brak logo

Ratophone

Buk

Opinie o Ratophone

Klient76 2011-03-04 09:42:35
Pracodawca, który nie szanuje swoich pracowników...pracownicy pracowali podczas zimy ( przy mrozach -15st.) bez ogrzewania, zmuszani do obsługi klientów w tak ciężkich warunkach. Jako Klient zrezygnowałem z podpisania umowy ponieważ nie wyobrażałem sobie przebywania w takim zimnie przez czas wypisywania umowy przez pracownicę.Podczas wizyty piętnastominutowej w salonie wyskoczyły trzy razy korki od prądu, powodując za kazdym razem włączanie komputerów i wpisywanie umowy od nowa.Zadaję sobie pytanie jak sprawne są telefony,które przeleżały tam zimę?Samego pracodawcę zapraszam do salonu w Buku....usiądź człowieku i popracuj w takich warunkach.Jako klient nikomu nie polecam...żal pracowników!
2
RIP 2012-02-10 20:24:53
Jak to dobrze, że czasy takich miernot jak ta firma znikają powoli z powierzchni ziemi. Firma jako pracodawca-totalna klęska-w sumie to trudno znaleźc organizację gorszą od firmy Ratophone- zarządzanie, administracja i księgowośc totalne dno. Dlatego rada dla konsultantów to Wy jesteście największym kapitałem tej firmy-macie potencjał i marnujcie go w tej firmie za tak marne pensje i w tak skrajnych warunkach- zmiana na innego pracodawce- jakiegokolwiek jest zmianą na lepsze:)
2
nick 2013-06-21 16:11:19
RatoPhone, Ratophone?
Ludzie trzymajcie się zadala od tej firmy! Kłamstwo goni kłamstwo!
Na rozmowach kwalifikacyjnych rozrysują system premiowy i prowizyjny. Złotego slonia obiecają w srebrny cylofanie.
Wymagają doświadczenia w branży, dyscypliny, dyspozycyjności - a sami nic nie oferują poza dorobieniem się garba.
Brak jakiego kolwiek profesjonalizmu wbrew temu co piszą w ogłoszeniach.
Zdobywają wszelkie nagrody w kategoriach najgorszego pracodawcy roku.
12 godzin pracy przy komputerze na nogach cały dzień przez 7 dni w tyg, a w skierowaniu na badaniach do lekarza medycyny pracy pisze "brak warunków szkodliwych"
Kierowniczka regionalna? Raczej kierownik zamieszania regionalnego. Opieszała, z pozoru kobieta do rany przyłóż a jak chcesz cos zalatwić z nią to graniczy z cudem.
Dyrektor sprzedażowy bije mistrzostwa w czepianiu sie pierdół i pisaniu chamskich e-maili.
Panie z administracji (biura), szkoda się rozpisywać.
Telefony służbowe na podsłuchu, komputery firmowe monitorowane, spiski, kablowanie w firmie.
Tylko wymagają wszystkie i ponad obowiązki które się ma.
Warunków do pracy brak, jak czegoś nie ma, a jak już jest to zazwyczaj nie działa. Zgłaszasz problem to Ci powiedzą że tylko wymyślasz.
Że generujesz zła atmosfere w firmie. Pensja? Miesięcznych opłat nei jesteś w stanie zrobić z niej.
Cwaniacy jakich mało, bezczelni, nie słowni i klamią na potęgę.
Zastanówcie się zanim zaczniecie aplikować na jakie kolwiek stanowiska u nich.
2
ANONIM 2013-08-07 19:14:16
A ja się w ogole nie zgadzam z ta opinia drogi kolego. Z wyżej wymieniona kierowniczka regionalna pracuje mi się fantastycznie, wyplaty na czas, premie rozliczane terminowo. A TELEFONY NIE SA NA PODSLUCHU panie T, kto Ci takich bzdur naopowiadal?!I na Boga pomysl trochę, ze zwykly szajsowaty klasyk nie ma aplikacji do podsłuchu. Ale takie jazdy trzeba leczyc bo cierpisz na manie przesladowcza 0_0 Jest to najlepsza praca jaka miałem od daaaawna!!!! Ale jeżeli ktoś odwala takie numery jak Ty drogi T, to się nie dziw, ze cie tam nie szanowano!!!!!!!!!!!!!!
ZadowolonaKonsultantkaRato 2013-08-08 18:38:19
Ile ludzi tyle opinii, czasem sa zle czasem gorsze.
Zeby oceniac firme w ktorej sie pracuje czasem warto spojrzec obiektywnie na swoja prace.
Jesli ktos nie spelnia okreslonych oczekiwan przelozonego i nakreca negatywnie reszte zespolu swoim jadem i niezadowoleniem, nie moze sie spodziewac, ze bedzie "pracownikiem miesiaca" glaskanym po pleckach. Zaprzeczam ze Rato nie wyplaca pieniedzy - wyplaca, prowizje rowniez, jak i dodatkowe pieniadze ktore sa bonusem za dobra sprzedaz. Ja jestem zadowolona. Mam rade na przyszlosc jak chcesz cos zmienic to zacznij od siebie. A akcja z podsluchami mocna.... Szczegolnie ze kazda strefa zakladala sama skype czy e-mail i kazdy hasla ustawil jakie chcial. Nie wiem w jaki sposob niby Rato mialoby dostep do komputerow MSHP przeciez to absurd. Telefony na podsluchu - ok tylko po co? Jak Cie to tak bardzo dotknelo zglos sie do trudnych spraw - material na odcinek idealny ;)
oszukany 2013-10-05 12:47:55
Czy firma Ratophone nadal stosuje zasadę tzw. bezpłatnych szkoleń, będących de facto bezpłatnym wyłudzeniem pracy przez kandydata do pracy?
Mnie to spotkało w ich siedzibie na Świerczewie w Poznaniu.
2
anonim 2013-12-13 00:09:27
Hmmm ja wlasnie skonczylem swoja przygode z ta firma.(usunięte przez administratora)Groza ze jezeli nie zrobisz np 3aktywacji to nie zaplaca za ten dzien pracy chociaz wg umowy musza.(usunięte przez administratora)
1
Xmen 2013-12-13 00:13:37
Ja wam mogę tylko powiedzieć, że gorszej firmy w życiu nie widziałem.(usunięte przez administratora)
1
anonim 2013-12-13 00:18:23
Zgadzam sie z przedmowca. Kazdy traktuje to jako zapchajdziure przed znalezieniem normalnej pracy
2
ktos 2014-01-13 12:27:12
Firma tragiczna, nie wypłaca pieniędzy w terminie, regionalna (usunięte przez administratora)totalnie nie ogarnięta a kadry to już szkoda gadać, jeden wielki bałagan, nikomu nie polecam.
1
sara 2014-01-27 21:45:30
Tragedia,cóż więcej mowic-absolutnie nie polecam jako pracodawcy! Zero szacunku dla potencjalnych pracowników,zero profesjonalizmu! Kadra kierownicza obiecuje złote góry, nie dotrzymuje słowo. Brak słów
1
oszukana2 2014-01-28 00:03:44
Sara, zgadzam się. Do tego jeszcze dwa niepłatne dni pseudoszkolenia, podczas których kierownik wmawia Ci jaka to cudowna prace dostałeś a potem nie raczy nawet oddzwonić(usunięte przez administratora)
2
nowa w rato 2014-01-28 16:27:01
Nawiązałam właśnie współpracę z rato w strefie Orange. Mogę powiedzieć, ze z góry zakladam, ze długo to nie potrwa. Wcześniej ktoś napisał, ze rato to taka zapchaj dziura w okresie poszukiwań normalnej pracy.zgadzam się. Kierownicy myślą, ze ktoś jest naiwny i uwierzy w te ich obiecanki cacanki. Jassnee...miejsce pracy też slabe, dziwne grafiki zmian, w sumie praca bardziej przypomina akwizytorstwo niż prace konsultanta-sprzedawcę.najsnieszniejsza jest pseudo pani kierownik, która dosyc ze sepleni to jeszcze nie dotrzymuje terminów i nigdy nie załatwia danych spraw do końca. Ogólnie jestem na nie ale miesiąc wytrzymam bo muszę. Potem niech szukają kolejnych naiwnych.
1
Ex pracownik 2014-02-12 17:32:44
Odradzam jakąkolwiek współpracę z kilku powodów:
- obiecywanie "złotych gór" (jak już kilka osób wspomniało)
- narzędzia pracy: żadne!
- niekompetencja przez duże N
-(usunięte przez administratora) - rotacja pracowników wręcz niewyobrażalna,(usunięte przez administratora) ... i tu lepiej zakończę, bo zaczyna mi się ciśnienie podnosić ...
1
Exe 2014-05-22 23:19:02
Zgadzam się ze wszystkimi komentarzami powyżej.
1
rik 2015-01-15 02:35:33
Na ich stronie jest ogłoszenie na to stanowisko, doradca mobilny. Nie wymagają zbyt wiele, bowiem to wykształcenie średnie i prawo jazdy. Polegać ma to na aktywnym pozyskiwaniu klientów Orange. W ogłoszeniu napisali, że wynagrodzenie to podstawa i prowizja, ale może ktoś to bardziej uściślić? Pozdrawiam.
felix 2015-03-28 22:50:05
Firma Rato powstała w 2000 roku . Od początku działalności byli Partnerem PTK Centertel i zajmowali się sprzedażą usług Idea. Są jedną z większych tego typu firm które urzędują w Poznaniu. Jeśli chodzi o sytuacje pracowników w tej firmie... to może niech sami się wypowiedzą, bo z tego co wiem zdania na temat pracy tutaj są podzielone
NIR 2015-04-12 23:58:47
Miałem (nie) przyjemność rozmów z Panem Baloniakiem,
nie wiem jak się w firmie pracuje, ale po rozmowach z nim i stwierdzeniu jego niekompetencji, wiem, że praca tam nie wróży nic dobrego, żenujący poziom.
niedoszły 2015-07-19 18:11:44
Szczerze odradzam tą firmę, nigdy w życiu nie spotkałem się z taką niekompetencją, aplikowałem na stanowisku RKS, przeszedłem 3 rozmowy ( na jednej był nawet przedstawiciel Orange Polska ) dostałem pozytywną odpowiedź od Pana Arkadiusza Baloniaka, zwolniłem się z pracy, żeby podpisać umowę z Rato, miałem zacząć od 1 maja, wszystko było dopięte na ostatni guzik, 30 kwietnia zadzwoniłem do p. Arkadiusza, gdzie i na którą godzinę mam się stawić do pracy, a on mi powiedział, że nie udało się jeszcze przejąć wszystkich salonów, ale żebym był cierpliwy, pewnie w czerwcu się uda, przez miesiąc nie szukałem pracy, myślałem, że mam doczynienia z poważną firmą i z poważnymi ludźmi, otóż nie miałem racji minął już ponad rok i nie dostałem od p. Baloniaka żadnej informacji, a on nie raczył odebrać odemnie telefonu (bagatela dzwoniłem z 90 razy), na maila też nie odpisał, ogólnie nie przejąłbym się zaistniałą sytuacją, gdyby nie drobny szczegół, zostałem bez pracy, z całego serca odradzam kontakt z tą firmą, nikt mnie nigdy tak nie potraktował, straszna żenada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i 5metrów mułu.....
ps. mam nadzieję, że karma wraca panie Arkadiuszu ...
1
gf 2016-05-15 20:30:28
serio @janek ta firma połączyła się z orage? Myślałam że to inna firma połazyła się z orange. Nie słyszałam powiem szczerze o tego typu trasferze, a to jest dość ciekawa informacja. mozesz powiuedzieć coś wiecej w tym konkretnym temacie tego przejścia?
Zostaw swoją opinię o Ratophone - Buk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ratophone