Joanna05.05.2019 12:54
Chciałam wyrazić swoją opinię w temacie stworzonego i zamieszczonego na stronie Ministerstwo Finansów programu pod nazwą „E-Sprawozdanie finansowe” Dawno nie widziałam i nie zmagała się z takim BADZIEWIEM/BUBLEM . Pomijając estetyka z początku wieku to, podręcznik który miał ułatwić proces wpisywania poszczególnych rubryk ….ups autor zapomniał wpisać istotnej informacji jak wpisać wartości w tabelkach tworzonych arkuszy Bilansu, ale to podręcznik, a co przynosi nam sam program. Nadmienię, że nie ma możliwości wykonać KOPIUJ/KLEJ i wszystko musisz wprowadzać ręcznie, to jak przypadkiem, nie daj Boże zechcesz wrócić na początek aplikacji i sprawdzić czy dobrze wpisałeś jeden z pierwszych punktów aplikacji , wszystko szlak trafia i radośnie musisz robić całą prace od początku, ale to nie koniec, rubryczki wcześniej opisanego punktu aplikacji „BILANS” – nie działają , nie możesz wstawić żadnych kwot , które są wymagane i tym samym cała aplikacja jest błędna i nie zostanie przyjęta przez Ministerstwo Finansów ….I to wszystko za nasze pieniądze i dla Nas podatników, aby było nam łatwiej żyć .
Oczekuję od Ministerstwa Finansów odpowiedzi kiedy i czy w ogóle zamierza naprawić swój program dla podatników e- sprawozdanie finansowe . Moja sugestia ,może warto skorzystać z doświadczenia zachodnich kolegów , u których takie programy są lepiej napisane , prościej , przejrzyściej i co ciekawe działają. Nadmienię że powinien być to program dla podatników, a nie dla IT. To my płacimy za te programy, żeby pomogły Wam, nas sprawdzać, za nasze pieniądze.
Proponuję żeby chociaż raz wypróbować własny produkt
Instrukcja do programu e-sprawozdanie finansowe: