Opinie o Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych w Sopot

Poniżej przeczytasz opinie aktualnych i byłych pracowników o firmie Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych. Znajdziesz poniżej również opinie kandydatów do pracy w Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Towarzystwa ubezpieczeniowe

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych w Sopot

baner wywiady
Mi.

Oj przydałby się tutaj powiew świeżości... a raczej wiatr zmian... Może warto zainteresować się czemu nowi, młodzi pracowicy odchodzą?

Wkrótce yly
@Była pracownik

Kogos konkretnego masz na myśli?

Była pracownica

Ludzie Uciekajcie stad, na umowie o prace dostaniecie ochłapy, na zleceniu do 26r.z trochę więcej. Sama atmosfera w Centrum Umawiania Wizyt to później niż dno. Kierownictwo które tam zasiada nie ma pojęcia o niczym, stanowiska po znajomosci. A o zarządzaniu nikt nie ma pojęcia, kto rozgarnięty ten już uciekł. Firma co chwila ma incydenty odnoście danych osobowych, otrzymali karę ale dalej się nic nie zmieniło, grafik ustalany jest z góry w takich godzinach ze wam nie pasuje i nie ma możliwości dyskusji, Pani Kierownik M.P to powinna być już dawno zwolniona, ludzie przez nią odchodzą, nie panuje nad emocjami. Jeden wielki nacisk nad efektywnością a ludzie czekają miesiąc na umówienie wizyty bo nie ma rak do pracy. Pracownicy z gilem pod nosem mogą siedzieć zeby aby tylko pracowali i coś umówili. System na którym firma się opiera to epoka kamienia łupanego albo i gorzej. Nie jest to opinia jednej osoby a kilkunastu. W pół roku totalna wymiana wszystkich ludzi, nowe osoby zasiadły które pracują zdalnie za mniejsze pieniądze bo tam pracy nie ma. Wyzysk, (usunięte przez administratora), ręka rękę myje.

oko
@Była pracownica

bdb opinia

O

Witam chciałabym podzielić się moja opinia na temat Saltus TUW Sopot, pracowałam w dziale obsługi ubezpieczeń zdrowotnych, biuro kameralnie, jeśli chodzi o przełożonych nie mam żadnych zastrzeżeń, pieniądze adekwatne do wykonywanej pracy i chęci, nie ma wyścigu szczurów. Moją przełożona była Pani M która jest wspaniała kobieta o dużym sercu. Natomiast wprowadzenie stanowiska lidera grupy to niektórym się w głowie poprzewracało. Powinna być większa weryfikacja czy ktoś się nadaje na awans i jak sobie na nim radzi, bo niektórzy maja przejawy (usunięte przez administratora). Jeśli chce ktoś spróbować tam pracy zachęcam gorąco.

Mark
@Xzx

Jak jest obecnie? Dajcie proszę znać, czy warto się wiązać z tą firmą. Komentarze nie zachęcają... :(

Niezadowolony Nowy wpis

Totalny bałagan nie ma osób kompetentnych które potrafią umówić wizyty u lekarza szkodą dla nich pieniędzy czas zmienić firmę ludzie odchodzicie z tego bałaganu nie płacicie ciężko zarobinych pieniędzy to firma dni

Administrator Nowy wpis

Chciałbym pracować jako Dyrektor zarządzający w mieście Białystok. Czy rzeczywiście można zarobić 16400 ? W jakich firmach?

Bożena Nowy wpis

Przybliży ktoś pracę regionalnego kierownika sprzedaży? Jest to praca głównie w terenie, piszą też na portalu, że trzeba być gotowym do częstych wyjazdów. Czy to obejmuje też np. reprezentowanie firmy na targach? Pytam, bo nie byłabym dyspozycyjna na dłuższe / dalsze wycieczki:) Jak duży jest zespół sprzedaży, z którym bym pracowała? Duża rotacja czy raczej nie ma tego problemu w tym dziale?

Brałem udział w rekrutacji, poświęciłem na nią sporo czasu. Mimo zapewnień o odpowiedzi, bez względu na wynik rekrutacji, oczywiście takiej odpowiedzi brak. A potem się pracodawcy dziwią, że kandydaci też ich nie szanują i po prostu nie przychodzą na rozmowy bez odwołania.

Olga Nowy wpis
@Kandydat

A powiesz jak ta rekrutacja cała wyglądała że tak dużo tego czasu poświęciłeś? miałeś jakieś test, zadanie? o jakim stanowisku teraz piszemy? i czy dasz znać w razie czego o co pytali na rozmowie?

Aplikowałeś do Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych na stanowisko Manager ds. Systemów Biznesowych w Dziale IT? Opisz swoje wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej. Jaką umowę proponuje pracodawca? Jaki był rezultat rozmowy?
logo firmy Inżynier Robót Elektrycznych
BAUHAUS sp. z o.o.
(78 opinii)
logo firmy Praca od zaraz w centrum Sopotu/wysokie zarobki / elastyczny grafik
Income Invest Spólka z Ograniczoną Odpowiedzialnością
(40 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Project Manager (projekty zagraniczne OZE)
Green Capital S.A.
(95 opinii)
logo firmy Pokojowa
Sopot
Gastro House Sp. z o.o. sp.k.
(54 opinii)
Aplikuj na wiele ofert
Mi.

Była pracownik
@Mi.

No przede wszystkim to starych wyżeraczy z kadry kierowniczej czas wymienić

turon
@Mi.

A o jakim dziale mowa? Czy ktos wie czy mozliwa jest praca zdalna w tej firmie?

Rozczarowany

z zawodu dyrektor.... :D

Wkrótce yly
@Była pracownik

Kogos konkretnego masz na myśli?

oko
@Była pracownica

bdb opinia

Adrew

Prosze o opinie na temat tego pracodawcy. Klimat, mozliwosci rozwoju, praca zdalna, atmosfera.

O

Joanna
@O

Ups, ale kiepsko że tak wyszło ale z drugiej strony to wszędzie są plusy i minusy?? Prawda? A jakie zachowania cię niepokoją najbardziej, może to zgłoś do kierownictwa?

Xzx
@Joanna

Chyba wiesz jakie są realia obecnie, kto za dużo się odzywa ten może mieć po pracy.

J
@Joanna

Przecież teraz z dnia na dzień robi się coraz gorzej, większość pracowników myśli o odejściu

Xyz
@O

Miałam styczność pracy, nie polecam

P.
@Xyz

Napiszesz coś więcej? Właśnie rozważam ofertę...

Mark
@Xzx

Jak często w Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 13 czerwca na Pracuj.pl, obiecują bogaty rozwój.

@Pytanie

Dostajesz książkę z 2001 roku i ucz się Nie ma czegoś takiego jak rozwój

A

Przy sprobie podanie numeru NIP pracodawcy Pani nagle razloczyla się. Dramat

język angielski.

pracownica hr duka po angielsku. Nie macie na prawde nikogo innego?

Klient

Nie polecam najgorsze ubezpieczenie z jakim się spotkałem po zalaniu mieszkania firma wyliczyła za remont sufitu w salonie 368,99 . Bardzo chętnie zaproszę pracowników i niech mi wyremontują za te pieniążki salon . (usunięte przez administratora)

Co jaki czas w Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych można ubiegać się o podwyżkę?

M
@Pytanie

Nie masz co liczyć na żadna podwyżkę, inflacja idzie, wszystko w górę, teraz każdy pracodawca dokłada pare groszy zeby pracownika zatrzymać ale w SALTUS nie ma takiej możliwości.

Zawiedziona klientka

Zastanawiam się jak za 680 zł po zalaniu mieszkania wymienić tapetę w całym pokoju odgrzybić 2 ściany bo to stare budownictwo i wyszpachlować te dwie ściany zapraszam pracowników z Sultus bo za te 680 zł to niestarczy na tapetę 8 rolek. Wstyd. Żegnam się z tą firmą w maju.

Przemo
@Zawiedziona klientka

Tutaj oceniamy firmę jako pracodawcę !!!

taki sobie Pan

Ok, jedziemy z tym :) prosiłem o wykreślenie mojego numeru telefonu z bazy ponieważ nie mam nic wspólnego z tą firmą a dostaje wezwania do zapłaty. Każdy SMS to jedna negatywna opinia na wasze konto z innego konta google a mam ich setki :) Trudno wykreślić mój numer telefonu?

Lidka

witam, Podzielę się krótką opinią, jednak w mojej ocenie ważna, zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną i pomimo zapewnień i deklaracji nie otrzymałam informacji zwrotnej. Małymi gestami tworzy się wizerunek firmy. Miałam przyjemność uczestniczyć w innych procesach rekrutacyjnych, w dużych organizacjach i pracownik HR dzwonił indywidualnie powiadomić o rozstrzygnięciu negatywnym. Pozdrawiam wszystkim i życzę powodzenia.

Osoba prywatna

Jest to firma ubezpieczeniowa niewiarygodna.Obsluga fatalna pracownicy działu rozliczeń nie współpracują na bieżąco z konsultantami.Winni są pieniądze obawiam się ,że ich nigdy nie zobaczę.

Specjalista

Polecam pracę w tej firmie. Traktują pracownika z szacunkiem, nie ma wyścigu jak w typowym "korpo", duże szanse na umowe o prace, a co sie z tym wiąże dobry socjal (prywatna opieka zdrowotna, bony na święta i "wczasy pod gruszą").

Elżbieta
@Specjalista

A po jakim czasie w Saltusie ma się szansę na umowę o pracę jako nowy pracownik? :) I czy jest ona wtedy zawierana na czas nieokreślony?

Negatywna

Proces rekrutacji trwał 5 m. Po tym dostałam informacje, że będę zatrudniona. Wysłali nawet warunki zatrudnienie. Później zadzwonili i poinformowali, że zarząd zmienił zdanie na temat stanowiska, no i więc pracy nie dostanę. Decyzje przyjmują nie głową. Chyba o wszystkim decyduje pięta na lewej nodze kogoś ze zarządu.

Marcelina

@Zawiedziona klientka Zastanawiam się jaki związek z opinią o pracy w firmie mają takie wpisy? Konkurencja inspiruje do wpisów?

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych - Sopot

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych?

Zobacz opinie na temat firmy Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Saltus Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 2 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w marcu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)