logo Lakma

Lakma

Cieszyn

Opinie o Lakma

TW 2014-11-24 22:27:02
Bo góra pomaga tylko sobie. Taka feudalna strukturka.
R400 2014-12-09 16:48:37
W tej firmie góra dba tylko o swoje siedzenie.
R400 2014-12-09 16:57:53
Witam. Miałem okazje pracować w tej firmie i jeżeli ktoś szuka pracy na dłużej to odradzam, prędzej czy później z powodu pokazania jaki to dobry jest przełożony a tylko zespół daje ciała zostaniesz zwolniona/y (taka zasłona dymna), owszem są dodatki np samochód (prywatnie jeździć się nie opłaca bo kasują za km gdy w innych firmach jest ryczałt np 50zł/mies.), podstawa na dobrym poziomie ale o premiach to się tylko słyszy bo plany są windowane a brakuje kasy nawet na długopisy dla klientów; z tego co wiem zespół w przeciągu ostatnich 3 lat został 2 razy wymieniony !!! to daje do myślenia.
Nie polecam chyba, że na chwilę ;)
2
R400 2015-01-05 17:59:52
Pracowitość i oddanie są w każdej pracy doceniane i tutaj nie ma wyjątku... ale jak ogólny wynik nie jest zadowalający to ktoś musi zostać kozłem ofiarnym i tyle.
Wszystkich niuansów nikt nie podaje na rozmowie, to akurat nie jest wyjątek.
Liczyć można tylko na to, że w końcu ktoś na samej górze przejrzy na oczy i dokona właściwej zmiany personalnej bo szkoda tej firmy.
3
operator przeplywowych... 2015-01-14 19:08:02
Gdyby nie zarobki magazynowego dyrektora i kilku nierobów średnia wynosiłaby 1.800. Niestety ciecia kosztów,ludzi kosztem wszystkiego przez w/w. Mamy nadzieje ze Prezes dowie się o działaniach pseudo "dyrektora" centrum logistycznego,który zatrudniony był po to żeby rozkręcić interes a nie skłaniać się do jego upadku. P.s. do Moderatora,proszę nie usuwajcie prawdy.
4
mc 2015-01-15 10:31:40
Pracowalem kiedys 5lat i bylo naprawde super, do momentu zmiany dyrektora.
za Dybczaka bylo lux, a potem sami popaprancy bez wiedzy tylko z wygurowanym ja.
2
Ex 2015-01-29 14:45:04
Niestety największym jadem plują na oślep osoby, które albo już zostały zwolnione, albo zwolnienie "wisi" im nad głową. Same obijały się na okrągło, narażały firmę na koszty, a teraz oczerniają innych!
Nie każdy ma klasę.
4
Rozsądny 2015-01-29 19:49:00
I dobrze, rolą Marketingu jest promować firmę i dementować krzywdzące opinie frustratów, którzy sami sobie nie radzili w firmie i z zemsty szkalują jej kierownictwo i dawnych kolegów.
2
Maks 2015-01-29 23:28:09
Jeśli czytam, że ktoś ma pretensje do przełożonych, że ograniczają koszty, to chyba zupełnie rozumie celu funkcjonowania organizacji, gdzie podstawowym parametrem jest zysk!
Ja bym tam chętnie się zatrudnił na miejsce takiej osoby. Ludzie czasami nie zdają sobie sprawy jaka jest sytuacja na rynku pracy, nie szanują zupełnie tego, co mają.
3
Sour 2015-02-02 18:14:11
W dzisiejszych czasach wiele firm tnie koszty i jest to zrozumiałe, jak ktoś kto kieruje takim przedsiębiorstwem i ma zaufanie podległych pracowników to w takich sytuacjach nie ma problemu bo jak ma się zaufanie do szefa to się z nim chce pracować i pójdzie się na ustępstwa w ciężkich czasach... a tu za tzw. "szefem" był tylko ktoś kto mu stołek trzymał po jakiejś dziwnej znajomości, z tego co wiem to już przestał na szczęście, więc zapowiada się, że idzie ku dobremu i chociaż na początku nie będzie na wszystko to warto tam pracować bo to jest dobry pracodawca.
Reni 2015-02-04 17:42:21
Właściciel zwolnił już "szefa" (dyr. Naczelnego) , ale czy jest lepiej...
To jest firma z potencjałem, ale potrzebuje naprawdę dobrych ludzi mających wizję rozwoju sprzedaży.
Z SAT 2015-02-04 18:03:32
A w Lakma SAT zwolniona została czesc tak zwanej dyrekcji. Wreszcie zaczeły się porządki. Sie dzieje.
Fajnie sie tu pracuje, ale jeszcze trochę zmian potrzeba. Stara ekipa w Cieszynie jest zgrana i sporo jeszcze może zdziałać, a ci nowi, co to ostatnio podochodzili, to niestety jakas pomyłka!
3
Body 2015-02-04 23:05:10
Starej Ekipy niestety już nie ma od ponad roku,
a to były fajne czasy dla obydwu stron...

Oni potrafili sporo zdziałać,
ale niestety nie odpowiadali nowemu dyrektorkowi...

4
**** 2015-02-04 23:11:43
Ci nowi co to podochodzili to ratunek dla tej firmy. Tzw. dyrekcja na bok i to jest ok. Nowi zdecydowanie powinni zostać, ponieważ reprezentują nowy styl, nowe podejście. Ten koleżka z północy,chyba z Gdańska, ogarnia i jest kumaty, ma wiedzę i wie jak rozwinąć tę firmę. Może mu zaufają.
brake 2015-02-05 17:30:20
Gratulacje i powodzenia na nowej drodze życia, teraz macie w końcu szansę rozwinąć skrzydła, produkty dobre, ludzie w centrali oddani i sprawdzeni, dacie radę... szkoda, że tego nie doczekałem.
Trzymam kciuki.
uszatek 2015-02-09 17:28:23
dzisiaj odszedł z Lakmy RKS z północy...ten co miał ratować sprzedaż...zostawił po sobie rozpier....y rynek, skłóconych dystrybutorów i ludzi których sam przyjmował do pracy. Rotacji w Lakmie ciąg dalszy... :D
Życzę powodzenia handlowcom z północy - są kolejni na liście do wyje.ania.
6
brake 2015-02-10 09:57:19
Oby Tobie się udało "uszatku", 3mam kciuki :)
true 2015-02-10 13:12:29
Bredzisz "uszatku"
jack 2015-02-10 18:52:59
Pracowałem w LAKMIE bardzo długo i było naprawdę super atmosfera ludzie klijenci aż się chciało pracować wszystko było poukładane jak nigdy..........ale niestety w 2012 roku przyszedł ten świr WW i zniszczył wszystko co było do spierdzielenia pozbył się doświadczonych pracowników zastępując ich nowymi ale niestety sztuka dla sztuki się nie sprawdziła a efektu zero cieszę się ze właściciel w końcu przejrzał na oczy przecież ten gość aż śmierdział tymi swoimi niszczycielskimi wizjami ale czy nie za późno trzymam kciuki aby firma odbudowała się jak za dobrych czasów pozdrawiam ludzi ze starej ekipy dacie rade już ten cały WW nie będzie wam przeszkadzał normalnie pracować.
4
gość 2015-02-11 00:34:14
Ale ze starej ekipy, to tylko zostały 2 osoby z marketingu, 1 PH i 1 technik...
Więc dużo nie zdziałają pomimo szczerych chęci.
To co zostało spieprzone to już nie da się niestety odbudować !!!!!!!!!!!!
trust 2015-02-11 10:28:49
Nowi pracownicy wcale nie są gorsi od starej ekipy. Problem leżał gdzie indziej w osobie o której pisze "jack". Ta osoba wszystkie sprawy chciała mieć pod kontrolą nie mając o nich pojęcia i wiele tematów w ten sposób"położyła".Teraz nowym ludziom powinno być łatwiej. Prawdą jest to, że nowi pracownicy reprezentują nowy styl i podejście.Nie są uwikłani w żadne układy, schematy i przyzwyczajenia. To akurat się tej firmie przyda, bo sprawia wrażenie firmy sprzed 20 lat.
1
verity 2015-02-11 10:36:26
"Uszatku" jak możesz cieszyć się z rotacji pracowników? Czy tak źle życzysz pracownikom i tej firmie? Prawdą jest, że trujesz jadem!
uszatek 2015-02-11 18:43:59
To nie jest plucie jadem...
pracowałem w tej firmie kilka lat...firma naprawdę była poukładana handel sie kręcił, dystrybucja zadowolona etc. Istotny jest fakt że osoba w której pokładano nadzieję na odbudowanie zszarganej marki wyr.chała wszystkich bez mydła. Ni z gruszki ni z pietruszki koleś zostawia firme w TAKIM momencie!!! Zrobił to co zrobił - rozpier.olił rynek na całej północy, mało tego, bez skrupułów zostawił swoich podwładnych na pożarcie w "jaskini lwa".

PH z północy to są wielcy przegrani tej nierównej walki - należy im współczuć i 3mać kciuki aby ten cały bałagan zdołali ogarnąć.

Handlowcom z północy życzę z wytrwałości, lub szybkiej zmiany pracodawcy.
1
verity 2015-02-12 08:55:53
Chyba Ci się coś jednak mocno pomieszało. Twórcą zszarganej marki jest osoba o której pisze "jack" czyli WW.
Poza tym sam sobie zaprzeczasz i to świadczy o niewiarygodności tego co piszesz w emocjach używając dodatkowo wulgaryzmów. Piszesz, że w osobie z północy pokładane nadzieję na odbudowanie rynku, a z drugiej strony twierdzisz, że "rozpier..rynek" - ciekawe.
Piszesz z jednej strony, że firma poukładana, by za chwilę stwierdzić, że pracownicy zostali w "jaskini lwa" i życzysz im poza wytrwałością szybkiej zmiany pracy - również ciekawe
Stwierdzenie, że pracowałeś w tej firmie kilka lat wiele wyjaśnia i potwierdza słowa "trust"!
uszatek 2015-02-14 08:18:48
naucz się czytać ze zrozumieniem
Niezorientowana 2015-02-14 10:54:00
To niby jedna osoba (jak piszecie p. WW) potrafiła pociągnąć firme w dół !? Aż nieprawdopodobne. Przesadzacie chyba. Pewnie cały zespół na to "zapracowal".
Niezorientowana 2015-02-14 10:59:38
A prowadzone są jakies rekrutacje? Interesuje mnie praca w biurze. Pomoglabym w odzyskaniu pozycji Lakma na rynku ;-).
Jack 2015-02-14 15:27:30
Czyli co, w rejonie północnym po zwolnieniach będą nowe rekrutacje?
g 2015-02-16 08:07:43
Wydaje się nieprawdopodobne ale facet ma wybitne umiejętności w niszczeniu zespołów ludzkich. Wiem to z własnego doświadczenia.
Z 2015-02-16 14:40:38
Potwierdzam. Głównym zajęciem i pasją pana WW były intrygi i próby skłócenia załogi
3
Moze nowy-ciekawy PH 2015-02-18 17:31:28
Kto jest aktualnie dyrektorem sprzedaży w tej firmie na północ?
Wdzieczny bede za odpowiedz
as 2015-02-19 21:30:02
Pracowałem i się zgadzam po odejściu WW będzie lepiej. Bo firma z potencjałem.
cinek 2015-03-17 20:35:13
Hej, a jak obecnie Lakma traktuje swoich przedstawicieli handlowych? W ogóle słyszeliście może, żeby szukali na to stanowisko? Jak tu jest z celami sprzedażowymi i baza klientów, bo wiem z doświadczenia, że z tym bywa różnie. Pytanie tez do formy wynagrodzenia jest jakas solidna podstawa i prowizja? Pozdrawiam.
On 2015-03-21 11:47:55
Zapomnieliście o łysa pała cylinder pan PM, ktòry tea rozwalił Lakme razed z WW
2
Body 2015-03-21 21:58:45
Jeżeli tak piszesz, to nie znasz realiów !!!
Pan PM robił tylko to, na co pozwolił mu WW.
On nic nie rozwalił, był tylko "narzędziem" w rękach WW !!!
Więc nie wypowiadaj się jak nie wiesz ...
1
jony 2015-03-21 22:44:48
Brak szacunku dla osób biorących udział w rekrutacji. BRAK ODPOWIEDZI DUPKU PROWADZĄCY REKRUTACJE TO BRAK SZACUNKU
bond 2015-03-23 20:04:43
z tego co wiem to obniżyli podstawę...
z prowizją się niby na lepsze zmieniło ale tego nie wiem na pewno
WW 2015-05-05 21:27:45
Przyszłością jest Perlux, a nie jakieś tyneczki czy farbeczki
1
zmieszany 2015-05-23 09:19:51
hmmmm, nie rozumiem skąd informacje na temat kasy samochodu i kilometrówki.
Nie pracuje w tej firmie, ale z informacji z pierwszej ręki wynika że ph jeżdzą fokusami, mają duuuużo większe pieniądze niz wspomniane tutaj, i no limit na jeżdzenie samochodem służbowym (stała kwota ściągana przy wypłacie)
ktoś wprowadza wszystkich w błąd??......
ktoś ktoś 2015-05-23 11:19:14
Zmieszany>>>bo w tym wątku mieszają się dwie spółki z Lakmy. Lakma to Lakma SAT i Lakma Strefa, obie żądzą się różnymi sposobami zarządzania. Jeśli ktoś odnosi się do Fordów to one są główną strukturą floty Lakmy Strefa. Jak wyżej było pisane o WW to już chodzi o Lakme Sat. Tak że ogólnie ten cały wątek jest dość zakręcony bo nieraz nie wiadomo do której spółki odnosi się autor danego posta.
Trium 2016-01-10 10:46:41
Do jakich sieci ? Przecież oni nie istnieją w żadnych sieciach - przynajmniej Lakma Sat !!!
1
ktoś ktoś 2016-01-10 18:49:09
@Trium nie zawsze trzeba sprzedawać w sieciach pod własną marką to co się produkuje :)
1
E 2016-02-11 23:01:08
I co "po odejściu W.W." Jest faktycznie lepiej?
3
ET 2016-02-11 23:04:20
Czy ktoś wie o jakichś nowych rekrutacjach na PH?
baba 2016-02-12 20:42:10
Coz za dziwny ruch ostatnio tutaj...
Czyzby oplacony PR aby zreperowac opinie o firmie?
Hehe gowork mial byc niezależny - widac jak jest :/
2
polak 2016-05-16 17:23:57
jakie warunki sa dla ph ? premia, auta, podstawa - lakma (sidolux, perlux)
STEFAN 2016-07-23 13:16:12
witam

byłem na rekrutacji w Kielcach. zapewniali, że podadzą wyniki rekrutacji niezależnie od decyzji. niestety brak odzewu.

o czymś to świadczy.

pozdrawiam
1
Body 2016-07-23 18:41:29
Co ty wymagasz od p.Dyrektor.
To ją przerasta...
3
Dziki775 2016-10-12 20:54:27
Witam.
Pracowałem w tej firmie półtorej roku,mam dwudziestoletnie doświadczenie w handlu,zarządzałem zakupami przez połowę tego czasu w firmach z milionowymi obrotami,od ponad 10 lat prezentuję producentów chemii budowlanej.Wstyd dla zasłużonej polskiej marki,porażka i nieporozumienie...W ciągu 1,5 roku pracy w tej firmie miałem czterech(!!!)przełożonych...Zero poczucia stabilizacji, permanentna inwigilacja za pomocą tzw. narzędzi służbowych,czyli gps. potrafiącego wskazywać nawet użycie pedałów w aucie służbowym...:)Dla handlowców z doświadczeniem-miałem wzrost 2015/2014 na poziomie 40%,czwarty z kierowniczków karierowiczków zaproponował mi na kolejny 2016 rok plan wzrostu 110%...
Pozdro beret...:)
BOK,czy DOK w tej firmie,czyli biuro lub dział odstraszania klienta działa i ostał się na poziomie czasów,w których firma ta się zatrzymała,czyli sklepu GS z połowy lat osiemdziesiątych,tylko telefon stacjonarny,niestety nikt nie odbiera lub zajęte...
5
law 2016-10-12 21:53:29
wiesz co ja tez podobnie jak ty szukam jakiegos rzetelnego pracodawcy chodze na rozne forma czytam opinie jednka wiele osob pisze roznie wiec zastanwaiam sie kto ma racje, wiem ze szukaja kogos jako specjalista ds obsugi klienta, to typowe call center?
Zostaw swoją opinię o Lakma - Cieszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lakma