brak logo

Getin Bank

Warszawa

Opinie o Getin Bank

Bezik 2016-05-08 21:55
Zgadzam się Front Office to plany, plany i jeszcze raz plany .... nie wykonasz to nasiadówy u zwierzchników, zjebki, mobing. Czyli musisz sprzedawać skutecznie, a jak sprzedać beznadziejny produkt (inwestycje) .... odpowiedz sobie sam :/ ... a reklamacje sypią się oj sypią. Zobacz sobie choćby na You Tubie pikiety pod placówkami. Nie masz skrupółow, lubisz wyścig szczurów to praca dla ciebie :(
4
Matylda 2016-05-09 12:36
potwierdzam to co pisze Bezik. Poczytaj artykuł Samcika jak wygląda sprzedaż: ( usunięte przez administratora ) Z tym, że cierpi tu i klient i pracownik który dał się wciągnąć w to błedne koło sprzedaży (stres, nieprzespane noce, nerwica) i presję menadżerów karierowiczów. No ale są osoby dla których liczą się tylko wysokie premie i ci urodzeni akwizytorzy dobrze się tu czują.
3
. 2016-07-16 12:53
Dział IT bardzo duży więc nie można wyrazić wiarygodnej opinii, ale dla mnie to była tragedia, nie polecam.
1
0 2016-07-17 22:59
Nie wiem czy codzienne żarty i teksty o pedalach w miejscu pracy to coś normalnego, ale moim zdaniem to trochę dziwne.
4
nickpik 2016-08-31 09:59
@myfriend 2000zł brutto adekwatne do posiadanych kwalifikacji? Śmieszne pieniądze gdyby nie fuchy, to nie miałby co do garnka włożyć.
1
ana 2016-09-17 18:46
najgorsza firma.. brudno smierdzaco, a jescze zaczeli lojalki wprowadzac bo kazdy od nich ucieka. |Jak mozna oferowac 2tys brutto? i pytanie dlaczego ludzie na to sie zgadzaja?
6
anonimus 2016-09-18 14:45
Na czym polega lojalka???tak z ciekawosci pytam..
2
marta 2016-09-21 11:58
moja kumpela pracuje w getinie i jakoś nie narzeka. pieniądze ma na czas, nie trzeba się prosić, są standardy pracy i tego się trzymają, także każdy ma jasno określone obowiązki. jej to pasuje :)
1
piotr 2016-09-21 17:32
jakaś przedziwna treść. A cóż to za opinia jest pozamerytoryczna, nie dotyczy profilu Getinu tylko stek bzdur sfrustrowanego pracownika. jeśli to miał być dowcip to słabo wyszedł.
1
dominik 2016-09-23 20:02
Tanie bohaterstwo, przecież odmówienie oferty to zwolnienie miejsca dla potencjalnego dobrego i niewybrednego pracownika. Jest wyjście.
1
arleta 2016-09-27 16:43
Kiepsko czuć się usatysfakcjonowanym biorąc pracę na przeczekanie. Zostań człowieku w domu na kanapie. Z pewnością znajdzie się na to miejsce ktoś zmotywowany i wiarygodny.
1
ana 2016-09-27 20:19
musisz przepracowac rok, zeby w przypadku zwolnienia nie ponosic kosztow ( usunięte przez administratora )szkolenia.
2
Kaja 2016-09-30 07:23
Infolinia nie polecam... przepracowalam tam troche swojego zycia i w pore ucieklam jak wszystko zaczelo sie walic chyba tam juz nikt nie pracuje.. cala stara ekipa sie zwolnila. Kolega wzial urlop na zadanie i zostal zwolniony.. smiech na sali :) doslownie i w przenosni. Ciagle cisnienie z zespolu jakosci ktory niewiele w zyciu widzial i slyszal. Zap... erdol jest konkretny premie jak sie widzi gorze kiedys byly spoko teraz... no comment uciekac poki mozna:D
1
kamil 2016-10-02 14:03
myślę, ze zwolniony za nic nie został, są też takie osoby ktore kombinują, biorą l4 czy urlopy na żadanie notorycznie , wiec ja tez nie chcialabym miec takiego pracownika na ktorego nie można liczyć bo go niema w pracy
3
Sfrustrowany 2016-11-02 14:02
Dzisiejsza moja sytuacja z tym pracodawcą i mail wysłany do kadr:

Dzień dobry

Z przykrością musze zrezygnować z pracy w Państwa banku. Na rozmowie kwalifikacyjnej jak i rozmowie z działem rekrutacji powiedziałem że chciałbym i moje oczekiwania finansowe to 2000 netto. Pani R. K.nie przedstawiła mi warunków płacowych w państwa firmie co jest obowiązkiem przy przeprowadzaniu rozmów kwalifikacyjnych. Po dostaniu pozytywnej oferty myślałem, że Państwo wyrazili zgodę na kwotę 2000 netto jako podstawowej mojej pensji. Co się okazało przez Państwa niedbalstwo musiałem zrezygnować z korzystniejszych ofert pracy, które między czasie dostawałem i czekałem 2 tygodnie na rozpoczęcie kariery w Państwach strukturach. Naraziliście Państwo mnie na następne dni bez pracy i koszta, gdzie takie rzeczy w poważnej firmie nie powinny mieć miejsca. Nie omieszkam przedstawić mojej na forum publicznym, jak i w internecie co może spowodować trudności z pozyskaniem osób do pracy
17
pola 2016-11-03 18:11
Nie chodzi o obsługę klienta a raczej warunki płacowe pracownków. Rozumiem, że najsłabiej zarabiają na najnizszym szczeblu i nie wykonujący skomplikowanych operacji. I tak doceniam każdą osobę w kieracie bankowych cyferek.......istna jazda.....
1
jiki 2017-01-03 21:05
Mam z nimi sprawę w sądzie!
2
poniżony pracownik 2017-01-09 21:48
Odradzam pracy w tym banku niestety od 1 stycznia już za najniższą krajową 2000 brutto podstawy i to w Warszawie gdzie życie jest chyba najdroższe w kraju. Zachęcam do pracy nawet na kasie w lidlu czy biedronce bo płace są tam znacznie wyższe. Śmieszne niby bank a płaci jak dozorcy w szkole podstawowej.
8
Brutus 2017-01-11 20:30
to po co się tam zatrudniłeś? i to w warszawce?? z batem ktoś stał nad Tobą i kazał podpisać umowę o pracę???
2
sidf 2017-01-13 00:02
Getin bank nagroda Newsweeka w 2016 roku gratulacje a ja daję nominację na najgorszego pracodawcę roku, mam nadzieję ,że teraz w 2017 zgarniecie pierwsza nagrodę i kolejną statuetkę dla L.Czarnego
5
Mala 2017-02-10 20:58
Rozmowa kwalifikacyjna dość długa ok. 40 minut prowadzona przez dwie panie. Pytania niezwiązane ze stanowiskiem o które się ubiega. Ja osobiście czułam się atakowana, nie polecam.
1
Leibstandarte_Division 2017-02-10 22:26
Pracuję już tam trochę czasu, więc....
Prawdą jest to , co piszą przedmówcy - na infolinii na Ursynowie jest OGROMNE ciśnienie na profesjonalną obsługę klienta.
Szkoda, że tylko pensje nie są profesjonalne.
Przykłady?
Odpowiesz klientowi " yhm" ,(przytakując) , "jasne" , "ok"?
Nieważne , że sprawnie i szybko załatwiłaś / eś problem klienta - dla Działu Jakości takie sformułowania są NIEDOPUSZCZALNE ! Ocena za rozmowę - ZERO - ciach po premii !
Są ogromne braki kadrowe- brakuje ludzi- weterani tego działu walą wypowiedzenia na blat i szukają czegoś innego , niż ten cyrk na kółkach
Kim jesteś na infolinii?
- informatykiem ;
- sprzedawcą ( niby jest dział od tego , ale jak Ci wpadnie taki ludek z połączenia przychodzącego , to Twoim zadaniem jest profesjonalnie mu przedstawić ofertę - masz wyrazić radośc z tego , że zadzwonił , pogratulować wyboru i dobrać mu ofertę , po czym umówić go na spotkanie z doradcą w placówce :) )
- psychologiem - uspokój wkurzonego klienta ,że komornik mu wlazł na konto i że blokujemy mu środki....
- Bóg_Jeden_Wie_Kim_Jeszcze
Organizacja :
Niby pracujesz od-do , ale wypadałoby przyjśc do roboty 20 min przed czasem - trzeba odpalić kompa , wszelkie aplikacje do pracy , ogarnąć maile z wczoraj (co tam znowu naczalstwo wymyśliło....ah , nowy pomysł - teraz , kiedy klient czeka ponad minutę na połączenie - na wstępie - masz mu podziękować za oczekiwanie :) )
Oczywiście , za przyjście 20 min przed czasem nikt Ci nie zapłaci :) Puntualnie masz być zalogowana / y i odbierać połączenia.
Największe paranoje :
1.Kiedyś połączenia były odbierane ręcznie - ot , klikało się w zieloną słuchawę i się odbierało.....No , ale niektórzy konsultanci nie za żwawo odbierali połączenia - to teraz odbiera automat.
Niby fajno , ale....
Masz np 1500 połączeń do odebrania z każdym miesiącem (ilość rośnie co miesiąc )
Są takie okresy, że połączenia nie wpadają.
Nie wyrobiłaś / eś celu na miesiąc? Co z tego , że to dialer odbiera? Uuuuuu....Niedobrze....ciach po premii :)
Number One :
Chcesz iśc do kibelka? Myślisz , że możesz ot , tak sobie wstać i pójść?
Co to , to nieeeeeee....Masz zameldować i możesz iść ( póki co , jeszcze nie musisz pytać o zgodę :) )
Załoga / Koordynatorzy
Są spoko ludzie.Nic dodać - nic ująć
4
hildi 2017-02-16 19:18
Ten tłuk nie jest rekruterem tylko" supawajzorem"
1
nie wierz nigdy bankowi, dobrą radę Ci dam... 2017-03-23 13:03
Nie potrafią nawet prawidłowo ustalić podać godziny rozmowy kwalifikacyjnej (przez tel podają jedną godzinę, w mailu ze szczegółowymi informacjami - inną). 2000 brutto + jakieś mętne wizje o prowizjach. Do tego proszą o referencje, co najmniej jakby to było stanowisko w Radzie Nadzorczej. Żenada... kojarząca się z legendarnym żądaniem załączenia do CV - listu motywacyjnego na stanowisko... szatniarza.
Dodatkowo oczywiście banialuki w stylu, że odezwą się (w ciągu jednego, maks. 3 dni roboczych) tak czy inaczej z decyzją co do wyniku rekrutacji. Właśnie mija piąty dzień roboczy i cisza... Czyli klasyka - mentalność Kalego. Getin robić innych w ... bambuko ( żeby nie napisać dosadniej) - dobrze, ale jak inni robić Getin - źle...
Wnioski? Niech każdy sam sobie wyciągnie. Ja będę się trzymać z daleka od takiego pracodawcy...
3
aaaaaaa 2017-03-23 19:51
ja to wszystko rozumiem rozczarowany niedoszły praxowniku Getinu ale czego się spodziewałeś??? jnie czytasz forów?? nie byłeś w Oddziale??? nie widzisz ze w Bankach są zwolnienia i będą jeszcse większe??
nie wierz nigdy bankowi, dobrą radę Ci dam... 2017-03-23 21:25
@aaaaaaa

oczywiście, że będą jeszcze większe, skoro nawet w dyskontach ('na dzień dobry') lepiej płacą niż w takim 'pożal się Boże, banku'...
nie dziwię się już, że ogłoszenie Getinu o poszukiwaniu pracowników wisi po prostu permanentnie... ;) zapewne w desperacji skusi się 1 osoba na 10 rekrutowanych, przy czym albo sama się zwolni po miesiącu, albo jej podziękują za marne wyniki, etc...
Co więcej - jak widać taka patologiczna taktyka nie przeszkadza nikomu z kierownictwa... po co podwyższać pensję i tym samym kusić/zatrzymywać lepszych pracowników, skoro można co miesiąc dostarczać kolejną partię baranów do golenia.... ;) Można i tak.... Powodzenia!
To mówiłem ja, Jarząbek.
5
Abcd 2017-03-24 02:28
W poniedziałek mam iść na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko pracownik infolinii. Praca ma byc niedaleko stacji metra imielin. Mam pytanie do obecnych pracownikow: jaką oferują podstawę? I kto tam pracuje?ludzie na poziomie czy jak w większości call center zatrudniają patologię?
Leibstandarte_Division 2017-03-24 18:54
1.Nie koło stacji Imielin , a Natolin...Chyba , że lubisz długie spacery.Od stacji metra Natolin do HQ Infolinii jest ok 10 min świńskim truchtem.Jeżeli złapiesz spod stacji autobus , to na miejscu jesteś w ok 2-3 min -przystanek jest pod firmą.

2.Zabierz jakieś żarcie ze sobą - niedaleko jest wprawdzie Carrefour Market , ale za cholerę nie wyrobisz się na przerwie na trasie firma-market-zakupy-firma.
Chyba , że nazywasz się Usain Bolt- to się wyrobisz :)
Taktykę przynoszenia własnej paszy zalecam od początku - w ciągu dnia rano przyjeżdża Pan Kanapka , ale na popołudniowo-wieczornej zmianie....Cóż - nie masz jedzonka? Możesz się pożywić miłością / powietrzem , albo smakołykami z automatu. :)

3.Kawa , herbata...tak samo zalecam przynosić własną.Legenda głosi , że kiedyś firma fundowała takie napoje , ale zrezygnowali , bo wicie, rozumicie...Koszty....
Woda na szczęście jest za darmo.Radujcie się :)

4. Pilnować własnego żarcia - niektórzy nowi sądzą , że korpolodówka to taki darmowy bufet. NIE , NIE JEST.

5 "...czy jak w większości call center zatrudniają patologię? "
A pewnie - już koło południa kosze na sali zapychają się puszkami po browarach , a na fajrant trzeba wycierać biurka ze śladów po białym proszku.... :P
ŻART. Patologii serdecznie dziękujemy - nawet jak jakiś patolnięty przejdzie przez sito rekrutacyjne , to i tak sam zrezygnuje - permanentnie przećpana / przepita mózgownica nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości wiedzy :P
Stanowczo nie jest zalecane przychodzenie do roboty na kacu - z dymiącą czachą ciężko się rozmawia z klyentelą...
1
Abcd 2017-03-24 23:55
Dziękuję za odpowiedź. Jednak nie odpowiedziałes na najważniejsze- jaka jest podstawa brutto na początek?:)
Bejb 2017-03-25 00:50
Mówisz o pracy na nocnej zmianie? 1600 zł brutto (!) za 3/4 etatu (zdecydowana większość zmian nocnych). Zgodnie z prawem dodatek za pracę w nocy. Premia uznaniowa 250-500 zł brutto.
Potwierdzam drobiazgowe pytania na rozmowie (opowiedz ze szczegółami po kolei, co i gdzie robiłeś - także na stanowiskach mających się jak pięść do nosa do oferty; każdy ma swoje techniki, ale nie zdarzyła mi się jeszcze taka recytacja).
Leibstandarte_Division 2017-03-25 01:14
2400 brutto + 1000 cebulionów brutto premii i nie licz na więcej...
Ta pieprzona premia jest jak legenda Yeti - wszyscy o tym mówią - nikt nie widział...
Czemu?
Otóż nad nami czuwa Gesta....przepraszam , Dział Jakości :)
Możesz mieć jedną rozmowę na 90 %....Srogo , Milordzie , czyż nie?
Spokojnie - Gesta....Dział Jakości odsłucha rozmowy w taki sposób , że znajdą kilka kolejnych , za którą Ci tą premię zmniejszą....
Do zera.
Ja akurat mam to głęboko w odwłoku - tyram za podstawę i mam tą "premię" głęboko w nosie - jak dadzą - będzie dobrze, jak nie dadzą......Cóż - patrz wyżej. :)
2
anonimus 2017-03-25 17:13
2.400 brutto w Warszawie???? ludzie nie jest wam szkoda zycia na takie g...o?? jak wy się utrzymujecie, za co podrywacie du..y to dla mnie jest jakaś abstrakcja..
7
Abcd 2017-03-26 01:07
Zgadzam się z anonimus. Jak zyć w Warszawie za 2.400 brutto.dzięki za odpowiedzi.juz wiem ze na rozmowę tam nie pojdę. Szkoda czasu.
2
Weronika 2017-03-28 13:15
Wiecie, że Getin Bank jest również otwarty na studentów? Pod tym linkiem możecie przeczytać więcej o programie staży oraz praktyk oferowanych przez Bank http://nabankdynamiczni.pl/studenci/praktyki-i-staze
Bejb 2017-03-28 18:57
Wyrażaj się. Są sytuacje w których trzeba utrzymać się za mniej ( słaba dyspozycyjność). Co do stawki się oczywiście zgadzam, że oderwana od rzeczywistości.
anonimus 2017-03-28 19:04
bo co ??? z kółka parafialnego jesteś??prawda zabolała. zapytał sie przedmówca to odpowiedziałem nie musisz czytac posta i walcz dalej o wyzsze miejsce dla Leszka w rankingu Forbesa moze tylko do tego jesteś stworzony....
4
Sesuisdesole 2017-04-18 23:50
o ludzieee .. dlugo zwlekalam z opinia, ale moja rozmowa kwalifikacyjna stala sie hitem podczas spotkan towarzyskich, wiec i z Wamj sie podziele. Jeden z powaznych panow, ktory mnie rekrutowal (byl jeden powazny pan i jedna powazna pani - bo i tez posada o ktora aplikowalam byla bardzo powazna - concierge- imagine) postanowil sprawdzic moja znajomosc jezyka angielskiego (znam 3 jezyki na poziomie zaawanoswanym 3-krotnie bardziej od jego rodzimego-polskiego- zapytacie dlaczego szukalam takiej posady? ogloszenie zachecalo, poza tym czlowiek sam nie wie, szczegolnie gdy mlody czlowiek przeprowadza sie do Warszawy- miasta wielkich szans, w szukaniu swojego przeznaczenia zawodowego) czytajac z kartki zdanie: What would you do (czyta z kartki) if you (czyta z kartki) had won a million (podnosi wzrok z kartki)? tak wiec idioto odpowiadam Ci szczerze: napewno nie siedzialabym naprzeciwko Ciebie - nawet jako klient - bo jestes zbyt durny na to abym mogla powierzyc Ci rezerwacje wizyty w SPA...
Uwazam, ze osoby rekrutujace obrazaja aplikantow i chce,zeby mialy swiadomsc tego ze tak naprawde sa duzo mniej kompetetni, pomimo to ze jakos sie w pracy utrzymuja (underdesk manager???). Jak wspomininalam, duzo czasu uplynelo od rzeczonej rozmowy i chcialabym zachecic Was, przyszlych aplikantow, zebyscie mieli riposte przygotowana - odpowiednio glupia do glupio zadanego, sformuowanego, wypowiedzianego i nieadekwatnego pytania. TYm osobom nie zalezy na Twojej kreatywnej odpowiedzi - z reszta, nie zrozumieliby w jezyku obcym ;) - a co chcieliby uslysec - nie mam pojecia -moze business insider podpowie?! Szczerze zycze Wam powdzenia. Wiem jak trudno jest dopasowac sie do absurdalnych oczekiwan pracodawcow. Ja znalazlam wymarzona prace z idealnymi, kompetentnymi szefami. Wy tez znajdziecie. Nie pozwolcie tylko tym malym doprowadzic sie do ich poziomu. Powodzenia ;)
7
drozd 2017-06-29 14:15
Pracuję tu już 2 lata i jestem zadowolony. W zasadzie nie mam na co narzekać
bp 2017-07-18 19:47
dwa lata a obecnie pracujesz w cc za minimalną krajową? To Cię zadowala?
Mania 2017-07-21 14:56
Ja pracuję tu od marca i cieszę się, że tu trafiłam. Pracuję w wyuczonej branży, rozwijam się w tym kierunku, warunki pracy również są zadowalające. Dzięki super kolegom z pracy szybko się zaklimatyzowałam. Pozdrawiam ekipę GB! :)
WeronikaZ 2017-07-31 11:12
mi szczesliwym trafem udalo sie tu przeniesc do wawy z wroclawia, milo ze da sie tu dogadac by nawet podczas takich zakretow zyciowych jak przeprowadzka moc dalej pracowac. umowa i warunki jak najbardziej w porzadku, praca dajaca satysfakcje
szarak 2017-08-10 15:14
Bardzo dobra, rozwojowa firma.
Weronika 2017-08-13 18:37
@szarak - czy mógłbyś podać więcej szczegółowych informacji o pracy w Getin Bank? Każda osoba zainteresowana podjęciem zatrudnienia skorzysta na Twoim doświadczeniu.
nelok 2017-08-15 12:09
Pracowałem tam rok. Bardzo fajna ekipa. Praca nie jest lekka, ale do pracy przychodzi się pracować, a nie obijać. Pieniądze zupełnie w porządku, warunki też.
Ewa 2017-08-15 15:50
A jak e call center, bo dają umowę na 1,5 miesiąca?
szernik 2017-08-18 13:17
Dla mnie firma jest dobra. Dużo pracy, ale nie przychodzę tu odpoczywać:)
Nulka 2017-09-05 23:23
Ja pracuje w gnb od maja w części noble. Podstawa może nie najwyższa ale jak ktoś wie po co przychodzi do pracy i ma świadomość z jakimi realiami ma do czynienia pracując w sprzedaży bankowej może wypracować całkiem dobra premię. I nie trzeba do tego jak wspomniano wyżej wciskać g klientowi wystarczy znajomość rynku inwestycyjnego jeśli ktoś ją ma potrafi dobrać produkt do oczekiwań klienta, a wybór jest duzy. Fajna ekipa w zespole. Realna możliwość awansu. Ja nie narzekam, ale trzeba wiedzieć w czym jest się dobrym i czego się chce.
Nikodem 2017-09-08 22:44
o widzę ,że ostatnie wypowiedzi są od podszywających się za szarych pracowników getina ich bezpośrednich przełozonych, którzy gadają tu głupoty.
Prawda jest taka ,że pracodawca nie liczy się tu z pracownikiem, płaci najniższą krajową podstawy a premie tnie jak tylko się da. Bank nie ma już dobrych baz klientów z których można było kiedyś wykręcać dobre wyniki. Zarobki jeśli kogoś to interesuje to podstawa 1450zł netto i około 1000zł netto premia. Biorąc pod uwagę ceny i życie w dzisiejszych czasach w Warszawie to zarobki są śmieszne i żałosne jednocześnie. Pozdrowienia dla Dzięcioła i jego podwładnych ptaszków
2
Kasia co światło gasi 2017-09-09 11:43
Do Nulka : "Podstawa może nie najwyższa" - podstawa rzędu 2000-2400 brutto w Warszawie w 2017 roku to jest złodziejstwo i szukanie frajerów ... wynajęcie kawalerki kosztuje więcej niż wy oferujecie podstawy Ty klamliwy trollu z HR .... ja się wcale nie dziwie że w Polsce brakuje rąk do pracy bo każdy stąd wieje i woli pracować na taśmie w Niemczech za 1300 euro niż w "wielkim" banku w wielkiej Warszawie za 1500 zł
1
Weronika 2017-09-12 12:05
@Nikodem @Kasia co światło gasi a jak oceniacie pozostałe warunki zatrudnienia? Rozumiem, że głównym powodem Waszej negatywnej opinii o Getin Bank jest wysokość wynagrodzenia. A czy oprócz podstawowego wynagrodzenia plus premii, firma zapewnia dodatkowe benefity, na przykład w postaci prywatnego pakietu zdrowotnego? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Getin Bank - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank