienionych wyżej wszystko można znaleźć na ich stronie www.lex-kancelaria.pl nawet umowy i pełnomocnictwa a która z wyżej wymienionych firma tak ma ? ŻADNA!!!! jak chcesz zapoznać się z warunkami to może ci wyślą na maila ale są też tacy co nie ma mowy czyżby mieli coś do ukrycia????
2
Anna 2017-01-20 11:21
Polecam Pracę dla Kancelarii Odszkodowawczej Lex jest to praca zgodna z moimi przekonaniami czyli uczciwa i szanująca pracownika nie tylko jako robotnika ale jako człowieka, zawsze można liczyć na pomoc i wsparcie przełożonych, daje możliwość rozwoju i totalny brak mobbingu. Pracowałam w różnych firmach oraz branżach i jestem bardzo zadowolona z współpracy i dla tego nadal pracuję zachęcam wszystkich którzy szukają dobrego i uczciwego pracodawcy !!!!!!!!!!!
2
M&M 2017-02-11 16:26
Wiemy że to nie miejsce na podziękowania ale chcemy z mężem podziękować panu Piotrowi Żołyniakowi z Lex kancelarii za opiekę nad nami podczas tego co nam sie przydarzyło za motywację do walki o odszkodowania za nasze zdrowie i zniszczone auto. Nie byliśmy z Mariuszem przekonani do tego żeby starać się o odszkodowanie tym bardziej że skończyło się na skreceniach i potłuczeniach ale pan Piotr do którego trafiliśmy z polecenia nas przekonał i dzięki mu za to. Kwoty jakie wypłaciła Hestia pozytywnie nas zaskoczyły bo wcale małe nie były. Podsumowując bardzo dziękujemy panu Zolyniakowi, widać ze to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Z przekonaniem mozna tego pana polecać. Dziekujemy M&M z Zielonek.
1
Zostaw swoją opinię o Lex - Kancelaria Odszkodowawcza - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lex - Kancelaria Odszkodowawcza