logo Toyota

Toyota

Jelcz Laskowice

Opinie o Toyota

wrocek 2011-08-25 21:15:45
Toyota...hmmm - nie. Wolę pracować w Lorenzie.
1
niestety 2012-01-09 14:15:03
Perfidny zakład nie szanujący ludzi, dziś jest 9 stycznia godz. 14.15 i nadal nie ma wypłaty za grudzień i pewnie dzisiaj już nie będzie! Gdzie po drodze były święta, sylwester i długi weekend na 3 króli i ludzie już nie mają z czego żyć!!! wypłata powinna być przed 6 stycznia, przez 3 ostatnie dni większość pracowników głodowała!!!!!!!!!!!!!!!
znawca 2012-01-09 14:22:43
i tak właśnie wygląda ta słynna jakość w wykonaniu Toyoty w polskich warunkach!!! reklamy kłamią!!!
adi 2012-03-03 21:14:36
tak czytam wierzyć mi się niechce że nie zapłacili... czy to prawda ... ???
obiektywny 2012-03-20 19:30:51
no ale wypłata jest do 10 a nie 9 prawda tak w każdej firmie jest jeśli jest grudzień boże narodzenie i sylwestra to mają ci zapłacić podwójne czy jak bo nie kumam
dawno temu..... 2012-06-07 12:59:57
Nieźle...zamiast coraz lepiej zgodnie z założeniami firmy to coraz gorzej tam sie wyprawia z tego co czytam tu i tam...Parę lat temu tam pracowałem i odchodząc stamtąd zrobiłem jedną z najsłuszniejszych rzeczy w moim życiu.Teraz z tego co czytam to pewnie bym tam nie wytrzymał i czyjeś zęby by się posypały bo już wtedy miałem nie raz ochotę poskładać nie jednego lidera itp...Ciągle mało i mało-tyrac nie gadać !!!Dam wam dobrą radę-bierzcie swoje życie w swoje ręce bo tam kariery nie zrobicie.
Pracownik biurowy - TMIP 2012-12-14 19:43:56
Wyplata po 10? Nie wierze... max 4 dnia wychodzi ZAWSZE, chyba, ze jestes przez posrednika zatrudniony...to wtedy do niego pretensje! Co to TMIP...uwierzcie ludzie narzekacie ale to nie Toyota tylko (usunięte przez administratora) Polska i nalezy albo sie przyzwyczaic albo spierdzielac... ale dalej glosujcie sobie na PO,PIS,SLD,PSL itp :)))
bodzio 2013-01-06 00:53:28
toyota czy pośrednik toyota płaci zawsze na czas a jak pracujesz przez jakiegoś wyzyskiwacza to wybacz sam się dajesz robić w bambus
1
pan 2013-01-06 01:03:06
pracownik biurowy ma bardzo mało do czynienia z liderami
taki z Ciebie pracownik biurowy jak z !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eldżik 2013-03-11 22:21:52
Twoim zdaniem w Toyocie jest żle?Przyjmij się do firmy Fine Altech,zobaczysz,gdzie jest żle.Spora róznica tu ludzi traktują jka śmiecia.Pensja Toyoty powyżej 2083 a tu 1150 i traktują pracowników jako tanią siłe roboczą.Przykładowo 1 listopada kazali przyjść do pracy,a to chore.KIerownictwo i liderzy nie umią dogadać się ze Sobą i pracownikami.Debilne.Puszcza się wyrobi z bublami,każe robić jak najwięcej byle jak.Ogólnie chaos,dezorganizacja pracy i syf,w Toyocie pracowałem i tam jest znacznie lepiej,Japończycy traktują ludzi wporządku,doceniają tutaj co najwyżej możesz dostać brawa...I Ty uważasz,że w Toyocie jest gorzej?Jakbyś się do Nas przyjął zrezygnowałbyś po jednym dniu.Pensja tutaj to 1200 teraz dla porównania listonosz zarabia 1500.Na drugi raz nie pisz bzdur.
km 2013-05-17 14:05:57
witam, czy są jakieś teraz przyjęcia pracy do toyoty? i jakie są zarobki? czy dziewczyna też może pracować na produkcji czy to jest ciężka fizyczna praca? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
km 2013-05-17 14:07:15
aha i czy firma zatrudnia przy pośredników czy można osobiscie zanieść CV?
mrówka 2013-05-30 12:12:26
Firma super, miła atmosfera, opiekuńcza, bardzo dobre zarobki, polecam pracę w tej firmie
Nick 2013-10-08 11:31:20
Witam ! Dostałem ofertę pracy w Toyota za stawkę ok. 1400 zł na rękę . Przez agencję pracy . Zastanawiam się czy warto jechać i osobiście złożyć CV w Toyocie . Jest wogóle taka możliwość . Jeśli tak ile można dostać pracując bezpośrednio przez Toyotę ? Czy lepiej przyjąć ofertę z agencji ?
2
żaba 2013-11-29 14:12:37
Toyota sama z siebie już nie przyjmuje pracowników bezpośrednio tylko praca przez pośrednika pracy tymczasowej, z jednego pośrednika przechodzi się do drugiego i potem chyba będzie następny. Więc może po 3 latach przy sprzyjających warunkach zatrudnią osobą z pośrednictwa pracy.
Praca jak praca wszędzie tak samo jak w każdym (usunięte przez administratora)
A wypłaty zawsze są do 4 dnia roboczego.
Jak jest jakiś poślizg, co może się zdarzyć raz do roku że wypłata będzie 10 to zgodnie z prawem wypłata jest do 10.
Pozdrawiam nowych i starych pracowników.
2
10 2014-05-01 14:21:35
dlaczego macie wolny 2 maj
ja 2014-09-27 11:09:24
siemka.pracuje już jakiś czas w TMIP więc przedstawie kilka faktów dla osób które się zastanawiają nad podjęciem tu pracy..praca ogólnie ok.mila atmosfera..ale prace znajdziecie tu tylko przez agencje...zarobki niby na początek 2320 brutto..ale to 1620 na ręke...minus dojazd i zostaje wielkie G...o zatrudnieniu bezposrednio przez Toyote zapomnijcie.mam kontakt z osobami które pracują już 3 lata poprzez agencje,.....Toyota NIE ZWALNIA ludzi BO ICH NIE ZATRUDNIA...braki kadrowe ogromne a norma musi być wypełniona..reszte sobie sami dopowiedzcie..kto sie wczesniej ustawił jest gościem..swieżaki wyrazy współczucia...
xxx 2014-10-01 14:23:04
to widze , że teraz większość zakładów zatrudnia przez te zasrane agencje...a orientujecie sie czy toyota organizuje jakieś dojazdy z innych miejscowości? bo słyszałem ze niby tak a i jaki jest system zmianowy ????weekendy wolne :)
xxxxxx 2014-10-17 18:05:35
Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile agencja pracy daje zarobić netto na początku pracy w Toyocie?? Prosił bym o odpowiedź.
ja 2014-10-23 17:25:18
wczoraj dali podwyzke wiec jest to jakies 1680 zł na reke
1
aktualny pracownik 2014-10-24 11:01:41
to co się tam wyprawia to jest kpina, nie dawno wjechała druga agencja, która na start daje lepsze warunki niż manpower który, ponadto zabierają pieniądzę nawet za nadgodziny więc tylko czekam już nie długo bye bye
ja 2014-10-26 10:25:05
o tak.wjechala druga agencja...i stawki są takie same.wiem bo w niej jestem....i ja tez niedługo bye bye.....ha ha
ja 2014-10-29 11:05:02
druga to trankwalder z Olawy.stawka took 2230 brutto.na ręke 1620 zeta..teraz dali podwyżke o 100 zł brutto czyli na ręke łącznie ok 1680....a czy polecamy??jak musisz to będziesz pracował...
brrr 2014-11-05 17:43:36
Dlaczego podwyżkę dostali tylko nowi pracownicy? Pewnie dlatego żeby po miesiącu nie odeszli jak to miało miejsce we wrześniu i w październiku. A co z pracownikami co już ponad 3 lata pracują przez agencje, dla nich też powinna być podwyżka
ja 2014-11-10 18:53:12
jestem juz wolny....nigdy więcej pracy poprzez agencje..wyzysk na maksa
toyota WAY 2014-11-22 10:13:57
firma w sobie sama zła nie była. ale jak dali władze wiesniakom bez mózgu (pozdr dla wychowanca), zaczął sie syf. Zycie zaczyna się po TMIP.
nowicki 2014-12-03 16:24:18
przyjmują nowych?
Endi 2014-12-11 19:32:28
Z tego co wiem to potrzebują nowych ludzi. Ale fakt tak jak kolega pisał japończycy przyjeli bandę pseudo zarządzających biurowych, która zarządza zakładem i psuje opinie w oczach ludzi.... jakby nie Polscy rządzący w Japońskiej firmie to by Japonia była a tak lipa... nasi za wszelką cenę chcą się wykazać i z gówna bat ukręcić i jeszcze obrać!!!
1
były pracownik 2015-01-06 12:28:45
W tym momencie z TMMP w Wałbrzychu wraca stu osobowa grupa stałych pracowników którzy zostali wypożyczeni tam we wrześniu, więc większość przyjętych jesienią przez manpower pracowników pójdzie w odstawkę, trudno się z tym zgodzić i to zaakceptować, ale po to tam jest agencja, a na przejęcie przez firmę należy spełnić wiele warunków, które dla mnie były nie do przyjęcia więc mnie tam już nie ma:) pozdrawiam manpower i niestety z wielu względów nie polecam pracy w firmie Toyota w Łęgu...
2
Monter 2015-03-01 17:12:50
Pracowałem w toyocie 3 lata i na szczescie sie zwolnilem. Praca 8 godzin dziennie przy tasmie, przy której jeśli zechcesz isc do toalety to mozesz czekac prawie 50 minut. ja raz czekalem godzine zeby skorzystać z toalety bo niby liderzy ktorzy zastapuja pracownika idacego do toalety byli zajeci rozmowa o weekendzie. Nie polecam nikomu. Zwolnienia sa od marca. praca dla ludzi ktorzy nie potrzebuja rozwoja i bede wykonywac 5 czynnosci przez 8 godzin. Niee polecam nikomu. Placa na poczatek 1550 zl netto
1
ur 2015-03-11 19:08:31
a ja tam pracuje na utrzymaniu ruchu i mam 3000 na reke i wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Hugo Kołątaj 2015-03-31 11:30:37
Pewnie miałeś być piekarzem, albo na roli pracowałeś. Pokazali Ci jak sie nalewa olej z beczki do beczki i to Ci wystarczy. Widziałem w Toyocie wielu takich co niczego nie potrafią. Tylko chodzą i mierzą stężenie chłodziwa. Jak jest awaria to konsylium 5 co najmniej, a jak juz nie daja rady to przychodzi menager z laptopem i zrobione.
1
ES&M 2015-04-04 14:00:20
Pewnie tak jest, bo ci co coś potrafili w UR już sobie poszli z TMIP.
Zostali tam tylko tacy, co niczego nie potrafią, lenie i wazeliniarze - tacy jakich lubią i szanują w TMIP, bo fachowca tam ma się za nic i robi się wszystko aby się zwolnił bo zagraża tępakom, co pchają się na stołki.
5
greq 2015-04-11 19:59:11
Witam. Poszukuję transportu z Oławy na strefę w jelczy w okolicę toyoty dla jednej osoby.
1
Nieznajomy 2016-09-04 13:53:30
Ja tam pracowałem i nie było tak źle,a wypłata o ile pamiętam zawsze na czas był tez pracowałem przez agencje pracy.No tylko te dojazdy dużo czau zabierały, i tyle co mam do powiedzenia.
utc 2016-10-06 12:48:36
Taka zła ta firma z waszych opisów, a wchodzę na stronkę i widzę 767 pracowników zatrudnia - idę dalej - oferty pracy, obecnie nie poszukujemy pracowników... w mojej obecnej firmie mamy zatrudnić jeszcze 1000 ludzi w rok, a obecnie tyle samo się zwalnia co zatrudnia...
1
piotr 2016-10-06 14:35:58
@utc wiec juz sam widzisz, ze wcale tak złe byc nie moze... Tu nie ma logiki. Po prostu ktoś bardzo marudzi
2
Zostaw swoją opinię o Toyota - Jelcz Laskowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota