Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o GOOD JOB Alicja Nowak

Pracowałeś w firmie GOOD JOB Alicja Nowak i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pawel - 2014-03-15 10:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krystian - 2013-09-18 13:15:35]:
Nie mam pojecia jak wy to liczycie ? bus ,ubezpieczenie i mieszkanie wszystko wychodzi fatalnie otóz wam powiem z doswiadczenia swojego 5 letniego zza granicy z holandii? przykładowo chata kosztuje 75 euro,ubezpieczenie 20 max 20 to daje 95 euro wyzywienie dajmy na to jak ja wydawalem po 30 euro tygodniowo spokojnie wystarcza uwierzcie to jest razem 125 i teraz .Teraz tak tygodniowo dajmy na to macie 30 godzin przecietnie stawka 6 na czysto euro 6x30 to 180 na czysto podkreslam na czystko juz po odciagnieciu wszystkiego netto tyle 180 euro bo brutto stawka jest 9 euro wiec nie rozmumem co nie ktorych a jak dostajecie mniej jestescie robieni w najpopularniejszego BALONA dziekuje aha i walczcie o swoje o to co wam sie nalezy jak umiecie liczyc tabliczke mnozenia to jest juz ok bez pobrazy pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-03-15 11:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokańczając swój post bo musze wam wyjasnic zebyscie nie dali sie rolowac te 180 euro przy minimalnych godzinach 30 stu bo zazwyczaj powinno byc 40 jak to w normalnej firmie zatrudniajacych ludzi sie dzieje ale ok jest 30 to teraz tak 180 to tygodniowka razy 4 tygodnia daje nam 720 min bo dochodza wakacyjne i zwrot ubezpieczenia jeszcze ale to pozniej wiec macie 720 dajmy na to ,teraz minus 125 x 4 to daje 500 zostaje na czysto 220 na miecha przeliczajac na pl to macie 880 szczerze wiem malo ale do tego co miesiac podklreslam co miesiac nalezy wam sie 88 euro za ubeziecznie naj znależć w holandii jakas ksiegowa ktora wam to obliczy i bedzie cacy wiec do tych 220 dodajemy 88 euro to mamy 308 euro nie kazde biuro idzie na to ze co miesiac ale spokojnie nawet jak nie to ksiegowa wam to ogarnie i na koniec roku od danych miesiecy przepracowanych obliczy wam ile np miesiac to 88 euro tak przepracowalisci np 5 wyjdzie 440 wiecej i tak dalej takze nie jest zle tylko pamietajcie jeszcze raz podkresle co wam sie nalezy i pamietajcie ze wam cie to nalezy ze tak powiem jak psu buda pozdrawiam kumatych i tych co wyjada lub juz tam sa .
zdjecie uzytkownika
Oki doki - 2014-03-17 11:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca za granicą jak najbardziej ale na swoją "rękę" do tego trzeba znać przynajmniej język angielki albo zawszę (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
mmm - 2014-03-17 12:53:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Oki doki - 2014-03-17 11:31:44]:
jest nowe ogloszenia na pracuj.pl , order picker w WAALWIJK ktos skomentuje prosze?
zdjecie uzytkownika
bobi - 2014-03-24 16:29:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jedzie ktoś teraz 26.03.2014 w tą środę do Boslaan 1?
zdjecie uzytkownika
boba - 2014-04-01 13:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wróciłam z pracy załatwionej mi przez ta firmę w marcu. Byłam od listopada. Najważniejsze jest to, że Cię nie oszukają. Wyślą do kolejnego pośrednika ( już holenderskiego, w moim przypadku był to TMF Jobs) Mieszkanie na mnie czekało, Ludzie u których miałam przenocować byli powiadomieni o moim przyjeździe a następnego dnia dostałam pokój w sympatycznym mieszkanku. Pracę miałam, raz lepszą raz gorszą ( tak to jest jak pracujesz jako pracownik do wynajęcia) Wysyłaja Cie tam gdzie akurat potrzebują ludzi. Ja miałam jechać zbierac pieczarki i zbierałam ale tylko przez miesiąc. Potem zaliczyłam kilka innych prac ( często rzeczywiście przy pieczarkach) Pośrednik holenderski ( teraz już pisze o firmie TMF Jobs ) wypłacał kasę na czas, oczywiście oni żyją z naszej pracy, czyli kokosów to tam się nie zarabia, ale zawsze coś. Jak jest w miare ok to dostaniesz 200 euro tygodniówki na rekę. Odliczą sobie już mieszkanie, podatki, ubezpieczenie. Ale bywało też ze dostawałam 150 E na tydzień. Zrzucam winę na bardzo kiepski moment w roku w którym tam wylądowałam. Z firmą Good Job po przyjeździe do Holandii nie ma się już nic wspólnego. Ludzie, którzy opowiadają Ci ile dokładnie będziesz pracować godzin i co dokładnie będziesz robić nie do końca mówia prawdę bo po prostu tego nie wiedzą. Warunki mieszkaniowe były ok. Ja miałam lux malinę bo dostałam jedynkę. Ale bywają w mieście Weert pokoje 4 osobowe, wtedy już jest hard core. Ale zawsze już na miejscu można poprosić koordynatorkę o zmianę mieszkania. Grzecznie, kuluralnie nie robiąc zadymy da się wszystko załatwić.
zdjecie uzytkownika
bozena - 2014-04-04 13:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W TMF u Mariena jest fajnie, ale jak jedziesz do pracy przy warzywach, owocach i na pole, to niestety juz tak nie ma. Stawki smieszne, w umowie niby 40h/tydz a jak przyjezdzasz to sie okazuje ze siedzisz(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-04-30 12:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam jechać po 7 maja na orchidee i nie wiem czy sie zalapac. Nie wiem też czy za mieszkanie trzeba z gory placic. Pierwszy raz jade za granice do pracy.
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-05-03 15:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sobie odpuściłam przy urządzaniach mobilnych!!! Umowa dla mnie to jedna wilka porażka i chyba jakiś analfabeta ją pisał!!! Proponowano mi też orchidee ale "nie dziękuję" ;] Poproś koniecznie o umowę i przeczytaj uważnie!!!



zdjecie uzytkownika
wiki - 2014-05-03 18:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli nie skorzystałaś z oferty od Good Job? po za konstrukcją oferty inne rzeczy były w porządku ?
zdjecie uzytkownika
wiga - 2014-05-05 15:25:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś się wybiera do pracy przy urzadzeniach mobilnych? ? Czy ktoś słyszał coś o tej pracy - czy cięzko i jak warunki mieszkaniowe. Z góry dziekuję za odp
zdjecie uzytkownika
;) - 2014-05-06 18:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiga - 2014-05-05 15:25:33]:
jak Pani może to proszę o kontakt
avi120@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Bick31 - 2014-05-18 23:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiga - 2014-05-05 15:25:33]:
ja się wybieram. Wysłałem aplikacje ale czy zadzwonią??? :D
zdjecie uzytkownika
dorcia18 - 2014-05-19 13:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ktos wyjezdza 20 maja do Holandii do plewienia? I czy dostaliście wiadomość z dnia na dzień?
zdjecie uzytkownika
forseco - 2014-05-24 02:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jedzie ktoś na mrożonki?
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-05-24 13:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjeżdżaliście już w ogóle na podobne pracę z Good Job? firma jest rzetelna i można jej w pełni zaufać?
zdjecie uzytkownika
sergiusz - 2014-06-06 17:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PROSZE O OPINIE JAK PRACUJE SIE W FIRMIE GOOJOB CHODZI MI ,CZY WYPACJA ZGODNIE ZE STAWKA WIEKOWA,PLACA NADGODZINY WEDLUG STAWEK,JAK WYGLADA MIESZKANIE MOJ ADRES;majsterkrk@interia.pl SERDECZNIEDZIEKUJE
zdjecie uzytkownika
A1 - 2014-06-12 12:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy jest ktoś, kto otrzymał propozycję wyjazdu do pracy na produkcji przy obszywaniu mat samochodowych? Holandia Schindel
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-06-12 15:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie z kolei interesuje czy ktoś z Was może wyjeżdżał już do Holandii do pracy z urządzeniami mobilnymi ?
zdjecie uzytkownika
mat90 - 2014-06-20 13:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś już pracował z good job??
Mam wyjazd po weekendzie.
Ktoś cos?
zdjecie uzytkownika
skubi - 2014-06-21 02:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mat90 - 2014-06-20 13:16:53]:
hej. Spróbuje jeszcze raz. Czy wyjeżdżaliście ostatnio z Good Jobem? możecie powiedzieć jak warunki w Holandii?
zdjecie uzytkownika
kael - 2014-06-23 13:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Również jestem ciekawy jakie warunki płacy, mieszkaniowe są po drugiej stronie granic. Po wypowiedziach, wnioskuję że raczej nie wyjadę. Z prostych przyczyn. Jedną z nich, to 150-200 euro tygodniówka. W mojej branży, mam na myśli logistykę, zarabiamy od 350 euro w górę za tydzień. Chyba jednak odpuszcze sobie.
zdjecie uzytkownika
Kael - 2014-06-23 13:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ze zwykłej ciekawości próbowałem zadzwonić do nich. Po dwóch telefonach, usłyszmy automat sugerujący zajętość tzw. rekrutantów :) A numer telefonu wziąłem z ich strony. Zaiste, ciężko jest z nimi porozmawiać.
zdjecie uzytkownika
kael - 2014-06-25 20:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po rozmowie telefonicznej, odmówiłem współpracy. Pozostawię moją opinię bez komentarza.
zdjecie uzytkownika
Zizou24 - 2014-07-15 18:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie,
dostaliśmy z dziewczyną propozycje wyjazdu do pracy do Holandii za pośrednictwem GoodJob. Oferta dotyczy pracy na magazynie przy pakowaniu urządzeń typu smartfony czy konsole w miejscowości Oss lub Venray. Czy ktoś z Was wyjechał do pracy do tych miejscowości? Wiem, że pół roku temu mieli podobne ogłoszenie. Stąd nasuwa mi się kilka pytań:

1) wyjeżdżamy jako para. Pani konsultantka zapewnia nas, że zakwaterują nas razem w dwuosobowym pokoju i dostaniemy oboje pracę na jednym magazynie. Czy wyjeżdżały za pośrednictwem GoodJob pary, a jeśli tak to pokrywają się te obietnice czy nie?
2) Czy na miejscu jest ktoś z ich strony do kogo można się zwrócić w razie problemów czy zostawiają ludzi na pastwę losu?
3) Czy wypłaty są terminowe?
4) Czy opłatę za zakwaterowanie i ubezpieczenie trzeba ponieść przed pierwsza wypłatą, czy odliczają to dopiero po przepracowaniu pierwszego tygodnia?
5) Konsultantka zapewnia że prace dostaniemy z marszu... z opinii, które czytam wychodzi że niekoniecznie tak musi być. Można ufać ich zapewnieniom czy raczej omijać szerokim łukiem?

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GOOD JOB Alicja Nowak
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x