brak logo

Global Work Sp.zo.o

Zabrze

Opinie o Global Work Sp.zo.o

nikt 2013-03-31 14:14:20
WITAM. SLYSZALEM ZE POTRZEBUJA LUDZI Z CERTYFIKATEM I DOSWIADCZENIEM NA CZARTEK. CHCIALBYM JECHAC ALE SLYSZALEM ZE BEDA TAM SPRAWDZAC CERTYFIKATY I UMIEJETNOSCI BO GLOBAL NIE MA LUDZI Z DOSWIADCZENIEM I NORWEDZY JUZ O TYM WIEDZA. JEST SENS BEZ CERTYFIKATU SKLADAC PODANIE. PROSZE O ODPOWIEDZ.
1
olo 2013-03-31 15:23:56
A co ty myślałeś, że pojedziesz bez umiejętności i będziesz się "ślizgał"
po grzbietach innych ?
1
teznikt 2013-04-05 13:45:40
a to ciekawe.. ja tam robie i to klamstwo jest. global wziol robote innej firmie i oni tera chodza po nas i tak gadajom co by my u nich robili anie w globalu niedajcie sie oszukac i starajcie sie o wyjazd
nikoś 2013-04-22 20:12:24
witam czy może ktoś mi podać jakieś inne namiary na firme global bo nie moge się dodzwonić do nich ze strony inte k
lurek 2013-04-23 07:52:03
jest cieszko napisz maila to sami dzwonia
1
mili 2013-05-09 12:52:38
Witam
Napiszcie czy Global odprowadza składki w Polsce czy tylko w Norwegi
olo 2013-05-09 16:40:24
mili - 2013-05-09 12:52:38

Witam

Napiszcie czy Global odprowadza składki w Polsce czy tylko w Norwegi
Tylko w Norwegii.
1
kris 2013-07-24 08:42:58
Panowie gdzie można zrobić taki kurs na piaskarza żeby był uznawany w całej UE? I Ile taki kurs kosztuje?
Joko 2013-08-06 12:46:23
Mój mąż pracował w Globalu,pojechał tam dwa razy.Teraz czeka na telefon,choć nawet nie odbierają gdy sam zadzwoni. Płaca była na czas i wszystko o.k.Tylko szkoda ż tak szybko się skończyło.
Staszek 2013-12-18 20:22:12
powyższy post został usunięty,około 2 godziny temu,czyżby raziła kogoś celnośc spostrzeżeń?
2
Staszek 2013-12-18 20:24:23
posty z czterech miesięcy podejrzanie ulotniły się?
solidaruch 2013-12-19 14:07:29
Tak,bawią się w cenzurę,za komuną tęsknią.
pikus 2014-01-10 14:35:40
tata blokuje globalek opinie
1
znajomy 2014-06-07 10:17:07
siema wszystkim czy coś sie z robotą w globalu rusza bo coś w tym roku straszna lipa wygrali jakieś kontrakty
1
Pi 2014-06-16 16:10:43
czekaja na koree bracie
mama 2014-06-26 20:52:44
taaak,kasa na czas ale o robotę to musiałbyś się raczej dopraszać-cienko przędą ostatnio
mlody 2014-06-27 11:18:48
musicie zgolic wasy,bo wasatych nigdzie juz nie chca.
1
Siostra 2014-06-27 17:28:03
czy ty z choinki się urwałeś Tato czy co?Global Work jest społką zależną od Kaefer,Kaefer nie ma roboty to i Global nie ma,
jak ci sie wydaje?dzwonisz i jedziesz?
gdzie siedzą bez pracy?w domu na tyłku...
obudź się chłopie,forum ci sie nie pomyliło?znasz zasady pracy w firmie Global na kontraktach?
1
kono 2014-08-29 14:34:59
cześć wszystkim, właśnie pojawiło się w necie ogłoszenie o pracę w tej firmie dla monterów izolacji, mam pytanie:
1. jak wygląda proces rekrutacji na to stanowisko
2. jaką dają umowę o pracę (czy trzeba założyć swoją działalność ?)
3. jaka jest stawka godzinowa na tym stanowisku
4. za co odliczają od wypłaty (przeloty, zakwaterowanie ?)
5. gdzie ma być ewentualnie ta praca
bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
szkot 2014-09-01 14:41:25
Siema, zadzwon se do globala tam Ci powiedza co i jak. global szuka ludzi dla kefera. to niejest ich oferta. kasa jak trzeba. pozdro
barf 2014-09-26 19:18:42
dam 8tysiecy za prace w norwegi jako monter izolacji
2
barf 2014-09-28 09:57:45
przynajmniej na rok pracy w Norwegi w systemie dwa na dwa lub dwa na trzy tygodnie pracy nr telefonu ( usunięte przez administratora )
1
nickolas 2014-10-05 16:23:43
Może to być Karsto w Norwegii jest to rafineria gazu Statoil. Naprawdę pracuje się tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby się tam dostac musisz zdać Test komputerowy poźniej zostaje ci site test. Wiem bo tam pracuje
1
nickolas 2014-10-13 22:04:37
Warunki pracy są na bardzo wysokim poziomie. Mamy bardzo restrykcyjne BHP. Wszędzie są inspektorzy HMS to BHP. Statoil nie pozwoli sobie na jakieś niedociągnięcia. Czas pracy jest przestrzegany, trzeba przestrzegać przerw bo jak nie to dostaniesz warringa i raport. Jak przestrzega się zasad to nic Ci nie bedzie. Musisz używać rękawic, specjalnych kombinezonów, w zależności Co robisz zawsze musisz przemyślec swoją pracę i zminimalizować zagrożenia. Język angielski jest wymaganym minimum chyba że znasz norweski. O testach nie mogę nic napisać ale Masz 3 próby i nie możesz się pomylić na alarmach. Jak to wszystko zdasz to dasz sobie radę. Ogólnie to robota ruszy tam raczej od nowego roku. Może coś będzie w grudniu
karsto 2014-12-02 20:08:45
hej,kiedy ta robota na Karsto?
Stachu 2014-12-07 16:57:30
Ciezki site test , QC pilnuje jakosci
ale trzeba sobie radzic byli tez tacy co kontrakt przelazili , kurs na komputerach banał
slyszalem o nowym site test jest na niego 5 dni po 7,5 h
foamglass + blocha
nickolas 2014-12-17 21:48:47
Robota na Karsto ma ruszyć od lutego. Chociaż izolatorzy już tam robią
beny 2014-12-21 09:17:41
A orientuje sie ktos jaka rotacja tam bedzie na Karsto
szkot 2014-12-22 10:44:04
jeszcze nie wiadomo..
szkot 2015-01-30 13:59:13
12-9 jurz ruszyla
superizoler 2015-01-30 16:58:00
Do wszystkich którzy marzą o załapaniu się na projekt KARSTO !!!
Wszyscy pseudofachowcy z j.angielskim nie mają szans aby przejść sitest na nowym modelu i przy bardzo skrupulatnej ocenie nowego QC z KAEFERA szkoda waszego czasu. Wjazd na projekt mają pierwszeństwo byli pracownicy BEERENBERGA na Karsto czyli byłego PROJEKTPARTNERA którzy aktualnie sa zatrudnieni w firmie IMO Offshore AS i która to firma już podpisała kontrakt na dostarczenie około 40 swoich pracowników na projekt !!!
Załapiesię jeszcze kilkanaście osób z GLOBALA ale na pewno nikt przypadkowy !!!
superizoler 2015-01-30 17:15:16
Aha zapomniałem jeszcze dodać, że na Karsto wchodzi również STS GRUPPEN AS z byłymi pracownikami PROSJEKTPARTNERA na tym projekcie tylko ,że to litwińcy wszyscy z FAGBREFAMI !!!
Czy jeszcze jakieś pytania !!!
superizoler 2015-01-30 17:24:56
ale żeby nie wiało zbytnio pesymizmem mam również dobrą wiadomość dla tych którzy już zwątpili. Otóż z Norwegii zostały wyrzucone KRAPKOWICE !!!
VENTOR przejął ich projekt na EGERSUNDZIE i będzie potrzebował dużo ludzi bez angielskiego. Tak więc wszyscy na Ventor !!! Tylko co to za firma ?
hiper_izoler 2015-01-30 19:47:21
Ventor firma miodzio,a Multiserwis sam się de facto wyrzucił z Norwegii.
dydy 2015-02-10 13:51:10
niestety koledzy dzwonilem do firmy ventor dwa razy w przeciagu 2 tygodni nic nie maja, a jak juz cos maja to mowi babka ze wystarczaja im ci ludzie co sa juz sprawdzeni i pracowali dla nich
vibowit 2015-02-28 11:41:55
jakoś Multiserwis dalej pracuje w Egersundzie dopiero wstałem po nocnej zmianie
marek 2015-03-22 08:59:29
Znajac sie troche na robocie ale nie znajac jezyka angielskiego czy jest szansa na zatrudnienie w firmie-NORWEGII-czytajac posty doszedlem do wniosku ze liczy sie tylko jezyk czy ktos normalny moglby potwierdzic lub zaprzeczyc
nickolas 2015-04-14 21:25:13
Głównie język, pozniej lata pracy i norsok 501 chyba ze masz faga to wszystko zmienia. Chociaż już na jezyk angielski krzywo patrzą
leniuch 2016-02-11 20:00:42
Wiam wszystkich.Jestem na tej stronie poraz pierwszy.Pewnie nie zadam zbyt oryginalnego pytania ale jesli ktos cos wie to bede bardzo wdzieczny,mam na mysli to czy w Globalu bedzie jakakolwiek praca odnosnie Chartek-u.
Dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam.
leniuch 2016-02-12 09:12:35
Jesli jest praca w Norwegii to nawet bardzo dobrze.A co do jezyka angielskiego to oczywiscie ze jest wymagany ale zycie zyciem i z doswiadczenia wiem ze zdecydowana wiekszosc osob tam pracujacych to polacy,wiec bariera jezykowa raczej nieistnieje
leniuch 2016-02-12 09:14:50
Oczywiscie dzieki za odpowiedz
Karsto 2016-02-12 09:51:23
Angielski na karsto jest potrzebny. Jest to rafineria statoila i musisz zaliczyć kurs na bramę i sitetest. Ja pracuje jako izoler ale wiem ze malarze łatwego sitetestu nie maja. Także jeśli z językiem słabo to lipa. Pozdrawiam
leniuch 2016-02-12 11:55:51
Jesli chodzi o prace na rafinerii to zgadzam sie z Tobe w 100% co do znajomosci jezyka.Ale mialem na mysli prace w stoczni i wiem ze tam sa mniejsze wymagania.
izoler 2016-02-26 10:28:24
"Karsto" a izolerzy jaki mają site test na rafinerii? Możesz coś więcej powiedzieć? Chciałbym też zapytać gdzie można zrobić Norsoka R004?
leniuch 2016-02-26 13:39:26
Słuchajcie Kochani,mam takie pytanie czy ktos z was tu obecnych orientuje sie gdzie mozna zrobic certyfikat na ;chartek;na terenie Polski? Dodam ze znam sie na tej robocie tylko ze niestety brakuje mi certyfikatu który by to potwierdzał.A jak sami zapewne wiecie bez odpowiedniego dokumentu jest niestety coraz gorzej ze znalezieniem pracy.bede bardzo wdzieczny za odpowiedz.
byly 2016-03-04 12:46:01
zadzwon do wentora debica,moze oni ci udziela odpowiedzi gdzie mozna yaki siste test zrobic na czartek.
leniuch 2016-03-04 14:27:53
Dzieki wielkie -byly- za informacje. Ale z tego co mi wiadomo to ventor juz przeszkoil duza iosc pracownikow i na obecna chwile juz takich kursow ,saitestow nie robia.
John 2016-03-12 14:15:52
Tak to prawda - baardzo duża ilość była szkolona ..
CEKOLEM I SIATKĄ NA ZIEMNIAKI :))
leniuch 2016-03-13 10:33:36
Ale (papiery) maja
ygt 2016-05-06 11:59:01
no powiem Ci ze oni mieli nawet oferty pracy za granica- w Norwegii..tylko ze pameitam ze szukali raczej ososb tam do pracy fizycznej i pameitam ze trzeba bylo tam znac dobrze jezyk angieslki do pracy..
Zostaw swoją opinię o Global Work Sp.zo.o - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Work Sp.zo.o