brak logo

Idea Bank

Warszawa

Opinie o Idea Bank

R 2016-07-05 18:04:57
była oferta praktyk letnich u nich w tym roku
Tomek 2016-07-05 18:05:05
W Oddziałach panuję duży bałagan, nowych doradców starsi mają w nosie, trzeba uczyć się na swoich błędach, pracowałem przez rok , nigdy bym nikomu ze swoich znajomych nie polecił założenia lokaty czy kredytu w IB. Bałagan, oszukiwanie klientów no i drogo.
1
kornel 2016-07-07 14:42:44
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
kornel 2016-07-07 14:43:11
Lipa, z tą 1/16 etatu. ja teraz podpisywałem umowę o pracę w Stefczyku i normalnie na cały etat mi dali.
2
Komendant 2016-07-20 20:40:56
Kornel, ale to nie jest tak, że masz umowę na 1/16 i to wszystko. Po prostu jest rozbijali na kilka spółek wcześniej, skoro w każdej miałeś wgląd w jakieś dane. Teraz z tego co wiem, to już od tego odchodzą. Ja nie miałem takiej umowy na przykład.
1
itcrowd 2016-07-24 11:32:17
Jak wygląda praca w IT w IB na stanowisku specjalisty ? Interesuje mnie atmosfera, rotacja, wywiązywanie się z warunków z rozmowy, wynagrodzenie - czy na czas itp... Jest ktoś chętny udzielić odpowiedzi ?
snk 2016-07-26 17:32:28
Dostalem sie do oddzialu w Rzeszowie na stanowisko doradca klienta. Szczerze mam mieszane uczucia. 2500 brutto to pidstawa plus 1500 brutto jesli zrobie plan. Nie wiem jak te plany wygladaja, nie do konca wiem jak ma wygladac praca. Prosze o opinie. Kiedys pracowalem jako doradca w effect I phinance I zastanawiam sie ile wspolnego maja te stanowiska
Karol 2016-07-30 23:44:10
Ale ze niby Idea Bank jest parabankiem??? Hahahahahha ... No to cos nowego :D
1
Nie jestem robotem 2016-08-01 17:25:46
Podstawa 2 - 2,5k brutto szarego pracownika.
W zależności od zespołu (kredyty, depozyty, windykacja, faktoring itp.) Można mieć od 0 do 20k. Średnio nie są to kokosy i nieliczni mają najwyższe progi. Czyli jw. około 1,5k za zrobienie planu w zespołach dla idiotów. W sprzedaży trochę więcej. Ogólnie atmosfera beznadziejna, ludzie mało przyjaźni i fałszywi.
Nie jestem robotem 2016-08-01 17:26:16
Podstawa 2 - 2,5k brutto szarego pracownika.
W zależności od zespołu (kredyty, depozyty, windykacja, faktoring itp.) Można mieć od 0 do 20k. Średnio nie są to kokosy i nieliczni mają najwyższe progi. Czyli jw. około 1,5k za zrobienie planu w zespołach dla idiotów. W sprzedaży trochę więcej. Ogólnie atmosfera beznadziejna, ludzie mało przyjaźni i fałszywi.
3
Anonim 2016-08-05 09:22:58
Unikajcie, unikajcie, unikajcie! Ta firma to jedna wielka porażka. Od 01.08 dali umowe o pracę ale średnio w sklepie można tyle dostać (a niektóre płacą lepiej) ale wiedzę trzeba mieć. Tną koszty gdzie się da. Brakuje obsługi na recepcji w banku, więc bankierzy (doradcy klienta czy inni) muszą siedzieć na dyżurach na recepcji (gdzie oczywiście nie zarabiają bo premia jest za sprzedaż produktów a przecież na recepcji się nie sprzedaje). Do tego mega kolesiostwo. W jednym z oddziałów w Wawie pupilek p. "Dyrektor" chodzi sobie w trampeczkach i szortach jak mu wygodnie i w ogóle żadne reguły go nie obowiązują. Ogólnie poziom "manadżerów" żenujący ale jak to w polskiej firmie wykażesz się to awansujesz nawet jeśli masz zero predyspozycji do zarządzania ludźmi.
10
pytanie 2016-08-21 18:27:43
Czy opłaca się pracować w idea banku, jak wyglądają prowizje? czy podpisuje się umowę lojalnościową jeżeli tak, to na jaki okres czasu?

z góry dziękuję za odpowiedź
3
pytanie 2016-08-21 18:38:51
ok, dziękuję za odpowiedź, praca ma polegać na wyszukiwaniu klientów telefonicznie, i czy na tych prowizjach można dobrze wyjść, czy raczej są to niskie kwoty?
Jak wygląda sytuacja z umową lojalnościową w związku ze szkoleniem, czy takowa jest i na jaki okres czasu?
z góry dziękuję za odpowiedź
1
miko 2016-08-21 21:07:48
Witam, właśnie jak to jest z idea bankiem, czy u nich takowa umowa istnieje czy nie ?
jestemciekawa 2016-08-23 11:23:01
Czy ktoś wie jak wygląda staż na stanowisku asystentki w Idea Hub? i ile płacą?
Ilonka 2016-08-25 11:32:36
Idea Huby są fajne, więc staż musi być dość przyjemnym zajęciem. :) Najlepiej podejdź i zapytaj na miejscu, będziesz miała info z pierwszej ręki. :) O kasie raczej Ci tu wiele nikt nie napisze. Wiesz jak jest. ;)
HEISE 2016-08-25 17:40:58
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca na stanowisku Mobilny Doradca ds. Finansowania Przedsiębiorstw. Ile można zarobić? Jakie narzędzia pracy udostępniają ?
Pracował ktoś na w/w stanowisku Jakieś opinie ?
Pracownik 2016-08-29 08:40:28
Kolesiostwo, kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo. Idioci zostają koordynatorami, kierownikami. Wielka jest rotacja bo albo ludzie sami odchodzą albo dostają papier po BARDZO KRÓTKIM CZASIE. Atmosfera w pracy BEZNADZIEJNA. MEGA CIŚNIENIE. Podstawa żenada ale z premii można dorobić - druga żenada. No ale jak człowiek się zmobilizuje to średnią krajową będzie miał... żenada.
4
B 2016-08-30 10:20:54
Mie szanują pracowników wgl.Dla nich człowiek jest tylko narzędziem do zarabiania pieniędzy.Jak to w korporacji nie zważają na nic.Jest to wylęgarnia żmij,które wydzierają sobie klientów z rąk.Tak naprawde nie chodzi im o dobro tego klienta,zadowolenie tylko o ich własny zysk-sprzedadzą np.kredyt a jak coś nie gra bo wielu rzeczy niedopowiadają to już nie ma z nimi kontaktu bo oni zarobili i tylko to się liczy.Pracownicy są manipulowani przez Centralę i jak marionetki pociągani sznurkami z góry ślepo wykonują polecenia.Nie polecam ani dla klientów ani dla pracowników tego parabanku.
2
B 2016-08-30 10:21:31
Mie szanują pracowników wgl.Dla nich człowiek jest tylko narzędziem do zarabiania pieniędzy.Jak to w korporacji nie zważają na nic.Jest to wylęgarnia żmij,które wydzierają sobie klientów z rąk.Tak naprawde nie chodzi im o dobro tego klienta,zadowolenie tylko o ich własny zysk-sprzedadzą np.kredyt a jak coś nie gra bo wielu rzeczy niedopowiadają to już nie ma z nimi kontaktu bo oni zarobili i tylko to się liczy.Pracownicy są manipulowani przez Centralę i jak marionetki pociągani sznurkami z góry ślepo wykonują polecenia.Nie polecam ani dla klientów ani dla pracowników tego parabanku.
2
chyzy 2016-09-04 21:28:41
xyz, z tym targowaniem się nie jest do końca tak jak piszesz.

Programiści to ludzie którzy na tle innych potrafią się cenić co nikogo nie powinno dziwic bo to jest taka praca, gdzie "dobra gadka i miła aparycja" nie wystarczy aby odnieść sukces.
Targować się próbowałem wielokrotnie ale w pewnym momencie "nie było z kim".
Nie przesadzę jak powiem, ze to co placi IB to okolo 60-70% sredniej w Warszawie.
Może nie 3 k brutto na start ale bądźmy szczerzy- na tle innych banków podobnej wielkości Idea Bank płaci fatalnie. To sa zarobki dla manualnego testera ale nie dla programisty.

Popracowałem 2 lata i poszedlem gdzie indziej, a tam pensja na start +30% + normalna umowa o pracę, lepsze benefity oraz to czego brakowało mi najbardziej w IB- premie roczne, kwartalne oraz dodatki za udanie zrealizowane projekty.


anbla 2016-09-07 15:13:28
a ja pracuję w IB i co do atmosfery mogę powiedzieć, że jest super. Szef docenia, pomaga, wspiera, zespół też, pomimo, że czasem jest ciężko.
1
it_engineer 2016-09-11 20:47:35
Odnośnie warunków pracy jakie oferują to powiem krótko: bida z nyndzom
przy czym dowiadujesz się o tym dopiero na rozmowie; radze dokładnie wypytać ich przez tel żeby uniknąć potem niemiłego zaskoczenia, i straconego czasu
3
Ozzy 2016-09-13 22:31:42
Pierwsze słyszę, żeby ktoś dyskutował o warunkach i zarobkach przez telefon. To są warunki omawiane na spotkaniu przecież. Co Ty opowiadasz?
Ozzy 2016-09-15 18:26:50
Nie mówię, że jest w tym coś złego czy negatywnego. Po prostu nie spotkałem się, by ktoś prowadził rozmowę kwalifikacyjną przez telefon i negocjował warunki finansowe z kandydatem, nie widząc go wcześniej na oczy. Jak już mi się zdarzało gdzieś aplikować, to oczekiwano ode mnie, że pojawię się osobiście, przedstawię się i coś tam od siebie do tego CV dopowiem. Nie wiem jak jest w Stanach, ale tu w Polsce po prostu się z tym nie spotkałem. :)
UG 2016-09-21 21:02:54
Dostałam pracę w jednym z oddziałów w Gdyni. Dostałam Skierowanie na badania lekarskie, umowa miała być dzień po badaniach. Kiedy tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży, uczciwie poinformowałam przyszłego szefa a on odwołał moje przyjęcie do pracy, tłumacząc to ewentualnymi problemami z zusem. Rozumiem, że to nie wygodnie zatrudniać kobiety w ciąży ale w tym przypadku była dyskryminacja ze względu na płeć. Nigdy w życiu nie chce pracować w takiej instytucji. Pozdrawiam
4
Anonim 2016-09-28 10:41:02
Byłem na rozmowie kilka dni temu. Nie wiem jak to jest, że niektórzy piszą tutaj o podstawie 2500-3000 brutto, jak mi osoba z którą rozmawiałem powiedziała, że niezależnie od stanowiska w Idea Bank jest 1/16 etatu a reszta na działalność. Rozmowa była w banku w Krakowie.
ByłyKorpoTrybik 2016-09-28 19:46:24
Nie polecam pracy w IT, ogromne oszczędzanie na pracownikach (umowy 1/16 lub 1/8 etatu na minimalną krajową + umowy o dzieło), brak podwyżek, niepłatne nadgodziny oraz duża presja.
W IT jakiś czas temu zmieniło się kierownictwo i nowa gwardia zatrudnia swoich znajomych na kierownicze stanowiska. Nowi oczywiście starają się zabłysnąć więc wywierają presję na pracowników.

Warunki w centrali w Warszawie tragiczne, ludzie są poupychani na otwartych przestrzeniach niczym pasażerowie w chińskim metrze. Jeśli chcesz skorzystać z łazienki i nie czekać w kolejce lub cenisz higienę to powinieneś to robić przed 8 rano.
Spotkania odbywają się na korytarzach, bo salek brak, nawet w kuchni nie ma miejsca, bo przypada jedna na całe piętro - 200 osób albo i więcej.

Firma dobra dla ludzi po studiach przyzwyczajonych do mieszkania w kurniku/zoo jedynie jako wpis w CV (o ile nie dostaniesz umów w innych podfirmach).

Najlepsze w pracy w tej firmie jest to, że można z niej odejść
7
zosia 2016-10-02 22:45:00
Oni powinni płacić za te ich wybrakowane rozmowy kwalifikacyjne, bo to strata czasu. Chamscy.
4
ByłyKorpoTrybik 2016-10-06 00:55:43
Wypłaty umów cywilnoprawnych oraz uop są terminowe, zazwyczaj przed terminem z umowy, a nawet kilka dni wcześniej jeśli np. ostatnie dni miesiąca są wolne (koniec roku, święta itp)
W przypadku b2b słyszałem tylko o jednym opóźnieniu, ale spowodowane raczej nieogarnięciem pracownika, który dopiero co rozpoczął pracę (w przypadku b2b termin z umowy był jakiś dłuższy niż uc i uop, ale nie znam dokładnego).
szczęśliwy 2016-10-07 13:46:37
Gdzie jest ten szef? w którym oddziele pracujesz ?
szczęśliwy 2016-10-07 13:49:31
teraz zatrudniają, bo pozwalniali ludzi albo sami się pozwalniali !
Sztorm 2016-10-13 21:23:26
Ale wcale nie musi to wynikać z takich spekulacji jak wyżej. Firma się rozwija, więc rekrutuje.
Kacper 2016-10-18 06:35:55
Cześć, ja dostałem się na mobilnego doradcę:) Zaczynam od listopada. Warunki to laptop, telefon. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to głównie prowizyjne. Sam nie wiem zobaczymy jak to będzie wyglądać. Obecnie gdzie pracuję mam podobnie. Dla mnie to zatem nic nowego.. ciekawy jestem tylko jak mi będzie szło. Jak będziecie chcieli to coś skrobnę.
oszukany 2016-10-18 15:57:45
Doradca ds. Kredytów Online.. na rozmowie o pracę jest mowa o etacie 3000zł brutto + prowizja. Faktycznie na umowie jest wpisane 2000zł brutto. Razem ze mną zostało dzisiaj oszukanych ok.10 osób. Firma tłumaczy się, że zostaliśmy źle poinformowaniu przez osobę rekrutującą. Z tego co się dzisiaj dowiedziałem jest to celowa praktyka tego banku i regularnie w ten sposób oszukiwani są ludzie. Już wiem dlaczego jest tak często rekrutacja na to stanowisko. Dzisiaj był mój pierwszy i zarazem ostatni dzień szkolenia w tej firmie. Szczerze odradzam na przyszłość aplikować do tej instytucji.
2
ola 2016-10-20 14:16:00
Hej byłam na rozmowie rekrutacyjnej i przeszłam ją pozytywnie. Mimo to zastanawiam sie. Praca miałaby być dla idea banku 1/16 i taxe care 1/16 plus własna działalność. Podstawa netto to 2000zl plus prowizja. Dodatkowo laptop i tel służbowy. Nigdy nie pracowałam na takich warunkach i bardzo mnie to dziwi. Jak myślicie na ile to jest realne? Po 3 miesiącach pracy jeśli się zrealizuje cel to dostajemy awans gdzie podstawa wynosi 3 tys plus prowizja, kolejne 3 miesiące i spełnione cele = kolejny awans i podniesienie podstawy? Wygląda wszyto pięknie w porównaniu do innych ofert i rozmów na których byłam.... Nie wiem czy ufać takim źródłom jak internet przecież tu każdy może napisać co chce. Ale jednak chciałaby poznać Waszą opinie. Co myślicie ? Na ile to jest realne?
Montenegro 2016-10-20 20:55:52
Ale co Cię konkretnie dziwi, bo trochę ciężko zrozumieć z wypowiedzi. Ludzie tak pracują. Lekko nie jest, ale to są targety do zrobienia, jak nabierzesz wprawy i się sprężysz.
Mobilny ma 1tys podstawy I to na dzialalnosci nie 2016-10-21 09:59:10
Dobrze zaczepic sie po studiach.

Montenegro 2016-10-21 21:27:02
Zgodzę się. Wiele osób tak robi, bo to dobry początek, żeby nabrać doświadczenia i nauczyć się cierpliwości do klientów. A oni jak wiadomo... potrafią być zaskakujący. ;)
Ilonka 2016-11-04 19:19:55
Taak... ja też się miałam tylko zaczepić po studiach, a tu już trzeci rok leci. ;)
Dertss 2016-11-04 21:14:32
Cóż, dziwne rzeczy tu piszecie, aż mam wrażenie, że nie rozmawiamy o tym samym banku. Mam dużo, dużo wyższą podstawę, niż to, co piszecie, a oznacza to, że wszystko zależy od doświadczenia potencjalnego pracownika.
Atmosfera pracy to coś fantastycznego, bałagan? A no jest, dla sprytnych do wykorzystania :) czujesz, że coś się dzieje, nie siedzisz i nie pierdzisz w stołek. Już w drugim miesiącu pracy miałam zrobiony plan, bez większego wysiłku i teraz nie ma sytuacji, aby tego planu nie było. Olbrzymia pomoc ze strony kadry zarządzającej.

Prawda jest taka, że to jest sprzedaż i nikt za brak pracy nie będzie głaskał po głowie. Nawet gdy nie robisz wyniku, a pracujesz jak należy, nikt ci głowy nie urwie.

Dla mnie bomba!
IT_porazka 2016-11-04 23:53:18
W tej chwili w IT wybór formy zatrudnienia przez pracownika staje się powoli normą.

Niestety Idea Bank nadal bardzo oszczędza na pracownikach (umowy na 1/16 etatu na minimalną krajową + umowy o dzieło, ew. kontrakt). Brak premii, szkoleń,kiepskie narzędzia do pracy oraz nadmierne stłoczenie pracowników na małej przestrzeni- to wszystko sprawia że do firmy coraz częściej trafiają przypadkowe osoby które nie chcą pracować albo traktują IB jako chwilowy przystanek w poszukiwaniu lepszych ofert pracy.
1
Othman 2016-11-26 11:39:51
Każdy sobie jakoś radzi, ale z tą przypadkowością to trochę przesadzasz. Są przecież wymagania, które trzeba spełnić, żeby się dostać więc nie jest to praca dla każdego.
Piotr 2016-12-10 12:27:21
NIE polecam Idea Banku w Białymstoku. Rozmowa kwalifikacyjna to jakaś kpina - odpowiadasz dobrze na zadawane pytania, to rekruter (którym de facto jest chyba dyr. oddziału) kręci głową i mówi co innego. Poza tym chyba wciela się w rolę profesora na uniwersytecie i jest gotowy wpisać się do indeksu, bo rozmowa wygląda jak egzamin ustny na uczelni. Przyczepia się do schludnego stroju mimo, że sam wygląda jak klaun w cyrku. Nie dziwię się tylu negatywnym opiniom o pracy w tej firemce. No i to chyba prawda, że góra w tej firmie to małolaci którzy robotę i stanowisko dostali za bycie synem kogoś ważnego w firmie.
Monika 2016-12-10 13:37:47
Rozmowy kwalifikacyjne wyglądają teraz różnie i często stosowane są różne "sztuczki", żeby lepiej przyjrzeć się kandydatowi. Poza tym skąd wiesz, że odpowiadasz dobrze? Oni mają swoje jakieś tam założenia i sama nieraz na rozmowach uważałam, że odpowiadałam dobrze, a okazywało się inaczej. Już nie wspominając o róznych pytaniach od czapy i dziwnych "zadaniach", które totalnie nie wiązały mi się z danym stanowiskiem, ale wiązały się rekruterom. :D Rozumiem rozczarowanie, no ale nie oceniałabym pracy na podstawie samej rozmowy, bo do samej pracy nie dotarłeś, więc co możesz wiedzieć i powiedzieć o niej? A gdybanie, że stanowiska dostają tylko synowie itp. to wybacz, ale jest trochę słabe... Nie jestem niczyją córką a rozmowę przeszłam i już pół roku pracuję, więc chyba nie do końca jest tak jak piszesz.
Piotr 2016-12-10 16:02:21
Mówię o wyższych stanowiskach. Odpowiadalem tak jak mnie uczono na studiach więc widocznie pan rekruter jest mądrzejszy od profesorów uczelni wyższych :) nie napisałem że nie dostałem tej pracy bo jeszcze nie było wyników rekrutacji, jednak jakbym dostał propozycję to jej nie przyjmę. Zresztą od samego początku byłem do tego nastawiony sceptycznie po przeczytaniu opinii z tego serwisu, także za bardzo się nie przygotowywałem do tej rozmowy i bardziej poszedlem tam z ciekawości niż z jakas nadzieją na pracę :)
Zły 2016-12-11 15:45:37
Kolego, popracuj miesiac i na L4, oni Ciebie to Ty ich. Nie Ty zaczales zabawe.
Karol 2016-12-14 14:33:23
Pracowałem tam kilka lat temu i wiele się nie zmieniło, no może poza zlikwidowaniem stanowiska kasjera. Ogólnie praca jak to w banku - liczy się sprzedaż. Nie wyobrażajcie sobie, że będziecie doradcą klienta jak to ładnie bank nazywa. Nie będziecie mu doradzać, a próbować wcisnąć produkt. Tak jak na bazarze - masz owoce i warzywa (często gnijące, ale przykryte świeżymi) i chcesz je sprzedać za wszelką cenę. Zarobki były i z tego co wiem nadal są wysokie, ale tylko dla tych którzy mają gadane, kontakty, brak skrupułów i sporo czasu. U mnie w oddziale była osoba zarabiająca po 20 tys. zł miesięcznie. Natomiast nie dajcie się zmanipulować, że tak może każdy tzn. teoretycznie może, ale w praktyce są to jednostki wybijające się z masy pracowników bazujących na podstawie (te kilka lat temu to było nieco ponad 1000 zł na rękę, a trzeba było jeszcze opłacić ubezpieczenie zdrowotne, czyli ok. 200 zł) i ochłapach z prowizji. Atmosfera zależy od oddziału, u mnie było raczej miło, ale presja sprzedażowa dopadnie każdego, komu nie idzie przynajmniej dobrze. Plany do realizacji, ale jak nie masz kontaktów (jakiejś bazy klientów z poprzedniej pracy, znajomych znajomych itd.) i trochę szczęścia na początku to wypadasz z gry tzn. call center nie umawia ci spotkań. A że klienci umawiani to często BIK E albo bez działalności gospodarczej to już inna sprawa, ale wiadomo - kwiatki się zdarzają. Czasem klient z ulicy się trafi i wpadnie prowizja. Niestety je ogromne parcie na "doklejki" i kredyt bez jakiejś inwestycji w postaci tzw. regsa lub czegoś podobnego nie przejdzie. I tak gość dostaje kredyt 15 0000 zł, a ty masz go namówić, aby 5 000 zł wpłacił na program regularnego oszczędzania, a potem co miesiąc przez 10 lat wpłacał np. po 300 zł. Na porządku dziennym było składanie wniosku z taką doklejką, a klient informowany był dopiero w momencie podpisywania umowy - albo bierze z inwestycją albo nici z kredytu. Ludziom się śpieszyło, nie mieli czasu bądź szans w innym banku, więc często brali, a potem były jazdy jak przychodzili i się kłócili, że to nie tak miało być itd. Najgorsze było to, że osoby, które sobie nie radziły nie dostawały wsparcia i np. "pomoc" polegała daniu wyeksploatowanej bazy do obdzwonki.

Także jak ktoś lubi pracować dużo i intensywnie, kontakt z ludźmi i nie ma problemów ze sprzedażą słabych produktów oraz kłamaniem w żywe oczy to śmiało aplikować. Tyczy się to większości banków, żeby nie było, że tylko Idea taka zła, choć akurat produkty mają wyjątkowe marne, a broszury dla klientów dość perfidnie zakłamane. Zarobki potencjalnie bardzo wysokie, ale trzeba na to czasu i sporo poświęcenia. Fajnie mieć już jakieś doświadczenie i bazę klientów.

1
Patrycja 2016-12-31 17:11:33
Ja dopiero niedawno zaczęłam pracę, ale nie mam takich odczuć. Mam nadzieję, że jednak będzie ok, bo póki co praca mi się podoba.
1
IT-resource 2017-01-10 18:48:36
Ja się tylko odniosę głównie do rekrutacji. Jako klient Idea Banku nie mam powodu do narzekań - jestem raczej zadowolony z konta w banku w tym zakresie w jakim go wykorzystuję. Ale jeśli chodzi o rekrutację to jedna z tych firm, która potrafi się odezwać do potencjalnego pracownika po ponad 2 miesiącach od wysłania CV, a samej rozmowie rekrutacyjnej, firma nie potrafi, mimo zapewnień, dać jakiejkolwiek informacji zwrotnej.
Jednak jak wystawia się to samo ogłoszenie o pracę po kolejnych 2 miesiącach, to pracownik może się domyśleć, że jednak nie jest brany pod uwagę do zatrudnienia.
Po samej rozmowie miałem wrażenie, że warunki zatrudnienia jednak są gorsze niż w obecnej pracy (chodzi tu raczej o wszelkie dodatki pozapłacowe). Nie odnoszę się do podstawowej pensji, która miała być tematem kolejnej potencjalnej rozmowy z przełożonymi. Jeśli chodzi o IT, to sądzę, że firma proponuje warunki raczej średnie, a sama rekrutacja nie wygląda do końca profesjonalnie (rozmowa techniczna była w porządku).
Zostaw swoją opinię o Idea Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Idea Bank