brak logo

Getin Bank

Warszawa

Opinie o Getin Bank

Agnes 2009-09-22 16:45:38
bardzo miła obsługa...:)
2010-01-18 19:49:30
bardzo miła obsługa, wszystko dobrze, dokładnie, zrozumiale wytłumaczą.
pracownik na szczescie były 2010-02-06 15:26:14
nigdy wiecej!!!!! Alicja - dyrektorka kadr to osoba wręcz zenująca...
szkoda się rozpisywać. atmosfera sztywna i tragiczna. nikomu nie polecam.
5
Patuś 2010-06-23 23:33:23
informatycy informują o zmianach w systemach zabezpieczeń swoje dziewczyny i wieści ida w świat. A gdzie tajemnica służbowa? Dla mnie jako klienta to jest ważne , że moja kasa jest bezpieczna . Zmieniłem bank.
Andrzej 2014-01-22 17:44:33
Generalnie tragedia. Pracuje tam 2,5 roku, 8h dziennie. Nigdy nie dostałem 2tyś a dobrze sprzedaje. Grupki ursynowskich dresów na każdej zmianie. W kiblu śmierdzi narkotykami. Bardzo agresywna sprzedaż "jest zima, łatwo złamać nogę", "warto zostawić wnukom coś po sobie". Klient i pracownik nic tam nie znaczą. Ogłoszenia te same do rekrutacji są przez cały rok czyli mmogą Państwo soibie wyobrazić co tam się dzieje. Sam szukam już czegoś innego bo nie stać mnie nawet na psychologa po codziennych traumach.
5
oki 2014-02-01 22:14:35
Zaproponowali mi zarobki w Call Center na Ursynowie 2100 pln brutto czyli jakieś 1400 pln netto za ciągłe użeranie się z klientami przez 8h dziennie. To tylko 25% więcej niż wynosi obecnie MINIMALNE wynagrodzenie obowiązujące w Polsce. Bez komentarza. Już po tym widać jak traktują pracowników. Podziękowałam i nie przyjęłam oferty.
3
Poirytowana 2014-05-07 09:52:36
Zaproponowano mi pracę na Domaniewskiej w Wwa, na stanowisko "Internetowy doradca finansowy"(2tyś. brutto). W praktyce nie mylić tego z kontaktem tylko poprzez maile czy czat - jest to typowa sprzedaż produktów banku przez telefon, czyli call center. Napaliłam się, bo z wejścia jest umowa o pracę. Wyznaczono mi termin szkolenia i kazano pobrać zaświadczenie o niekaralności, pobrałam (mój koszt 50zł). Dzień przed planowanym szkoleniem, zadzwoniła do mnie Pani (usunięte przez administratora)przekładając ten termin. Zaczęłam załatwiać formalności w poprzedniej firmie i złożyłam wypowiedzenie. Przed drugim planowanym terminem szkolenia (3tyg. później) zrobiła to samo, przełożyła (bo nie wyrobili się z formalnościami). Przed 3 terminem szkolenia odezwała się, że jednak znowu zmiana terminu i będzie ono wcześniej niż szacowała. W między czasie wypadały święta i sezon urlopowy, a ja zabukowałam już wyjazd. Oczywiście nie zgodziłam się na trzeci termin, więc Pani (usunięte przez administratora)poinformowała (poprzez sms), że "muszę być w tym terminie". Wtedy już mi się odechciało interesów z nimi. Brak kompetencji, profesjonalizmu, ciągłe zmiany terminów szkoleń i badań, a ja zostałam bez pracy i ze zbędnym mi teraz zaświadczeniem o niekaralności, za które nikt mi nie zwrócił.
Jeżeli chodzi o warunki jakie tam są to masakra, w zasadzie wciąż się zastanawiałam czy warto iść tam tylko dlatego, że jest umowa o pracę i pracować w takim syfie. Brud i smród jak się wchodzi, papiery walają się na podłodze po jedzeniu. Czekałam na rozmowę siedząc na jakimś rozwalonym, brudnym krześle, pod ekstra tablicą korkową, na której wisiał coś a'la regulamin i treści wzbudzające zaniepokojenie. Chyba tych pracowników tam mama nie przytulała, albo ktoś im kanapki zabierał w szkole. Po prawie każdym zdaniu 3 lub więcej wykrzykników, same zdania nakazujące (typu w przypadku spóźnienia będą wyciągane konsekwencje !!!!!!!!!!) Zespół musi być tam strasznie poirytowany i wskazujący swoją wyższość nad tą tanią siłą roboczą.
Reasumując nie polecam, nie pozdrawiam.
4
M 2014-06-11 13:20:54
Witam,
2100 zł brutto to 1530 zł, a minimalna krajowa to 1680 zł brutto (trochę ponad 1200 zł).

a teraz tak serio, pracował ktoś może na ursynowie na słuchawce? daje radę? jak ludzie? i możliwości? na przeczekanie da się posiedzieć?
rekrutowana 2014-06-12 15:27:38
Dobra, zwracam honor wszystkim osobom, które nie wyrażają się szczególnie pozytywnie... PRZEPRASZAM WAS BARDZO, BARDZO I RAZ JESZCZE BARDZO

Byłam tam dziś na rozmowie o pracę (call center) rozmowę przeprowadzały 2 babeczki, jedna taka miła blondyneczka - wydawała się bardzo serdeczna, a druga taka szatynka... jakoś tak, widać, że bardzo przejmuje się swoją funkcją.
Mam już doświadczenie zawodowe, ale nie związane ze słuchawką... Przecież to nie jest praca marzeń!!! To jest praca na trochę, na przeczekanie...
Okazało się, że po przeanalizowaniu mojego cv, odbębnieniu scenek etc. owa szatynka poprosiła mnie o namiary na moich poprzednich przełożonych - BO ONA CHCE REFERENCJE OD NICH UZYSKAĆ, nie wyraziłam zgody bo po jaki grzyb jej referencje, skoro nie pracowałam wcześniej w taki sposób, więc będą one zupełnie zbędne... Ale dobra powiedziałam, ze nie.
Tylko niech mi ktoś wyjaśni po jakiego krasnoludka tej kobiece REFERENCJE DO PRACY NA SŁUCHAWCE??? Nie dość, że nigdy nie pracowałam w banku, to nigdy na słuchawce, to to nie będzie miało sensu.
Ale najlepsze jest to, żeby umotywować dlaczego marzę o pracy w tym banku na tym stanowisku... i co powiesz... hmmm... marzę o rozwoju w branży bankowej i może kiedyś dostanę nowe słuchawki, nie rozumiem...

Powiem tak: przerost formy nad treścią, praca 8 godzin dziennie na zmiany 7, 9, 12, 14 w święta i weekendy też (infolinia jest czynna zawsze od 7 do 22). Ale Panie zapytane jak rozliczają pracę w weekendy i święta (czy zgodnie z KP) odpowiadają "dogadujemy się" no to zaraz płacą zgodnie z kodeksem, czy nie???

Mówiąc wprost, bardziej dziwnej rozmowy o pracę na takie stanowisko jeszcze nie miałam i fakt:
umowa o pracę jest przez pierwsze 4 miesiące 2100 brutto (+ jakieś premie... ale to uznaniowe to nie liczymy),
potem tą umowę przedłużają i jest 2400 brutto (+ jakieś premie)

oczywiście dostaniesz "multisporta" i pakiet medyczny (jak sobie zapłacisz)

co miesiąc są jakieś dodatkowe szkolenia i egzaminy, które trzeba zdać inaczej nie ma premii, dodatkowo odsłuchiwanie rozmów i... opinia przełożonego - Twoje wyniki, postawa, znajomość produktów etc.

Po samej rozmowie rekrutacyjnej stwierdzam, ze to jakiś żart, żeby na takich warunkach zatrudniać ludzi... Nie zdecyduję się choćby to była ostatnia praca na świecie...

Mam nadzieję, że z doświadczenia nawet niedoszłego pracownika, coś wynika.

Pozdr
4
Jan 2014-09-10 19:36:38
Bez referencji nic z tego . Widocznie masz coś do ukrycia, wyszłoby że malowałaś paznokcie zamiast dzwonić , albo pisałaś smsy do kolejnego kochanka z Sympatii.pl . Getin Was weryfikuje . Brawo .
lary 2014-10-25 10:06:51
Pracowalem 5 lat i żałuję ze tak późno. Agresywna sprzedaż, mobbing, kadra zadzadzajaca- skandal. Chamstwo, robia z ludzmi co chcą. Jeszcze trochę i psychiatra sie klanial. Nie polecam najgorszemu wrogowi. Rok pracownika to jedna wielka farsa. .Najpierw gnebia ze cie zwolnia a potem gnebia zebys nie odchodzil. Szkoda zdrowia. ....
3
Olaf 2015-01-24 21:56:02
Praca przy sprzedaży produktów w okienku czy na słuchawce to sorry, nie jest pracą w bankowości. To praca w sprzedaży i na słuchawce. A pies tańcował z tym co jest sprzedawane. Dziś to, jutro inne.
rapser 2015-03-04 03:18:17
Getin Bank jest dość popularny w naszym kraju, chociaż chyba nie sa największym bankiem, anie nie mają najlepszych ofert. Zastanawia mnie, czy przyjmują do pracy osoby, które ledwo co znaja się na bankowości? Czy mozna tu liczyć na prace, posiadając dobre checi? Czy istnieją jakies dobre szkolenia dla takich osób?
Wenga 2015-04-15 21:03:18
Ja pracowałem w windykacji dla Getinbanku, masakra musiałem odejść i poddać się terapii u psychologa. Mobbing to mało powiedziane byłem zmuszany do nękania klientów po kilka razy dziennie, nie mogłem sobie z tym poradzić, dla tych którym GetinBank zrobił krzywdę mam wyssane dane personalne z call center z działu windykacji które udostępnię żeby poszkodowani mogli się im odwdzięczyć. jak coś to piszczcie to je opublikuje
1
aa2 2015-07-18 15:10:26
i po co wypisujesz te bzdury wynajęty klakierze?
2
happy 2015-08-13 18:46:14
Pracowałem w call center sprzedażowym Getin Banku ponad rok i nie narzekam (wspomniane już stanowisko "internetowy doradca finansowy" - sprzedaż kont osobistych i lokat). Bywały gorsze momenty, ale co do zasady 2000 zł brutto / m-c podstawy wyrównywały premie, które po kilku m-cach pracy przekraczały zazwyczaj 1500-2000 zł. W gorszych momentach 800-1200, ale wiadomo, że i takie są. Pogłoski o mobbingu są mocno przesadzone. Moi koordynatorzy byli złotymi ludźmi. Trochę gorzej z kadrą zarządzającą (menedżer i dyrekcja), której ewidentnie brakowało wiedzy i doświadczenia (na jednym z istotnych spotkań dyrektorka pytała nas, czy nagrody przyznawane klientom do promocji przy otwieraniu konta osobistego są aktualnie opodatkowane czy też nie - wstyd). Brakuje nadzoru nad kadrą zarządzającą, co siłą rzeczy po kilku m-cach pracy da się mocno odczuć. Czasami nie wypłacają premii w terminie, ale wynagrodzenie jest na czas. Dodatkowo prezenty na Boże Narodzenie i Wielkanoc - pracownicy z dochodem netto za ubiegły rok poniżej 2000 zł /r/g mogą liczyć nawet na 900 zł netto.Są wady i zalety, jak w każdej pracy, ale generalnie na plus.
1
Spoks 2015-12-03 19:46:20
Jestem "internetowym doradcą finansowym" w Getin Banku na Domaniewskiej.
Czym się zajmuję? Sprzedaż rachunków, lokat, kredytów, debetów do konta, oraz wydzwaniam do klientów żeby w końcu zaczęli korzystać z rachunków.

Kiedyś było tu na prawdę spoko, jak wszędzie w sprzedaży jest nacisk ale premia była nie raz w wysokości podstawy (2000 brutto) czy nawet wyższa, choć i zdarzały się gorsze miesiące jak wszędzie... Social fajny, multisport (około 40zł/msc), Medi-Cover (Darmowy), na święta o połowę obcięty social w porównaniu do zeszłego roku ale w momencie gdy część nie dostanie wcale premii to na święta ich to ratuje...

Od kilku miesięcy wszystko leci na pysk po równi pochyłej. Tzn. wykręcili bardzo ciężkie do zrobienia targety przez co premie teraz są u większości w wysokości 200-300zł.
Powstał specjalny dział (pseudo)jakości, który ma za zadanie odsłuchiwać rozmowy i wyszukiwać za co Ci obciąć premię.
Wprowadzają tak bezsensowne zmiany i nowe standardy rozmów których masz się trzymać (bo obetną premię), że aż głupio Ci w ogóle zadzwonić do klienta i mu o tym wszystkim mówić (przez wiele głupot rozmowa sprzedażowa wydłuża się o dobre 10 minut bezsensownej paplaniny).
Premie nie wypłacane na czas, około miesiąca opóźnienia ostatnio stało się już standardem.
Od kilku miesięcy masowo ludzie składają wypowiedzenia a Getinowi ciężko znaleźć kogokolwiek na ich miejsce i jedyne na co wtedy koordynatorów stać to przytaknąć ze zrozumieniem bo wiedzą że tu aktualnie dzieje się tragedia, tylko że zamiast coś z tym zrobić, dokładają do pieca kolejnymi zmianami na gorsze (kłamiąc w oczy że to po to by podnieść jakość obsługi, czy że to zmiany na korzyść dla nas)

Na koniec tylko dodam że jest mi na prawdę szkoda opuszczać ten bank (a przyjdzie na to czas niedługo), ponieważ na początku na prawdę podobała mi się ta praca, a współpracownicy na prawdę rewelacyjni...
1
Spoks 2015-12-05 22:59:03
Jak masz 20 lat to może Ci umowa o pracę i 1800zł (podstawa+premia) oraz multisport wystarczy. Wcześniej te zarobki były dużo większe, a praktycznie w miesiąc ucięli w większości przypadków premie z 1000-2000zł na rękę do 200-300zł... Co konkretnie Cię zastanawia w mojej wiadomości?
ehh 2015-12-11 13:59:14
Popieram wypowiedź "rekrutowanej". Byłam jakiś czas temu na rozmowie. Do call center mają oczekiwania z kosmosu. Spotkanie trwa prawie godzinę w nieprzyjemnej atmosferze (przynajmniej u mnie tak było). Gdy zapytałam się o wynagrodzenie facet, który przeprowadzał ze mną rozmowę nie był w stanie tego określić. Odniosłam wrażenie, że trochę ze mnie kpi mówiąc o kierunkach moich studiów i że nie mają nic wspólnego z bankowością (taa na słuchawkę). Ogólnie czułam się atakowana zbyt zbędnymi i absurdalnymi pytaniami. Tak czy inaczej nie zostałam przyjęta ze względu na brak doświadczenia w tej dziedzinie. Zmarnowałam tylko czas i pieniądze na dojazd. Nie polecam.
klamilo 2015-12-12 19:02:49
Pracuje tam w dziale IT od prawie roku. Warunki pracy fatalne, wielkie open space, brak scianek dzialowych, ludzie scisnieci jak sardynki, zero prywatnosci i mozliwosci skupienia. O poziomie kultury wiekszosci pracownikow i osob z wyzszych stanowisk lepiej nie wspominac. Pieniadze smieszne jak na bank, umowa laczona o prace (nawet nie pol etatu) i dzielo. Na poczatek kariery i dla tych ktorzy marza o karierze w banku moze byc ok. Innym nie polecam. Szkoda zdrowia na prace w tym banku.
Bolo 2016-02-18 16:47:16
Praca tu to horror, preferują agresywną sprzedaż, wcskanie kitu klientom aby tylko wcisnąć komuś produkt czy "sprzedać g... w złotym papierku". Jak nie sprzedajesz to out .... mobing, menadżerowie to najczęściej młodziaki z wielkimi ambicjami, niby kumple ale co chwila wychodzi z nich chamstwo i pazerność (na premie). Ciągły mobing i stres, spać nie mozna po nocach bo zaczynasz ciągle myśleć o pracy i o tym czy wykonasz plan. Tu się nie liczy pracownik czy klient, tu się liczy PRODUKTYWNOŚĆ ( odsyłam do filmu pt. Dzień kobiet ) o czym jesteśmy informowani na częstych zebraniach z szefostwem czyli na tzw. zjebkach. Zarobki to najniższa krajowa + premia od sprzedaży, jak dobrze wciskasz kity i nie masz zasad moralnych ( czyli wciskasz inwestycje dziadkom i mało kumatym) to możesz jej dostać sporo.
1
johny 2016-04-27 23:16:14
ODRADZAM! Jest koniec kwietnia, na wypłatę premii czekamy jeszcze ze stycznia. Pracownicy z Domaniewskiej w Warszawie traktowane jest przez przełożonych po frajersku. Ciągle obiecują wypłatę premii a sami nie potrafią się zorganizować i dać klarownej odpowiedzi. Większość ludzi odchodzi właśnie z tego powodu.
3
Bezik 2016-05-08 21:55:39
Zgadzam się Front Office to plany, plany i jeszcze raz plany .... nie wykonasz to nasiadówy u zwierzchników, zjebki, mobing. Czyli musisz sprzedawać skutecznie, a jak sprzedać beznadziejny produkt (inwestycje) .... odpowiedz sobie sam :/ ... a reklamacje sypią się oj sypią. Zobacz sobie choćby na You Tubie pikiety pod placówkami. Nie masz skrupółow, lubisz wyścig szczurów to praca dla ciebie :(
2
Matylda 2016-05-09 12:36:10
potwierdzam to co pisze Bezik. Poczytaj artykuł Samcika jak wygląda sprzedaż: ( usunięte przez administratora ) Z tym, że cierpi tu i klient i pracownik który dał się wciągnąć w to błedne koło sprzedaży (stres, nieprzespane noce, nerwica) i presję menadżerów karierowiczów. No ale są osoby dla których liczą się tylko wysokie premie i ci urodzeni akwizytorzy dobrze się tu czują.
1
. 2016-07-16 12:53:47
Dział IT bardzo duży więc nie można wyrazić wiarygodnej opinii, ale dla mnie to była tragedia, nie polecam.
0 2016-07-17 22:59:47
Nie wiem czy codzienne żarty i teksty o pedalach w miejscu pracy to coś normalnego, ale moim zdaniem to trochę dziwne.
1
nickpik 2016-08-31 09:59:55
@myfriend 2000zł brutto adekwatne do posiadanych kwalifikacji? Śmieszne pieniądze gdyby nie fuchy, to nie miałby co do garnka włożyć.
ana 2016-09-17 18:46:52
najgorsza firma.. brudno smierdzaco, a jescze zaczeli lojalki wprowadzac bo kazdy od nich ucieka. |Jak mozna oferowac 2tys brutto? i pytanie dlaczego ludzie na to sie zgadzaja?
2
anonimus 2016-09-18 14:45:18
Na czym polega lojalka???tak z ciekawosci pytam..
marta 2016-09-21 11:58:15
moja kumpela pracuje w getinie i jakoś nie narzeka. pieniądze ma na czas, nie trzeba się prosić, są standardy pracy i tego się trzymają, także każdy ma jasno określone obowiązki. jej to pasuje :)
piotr 2016-09-21 17:32:14
jakaś przedziwna treść. A cóż to za opinia jest pozamerytoryczna, nie dotyczy profilu Getinu tylko stek bzdur sfrustrowanego pracownika. jeśli to miał być dowcip to słabo wyszedł.
dominik 2016-09-23 20:02:57
Tanie bohaterstwo, przecież odmówienie oferty to zwolnienie miejsca dla potencjalnego dobrego i niewybrednego pracownika. Jest wyjście.
arleta 2016-09-27 16:43:26
Kiepsko czuć się usatysfakcjonowanym biorąc pracę na przeczekanie. Zostań człowieku w domu na kanapie. Z pewnością znajdzie się na to miejsce ktoś zmotywowany i wiarygodny.
ana 2016-09-27 20:19:47
musisz przepracowac rok, zeby w przypadku zwolnienia nie ponosic kosztow ( usunięte przez administratora )szkolenia.
1
Kaja 2016-09-30 07:23:46
Infolinia nie polecam... przepracowalam tam troche swojego zycia i w pore ucieklam jak wszystko zaczelo sie walic chyba tam juz nikt nie pracuje.. cala stara ekipa sie zwolnila. Kolega wzial urlop na zadanie i zostal zwolniony.. smiech na sali :) doslownie i w przenosni. Ciagle cisnienie z zespolu jakosci ktory niewiele w zyciu widzial i slyszal. Zap... erdol jest konkretny premie jak sie widzi gorze kiedys byly spoko teraz... no comment uciekac poki mozna:D
kamil 2016-10-02 14:03:14
myślę, ze zwolniony za nic nie został, są też takie osoby ktore kombinują, biorą l4 czy urlopy na żadanie notorycznie , wiec ja tez nie chcialabym miec takiego pracownika na ktorego nie można liczyć bo go niema w pracy
1
Sfrustrowany 2016-11-02 14:02:38
Dzisiejsza moja sytuacja z tym pracodawcą i mail wysłany do kadr:

Dzień dobry

Z przykrością musze zrezygnować z pracy w Państwa banku. Na rozmowie kwalifikacyjnej jak i rozmowie z działem rekrutacji powiedziałem że chciałbym i moje oczekiwania finansowe to 2000 netto. Pani R. K.nie przedstawiła mi warunków płacowych w państwa firmie co jest obowiązkiem przy przeprowadzaniu rozmów kwalifikacyjnych. Po dostaniu pozytywnej oferty myślałem, że Państwo wyrazili zgodę na kwotę 2000 netto jako podstawowej mojej pensji. Co się okazało przez Państwa niedbalstwo musiałem zrezygnować z korzystniejszych ofert pracy, które między czasie dostawałem i czekałem 2 tygodnie na rozpoczęcie kariery w Państwach strukturach. Naraziliście Państwo mnie na następne dni bez pracy i koszta, gdzie takie rzeczy w poważnej firmie nie powinny mieć miejsca. Nie omieszkam przedstawić mojej na forum publicznym, jak i w internecie co może spowodować trudności z pozyskaniem osób do pracy
3
pola 2016-11-03 18:11:54
Nie chodzi o obsługę klienta a raczej warunki płacowe pracownków. Rozumiem, że najsłabiej zarabiają na najnizszym szczeblu i nie wykonujący skomplikowanych operacji. I tak doceniam każdą osobę w kieracie bankowych cyferek.......istna jazda.....
saaaaaaa 2016-11-14 16:18:29
Pani Ramona Kwasniak najgorsza rekruterka
3
Zostaw swoją opinię o Getin Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getin Bank