Opinie o Troton Sp. z o.o.
Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że dołączyliśmy do GOWORK.PL i mamy nadzieję, że nasz profil dostarczy informacji o naszej firmie, ale także o tym, co dzieje się w branży lakierniczej na polskim rynku i nie tylko. Zapraszamy do kontaktu i do przeglądania naszych ofert pracy.
Życzymy satysfakcji ze znalezionych ofert w serwisie GoWork!
Pozdrawiamy
Zespół Troton
Dla mnie firma to dobry pracodawca, praca w fajnej atmosferze i do tego przyzwoite zarobki!
Program Razem dla Planety, organizowany przez BASF oraz partnerów takich jak Polska Izba Przemysłu Chemicznego i Polsko-Niemiecka Izba Przemysłowo-Handlowa, to wyjątkowa inicjatywa, która łączy organizacje skupione na trosce o środowisko.
Finałowa Gala była pełna inspirujących spotkań, wymiany doświadczeń i emocji, które przypomniały nam, jak wiele możemy osiągnąć działając wspólnie. Ta nagroda to dla nas nie tylko ogromne wyróżnienie, ale też motywacja, by jeszcze bardziej angażować się w działania na rzecz środowiska. ????????
Nagrodę za I miejsce - Lider zrównoważonego rozwoju MŚP odebrał Prezes i założyciel TROTON Jan Wołejszo
Widzę, że od pewnego czasu firma szuka kierownika działu szkoleniowego, a teraz także informatyka. Czy w firmie jest duża rotacja? Czemu odszedł poprzedni informatyk? Jaki zakres obowiązków obowiązuje na tym stanowisku? Czy chodzi o opiekę nad bieżącym systemem, czy planowany jest rozwój i z tego powodu istnieje zapotrzebowanie na osobę, która będzie świadczyć swoje usługi?
Dzień dobry. Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą, firma prężnie się rozwija i w 2024 roku drugą fabrykę. Firma zatrudnia ok 250 osób i procesy rekrutacyjne są rzeczą naturalną, większość naszych pracowników pracuje w naszej firmie wiele lat. W związku z powyższym potrzebujemy kolejnego specjalistę ds. IT, nikt z tego działu nie odszedł. Specjalista ds. IT będzie odpowiedzialny za opiekę nad infrastrukturą informatyczną firmy, więcej szczegółów w ogłoszeniu o pracę.
Pracuję w Trotonie od kilku miesięcy jako pracownik biurowy. Praca w tej firmie nie drenuje człowieka, ludzie pozytywnie nastawieni do innych (bez nadęcia i napięcia), generalnie miło się pracuje. Szefostwo również wykazuje duże zaangażowanie w życie pracowników i słuchają swoich podopiecznych, co było dla mnie dużym zaskoczeniem. Jedynym minusem jest lokalizacja ale nadrabia za to zielenią, ciszą i spokojem - firma położona pod Kołobrzegiem w Ząbrowie.
Miałam przyjemność rozmawiać z p. Asią i p. Karolisem w sprawie stanowiska HR-owca. Rozmowa była konkretna i profesjonalna: p. Asia jest bardzo ciepłą i sympatyczną osobą, p. Karolis jest uśmiechnięty i bardzo przyjazny. Jasno zostały przedstawione oczekiwania i obowiązki co do tego stanowiska. Rozmowę wspominam bardzo pozytywnie mimo, że nie dostałam pracy (nad czym wielce ubolewam do tej pory :( ). "+" - profesjonalizm i człowieczeństwo (mix idealny): polski pracodawca, niesamowita historia, prawdziwi pasjonaci, firma angażuje się w akcje prospołeczne; - bezpośredni przełożony wydaje się naprawdę w porządku "-" - lokalizacja (wszelkie dojazdy, wynajem łączą się z kosztami niestety)
Bardzo dziękujemy za opinię. Cieszymy, że Pani doświadczenie podczas rozmowy kwalifikacyjnej było pozytywne. Życzymy sukcesów w dalszej karierze zawodowej. Pozdrawiamy, Zespół Troton
Jak się pracuje z ludźmi z Troton Sp. z o.o.?
Zalezy na jakim stanowisku. Mi osobiscie - super. Wiadomo, ze nie zawsze kazdy kazdemu odpowiada, ale ogolnie czuc ze ludzie staraja sie o dobra atmosfere miedzy nowym pracownikiem a nimi, nie ma wykluczenia czy potrzeby "wkupienia sie" do starej gwardii. Jest otwartosc na pomysly i mozliwosc nauki.
Jesteśmy mocno zbudowani ilością spotkań, które odbyliśmy i cieszymy się, że produkty TROTON cieszą się w USA takim powodzeniem!
Jak często w Troton Sp. z o.o. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 24 września na GoWork.pl, obiecują bogaty rozwój.
Dzień dobry, dziękujemy za zapytanie. Szkolenia pracowników- wewnętrznie są stałym punktem w działalności firmy. Szkolenia przeprowadzane przez podmioty zewnętrzne organizowane są zawsze, kiedy zachodzi taka potrzeba. Dodatkowo pracownicy wpisują potrzeby szkoleniowe w zakresie wsparcia swoich obowiązków na stanowiskach pracy, które są rozpatrywane pozytywnie. Pozdrawiamy! Zespół TROTON
Oczywiście. Zakładamy jednak, że nasi pracownicy chcą się szkolić, żeby podnosić swoje kwalifikacje i rozwijać firmę, a także swoje kompetencje, z których potem potrafią w sposób wymieny korzystać. Pozdrawiamy, Zespół TROTON
Jak szefostwo w Troton Sp. z o.o. traktuje ludzi?
Dzień dobry. Dziękujemy za poruszenie tak ważnej kwestii. W firmie Troton między kadrą kierowniczą, a pracownikami relacje są bardzo dobre. Jesteśmy zespołem. Wszyscy mamy świadomość pracy dla wspólnego dobra, grania do przysłowiowej 'jednej bramki' i wiemy, że atmosfera jest jednym z najważniejszych aspektów dla wszystkich pracowników, bez względu na zajmowane stanowisko.
Dzień dobry, dla przykładu możemy poinformować, że ostatnia -do dziś impreza integracyjna odbyła się 23.06.2023. Pozdrawiamy
Tak mozesz liczyc na karte miltu sport ubezpieczenie grupowe pozyczki w firmie
Z tego co kojarzę to tak
Tak
Tak
Dzień dobry, tak Troton udostępnia dla swoich pracowników możliwość korzystania z pakietu Multisport. Pozdrawiamy
Dzień dobry, w Trotonie można liczyć także na pakiet medyczny. W celu bliższych informacji zachęcamy do wysłania swojej aplikacji. Miłego dnia!
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Troton Sp. z o.o.?
Dobrą atmosferę tworzą ludzie, tak też dzieje się w Troton. Jeśli układa się wewnętrzna współpraca, a ludzie chętnie dzielą się swoimi pomysłami, korzystają z wiedzy i doświadczenia swoich kolegów, to dobra atmosfera udziela się wszystkim. Niezwykle miłe jest to, co nasi Klienci często podkreślają, że nawiązywanie współpracy i prowadzenie biznesu z nami jest ogromną przyjemnością. Na taką opinię pracują w Troton kolejne pokolenia. Ważny jest dla nas fakt, że wspólnie świętujemy np. narodziny dzieci naszych pracowników, wspieramy się także w trudnych chwilach. Pracownicy firmy są inicjatorami zbiórek charytatywnych dla potrzebujących, ta wewnętrzna mobilizacja jest imponująca. Trzeba pamiętać, że Troton jest firmą rodzinną, taka atmosfera panuje w firmie od zawsze. Dbamy, aby czas pracy był wykorzystywany efektywnie, podkreślamy jednak, że balans między życiem, a pracą jest czymś niezwykle istotnym. Zwłaszcza, że firma znajduje się w pięknym nadmorskim regionie, co daje niezliczone możliwości na rodzinne spędzanie wolnego czasu.
Każdy może mieć swoją prywatną opinie. Ja napiszę spostrzeżenia jako pracownika produkcji z Ząbrowa. Pracuje się dobrze jak na realia naszego regionu. Praca od 7 do 15. Masz czas żeby zjeść śniadanie wypić kawe. Jak ma się rozłożoną dobrze prace. Wypłara zawsze przed czasem może dlanpoczątkującego pracownika mała kasa, zeby więcej zarabiać musisz się czymś wykazać. Najgorsi są planiści przyniosą robote nienpatrząc że ktoś może ma więcej albo mniej uwezmą soę na kogoś to dokładają mu pracy tylko. Nikt nie wspomina że firma daje pracownikom kawe, herbate. Ciuchy jak masz brudne zostawiasz to wypiorą w pracy.
@mieczysław pracuje ponad 6 lat. Mieczysław kazdy zatrudniający się napewno niema najnizszej krajowej. A ma ponad dwa tysiące. Nauczysz sięczegoś pokażesz że coś potrafisz to dostaniesz podwyżkę albo tak zwaną grupę produkcyjną "czyli premia", możesz mieć nich kilka.
Po przeczytaniu tyle negatywów związanych z życiem Firmy, warto jednak zwrócić uwagę na ważniejsze aspekty związane z dbaniem o Pracowników. Prócz regularnego wynagrodzenia- które nie przeczytałem/łam jeszcze w życiu na żadnym forum , że ktoś otrzymuje wystarczające, aczkolwiek w tym przypadku satysfakcjonujące, ubezpieczeń grupowych, pakietu medycznego rozszerzonego na członków rodziny ,karty Multisport również z możliwością rozszerzenia , pobytów SPA dla Kobiet, finansowania nauki języków obcych, udziału w szkoleniach, motywacji w podnoszeniu kwalifikacji np. studiów podyplomowych. Co do złotych szpilek to świetnie pasują do kolacji wigilijnej, organizowanej w ramach integracji pracowników jak i podziękowań za wspólny rok pracy. Wybierając odpowiednie obuwie zachęcę jednocześnie do zakupu kaloszy, idealne na coroczne Sprzątanie Parsęty- impreza dla Pracowników, ich Rodzin i lokalnej społeczności, Atmosfera pracy jest rodzinna wiec i zastosowanie wykładzin w biurowcach stwarza domową , ciepłą sielankę. Cieszymy się bowiem z narodzin dzieci, ślubów, celebrujemy urodziny i jubileusze pracy. Jeżeli jesteś kandydatem do pracy, to skup się na pracy i nienawiązywaniu przyjaźni. Zrób swoje i ciesz się wolnym weekendem, urlopem i stabilizacją finansową. Prezes to wspaniały, mądry i empatyczny człowiek. A inni zarządzający poszczególnymi działami robią wszystko, abyśmy My spali spokojnie. Z wyższym wykształceniem bądź nie. Skutek jest jednakowy. Sukces goni sukces.
Te, gościu wyluzuj z tymi opiniami i nie podszywaj się pod wiele osób. Rozumiem,że cię zwolnili ale zaniżasz poziom, za dużo jadu. Firma jak firma - ani przesadnie dobra ani taka zła jak twierdzisz. Sam tu pracuję, bałagan spory ale jak piszesz- jeśli dobrze i na czas płacą to już jest coś. Akurat mi mogliby więcej...
Dokładnie, piękna interpretacja, byłem pracownikiem wiele lat temu i nic się nie zmieniło, moje mocne strony zostały zgaszone w zarodku bym czasem komuś miłego fotelika nie zajął albo nie okazał się bardziej odpowiedni na stanowisku... Męczarnia, ludzie sami na siebie gadają za plecami by tylko siebie wybielić i jak najmniej wykonać pracy, tragedia. Problemy nie są rozwiązywane, zamiatane pod dywan a raczej wykładzinę bo sporo tam tego jest. Energetyczna wampirzyca a zwłaszcza jedena, która lubi niszczyć płeć męską a na deser zawsze sobie znajdzie cel na którym może się zemścić tak po prostu. Normalni ludzie są niszczeni a kłamcy i dwulicowcy wynoszeni na piedestał. Nawet się cieszę, że już tam nie pracuję bo praca odbiła by się na moim i rodziny zdrowiu. Odnośnie zarobków to jedni zarabiają za dużo a inni za mało, nie ma sprawiedliwości ani równowagi. Praca odpowiednia dla osób, które lubią niszczyć innych, będą mieć pole do popisu.
Jak jest z pakietem medycznym w Troton Sp. z o.o.? Można dołączyć rodzinę?
@zadowolony a mniej wiecej na jakim poziomie te zarobki ?
(usunięte przez administratora) zawinięte w nagrody na pokaz, a pracownicy traktowani przedmiotowo.
Generalnie to właściciel to dobry i uczciwy człowiek i dba i pracowników ale otacza się bandą niewykwalifikowanych pseudodyrektorow i dyrektorek, którzy to oszukują i nie pozwalają zwyklemu pracownikowi dojść do właściciela i do głosu . Pracuje tu już wiele lat i bardzo dużo specjalistów i fachowców musiało odejść z pracy bo było do tego zmuszonych przez świtę rządzącą przy wlascicielu
Jak się pracuje w Troton Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Troton Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Troton Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 2 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!