brak logo

Dre

Gronowo

Opinie o Dre

Zo 2017-04-27 11:54
Ale o co chodzi ?
4
ZED 2017-04-27 13:23
Po , co te przekleństwa?Jest Pan mniej wiarygodny i przekonywujący wówczas. Kto słucha furiatów?
Z4 2017-04-27 23:58
Ja słucham przynajmniej są szczerzy!!!
3
Kto 2017-04-28 00:01
Będzie zagadka ktoś chętny????
3
??? 2017-04-28 00:02
¿?¿?¿?¿?
2
ja 2017-04-28 00:12
dawaj ja też.....
3
Ps 2017-04-28 07:28
Zgadzam się z ZED ten Z4 to chyba jakiś taczkowy... Też mi kariera...
3
tak 2017-04-29 01:09
ta dostaliśmy podwyżkę ale dostaliśmy też niewykonalne normy i zadania po to żeby pan był zadowolony

4
Z... 2017-04-29 11:11
U nas też pan J. wymyślił normy które są niewykonalne wiadomo dostali podwyżkę dowalić tyle roboty żeby się nie wyrabiali uwalić premię proste
5
Z2 2017-04-29 13:17
Panowie i Panie chyba znowu trzeba zacząć głośno pisać co o tym wszystkim myślimy
6
Z4 2017-05-02 09:53
OK!!
3
Zelig 2017-05-02 23:59
Ta Czyli Wszystko wam się podoba Zara zobaczycie jak będzie - 10%
3
Szach 2017-05-03 21:28
Prawda Panie ma Pan Racje.!!
3
ZED 2017-05-04 08:37
Nie piszcie Państwo, do mnie. Nie zajmuję kluczowgo stanowiska w Państwa firmie i nie mam wpływu na zmianę Państwa rzeczywistości. Życzę dobrej zmiany.
1
Ok 2017-05-04 14:45
My również
2
trak 2017-05-04 21:47
No i co pogadamy a oni i tak zrobią swoje .
2
Pracownik 2017-05-05 17:50
Były podwyżki,było cacy i było wiadomo że te podwyżki odbiją się czkawką. Zaczeło się podnoszenie norm,nieprzedłurzanie umów dobrym pracownikom(choć w firmie brakuje ludzi, po tygodniu dzwonią jest praca proszę przyjść ale ze stawką zaczyna pan od początku). Szukanie haków aby tylko zabrać premie.
10
szok 2017-05-06 21:26
I odbiło sie czkawką chyba smutny czas dla nas nastał
3
Patric 2017-05-09 20:50
Na start ile się ma tam kasy ??ma i czy tam zostaniesz się z ulicy czy po znajomości ???
1
ckl 2017-05-09 21:34
Około 2 tyś., zależy od miejsca. Bez znajomości też się powinieneś spokojnie dostać.
2
.'!' 2017-05-10 21:22
Jak tam panowie zadowoleni z wypłat?
2
Z1 2017-05-11 10:35
Tak trochę ponad dwójka masakra przed podwyżką zarabiałem więcej !!!!
3
!!!!! 2017-05-11 10:38
Z2 też bardzo zadowolona a prasa najbardziej !!!
5
Mad Max 2017-05-11 21:53
Znalazłem Graala. Mam go. Jutro was oświecę. Czekajcie a będzie Wam powiedziane. Jutro.......
2
Szczery !!! 2017-05-12 00:12
przepraszam to gdzie ta reszta ???gdzie ??? raczej Ty nie pisz głupot !! Szczery !!!
1
123 ! 2017-05-12 00:21
Uciekli bo zobaczyli co tu się dzieje ! ! przerost ambicji nad treścią i formą !! jak to Menager powiedział Logika i Logistyka nie ma tutaj ze sobą nic wspólnego !!!!
1
Mad Max 2017-05-12 21:19
Prawda objawiona dla wszystkich. Wpis z forum Porty. Uniwersalny.


Pracuje w Porcie już kilka miesięcy, tak pracuje w Bolszewie w administracji wcześniej pracowałem na produkcji w Porcie i w innych zakładach. Sprawa wygląda, jesteście na otwartym rynku pracy, macie wybór, możecie zmienić prace na tą w której dają Wam większą stawkę ale nie, nie zrobicie tego. A wiecie dlaczego ? Bo nikt Wam nie da więcej więc jedyne co Wam zostaje to wylać frustracje tutaj. Wiecie jak działa ekonomia ? Niektórzy mówią że praca prosta i dziwią się że nie mają 5 tyś pod koniec miesiąca i nie ma podwyżki i nikt o nich nie walczy. A to dla tego że logiczne jest iż na Wasze miejsce jest ktoś inny (jeśli jesteście na miejscu wymagającym wiedzy ) który chętnie przejmie Waszą pensje i przez 3 msc będzie z niej zadowolony a na gorsze miejsca czekają nowi... każdy pracodawca na świecie chcę ograniczyć koszty a Wy myślicie że tylko Porta jest zła i niedobra. Są + i - ale zamiast pisać o tym tutaj wystarczy poszukać innej pracy bo nikt Wam nie da podwyżki bo napisaliście że jest źle... Jest masa ogłoszeń w internecie a blokuje Was jedynie fakt tego że jak je przejrzycie i pójdziecie na rozmowę kwalifikacyjną zdacie sobie sprawę że nie odejdziecie bo nie dają Wam więcej niż w Porcie, więc robicie jedną rzecz którą możecie zrobić narzekacie i liczycie iż coś się od narzekania zmieni.

Reasumując są plotki, nie ma dużych podwyżek, premie złe ale i tak nie możecie liczyć w regionie na coś lepszego, oprócz tego widzę sam po sobie iż z produkcji można awansować i dalej się rozwijać - więc nie mówcie że awanse nie istnieją...

Czekam na hejty ludzi którzy mogą tylko to - zanim napiszesz jakąś odpowiedź, wyślij CV do innego pracodawcy lub zrób coś z swoim życiem.
Dziękuje.
1
Gdzie Topory Miecze Łuki....... 2017-05-13 00:04
Twoje wypociny sa słabe!!!!! Pamietaj,że ludzie pracuja na to wszstko!!! Mało tego jak ktos chce wejsc w interes i brac produkt to czyta opinie o firmie i jakosci produktu!!! Wystarczy pare osób ,że napisze o jakosci produktu i sposobie wykonywania .Napisza zle i inwestor sie wycofuje!!!! A taki fakt jak, zwalnianie sie pracowników doswiadczonych powinno dac do myslenia dla pracodawcy!!!Nie ma ludzi nie zastapionych,tak mówią!!!! Nie ma tez kierowników nie zastapionych!!!!! Nie, jeden jest uwaza sie za Boga tylko brakuje mu kultury!!!!!
7
Robotnik 2017-05-13 07:56
Oczywiście. W tym tygodniu 3 osoby złożyły wypowiedzenia,powinno to dać trochę do myślenia, a odejdzie jeszcze trochę, ludzie są źli co się dzieje,szczególnie na prasach i lakierni, bo co z podwyżek jak zabrał ludziom premie po 5,10 procent.
9
P.i.e.r.d.o.l.e.n.i.e. 2017-05-13 13:39
Jestem byłym pracownikiem Porty Bolszewo W-2 to co tam się wyrabia to zasługuję pod sad pracy -ciągle są łamane prawa pracownicze pracownicy pracują od poniedziałku do niedzieli nie mając przy tym żadnego dnia wolnego . Dochodzi do sytuacji ze człowiek idzie do pracy w czwartek na 18;30 -6:30 a w piątek karzą mu przyjść na 14:30. Są tygodnie ze pracuje się od niedzieli 22:30 -6:30 a od poniedziałku są nocki przez cały tydzien po 12 h . Wieczne straszenie pracownika przez brygadzistów że nie przyjdziesz w sobotę , niedziele poniesiesz tego konsekwencje zabiorą Ci premie . Zrobisz za małe ilości to straszenie kara naganny z wpisem do akt. Ciągle wrzaski na pracowników zastraszanie i mobbing. Brak jakiegokolwiek zrozumienia dla życia osobistego i rodzinnego pracownika masz zaplanowaną wizytę u lekarza dużo wcześniej a powiedzą Ci ze nie dostaniesz wolnego tłumaczenie się z urlopów po co i dlaczego zarówno na żądanie jak i wypoczynkowych porażka. A przy tym głodowe pensje człowiek robi nadgodziny zabierają mu premie i wychodzi się jak przy normalnej stawce. Zero podwyżek. Absolutnie nie polecam tej firmy nikomu.
4
stek bzdur 2017-05-13 14:34
No Mad Max błysnąłeś naprawdę szapo ba tak jak błyszczy twoje chore ego po wejściu na teren zakładu twoja inteligencja jest powalająca . znalazłeś stek bzdur o jakimś innym zakładzie zrobiłeś kopiuj wklej a potrafi to zrobić każdy idio.ta i i ogłaszasz światu że znalazłeś Świętego Graala brawo ! brawo ! brawo ! jesteś genialny ? Może sam coś wymyślisz ? Czy to za trudne ? Chyba tak ...
9
porta 2017-05-14 19:14
Witam wszystkich pracuje w Porcie Bolszewo czytam czasami wasze wpisy bo zastanawiam się zmianą pracy bo myślałem że w waszej firmie jest lepiej no ale niestety wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a przypadek o którym pisze pana mad max znam bardzo dobrze . był pewien pan który pracował na produkcji pan był przeciętny nawet nijaki niczym się nie wyróżniał miał tylko skończone studia i żone która pracuje w biurze blisko Szefa i nie to że To był świetny fachowiec i awansował do biura nie
! to żona mu załatwiła prace i to koniec całej historii Ten pan zresztą już nie pracuje . p ozdrawiam
6
M jak myslenie 2017-05-15 23:14
Podobno prawnicy rozpoczeli dzialania zmierzajace do namierzenia osob, ktore znieslawily w tym watku pracownikow jak i wlascicieli. Wszystko pewnie rozstrzygnie sad.

Biada tym co pisali bzdety nie majac dowodow.
ZEB 2017-05-16 20:13
Czytam to wszystko i jestem w szoku-znowu ktoś straszy nawet tu,jakie kłamstwa---- pilarz z 20 letnim stażem się zwalnia bo nie daje rady wyrobić normy,która jest niemożliwa do wykonania,pracownicy prasy po zabraniu premii również przez tą nieszczęśliwą normę składają wypowiedzenia,pracownicy na pytanie dlaczego mają zabraną premię słyszą -bo za dużo zarobiliście[soboty i nadgodziny] nieprzedłużane umowy by za miesiąc przyjąć ponownie zaczynając marsz stawkowy i premiowy od zera.Następna sprawa-po zebraniu z prezesem zastraszanie ludzi zabieraniem pieniędzy ,ciągły strach-czy to wszystko KŁAMSTWO,więc przestań straszyć prawnikami,ludzie jak chcą niech pisząi tu zwracam się do wszystkich-skończmy to wszystko ,zacznijmy reagować już od dziś
29
Bbm 2017-05-17 08:50
"...skonczmy, reagujmy, pojdzmy, zrobmy..."
dlaczego sam lub z kolegami nie pojdziesz do prezesa? W czym jest problem? Brak odwagi?
6
były obywatel elblaga 2017-05-18 20:24
Tak sobie czytam opinie o DRE i o innych firmach w Elblągu , dochodząc do wniosku , że tak na prawdę to nie ma gdzie pracować !!! Wszędzie jest źle, niedobrze, wszyscy są pokrzywdzeni to zupełnie odbiega od tego co można zobaczyć w TV, przeczytać na stronach miejskich Elbląga. Więc o co tu chodzi się pytam??
Wszyscy się zwalniają, wszystkim zabierają premie, kierownicy niedobrzy bo wymagają, brygadziści czy jak im tam źli bo pilnują itd... A czy komuś z piszących na tym forum chciało się policzyć ile osób według tu piszących się zwolniło???? 3 , 10 czy 300 ??? Skoro jest tam tak źle??? A ile osób się tam zatrudniło?? 1 , 2 , a może 100???
@ZEB skoro tak dużo wiesz , kto ile pracuje, kto co mówi to nie za bardzo rozumiem Ciebie !!!! Wybacz!!! A to znaczy , że tam pracujesz i są dwa wyjaśnienia albo jesteś tak sfrustrowany życiem , w pracy do nikogo się nie odzywasz , nikt Cię nie kocha i to jest jedyny sposób rozładowania się pisząc na forum albo jesteś po prostu ..(słabo radzący sobie z myśleniem - przepraszam za określenie). Bo to ten zły(DRE) płaci Ci za Twoją pracę. I obojętnie ile byś nie zarabiał to i tak byłoby źle . Sorry. Hejterem łatwo być ale trudniej jest być pracodawcą a zakładam , że nigdy nim nie byłeś i nie będziesz.
Sorry będę po stronie pracodawcy bo w biznesie trochę siedzę. A że nie dawno zamontowano mi drzwi DRE połyskowe i uważam że są rewelacyjne to zacząłem sobie czytać opinie o firmie i trafiłem na to forum.
I po prostu nie wytrzymałem!!!!
Po prostu jeżeli masz coś do powiedzenia, to po prostu TO powiedz w DRE a nie piszesz na jakimś forum czy jak ten gowork się nazywa!!!! Bo nie bierzesz jednego pod uwagę (tak na koniec) , że jak firma nie będzie miała zamówień na drzwi to Ty także nie będziesz miał pieniążków za swoją pracę.
3
ZEB 2017-05-19 18:27
Oczywiście że łatwo pisać ale czekam na prawdziwe wpisy które wspólnie z wiadomościami już posiadanymi ,sam lub z chętnymi osobami po raz ostatni spotkamy się z prezesem-czas na normalność i wcale pieniądze nie są tu najważniejsze-pozdrawiam/ czekam na opinie ze wszystkich hal
14
ZEB 2017-06-11 20:27
witam- widzę że nastraszyli was skutecznie tymi prawnikami,pamiętajcie że dopóki nie używacie obrażliwych wpisów i nazwisk,nie nawołujecie do bojkotu itp nikt nie może wam nic zrobić. Panowie czy już tak polepszyło się w tym zakładzie,czy nie możecie już walczyć z wiatrakami trudno -dajmy spokój niech rośnie brak wrażliwości i ludzkiej niesprawiedliwości,pozdrawiam was ZEB
34
Dre 2017-06-13 23:06
Nastraszyli czy nie każdy widzi, że lepiej siedzieć cicho, bo może być tylko gorzej.
3
Kreon 2017-06-15 12:49
A co mam narzekac jak zarobie co miesiac 2700-3300 po kilku miesiącach stazu w firmie pracujac jako pomocnik operatora? Nigdzie takiej kasy nie dostane, a atmosfera jest ok. Robisz swoje i sie nie przejmujesz niczym.
2
Iwona 2017-06-21 09:20
@Kreon
rozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. Wspominasz o pracy jako pomocnik operatora. Czy do pracy na tym stanowisku konieczne jest już posiadanie doświadczenia, czy też przyjmowane są również osoby, które chcą się do pracy przyuczyć?
2
Sponsor 2017-06-29 23:16
Nie warto cokolwiek umiec i przykładac sie!!!!!Dzis jestes potrzebny bo sie znasz czy przykładasz,ale wystarczy,ze pan który nigdy sie nie myli poprostu nie wyspi sie to zmiesza cie z błotem i zabierze niesłusznie premie!!!!
13
Nick 2017-06-30 21:18
Zaden pomocnik operatora tyle nie zarabia....
11
Juz były Pracownik 2017-07-05 11:42
Znowu sie zaczyna !!!!Doswiadczeni ludzie sie zwalniaja!!!!Dzieci przyjmuja! Dalej zabieraja premie za dobrze wykonana prace!!! Co to ma byc? Czy Prezes ma jakis wpływ na to? Czy Prezes bedzie to tolerował,że kierownik tak robi i przez niego w 90% ludzie sie zwalniaja!
14
Iwona 2017-07-05 16:09
@Juz były Pracownik
piszesz, że doświadczeni ludzie się zwalniają. Rozumiem, że Twoim zdaniem, przyczyną odejść jest kierownik? Mógłbyś powiedzieć jak dużo osób z firmy odeszło w ostatnim czasie? Czy problem, o którym wspominasz dotyczy określonego działu firmy, czy też jest on szerszy?
2
ZEB 2017-07-06 09:06
problem zaczyna się od góry,ponieważ szefostwo toleruje zachowania kierowników.Odchodzący pracownicy to obecnie standard,ale nie wszyscy robią to z powodu braku szacunku bo również zarobki mają tu ogromny wpływ a niestety z ust pana prezesa można było wyczytać na zebraniu na następne lata dajcie mi spokój z podwyżkami
16
Były pracownik 2017-07-06 11:52
Tu nie chodzi o pieniądze. Chodzi o szacunek do człowieka. Tyle lat było dobrze i nie było takiej nienawiści. Zabieranie premii za to że w produkcji jest więcej różnych modeli drzwi i czasowo schodzi dłużej żeby zrobić to wszystko dobrze. Normy są nie realne do zrobienia. Ale ten co nigdy nie robił, mało tego nie zainteresował się produkcją nie będzie wiedział jak to wygląda. Wiadomo o kim mowa. Dalej niech tak będzie to będzie duży problem. Nie będzie jakości tylko ilość!
20
Bywa i tak 2017-07-08 14:48
Cześć.
Jestem pracownikiem DRE. Wiadomo, że nie ujawnię swojej tożsamości, bo naraziłbym się na nieprzyjemne konsekwencje z wielu stron. W szczególności od kierownika. I to od niego chyba trzeba zacząć ,prawda?
Pan KJ szef produkcji, kierownik pierwszych hal jest niskim człowiekiem po 40-stce o ciemnej karnacji, powoli już łysiejącym, prawdopodobnie ze stresu. Wszędzie chodzi z telefonem, jest wszędzie i nigdzie, potrafi zaskoczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy okazji, czasem pomóc, gdy jest zawał roboty. Słyszałem,że bardzo często wtrąca się w życie osobiste pracowników, co kto ma robić,a czego nie.

Według mnie jest nieszczęśliwy, przyglądam się mu. Jest to człowiek opryskliwy i wulgarny, który lubi mieć wszystko pod kontrolą. Jego zachowanie może usprawiedliwiać jedna rzecz-że większość zakładu to hołota. Niewykształceni, szarzy ludzie,prości ludzie zadowalający się prostymi przyjemnościami.
Nie ma żadnych usprawiedliwień na swoje zachowanie. Czuję, że odpowiedzialność jaką przyjął na siebie zostając kierownikiem zrujnowała mu częściowo jego prywatne życie.

Z drugiej strony trzyma ona cały zakład w ryzach,ma kontrolę, ludzie go szanują, boją się go i jego władzy nad wszystkim. To dobre cechy, zakład pracuje, nikt się nie obija.

Poza kierownikiem, najgorsze są normy. Bardzo ciężko jest je czasem wyrobić, człowiek nie jest już młody,a wszystko boli, a trzeba nosić, przesuwać,targać ze sobą dużo ciężkich rzeczy. Nie powinno tak być, normy nie powinny wynosić aż tyle sztuk na dwie, czy jedną osobę. To jest tragedia.

Szatnie wyglądają jak więzienie, szare, poobdzierane. Toalety również. Wszystko śmierdzi, jest niezadbane i stare. Powinni byli już to dawno wymienić.

Ale wiadomo, pieniądz rodzi pieniądz. A właściciel nadal chce więcej nie troszcząc się o warunki pracy swoich ludzi traktując ich jak mrówki. Jest to naturalne. apetyt rośnie w miarę jedzenia. Natomiast czasem trzeba zapanować nad swoimi pierwotnymi instynktami,bo to jest to, co odróżnia nas od zwierząt. Chociaż w takim zakładzie, czasami ciężko odróżnić człowieka od zwierzęcia.

Życzę wyrozumiałości.
31
Kat 2017-07-08 21:25
Myśliwy już czeka! Odwróciły się role! Wszystko ma swój początek i koniec! Stolica kartofli czeka na ciebie! Pegerusie!
4
... 2017-07-26 08:44
Ktoś wie gdzie jest Łysy?
Zostaw swoją opinię o Dre - Gronowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dre