Centrum Obsługi Biznesu

Bydgoszcz

Opinie o Centrum Obsługi Biznesu

... 2011-02-24 21:33:07
Myślisz o innej firmie nie o COB tylko o firmie na ulicy Wyzwolenia i jeżeli chodzi o ta firmę to jest tak jak napisałaś.
anonim 2011-05-20 11:41:04
Witam, pracowałam w COB (Centrum Obsługi Biznesu gdzie szefami są Panowie [usunięte przez moderatora]) i faktycznie w/w negatywne opinie niestety są prawdziwe :( z tego też powodu zrezygnowałam z pracy tam.

Obecnie pracuje w firmie Centrum Biznesowe, jest to zupełnie inna firma niż COB, są inni właściciele którzy mają zupełnie inne podejście do pracownika niż firma COB.

Także osobiście potwierdzam, że firmy Centrum Biznesowe i Centrum Obsługi Biznesu to firmy różniące się nie tylko z nazwy ale przede wszystkim z podejścia do pracownika.

Pracę w Centrum Biznesowym POLECAM a w Centrum Obsługi Biznesu COB STANOWCZO ODRADZAM!!!
Bojooo 2013-09-30 16:08:35
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda, jest dobrze.
dobra kasa :]
max 2014-06-06 16:04:02
w gdansku ciagle rekrutuja xDD to o czyms świadczy, (usunięte przez administratora)odradzam
1
lilarose89 2014-06-19 13:04:45
Cześć. Mam pracować w COB, w przyszlym tygodniu zaczynam szkolenie, wiec mam kilka pytan.
Czy oni wypłacają należne pieniądze? Czy ta umowa o pracę po szkoleniu to ściema? Czy te prowizje to również ściema? Czy pracuje się 8 godzin od poniedziałku do piątku, a może trzeba odrabiać? Aby dostać wypłatę należy "zrobić" daną liczbę umów? Z góry dzięki za odpowiedź.
Lumia 2014-07-18 21:18:12
Szczerze mówiąc , naczytałam się właśnie mnóstwo negatywnych opinii o COB i.... jestem w szoku.Bo jestem w tej firmie od niedawna i jest zupełnie odwrotnie ni piszą... Szefostwo jest naprawdę Ok, zdarzy się że ktoś pokrzyczy bo ma kiepski dzień, ale to chyba norma. Ogólnie wszyscy zwracają się do siebie na ty, nawet dyrektor do rekrutujących, treningi mamy świetne, w pracy 3 przerwy po 15 minut w ciągu 8 godzin. Umowa o pracę- owszem, co tydzień podpisywane sa nowe, a po 3 miesiącach ma się już stałą umowę o pracę. A odrabiać trzeba w pracy tylko jeśli nie wyrobiło się w ciągu dnia normy - na 8 godzin pracy to jest 3,5 godziny rozmów na liczniku. A wypłatę wypłacają zawsze do 10-go. Tak, wiem że moja wypowiedź brzmi podejrzanie, że pewnie większość z was w to nie uwierzy co piszę, ale ja tam jestem zadowolona. Poza tym podejrzewam ze kiedyś rzeczywiście mogło tak być z firmą, ale może po prostu była inna kadra... w każdym razie teraz jest ok.
Well done 2014-08-20 23:28:33
Juz nie macie sie czego chwytac... żałosne... sami siebie opisujecie... Ludzie traktujcie jak równych sobie a nie jak śmiecie .... POZDRAWIAMY(konkurencja)
Aaad 2014-12-01 18:23:42
Witajcie, kto jest zainteresowany losami firmy Centrum Obsługi Biznesu to niech zajrzy na forum bo pojawiła się nowa oferta pracy. Moim zdaniem to coś godnego uwagi. Centrum Obsługi Biznesu jest przedsiębiorstwem, które od 2007 roku z powodzeniem funkcjonuje w branży Call Cen...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5715815?keywords=&region=
anonim234 2015-01-28 11:52:25
odradzam umowe tą firmą,naprawde uwazajcie, niepodpisujecie zadnych umów przez telefon,dobra rada,reszte sammi zobaczycie
1
haski 2015-03-13 03:30:43
No, no taki system socjalny to ja rozumiem. Te lekcje angielskiego sa od dowolnego poziomu, czy jest jedna grupa i tyle? W ogóle to gdzie odbywa się nauka, w firmie np. o 7 start i na 8 do pracy? Tak z ciekawości to co jest do wygrania w tych firmowych konkursach, coś w stylu voucher do kina, czy teatru?
kpiny jakies 2015-09-11 12:32:23
hahahaha!! Kpiny jakieś a nie pakiet socjalny. Ubezpieczenie płatne, usługi medyczne też! Taki pakiet, to sobie każdy może wszędzie kupić. Taaaak naprawde wiele stanowisk to: telemarketer od orange, telemarketer od powierzchni reklamowej i telemarketer od innych ściem.
Wiadomo, kto pisał... dział HR dwoi się i troi, żeby ktoś się nabrał i przyszedł na rozmowę a potem dał się na kasę wykiwać. Ludzie!! nie wierzcie w takie rzeczy! Wejdzcie sobie np na pracadokitu.pl i preczytajcie prawdziwe opinie! 780 stron wypowiedzi o czymś świadczy. 2500 na ręke? Tyle to może zobaczą pupilki koordynatorów ktorzy dostają specjalne bazy. Byłem widziałem, kto chce sie przekonac na własnej skórze co to wyzysk i ściema na każdym kroku - niech smiało aplikuje - przyjmą każdego!!
Mm 2015-10-07 16:35:25
Hej, nie polecam cob. Ta firma oszukuje na wstępie na rozmowie kwalifikacyjnej. Mówią że po 3.m-ca jest umowa o pracę a tak naprawdę tylko nie liczni ja dostają. A co ważne dla nich masz być robotem, który mówi słowo w słowo z kartki dla mnie to jest zabijanie kreatywności i myślenia w ludziach. Ja wiele potrafię zrozumieć ale nie to że bazują na niewiedzy ludzi. Oni nie mówią studentom ze nie będą im opłacać skladek, bo uważają że powinni to wiedzieć. A co ważne na rozmowie obiecują pensję stałą 1400 zł netto a potem się dowiadujesz że podstawa jest ruchoma i możesz dostawać mniej. Czego na rozmowiee nie mówią. Dokladnie tak samo jest ze zwrotem kosztów dojazdu dostaniesz tylko wtedy jak wyrobisz 17 tysięcy ale też nie cała kwotę tylko 88 zł. Bajki opowiadają na rozmowie tak abyście przyszli. Cały czas duża rotacja co tylko świadczy o tym że ludzie stamtąd uciekają. Niby zmienił się właściciel czyli prezes ale jest tak samo jak było na magnuszeskiej. Nie polecam tej firmy. Szkoda czasu i energii.
Wkurzona 2015-10-09 00:39:23
Zdecydowanie nie polecam! Byłam na Centrum Prawa, gdzie szanowna pani trener K. niszczyła psychicznie ludzi... nic nie można zrobić podczas pracy, trzeba gadać cały czas jak robot z kartki! I presja - jak nie zrobisz umów to zwalniają, w dodatku zapłacili mi 100 zł za mało. Co więcej pan szanowny szef R. na comiesięcznych galach zachowuje się jak Jordan Belfort z Wilka z Wall Street a ma baki jak jakiś prlowiec... Mówi że nikogo nie oszukuje a oszukuje każdego, niby wartość ma dla niego słowo a jakoś nie dostałam jak reszta ludzi certyfikatu za szkolenie (a miało być). Na plus jedynie trener wdrożeniowy Pan Dawid! Reszta to krętacze... Każą robić czasy i umowy a czasami to mega trudne, nie polecam! Stracicie zdrowie.
mk 2015-10-16 23:19:21
Prawda jest taka : ludzie są bardzo sympatyczni , do wszystkich zwracamy się na "ty" ,nie ważne czy to kierownik firmy czy szkoleniowiec.Firma zawsze płaci na czas do 10 tego dnia każdego miesiąca i pieniądze nie są wcale małe ( mniej niż 1300 netto na pewno nie dostaniesz ).A to ile będziesz pracować zależy od twojego zaangażowania i zdolności.Nie sprzedajesz to po 3 msc zapewne tracisz umowe.No przecież w żadnej innej firmie tez nie trzymają pracownika z którego nie mają korzyści.Mają płacić za to ,że siedzi..no musi sprzedawać ..wtedy wypłata będzie duuużoo wyższa :)Nie powiem,ze jest idealnie ,bo stres ze strony klientów to oczywista sprawa tak samo jak nerwy ,gdy nie mamy sprzadaży.Ale w każdej pracy tak jest.Tylko tutaj wiesz,że zawsze dostaniesz tą kase,fizycznie wiele się nie zmęczysz,weakendy masz wolne,pracujesz maks do 16 stej-a bywa,że wychodzisz wcześniej.Jak dla mnie bardzo fajne miejsce i polecam.
1
misia 2016-01-01 15:31:48
praca przyjemna w miare ale ludie korzy tam pracuja tragedia szcegolnie kaska.p wredna stawia ultimatum juz na etapie szkolenia zero odreagowania praca w jej zespole na ciaglej spinie tragedia jezeli ona wyleci to cob zyska lepsza opinie
Gość 2016-03-02 09:30:59
Żyjcie nadziejami oj żyjcie. COB karmi jedynie obietnicami - zresztą to motto Pana dyrektora. Przez cały okres zatrudnienia nie zobaczyłem opieki medycznej, karnetu na siłownię, angielskiego czy ubezpieczenia o którym mowa była w ogłoszeniu. Nawet słowem nikt nie wspomniał o socjalu. Zarobki żenująco niskie. Brak narzedzi pracy aby skutecznie sprzedawać. Dyrektor - typ narcyza, bufona przejawiającego absolutny brak szacunku do ludzi, co więcej nie potrafiącego zbudować pozytywnej relacji partnerskiej - a o partnerstwie mówi nieustannie zapomniał dodać, że działa to tylko w jedną stronę oczywiście firmy. Odradzam pracę w tej firmie nawet najgorszemu wrogowi. Jeśli macie choć odrobinę szacunku do siebie to nie dajcie się zwieść tym pięknym opakowaniem bo w środku czeka was rozczarowanie.
1
gość 2016-03-07 06:38:11
Mam prawo do wyrażenia swojej opinii czy jest ona obiektywna czy nie i nie żałuję ani jednego słowa powiedzianego wcześniej. Twoja odpowiedź sugeruje, że jesteś pracownikiem firmy i dlatego pewnie jej bronisz - jak można traktować umowę o prace jako coś wyjątkowego ? Umowa o pracę powinna być normą, a nie przywilejem na który trzeba polować niczym "promocję".
2
olkjlk 2016-04-05 16:50:41
w toruniu jest tego b-i - dziewia tyle że sami nie mogą znaleźć chętnych fycerów do wciskania kitów
DanTe 2016-05-20 13:43:12
Witam, wypowiedź może być DŁUGA, ale zachęcam do zapoznania się z nią, na pewno będzie RZETELNA :)
Praca w COB, jakkolwiek by nie brzmiało ogłoszenie promujące angaż w Centrum Obsługi Biznesu, polega na telefonowaniu do klientów i próbie sprzedaży im konkretnych zestawów (laptop+internet+bonusy). Wygląda to tak: przychodzisz na 8 do pracy, po kolei wydzwaniasz do klientów, których sugeruje Ci system, przerwy są co 2 godziny po 10, minimum jakie musicie przegadać to 3,5 godziny (czas samych rozmów telefonicznych). Często ogłaszane są też konkursy np. wystarczy, że zrobisz 1 umowę (sprzedasz 1 laptopa) i możesz iść do domu (czyli właściwie już nawet o 9:00!). Praca sama w sobie nie jest ciężka, nie jest potrzebne Bóg wie jakie wykształcenie czy doświadczenie, niczego nie musimy mówić do klientów z głowy (cały skrypt/plan rozmowy dostajemy na własność), krzesła są bardzo wygodne :D
Jeśli chodzi o zarobki niestety, ale ogłoszenie to po trochu pic na wodę, rozmowa kwalifikacyjna też. Obiecują zarobki nawet na poziomie 2500-3000 zł NETTO. Prawda wygląda tak: dostajesz najniższą krajową, wszystko powyżej dają Ci sprzedane laptopy (podpisane umowy) aby osiągnąć pensję rzędu 2500 zł NETTO należy w miesiącu podpisać jakieś 20 umów z klientami. Nie muszę chyba mówić, że dla początkującego jest liczba wręcz nieosiągalna przez pierwszy miesiąc lub dwa, oczywiście nie tyczy się to WSZYSTKICH, lecz większość.

Mam nadzieję, że pomogłem :D
2
Kondzi 2016-06-24 13:27:12
Chciałem wiedzieć, gdzie znajduje się ich siedziba. Czy to jest na parterze, czy na jakimś piętrze? Jeśli piętro, to czy jest winda? Mam problemy z chodzeniem.
Pozdrawiam
2
Kondzi 2016-06-25 09:33:54
Czyli nie jest to typowa słuchawa?
Kondzi 2016-06-25 09:39:45
Czyi ta nowa oferta nie jest typową słuchawą?
fgfdfdgd 2016-08-05 13:12:50
2, winda jest.
jeman 2016-08-18 11:18:33
Firma jak kazda inna, raz jest dobrze raz zle. Ludzie sa spoko, ogolnie atmosfera pracy myslę, że ok. Ale czy chcecie czy nie jest to telemarketing i trzeba liczyc sie z tym, że jest to dzwonienie non stop do klientow i namawianie ich do zakupu laptopow. I każdy o tym wie, wiec nie bardzo rozumiem ludzi ktorzy sie zala ze musieli gadac.. no na tym ta praca polega. Kwestie zarobkow.. no coz pozostawiaja do zyczenia.. ale jak to w sprzedazy - masz wynik masz zarobki .. nie masz wyniku to zarabiasz najnizsza PROSTE
1
Monet 2016-08-18 13:14:10
Z tego co wiem to nie ma się dwa razy nad czym zastanawiać, przecież wszystko jest tutaj w najlepszym porządku, nie ma na co narzekać, nie ma się dwa razy nad czym zastanawiać
Zostaw swoją opinię o Centrum Obsługi Biznesu - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Obsługi Biznesu