brak logo

Dre

Gronowo

Opinie o Dre

Rura 2014-08-08 16:27:21
Praca na magazynie spoko tylko ludzie nie a co nie którzy to podpierdalacze jakich niema,szczegolnie taki lysy w okularach przydupas kierownika a kierownik zamieszal i teraz boi się o swój stolek kosztem ludzi.
2
On 2014-08-23 22:43:41
Zależy pod którego kierownika się trafi jeśli trafisz źle to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] non stop po 10 godzin i łapy ciągasz przy kostkach.
5
hero 2014-09-19 07:34:31
praca zajebista, chyba najlepsza w okolicy. Jako operator srednio 2700 zl na reke bez sobót i nadgodzin do tego dochodza bony na swieta( boze narodzenie i wielkanoc) po 500 stów.
4
anim 2015-01-09 21:01:57
Hej, no i jak tam po świętach w Dre, dali to owe 500 złotych premii, czy tam w bonach jak kolega napisał powyżej, czy jednak było mniej lub więcej? Nadal operatorzy mają średnio 2700 na rękę, ile dodatkowo dochodzi z premii i tych nadgodzin? W ogóle premie sa uznaniowe, czy macie jasno określone warunki ich przyznania?
3
Tajemniczy Klient 2015-02-04 14:04:26
Zastanawiam się, czym kierują się ludzie zamieszczający tego typu komentarze. Zazdrością, że nie potrafią niczego w życiu osiągnąć? Niską samooceną? A może takie zachowanie wynika z zastraszająco niskiej ilości szarych komórek?

Pracowników, komentowanej w postach firmy, cechuje pełen profesjonalizm i rzetelność, o czym jako klient miałem okazję wielokrotnie się przekonać. Na temat wspomnianych pracodawców i handlowców, dotarły do mnie bardzo życzliwe i pozytywne opinie, pod, którymi mogę podpisać się obiema rękami. Każdemu pracodawcy życzę tak lojalnych pracowników. Wyssana z palca opinia o rzekomym zastraszaniu jest krzywdząca, świadczy także o tym, jak kłamliwe legendy tworzy konkurencja. Jest to dla mnie sygnał, aby nie nawiązywać współpracy z ludźmi, którzy jadą po bandzie wypisując oszczerstwa w Internecie.

Pozdrawiam serdecznie, a jako lekturę obowiązkową zalecam Biblię oraz książki prof. Miodka. Przed snem warto także sięgnąć po leki zmniejszające wydzielanie żółci.
5
krismar 2015-02-20 17:59:54
Tak dokladnie w KRISMARZE na debowej, jak nie wlazisz w d..e kierownikowi i mu sie postawisz to zaraz wypowiedzenie wrecza,robisz po 10 godz za marne pieniadze tylko ci co w du..e wlaza to kase maja,reszte traktuje jak glabow a sam ham nie wychowany nawet dzien dobry nie powie i uwaza sie za jakiegos madrego a niezna sie na niczym taki z niego cwaniak a ludziom kasy jeszcze nie oddal jak mial wlasna firme zwolpak,dobrych ludzi co potrafia cos to wywala a bieze z lapanki albo swoich pociotow,omijajcie ta firme jak ktos chce tam pracowac.pozdrowienia
4
Mariusz 2015-03-10 18:44:50
CZY W DRE SIĘ ŹLE DZIEJE ZE 2 HANDLOWCÓW ZGŁOSIŁO SIE DO ERKADO I ODPOWIEDZIAŁO NA ICH OGŁOSZENIE UMIESZCZONE NA STRONIE ?
5
opta 2015-04-08 00:42:35
A skąd wiesz? Pracujesz tam? Macie strasznie takie sztuczki :-P Ogłoszenie, aha...
1
Włodek 2015-04-13 23:10:12
Wątpliwe by wysyłali. Pracuję tu już kilka lat. Jak ktoś z handlowców ma efekty i robi swoje to ma dobrze. A lewus (tacy też są) zawsze może czapkować panu kierownikowi i mieć się jak pączuś w maśle co by nie zrobił.
Ale to też się powoli kończy.
Kiedyś mnie to denerwowało ale się przyzwyczaiłem i robię swoje.
Ciekawe czy w Erkado też mieli premię na święta ?
2
Shaki 2015-04-20 17:39:01
Wie ktos moze czy przyjmują do DRE,ALBO CZY W PASŁĘKU OTWORZYLI ZAKLAD???
1
sakana 2015-04-22 19:43:46
Do dre przyjmują i w Pasłęku otworzyli już zakład z dwa tygodnie temu.
1
Mariusz 2015-04-22 23:30:36
Na ofertę Erkado odpowiedział handlowiec z Wielkopolskiego :D krotko i na temat.
Jeżeli chodzi o premie na świeta to są w Erkado + w czerwcu / lipcu "wczasy pod grusza "
4
jestoOk 2015-04-23 21:26:51
Przeczytałem wszystkie opinie i muszę napisać, że trzeba mieć albo strasznego pecha w życiu albo mieć totalnie olewające podejście do życia. Nikt Ci nie każe pracować. Jeśli praca nie odpowiada - zmień ją na lepszą. Tak czy siak nie jest to powód do oczerniania Chlebodawcy. Robię to co przełożony chce i jest ok, jak zaczynam skakać ze swoimi pomysłami to jest opier... A dlaczego ? Bo nie od parady Szefostwem są Ci co są. Bo patrząc z perspektywy czasu stwierdzam, że jednak mieli rację. W skrócie, kasa na koncie na czas, składki opłacone, nadgodziny płacone, jasne zasady premiowania... To czego chcecie więcej ? Zarabiać po 10 tyś zł / miesiąc i żeby każdy dostał po służbowym aucie ? Hehe... chyba niektórzy jeszcze nie wyłączyli konsoli skoro mają takie oczekiwania... To zostaje chyba zbieranie truskawek w niemczech albo polerowanie kibla berłem w anglii... :D
Kren 2015-04-24 07:59:35
jestok - ale masz sprana mozgownice stary przez swojego szefa, jezeli uwazasz, ze otrzymujesz odpowiednie pieniadze w polsce za prace. dlaczego uwazasz ze 10tys to za duzo za prace? znasz wynik finansowy swojego pracodawcy zeby jednoznacznie stwierdzic, ze go na to nie stac?
2
sakana 2015-04-24 20:56:58
Zgadzam się z Krenem. To co zarabiamy w Polsce,to są grosze, na nic nas nie stać, chociaż siedzi się cały dzień w pracy. Jeżeli firma się rozwija, to powinno ją też stać na podwyżki dla pracowników co roku.
1
JestOk 2015-04-26 07:56:07
To ile wg Ciebie powinna wynosic roczna podwyzka? 200% ? Kazdy bez wzgledu na posade powinien zarabiac po 10tys? Proponuje wziac do reki ksiazke od ekonomii i poczytac troche to moze zrozumiesz dlaczego nie zarabiasz wlasnie dychy na lape.
2
KREN 2015-04-27 08:36:10
Właśnie dlatego, że znam ekonomie moge jednoznacznie stwierdzice, że tego typu zarobki są bardzo realne. JestOk, jak ty byś czytał i odrobine znal się na ekonomi to wiedzialbys, że wieksze zarobki spowodowałyby wzrost popytu na rynku konsumpcyjnym, a co za tym idzie podaży. Kwota 10 tyś. zostala przeze mnie rzucona ad hoc i nie twierdze, że DRE stac na tak wysokie wyplaty, ale tez jednoznacznie nie stwierdzam,ze jest to niemożliwe, poniewaz nie siedze w ksiegach rachunkowych firmy. Chciałem przez to zwrocic uwage na fakt, iz pracownicy w polskich przedsiebiorstwach sa wykorzystywani przez tzw. Kapitalistów. Nie twierdze ze komuna jest lepszym rozwiazaniem. Nie twierdze ze wszyscy maja miec rowno. Ale za otrzymywane srodki mozesz jedynie pokryc bieżące zobowiazania. A gdzie miejsce na realizacje pasji swoich i rodziny? Wycieczki w ciekawe miejsca tego globu? Czy Twoim zdaniem to jest zarezerwoane dla wybranej grupy? Wiem zaraz napiszesz, że przeciez tez moge otworzyc firme. No to spróbuj dzisiaj wystartowac. Nawet jak bedziesz chcial cos przyoszczedzic to nie ma z czego. A proponowane przez urzedy srodki na otwarcie biznesu sa po prostu smieszne. Konkurencja jest ogromna. A moze i brak wyjatkowego talentu. Nie zmienia to faktu, że zarobki w tym kraju wystaraczja na zaspokajanie podstawowych potrzeb. Jednoznacznie stwierdzam, że dalego nam jeszcze do Europy, której rzekomo częścią jesteśmy. Społeczeństwo Grecji tak hucznie pogrążonej w kryzysie ma się lepiej niż my. Także dalej twierdź, ze jest super to nic się nie zmieni. Cieszysz sie bo masz wiecej niz twoj kolega o 1tyś? Co to jest dzisiaj 1tyś? Trzeba zaczac od zmian w glowach wszystkich obywateli, albo przynajmniej tej czesci pracujacej. Ja nie chde takiej polski dla moich dzieci.
2
KREN 2015-04-27 08:36:23
Właśnie dlatego, że znam ekonomie moge jednoznacznie stwierdzice, że tego typu zarobki są bardzo realne. JestOk, jak ty byś czytał i odrobine znal się na ekonomi to wiedzialbys, że wieksze zarobki spowodowałyby wzrost popytu na rynku konsumpcyjnym, a co za tym idzie podaży. Kwota 10 tyś. zostala przeze mnie rzucona ad hoc i nie twierdze, że DRE stac na tak wysokie wyplaty, ale tez jednoznacznie nie stwierdzam,ze jest to niemożliwe, poniewaz nie siedze w ksiegach rachunkowych firmy. Chciałem przez to zwrocic uwage na fakt, iz pracownicy w polskich przedsiebiorstwach sa wykorzystywani przez tzw. Kapitalistów. Nie twierdze ze komuna jest lepszym rozwiazaniem. Nie twierdze ze wszyscy maja miec rowno. Ale za otrzymywane srodki mozesz jedynie pokryc bieżące zobowiazania. A gdzie miejsce na realizacje pasji swoich i rodziny? Wycieczki w ciekawe miejsca tego globu? Czy Twoim zdaniem to jest zarezerwoane dla wybranej grupy? Wiem zaraz napiszesz, że przeciez tez moge otworzyc firme. No to spróbuj dzisiaj wystartowac. Nawet jak bedziesz chcial cos przyoszczedzic to nie ma z czego. A proponowane przez urzedy srodki na otwarcie biznesu sa po prostu smieszne. Konkurencja jest ogromna. A moze i brak wyjatkowego talentu. Nie zmienia to faktu, że zarobki w tym kraju wystaraczja na zaspokajanie podstawowych potrzeb. Jednoznacznie stwierdzam, że dalego nam jeszcze do Europy, której rzekomo częścią jesteśmy. Społeczeństwo Grecji tak hucznie pogrążonej w kryzysie ma się lepiej niż my. Także dalej twierdź, ze jest super to nic się nie zmieni. Cieszysz sie bo masz wiecej niz twoj kolega o 1tyś? Co to jest dzisiaj 1tyś? Trzeba zaczac od zmian w glowach wszystkich obywateli, albo przynajmniej tej czesci pracujacej. Ja nie chde takiej polski dla moich dzieci.
1
KREN 2015-04-27 15:39:10
Jeszcze dodam, że w tym roku odnotujemy największą, jak do tej mory emigracje polaków za granizę w celach zarobkowych. Blisko 1,3mln polskich obywateli. Czy ta liczba działa na waszą wyobraźnie?
1
sakana 2015-04-27 20:25:13
Nie roczna podwyżka nie musi wynosić 200%, roczna podwyżka powinna wynosić chociażby 5%, 10%, to zawsze coś i każdy nie powinien zarabiać tyle samo, wiadomo, że kierownik będzie zarabiał więcej niż zwykły pracownik, operator więcej od tego co pomaga tylko. Ale ktoś kto robi kilka lat i ma doświadczenie nie powinien zarabiać tyle co nie dawno przyjęty pracownik.
1
jestOk 2015-04-27 22:14:34
Kolego, odnoszę wrażenie że walczysz z samym sobą a nie z pracodawcą. Chcesz zarabiać więcej, ale już cię nie stać na poniesienie ryzyka prowadzenia własnej firmy. Chcesz wczasów zagranicznych, ale nie chcesz ponosić odpowiedzialności za cudze błędy. Chcesz zmian ale się boisz, a jedyne na co cię stać to napisanie mizernego komentarza na forum o przedsiębiorcach. Napisz jaką cechę masz w sobie lub jakim doświadczeniem dysponujesz, które można wycenić na 10tyś zł/miesiąc ? To bardzo ciekawe może być.

Nie twierdzę, że jest super. Uważam, że jest ok a to już jest różnica. Czy ja się cieszę bo zarabiam 1 tyś więcej niż mój kolega ? Nie interesuje mnie to w gruncie rzeczy czy mój sąsiad zarabia więcej czy mniej. Znam wartość złotówki i potrafię utrzymać rodzinę z pensji dre. Cieszę się z tego co mam, bo mogłem trafić duuuużo gorzej albo nie trafić w ogóle. Pogadaj ze znajomymi, którym pracodawca zalega z kilkumiesięczną pensją, albo nie opłaca składek to zrozumiesz i docenisz to co masz. To jest dopiero dramat.

A co do zmian systemu, to niebawem wybory prezydenckie. Koniecznie leć zagłosować i zmieniaj świat. Opowiedz jak było.

Masz może dane ile osób wróciło zza granicy bo tam też nie znaleźli pracy ? To też może być ciekawe i oczywiście podaj powód. Jak ktoś nie potrafi pracować albo nie jest nauczony pracy to nawet z najbardziej banalnym zadaniem sobie nie poradzi. Mało razy było tak, że 'koledzy' na produkcji wpadali na 'kilkanaście' dni a potem znikali ? Rozumiem, że też powinni dostać conajmniej 24 miesięczną odprawę jak górnicy itp ? :)

Do sakana:
Z tego co się orientuję to podwyżki 5% były przez kilka ostatnich lat, bony świąteczne 2 razy do roku także były. Więc co za bzdety wypisujesz ?
1
KREN 2015-04-28 08:21:22
Widze, że już zaczynasz mnie atakować personalnie ponieważ brak ci jakichkolwiek logicznych i trafnych argumentów. Pewnie, jak rozmawialibysmy stojac na przeciwko siebie to chetnie dalbys mi w morde :-) Nie masz wiedzy, a to jest bardzo niebezpieczne i piszesz co ci slina przyniesie na jezyk. Niestety słabym jestes adwersarzem, wiec nie bede cie na sile uszczesliwial i zyj sobie w tym swoim matrixie, jak leming... Nie bojcie sie walczyc o swoje.... zdradze ci tajemnice kolego . mam swoja dzialanosc i zarabiam wspomniane pieniadze... uwazam, ze pensje w polsce sa zxecydowanie za niskie... Tym bardziej, ze produkty za zachodniej granicy mozna kupic taniej niz w polsce, a i ich jakosc jest w wielu przypadkach wyzsza od kierowanych na nasz rynek, zywnosc, chemia itp. jezeli ty jestes usytasfakcjonowany codziennym dymaniem od tylu przez rzad i kapitalistów to musisz byc bliskim kolega biedronia i jego kolegów...dobra koncze te dyskusje... czekam teraz na jad ktory na mnie spadnie spod twojej klawiatury ....
1
sakana 2015-04-28 09:20:34
Tak były podwyżki i dalej powinny być. Bony na takie same kwoty dostają zarówno nowo przyjęci pracownicy jak i ci, którzy pracują długo, co jest trochę dziwne. Bzdety to raczej nie są tylko cała prawda, ale widzę, że dany zakład ma wiernego obrońcę...
1
jestOK 2015-04-29 22:43:18
Kolego, nie interesuje mnie dyskusja oparta na przemocy. Widać już kiedyś dostałeś po przysłowiowej 'mordzie', skoro masz takie obawy :)

Nie mam wiedzy - ok. Jestem słabym kompanem do dyskusji - ok. Jestem lemingiem - ok. To jest twoje zdanie. Masz do tego pełne prawo.

To teraz do sedna - masz swoją działalność ? No dobrze, rozumiem że robisz to wszystko legalnie. Sam pisałeś, że to sztuka teraz wystartować z czymś własnym. Skoro zatem udało ci się, że zarabiasz wspomniane pieniądze to dlaczego mnie nie zatrudnisz przekazując mi co miesiąc wspomnianą kwotę pieniędzy za pracę, którą mogę wykonać za ciebie w myśl zasady że wszyscy w Polsce za mało zarabiają? Ciekawe ile tak 'pociągniesz' wydając wszystko nie odkładając kasy na rozwój?

Teraz pewnie się zapowietrzysz, zaczniesz szukać argumentu wymijającego i w efekcie jutro wstaniesz o 5 do roboty aby na 6 być zwartym i gotowym do pracy stojąc obok mnie w szeregu na odprawie. Jak dla mnie to ty zwykła maruda jesteś i gdyby nie łatwy dostęp do internetu to średnio by cie kumple słuchali na podwórku. A skoro uważasz się za silnego ( bo póki co na takiego się kreujesz) to wystartuj jutro do szefostwa po podwyżkę... Zarządaj dychy na łapę. Pokaż jak to się robi.

Do sakana - wierny obrońca ? tak mnie wychowano, że nie wylewa się wiadra pomyj na kogoś kto nie zaszedł za skórę. Nikt mi tu krzywdy nie wyrządził i nie wyrządza. Robię to co do mnie należy czyli pracuje a nie się opierd... Faktem jest, że polska mentalność jest zupełnie inna i choćbyś żył jak szejk arabski to będziesz zawsze narzekał że dzień jest za jasny a noc zbyt ciemna.
KREN 2015-04-30 09:02:39
Niegy nie zebralem od nikogo moze dlatego ze mam bardzo silna osobowosc i nie tylko. Zatrudnilbym cie i z pewnoscia dalbym ci zarobic 10 jak sam wykonywal bym ponad 300 melonow obrotu (DRE), jak wynika z raportu finansowego, ktorego mialem okazje czytac. Ja nie mam takiego obrotu a i dzialanosc nie jest produckyjna, a uslugowa i oczywiscie nie startowalem w latach uwolnienia sie gospodarki, gdzie wszystko sprzedawalo sie na pniu. Da dyskusja nie ma postepu w zmianie twojego myslkenia. Czuje sie przegrany, ale moze ktos jeszcze to przeczyta i wyciagnie wlasciwe wnioski. Good luck! Well, I finished this conversation.
1
Janek 2015-05-03 10:30:19
A rudy handlowiec z Wrocka bierze lewe faktury za hotel i jest dobrze?
5
sakana 2015-05-03 13:01:58
Ja się nie opierdalam i nigdy się nie opierdalałem, ale jest wiele miejsc w zakładzie, gdzie się opierdalają i nikt z tym nic nie robi.
2
onpasłęk 2015-06-08 21:33:05
Do pracowników Dre- podpowiedzcie gdzie najlepiej złożyć CV? Human Resources, do kadr, czy sekretariatu? Do CV najlepiej od razu dołączyć list motywacyjny, czy nikt tego nie czyta??
1
sakana 2015-06-15 11:24:26
Najlepiej złożyć do kadr, może być samo cv.
1
do sakana 2015-06-17 21:50:24
do sakana:
jestes jakos wyjatkowo dobrze poinformowany. siedzisz w kadrach czy jak ?
1
Tajson 2015-09-16 23:37:33
Masakra jakas gdzie mozna napisac uwage na temat panstwa ( usunięte przez administratora )Wysyłam inf. na ogolny adres firmy ale bez żadnej odp.

Chłopak wogóle nie ma wiedzy co innego mowi przez tel a co innego w rzeczywistosci.

Sklad Budowlany Sadnomierz
1
mechanik 2015-11-07 19:48:52
Witam,widziałem dużo sztaplarek w waszej firmie.czy firma ma swoich mechaników czy ktos z zewnątrz je naprawia???
1
prcownik produkcji 2015-11-26 10:34:35
Pracuje w D.R.E. już prawie 10 lat i widzę jak firma się rozwija (nowe hale, nowe nieruchomości, nowe maszyny)i to mnie cieszy. Przez pierwsze lata mojej pracy podwyżki dla pracowników były praktycznie co roku w skali około 5%. W ostatnich 4 latach coś się zmieniło, aby dostać podwyżkę to trzeba się upominać. Nie wiem dlaczego w tym roku jej nie było zwłaszcza,że z moich obserwacji zauważyłem wzrost produkcji o co najmniej 25%. Na wiosnę w tym roku zostało przyjętych dużo nowych pracowników (zwłaszcza z WÓJCIKA). Aby taka sytuacja się nie powtórzyła Wójcik dał swoim pracownikom podwyżkę 2zł na godz więcej.
Co do pracy to myślę że nie jest ona zła jeśli pracuję w niej już tyle lat, przeważnie ludzie którzy już od nas odchodzą to jedynie za granicę. pozdrawiam
1
Magazyn 2016-01-13 16:36:01
jeden z handlowcow przy ostanim pakowaniu katalogow wozi w bagazniku paliwo w bankach po plynie do spryskiwaczy ktos tu chyba naciaga firme na straty, tu 5l tam 5l.. tak mala zarabiaja ze dorobic musza?
2
mały88 2016-09-22 00:06:34
Jest szansa dostać się z Fabryki Mebli Taranko gdzie przepracowałem już kilka lat? Patrzą na staz w stolarstwie itp?
1
mały88 2016-09-22 00:06:57
Jest szansa dostać się z Fabryki Mebli Taranko gdzie przepracowałem już kilka lat? Patrzą na staz w stolarstwie itp?
1
Bociek 2016-09-27 22:43:29
Jak tam Mamba? znowu się głośno zrobiło na jej FB, ta to robi dobry PR firmie nie ma co, cała Polska czyta i się smieje
2
hy hy hy 2016-10-19 22:07:08
Bociek, co masz na mysli? Nie moge namierzyc 'posmiewiska' a z checia sie posmieje.
W temacie mamby to smieszy mnie przesiadka z leksusa do vectry . Pewnie za duzo palil.
2
ax 2016-10-19 22:27:43
a jak wyglądaja kwestie zarobków jako sprzdawca w salonie/ czy są premie? każdy pracownik pracuje na nie indywidualnie? przeciez obsługuje sie klienta wiec cos sie ma z tego?
1
czytacz 2016-10-31 20:21:29
...ale bzdury tu wypisujecie, nie mając żadnego pojęcia o pracy w Tej Firmie. Jak to czytam, to nawet humor mi wraca po awanturze z żoną ;-)
2
montażysta 2016-11-02 17:12:00
ludzie zróbcie coś z tym szefem produkcji na Z4! , cały czas sie czepia ludzi o byle co. cały czas mu mało drzwi ludzie starają się i zapierdal... jak psy nawet na sekundę nie można przystanąć bo już się krzywo patrzy na Ciebie jakbyś mu z rodziny kogoś zabił .zero szacunku do ludzi!!! i jeszcze te sowa masz zapierdalac!. niech stanie i nam pokarze ile można zrobić jak jest taki mocny. a jak mówisz mu ze coś jest nie tak to w ogolę cie nie słucha i mówi swoja wersje to jest psychicznie chore !
7
Widmo 2016-11-06 08:42:54
Pracuje 10 lat w tej firmie. Zarobki niby dobre ale zero wdzięczności dla pracowników którzy pracują długo,choćby zarobkowo. Przychodzi młody,stawia się go na miejscu doświadczonego pracownika,a nas rzucają to tu to tam. Po paru miesiącach młody ma taką samą stawkę i premie co pracownik doświadczony i pracujący parę dobrych lat. Zero wdzięczności
3
knic 2016-11-06 21:33:26
Zgadzam się z tobą, podejście do ludzi okropne, masz robić jak taki robot , nic się nie odzywać i wykonywać polecenia tylko, gęba na kłódkę najlepiej, a następny problem to jest z dawaniem urlopów, afera o jeden głupi dzień.
1
agawa 2016-11-06 21:42:14
Ale według ciebie bzdury, że jest tak wspaniale tam, czy, że jest żle? Większość osób piszących tu swoje opinie jednak tam pracuje w - Tej Firmie, więc chyba wie co pisze i ma o tym jakieś pojęcie.
1
Dragon 2016-11-09 08:41:10
Witam. Kolega dobrze z góry pisze. Zero lojalności i wdzięczności dla pracowników długo pracujących. Powinny być jakieś bonifikaty za staż pracy w firmie,albo odrzucane coś do premii albo co pięć,dziesięć lat jakaś nagroda za to że człowiek pomaga w tym że firma tak się rozwija z jego udziałem. Dużo pracowników to boli. Młody przyjdzie i cieszy się taką samą wypłatą,popracuje trochę i ucieka dalej. Za to wielki minus
3
Olx 2016-11-13 17:48:03
W tamtym roku każdy się do nas pchał bo robiliśmy nadgodziny to i wypłaty były dobre a teraz zero nadgodzin i są średnie(mogło by być lepiej). Dobrze by było żeby coś dorzucili do premii za staż pracy. Kiedyś takie coś było,zanim wprowadził premie procentową.
1
all 2016-11-13 20:34:00
Czytam niektore komentarze i oczom nie wierze. Moze jestem malo wybredny ale kasa jest calkiem w porzadku i przede wszystkim NA CZAS!!!!!!! Pracowalem u kilku naszych elblaskich 'byznesmenow' i z dwoma do dzis ciagam sie po sadach bo nie zaplacili za wykonana robote. Zejdzcie ludzie na ziemie, bo chyba sie troche poprzewracalo.

Dostaniecie premie stazowa, a za chwile i to bedzie malo bo przydalby sie telefon sluzbowy dla kazdego operatora frezarki albo auto klasy premium dla pakowacza z produkcji. Polska to dziwny narod, i na dodatek wiecznie niezadowolony.
Olx 2016-11-14 14:10:56
Po przewracalo!!! To by było sprawiedliwe,nie jeden tak uważa,gdzie indziej mają grupy płacowe od stażu i to jest dobre,nie ma takiej rotacji w pracownikach, bo jak ktoś pracuje parę dobrych lat i jest doceniany to pracuje dalej bo ma dobrze,a nie myśli że już go nic dobrego w tej firmie nie trzyma jak można odejść i po czasie wrócić i mieć to samo. Nikt tu nie pisze o niewiadomo czym tylko o symbolicznym docenieniu,lojalności wobec pracownika.
2
YYY 2016-11-14 15:21:38
Bravo, inteligentnie i na temat. Rodacy! A my sami sobie gotujemy taki los? W imie podreperowania własnego EGO? Szkoda zdrowia dla takiej atmosfery!!! NFZ wam potem nie pomoże... Problem nie leży w tej jednej firmie, ale we wszystkich polskich przedsiebiorstwach. Wszyscy chcą najtaniej i przy minimalnych kosztach produkcji, co sie przeklada potem na wysokość pensji. To ja sie pytam, jak ma prosperować ta nasza gospodarka skoro ludzie nie moga sobie na wiele rzeczy powolic, ponieważ nie maja pieniedzy. Większe zarobki = wiekszy popyt = wieksza podaż. Podstawowe prawa ekonomii. Drodzy Kapitaliści... Czas przemyśleć politykę płacową, a tym samym przyspieszyć rozwój gospodarczy naszego kraju. Tym sposobem dajemy się wyprzedać naszym zachodnim sasiadom i obawiam sie, że dystans jest już nie do nadrobienia. Gdzie bezrobotny niemiec jest bardziej zamozny niż cięzko pracujący polak... hym.... Tego chcemy?
2
Biały murzyn 2016-11-24 08:38:01
Powoli robi się kibel i z płacą i z pracą. Chcą żebyś robił więcej ,szybciej,ciężej a zarobki nie są już jak kiedyś gdzie Dre górowało w okolicy, teraz dadzą marne 60 groszy podwyżki dla zamknięcia japy i cicho siedź. Bez nadgodzin dużo nie zarobisz,a nadgodzin nie dają robić bo normy duże to ty masz wyrabiać w standardowym trybie pracy
3
Zostaw swoją opinię o Dre - Gronowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dre