brak logo

mucha sj

Mikołów

Opinie o mucha sj

anonim 2011-05-12 12:06:55
szukam pracy i chcialabym sie dowiedziec jaka sie pracuje \\\"u Muchy\\\" w Mikołówie?
Nolte 2012-01-13 07:19:08
Szukając pracy gdziekolwiek trzeba zwracać uwagę na firmy oferujące pracownikowi jedynie pracę. Opuszczając taką firmę po kilku czy kilkunastu latach jesteśmy bogatsi wyłącznie o ... doświadczenie. Firmy takie rozpoznać można po dużej rotacji pracowników i częstych ogłoszeniach o ich naborze. A o konkretną firmę najlepiej zapytać kogoś z aktualnych pracowników.
21
kepa 2012-02-10 06:39:34
jo nie pracuje nigdy w firmach rodzinnych rodzinka stale mo jakies potrzeby i na ludzisiee nie patrzy prezes taki firmy inacze podchodzi do spraw woli wyremontowac kanciapy i plac bo som jego niz dac ludziom zarobic
21
georg 2012-03-01 07:04:07
Zatrudnij się w porsche. Też branża motoryzacyjna.
Zarząd porsche ogłosił, że zeszły rok był dla firmy bardzo udany. Duża sprzedaż, były zyski. Dlatego każdy pracownik nawet ten pracujący w zakładowej stołówce dostanie premię ponad siedem tysięcy euro. Każdy bowiem zasłużył swoją pracą na ten wynik.
U nas w kraju to najwyżej możesz poczuć uścisk dłoni prezesa a i o to trudno.
13
bilet 2012-03-10 02:18:15
Marudzicie i marudzicie. Wszędzie jest źle, w mojej firmie też zarobkispadły względem wczesniejszego roku co widać na otrzymanych pitach. Niby gadają przez kryzys ale w tym roku zarzad postanowił wybudować nowy biurowiec dla firmy i dodatkowe hale produkcyjne. Tki jest ten kryzys.
8
jaśnieoświecony 2012-05-07 23:57:38
coś stale widać ogłoszenia o zatrudnieniu. Chyba tam jest nieciekawie jak tak ludzie wieją.
20
EvA 2012-07-02 23:23:23
Coś mi tu ten pesymizm zalatuje kłamstewkiem. Niby tak źle, a na budynku napis: najlepszy diler roku !
Gdyby szef załogi nie dopieszczał, nie byłoby takiego wyniku, nikt by przecież za liche pieniądze tak mu nie terał !
6
OFF 2012-07-08 22:48:08
Krótko żyjesz- mało wiesz. Pracownicy dobrzy już dawno odeszli do kokurencji gdzie zarabiają więcej. Kiedyś ludzie nawet z Żywca tu przyjeżdzali bo \"u Muchy\" są fachowcy i rzeczy niemożliwe załatwiają w godzinę. Teraz ich nie uświadczysz bo po co niby. To samo maja na warsztacie u sąsiada na placu. Z dawnych czasów pozostała tylko opinia ale i to powoli się wykrusza.
A co do zarobków to jest tak jak w tym kawale: ogłoszenie: słońce, woda, piasek...praca przy betoniarce. Ludzie którzy odeszli gdzieś indziej są tam chwaleni za solidnosć i fachowość. Tutaj nigdy nie byli chwaleni. Kierownicy dziękują że dla nich ich \"Mikołów\" tak świetnie wyszkolił. A już każdy z nich zaznacza lepszą atmosferę w pracy niż mieli w tym oplu.
21
E-E 2013-03-20 06:25:58
Pomijajac kryzys ktory trwa w tej firmie od zawsze nie pozwalajac na normalne zarobki to jeszcze kiepska atmosfera pomiedzy ludzmi Pracownicy odchodza a potem zdziwko ze do konkurencji i jeszcze im kierownictwo czyni wymowki z tego powodu Jeszcze nikt nie odszedł w zgodzie
18
Kolorowy 2013-08-12 07:13:16
Jak najbardziej firma pozwoli ci spełnić marzenia. Szkoda tylko ze człowiek nie zyje 200 lat.
19
Fabrykant. 2013-08-26 07:55:23
He, He, Idz na swoje i kasa będzie
4
świadom 2013-10-05 22:14:35
Dealer roku? Dobre sobie. Przejeżdżając koło co drugiego salonu widać ten napis.
Ludzie? Z zewnątrz - rodzina z amerykańskiego filmu. W środku jak to w rodzinie - nie tak różowo. Niby każdy każdego lubi, ale bardziej każdy każdego popdpierd*la.
Jest kilka osób które te właśnie działania winien mieć wpisane w zakresie obowiązków. Pomyłki w wypłacie? Norma! Niestety na niekorzyść. Dochodzenie praw nie jest negowane ale nic nie daje. Przedmówca ma racje nowi pracodawcy przeważnie są zadowoleni byłych pracowników muszki;)
12
zadowolony Gabla 2013-10-06 19:50:49
O tej firmie nie mozna pisac zle bo ten co napisze ma przes-rane. Slepy z tofikiem zrobia narade spotkanie z pracownikami (baranami) i tak ich nastrasza firmowym informatykiem ze ze strachu narobia w gacie.Bo tak bylo a opinie niepochlebne zostaly usuniete,co narazilo slepego na koszty. Wiec apeluje o pisanu ze jest de-best
13
dymek z papierosa 2013-10-12 00:29:55
Roboty coraz więcej, zatrudnienie wzrasta. A pensje na poziomie straganu z marchewką z pobliskiego targowiska. Firma-fenomen. W głębokim kryzysie od chwili powstania.
23
Ktosiek 2013-10-13 22:52:24
Bo się nie płaci wedle przerobu, tylko wedle tego ile zawoła taki nowoprzyjęty będący akurat na bezrobociu. Dlatego ciągle są ogłoszenia niby o pracę żeby to właśnie sprawdzić. Tak robią wszyscy właściciele firm. Dzięki temu mają odłożoną kasę nawet dla swoich prawnuków. Potem się jeden drugiemu skarży, że ludzie nic u nich nie kupują, nie to co na Zachodzie. Pewnie wszyscy u nas mają stare auta, meble, sprzęty bo są wielkimi miłośnikami antyku.
28
Father 2013-12-02 23:53:44
Nie warto tu pracować. Długoletnia praca i oddanie firmie nie zostaje doceniane w ogóle. Nowoprzyjęty dostaje na dzień dobry więcej niż osoba z wieloletnim stażem potafiąca przyjść wcześniej, wyjść później i odwalić kiedy trzeba robotę za trzech.
31
Torvalipin 2014-02-01 15:18:47
Generalnie rotacja pracowników bardzo duża (ogłoszenie, że szukają nowych do pracy nigdy nie znika z internetu) ale nie ma się co dziwić kto mądry będzie pracował za takie śmieszne pieniądze. Wprawdzie pracownicy, którzy pracują już 8/10/15 lat zarabiają lepiej. Drugą sprawą jest kadra zarządzająca która potrafi się tylko pastwić, chodzić patrzeć ci na ręce i zwracać się do ciebie jak do psa. Zero szacunku dla pracownika. Wszelki prośby o podwyżki kończą się odpowiedzią, że firma jest w głębokim kryzysie bo to bo tamto.. Ludzie spierdalają bo nie da się uczciwych pieniędzy zarobić i mają dość chamstwa. Ale niestety trzeba pracować bo trzeba za coś utrzymać rodzinę.
15
Banditos 2014-04-18 08:40:44
Koledzy od czegoś zawsze trzeba zacząć w każdej firmie. Więc narzekanie i zawalanie winy na jakieś inne czynniki jest niedorzeczne.
Gruszek 2014-04-19 01:14:34
Szansa awansu czy rozwoju w tej firmie jest znikoma. Jesteś mechanikiem z wykształcenia to już nim zostaniesz to samo tyczy się lakierników i blacharzy. Jeżeli jesteś dobry w tym co robisz i będziesz pracował sumienie to na pewno dostaniesz lepszą stawkę niż młody mechanik prosto po szkole i praktykach.. z czasem podwyżki też się człowiek doczeka ale szału nie ma. Młodzi mechanicy ok 1600/1800 max na rękę ci co pracują po 8 lat i wyżej ok 2500 chyba, że jest duży przerób to się zarobi nawet do 4 tyś bo i takie wypłaty się zdarzały.. Starzy blacharze i lakiernicy też mają fajne stawki a młodzi chłopcy i pracownicy myjni w granicach 1300/1400 zł. Szału nie ma ale źle też nie ma.
2
Śmiechu 2014-04-21 17:29:56
Warto tu nabrać wiedzy i jakiegoś doświadczenia a potem praca za rozsądną kasę już u kogoś innego. 4 tysiące? Taaaaa...
23
Śmiechu warte? 2014-04-27 14:03:12
4 tysiące? Nie ma sprawy. Jak stoi dwóch,to mają cztery tysiące, a jak trzech, to nawet sześć tysięcy. Jest tak dobrze, że przez ostatni miesiąc ubyło aż cześciu pracowników. Pewnie nie wiedzieli co z taką kasą robić. A gdzie indziej nie mają już tych problemów.
Są na świecie sprawy, które się nie śniły filozofom.
Dlaczego żaden pracownik z Tychów nie chce pracować w Mikołowie? Bronią się rękami i nogami. A w Mikołowie taki porządek. Ostatnio nawet słupy w piwnicy ponumerowano. Teraz wszyscy wiedzą, że jest ich pięć.
26
Zielony Krokodyl 2014-05-04 17:25:24
Corporate Social Responsibility
8
wq. 2014-05-18 11:22:30
No jasne. Dwa tysiaki (jak już są) to luksus. Zwłaszcza przy tych cenach w dzisiejszych czasach. Bo w Chinach robią za dolara a na bazarze z tandetą wychodzi się tysiąc trzysta miesięcznie. I wszystko psują inni dilerzy, którzy za to samą płacą (potrafią) pracownikowi trzy i więcej. Chyba już czas najwyższy przestać czekać na te obiecane "lepsze czasy" i poszukać czegoś innego.
23
benek 2014-05-21 11:48:07
Pracowałem w tej firmie na tyle długo że mogę powiedzieć nigdy więcej. A co do pieniędzy to dwa tysiące są w porządku ale euro. Osobiście nie znam nikogo kto by się zwolnił z tej firmy i chciał za wszelką cenę do niej wrócić. Po prostu mamy kapitalizm którym rządzą pieniądze ,i tak jak Tomasz M maluje tabelki i liczy każdy grosz tak każdy kto ma fach w ręku powinien zrobić to samo i szukać lepszej roboty której w tej branży nie brakuje ,ale niestety trzeba jej szukać a nie biadolić że jest zle .chyba że jest się nieudacznikiem i w tedy jest ok. ps. Zasada jest jedna jak się z tobą ktoś rozlicza tak cię szanuje.
19
Kaźmirz budowniczy 2014-06-02 17:04:47
Precyzyjnie działająca, bezduszna machina, służąca wypaleniu nawet najodporniejszych pracowników, gdzie źródłem wszelkich porażek jest pracownik, a jedynym źródłem sukcesów logo firmy.
20
kazmirz budowniczy 2014-06-04 12:31:01
Byly tam takie nieliczne jednostki.
Kacper, przyjazny duszek 2014-06-29 12:12:45
Exodus trwaaaaaa.....
3
AbCd... 2014-07-06 23:01:10
No, znowu odpadło dwóch. To dobrze czy źle?
Benek 2014-07-07 19:40:42
Po mojemu to świadczy tylko o tym że od czasu kiedy pracowałem w tej firmie nic się nie zmieniło .Rotacja jest taka jak na dworcu PKP w Koluszkach ludzie przychodzą i odchodzą ,tylko myślenie właścicieli firmy jest takie same niereformowalne ,sądzące że do okoła nie ma innych i lepszych firm.
14
123 2014-07-13 11:39:39
Jasne, że dobrze. W końcu sobie polepszą.
15
Nochalec 2014-07-24 22:24:56
Wszędzie jest tak samo.
U mnie też (branża spożywcza). Firma zajmuje czołowe miejsca w rankingu sieci w różnych kategoriach a zwykły pracownik widzi tylko kolejne dyplomy na ścianach. Chociaż centrala wypłaca kwartalnie z tego tytułu bonusy. To znaczy dla kierowników są koperty, ale nie dla tych co tę pozycję tworzą. Bo oczywiście oni nic nie wypracowują, tylko kierownicy wszystko wykierowują. No przecież. Mogą potem sobie fajny motor za to sprawić albo syna wysłać na studia do Berlina...

"A teraz Naród wypije szampana ustami swego przedstawiciela".
11
obsługa łopaty 2014-09-07 10:33:43
Bez sensu. To wy teracie żeby zrobićjakis limit i żeby firma dostała bonusy z centali, a dla was nic z tego ne ma? Nie chce mi sie wierzyć.
były 2014-10-23 14:06:03
pracowałem tam trochę i z tego co naliczyłem to po przyjściu nowego(starego) dyrektora handlowego zwolniło się około 8-10 osób więc sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy ta firma dobrze traktuje swoich pracowników...
3
gryzoń 2014-12-16 23:22:46
Pogadajcie sobie. Wyżalcie się. Nic to nie zmieni ale może nie pękniecie. Mądry pracuje juz gdzieś indziej, buahahahahahaha
8
gaal 2015-01-22 01:06:28
Witam ponownie, przepraszam, że troche poganiam z odpowiedziom, ale jestem już dwa tygodnie bez pracy i zależy mi na wybraniu tym razem stabilnej i pewnej firmy. Może ktoś polecić mucha sj, czy jednak lepiej poszukać pracy gdzie indziej? Czy macie tutaj jakiś fajny system socjalny i ogólnie dobrą atmosferę?
zagrabaniczny 2015-02-07 22:42:22
Nie jest ważne jaka firma, byle nie w Polsce. W Polsce rządzi dziewiętnastowieczny kapitalizm nastawiony wyłącznie na zysk dla właściciela firmy. Pracownik w ogóle się nie liczy. Wypali się jeden - zatrudni drugiego. Już teraz Polak pracuje w kraju najwięcej godzin tygodniowo w porównaniu do pracowników ze wszystkich krajów europejskich; ma w nagrodę najniższą jednak pensję - za nim jest jeszcze tylko Bułgar i Rumun. Wydajność mamy średnią europejską - pensje dwukrotnie niższe od tej średniej. Mniej dwa razy niż by to wynikało z tejże wydajności. Na Zachodzie jest kapitalizm społeczny oparty na partnerstwie. Jeden daje kapitał, drugi z niego korzysta i pracuje. Zyskami się dzieli. Ludzie żyją normalnie. Są dobrze opłacani, bo to się po prostu szefom opłaca. Ten pieniądz i tak do nich wróci. Robi to konsumpcja. Nasi życzą sobie takiej u siebie, lecz nic nie robią, by taka sytuacja mogła też tu zaisnieć. Chociaż stać ich na to bez pogorszenia sytuacji firmy, bo to przecież jest wypracowywane, to nie jest dopłacanie do zatrudnionego. On to zwyczajnie wyrabia. I dlatego każdy powinien wyjechać z tego kraju i zacząć życie w normalnym kraju. Tu można pracować sto lat i niczego się nie dorobić.
8
Optymista 2015-04-21 14:51:56
Ciekawe jak długo tak pociągną.Już właściciel ucieka w deweloperke.Szukającym pracy tylko powiem - szukajcie innego salonu na start, szkoda czasu i zdrowia.
3
młody 2015-04-28 11:06:10
Mam praktyki u muchy w Mikołowie jako elektromechanik poj sam narzekam na to miejsce odkąd zmienili kierownika serwisu i wprowadzili jakies zasady . Praktyke mam tam 3 rok ale szczerze prawie nic mnie tam nie nauczyli , całkiem niedawno zwolnił się pan odpowiedzialny za naukę tego zawodu. Odradzam
cały w ciapki 2015-05-12 21:49:55
Jasne, że to dobrze. Niech się czegoś nauczą i poszukają potem fajnej roboty. Są firmy, gdzie się płaci dobrze żeby pracownik wolał tam zostać po godzinach niż lecieć na fuchę. I wszystkim się opłaca.
5
znanynieznanyjm 2015-07-03 10:33:17
Praktyki u muchy, zależy na kogo trafisz, są tacy mechanicy jak ja ze będziesz się bardzo dużo uczył, są też tacy co będziesz tylko patrzeć i jak dany mechanik dostanie drugie auto to będziesz je robił.. Kiedyś do zadań ucznia dochodziło malowanie bramy, podnośników, dużo sprzątania ale teraz kierownik się zmienił i mu nie wali na łeb tak jak temu poprzedniemu, z mojej perspektywy wygląda ze jest lepiej dla uczniów, zresztą sami mówią ze jest lepiej. Sam zdecyduj zawsze możesz pójść gdzieś indziej
Znanynieznany 2015-09-13 10:53:21
Bramy itp to robią z reguły uczniowie aczkolwiek z nowym kierownikiem taki obowiązki są rozłożone w czasie i jeśli masz robotę tzn naprawa auta to nie robisz takich rzeczy, jeśli jest luz i nie ma roboty co rzadko się zdarza to może ci powiedzą żebyś coś posprzatal byle nie stać w miejscu, ale nie jest to przesadzone :) W firmie pracuje i wiem co i jak. Pozatym da się zarobić, im więcej zrobisz przerobu to więcej zarobisz, proste i logiczne. Są kursy za który jest jakiś tam większy procent itd ale w Polsce przedewszystkim pracodawca musi zarobić. Idzie trafić dużo gorzej, znam takich co się zwalniali bo znaleźli niby lepsze oferty a potem wracali z podkulonym ogonem bo nie wyszło. Zależy też czego oczekujesz ale powiedzmy jasno nigdzie nie zarobisz tyle co za granicą w tym samym czasie pracy i tej samej wykonanej pracy. Są ludzie co robią tam już ponad 10 lat każdy narzeka a nikt się nie zwalnia a chyba nikt nie jest tak głupi by źle zarabiać i trzymać się rękami i nogami tej roboty, bo jak masz doświadczenie i jesteś dobry to wszędzie coś ogarniesz. Moim zdaniem nie jest źle w tej firmie mi się tam dobrze pracuje, 8 godzin do domu rzadko kiedy proszą byś został dłużej (w awaryjnych sytuacjach) dwie zmiany 7:30-15:30 i 13-20. A najlepiej złóż cv przyjdź na okres próbny i sam oceń bo z praca się nie zenisz. Sory za zwłokę z odpowiedzią ale zapomniałem że coś tu pisałem. Mam nadzieje ze jakoś pomogłem.
pelargonia 2015-09-21 06:31:43
Ale ty naiwny jesteś.
łukasz 2015-09-30 18:28:35
Na początku roku próbowałem się zatrudnić w tym pseudosalonie w Tychach jako specjalista do spraw sprzedaży aut. Skończyło się na tym że osoba umawiająca na rozmowe źle podała jej termin(był dokładnie 3 dni wczesniej niż powiedziała przez telefon) i do rozmowy nie doszło. W tym miesiącu zaproponowali pracę sprzedawcy internetowego z czego oczywiście później sie wycofali. Jestem rozczarowany postawą tej hołoty że próbują robić z klienta frajera.
far far away 2015-10-16 21:43:17
Co tam nowego w firmie słychać? Macie już te obiecane lepsze czasy?
:)
3
buła 2016-05-12 11:45:21
działa, działa i to bardzo prężnie, jak na serwis autoryzowany :) Podoba mi się ich rozpiętość w działaniu, widać, że znają się na rzeczy. Szkoda, że na ich stronie nie ma żadnych informacji odnośnie zatrudnienia nowych osób, agentów czy mechaników. :)
Zostaw swoją opinię o mucha sj - Mikołów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mucha sj