brak logo

Idea Bank

Warszawa

Opinie o Idea Bank

Mona 2017-05-01 17:11
Mam nadzieję, że będę zadowolona z pracy w Idea Banku, właśnie złożyłam cv. Robiłam rekonesans i słyszałam dobre opinie o firmie. Mam pytanie może ktoś podpowie jak prowadzą rekrutację? Jakie są warunki wstepne?
2
Nunum 2017-05-06 14:09
Ja pracuję w IB dopiero 2 tygodnie, także jestem świeżo po rozmowach. Najpierw masz rozmowę z dyrektorem a później telefoniczną. Warto się przygotować na pytania np co to jest lokata, wibor, na jakim poziomie mamy inflację itp. Ważny jest też uśmiech i pewność siebie, ale wszystko z umiarem żeby nie wyjść na cwaniaka albo pajaca. Moje rozmowy przebiegały na prawdę przyjemnie, byłam miło zaskoczona porównując do rozmów w getin banku.
2
Nunum 2017-05-06 14:10
Ja pracuję w IB dopiero 2 tygodnie, także jestem świeżo po rozmowach. Najpierw masz rozmowę z dyrektorem a później telefoniczną. Warto się przygotować na pytania np co to jest lokata, wibor, na jakim poziomie mamy inflację itp. Ważny jest też uśmiech i pewność siebie, ale wszystko z umiarem żeby nie wyjść na cwaniaka albo pajaca. Moje rozmowy przebiegały na prawdę przyjemnie, byłam miło zaskoczona porównując do rozmów w getin banku.
1
Joanna 2017-05-08 09:07
@Nunum rozumiem, że niedawno rozpoczęłaś pracę w Idea Bank. Co możesz powiedzieć na temat tego jak wygląda w firmie proces wdrażania nowego pracownika?
1
Złośnica 2017-05-21 10:50
Staram się o pracę w IB. Przeszłam już 3 etapy rekrutacji i za dwa dni mam kolejny etap z dyrektorem regionalnym.
Czy miał ktoś podobnie, czego można się spodziewać na etapie z dyrektorem regionalnym ?

Będę wdzięczna za pomoc
1
Sandra26 2017-05-23 13:08
Jeśli masz większą wiedzę niż przełożony to nie chwal się , komunikacja głównie e-mailowa obowiązków bardzo dużo a pieniądze marne-piszę o po sprzedaży.Premia tak skonstruowana żeby jak najwięcej obciąć , umawianie mobilnego wpłatomatu dla klienta a ten podjedzie albo nie a jak nie to Ci nie liczą do planów i obcinka premii leadowanie klientów bankierom nie zrobisz planu obcinka premii.Nie polecam pracy w Idea przełożeni to najczęściej słoiki robiące karierę w stolicy
3
Myśliciel 2017-05-24 08:44
@Sandra26 Generalnie to jest tak, że firmy płacą za wyniki w pracy a nie za robienie dobrego wrażenia. Niestety nie wiesz na czym polega praca handlowca i stąd Twoje pretensje. Wiele osób chętnie zastąpi Cię w tej ciężkiej i niewdzięcznej pracy. Pozdrawiam
1
krysia 2017-05-24 16:38
A powiedzcie trochę więcej o pracy na stanowiskuSpecjalista ds. Wstępnej Sprzedaży Kredytów Online ?
Jakie zarobki godziny pracy i ogolnie.

Warto ?
1
Natalia 2017-05-30 12:35
Widzę, że Idea Bank ma pokaźną listę ofert pracy? Może ktoś wie jaka jest tego przyczyna? Mam ochotę aplikować ale chciałabym otrzymać kilka wskazówek, proszę?
1
Kira 2017-05-31 22:58
Bank się rozwija to i ludzi potrzeba, proste. :)
1
Kira 2017-05-31 22:59
Bank się rozwija to i ludzi potrzeba, proste. :)
1
Natalia 2017-06-04 10:28
@Kira Czy to znaczy, że otwierają nowy oddział? Jeśli tak to może wiesz gdzie? Mam wielka ochotę aplikować, zresztą mam doświadczenie w pracy w banku.
1
obecny doradca 2017-06-06 10:05
Drogi kolego - chyba posiadasz nieaktualne informacje.
Bank nie zatrudnia na najniższą krajową - owszem było tak kiedyś na stanowiskach w oddziałach (ale do tego dochodziło założenie DG) a teraz już dawno to zostało zniesione. Nie siej plotek. stawki poszły w górę, zarówno podstawa jak i prowizja od sprzedaży.
1
Joanna 2017-06-06 10:17
@obecny doradca mógłbyś w takim razie powiedzieć coś więcej o zmianach jakie zaszły w firmie? Na co mogą obecnie liczyć pracownicy? Takie dodatkowe aktualne informacje będą cenne dla osób, które trafiły na ten wątek szukając informacji na temat Idea Bank jako potencjalnego pracodawcy.
1
Ala 2017-06-15 15:58
obecny doradca 2017-06-06 10:05
Drogi kolego, napisałeś "Bank nie zatrudnia na najniższą krajową", a 2000 zł brutto podstawy na umowie o pracę z maja 2017 r. na stanowisku specjalisty/doradcy ds. sprzedaży to niby co jest...?
1
Myśliciel 2017-06-18 22:38
Idea Bank to fajna firma i polecam tym którzy lubią pracę w banku.
1
Kira 2017-06-22 21:08
To znaczy, że stale pojawiają się nowe stanowiska i nowe pola do działania. Odnośnie oddziałów to nie wiem, może po prostu sprawdź na stronie. :)
1
Myślicielka 2017-06-22 22:24
Jaki jest powód, tak długiej listy ofert pracy? Może ktoś ma wiedzę o tym i mógłby podzielić się z pozostałymi? Mam aplikować do oddziału w Warszawie i dlatego interesuje mnie wszystko o firmie. z góry dziękuję.
1
Ellaa 2017-06-24 12:38
Witam. Możesz napisać czy 3000 brutto na pisprzedazowce można wywalczyć ? Mam rozmowę i chce wiedzieć czy jest sensvtam iść. Mam duże doświadczenie.
2
Zainteresoeana 2017-06-24 12:42
Napisz jakaś podstawa miałaś tam...
1
Myśliciel 2017-06-25 22:40
Myślę, że jak firma planuje silna rozbudowę to potrzebuje więcej osób i tak pewnie jest w Idea Banku.
Joanna 2017-06-26 09:09
@Myśliciel piszesz, że polecasz innym pracę w Idea Bank. Dlaczego? Chętnie dowiemy się co sprawia, że w Twoich oczach ta firma jest godna polecenia. Jakie są dla Ciebie największe plusy pracy w niej?
Marek 2017-07-02 20:32
Zastanawiam się czy na stanowisku mobilnego specjalisty ds. finansowania przedsiębiorstw można godziwie zarobić? Może ktoś ma wiedzę i mógłby się podzielić? Jakie warunki stwarza firma dla tego stanowiska? Interesuje mnie bo słyszałem o banku sporo dobrego.
Onyx 2017-07-06 12:04
Jak chcesz zarobić, a się nie narobić to pewnie nie. W przeciwnym wypadku da się. ;)
Onyx 2017-07-06 12:04
Jak chcesz zarobić, a się nie narobić to pewnie nie. W przeciwnym wypadku da się. ;)
Nowo przyjęta 2017-07-07 16:59
A ja mam inne pytanie ;)
Czy ktoś w ostatnim czasie przeszedł pozytywnie całą rekrutację i wybiera się na 2 tygodniowe szkolenie w Warszawie które zaczyna się 17.07 ?

Co do rekrutacji jestem bardzo zadowolona, ludzie bardzo mili.
Myślę, że dostałam ciekawą ofertę wynagrodzenia.

Jedyne martwi mnie to zostawanie po godzinach, ale mam nadzieje, że u mnie nie będzie się to często zdarzać.
Falcon 2017-07-07 20:58
Jak się będziesz wyrabiała z robotą to nie ma powodu zostawać.
Anna 2017-07-11 19:55
Do wczoraj powinni wypłacić prowizje dodatkową 1000 zł zgodnie z umową. Podobno jakis błąd w systemie i powiedzieli ze zapłacą do końca miesiąca skandal. Uwaga nie wypłacają prowizji!!!
zdecydowanie nie 2017-07-12 18:14
Posprzedaż- na rękę ok 2000 zł. Oferta banku i regulaminy są tak wyborne, że codziennie przychodzi sporo niezadowolonych klientów, żeby na Ciebie pokrzyczeć, bo np dostał wezwanie do zapłaty za niezamknięty przez kilka lat rachunek, o którym zapomniał/założył do dawno spłaconego kredytu i miał być zamknięty, a bank po uzbieraniu się znaczącej sumy lubi się upomnieć -Twoją rolą jest przyjąć stos obelg i zazwyczaj pisemną reklamację. Do zakresu obowiązków zalicza się również: obsługa kasowa (wpłaty/wypłaty/przelewy itd.)- zależnie od dnia miesiąca, czasami przelicza się dziennie grube setki tysięcy zł (oczywiście na własną odpowiedzialność, za błędy płacisz swoimi zł), przyjmowanie wszelkich dyspozycji, pełnomocnictw itp. - ot specyfika "przyjemniej", dobrze płatnej pracy w Idea Banku.
A jeżeli chodzi o ścieżkę rozwoju , to proponuję z niej skręcić przy pierwszej, pewnie lepszej okazji.
pozdrawiam
3
nie 2017-07-12 18:27
nie
Jaha 2017-07-13 09:02
Nie wypłacają wypłaty na czas
Belzebub 2017-07-13 20:03
Czy ktoś ma wiedzę dlaczego oferta pracy jest tak długa? Czy to jakieś nowe projekty czy nowe oddziały otwierają? Czy doradca klienta może zarabiać w Idea Banku godziwe pieniądze, proszę o kilka informacji.
Zdrowy rozsądek 2017-07-17 21:19
Komuś przyszło do głowy, że może to pracownicy chcą wypłatę a nie chcą pracować?

Polecam dać coś od siebie i skupić się na swoim rozwoju, poprawnym wykonywaniu obowiązków. Jeżeli się później okaże, że w firmie jest źle, zawsze możecie z niej odejść i dostać lepszą pracę - w końcu ciągle pracowaliście nad sobą i rozwijaliście się?

Dużo łatwiej jest bruździć na firmy niż spojrzeć na siebie krytycznym okiem i wziąć się za siebie.

Polecam przemyśleć. Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś się poczuł urażony, powinien przeczytać od początku tyle razy, aż zrozumie co napisałem. Podpowiem na wszelki wypadek, że nie chodziło o obrażanie kogokolwiek.
1
Mądrala 2017-07-19 22:16
Praca w banku jest stresująca i dość odpowiedzialna. Jeśli ktoś nie widzi się w takich warunkach niech nie pracuje.
adam 2017-07-22 10:10
Ostatnio mnie znajomy z wawy straszył zwolnieniami, podobno zamykają placówki - coś słyszeliście?
Obecna 2017-07-23 17:01
Idea Bank ma na tyle długą listę ofert pracy, że z pewnością nie będą zamykać oddziałów a mogą jedynie otwierać nowe. Mnie odpowiada praca w firmie pod wieloma względami!
1
Amaro 2017-07-25 20:24
Ta, średnio co pół roku ktoś puszcza plotę. Nie ma się co przejmować tym. ;)
Paweł 2017-07-28 13:04
Nie polecam, najgorsza praca jaką kiedykolwiek miałam. Nakładają kosmiczne plany, niby "koordynator" ktoremu do koordynatora daleko wydzwania po kilkanascie razy dziennie z pytaniem "i jak tam dzis?"- pierdolca mozna dostac. Wymagaja niemozliwego, co jakis czas sa durne szkolenia ktore nie sa zrozumiale dla kogos kto nie siedzi w branzy 10 lat. Zarobki marne, podstawa 1800 + premia ktora ciezko wyrobic. Robia z pracownikow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przelozeni z brakiem kultury. Odradzam!!!
1
Uszat 2017-07-29 19:28
Już samo to, że przedstawiasz się jako Paweł a piszesz jako dziewczyna, daje wiele do myślenia na temat wiarygodności opinii. ;) Chyba ktoś sobie nie poradził...
1
Kuman 2017-07-30 20:01
Net to net. Ludzie wpadają rozładować frustrację, szkoda tylko bo potem ta opinia zostaje..
Mędrzec 2017-08-09 14:53
Każdy dorosły człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że w banku jest mocno stresująca praca. Nie wszyscy odnajdują się w takiej firmie jak Idea Bank, dlatego może zmienić pracę na bezstresową i wszyscy będą zadowoleni.
Nieke 2017-08-11 17:41
Osoby obsługujące kasę powinny mieć wyznaczone godziny na przerwę, o ktorych powinni byc poinformowani klienci. Bywa ze przez caly dzien taka osoba nie ma czasu wyjsc cos zjesc bo kolejka nie ma konca.
1
Gugi 2017-08-13 16:10
Zgadzam się z opinią o stresie. Odpowiedzialność za pieniądze, sprawy klientów, to zawsze stres. Z drugiej strony ja lubię to co robię. No co poradzę. :)
Myśliciel firmowy 2017-08-15 16:35
Jak komuś jest ciężko tu pracować może iść na bezrobocie. W tak porządnej firmie pracownicy na kasie mają swoje przerwy i klient o tym wie. Bzdury możecie mówić w domu a nie na forum. To tylko świadczy, że ktoś was podpuszcza do pisania tych bzdur!!.
Rafał82 2017-08-18 19:01
Dzwonił do mnie kierownik ze się dostałem ale jeszcze ma ktoś dzwonić z hr spotkaliście z czymś takim?
Mania 2017-08-19 11:31
Słyszałem, że firma ma wprowadzić jakieś zmiany i zastanawiam się ci to może być? Może ktoś już coś wie?
Jordan 2017-08-19 22:48
Tak, pewnie zadzwonią na dniach. Czekaj spokojnie. Jak masz potwierdzone to odezwą się na pewno. ;)
Jordan 2017-08-19 22:49
Tak, pewnie zadzwonią na dniach. Czekaj spokojnie. Jak masz potwierdzone to odezwą się na pewno. ;)
Grażka 2017-08-22 16:02
pracuję w tej instytucji ponad 3 miesiące. pracuję na sprzedaży lokat, ładnie się nazywa doradca ds inwestycyjnych i depozytowych. Na tym zakończę piękność tej firmy :) jeżeli chodzi o firmę to najniższa krajowa czyli 2100 brutto jak masz szczęście i zatrudniłeś się na początku miesiąca to po dwóch miesiącach wpadnie Ci do pensji dodatkowe 1000 brutto ( tak po 2 miesiącach, gdyż w pierwszym sprzedajesz w kolejnym rusza produkt i ten klient , który Ci się nie wysypał i wziął produkt to po przeksięgowaniu po dwóch miesiącach masz tą super dodatkową premie ) oczywiście możesz mieć ten tysiąc plus 0,04% od sprzedaży bądź bez tysiąca 0,07% od sprzedaży ( przypomnę że zbawienny tysiąc jest tylko przez 5 pierwszych miesięcy. Jeżeli chodzi o sprzedaż to dział obsługi stara się bardzo aby Ci odjąć od tego jeszcze procenty. Jak nie masz targetu to dostajesz 0,02% od sprzedaży nawet jak zabraknie Ci złotówki. trzeba mieć minimum 3h przegadane. Niby mało ale jak ludzie każą spie*****ć to ciężko to wyrobić, nikt nie przyjmuje do wiadomości , że masz prawie 200 tel dziennie, mają być 3h i już zawsze można brać nadgodziny, które oczywiście NIE SĄ PŁATNE :D . Atmosfera ok ludzie spoko chociaż czasem da się wyczuć , że cotygodniowe couchingi sprzedażowe wyprały im mózgi. Praca dobra dla maturzystów i studentów. Dla ludzi z ambicjami odradzam. Koordynatorzy niby ok , ale na głębsze tematy nie pogadasz to nie praca dla ludzi inteligentnych z ambicjami i takich co chcą zarabiać godne pieniądze. Jak ktoś ma gadkę sprzedawczyka to polecam, chociaż człowieku nawijkę załapiesz z kimś raz dziennie przez telefon....
Waldi 2017-08-22 18:03
Praca w banku należy do gatunku stresogennych i idąc do takiej firmy musimy być tego świadomi. Nie ma innej rady!
Zostaw swoją opinię o Idea Bank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank