logo Coltel Sp. z o. o. S.K.A. Biuro Telemarketingu

Coltel Sp. z o. o. S.K.A. Biuro Telemarketingu

Lublin

Opinie o Coltel Sp. z o. o. S.K.A. Biuro Telemarketingu

do pana estery 2015-11-11 20:36
pracowałem już w pewnej branzy i wiem co znaczy że "Firma prosperuje coraz gorzej, zarobki są coraz niższe" tak, tak, spóźniali się z wypłacaniem wynagrodzeń 3-4 miesiące. Chyba estera nigdy nie pracowałeś u pracodawcy u którego o wynagrodzeniu możesz zapomnieć, a co mówić jakiejkolwiek premii.
o wodzie pitnej ogolnodostepnej czy ogrzaniu się w ciepły pomieszczeniu można było tylko pomarzyć, a opierd.. na każdym kroku.
wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. różnie jest, a do tego co mowia timliderzy trzeba podchodzić lightowo, niech maja coś z życia jak się poczepiają trochę. w sumie to ich praca..poczepiaja się, ale i premie dadzą więc jakby firma nie miała pieniędzy to pewno premii by zadnej nie dała, nawet tym nowicjuszom; ale faktycznie premie moglyby być dużo wyższe.
aaa 2015-12-08 15:26
Mam pytanie do osób pracujących w oddziale w Radomiu. Szukam pracy, mam 3 lata doświadczenia w pracy w call center. Czy warto tam iść? Czy pensja jest na czas? Czy firma jest wypłacalna? czy można liczyć że dłużej się tam popracuje?
xxxcxxx 2015-12-10 20:48
skoro pracowales mniej niz 30 dni to zwracales koszty szkolenia? jak tak to jakie?
do piotruś 2016-01-03 15:44
da rade pogodzić studia dzienne z pracą
Kinia 2016-01-28 03:28
Pracowałam w Coltelu przez 2 miesiące i w sumie z góry założyłam, że robię to po to aby mieć wpis do CV, dzięki czemu mam teraz o wiele lepszą pracę. Sama praca w Coltelu jest raczej dla osób, które mają wytrzymałą psychikę i potrafią olewać różne sytuacje. Popieram wypowiedzi, że Adrian zachowuje się jak guru jakiejś sprzedażowej sekty. Irytujące były też pretensje o brak sprzedaży. W końcu nie zależy ona aż w takim stopniu od nas, jak próbują przekonywać team liderzy. Jak ktoś nie chce iśc oglądac garnków to go nie zmusisz. Plus za elastyczny grafik i wypłatę na czas. Ale też mi się wydaje, że firma idzie na dno a to wszystko co się teraz dzieje to tylko nieudolne próby ratowania tonącego statku "Coltel" :)
do kinia 2016-01-28 18:01
to dobrze go ratują, bo od 2007 roku nie utonął ;] ecowital już dawno utonął
1
czy_to_naprawde_ja 2016-01-28 23:33
Ja powiem tak. Pracuję w Coltel'u w Lublinie już ponad rok. To co należy zaliczyć na plus to na pewno wypłata na czas, nigdy nie ma z tym problemu, elastyczny grafik, sam dobrze wiesz ile godzin masz przepracować w danym miesiącu, dlatego nei rozumiem niektórych opinii na temat tego, że grafik nie jest elastyczny. Jak się dwa tygodnie nie chodzi do pracy to trzeba to odrobić proste. Kolejny plus to na pewno fajni ludzie ;) Co do minusów... Adrian... Co to jest za człowiek, odkąd dostał awans obrósł w piórka i uważa się za pana i władcę Coltel'a. Nie warto iść do niego po pomoc bo i tak nic nie pomoże aby zdenerwuje. Jakoś więcej minusów narazie nie zauważyłem. Jest norma którą musisz wyrobić (2zapro/h) ale jeśli Ci się nie uda to przecież nie wywalą Cię z roboty lub nie zabiorą wypłaty, tak jak ktoś powiedział, raz idzie raz nie, trzeba się przyzwyczaić i być dobrej myśli ;) Team leaderki jak najbardziej na plus, dwie Agaty, dziewczyny do rany przyłóż, we wszystkim pomogą, pośmieją się i pożartują, podniosą na duchu jak trzeba, Magda i Monika tak samo, nic do zarzucenia, Karolina, stanowcza ale również pomocna, nic do zarzucenia ;) Kolejny plus?? DZIEWCZYNY!!! Jakie tu pracują dziewczyny to głowa mała, wiadomo w Lublinie najładniejsze w całej Polsce, ale Coltel to juz chyba zebrał te najlepsze z najlepszych ;) A no i oczywiście ostatnie pytanie i tym samym stwierdzenie: Gdzie w świecie znajdziecie takie pozytywne i urocze kierowniczki jak Ewa i Edyta? Miód Malina ;) Polecam prace w Coltel Lublin, idzie się dobrze pośmiać, pogadać też jest o czym, ładne dziewczyny, nie zmarzniecie w pracy bo ciepło jest :P jak dla studenta to kasa znośna ;) Mam nadzieję, że pomogłem chociaż troszkę ;)
2
jebiekiebla 2016-02-11 22:55
Ta drastyczna firma, o której wszyscy mówią, jest żałosną korporacją wyzyskujących nas normalnych pracowników. Ogólnie rzecz biorąc to Adrian niech się zacznie leczyć, a nie człowiek który jest na II Zarządzania (Bo inaczej nie dostałby awansu) wie cokolwiek na temat ludzkiej psychiki i manipulacji klienta... Kolejna jest Ewa (Ta co z konia spadła) szkoda, że wróciła do zdrowia... Karolina to jak Meduza zabija Cie wzrokiem .. Monika za bardzo się rządzi i jest strasznie pusta .. nie ma co nią sobie głowy zawracać... Blondyneczka Agatka spoko jak i druga Agatka... Edyta bosz.. tej to jakby samo oddychanie sprawiało ból... Marcin .. (Gorzej niezdecydowanego człowieka w życiu nikt nie zobaczy) .. Firma jest żenua, traktują Cię przedmiotowo okropnie.. Także NIE POLECAM ODDZIAŁU LUBLIN
5
samsubiektywizm jankielowy 2016-02-16 09:35
Chyba jednak samemu warto przyjść się przekonać bo tu same subiektywne oceny. Jednemu to co się podoba drugiemu nie będzie odpowiadało wcale a wręcz będzie odrzucać.... wysyłam CV. Przekkonamy się :-)
1
Paula 2016-02-17 16:31
Polecam, fajna atmosfera :)
Jacek 2016-03-24 19:52
Kasa dobra, atmosfera dobra, couchingi na wysokim poziomie, faktycznie można się czegoś nauczyć. Tylko nie można kminić dragów z telefonu systemowego bo zwalniają :D

Polecam und Pozdrawiam
P.S Szef na sto procent coś bierze hehehe
zadowolony pracownik 2016-06-10 12:43
Pracuje w coltel na oddziale w Radomiu już prawie 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolony. Teamliderzy młodzi, uśmiechnięci, pomocni. Wszyscy w biurze zwracamy się do siebie na "ty", więc nie ma napięcia że ktoś ma nad tobą zwierzchnictwo. Można do nich podejść i porozmawiać na dowolny temat.
Zarobki jak najbardziej adekwatne do pracy. Można zarobić starter- czyli nieco ponad 1300zł/mies NETTO, jednak to jest płaca za 6,5h przepracowanych na dzień + 2 soboty w miesiącu po 8h. Gdy chce się pracować jak normalny człowiek po 8-10h dziennie, to płaca może nawet przekroczyć 2000 zł/mies (netto) + ewentualne premie.
Ogólnie praca jest przyjemna, jeśli umie się rozmawiać z ludźmi. Warto mieć jeszcze poczucie humoru i być naturalnym w stosunku do klienta. Owocuje to wtedy efektywnością w pracy, co z kolei przekłada się na ewentualne premie.

Polecam oddział W RADOMIU*!
andzia 2016-07-21 13:26
Hej wszystkim. Czy was także chcieli zwolnić po tygodniu pracy dosłownie , mowiac ze nie wyrabiacie normy?? bo srednia mam ponizej 1..ale nie chce wciskać na siłe starszym ludziom zaproszeń. A dali mi teraz 3 dni na poprawe średniej..a jak nie to do domu..Czy tez tak mieliście??
1
Olaaa 2016-07-26 17:30
Ile jest kary za nie przepracowanie 30 dni?
telemarketerka 2016-08-04 16:20
Prace w Coltelu wspominam bardzo zle, warunki fatalne a juz nie wspomne o chorym "rygorze "
Brak tel, brak ksiazek czasopism... przeciez zwariowac idzie miedzy polaczeniami, gdzy przez pol dnia nikt nie odbiera albo jest poczta.... przerwy tez wyznaczane co bardzo mi sie nie podobalo...
Generalnie czulam sie jak niewolnik. I to wmawianie jak dla czlowieka wazne jest zdrowie xd
Dodatkowo zero wolnego, trzeba odrabiac godziny, ale w sumie nie odrobisz czasem bo nie ma stanowisk wolny, a jesli nie odrobisz to masz pociete z pensji... zalosne... Nie polecam nikomu.
4
do telemarketerki: 2016-08-09 18:43

a w której pracy można podczas pracy czytac gazety, rozwiązywać krzyzówki? mów, to zmieniam pracę joooł ;-O
1
takeshi890 2016-08-23 17:36
Hmmm "odpowiednie premie"... Tzn. to zależy od wyników sprzedaży na pokazach. Oczywiście, że szansa jakaś jest. Wysyłałeś zapro, ludzie poszli na spotkanie i jeśli była sprzedaż ( "wystarczająca" sprzedaż, żeby "zaliczyło" Ci sprzedaż- katastrofa, ale niestety tak to wygląda :) ) to potem masz ustalone progi kwotowe, na jakim ona była, czyli A, B, C, D, E, F, itp. ( tutaj są odpowiednie wartości pln ) i otrzymujesz po zsumowaniu daną kasę. Premia nie wyniesie dużo, w większości będzie to jakieś 20-100zł. Także na kokosy z premii nie masz co liczyć. Lecz myślę, że jak na dużą podstawę jak dla studenta + możliwość wyrobienia spokojnie powyżej 171h wypłata sama w sobie bez żadnej premii powinna być satysfakcjonująca. A tak w ogóle, to rekomenduję oddział Coltel-u w Lublinie. Bardzo fajna atmosfera, przyjemni ludzie ( mam na myśli przede wszystkim osoby z kierownictwa, konsultantów ), można sobie sporo zarobić w czasie wakacji jak i w czasie studiów. Polecam spróbować swoich sił właśnie w tym oddziale ( bo w innych nie byłem :D ).
1
Magda111q 2016-08-23 23:02
Hey . Mam pytanie w segregatorze wpisywania obok godzin mam zw . Co to znaczy ?
3er 2016-09-01 12:58
premie przecież rownie dobrze mogą być zależne od wynikow
gosia 2016-12-01 22:27
HOHOHOHOHOHOHOHOHOHO ale śmieszne.
byeter 2016-12-05 21:38
Pracowałam w lubelskim oddziale firmy Coltel i bardzo chętnie się wypowiem... :)
Wytrzymałam tam kawałek ponad miesiąc, niecałe półtora. Właściwie to zwolniłam się zaraz po tym, jak otrzymałam pierwszą wypłatę i minęły zawarte w umowie minimum 30 dni, które od dnia zawarcia umowy muszę przepracować, aby móc liczyć na jakąkolwiek wypłatę.
Rozpocznę od szkolenia, które w moim przypadku prowadził jedyny w oddziale, oprócz kierownika, facet - A. Kompletna żenada. Szkolenie trwa od godziny 10 do 17, z jedną 15-minutową przerwą. Klimat na nim przypomina szkolenie do pracy w Pentagonie czy innym CBŚu. W połączeniu z faktem, że w swojej pracy człowiek będzie jedynie klepał głupoty o garnkach, gotowaniu na parze i życiu bez stresu, to jest po prostu śmiech na sali... Uważam, że Coltel zdaje sobie sprawę z denności swojej pracy, wie również jak jest postrzegany przez społeczeństwo. W związku z tym, przez wysoki klimat szkoleń próbuje ,,przestraszyć' przyszłych pracowników, dać im do zrozumienia że wchodzą do pracy w poważnej firmie. blebleble. Rzeczywiście, bardzo poważna praca. Praca, do której nie trzeba mieć żadnego wykształcenia, wystarczy podstawowe lub jego brak. Śmiech na sali.
Następnego dnia po szkoleniu rozpoczynamy pracę, dostajemy jakieś 20 stron skryptu w związku z czym nie ma opcji, aby się wykazać czy mówić coś od siebie. Skrypt to jakaś żenada, wolę nie przytaczać tutaj jego fragmentów bo przecież jest to tajemnica firmy, za ujawnienie jakichkolwiek informacji grozi sprawa sądowa (:)....). Powiem tak: jeśli kogoś bardzo interesuje jakie bzdury są powypisywane w tym skrypcie to polecam zatrudnić się w coltelu, choćby na jeden dzień. Gwarantuję kupę zdrowego śmiechu :)
Na początku wszystko wydaje się całkiem w porządku, poza tłokiem, duchotą i smrodem na sali. Oczywiście ja wiem, że na sali jednego dnia siedzi ok. 80 osób i ciężko, żeby nie śmierdziało, ale to jest czasami nie do wytrzymania. Szczerze mówiąc cieszę się, że nie pracowałam tam w lecie, bo chyba bym się zrzygała.
Człowiek dzwoni, gada, dzwoni, gada, na początku chce się starać i wydzwonić jak najwięcej, bo przecież na szkoleniu obiecują premie za zaangażowanie się w pracę, za dużą ilość wysłanych zaproszeń, wysoką ilość rozmów wykonanych na minutę itepe (dodam tylko, że wszechobecną polityką panującą w coltelu jest stawianie na ilość, a nie na jakość). Niby tam wstawiają jakieś kropki, zielone i czerwone, ale nic z nich nie wynika XD Ktoś kto ma 134853289507 kropek w miesiącu i tak nie dostanie premii, bo powiedzą mu, że miał słabą sprzedaż. Z kolei ktoś, kto otrzymał jedną czy dwie zielone kropki w miesiącu na premie nie ma co liczyć, bo to po prostu za mało. Czyli podsumowując - premii ani widu, ani słychu. Dodam tylko, że w jednym miesiącu moja znajoma z pracy dostała nagrodę bo wysłała jedną z największych ilości zaproszeń w oddziale. Do wyboru był fartuszek, parasol lub perfumy. Skusiła się więc na to ostatnie, a co. Po powąchaniu tego... aż się dziwię, że przeżyłam :) Niesamowity smród. Sprawdziłam w internecie cenę tych ,,perfum', kosztują one całe 8złotych. Proszę mnie nie zrozumieć źle - nie oczekuję, że firma w ramach docenienia pracownika ufunduje mu zapach od Calvina Kleina za 150złotych. Ale 8 złotych? Żart. Ja więcej płacę za swój dezodorant.
Brnąc dalej w ten syf - moim team looserem była czarnowłosa K. która okazała się być dwulicowym chamem. Dopóki pracowałam jak robot i je***am po 20 zaproszeń dziennie to wszystko było ok, team looser wpadał na pogaduszki, ogólnie do rany przyłóż. No ale czasami i ja miałam gorszy dzień i po prostu mi się nie chciało - wtedy zaczynały się chore jazdy. Team looserka pokazywała swój czarny, obrzydliwy i opryskliwy charakterek. Z A. (ten od szkoleń) też miałam trochę styczności i jest to szef tej handlowej mafii; człowiek tak zadufany w sobie, że brak mi słów; niby wydaje się spoko, a w rzeczywistości jest chamski, obrzydliwie wyniosły, wredny i donosi na telemarketerów. Kierownik M. rżnie cwaniako-zalotnisia, co bawi do rozpuku. Biorąc pod uwagę jakiej firmie szefuje, no i że studiował przez jakieś 15 lat... No nie wiem, co powiedzieć :D :D Jest jeszcze Edyta, która jak wszyscy team looserzy (to chyba jakaś polityka tej firmy) wydaje się bardzo miła, ale jedzie fałszem i obłudą na kilometr. Spróbuj powiedzieć jej, że cokolwiek Ci nie pasuje, a pokaże swoje prawdziwe oblicze - wredne i obrzydliwe. To ona urządza największy cyrk o odrabianie godzin. O reszcie ekipy się nie wypowiadam, bo nie miałam styczności i nie chcę źle mówić.
Odrabianie godzin jest żenadą stulecia, w umowie nie ma ani słowa że jesteś przyjmowany na cały-pół-trzy czwarte etatu. Ani słowa o minimalnej ilości godzin, którą musisz wyrobić. Na początku nikt Ci o tym nie mówi, puszczają Ci tylko wały o elastycznym grafiku i o tym, że jeśli chcesz, to se możesz siedzieć i po 10h w miesiącu. Bo to twój wybór. No ale c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaś. Nieświadomie p
11
TakimFirmoMmówNie 2017-01-04 20:31
Pracowałem w tej "firmie" 7 miesięcy, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma, wykorzystują pracowników, mówią o wysokich premiach, o licznych imprezach okolicznościowych, a tak naprawdę nie ma żadnych imprez okolicznościowych, no chyba że dzień rozdania rachunków ale to impreza na własny koszt, wysokie premie żal co to jest +0,5 zł do każdej przepracowanej godziny, masz sprzedaż na poziomie d i spada do b co raptem prawie wszyscy klienci oddali garnki? Albo nie masz premii pomimo dużej liczby zaproszeń, bo rzekomo nie było sprzedaży. Poza tym wszystkim przerwy to 5; 10 i 5 min. obłęd w tym czasie nawet nie da się skorzystać z łazienki bo jest do niej ogromna kolejka, w dodatku na ostatniej godzinie pracy nie można robić sobie przerwy jak się ma zaległą, hahahah to jest zbrodnia. Ci cali team liderzy o psu pupę potłuc obgadują pracowników, śmieją się z rozmów myślą, że nikt nie słyszy. Ta "firma" to Titanic, ich nowe kary jakie wprowadzili za złe zaznaczenie połączenia 5 zł to zbrodnia wołająca o pomstę do nieba, CO MUSICIE SOBIE 13 ZŁ JAKOŚ ODROBIĆ inspekcja pracy powinna się tym zająć. Rzygać się chce jak słyszę nazwę tej firmy, nawet jak zmienią nazwę to i tak to im nie pomoże. To były minusy, plusy też muszą być. Ja poznałem tam fajne osoby z którymi mam kontakt po dziś dzień i tak naprawdę to mnie motywowało aby jakoś przetrwać na tym tonącym statku, przy okazji szukając lepszej roboty, nikt z nas tam już nie pracuje. Tyle z mojej strony jeżeli ktoś to czyta i tam pracuje to niech szuka czegoś innego bo tam zamęczy siebie. Pozdrawiam Edytkę kierowniczkę z coltela i Ewcię lubię je.
4
pracownik 2017-01-06 13:15
Jest wiele takich firm jeśli chodzi o branżę telemarketingu. Możesz wierzyć lub nie, ale lubelski Coltel, a obecnie Poltel jest jedną z najgorszych firm w jakiej miałam "przyjemność" pracować. Nie szanowanie pracownika na porządku dziennym, jazdy za nie odrabianie godzin, co jest CHORE, bo jest umowa zlecenie i płatność jest od godziny! Do tego okropny brud, syf, zakładanie lepiących słuchawek, brak kawy, herbaty dla pracowników w socjalnym, jeden czajnik na 70 osób. Żenada. Zdecydowanie nie polecam!
2
tlm 2017-01-19 18:41
eeee są dwa czajniki
2
Mer 2017-01-29 15:51
Witam, widzę że opinie są dosyć negatywne natomiast chciałbym się zapytać o taką rzecz. Jestem studentem i interesowałaby mnie praca dosłownie parę godzin tygodniowo. ( 20-25 godzin miesięcznie ). Rozumiem że nie jest to praca rozwojowa ale potrzebuję elastycznego grafiku a no i wiem że chyba nie ma tutaj żadnego limitu. I teraz pytanie - czy jest sens czy nawet w takiej formie ( praca jeden dzień w tygodniu - 5/6 godzin ) jest tragiczna?
byeter 2017-02-04 21:10
Mer, nie pozwolą Ci pracować na tak małą ilość godzin. TEORETYCZNIE grafik jest elastyczny i jeśli komuś się podoba, to mógłby pracować i 3 godziny w miesiącu, dostają za to 20 złotych. Ale nie ma tak dobrze. Gdy moja dobra koleżanka, którą poznałam w tej pracy chciała w jednym miesiącu rozpisać grafik na 50 godzin, to kierownik tylko pogardliwie prychnął, że (cytat) ,,to są chyba jakieś kpiny. Gdyby wszyscy chcieli u nas tak pracować, to nikt by nie pracował, bo taki pracownik to tylko strata dla firmy. 70 godzin miesięcznie to minimum". Także niestety - w teorii można robić wszystko, a w praktyce to kierownik dyktuje warunki, o których nie ma ani słowa ani na szkoleniu, ani w umowie. Chamstwo i prostactwo.
Markus 2017-02-13 20:21
Jaka jest minimalna stawka za godzine i czy sa jakies kary pieniezne?
Lola 2017-02-17 16:15
Porażka. Naciąganie ludzi i tyle.
jobs 2017-02-21 20:09
Chciałem się zatrudnić w tej firmie. Jak na razie to czytam dużo negatywnych opinii.
Może ktoś z niezadowolonych zamiast krytyki mógłby napisać jak chciałby, żeby wyglądała praca i za co powinno dostawać się pieniądze. Ponieważ zastanawiam się czy walczyć o prowizję czy o godzinówkę. Bo osobiście wolę prowizzję.
jobs 2017-02-21 20:12
Chciałem się zatrudnić w tej firmie. Jak na razie to czytam dużo negatywnych opinii.
Może ktoś z niezadowolonych zamiast krytyki mógłby napisać jak chciałby, żeby wyglądała praca i za co powinno dostawać się pieniądze. Ponieważ zastanawiam się czy walczyć o prowizję czy o godzinówkę.
anna~ 2017-02-23 16:36
jeśli chodzi o pracę w tej firmie to jakaś porażka... wyzyskiwanie ludzi - niskie zarobki!!! ogólnie NIE polecam!
1
katie 2017-02-26 17:49
kurcze, mam wrażenie, ze większość z Was nie była jeszcze w "prawdziwej" pracy skoro tak narzekacie.
13 zł brutto/h dla osoby bez doświadczenia, uczącej się to super kasa-przynajmniej dla mnie. Jak przepracuje 160 godzin to zarabiam prawie 1800 zł na rękę-to mało??? Pracuje już kilka miesiąc i jeśli stosuje się do ich zasad to wszystko jest ok i nikt się nie czepia... POLECAM
1
Matti 2017-02-28 18:59
Szczerze to są call center w lublinie gdzie masz spokojnie 2000 brutto podstawy + do 1500 zl brutto dodatkow w poczatkowych miesiacach wspolpracy... wiec mozna spokojnie wiecej zarabiac
6
jobs 2017-03-05 14:10
Co w takim razie trzeba robić aby zarobić trzy i pół tysiąca na rękę?
Rafaell naczelny poltelu 2017-03-08 02:11
Pozdrawiam serdzecznie Karolinke moją teamliderke <3 <3<3 jest the best Agaty też są spoko no i Ewe da sie z nią dogadać pracuje już 2 miesiące i znam 3/4 odzdziału mam z kim gadać i ten czas szybko leci płacą na czas powiem tak jak ktoś jest ogarniętym człowiekiem i umie sie odnaleźć to sobie poradzi a jak ktoś idzie posiedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w stołek to niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo za takie coś sie nie płaci,szczerze dla studenta to spoko praca jak ktoś umie gadać i jest komunikatywną osobą to poradzi sobie,ta praca to łatwizna za 6,5 godziny dziennie prawie 2000 miesięczne i ewentualnie premie to spoko pracuje tam do dzisiaj i polecam ekipa na plus tylko adrian wydaje sie być dziwny ale nie oceniam bo nie znam nie gadałem z nim nigdy poznałem tam mase mega ludzi z którymi mam dobre stosunki i ciesze sie że trafiłem na tą firme nie ze względu na to co sie robi ale ze względu na ludzi z którymi pracuje pozdrawiam jeszcze raz KAROLKA i życze powodzenia dla przyszłych pracowników ps i tak 1/5 ludzi ze szkolenia tylko przetrwa reszta zostanie wyrzucona bo nie da rady pozdrawiam i polecam Rafał M :)
3
szukam 2017-03-14 18:42
Czy dobrze rozumiem?
1/5 przetrwa, czyli 4/5 (80%) tylko straci czas?
Czy szkolenie to już praca, czy pracujemy dopiero po szkoleniu?
Czy jest jakiś egzamin?
żenua 2017-03-16 19:37
ja się spotkałam z wielkim chamstwem ze strony kierownictwa, ponieważ na poczatku pewnego tyg poszlam do Marcina, złożyłam wypowiedzenie i poinformowano mnie o 3 dn okresie wypowiedzenia. ja powiedzialam ok. w trzecim dniu okr. wypowiedzenia poszlam zeby podpisac wypowiedzenie powiedziano mi ze godziny sa nie odrobione i ze dopiero za 2 dni dostane do podpisania. MASAKRA JAKAS!!! nikt mi nie zaplacil za godziny nieobecnosci wiec co ja mam k* odrabiac? umowa zlecenie= ile przepracujesz tyle masz zaplacone. nie ma mowy o odrabianiu godzin. żenua.
2
traaala 2017-03-17 20:22
szkolenie nie jest liczone w pracę,umowa jest podpisywana po szkoleniu
ByłyDobryPracownik 2017-03-20 09:37
Teraz zmienili nazwę na Poltel ale warunki takie same. Jak możesz znaleźć inną pracę to wybierz coś innego. No chyba, że lubisz być oooo.....
1
Wookie 2017-03-20 12:05
Pracowałem tam 3 tygodnie - najgorsze callcenter w Polsce. Nie dość, że mnie jako studentowi kazali przychodzić na pierwszą zmianę - i nie docierało do nich, że mam zajęcia - to jeszcze stawka uzależniona od ilości przepracowanych godzin. I miałem olać studia za tych 7-8 zł za godzinę? Bez jaj. A jak czekałem na PIT to wysłali mi sms z zaproszeniem po jego odbiór. Ja przychodzę wkurzony i opieprzam kierownika, a on z uśmiechem mówi, że nie musiałem przychodzić bo oni mają obowiązek wysłać PIT pocztą. Gdy spytałem to po co ktoś wysyła takie sms to powiedział, że kierownik (ale nie on) - tak jakby kierownik nie miał co robić tylko setki smsów wysyłać.
Zdecydowanie odradzam - nie wiem jak tam jest dokładnie teraz, ale atmosfera słaba, zarobki też, a przełożeniu najgorsi w życiu z tych ich sytemem.
3
Sekot 2017-03-21 15:52
Poruszę kilka problemów tej pracy.

Wpierw - firma Coltel w ogólności - to klasyczna masówka, ponad 90 osób na zmianę. W sumie prawie 200 pracowników licząc obie zmiany. Na sali ciasno, bardzo głośno, duszno i... cóż - śmierdzi spoconym człowiekiem. Ale powiedzmy, że tego typu kwestie można zignorować. Jest tam naprawdę ogromna rotacja. Gdy sam stamtąd odchodziłem to w przeciągu trzech dni okresu wypowiedzenia miałem okazję poznać kilka osób, które również rozmyślają o odejściu.

Charakterystyka pracy jest dość podła. Call center jak to call center... wymusza stosowanie technik manipulacji klientem tak by stworzyć w nim konkretną potrzebę wobec towaru promowanego przez firmę. Jeśli masz ochotę dodzwaniać się do oddziałów wewnętrznych szpitala, do zakładu pogrzebowego, do szkół czy na parafię - a później denerwować się, że notorycznie wpadasz na telefony służbowe - to bierz tą pracę, ale tak ja mówię - tylko jeśli chcesz się denerwować.

Team leaderzy... różni. Niektórzy to ludzie jak każdy. Normalni i tyle. Zdarzyła się jedna osoba, która przesadnie się szarogęsiła ustawiajać ludzi na lewo i prawo.

A, no i tak - nie wiem dlaczego, ale Poltel opóźnia się z wypłatami. Nie wiem ilu osobom poza mną, nie wiem w jakim celu, ani tym bardziej czy to się powtarza - ale 6 dni opóźnienia jest dość uciążliwe.
3
polka 2017-03-30 18:16
pracowałam na początku spoko ale potem masakra na szczęście uciekłam nie polecam byle dalej od tego czegoś
4
Nawi 2017-04-01 17:46
A w jakich godzinach się pracuje? i w weekendy też?
misia234 2017-04-07 21:32
1 zmiana od 8 do 14:30
2 zmiana od 14:30 do 21:00
2-3 soboty w miesiącu od 9:00 do 17:00
ktosiek 2017-04-12 11:55
Mam małe doświadczenie w pracy , poszłam tam chyba jak wiekszość zeby miec co wpisac w cv. Na początku wydawała mi się to praca lekka i ogólnie myślałam ze bedzie spoko jednak bardzo się pomyliłam najgorsze co mogło mnie spotkać to praca w poltel .Ludzie do których miałam ''przyjemność'' dzwonić to straszne chamy zresztą wcale im się nie dziwie . Atmosfera w pracy okropna nacisk na zaproszenia bardzo duży jak masz ich za mało to zle ale jak zrobisz dużo nawet nikt cię za to nie pochwali. Co do wypłaty to chyba jakieś kpiny za przepracowany miesiąc dostałam mniej niż 800 zł .Praca męcząca psychicznie bardzo no chyba ze ktoś jest odporny na to ja niestety nie jestem .Składam wypowiedzenie i uciekam od nich jak najdalej . Nie Polecam
1
ani 2017-04-21 06:41
nie polecam, ogólnie bardzo duże ciśnienie na wynik, jak nie ma to źle, jak jest to też źle bo za mało... pieniądze marne, żeby zarobić coś konkretnego to trzeba nadgodziny robić, bo inaczej pensja śmieszy... Odradzam!
3
szczery 2017-04-22 23:08
Zmienili nazwę na Ortel.
Bydgoszcz - Od nowego roku nowa stawka a pracodawca i tak wprowadził kary np. za zwroty zaproszeń, które nie dotarły - nieważne czy klient cię oszuka czy popełnisz błąd. Tak samo w przypadku nie przyjścia do pracy jak i nie przyjścia do pracy po wypowiedzeniu umowy. Przy podpisaniu umowy podpisujesz też tabelę kar, której Ci nie oddadzą. Wybory na Teamleadera raczej ustrawione w Bfg wygrywają tylko i wyłącznie kobiety, jakby bali się że dyrektorka i kierowniczka oraz reszta teamleaderek zostanie zdominowana przez mężczyzn. Mało tego te wybory to jakaś forma psychoprzemocy gdzie potrafią Ci zadawać pytania typu "jakiego kłamstwa używasz najczęściej i dlaczego" oraz "macie polemizować między sobą, które z was ma zostać teamleaderem i dlaczego. Jeden z konsultantów zepsuł krzesło to i wlepili mu 60 zł kary, nieobchodziło ich fakt że siedziało na nim 100 innych osób. Rotacja niesamowita, tyle samo ludzi odchodzi jak przychodzi. Ogólnie kierownicy żerują na twojej naiwności, niewiele mówią nt. Twoich praw notoryczne spóznianie z wypłatami, w styczniu zdarzyła się 5 dni po terminie mimo iż pracodawca zarzeka się iż będzie zlecał wpłaty do 15-go bieżącego miesiąca. Zaś w kuchni w lodówce znajdziemy np brązową śmietankę przeterminowaną prawie rok czasu. Jeśli nie będziesz robił wyniku to wręczą Ci wypowiedzenie. Żądają L4 jak zachorujesz mimo iż to Umowa Zlecenie. Sprzęt rozpada się w dłoniach. Ponadto jedna z teamlederek zabawiała się w "polowane na czarownice" - powiedz coś nie tak przez słuchawki do sąsiada obok i się to nagra tov woła Cię każe to odsłuchiwać i komentuje treść Twoich prywatnych rozmów. Każą też okłamywać swoich klientów poprzez recytowanie tępych zdań ze skryptów. Jedna z bezczelnych świń stamtąd potrafiła być na tyle chamska, iż edytowała zaproszenia zmieniając cyfry kodów pocztowych, gdzie przez to konsultanci mieli zwroty i odciągnięcia od wypłaty - sprawa prawdopodobnie trafi do sądu.
Jeśli natraficie na pozytywyv tutaj to wiedzcie że to opłacane przez nich trolle lub oni sami, nie da się być ucieszonym z takiej pracy.
6
Bik 2017-04-26 19:37
zgadzam się to jest jedno wielkie bagno. każdy ucieka i wy się nie dajcie. Tam wogóle już dawno powiinno ich sie podac do sądu a nie. To co robią to porażka. Zawsze się czepiają , tam wszystko jest ustawione. Kto ma mieć lepszą średnią, aby pokazać że się da mieć tak wysoką a inni ciągle dzwonią wielkie miasta na których nie idą zaproszenie albo same chujowe bazy. Trzeba się podlizywać teamleaderce Karolinie to będziesz mieć lepsze wyniki. Ja naprawdę nwm za co dostałem te czerwone kropki ale na szczęście z tąd uciekłem i znalazłem coś innego. Firma Poltel - Firma bezprawia
5
tadi 2017-06-09 10:17
odradzam największemu wrogowi... szkoda czasu, bardzo małe wynagrodzenie, wyzysk i dramatyczna atmosfera, aktualnie zmieniłem na inne call center i jestem zadowolony. Nie dajcie się oszukać obietnicami które składają.
OF 2017-06-10 13:22
Polecam prace w Open Finance :)
Zostaw swoją opinię o Coltel Sp. z o. o. S.K.A. Biuro Telemarketingu - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coltel Sp. z o. o. S.K.A. Biuro Telemarketingu