LUDZIE DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z TĄ TOYOTA CIĄGNIE SIĘ ZA. NIĄ SMRÓD (usunięte przez administratora) CIEKAWE ILE OSÓB Z TEGO OKRESU TAM JESZCZE PRACUJE
Ile zarabia lider?
Na ile jest pierwsza i druga umowa?
Jaka stawka?
Tragedia, testy zdane powyzej przecietnej, jezeli chodzi o wynagrodzenie zaproponowalem 8500zl na rękę wstępnie sie zgodzili jednak przyjecie mialo by nastapic w 2042roku .Pozostaje mi zyc na rencie po mojej zonie. Jutro mam lot na teneryfe moze cos tam znajde jak nie no to i tak nie wracam.
Dlaczego chce pan tak dużo? Odp. A pani ile zarabia?
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Firma prowadzi obecnie nabór i zatrudnia m.in. na stanowisko pracownika produkcji, tu oferta: https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-produkcji-odlewnia-obrobka-montaz-logistyka-jelcz-laskowice,oferta,7170598 W związku z tym chciałem zapytać jakie obowiązki dotyczą tego stanowiska i jak wygląda system pracy (zmiany). Dzięki.
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w TOYOTA?
Coś jest ale szału niema parę groszy na osobę dwa razy w roku po 40 zł ale nie jestem pewien +- 5zł no chyba że jesteś menagerem tam bawi się lepszy sort????
Za co otrzymuje się to 40 zł? Możesz opisać jak wyglądają warunki pracownicze na ten moment w TOYOTA? Czy to prawda, że na start oferuje się pracownikowi najniższą stawkę? Dzięki za odpowiedź.
Stawkę dostajesz taką jak sobie wynegocjujesz możesz mieć lepszą niż pracownik z rocznym stażem są premie tzw.kpi 480brutto raz na 3miś wczasy pod gruszą tu zależne od chorobowego stażu pracy itp.wachają sie miedzy 600 a 2000 brutto mogę sie mylić ale nie pami€tam plus podział z zysków koło1000brutto +- 300 raz w roku
Dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną. Poszedłem. Kilka testów, prezentacja, wycieczka po hali. Odczucia. W sumie dobre. Pani dzień po rozmowie zadzwoniła i powiedziała że pozytywnie przeszedłem rozmowę i proponują mi umowę na Toyotę. Stawka? W sumie najniższa na start. Mam 6 letnie doświadczenie na produkcji i zaproponowano mi tyle co człowiekowi np. Od razu po szkole bez doświadczenia. A powiedziano mi że Moje doświadczenie zostanie docenione i mogę liczyć na wyższą stawkę na start. Nie przyjąłem pracy w Toyocie. Ale atmosfera luźna, trafiłem na miłych ludzi.
W najbliższą sobotę każdy może na własne oczy zobaczyć jak wygląda praca w Toyocie - organizowany jest Dzień Otwarty (w godz. 10.00-12.00) Zapisy: https://toyota.traffit.com/public/an/23 lub telefonicznie 600 886 551
(usunięte przez administratora)8 godzin (sobota/150% płatne) w zamian za jeden dzień wolnego w tygodniu - deal życia
Pisząc takie bzdety okradasz mnie z cennego czasu jaki poświęciłem na czytanie tych bzdur. Praca w sobotę i wyznaczenie innego dnia wolnego to normalne, zgodne z prawem rozwiązanie.
Nie polecam pracy w Toyocie najgorszemu wrogowi szkoda nerwów i czasu nagrywaja Cię jak pracujesz mierzą czas w jakim czasie wykonujesz poszczególne czynnosci pózniej analizują to wszystko i zastanawiają się co zrobic żebyś swoją prace wykonywał 3 razy szybciej kazdy teój ruch sledzą .Paranoja do kwadratu.
Podpowiedzcie czy trudno dostać się tu do pracy, jak przebiega rekrutacja?
Łatwo dajesz podanie w ciągu max 3 dni dzwonią umawiają się z tobą na rozmowę testy i fru do roboty
Witam! Myślę nad dostaniem się do działu utrzymania ruchu. Jak się dostać, czy to trudne.? Od 15 lat jestem automatykiem. Jak wyglądają testy? Jak ze znajomością jeżyków obcych? Jak wygląda praca w UR? Proszę o szersze opinie, dziękuję.
(usunięte przez administratora)jest bezwartościowy jeśli chodzi dowiedzenie się czegoś konstruktywnego, głównie odwiedzają go frustraci którzy anonimowo wypłakują się tu, bo w życiu im nie wyszło ;) A test jest pisemny + dość długa rozmowa z omówieniem testu włacznie. Dość wysokie wymagania, sam fakt pracy w innej firmie nie daje gwarancji, że w toyocie pójdzie gładko i szkolenie może zając trochę czasu. Na rozmowie można zadać duzo pytań i nawet odwiedzić halę, więc można spróbować - niczym nie ryzykujesz. Kasa - nie ma jednej stawki wejściowej - ustalają to indywidualnie zaleznie od doświadczenia i wyników rekrutacji
Witam! Dziękuję za odpowiedz. Czy można się jakoś przygotować? Gdzie znajdę przykładowe pytania i odpowiedzi? Pozdrawiam
Egzamin jest prosty wymaga myślenia i wiedzy ogólnej. Zarobi na początku są skromne ale po czasie stopniowo rosną. Co do samej pracy w utrzymaniu średnio wygląda to tak, że podczas szkolenia zawsze ktoś będzie Cię pilnował, później po okresie szkolenia dołączysz do grupy w której dwie osoby pracują a dwie nadzorują. Godziny pracy zostawiają dużo do życzenia. Warunki pracy latem są dość ciężkie.
''Kasa - nie ma jednej stawki wejściowej - ustalają to indywidualnie zaleznie od doświadczenia i wyników rekrutacji'' Nie wypisuj bzdur! Są dwie stawki,dla pracownika z 3 letnim doświadczenie i bez.Ogólnie praca w porządku.
Jakie dwie stawki? Jakie 3 lata stażu? bzdury. Na podstawie doświadczenia i wyników testów oraz rozmowy, stawkę ustala dział personalny.
Jak dla mnie praca to masakra. Depresja i Ci ludzie tutaj to dramat. Dramat to ta firma
czy firma przyjmuje przez zakład czy przez pośrednictwo jakie to jest pośrednictwo nazwa
Mozesz aplikować sam (usunięte przez administratora) albo przez Randstad. W zasadzie nie ma znaczenia jak zaaplikujesz, bo wszyscy kandydaci przechodzą przez te same testy w firmie. Jak masz doświadczenie i dobrze ogarniesz testy, Toyota zatrudni Cię sama. Jak pójdzie średnio - na początek zatrudnią Cię w Randstad, a potem przejmą.
Jak wygląda test manualny na rozmowie kwalifikacyjnej
Witam w tamtym tygodniu w piątek miałem własnie rozmowe kwalifikacyjną wraz z tymi testami pisemnymi oraz testem manualnym . odnośnie testu manualnego jest to błacha sprawa , na początku jednym z pierwszych testów manualnych ( a są dwa ) jest rozpoznanie pudełka z kompozytami poprzez jego zawartość oraz numer i odstawienie na regał właśnie z takim numerem i odpowiednią zawartością ;) nic trudnego . deugi jest to przykręcanie obydwoma rękoma nakrętek na czas na takiej tablicy z której wystają śruby ;) nie musisz tam bic rekordów ;)
Witam. Na produkcji pracuje się w trybie dwu czy trzy zmianowym?
A jak tam temperatura na odllewni
Najlepsze jest to jak stoją liderzy przy lini montazu silników i sprawdzają czas albo nagrywają komórką jak pracownik pracuje i w jakim czasie dokręca śruby , pracowałem w róznych zakładach ale takich bzdur nigdzie nie było
jak Ci się nie podoba to się zwolnij i znajdź sobie lepszą pracę tu na forum nażelają nieudacznicy którzy zmieniają często pracę i nigdzie nie zagrzeją długo miejsca
witam tak się składa że już nie pracuję w Toyocie po prostu takie komentarze piszą pracownicy którzy nigdzie nie zagrają długo miejsca jak odczytasz komentarze pod innymi firmami to są podobne tam też pracownicy wylewają żale jak jest im źle a tak naprawdę warunki pracy na pewno były przedstawione na rozmowie i każdy wie w co się pakuje
Nie zgodzę się, każdy Polak napiszę więcej niż jedno zdanie tylko gdy jest wkurw***** Rozumiem że na 300 przyjętych osób nadawało się tylko 20 a reszta to nieudacznicy. Myślę, że sam sobie odpowiesz kaj pies grzebany.
komórką nie ma prawa cię nagrywać co innego monitoring firmowy systemy mają takie aby przy max wydajności było minimum błędów życie . ale kasa to porażka miałem tam aplikować ale wolę obecną pracę kasa większa a wymogi podobne . Myślałem że dolny Śląsk lepiej płaci
Pracowałem jako technik utrzymania ruchu. Rotacja na tym stanowisku jest ogromna, a dlaczego - zrozumiałem dopiero później. Zatrudniając się niespodziewałem się takich zagrań z pracownikami jeśli chodzi o firmę, która cieszy się takim uznaniem wśród klientów. Naginanie przepisów kodeksu pracy do granic możliwości! Urlop, choroba jest zawsze niemile widziana, nawet jeśli trwa krótko. Zła atmosfera w pracy, niekompetentna kadra zarządzająca. Ciągłe zostawanie po godzinach lub praca w weekend i zasłanianie się "specjalnymi potrzebami pracodawcy". Rotacja szczególnie na tym stanowisku mówi sama za siebie! Ogłoszenie wisi i wisi cały czas, bo nikt normalny nie zagrzeje tam miejsca dłużej. Porażka, szkoda waszego czasu i nerwów. Demotywowanie pracowników i brak zrozumienia to ich priorytety! Nie wiem czy ta opinia się ukaże, ale na pewno jest szczera i nie jestem z konkurencji. Doświadczyłem tego sam na własnej skórze, a w tym zawodzie pracuje ponad 10 lat!! Odradzam.
Sterta kłamstw i bzdur. Do UR przyszło już z 50-60 osób, a odeszło ile, 5-6? Pewnie jestes jednym z nich i to takim któremu firma podziękowała bo nie ogarniałeś a teraz masz żal do całego świata.
Właśnie przez takich jak ty już tam nie pracuje. Premia za fałszywe komentarze to nie w moim stylu, większość opinii jest negatywnych i przyjmijcie to na klatę! Każdy ma prawo do wypowiedzenia się i niech się wypowiedzą ci co posmakowali "luksusu" pracy w tej firmie, a nie opłacani klakierzy.
Nie mam premii za komentarze, takich mazgajów jak ty demaskuję hobbystycznie. A fałszywy komentarz to ten twój, począwszy od informacji o "ogromnej rotacji", co wykazałem.
Kurcze jakby był dojazd z Sycowa byłoby super bo tak trzeba jeżdzic do Oleśnicy lub kombinować na doczepke☺
Witam. Ile może zarobić w Toyocie Automatyk programista z 10letnim doświadczeniem ? Zastanawiam się czy warto zacząć rozmowy.
Jakie wymagania należy spełnić, aby otrzymać wyższą kwotę wspomnianego przez Ciebie wynagrodzenia? Czy wliczyłeś w to ewentualne premie od TOYOTA? Proszę, wyjaśnij tę kwestię użytkownikom, ponieważ Twoja wypowiedź mogła ich zaciekawić.
Warto jak chcesz wykonywać prace za inżyniera. Płaca technika a praca inżyniera. Toyota ma ogromne problemy kadrowe w działach utrzymania ruchu.
Ludziska totalny badziew szkoda zdrowia !
(usunięte przez administratora)prawda pracowałem w toyota pòł roku trzeba pracować jak wszędzie. Na początku przez ponad miesiąc nic nie robisz a płacą. Pòźniej jak się wyuczysz robisz jak robot zamkniętymi oczami nikt ci się nie wpierdala robisz swoje i tyle czegoś nie wiesz to ci pomogą. Kasa wiadomo mizerna!!!
Mówi to osoba która pracowała pół roku gdzie fabryka idzie na pół gwizdka zobaczymy we wrześniu jak to wszystko ruszy pełną parą nikt nikim się nie będzie przejmował bo najważniesza cyfra????
Jak się pracuje w TOYOTA?
Zobacz opinie na temat firmy TOYOTA tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 182.
Jakie są opinie pracowników o pracy w TOYOTA?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 123, z czego 16 to opinie pozytywne, 69 to opinie negatywne, a 38 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy TOYOTA?
Kandydaci do pracy w TOYOTA napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.