PPG Deco Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 85 ocen.

PPG Deco Polska
3 85 6 1

Opinie o PPG Deco Polska

Czarek

Witam. Czy jest jakiś e-mail na który można wysłać CV do PPG Deco w Lewkowcu?

dass
@Czarek 04.09.2018 09:29

tam nie składaj bo marnie skończysz :) lubisz raka?

Aloha

Jak wyglada praca ph na tradycji? Zarobki ? Samochod? Jakis multispprt?

Gelo

Witam mam pytanie jak wyglada praca PH jakie zarobki samochód itd?

Pr
@Gelo 12.03.2018 17:51

Jest ok w dużych miastach. Wynagrodzenie podstawowe ok. 4300zl brutto z możliwością uzyskania dużych premii (2xpodstawa). W mniejszych miejscowościach ludzie często skazani są na samą podstawę. Opel Astra kombi, nie oklejony ale golas????

nokol
@Pr 11.10.2018 07:36

Pięknie reklamujesz firmę, oj pięknie. Dodaj tylko że szansa na premię to jakieś 10-20%, więc niewielka. A Ty brutto dostajesz do ręki? 4300 brutto to około 3000 do ręki a tyle handlowiec podstawy tu nie dostaje, tylko o kilka stówek mniej. Ale reklama piękna, potwierdzam;)

XXX

Taktowanie ludzi na bardzo niskim poziomie, zwalniają z dnia na dzień nie uprzedzając wcześniej o wypowiedzeniach. Brak kontaktu z przedstawicielem handlowym. Wmawianie, ze nie ma się urlopu lub nie zrobiło targetu. Nie polecam!!

Wojciech

W ppg deco Wrocław stawka na start to 3200 zł brutto, czyli podobnie jak w biedronce, premia jest uzalezniona od tego czy wyrobisz normę, która wynosi między innymi 6500 kg tak tak SZESĆ i PÓŁ tony dziennie przerzucania wiaderek z farbą z palety na palete tzw. kompletacja zamówienia. Pracodawca dopłaca do posiłku 6,48 zł, gdzie obiad kosztuje 11-12 zł. W roku 2018 ze znalezieniem pracowników tymczasowych był bardzo duży problem, wiec pracuje coraz wiecej ukraińców, brak ludzi powoduje to ze maszyny stoją po tydzień czasu i nie leją farby, na podwyżke nie ma co liczyć, chociaz zdaza się że ją dostaniesz, np. 50 zł brutto. To jest poprostu kpina, nie wspominając o tym ile zarabiają kierownicy, członkowie zarządu, dyrektorzy, prezesi itd itd, czyli decydenci którzy pojęcia nie mają co dzieje się w firmie i jakie są nastroje pracowników.

Edi
@Wojciech 30.08.2018 12:40

To trzeba było się uczyć a nie teraz wylewać pomyje. Miałbyś pracę siedzącą, bez zbędnego wysiłku

Sebastian

W na przełomie sierpnia/września na rozmowie w PPG (usunięte przez administratora) we Wrocławiu. Ogólnie rozmowa miła, ogólna, 13 minut i do domu. Jak na stanowisko inżynierskie to chyba za krótka. Ale to chyba potwierdza przeczytaną tu opinię że to tylko teatrzyk który musieli zrobić. Obiecano mi przysłać e-mailem informację o wyniku rozmowy - niestety nie dotarła do dziś. Nie było rozmowy o wynagrodzeniu. Było tylko pytanie "jakie są Pana oczekiwania finansowe?" i po podaniu odpowiedzi szybko się pożegnaliśmy. Standardy HR niskie.

Patrycja
@Sebastian 03.10.2018 09:05

@Sebastian, a jak długo od momentu aplikacji czekałeś na kontakt ze strony firmy? Czy przed rozmową kwalifikacyjną przechodziłeś jeszcze jakiś etap rekrutacji? Rozumiem, że nie spytałeś, jaką stawkę może zaoferować pracodawca? Powiedz, co Twoim zdaniem powinno się zmienić w sposobie prowadzenia procesu rekrutacyjnego, by potencjalni pracownicy czuli się lepiej.

Patrycja

@Ja, Twoje wpisy są bardzo chaotyczne, możesz je nieco usystematyzować? Rozumiem, że praca jest wyczerpująca, czy to jest dla Ciebie główna wada? Jakie dobre strony możesz wymienić? @Wojciech, dziękuję za odpowiedź. Czy istnieje możliwość dopasowania zmian? Pracodawca wypłaca dodatek nocny?

Wojciech
@Patrycja 22.09.2018 16:47

Patrycja, ale co ja mam usystematyzować ? Generalnie zakład zmierza ku swemu końcowi, cieżko jest znalezć człowieka który by chciał pracować w polifarbie na takich warunkach jakie są proponowane, w tej chwili praca tam to strata czasu. Co rozumiesz przez dopasowanie zmian ?? Jest wypłacany dodatek nocny .

Patrycja

@Wojciech, czy w związku z tym, że jest to praca fizyczna, zatrudniane są również kobiety, czy może jest to zależne od stanowiska? Czy praca jest zmianowa? Powiedz proszę, czy pracodawca wymaga doświadczenia. @Czarek, pod tym linkiem znajdziesz kontakt do firmy: http://www.dekoral.pl/kontakt Nie jestem pewna, czy można tam przesyłać CV, ale warto się dopytać. Daj znać, gdy zdecydujesz się na aplikację.

Wojciech
@Patrycja 04.09.2018 14:14

Kobiety zatrudnianie są tylko i wyłącznie na produkcję. Praca jest 3 zmianowa.

Ja

Jak chcecie przewalać 10 ton farb dziennie w pikingu i nie mieć możliwości na nic innego polecam szczególnie kulturystom nie wyrabiasz normy to jesteś ...ale teraz i tak tam nie ma komu robić bo nikt nie chce dawajcie nawet inwalidę przyjmą

Ja

Mobing w błoniu jak nie zostajesz na nadgodziny to zagadają cię na smierć ciagle tłumaczenia i dziwne zebrania o (usunięte przez administratora) marynie jak dużo pracy to nic nie przeszkadza a jak mało to nawet złe ze słońce swieci polecam nic tam nie osiągniesz

Ja

T

Patrycja

@bob, co dokładnie chciałbyś przekazać poprzez swój komentarz? Na pewno w firmie jest coś, co mógłbyś ocenić pozytywnie. Jak długo jesteś zatrudniony w PPG Deco? @Zainteresowany, jakie dokładnie kwestie są dla Ciebie ważne? Jasno postawione pytania mogą zwiększyć Twoje szanse na uzyskanie zadowalających odpowiedzi. Czy już aplikowałeś? Jeśli tak, możesz zdradzić, na jakie stanowisko?

Pająk Leon

Witam, poszukuje opinii na temat stanowiska technologa w r&d, zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem czego się spodziewać.

amen
@Pająk Leon 01.08.2018 11:41

Spodziewaj się zrobienia z siebie idiotę ;-) To ogłoszenie z pracuj.pl jest tylko dla picu. W rzeczywistości albo nie potrzebują nikogo na to stanowisko albo jest ono już obsadzone przez kolegę kolegi prezesa.

Pająk Leon

Oddział Wrocław

Pająk Leon

Mam na myśli zarobki, czy dużo nadgodzin, pensja na jakim poziomie

Zainteresowany

Chciałbym aplikować do firmy ale tak rzadko tu zaglądacie i nic nie mogę się dowiedzieć. Może ktoś napisze parę zdań?

Patrycja

@Praktykant, rozumiem, w takim razie czekam na dalsze informacje od Ciebie, napisz, gdy zdecydujesz się zatrudnić, oraz opisz swoje pierwsze wrażenie. Twoje komentarze także mogą przysłużyć się innym. Czy masz jakieś konkretne wymagania co do pracodawcy? Co jest dla Ciebie najbardziej istotne?

bob
@Patrycja 11.07.2018 13:09

Oddział Ostrów Wlkp. - Lewkowiec - porażka

Patrycja

@Praktykant, czy masz już jakieś wcześniejsze doświadczenia zawodowe? Zdecydowałeś się już przesłać swoją aplikację? Zachęcam innych pracowników firmy do aktywnego udziału w dyskusji, Wasze wpisy pomogą osobom poszukującym zatrudnienia.

Praktykant
@Patrycja 02.07.2018 15:42

@Patrycja moje jedyne doświadczenie zawodowe to półroczne praktyki zawodowe odbyte w trakcie studiów. Aplikacji jeszcze nie przesłałem, ponieważ jestem ciekaw opinii innych.

Praktykant

na jednym z portali znalazłem ogłoszenie dotyczące stanowiska SAP Projects Trainee. Proszę kogoś o wypowiedzenie się na temat zespołu, obowiązków, ogólnej atmosfery i szans na dalszą współpracę w tej części firmy.

Patrycja

@Tymon, jesteś zainteresowany pracą w tym miejscu? @top, możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? @Jacek, złożyłeś już swoją aplikacje do firmy? A może dopiero stoisz przed wyborem przyszłego pracodawcy? @Mola, powiesz nam coś więcej na temat pracy w tym miejscu? Twoja opinia jako pracownika z długim stażem będzie bardzo istotna.

Tymon

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Jacek

Słyszałem, że to dobry pracodawca , warto aplikować?

top
@Jacek 25.05.2018 18:15

nie ma po co - źle słyszałeś

Zainteresowana

Czy ktos z obecnych tu moze podac mi telefon do firmy domalux we wroclawiu. Nie mam mozliwosci telefonowania na 0800.

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w PPG Deco Polska? Podziel się swoją opinią. Ta informacja może okazać się bardzo istotna!

Zuza

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Mola

Pracuję w firmie PPG Deco Polska od 33 lat ! Powiem jedno - firma jest super, dba o pracownika i jego rodzinę.. Serdecznie Pozdrawiam Wszystkich

Tadek

Radek z Korytnicy jeszcze u was pracuje? bardzo dobry pracownik mowie o zakładzie w ostrowie wlkp

Ewelina

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!!

Adam

A wiecie jak atmosfera pracy w labie? Na stanowiskach technologa/młodszego technologa?

mistrz
@Adam 16.09.2017 14:29

odradzam - nie polecam ani techn ani lab

mistrz2
@Adam 16.09.2017 14:29

nie polecam! jesli jestes masochista i chcesz robic za meganiska stawke i bez mozliwosci rozwoju to smialo :/ no i byc gnebionym przez kierowniczke z zadna wiedza... i nie licz na zadna podwyzke przy przedluzaniu umow

monika bak

firma jedna z gorszych na terenie ostrowa wlkp balagan i nic wiecej aby jeden drugiego patrzy podp bez nazwisk tutaj pojedziemy zarobki male wiekszosc firm oferuje to samo ale idioci siedza i wierza ze bedzie lepiej mniejsza z tym porobilem 6 miecy i sam nie wierze ze taka firma moze istniec liderzy idioci i nic wiecej brak slow na ten zaklad ze to jeszcze tam istnieje

Zostaw opinię o PPG Deco Polska - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPG Deco Polska