PPG Deco Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 74 ocen.

Opinie o PPG Deco Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPG Deco Polska

Dziwne

A jest gość na magazynie co oferował mi stare lampy na sprzedaż, jak mówił z demontażu. Niestety cena jaką sobie zażyczył jest z kosmosu.

Jeruzalem
@Dziwne 13.11.2017 11:24
A jest gość na magazynie co oferował mi stare lampy na sprzedaż, jak mówił z demontażu. Niestety cena jaką sobie zażyczył jest...

Wojtek ??

legiony wroclawia

bez salu pani PATRYCJO ciekae zapewne w biurze sie siedzi itp

legiony wroclawia

kpiny robicie ppg 3000 z groszami hehhe kazda firma ostrowska oferuje to za chwile nie bedzie mial kto pracowac u was

Patrycja

@Dertt, wiadomo, że pracując z takimi produktami jest ryzyko ale chyba PPG Deco Polska musi spełniać w tej kwestii jakieś standardy, nie ma kontroli? @mistrz, wcześniej prosiłam innych użytkowników o wyjaśnienie ich zdania, samo lakoniczne "nie polecam" nic nie wnosi do wątku, tak jak poprzednie komentarze.

dertt
@Patrycja 27.09.2017 15:09
@Dertt, wiadomo, że pracując z takimi produktami jest ryzyko ale chyba PPG Deco Polska musi spełniać w tej kwestii jakieś stand...

zabezpieczenia, maski, fartuszki, fartuchy, wentylacja i inne - wszystko jest a i tak wdychasz i masz kontakt - to kwestia tylko wydłużenia karencji do raka

Adam

A wiecie jak atmosfera pracy w labie? Na stanowiskach technologa/młodszego technologa?

mistrz
@Adam 16.09.2017 14:29
A wiecie jak atmosfera pracy w labie? Na stanowiskach technologa/młodszego technologa?

odradzam - nie polecam ani techn ani lab

Patrycja

@dertt a co dokładniej masz na myśli? Na jakim stanowisku w firmie pracujesz? To naprawdę ważne z punktu widzenia forumowiczów, które szukają ofert pacy w tej lokalizacji, bądź też po prostu w PPG Deco Polska.

dertt
@Patrycja 10.09.2017 12:47
@dertt a co dokładniej masz na myśli? Na jakim stanowisku w firmie pracujesz? To naprawdę ważne z punktu widzenia forumowiczów,...

wszystkie mające kontakt z surowcami lub produktami otwartymi, lub też samymi ich oparami - magazyny, produkcja, kontrola jakości, technologia

dertt

idźcie tam jeśli chcecie odejść na raczysko

Patrycja

@kolo czy przez "ok" masz na myśli, że praca w PPG Deco Polska pracuje się całkiem dobrze? Mógłbyś jednak opisać swoje spostrzeżenia trochę dokładniej? Merytoryczne opinie zawierające konkrety są najbardziej pomocne.

kolo

ok

Patrycja

Głowna siedziba PPG Deco Polska znajduje się we Wrocławiu, dlaczego zatem jakieś dokumenty są przesyłane @decolewkowiec do Brna? Możecie to wyjaśnić, bo wiele osób, które poszukują pracy może poczuć zdezorientowanie.

deco lewkowiec

zwalniajac sie sam lub za porozumieniem stron sa problemy bo do BRNA w czechach MUSZA SLAC DOKUMENNTY O CO CHODZI moze sie ktos wypowie z tego wychodxzi ze tak naprawde nikt nie wie o co w tych umowach tutaj chodzi polecam prace w lewkowcu jak najbradziej TYM BARDZIEJ ZE DOKUMENTY ZE ZWONIENIEM SIE Z PRACY IDA DO BRNA PIEKNIE PIEKNIE POELACM

POWSTANIE WARSZAWSKIE44

ZWALNIAJA cie lub ciebie i sa problemy bo BRNA CZECH REPUBLIC sa wyyslane dane moze ktos sie wytlumaczy co pracuje tam rzeczownie hehehehehehee kombinacje pieknie DO brna WYSYLACIE PODANIA O ZWOLNIENIA PIEKNIE

antoni m

niby nie przekazuje wiadoma rzecz idzie sierpien pazdziernik wiec trzeba zwalniac takie zycie zrobia co trzeba pzdr ARKA GDYNIA

Patrycja

@antoni m czy takie informacje firma przekazuje na samym początku? To mogą być bardzo ważne informacje dla poszukujących pracy, bo jednak wiele osób szuka czegoś na stałe, a nie jedynie na trzy miesiące.

antoni m

nie polecam pracy w tym zakladzie praca tymczasowa przyjmuja obiecuja zlote gory i po 3 miesiacach zwalniaja praca tymczasowa szkoda zachodu na prace tam lepiej gdzies indziej szukac pracy niz tam nie polecam

discoman

Pojawila się oferta na stanowisko Supply Chain Planner w Lewkowcu Jakie zarobki na takim stanowisku? Jak atmosfera w dziale?

olala

Witam, ile można zarobić jako specjalista technolog? Jaka atmosfera w dziale produkcji? Warto?

korek
@olala 15.04.2017 00:25
Witam, ile można zarobić jako specjalista technolog? Jaka atmosfera w dziale produkcji? Warto?

5000 zł

pracownik
@korek 17.05.2017 21:41
5000 zł

5000 ale na kwartał

desdemona

jak to sie mowi za pieniadze ksiadz sie modli a lud podli za paczki hehehe tak sytuacja w firmie heheheeee po co i na co to

estyma

Prawda jest taka że w tej firmie nikt niechce pracować a ludzie się zwalniają. Firma musi zatrudniać pracowników których sama zwolnila kilka lat temu. Porażka

terra incognita

szrek pamietamy zapomnij tykasz gowna w pracy ktore smierdzi przestan pajacowac za stary jestes jestes i bez sil jestes frajer jestes czemu na walke solo nie wyjdziedsz

jambrozy

szrek chamie cwaniaku czemu na ostrovie nie chodzisz cwaniaczku jak byles na osiedlu mateki posrany byles roku nie bedziemy pisac zdjecia sa zachowuj sie troche w robocie

terra incognita

szzrek przestan pajacowac na zmianach to robisz idiote z siebie troche kultury zachowaj w sobie

zosia samosia

szrek przestan pajacowac i przestan sie popisywac w zakladzie bo malutki jestes poza zakladem ale niech ci bedzie to

terra incognita

a chcialbym jeszcze nadmienic ze liderzy naprawde sa ok tam tylko to jest naprawde dziwne czym oni sie zajmuja lider jest na to aby kontrolowac przebieg produkcji itp w razie problemow ma byc dostepny itp akurat tutaj jest dziwny przypadek ze liderzy zajmuja sie tym co powinni robic pracownicy szeregowi moze w koncu przejrzy na oczy i faktycznie ta produkcja cala bedzie wygladac jak sie nalezy a nie w ten sposob bo jezeli to mam tak wygladac to cienko to widze chyba ze moze gdzies kierownictwo podpatrzy jak powinna wygladac faktycznie produkcja pozdrawiam jest duzo zakladow o ostrowie wlkp i okolichac okolo 30 km wiec zawsze mozna podpatrzec to wyglada na dzien dzisiejszy na lata 90 gdzie az takiego zapotrzebowania z zakladow na towar nie bylo i szlo go spokojnie wykonac

terra incognita

daesh opinia pozytywna z tego co czytam kierownictwo teraz bedzie latac bo wzrosly wymagania co do planu ale coz ludzie sami sa winni jak masz czas na zrobienie roboty to trzeba sie tego trzymac a nie pokazywac ze mozna to zrobic w czasie mniejszym niz zalozozny jest ale coz jak ludzie sa tacy jacy sa to tak jest a relacje pomiedzy ludzmi szkoda gadac kupa konfidentow i tyle lacznie z panem mistrzem z dzialu rozlewu ktory niech faktycznie robi to co do niego nalezy a nie udawanie glupa pracuje ponad 2 lata i widze jak sie zmienia wszytsko tylko nie nalepsze zaklad niby chce cos tam zrobic na lepsze tylko cos nie wychodzi tam moze dobrym pomyslem by byla indywidualna rozmowa z pracownikami a nie kartki z pomyslami ktore przebijaja najlepsze absurdy z czasu prl i za ktore dostaje ktos jakies tam pln

rudolf hess

do kierownictwa ppg moze by tak maski zmienic te maski calotwarzowe to sa na komore lakiernicza a nie mycie zbiornikow sprawe przemyslcie jezeli to czytacie w ogole

rudolf hess

do kierownictwa ppg moze by tak maski zmienic te maski calotwarzowe to sa na komore lakiernicza a nie mycie zbiornikow sprawe przemyslcie jezeli to czytacie w ogole

honor

widze ze to forum trzeba rozruszac bo tu nikt nic nie pisze hehheheeee

terra incognita

do operator ktory napisal opinie o podstawowych zasadach fizyki to chyba pomyliles zaklady pracy ty musisz pracowac w jakims instytucie badawczym najlepiej z prawami fizyki lub robic studia i nauczac o prawach fizyki chetnie bym sie spotkal prywatnie z nickiem operator i porozmawial za maly staz pracy w zakladach masz aby takie rzeczy pisac tak jak ktos wczesniej napisal ty jestes jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od srania masz nauczyc nowo przyjetych i tyle w temacie pamietaj ze kiedys tez zmienisz prace na inny zaklad to wtedy zobaczysz jak to jest przechodzac z innego do nowego zakladu pracy

bolek i lolek

firma jak na ostrowskie warunki bez rewelacji niby w miare placa ale co to jest zaklady w ostrowie tak samo placa i nie trzeba wdychac codziennie syfu operator nick co pisal ze socjal dobry to chyba za duzo wdycha oparow co to masz za socjal ze dostaniesz niby grusze i na swieta w wiekszosci zakladow w ostrowie to maja tak ze bez rewelacji moim zdaniem praca dla mlodych ludzi zaraz po szkole i tylko tyle atmosfera lipa jak nic kupa konfidentow i tyle sa osoby w porzadku ale na palcach reki je mozna policzyc kazdy aby patrzy jak tu podjebac kogos lub jak ktos popelni blad to juz jest temat do rozmow i tyle w temacie

stefan

A jak tam Wiagra , Kikuś , Słowik i cała reszta hołoty oni jeszcze żyją ?

Foopa

Jak tm cd? Pemie byly? Hehehe

Keicam

W laboratoriach R&D jest tragedia. Jak masz cokolwiek innego to omijaj ich szerokim łukiem. Pensje kiepskie - połowa średniej rynkowej. Awansuje się za wazelinę, wylatuje się za błahostki - chyba, że jest się znajomym królika. Na nic nie ma kasy, pracuje się na sprzęcie sprzed kilku dekad. O normach zapomnij. Przykład: Kobieta w ciąży dostaje pracę z Ksylenem i każdy ma na to wyj....ane. Komisja BHP to tam raczej jest, bo sztuka się zgadza i jak to w większości firm, jak jest audyt to się maluje trawę na zielono, a jak komisja wychodzi to się farbę zmywa i znów trawa jest żółta. BTW aktualnie szukam czegoś innego, bo jeszcze takiego czegoś nie widziałem. Są plusy...umowa o pracę. A co do poprzedniego postu.....obowiazuje zakaz palenia, bo to zakład o podwyższonym ryzyku, ale.....palacze maja się dobrze. Zgadzam się z "seb"...warunki zatrudnienia...szału nie ma. Jak wymienią managerów na ludzi, którzy są managerami, a nie mają taki tytuł to może się kiedyś coś zmieni, ale jak na razie podobnie jak w czasach komuny. Atmosfera jest taka sobie....każdy czeka, żeby Cie podp...olić za cokolwiek., choć nic z tego nie ma.

juventus turyn

male pytanko czemu dyskryminuja palaczy papierosow

kolaboranci

do operator dwa lata pracujesz to malo pracujesz bo ludzie tu pracuja wiecej niz ty i nie pisza glupot a podejrzewam ze pisze to pan cicharski ale mniejsza z tym proponuje wziazc pistolet tapicerski i wtedy zobaczymy czy napiszesz ze kolega kloege oblal farba hehehe

kolaborancci

do operator ale cawaniaczek jestes skoro to piszesz podejrzewam ze z 5 lat pracy masz skoro slowo gimbaza juz uzywasz ale mniejsza z tym ty masz nauczyc ludzi ktorzy przychodza tu do pracy a nie uzalac sie na forum skoro pracujesz dluzej niz inni to im przekaz ta wiedze a nie piszesz na forum i uzalasz sie ciekawy jestem czy jak bys dostal pistolet tapicerski tez bys byl taki madry podejrzewam ze w sklejeczke bys nie trafil ale mniejsza z tym

maja kaja

a możesz powiedzieć kolego jak wysoka jest ta premia uznaniowa i za co konkretmie może zostać pracownikowi uznana? nie ukrywam że takie wczasy pod grusza by mnie ostatecznie przekonały żeby u was zatudnienie podjąć, kwestia tylko na jakich warunkach to działa

seb

Firma niezła,zarobki przeciętne -zależy od stanowiska.Co 3 miesiące premia uznaniowa,wczasy pod gruszą,dodatki na swięta, innymi słowy socjal b.dobry. Ale gólnie szału nie ma

anonim

(usunięte przez administratora)

13

no ludzie błagam was... patrzą przychylnie na studentów i rozpoczynających drogę zawodową bo po prostu im można zapłacić najmniej. Prawda wygląda tak że na początek można liczyć na nieco mniej niż w Biedronce. Raz do roku jest rewaloryzacja rzędu kilkudziesięciu zł i to tyle. Ale jeżeli pasuje ci taka płaca to śmiało aplikuj - Twoje życie.

anonim

(usunięte przez administratora)

ringo bingo

tak, faktycznie jarek, jak jesteś studentem lub mieszkasz z rodzicami to warunki są okej. W innym przypadku okej niestety nie jest.

MATEUSZ

Witam. Pracowałem w PPG Deco Wrocław od kwietnia do sierpnia bieżącego roku, jako pracownik sezonowy i według mnie jest to najlepszy zakład we Wrocławiu, pracowałem na wg. Atmosfera jest tam świetna, ludzie po mimo wieku i doświadczenia nie chwalą się tym. Zamiast zbesztać cię za zniszczony towar próbują cie zmotywować do lepszego działania. Mistrzowie na wg to chyba najbardziej doświadczone osoby (jeżeli chodzi o zarzadzanie zasobami ludzkimi) jakie kiedykolwiek spotkałem, do tego są mili a to nie często zdarza się w innych zakładach. Podsumowując: bardzo fajny zakład z normalnymi pracownikami, świetna atmosfera, możliwość zdobycia znacznego doświadczenia iTP, jedyny minus to fakt iż ciężko dostać tam pracę na stałe.

operator

Pracuję w Lewkowcu od ponad 2 lat. W ostatnim czasie wzrosły wymagania, ale z racji, że czasami przychodzi gimbaza bez doświadczenia firma chce oddzielić ziarno od plew. Na umowie przez zewnętrzną firmę robiłem 4 miesiące potem wciągnęli do PPG. Trzeba opanować sporo rzeczy i pokazać, że chce się pracować a nie chować po kątach i byle do końca zmiany, ale kasa jak na ostrowskie warunki jest dobra. Nie wiem czy gdzieś tu w okolicy można zarobić więcej w normalnym ustawowym czasie pracy. Podstawa + premia co miesiąc zadaniowa i uznaniowa + dodatek za mycie linii produkcyjnych + płatne nadgodziny + pełny socjal (kasa na święta, wczasy pod gruszą). Do nadgodzin nikt nie jest zmuszany, ale warto pokazać, że ma się zapał do pracy. Wiadomo, że robi się przy truciznach, ale poziom bhp jest odpowiedni. Taki np lakiernik samochodowy to wcale nie ma lepiej. Z mojego doświadczenia największy problem to nowi pracownicy.. nieogarnięte umysłowo chłopy co nie mają pojęcia o podstawowych prawach fizyki i odpinają węże od pompy nabitej do 6 barów oblewając kolegów farbą..

daesh
@operator 31.07.2016 01:10
Pracuję w Lewkowcu od ponad 2 lat. W ostatnim czasie wzrosły wymagania, ale z racji, że czasami przychodzi gimbaza bez doświadc...

czy na pewno warunki odpowiednie - monitoring twoich przerw kiedy sikasz, idziesz gdzieś, jesz i co robisz na hali to akurat nie jest pozytywna informacja; kiepska atmofera kreowana przez kierownictwa działów po sam dół odbija się i na pracy i na relacjach miedzy sobą, to tego rakotwórcze, bezpłodnościowe rozpuszczalniki

polecam

A ja mam odmienne zdanie. Firma jest rzetelna i wiarygodna. Przełożeni szanują pracowników i dobrze z nimi żyją. Tylko trzeba pracować a nie się lenić! Wypłata na czas zawsze była a centrala pomaga pracownikom, szczególnie wyrozumiali są dla pracowników młodych stażem. polecam

MIKI
@polecam 27.07.2016 15:47
A ja mam odmienne zdanie. Firma jest rzetelna i wiarygodna. Przełożeni szanują pracowników i dobrze z nimi żyją. Tylko trzeba p...

wypłata na czas to obowiązek za wykonana prace, a nie dodatkowy bonus.

jakotako

Ta firma ciągnie na oparach. Pracownika mają za zło konieczne. Na Centrach patrza ci tylko na ręce czy nic nie ukradles , a jak potrzebujesz pomocy w pracy to nagle w centrali nikogo niema i nikt nie jest od tego. Pracownicy ze sklepów się zwalniają a wtedy Ci co zostają dostają ich obowiązki - oczywiście nie musze mówić że pensja zostaje w miejscu? No ale "firma" zarabia i przyznaje sobie ordery Firma przyjazna klientowi, pracownikowi itepe. Żenada jakas.

Zeus

Pracowałem w tej firmie ponad rok, kiedy ludzie odeszli zostałem sam, pracowałem od rana do wieczora byłem bohaterem. Kiedy znaleźli nowych pracowników już nie było tak pięknie. Wynalazkiem błąd w karcie technicznej produktu i wtedy się zaczęło. Regionalny zaczol się znęcać nademna kazał mi się uczyć norm europejskich wszystkich jakie istnieją i do czego są przypisane. Jak jakiejś nie wiedziałem to były groźby wypalenia z pracy tylko że ostrymi słowami. Pracownicy często odchodzą zadko kto dotrwa roku

*L
@Zeus 26.07.2016 12:03
Pracowałem w tej firmie ponad rok, kiedy ludzie odeszli zostałem sam, pracowałem od rana do wieczora byłem bohaterem. Kiedy zna...

Pracowałeś jako PH ? jak wygląda tam praca na tym stanowisku ?

anonim

(usunięte przez administratora)

HUR

Popracuj trochę w korporacji to zrozumiesz. A jeśli pracowałeś lub pracujesz i nadal nie rozumiesz, to znaczy że nie była/nie jest to korporacja. Proste

Wrocławianin

Muszę przyznać że w PPG pracują desperaci skoro piszą że dobre tam zarobki chyba jedne z najgorszych we Wrocławiu w MC Donald dają więcej na start a na kasach w marketach budowlanych są stawki około 14 zł brutto więc niech ktoś się zastanowi zanim coś napisze a jeśli jest ktoś nie robem to go po prostu zwolnią nik nikogo bez potrzeby nie zatrudnia.

pracowalem_3_lata

Podzielam opinie przedmówców. Pracowałem w trade, kasa uzależniona od premii. Raz lepiej , raz gorzej, ale w porównaniu do wypracowanych budżetów to i tak mało. Za to social dobry. PPG odprowadza zyski za granicę, więc powinni więcej płacić pracownikom niższego szczeblu. W DE na kasie w Lidlu ile płacą a ile w Polsce, ceny na półce podobne...

Zainteresowany

Mam pytanie do pracujących w Lewkowcu , jak wygląda praca elektryka automatyka i jego wynagrodzenie. Ile godzin pracują ?

Gringo

Nikt w tej firmie nie dostaje 2000 na start. O podwyzce zapomnijcie. Ja przez dwa i pół roku ani grosza podwyżki nie zobaczyłem. Już tam nie pracuje i żałuje że tyle czasu tam zmarnowalem.

Zostaw opinię o PPG Deco Polska - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPG Deco Polska