Perła - Browary Lubelskie

Lublin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 67 ocen.

Opinie o Perła - Browary Lubelskie

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perła - Browary Lubelskie

Dominika

@Lubelak ja niestety nie znam konkretnych kwot - nie jestem zatrudniona w Perła - Browary Lubelskie. A masz już doświadczenie na tego typu stanowisku? Obecnie trwa taka rekrutacja - najpewniejsze informacje można zawsze poznać podczas rozmowy o prace. Zastanawiałeś się nad wysłaniem cv?

Dominika

@Zorooo, rzeczywiście kwoty, o których piszesz mogą zniechęcać. W żaden sposób, nie chcę tutaj wybielać firmy po prostu dopytuję o fakty, czy w perspektywie czasu można liczyć na podwyżkę? Perła na pewno dobrze radzi sobie na rynku, więc może po jakimś czasie docenia czyjąś pracę?

Lubelak
@Dominika 17.09.2017 15:35
@Zorooo, rzeczywiście kwoty, o których piszesz mogą zniechęcać. W żaden sposób, nie chcę tutaj wybielać firmy po prostu dopytuj...

A jak z zarobkami operatora wózka widłowego?

szukapracy

Cześć. Jako, że pojawiło się ogłoszenie o pracę jako PH mam do was kilka pytań: - Ile wynosi podstawa? - Jakie są premie? - Jakie są targety do wyrobienia? - Dostajecie od kierownika listę punktów, które macie odwiedzać, czy sami szukacie potencjalnych odbiorców? - Czy czas pracy 8-16 jest tu realny do zrobienia? Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Dominika

@Zorooo, na pewno masz rację, że główną motywacją pracownika zawsze będą pieniądze. Może warto w takim razie przekierować kogoś z zarządu na to forum, żeby mógł skonfrontować się z tymi roszczeniami? A jak to jest jeszcze z pracą ph-owca, nie ma żadnych premii, przecież to podstawa tego zawodu?

Zorooo
@Dominika 04.09.2017 16:38
@Zorooo, na pewno masz rację, że główną motywacją pracownika zawsze będą pieniądze. Może warto w takim razie przekierować kogoś...

Mam rozumieć ze podstawa pracy pH jest brak albo 400 zł premi ? To jakby ktoś poszedł do tychludzi i od razu napluł im w twarz ja proponuje się zamienić na 3 miesiące to zaczniesz kumac o czym mówię. Ja jako pH dostaje największa premie 1200 a najniższa to 600 wybacz ale perła chwali się na lewo i prawo ile to piwa goni ale w takim razie czego pH który ma chody na psd ma z tego na waciki. Dominika zgadzam się z Tobą ze co do zarządu miałoby było jakby takie informacje docierały.

Zorooo

Witam. Nie ściemniajmy ze ludzi interesuje co dostają od firmy ale interesuje ile dostają i tutaj perła wypada bardzo blado na tle pozostałych firm z branży alkoholowej na Lubelszczyźnie na pewno najgorzej jeśli chodzi o płace. Wiem to na bank ale nie będę wyciągał kart z rękawa z jakiego źródła. Niestety obiecywali podwyżki to usłyszycie hasło sprzed kilku lat wogole powinno być na banerach montowane obok sloganów reklamowych "niech się cieszą ze maja pracę" a na zebrania wpadał dyrektor popierdzieli ze trzeba zrobić półtora miliona hekto a jak chłopaki z Zamościa czy Lublina pytali o podwyżki to koniec zebrania. Jeśli chcecie zarobić to nie w perle proponuje carlsberg, Żywiec lub kompanię piwowarska a nawet ban par kolega pracował i miał lepiej niż pH czy serwisanci w perle. Generalnie macie więcej sklepów do objechanie niż inni z branży i nie jest to takie łatwe. Dyrekcja sądzi ze objechanie takiej ilości spowoduje ze wszystko będzie lśniło nie ma takiej opcji i nie łudźcie się ze to się uda. Panowie z Dyrekcji i Szanowny Zarząd dostajecie w kitę kasy na konto 26 każdego miesiąca. Ale wy jesteście tylko karoseria w tym aucie bo wasze silniki to wasi handlowcy i serwisanci. Oni tworzą wizerunek tej firmy i zasługują na cos więcej niż makos 2600 na konto. Większość ludzi ma kredyty, dziecię na utrzymaniu, rodziny czy marzenia. Mam nadzieje ze nie idziecie za dewiza posła Karpińskiego "w du..e z ta Polska wschodnia" chcecie trzymać najlepszych handlowców w firmie to pokażcie im to na kontach na koniec miesiąca a nie ze zrobicie im imprezę firmowa albo integracyjna. Moja ocena dla pracodawcy żeby było jasne póki co słabo 1.5, 2/5. Dbajcie o nich bo wolumenu, dzięki dyrekcji i zarządowi się nie robią i nigdy by się nie zrobiły.

Dominika

Dziękuje za odpowiedź @Zuzia i za wyszczególnienie plusów i minusów firmy. Strategia firmy jest bardzo istotną rzeczą i rzeczywiście warto brać w tym względzie opinie takie jak Twoja czyli obiektywne. A jakie w Perła - Browary Lubelskie, są warunki pracownicze właśnie w dziale marketingu? Piszesz, że wiele osób chce się zwolnić ale dla innych użytkowników liczy się też to, co Ci ludzie poza wynagrodzeniem od firmy dostają.

Obserwator

Zuza to pseudonim Jakuba.J? Widziałem, że kręci się po Browarze. Aspiruje pewnie na "wodza" marketingu. Swoją drogą przyznaje rację. Domino ruszyło.

Dominika

Czy opisana wyżej sytuacja potwierdziła się i została zgłoszona kierownictwu firmy? Forum to odpowiednie miejsce na wymianę opinii, ale też komunikację na linii pracownik - pracodawca. Może warto powyższą sytuację opisać dokładniej?

Zuzia
@Dominika 18.08.2017 06:38
Czy opisana wyżej sytuacja potwierdziła się i została zgłoszona kierownictwu firmy? Forum to odpowiednie miejsce na wymianę opi...

Ludzie oczerniajacy Panów z serwisu nie zdają sobie sprawy jak Ci ludzie ciężko pracują i nie jest to praca 8h dziennie. Lewuchy? Chyba w nocy o północy. Miałam doczynienie z Perla i jest tam problem z kadrą menedżerską. Brakuje nowoczesnego sposobu zarządzania. Nastawienie na jak największy wolumen sprzedaży przy utracie jakości produktu to zgubne taktyka. Jeszcze 3 lata temu byłam zachwycona ludźmi tam pracującymi, ale od czasu zmiany tj. Pan Rutkowski w Perłę dzieje się źle. Dyrektorem marketingu został człowiek bez kompetencji, który swój brak wiedzy odbija na podległych mu pracownikach. Pan Rutkowski dał mu niegdyś pracę w Łomży, a teraz sciagna do Perły. Co ciekawe z Łomży wyrzucił to ze stanowiska kierowniczego fachowiec niegdyś dyrektor marketingu Perły Pan Stanisław Steręga. Tam nie nadawał się na kierownika, a tu jest dyrektorem. Ludzie pracujący w marketingu Perły podobno wszyscy przesyłają cv do innych pracodawców i niebawem pewnie będzie w Perłę sporo posad w marketingu. Jeżeli chodzi o gastronomię moja koleżanka jest PH i wiem, że perla się rozkręca, ale Pan Dyrektor potrzebuje młodego zastępcy, aby wprowadzić trochę świeżej krwi. Dział sprzedaży walczy mocno cena, a kiedyś Perla broniła się jakością. Czas na plusy. Od kilku lat teren browaru przy starym mieście odżył. Perłowa Pijalnia piwa to jedno z ulubionych miejsc spotkań z moimi dziewczynami. Rok temu bawiłam się w Radości i było super (W tym roku jest tam słabo, chyba menedżer osiadł na laurach i w tym roku mu się nie chce). Moja rodzina odwiedzając browar spala w apartamentach i byli zachwyceni. Chwalili podziemia i ja sama też chce się wybrać. Podsumowujac Perla powinna wrócić do strategii sprzed 3 lat. Pozdrawiam Zuzia

Dominika

@Gloniarz i prokurator jesteś pracownikiem tej firmy? Możesz znasz te sytuacje dokładniej? Ktoś próbował o tym rozmawiać z szefostwem?

Gliniarz i Prokurator

W postach udostępnionych wcześniej jak najbardziej są przesłanki do skierowania sprawy do prokuratury. Jednak powinno na początku być wyjaśnione, dlaczego ta konkretna osoba miała przyzwolenie na działania niezgodne z regulaminem pracy w spółce. Powinno się te działania udowodnić i wyciągnąć konsekwencje wobec tej osoby (osób). Jeśli zostanie udowodnione np. kradzież podzespołów, praca dla konkurencji, to jak najszybciej trzeba to zgłosić.

NIK

Tak się przyglądam dym banialukom i widzę ze ktoś powinien przerwać to pisanie bzdur. Pani Kotowska z panią Mec. Kucharska-Derwisz powinny zgłosić te sprawę ciągłych pomówień do prokuratury a wyedy wyjdzie kto pisze takie pierdoly.

zainteresowany

Witam Wszystkich Pojawiło się ogłoszenie na PH Łuków/Parczew -jaka podstawa netto -jaka premia netto (co miesiąc?) -ile wizyt dziennie -jak kierownik w tym regionie -jakieś spotkanie, rozliczenia w Lublinie (jak często, w godzinach pracy, po godzinach?) -jakie auto -pod jakich dystrybutorów pisany jest towar? -jakiś deputat? warto sobie zawracać głowę? skąd zmiana?

ciekawy

Panowie jakie są teraz warunki na stanowisku Specjalisty ds. obsługi sprzedaży? Można liczyć na sensowne pieniądze?

X

Nawiązując do posta z 11.05. Pan serwisant T.Z wszystkie informacje dotyczące firmy, przekazuje także Panu Rotszejnowi. Ponadto, podobno już nie zajmuje się dodatkowym biznesem czyli wprowadzaniem i rozliczaniem maszyn hazardowych. Ale znalazł nowe źródło dochodu i wykonuje prywatne zlecenia dla klientów gastronomicznych. Ciekawe skąd bierze części i podzespoły, pewnie z magazynu Perły. Ciekawe jakby wytłumaczył się z prac które wykonał w lokalu Święty Michał,wraz ze swoim przyszły zięciem oraz innym serwisantem. Warte sprawdzenia jest u właściciela lokalu jaką kwotę zażyczył sobie za tą usługę. Mam nadzieję że ktoś w końcu zakończy ten proceder.

X
@X 12.06.2017 05:52
Takie prace wykonywał pewnie z Panem K.C. i robili to miesiąc czasu bo taka ilość kranów wymaga dłuższej pracy.A pewnie prywatn...

Napewno nie wiedział bo jak .Nikt się nie przyzba że jeździł na prywate służbowym autem.A tak na marginesie to jest ciekawe że pracując w Browary Lubelskich montowal inne krany innych browarów..A myślę że mają ci panowie lojalki. A tam jak pisze kolega x to nie tylko Panu R i W wynosił info.Jeszcze taki łysy był .dużo byłoby opowiadać o tych panach ale myślę że odpowiedni organ się tym zajmie .

Y
@X 12.06.2017 06:30
Napewno nie wiedział bo jak .Nikt się nie przyzba że jeździł na prywate służbowym autem.A tak na marginesie to jest ciekawe że...

Czy Pan serwisant o którym mowa w postach Czyści jeszcze instalacje browarow Jagiełło.

Ani

hej ile się teraz na produkcji zarabia?proszę o info

OnCoBo

To nie browar! To budka z piwem. Chyba właściciel się zmieni ☺

Czesiek

Witam, Może ktoś powiedzieć czy już zatrudniliście kierownika na Białą Podl. I okolice?

Czesiek

Witam, Może ktoś powiedzieć czy już zatrudniliście kierownika na Białą Podl. I okolice?

Pracownik

Ciekawe rzeczy dzieją się w dziale detalu. Jednak PBL to nie tylko detal. Ciekawy jest też Pion Gastronomii. Tam to dopiero jest kino (nie Kino Perła), tak po krótce.....osoba bez jakiegokolwiek doświadczenia staje się Starszym PH ds. Gastronomi, w pracy bywa, lub nie. Brak doświadczenia i jakichkolwiek kompetencji. Otacza się ludźmi (z serwisu Pan T.Z) którzy wszystkie ważne dla spółki informacje, przekazują np. Panu Wicińskiemu (robią to szybciej niż produkowane jest piwo). Dla mnie pracującego wiele lat w tej firmie zrobił się to prywatny folwark i cyrk na kółkach. Brak wiedzy, znajomości rynku, panujących trendów jest wręcz porażający. Jeśli spółka pójdzie dalej tą drogą.....koniec jest bliski.

pracownik2
@Pracownik 11.05.2017 20:29
Ciekawe rzeczy dzieją się w dziale detalu. Jednak PBL to nie tylko detal. Ciekawy jest też Pion Gastronomii. Tam to dopiero j...

"pracownik" to sie zwolnij z tego cyrku nikt Ciebie tu na siłę nie trzyma... zwłaszcza ze napisales, ze koniec jest bliski

Roman

Witam, Jak kształtuje sie Wasza struktura? Macie już nowego kierownika? Warto aplikować? Jakie pieniądze na stanowisku kierowniczym?

Zbyszek

Ale tu hejtu, aż się wierzyć niechce że tak długo kierownik siał ferment i nikt tego nie widział. Mam nadzieje, ze traficie na dobrego szefa teraz

KamilT

Witam wszystkich minęło trochę czasu ale widzę ze dyrekcja i zarząd wyciągnęli wnioski i mam nadzieje ze trochę czytają tego co się pisze w internecie. Bardzo ucieszyła mnie ta informacja z tym co się stało i widać że są jeszcze w perle ludzie którzy stawiają na pracownika który zarabia dla nich pieniądze(usunięte przez administratora). Mam tylko nadzieje ze chociaż w grupie BP będzie mniej stresów i wróci normalny zdrowy tryb pracy na swoje miejsce bo przy ( usunięte przez administratora ) nie mogli liczyć na spokój nawet po pracy. Pozdrawiam wszystkich i tych co hejtuja i tych co popierają :)

anonim

(usunięte przez administratora)

ktoś
@KamilT 14.03.2017 23:02
@Tusiek Nie życzę sobie, aby ktokolwiek podawał się za mnie pod 'przykrywką' moich ksyw itd. Podpisujcie się swoim...

Kamil T. życzyć to sobie możesz...zdrowia, szczęścia i np. Wesołych Świąt ;-)

KamilT
@ktoś 15.03.2017 15:54
Kamil T. życzyć to sobie możesz...zdrowia, szczęścia i np. Wesołych Świąt ;-)

Czego Tobie i sobie życzę ;)

KamilT

To może zacznę od ostatniego zdania, do niego się odniosę - po pierwsze : miałem zamiast szachów zapisać się na crossfit , ale bałem się ,ze obrazisz sie Łysy ,ze uczeń przerósł mistrza. Po drugie : Gdyby nic nie było na rzeczy to szanowana w/w firma nie angażowałam się w śledzenie tych postow. Po trzecie ( co do nazwisk) : sami usuwacie nazwiska z mojego poprzedniego posta. Wstydzicie się krytyki ? Slusznie ! Po czwarte : nigdy nie aspirowałem na bycie kierownikiem. Poważnie. Za to wiem, ze ktoś tu był chętny aby wygryźć z pozycji dyrektora ;-) Po piąte : kudłaty zapraszam na spotkanie face to face ( jakby łysy nie zakumał :" twarzą w twarz" ). Po szóste : nie mogę już tego czytać, bo jako ' bohater uciśnionych' współczuję głupoty , i braku chęci wyciągania wniosków. Im dłużej odpisujecie , tym dłużej zjawisko będzie miało miejsce. Wypowiadam się za siebie, i to, co widziałem i czego doświadczyłem. A używanie słów pt. 'Hejt' jest bardzo w stylu trenerów coaching. PS.: Określenia 'kurniki' nauczyłem się od kierownika. Szkoda , ze niczego więcej. Wykresiki i tabelki zrobione ?

KamilT
@KamilT 28.02.2017 00:10
To może zacznę od ostatniego zdania, do niego się odniosę - po pierwsze : miałem zamiast szachów zapisać się na crossfit , ale...

Kudłaty podoba mi się określenie "były kierownik". Szach mat. :D

Kudłaty

I widzisz Tusinie, po co Ci to było? Ta próba zrobienia z siebie bohatera i wybawcy uciśnionych pracowników. Masz tyle samo hejterów co i zwolenników. A tak naprawdę nie osiągnąłeś nic, poza głupim niepotrzebnym rozgłosem. Chyba, że tego chciałeś, ale też przy okazji wyszedłeś na debila. Co Twoje ujawnienie rzekomych przekrętów miało dać? Naprawdę sądziłeś, że mimo wszystko poważna firma przejmie się jakimiś wpisami, na jakimś forum, jakiegoś pracownika, który kiedyś pracował? Jesteś człowiekiem dużej wiary. Nie sztuka zgrywać bohatera jak jest się daleko. A jedynym przejawem odwagi z Twojej strony, bądź też potwierdzenie rozmiaru głupoty, właśnie podanie swojego imienia. Ale przynajmniej cała Perła ma ubaw. Trzeba było działać jak pracowałeś, pójść do kogoś z dyrekcji, nie będę podawał nazwisk, przecież ich znasz. Wtedy może byś pomógł kolegom i sobie i został upragnionym kierownikiem RBP. Kto wie. Ale trzeba było mieć jaja. A jeśli namyśliłeś się aby zaszkodzić byłemu kierownikowi, to powinieneś był pójść oficjalną drogą do Dyrekcji a nie na forum sławy szukać. Zrobiliby dyskretny wywiad i być może Twoi byli koledzy potwierdziliby donosy i coś by z tego wyszło. A tak wyszło Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kabaret załóż. Zacznij grać w szachy to nauczysz się myśleć strategicznie. Mam podobny hit do Twojego : Wałęsa oddał mi 100 milionów. Kto chce niech wierzy.

Były Sąsiad

Cześć Kamilku, normalnie wie wierzę ale musiałem tutaj zajrzeć jest Uciemiężony pracownik roku. Obrońca ludu i walczący o status Sprawiedliwego wśród narodów. Jak to mu źle było, ale fajnie było autkiem służbowym jeździć w tą i z powrotem, wracać do domciu o różnych godzinach zbliżonych bardziej do 12 niż do 18. Z resztą teraz też nie jest z goła inaczej a to dziewczynę zawieźć do pracy a to zakupki zrobić, a to nad wodę skoczyć a po co wieczory marnować jak można w godzinach pracy. Szkoda że się wyprowadziłeś i szkoda że wcześniej nie wiedziałem o takim forum, bo bym napisał wcześniej. Ale nic straconego może dasz linka do swojego obecnego szefunia w tych swoich wędlinach aby mógł zobaczyć jak jego ideał chodzący "Piotruś Pan" pracuje, jak by sobie popatrzył jakiego pięknego i soczystego języka używa i w jaki sposób się wypowiada no to przecież niemożliwe że to ten sam Kamilek co z nim rozmawiam ale przecież jak rozmawiasz z klientami to na pewno tak nie myślisz i w taki sposób nie możesz się wypowiadać i nie mówisz że mają "sracze" choć używasz słów typu &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; a to blisko i "kurniki" bo tak o swoich klientach opowiadasz. Fajnie że się podpisujesz, przynajmniej ciężko się będzie wyprzeć że to nie ty. Wszyscy ludzie tobie wilkiem, najpierw jak pracowałeś w Perle koła przebijali ale to źli ludzie byli, potem znowu koła pokradli nie dlatego że nie potrafisz z ludźmi żyć, ależ skąd. Ach jak gromami ciskałeś, pamiętaj tylko że nie każdy facet w widłami do zeus. I jeszcze jedno nie wiem "Piotrusiu" co tym masz z tymi jajami tym bardziej że wiem że masz całkowicie inaczej i też masz swoje sekreciki, szczególnie jak nikt nie widzi. Oj Kamilku "Piotrusiu" jaki ty biedny jesteś. Pozdrawiam "Były Sąsiad"

KamilT
@Były Sąsiad 26.02.2017 19:38
Cześć Kamilku, normalnie wie wierzę ale musiałem tutaj zajrzeć jest Uciemiężony pracownik roku. Obrońca ludu i walczący o statu...

To Były Sąsiedzie ,co za Ciekawą bajke nam jeszcze opowiesz ? Po pierwsze samochód był do użytku prywatnego również. Każdy pracownik korzystał zgodnie z prawem panującym w firmie i procedurami. Po drugie trzeba być niezłym trollem , żeby pisać słowa bez pokrycia mieszając w to czyjeś życie prywatne. Przedstaw się Pan/ Pani były sąsiedzie. Ciekawe czy masz na tyle honoru czy tylko trollujesz bezsensownie ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Poczekajmy w takim razie jakie te podwyżki będą.

Kudłaty Durnowaty

Jak tak czytam i czytam te wasze wypociny i się zastanawiam czy się śmiać czy płakać. Tusin wielki kozak Bóg wie ile czasu już nie pracuje i nagle sobie przypomniał jak mu było źle. Skoro tak źle było to wcześniej było roboty szukać a nie siedzieć 5 lat. Albo powiedzieć, że nie potrafisz rozliczyć i nie rozliczać za Vela. A może po prostu taki układ Ci pasował i też nie jedno miałeś za uszami. Tacy wielcy Bohaterowie się znaleźli.Byli pracownicy - obrońcy uciemiężonych. Tylko jakoś nikt z pracujących się nie skarży, może nie jest tak źle? No albo po prostu nie mają jaj by sie skarżyć. Jedno jest pewne, wciąż pracują czyli akceptują sytuacje. O mój Boże jakże nam uciemiężonym pomógł Twój wpis Tusinie. Jakże się u nas poprawiło.Pracujemy po 4h, bez gpsu, bez klejenia plakatów czy ustawiania ekspozycji. Ba nawet dadzą nam podwyżki plotki głoszą, że po całe 1000 zł. Zejdźcie ludzie na ziemie. Podwyżki jak będą to nędzne. Poprawić to nic się nie poprawi, chyba że zrestrukturyzują cały dział sprzedaży. Żeby było jasne nie bronię firmy czy kierowników. Słaba po prostu jest cała ekscytacja całym tym wpisem i całym tym niczym. Wy byli pracownicy, pokrzywdzeni-mieliście swój czas, trzeba było działać. Bo teraz to robicie tylko z siebie typowych cwaniaczków mądrych na odległość czy w grupie. A jak naprawdę coś macie i chcecie zadziałać to do roboty. Wiecie chyba gdzie uderzyć. Ale zapomniałem trzeba mieć jaja. Krowa co dużo ryczy, mało mleka daje.

KamilT

Pracownik A jakbym nie napisał żadnego komentarza o tym co myśle to zapewne nigdy byś się nie odezwał ze coś się poprawiło. Mówić trzeba głośno o tym co się działo i dzieje a co najważniejsze nie bać. Z Panem Z. Jest tak ze obrósł w piórka i chce dryfować ludźmi i prac im baniaki korpo naukami. Nie ma co się oszukiwać jak słyszę szkolenia motywacyjne to zbiera mi się najpierw na śmiech a później na pawia. Kierownicy i dyrekcji proszę opuścić nosy zacząć ludzi traktować jak równych a zwykli pracownicy zrobią cuda jeśli tez zostaną normalnie wynagrodzenie i pochwaleni za prace. I jeszcze jedno klejenie plakatów i robienie wystawę go... daje bo od kiedy u was nie robię jeszcze ani razu nie zwróciłem uwagi na to czy jest plakat i czy jest Polka siła tkwi w tym kto stoi za lada i kto kieruje sklepem a nie w skraj taśmie na oknach z ceną. A Panie Olo jak trzeba to wyciągnę Ci argumenty i to nie wyssane z palca ale z podkładka osób które pracowały a są bardzo chętne do współpracy jeśli chodzi o przedstawienie argumentów, faktów i tego czego same doświadczyły. Ale to pozostawimy jako byli pracownicy na gorsze dni kiedy innym będzie działo sie gorzej.

pracownik

@KamilT @Artek...........Bartek Panowie przeginacie. Firma zadziałała szybko. Konsekwencje zostały wyciągnięte, było tez dzisiaj spotkanie na ktorym było o mobbingu i co ważne maja być podwyżki a to najważniejsze. A co do sytuacji to serio, dajcie już na luz.

perla

ciekawe co zrobi Kotowska z Rutkowskim czy wyjaśni okoliczności całej sprawy? Jak się dowie Hubert ze jest taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to się stołki posypią.

anonim

(usunięte przez administratora)

olo

widzę Panowie że macie w sobie dużą determinację rozumie ze za wami stoją argumenty i fakty. kibic

Artek..... Bartek

ale trzeba powiedzieć jedną rzecz. Perła to dobra firma, jako Perła. ten olo to s. widać.

KamilT

Witam wszystkich i Wąsatego. Widzę że mój komentarz zniknął przez być może fakt że padły nazwiska. Świadczy to o tym że kadra kierownicza zainteresowała się sprawą. Jakby nic istotnego nie leżało na rzeczy to nikt by się nie pofatygował aby zgłaszać komentarz do administratora. Widzę że zależy wam na opini o firmie, jednak mam wrażenie, że macie problem na poziomie relacyjnym pracowników. Perła Browary - Panie i Panowie nic nie wiecie o problemach pracowników. Być może nic nie chcecie wiedzieć ?

perelka

Hhe przeglądam ogłoszenia w DE i powiem wam że nie opłaca się pracować miesiąc w PL jak to samo można dostać w tydzień w DE czy UK. A pozostałe tygodnie siedzieć w domu z piwkiem w ręku ;) Pozdrawiam

Am

No powiem Wam, nowe ogłoszenia na Przedstawicieli Handlowych są

Rylza 2tys z mgr

Tak czytam i czytam i o różnych firmach sie polaczki wypowiadają , skończyli może ledwo studia i by chcieli zarabiać po 4 tys , najpierw barany sie roboty nauczcie a pozniej wymagajcie, a jak wam złe to do kopalni do spółki za 2 tys wtedy docenicie te 1800 na powierzchni , specjaliście wszyscy i nie mówię tu tylko o perle ale poszukuje pracy i czytam o różnych firmach w Polsce wszędzie każdemu złe , ku**a siądźmy i nic nie róbmy a na pewno awans sam przyjdzie

Nick weber

Witam jak wygląda teraz praca jako PH pracuje obecnie w branży fmcg i szukam jakichś zmian. Dostałem ofertę z Perły na przedstawiciela i się zastanawiam jak to tam wygląda. Jaka realna kasa ? Jak zadania ? Jacy ludzie ?

zainteresowany

Szukają PH na kilka regionów ale kasa podobno 1600 plus marne premie. I auto zrupieciała Fabia

Tom

...rrrwa jak was to interesuje to se zadzwoń jeden z drugim albo rusz du... i sie dowiedz. Tyle w temacie. A nie kur... robicie smietnik. Czy wy jesteście normalni? To nie jest forum a ja tu widze 17 komentarzy, w których żadnej opinii nie ma tylko jakieś pytania chore od 2 miesięcy. Jakbyś ogarnął beret jeden z drugim to byście już wiedzieli jakie zarobki bo byście pracowali, albo odeszli . Ale niee lepiej pier... i pisać między sobą, wymieńcie sie numerami telefonów i tam se zasmiecajcie skrzynki i jeden wie lepiej od drugiego, a pierwszy od drugiego i sumą sumarów gó... wiecie

Krzysiek
@Tom 17.08.2016 23:04
...rrrwa jak was to interesuje to se zadzwoń jeden z drugim albo rusz du... i sie dowiedz. Tyle w temacie. A nie kur... robicie...

Idź się zabij o śmietnik.

reminem

@eldo zwyczajnie jestem zainteresowany,bo pojawiło się ostatnio kilka ogłoszeń i chciałbym się czegoś dowiedzieć.

reminem

Jak widać PH tu nie zaglądają i nikt wam o kasie nie napisze.Żadnych pomocnych konkretów bym się tu nie spodziewał.

ciekawy

bardziej interesuje mnie kasa dla PH i premia.

ciekawy

@kacper wiem,że po woj. łódzkim.samochód to skoda fabia.zarwana czy nowa zawsze jakaś.konkretnie mnie interesują zarobki na stanowisku PH-podstawa plus premia i jaka?to są dla mnie konkrety.zero jedynkowe podejscie,ile kasy się zarbia?Czy ktoś może określić z byłych lub obecnych PH?Padają tu kwoty 2tyś zł,a to trochę malo jak na PH.

ciekawy

No wszystko fajnie,ale co powiecie o zarobkach na stanowisku PH obecnie,godzinach pracy,ilości wizyt?Jakieś konkrety?

smakosz

Dyrektor z Łomży kręci swoje lody ,szkoda że dyrekcja generalna tego nie widzi, browar powoli stacza się na dno.

ciekawy

No to pomogłeś:)

ciekawy

@kacper dzięki.Może jakiś PH sie też wypowie konkretnie na temat swojej pracy.Opinia kogoś kto jest lub był na tym stanowisku będzie bardzo pomocna.pozdro

anonim

(usunięte przez administratora)

Ph

Mylisz sie kolego ponieważ ani efektywność ani wyniki nie mają całkowicie wpływu na zarobki PH - 2000 płn na rękę czy jeździsz czy w ogóle z domu nie wychodzisz :)

ciekawy

Wiele żali,ale konkretów żadnych.Powiedzcie może jak wygląda praca PH w tej firmie,bo jestem b.zainteresowany.zarobki o których piszecie nijak się mają do tego co słyszałem i co bezpośrednio mi zostało przekazane.Proszę o jakieś konkrety,bo decyzja dla mnie jest ważna,a nie chcę wtopić oczywiście.pozdrawiam i proszę o poważne opinie.

tankowy

z tego co mi wiadomo w ostanim czasie odeszlo lub zostalo zmuszonych do odejscia paru slugusow,,kapo,,za szczebla wladzy nizszej...wiec gora mysli ze sprawa prawie zalatwiona:)hehee,juz nie macie sie czego obawiac ,bedziecie zadowoleni:)buhahahaa

Zostaw opinię o Perła - Browary Lubelskie - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perła - Browary Lubelskie