witajcie! jeszcze się uczę ale planuje popracować na wakacjach, mogę nawet zmywać naczynia :) znajdzie się coś dla mnie?
wielka szkoda, że ta piekarnia już nie działa - chlebek był pyszny, super wypieczony a szczególnie przypadł mi do gustu chleb barowy. Nigdzie nie mogę spotkać o podobnym smaku. Był super tylko w tej piekarni. Żałujemy że już jest nieczynna.
Jeju naprawdę? Ale jako firma jest nieczynna, właściciele chyba nie zapomnieli jak się piecze ten pyszny chleb, o którym piszesz. Myślisz, że wznowią w jakikolwiek sposób działalność? Może sprzedaż pieczywka online lub na zamówienie tak jak kiedyś mleczko nosili pod drzwi, żeby pozbyć się kosztów lokalu? Jakby ktoś z piekarni tu zajrzał to w razie czego mam głowę pełną pomysłów na biznes. ;)
Aktualnie pizza "boungiorno" przy ul.Melomanów, jest prowadzona przez Ratyńskiego. Często kręci też tam placki, polecam wpaść, spróbować ????
Kupiłem chleb razowy i pełnoziarnisty z piekarni Ratyńskiej. W obu chlebach był wyczuwalny jakiś drobny piach, aż chrzęściło w zębach. Obejrzałem dokładnie chleby oraz składy zastanawiając się czy to może jakiś składnik który się nie rozpuścił. Natrafiłem zębami na na tyle duży kawałek że mogłem to wziąć w palce i obejrzeć. Wyglądało jak ułamek jakieś żwiru, lekko przeźroczysty, nie miało to żadnego smaku. Wiecie jak to przyjemnie natrafić zębami na kamień... Zadzwoniłem do piekarni, jednak nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, kobieta powtarzała że nie ma pojęcia, to nie możliwe aby był piasek ze względu na maszynowy sposób produkcji i że jak chce to mogę chleb wyrzucić, to nie ona wkłada składniki do chleba, wiec się nie poczuwa do wyjaśnienia sytuacji, przeczytała mi jedynie skład który ja też mam na opakowaniu, i mówiła że nikt nie dzwonił ze skargą tak jakby dla mnie to miało w tym momencie jakiekolwiek znaczenie. Mąka się im wysypała na ziemię i zamietli z powrotem? Nie wiem... W każdym razie NIE POLECAM I BĘDĘ UNIKAŁ ICH PRODUKTÓW
Wg mnie to firma pana "Janusza". Dziś rano, wraz z dostawą pieczywa dostałem informację, że od JUTRA "firma" kończy działalność. Żadnych szans (weekend) na znalezienie innego dostawcy. Pan "Janusz" widać ma wszystkich i wszystko w (usunięte przez administratora)
To mała piekarnia? Ilu jest tam pracowników ?
A ile może zarabiać taki piekarz ? Pewnie najniższa krajowa nie?
a drugie co to administrator nie powinien szczuc psow ,bo te psy sa dzikie i za agresywne ,takie psy powinny byc w izolatce w ciurmie
witam pracowalam 3 lata i co piszecie wam jak nie jest wstyd opisywac takie brednieto bzdury wymyslone wlasciciel ciezko pracuje mm,powinni zalozyc wam sprawe za niszczenie firmy i o pomowienie mmmilion zl kary dla was buraki cuktrowe to byscie moze sie wychowali puste wydmuszki
Tak dobrze się tu pracuje, że nie ma chętnych do pisania? Myślę, że gdyby było inaczej to wrzało by forum!!
@Pracownik jesteś pracownikiem Piekarnia Ratyński? Generalna zasada mówi o tym, że fundamentem porządku jest porządek zachowany przez pracowników na ich miejscach pracy. Czy w piekarni ktoś tę czystość kontroluje? Na jakim stanowisku w piekarni pracujesz?
Sanepid do tej piekarni by się przydał zero higieny smród robale patole pracują chlaja ciągle sprzątaczka to chyba nigdy nie sprzatala
@Mateusz a czy zgłosiłeś producentowi zaistniałą sytuacje? Takie zgłoszenia są niezbędne, często wykluczają ponowne takie same sytuacje. Twój głos w tej sprawie jest bardzo ważny.
Co drugi to cpa gruby Lewandowski wichura
Nie wszyscy tak narzekają na pracę na produkcji @predon.
Dla firmy kodeks pracy to abstrakcja.Ratyński ma swój kodeks pracy,gdzie nie potrzeba badań lekarskich,szkoleń bhp,ppoż,środowísko pracy jest niebezpieczne-śliskie podłogi,rampa z której bardzo łatwo spaść itp,wypłata w kopertach nijak mająca się do umowy-jeżeli wogóle taką dostaniesz,ogólnie firma na bakier z przepisami prawa-nie dla uczciwych,szukających stabilnej,uczciwej pracy na stałe.Dla mnie to firma- krzak
Dla firmy kodeks pracy to abstrakcja.Ratyński ma swój kodeks pracy,gdzie nie potrzeba badań lekarskich,szkoleń bhp,ppoż,środowísko pracy jest niebezpieczne-śliskie podłogi,rampa z której bardzo łatwo spaść itp,wypłata w kopertach nijak mająca się do umowy-jeżeli wogóle taką dostaniesz,ogólnie firma na bakier z przepisami prawa-nie dla uczciwych,szukających stabilnej,uczciwej pracy na stałe.Dla mnie to firma- krzak
Płacą regularnie, praca ciężka, ale kaska jest. Niestety na umowie etat z zaniżoną stawką do 50% faktycznej płacy. Emeryturka będzie licha, ale za to właściciele mają za co nowe samochody kupować i na wczasy jeździć. Normy czasu pracy nie są przestrzegane z 8h robi się 12-14 z 5 dni roboczych na tydzień robi się 6 a czasem 7. Praca dobra dla początkujących, ciułaczy, osób chcących szybko zarobić więcej w kilka miesięcy i osób przyjezdnych z prowincji by nie napisać słoików. Niestety nie jest to praca ani perspektywiczna, ani na dłużej. Szybciej garba się dorobisz
Dosyć ciężko mi uwierzyć we wszystkie spekulacje tego typu. Może czasami rzeczywiście coś pójdzie nie tak, czy regulamin i przestrzeganie bhp jest zagrożone, ale zdajcie sobie sprawę, że firma nie jest w stanie sobie poradzić z negatywnym wizerunkiem. Są to zbyt duże straty niematerialne, które mają później materialne przełożenie.
mam nadzieje, że jednak jakieś zasady BHP są przestrzegane, przecież muszą być. Nie wiem czy to plotki czy mocno koloryzowane sytuacje, ale jak możecie to napiszcie konkretnie co się stało, jakie sytuacje miały miejsce?
to wymyśliliście przykład machlojki :P:P a tak powaznie to jakiego typu akcje naprawdę odchodzą w Ratyńskim?
Roboty coraz więcej pieniądze te same i jeszcze oczernianie nie winnych pracowników przez tych co nic nie robią i ścieme walą tylko zganiają na innych aby dalej od siebie a konsekwencji zero w piekarni tej szybko możesz się stać tyranem chodź wcześniej byłeś miły