PPG Polifarb Cieszyn SA

Adres: Chemików 16, 43-400 Cieszyn

NIP: 5480075264 KRS: 0000078667

PPG Polifarb Cieszyn SA
2 70 6 1

Opinie o PPG Polifarb Cieszyn SA

Melon

Firma bez perspektyw rozwoju. Dobra na początku po studiach-popracować rok i uciekać. Zarobki bardzo przeciętne jak na dzisiaj. Środowisko pracy trudne. Smród na halach i kontakt z substancjami rakotworczymi na dłuższą metę jest bardzo groźny dla zdrowia. Nikt na rozmowach kwalifikacyjnych o tym nie mówi. W zakładzie panuje wyścig szczurów i zła atmosfera. Ludzie uciekają

J.C.
@Melon 22.11.2018 07:47

chromian strontu dalej w użyciu?

Marta
@Melon 22.11.2018 07:47

Czy ze względu na warunki pracy w PPG Polifarb Cieszyn firma oferuje Wam pozapłacowe benefity? Wśród pracodawców popularne jest udzielanie dofinansowania na karty sportowe lub prywatną opiekę medyczną. Dlatego interesuje mnie, w jaki sposób ta firma nagradza swoich pracowników.

Gebels
@Melon 22.11.2018 07:47

Kołchozzz!

Marta
@Gebels 29.12.2018 02:07

Myślę, że powinieneś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać konkretnie, co masz przez nią na myśli. Ponieważ na ten moment może się ona okazać niezrozumiała dla obecnych na forum. Jest ona bardzo krótka, a to właśnie wyczerpujące wpisy są najbardziej oczekiwane przez użytkowników na wątku.

Szukający

Gdzie można aplikować żeby się dostać do PPG Polifarb?

Sebastian

@kosmos, czy pracujące weekendy w PPG Polifarb Cieszyn są wcześniej ustalane? Jak wygląda kwestia układania ewentualnego grafiku? Czy brane są pod uwagę Wasze dyspozycje? Rozwinięcie tego tematu przez Ciebie, może okazać się pomocne dla osób zainteresowanych pracą w tej firmie. Jesteś osobą zorientowaną w jej sytuacji, dlatego zachęcam Ciebie do aktywności na forum.

Szukasz pracy?

Marcin

Witam:) Czy jest organizowany jakiś transport pracowniczy do Polifarbu z Bielska-Białej? Jeśli nie, to czy jest może jakaś osoba pracująca tam z Bielska-Białej? Będę wdzięczny za kontakt tutaj.

kosmos
@Marcin 07.05.2018 12:43

Jest wiele osób, które dojeżdżają do PPG z Bielska lub okolic

Enzet

Witam, Mogę prosić o opinię kobiet które pracują na stanowisku laborantki kontroli jakości? Jak wygląda porządek dzienny? Na ktorym dziale najlepiej się pracuje, gdzie najgorzej, czy ma to w ogóle znaczenie? Polecacie dla młodych kobiet? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

Hftgh
@Enzet 08.05.2018 09:33

Od kiedy zaczynasz? Nic nie powiedzieli Ci na rozmowie? Praca z kobietami nie bywa fajna

Enzet
@Hftgh 09.05.2018 06:46

Za tydzień . Opisywali stanowisko na rozmowie ale dość ogólnie, chciałabym wysłuchać od strony praktycznej. Mówisz ze panie niezbyt sympatyczne :)?

Marto
@Enzet 09.05.2018 07:15

Na rozmowie z reguły mało mówią, a potem z czasem człowiek musi robić wszystko i jeszcze siedzieć w pracy po godzinach za darmo (teoretycznie do wybrania, ale praktycznie nie można odbierać godzin) była już nawet afera z PiP z tego powodu.

Enzet
@Marto 09.05.2018 09:10

Do wybrania? Z tego co słyszałam nadgodziny są wypłacane

Marto
@Enzet 09.05.2018 09:55

Problem w tym,że one nie są nawet do wybrania:-)poprostu znikają-mowie o tych w tygodniu. W sobotę i niedzielę roznie to bywa.

Hftgh
@Enzet 09.05.2018 09:55

Nic takiego nie powiedziałam tylko że różnie to bywa pracować z kobietami też niedługo zaczyna i też się obawiam Mi na rozmowie mówiłi że będę po godzinach siedzieć też masz 3 zmiany?

Zenon
@Hftgh 09.05.2018 13:21

Za sobotę na rękę ~200 zł za 8h, znam wielu pracowników i nikt nie wspominał żeby coś zniknęlo, czy nie było wypłacone

Enzet
@Hftgh 09.05.2018 13:21

Na 3 zmiany oczywiście, nikt nie wspominał o nadgodzinach w tygodniu

Hftgh
@Enzet 09.05.2018 16:33

Ciekawie czy były duże przyjęcia nowych ludzi jak myślisz?

Enzet
@Hftgh 10.05.2018 00:08

Do wielu moich znajomych, który składali CV, nie oddzwonili. Ciężko stwierdzić

kosmos
@Enzet 08.05.2018 09:33

Najlepsza praca jest na P3... się nie narobisz a laury zbierzesz

Dawid b

Interesuje mnie to jak wygląda system pracy na stanowisku produkcyjnym? Pracuję się od poniedziałku do piątku i weekendy wolne? Z góry dziękuję za odpowiedź

kosmos
@Dawid b 17.06.2018 13:50

Tak, właśnie taki jest system pracy w PPG... czasami trzeba przyjść w weekend ale to sporadycznie i tylko w sezonie

Sebastian

@Dawid b, czy otrzymałeś odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania? Myślę, że interesują one również innych obecnych na forum użytkowników. Czy byłeś zainteresowany rekrutacją do firmy? Czy ostatecznie zdecydowałeś się na pracę w PPG Polifarb Cieszyn?

Ja

Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć na temat pracy na stanowisku mistrz zmiany. Zastanawi art mnie dlaczego nie biorą z firmy tylko z poza. Dlatego?

Wilczur
@Ja 08.06.2018 13:52

Chodzi o to aby przyszły majster nie był "skumany" z załogą. Musi być z zewnątrz aby gonił ludzi i traktował z pogardą. Podobnie jest z wszystkimi umysłowymi i kierowniczymi stanowiskami. Tak to właśnie PPG dba o dobrą atmosferę w pracy

Hajer

Dodam tylko, że za czasów sigmy, kultura pracy w zakładzie była nieporównywalnie wyższa, były podwyżki, imprezy firmowe w przyjaznej atmosferze itp. Wraz z przejęciem zakładu przez PPG wszystko zmieniło się o 180 stopni na przestrzeni kilku lat. Pseudo oszczędności (oczywiście na pracownikach bo na przysłowiowe malowanie trawy na zielono wydaje sie miliony), kierownictwo z łapanki i wszechobecny chaos organizacyjny. Płakać się chce widząc co zrobiono z tego zakładu....

anonymous
@Hajer 06.04.2018 21:28

Nie ma szansy ze wroca te czasy?

Hajer
@anonymous 22.04.2018 14:28

Nie wrócą nigdy. Wręcz przeciwnie z roku na rok jest coraz bardziej beznadziejnie.

Sebastian

@Hajer a mógłbyś opisać czym dokładnie się zajmujesz w firmie PPG Polifarb Cieszyn? Czy wraz z przejęciem zakładu przez PPG doszło do przetasowań pracowniczych? Jak możesz, to podziel się opinią na ten temat.

Sebastian

@PPD a jak było za Twoich czasów w firmie PPG Polifarb Cieszyn? Czy podobnie jak przedmówca oceniasz, że atmosfera była daleka od idealnej? Może w rzeczywistości było zgoła odmiennie, podziel się swoimi wrażeniami. Zarobki miałeś godziwe, jak na standardy rynkowe?

PPD
@Sebastian 28.03.2018 12:19

Zarobki powyżej średniej krajowej, ale kiedyś był punkt w regulaminie, że minimalna płaca to 150 % minimalnej krajowej. Potem rozpoczęły się przyjęcia przez firmy zewnętrzne, nie wiem za ile ale raczej bliżej minimum niż średniej (nie wiem nawet czy medianę szło osiągnąć). Holenderski prezes, wiadomo, wymagał wyników, ale na festynach pił piwo z pracownikami, a zakładowa drużyna piłkarska grała w pomarańczowych strojach (narodowe barwy Holandii). Za PPG to zupełnie inna firma, chaos decyzyjny i organizacyjny (można mieć dwóch szefów równocześnie) powoduje opóźnienia, opóźnienia powodują poganianie, a poganianie powoduje stres.

Wiki

Atmosferę sami pracownicy sobie stwarzają! Będziecie wobec siebie życzliwi to będzie dobrze.

olimp
@Wiki 20.02.2018 21:07

Ameryki nie odkryłaś tym wpisem...Powiedz to kierownictwu....

olimp
@Wiki 20.02.2018 21:07

Ci co byli tak naprawdę życzliwi to już zostali w 95% zwolnieni albo sami spier...lili - takich tam nie potrzeba...

ByłyNajlepszy
@olimp 21.02.2018 14:54

Kierownictwo to banda (usunięte przez administratora) Wszystko robią by ta atmosfera pracy była do (usunięte przez administratora) Ale niestety im sie to nie udaje bo ludzie którzy pracują między sobą to ich maja w (usunięte przez administratora) i śmieją z nich. A skąd to wiem, sam tam pracowałem i miedzy pracownikami jest super ale kierownicy to szkoda słów na nich. Szybko szybko i pozniej wszystko jest jest do wyrzucenia i oczywiście wina pracownika nikogo innego i to nawiązuje do oddziału P3 których gorąco pozdrawiam z Rajchu ;D

PPD
@ByłyNajlepszy 23.02.2018 14:53

Wspolpracowalem z P3 za starych sigmowskich czasach, pracowales wtedy moze, czy znales juz tylko atmosfere z PPG?

Nikt

Nie polecam stres narzucanie obowiązków nie miła atmosfera i chore układy Brygadzista-Mistrz-Kierownik a pracownicy to pionki ich chorej grze nie ma miłej atmosferze w PPG i do tego panujący syf w około

Twoja stara

Jak "twój stary" napisał znają sie tylko na w cudzysłowiu "dokręcaniu śrubki", bo wątpie, że ktoryś z tych ciapaków umie przykręcić prawdziwą śrubkę. ????

Ktoś...

To co sie tam dzieje to istna porażka. Brygadziści to totalni nieudacznicy i osoby które nic nie wiedza na temat pracy. Kierownictwo to to samo, ludzie brani z ulicy i są kierownikami. Praca ciężka w smrodzie, pyle, i w złej atmosferze. Natłok obowiązków jest wprost nieadekwatny do wypłaty... NIE POLECAM, ludzie pracy za te same pieniądze jest tyle ze tylko wybierać. I to nie pracodawca sobie wybiera pracownika tylko Wy sami sobie go wybierzcie takie mamy czasy ze sami ustalamy warunki, a nie pracodawca. PPG omijać z daleka

Flips

Najgorsze jest to że zarząd celowo zatrudnia Takich idiotów- pseudokierownikow ponieważ idiotami łatwo jest manipulować i dając im grubą kasę(tylko kierownictwo taką dostaje) Ci idioci jedzą z rączki i zrobią wszystko co im amerykanie każą byle tylko ich nie wymienili na kolejnych półgłowków ( z reguły tak się dzieje po kilku latach). Cwaniakują przed pracownikami a przed wizytą dyrekcji z europy (usunięte przez administratora) pod siebie. Przypomina to czasy głębokiego PRL-u i stalinizmu.

Twój stary

Banda(bo inaczej się tego nazwać nie da) zarządzająca, to zwykłe matoły z wybujałym ego, bez pojęcia o produkcji, całą robotę odwalają za nich mistrzowie i zwykli pracownicy, bo niestety znają się tylko na "dokręcaniu śrubki". Ogólnie atmosfera coraz gorsza, stres coraz większy, do tego absurdalnie kretyńskie przepisy BHP, brak podwyżek przy coraz większym natłoku obowiązków. Załoga zredukowana do minimum, jeden pracownik musi umieć wszystko, bo "bystrzakom" z kierownictwa muszą się zgadzać słupki.

cieszyniok

Worker- ty chyba reprezentujesz dział HR albo pomyliły Ci się zakłady. Ciekawe rzeczy tutaj piszesz... podwyżki corocznie 200zł,premie na karpia. Skoro masz takie warunki to chyba jesteś pociotkiem prezesa, bo ja pracuje tutaj 12 lat I pierwszy raz słysze, że mamy tu takie rzeczy. Ty chyba nie wiesz co to jest dobry zakład. To był dobry zakład 15-10 lat temu kiedy wszyscy zazdrościli pracy w polifarbie. Odkąd pojawilo sie PPG dla pracownika jest tylko gorzej i coraz większy wyzysk.Teraz to zwykły moloch korporacyjny jakich dziesiątki w regionie. W temacie BHP się w ogole nie wypowiadaj. Jedna wielka paranoja. Mówi się o wysokim poziomie BHP- proponuję popracować na drugiej zmianie kiedy władza już nie chodzi I firmy na oddziałach robią co chcą I jak chcą. Jak dla mnie okręt płynie na dno.

Worker

Pracuję tam ponad 2 lata mogę potwierdzić to ,że nie oddzwaniają po rozmowie.Jednak nie porównujmy np. zarobków w biedronce i ppg przykładowa pracownik na start dostaje 2,8k+20 % premii+dodatki nocne ,łącznie wychodzi 2,7-2,8k netto dla osób z najniższą zakładu podwyżki są coroczne ok 200 zł.Dodatkowo dochodzą wakacje pod gruszą ,na koniec roku dodatek od zysków zakładu,200 zł na krapia+socjal. Co do pracy stawia się dużą wagę do bhp niejednokrotnie jest to uciążliwe,ale nie można powiedzieć ,że praca jest ciężka wręcz na początku nie mogłem uwierzyć ,że tak się tutaj pracuje.Wiem ,że wiele osób z pracowników nie otrzymuje podwyżek ,ale mają stawki po 3,5k co jak na pracownika produkcji w takim mieście jest bardzo dobrym zarobkiem.Wiele osób nie docenia tej pracy a mogli pracować w innych fabrykach za 2k brutto gdzie nie ma możliwości odejścia od maszyny na więcej niż przerwa

kuśka

Potwierdzam przedmówców. Dałem się złapać na obiecanki HR, na szczęscie już mam gdzie uciec I pier...lne wypowiedzeniem wkrótce. Gorąco odradzam

janko

Nie warto. Tą firmę i klikę zarządzającą można porównać do stolca zawiniętego w piękne złotko. Zresztą jak się zatrudnisz(czego Ci nie życzę) to się przekonasz.

Zenek z Cieszyna

Witam, zamierzam aplikować do tej firmy. Chciałbym zapytać ludzi pracujących tam obecnnie jakie sa place na początku? Jako. Operator urządzeń, albo na laboratorium? Bo tylko takie ogłoszenia sa na ox... I czy warto wogole sie tam zatrudniać?? Pozdrawiam

Formen

Jezeli masz ochote codziennie wdychać opary substancji rakotwórczych i mutagennych , żywić się amerykańską propagandą sukcesu i mieć do czynienia z amerykanskim stylem zarządzania w polskim postkomunistycznym wydaniu to aplikuj do tej firmy- jeżeli nie masz na to ochoty- wybierz biedronkę. Zarobki porównywalne a atmosfera na plus do biedronki.

Master

Witam, Firma na pozór dobra, jednak to tylko pozory. Zero jakichkolwiek możliwości awansu. Na jakie stanowisko zostaniesz przyjęty na takim będziesz pracował. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to plusem jest jego terminowość i nic poza tym. Firma zarządzana jest przez młodych managerów którzy mają delikatnie mówiąć "przeciętne" pojęcie na temat zarządzania w powierzonych obszarach. Brak podwyżek od ponad 6-ciu lat. Ogólnie totalne Dno- Nie polecam

monomack

Witam firma chętnie zaprasza na rozmowy kwalifikacyjne jednak potem nastepuje dluga cisza i brak odpowiedzi na emaile a odbieranie telefonów tez mocno kulej dopiero po dlugich straniach mozna uzyskac odpowiedz. Brawo prężnie działajacy dział HR.

wiesiek

Zgodzę się z opinią ze firma wygląda dobrze ale tylko na zewnątrz. Traktowanie pracowników czy to pracujących pod firmą czy to z firm zewnętrznych coraz gorsze. Niektórzy nie wytrzymują już tego psychicznie. Na przykładzie tej firmy widać jak to z Polski zrobiono kraj niewolników.

akiro

trenkwalder najgorsza firma na ziemi ściągają kase z PPG a my biedni robotnicy robimy co wszyscy co są przyjęci pod PPG a stawki mamy trzy razy mniejsze nie licze wszystkich innych dokładek finansowych a napiszą sobie jeszcze że to firma z Przyszłością nawet dla dzieci paczek nie zrobili ani na KARPIA nic nie dali myślą tylko o sobie, ale kierownikom działów i innym porozdawali gadzety żeby się wkupić można powiedzieć że była firma LABOR była ok i szło załatwić wszystko

KOBIETA

Super firma ale tylko na zewnątrz rz w środku gnije jest coraz gorzej.Zmusza etatowych pracowników do zwalnianie sie i zakładania samodzielnej działalności gospodarcze tzw.samozatrudnienia,a potem zalega z płatnościami za ich usługi. Potem ludzie nie maja za co żyć a ZUS i podatki trzeba zapłacić tylko pytam z czego. Usiłujesz wyegzekwować jakąś informacje w jej firmie, to nikt nie jest na nic odpowiedzialny. a księgowość i obsługa finansowa jest w Brnie i "sory" oni płacą kiedy chcą.Dyrektorzy są na kontraktach max 4 lata a reszta siedzi cicho i udaje że jest wszystko w porządku. Musze to powiedzieć jej to będą najgorsze święta w moim życiu nie mam nawet na opłaty za prąd a gdzie życie.

anonim

Ciągają po rozmowach kwalifikacyjnych a nawet nie dadzą odpowiedzi. Brak profesjonalizmu. Na rozmowę chcą zaprosić "na już" - padła nawet propozycja w ten sam dzień, w który pani z HR dzwoniła. Byłam dwukrotnie na rozmowie, po drugim razie w ogóle się nie odezwali. Dzwoniłam miesiąc czy dwa późnej zapytać czy jest już odpowiedź, to twierdzili, że są jeszcze w trakcie procesu rekrutacyjnego i na pewno się odezwą jak zostanie rozstrzygnięty - bzdura. Kandydata do pracy traktuje się bez szacunku.

Zostaw opinię o PPG Polifarb Cieszyn SA - Cieszyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPG Polifarb Cieszyn SA