Perła - Browary Lubelskie

Adres: Bernardyńska 15, 20-950 Lublin

NIP: 7120103404 KRS: 0000016008

Perła - Browary Lubelskie
2 107 6 1

Opinie o Perła - Browary Lubelskie

Filtruj opinie po kryteriach:

RB1
 Opinia

Dlaczego nie ma już pikników pracowniczych?

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@RB1 22.03.2019 19:22

Ale za to wycieczki pracownicze są.

Pomocna?
MickJagger
Nazwa działu: Zarząd
 Opinia

Znowu nie ma kubeczków

Pomocna?
Nocka
 Opinia
@MickJagger 11.03.2019 23:38

Już są dziękuje bardzo w imieniu wszystkich pracowników.

Pomocna?
Nocka
 Opinia
@Nocka 14.03.2019 23:40

Chyba dalej nie ma.

Pomocna?
TakNie
Sk
 Opinia

Dlaczego w perle często są naboru do pracy na operatorów wózków widłowych? Ile płacą na początek?

Pomocna?
odpowiedz
 Opinia
@Sk 29.01.2019 14:05

Dlatego, że brakuję operatorów wózków widłowych i stąd jest cały czas nabur. Mój kumpel pare ładnych lat pracuje na magazynie i ma 2800 brutto. Tam na magazynie nie ma premii uznaniowych jak na rozlewach. Tam masz podstawę + ta premia motywacyjna za L4 170 zł. Jako początkujący to nie wiem ile dostaniesz.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@odpowiedz 29.01.2019 20:45

Zgadza się, ale na Mełgiewskiej chłopaki mają 3100 na umowie a u nas 2800.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Sk 29.01.2019 14:05

2800 brutto + 170 zł miesięcznie jak nie chodzisz na L4. Operatorzy wózków widłowych nie mają premii uznaniowych jak ktoś już napisał wcześniej. Moim zdaniem trochę słabo płacą wózkowym, twoja decyzja jak chcesz to składaj CV.

Pomocna?
Linde
 Opinia
@Sk 29.01.2019 14:05

Nabur jest spowodowanym tym, że sporo chłopaków odeszło gdzieś indziej na wózek. Operatorzy w Perle zarabiają bardzo mało( nawet uznaniowki nie mają), to też nie jest łatwa i prosta praca. Nie każdy się nada, trzeba dobrze umieć jeździć wózkiem czym bardziej na dwa maszty.

Pomocna?
Rb1
 Opinia
@Linde 08.02.2019 09:42

No dużo nie mają...

Pomocna?
123
 Opinia
@Sk 29.01.2019 14:05

2800 chłopie płacą

Pomocna?
Jaro
 Opinia
@Pracownik 08.02.2019 08:44

Teraz rozumiem dlaczego tak często w perle chcą kogoś na wózek widłowy-praca na 3 zmiany, pracujące weekendy i niezbyt wysoka pensja. W innych firmach może nie płacą dużo więcej, ale praca jest na jedną zmianę od poniedziałku do piątku. Żeby zarobic można pojechać np do Niemiec, ta sama praca ale pensja dużo wyzsza

Pomocna?
Rb1
 Opinia
@Jaro 15.02.2019 17:32

To prawda, ale co Pan zrobi na to..

Pomocna?
ChińskiCezar
 Opinia
@Jaro 15.02.2019 17:32

To co jeszcze robisz w tym smutnym kraju?

Pomocna?
rej
 Opinia
@Jaro 15.02.2019 17:32

ja na mełgiewskiej jezdze wózkiem , na razie jest ok , atmosfera w miare , a kasa ...jeszce ja akceptuję :-)

Pomocna?
bob
 Opinia
@rej 22.02.2019 12:56

tak na logistyce na melgiwskeij potwierdzam w miare jest ... dziewczyny wporzo na transporcie

Pomocna?
123
 Opinia
@odpowiedz 29.01.2019 20:45

oj to bardzo słabiutko jak 2800 brutto mają operatorzy i na dodatek tej premi nie mają

Pomocna?
JJ
 Opinia
@123 28.02.2019 00:12

Może coś w kóncu podniosą im..

Pomocna?
Rb3
 Opinia
@JJ 07.03.2019 07:50

Rozmawiałam z Panią F ze związków i niestety żadnych podwyżek w tym roku niestety nie będzie dla pracowników.

Pomocna?
Murzyn
 Opinia
@Rb3 07.03.2019 20:36

No to zaczna sie wypowiedzenia pracownikow, zreszta juz sie zaczely na produkcji.

Pomocna?
OWW
 Opinia
@odpowiedz 29.01.2019 20:45

Premia uznaniowa jest, sprawdź sobie na odcinku z wynagrodzenia.

Pomocna?
TakNie
Emil
 Opinia

Witam, jakiś czas temu firma ogłosiła nabur na pracowników produkcji i w oczekiwaniu było odporność na stres. Co albo kto w takim razie produkuję ten stres dla pracowników? Moim zdaniem nie jest to praca w mundorowce tylko na produkcji.

Pomocna?
30
 Opinia

Osobiście to nie jeden kotas stał tam i co dalej? Szefo zaliczkę musi dać! Zawsze było i jest mało. A stara widocznie idzie na odszcał że młoda ją zastępuje. Nie ona to inna dziewuszki. Młoda który rocznik 90, 91. Stara pewnie już nie pamięta :*

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@30 19.01.2019 18:47

Ale że o co chodzi? coś weszło za mocno? :p

Pomocna?
31
 Opinia
@30 19.01.2019 18:47

I'm sorry what happened?????

Pomocna?
Rb1
 Opinia
@pracownik 20.01.2019 15:29

Rozumiecie Państwo coś z tego hahaha

Pomocna?
Hehe
 Opinia
@30 19.01.2019 18:47

Hahahahaha

Pomocna?
RudaGrażyna
 Opinia
@30 19.01.2019 18:47

Matko twoja zamieszania z tymi kotasami.

Pomocna?
Mikołaj
 Opinia
@RudaGrażyna 01.02.2019 04:18

O czym piszecie? Nie mam doświadczeń związanych z pracą w firmie Perła - Browary Lubelskie, dlatego trudno mi zrozumieć, o czym piszecie. Czy Wasze komentarze mają jakiś bezpośredni związek z pracą w tej firmie? Znalazłem informację, że firma poszukuje obecnie operatora wózka widłowego. Pracodawca oczekuje od zainteresowanej osoby gotowości do pracy dwuzmianowej. Możecie napisać, jak kształtują się godziny pracy każdej z poszczególnych zmian?

Pomocna?
RudaGrażyna
 Opinia
@Mikołaj 07.02.2019 08:20

Zmiany są trzy 6-14; 14-22; 22-6 Praca na tygodniu i w weekendy. Też nie wiem o czym mowa.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Mikołaj 07.02.2019 08:20

System pracy na magazynie Mikołaju jest 3 zmianowy, praca również w weekendy. Warto dodać, że to są wózki Linde na cztery widły( dwie palety biorą na raz). Na początku nie będzie łatwo takim wózkiem jeździć, trzeba nabrać wprawy.

Pomocna?
Linde
 Opinia
@Mikołaj 07.02.2019 08:20

Nie tylko tego oczekuje pracodawca, choćby sprawne i szybkie przyjmowanie towarów z działu produkcji. Widzisz kolego z jednej strony nie możesz jeździć szybko wózkiem widłowym, ponieważ stwarzasz zagrożenie szybka jazdą dla innych osób, lecz z drugiej strony musisz bo się nie wyrobisz.

Pomocna?
kik
 Opinia
@Linde 08.02.2019 09:53

a ja pracuję na tokarskiej w magazynie , robota nspoko , dzial logistyki fajny , transport tez bardzo miły :-) mozna z dxiewczynami pogadac

Pomocna?
Gruby
 Opinia
@kik 13.02.2019 11:24

I nie tylko pogadać jedną tobym no wiesz

Pomocna?
alan
 Opinia
@kik 13.02.2019 11:24

nie wiem co widzisz w tej robocie ja nagrywam sobie inna , na rynku lubelskim Perła nie jest konkurencyjna cenowo , a co do dziewczyn chyba gustu nie masz , pasztety

Pomocna?
Nie polecam
 Opinia
@alan 04.03.2019 20:34

Ostanio byłem w tej firmie na rozmowie rekrutacyjnej i przez swoją nieostrożnośc wdeptał bym się na dużą minę. Taka moja rada i sugestia dla osób zainteresowanych pracą na produkcji; Radził bym do wszystkiego podchodzić z dużym dystansem i dwa razy przeczytać umowę przed podpisaniem, żeby poźniej nie było płaczu.

Pomocna?
Marianna
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Witam, pojawiła się u nich oferta pracy: specjalista ds obslugi sprzedaży, min rozliczanie fv itp. Czy ktos moze cos powiedziec na ten temat?

Pomocna?
BorSuk
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Znowu nie ma kubków.

Pomocna?
borsuczek
 Opinia
@BorSuk 26.02.2019 20:39

A dlaczego jak myślisz?

Pomocna?
Murzyn
 Opinia
@borsuczek 27.02.2019 08:32

Nie bylo nie ma i nie bedzie.

Pomocna?
BorSuk
 Opinia
@borsuczek 27.02.2019 08:32

Ktoś chce, żebyśmy umarli z pragnienia?

Pomocna?
123
 Opinia
@BorSuk 27.02.2019 11:07

Panie Borsuku możliwe, że tak.

Pomocna?
Kotek
 Opinia

Jak to po co, aby zaliczyć, naiwne że coś skrobnę. Cóż taka robota

Pomocna?
TakNie
.
 Opinia

To nie jest problem, problem jest gdzie udowodią trudnym

Pomocna?
TakNie
Tomasz
 Opinia

Jakie warunki oferuje Perła dla PH ? widzę, że są oferty i chciałbym aplikować

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@Tomasz 24.01.2019 14:35

Obawiam się, że żadnych informacji Pan już tutaj nie uzyska.

Pomocna?
TakNie
ŚliskiJimmy
 Opinia
@pracownik 24.01.2019 15:53

A dlaczego tak pan uważa?

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@Tomasz 24.01.2019 14:35

Szkoda, że poniższe odpowiedzi na Twoje pytanie nie stanowią tak naprawdę żadnej pomocy. Nie jestem zatrudniona w firmie Perła - Browary Lubelskie, ale mogę Cię zapewnić, że na tym stanowisku pracodawca oferuje między innymi: możliwości rozwoju zawodowego, samochód służbowy, pracę w młodym i dynamicznym zespole. A jeśli zdecydujesz się na zatrudnienie w tym miejscu, będziesz odpowiedzialny za współpracę z klientami detalicznymi i lokalnymi sieciami oraz pozyskiwanie nowych klientów detalicznych, czy organizowanie i prowadzenie działań promocyjnych w oparciu o standardy firmy. Czy praca na takich warunkach satysfakcjonowałaby Cię?

Pomocna?
TakNie
7
 Opinia

Ja też dodałem kilka negatywnych wpisów negatywnych na firmę. Pragnę zaznaczyć, że moje komentarze nikogo nie obrażały. Wyraziłem tylko swoje zdanie przepraszam.

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@7 10.01.2019 21:42

Boże jacy wy jesteście żałośni... co tu się dzieje (usunięte przez administratora) hehehe

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@pracownik 20.01.2019 15:32

Raczej nie tolerujemy na GoWork komentarzy o takim charakterze. Z Twojego nicka jasno wynika, że jesteś pracownikiem firmy Perła - Browary Lubelskie i dlatego też powinieneś skupić się - na przykład - na opisaniu nam tamtejszych warunków pracy. Widziałam na ich oficjalnej stronie, iż w chwili obecnej potrzebują nowych (między innymi) przedstawicieli handlowych. W związku z tym chciałabym Cię zapytać, czy wynagrodzenie osób na tym stanowisku składa się jedynie z podstawy, czy także i z prowizji?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
7
 Opinia

Będziesz miał podwyżki hehehe UWAGA Nagany dają teraz dla pracowników

Pomocna?
Wozkowy
 Opinia
@7 30.12.2018 23:18

Dlatego wolę na wózku jeździć a nie tam się chylać...

Pomocna?
Kurnia
 Opinia
@7 30.12.2018 23:18

Za darmo nie dają.

Pomocna?
tak
 Opinia

Pewnie Ci pracownicy nawet nie zdawali sobie sprawy, że są w stanie dać im nagany za otwieranie osłon. Jeden gość myślał, że dadzą mu upomnienie a to taka niespodzianka. Dotyczy to również szaf elektrycznych na wszystkich rozlewach.

Pomocna?
Rb
 Opinia
@tak 31.12.2018 17:28

Przyjdzie Schwarzeneger to wszystko Wam potwierdzi w szafach aż iskry będą szły.

Pomocna?
F.M
 Opinia
@Rb 01.01.2019 10:06

Pan elektryk A.S ( Schwarzeneger) jest niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju, absolutnie nie do podrobienia. Mimo tak malutkiej wiedzy jaką posiada to całkiem pozytywny, zabawny gość. Domyślacie się Panie czemu ma ps. Schwarzeneger

Pomocna?
Karol
 Opinia
@F.M 01.01.2019 10:43

Czyli koleś rozkochuje w sobie kobiety:)

Pomocna?
F.M
 Opinia
@Karol 01.01.2019 11:44

Och Karolu nie ma co się dziwić...

Pomocna?
Weronika
 Opinia
@Karol 01.01.2019 11:44

O jejku nie wiedziałam, że takie ciastecza również pracują w Perle, to dobrze jak facet dba o siebie:) Co to za przystajniaczek ten elektryk(...) mmmmrrrrrrr

Pomocna?
Rb1
 Opinia
@Karol 01.01.2019 11:44

Dokładnie;)

Pomocna?
Rb1
 Opinia
@Karol 01.01.2019 11:44

No no no prawdziwy Casanowa z Perły

Pomocna?
1
 Opinia
@Weronika 01.01.2019 14:53

Nie wiem co wy kobiety widzicie w tych mięśniakach

Pomocna?
Elo
 Opinia
@Weronika 01.01.2019 14:53

Niech Pani zbytnio nie robi sobie nadziei, ponieważ wszystkie kobiety są jakiego. Nie bez powodu ma pseudonim Schwarzenegger.

Pomocna?
Weronika
 Opinia
@Elo 01.01.2019 21:36

Domyślam się, że takie ciacho ma powodzenie u kobiet. Niech mój Romeo przybywa jak najszybciej:)

Pomocna?
Rb
 Opinia
@Weronika 01.01.2019 23:34

Przybędzie, przybędzie w piąteczek na pierwszą zmianę Skodo Fabia z silnikiem 1.2 60 konno ,nie byle co jak to się mówi. A Pani tak poważnie czy jaja sobie robi hehehe

Pomocna?
Olo
 Opinia
@Rb 02.01.2019 09:36

A pan jest mało bystry, czy niezbyt rozgarnięty?

Pomocna?
RB
 Opinia
@Olo 02.01.2019 11:08

Nie każdy musi być bystry i rozgarnięty jak Pan, Romeo jest tylko jeden....

Pomocna?
Rb2
 Opinia
@Weronika 01.01.2019 23:34

Pani jest jakąś nową admonistratorką, o co camon????

Pomocna?
Jacek
 Opinia
@Rb2 02.01.2019 13:30

To chłop co się za dziewczynki lubi przebierać. Cały sekret Weroniki.

Pomocna?
Rb1
 Opinia
@Jacek 02.01.2019 15:14

Możliwe a może i nie...

Pomocna?
TakNie
F.M
 Opinia
@Jacek 02.01.2019 15:14

Całkiem zabawna i dowciapna ta Weroniczka, tylko żeby faktycznie była piękna kobietą. To mnie rozwaliło;; Niech mój Romeo przybywa...

Pomocna?
Rb2
 Opinia
@Jacek 02.01.2019 15:14

Jacku to chcesz powiedzieć, że piękna Weronika nie istnieje, to jest jakiś tranwestyta. Chrzanić to wszystko, lipa na maxa

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@Rb2 02.01.2019 18:20

Powiem Wam Koledzy jak by faktycznie była w pracy taka np, piękna Weronika to aż lepiej by się chodziło do tej roboty i będzie wtedy też mnie zwolnień lekarskich hehehe

Pomocna?
pracownik z RB
 Opinia
@pracownik 02.01.2019 22:53

Halo, halo,halo Panowie to nie jest portal randkowy czym bardziej towarzyski. Już wszystkim Wam w myślach teraz siedzi jakaś Weronika.

Pomocna?
#
 Opinia
@pracownik z RB 03.01.2019 01:32

Hahahaha

Pomocna?
TakNie
pracownikkk
 Opinia
@# 03.01.2019 12:22

Matko Twoja zamieszania z tą Weroniko...

Pomocna?
Van damme
 Opinia

A ja na tokarskiej pracuje i sobie chwale . Robota spoko , dziewczyny w logistyce fajne zwłaszcza jedna :-)

Pomocna?
TakNie
Van damme
 Opinia

Dołączcie się z tokarskiej do forum co sądzicie o atmosferze na magazynie i w transporcie

Pomocna?
TakNie
Obserwator
 Opinia

Nie chodzi o przeprosi proszę Państwa, chodzi o zrozumienie tematu. Fora internetowa nie są do wyrzucania złych emocji, zaspokajania swoich ułomności i braków. Miłe są przeprosiny. Jednak przypominam, każdy hejt, każda bezpodstawna negatywna opinia zostawi ślad w Internecie. Polskie prawo dość konkretnie traktuje takie osoby. A tak po ludzku.... trochę kultury ludzie!

Pomocna?
Obserwator
 Opinia
@Obserwator 10.01.2019 20:10

MUSIAŁEM!!! Nie chodzi o przeprosiny proszę Państwa, chodzi o zrozumienie tematu. Fora internetowe nie są do wyrzucania złych emocji, zaspokajania swoich ułomności i braków. Miłe są przeprosiny. Jednak przypominam, każdy hejt, każda bezpodstawna, negatywna opinia zostawi ślad w Internecie. Polskie prawo dość konkretnie traktuje takie osoby. A tak po ludzku.... trochę kultury ludzie!

Pomocna?
TakNie
Strażnik Teksasu
 Opinia
@Obserwator 10.01.2019 20:16

Zgodnie z definicją art. 212 § 1 Kodeksu karnego zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Jeżeli dopuszczamy się takiego czynu za pomocą środków masowego przekazu (do których należy Internet), narażamy się na surowszą odpowiedzialność. Kodeks karny przewiduje w tej sytuacji obok kary grzywny czy ograniczenia wolności, także karę pozbawienia wolności do 1 roku.

Pomocna?
RB1
 Opinia
@Obserwator 10.01.2019 20:10

Masz rację jak najbardziej drogi użytkowniku,ale nie zapominaj proszę, że sam nie byłeś do końca w porządku. Jeżeli to ten sam Obserwator piszę. Mnóstwo komentarzy już zniknęło z tego forum negatywnych, chyba jednach ludzie zrozumieli swój błąd. Brawa dla Was.

Pomocna?
TakNie
Strażnik Teksasu
 Opinia
@Obserwator 10.01.2019 20:16

Znieważenie wg. Kodeksu karnego jest działaniem przeciwko godności osoby trzeciej. „Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności”- czytamy w kodeksie karnym. Zniewaga dotyczy zatem tylko osób fizycznych. Przedmiotem przestępstwa znieważenie jest nie tyle działanie godzące w wizerunek danego podmiotu, lecz działanie przeciwko poczucia godności człowieka.

Pomocna?
TakNie
Obserwator
 Opinia
@Strażnik Teksasu 10.01.2019 20:21

No więc mówię. Tępota piszę po internetach co im ślina na język...., bo nie ma pojęcia, że za to jest odpowiedzialność karna. Tak jak dziecko, kiedy mówi mu się, że zakłada czapkę-niewidkę, to że nikt go nie widzi. Drodzy Państwo! Każda Wasza aktywność w internecie zostawia ślad. To, że nie macie "jaj", by komuś coś powiedzieć w twarz, tylko piszecie w Internecie, nie jest bezkarne. Dlatego proponuję ważyć słowa następnym razem.

Pomocna?
Obserwator
 Opinia
@RB1 10.01.2019 20:22

Ten sam Obserwator pisze. Nie chodzi, że zniknęło, chodzi o to, że się tam pojawiły. Nie powinny.

Pomocna?
Strażnik Teksasu
 Opinia
@Obserwator 10.01.2019 20:26

Nie obrażajmy ludzi "Tępych", to też ludzie tylko delikatnie mówiąc ograniczeni. Kultura musi być.

Pomocna?
TakNie
Obserwator
 Opinia
@Strażnik Teksasu 10.01.2019 20:35

Nie obrażam. Staram się douczyć.

Pomocna?
7
 Opinia
@Strażnik Teksasu 10.01.2019 20:21

ZGADZA SIE ALE NAD TYM CZUWA ADMINISTRATOR CAŁY CZAS JA TEZ RZEPRASZAM ZA SWOJE NEGATYWNE WPISY O FIRMIE

Pomocna?
TakNie
Obserwator
 Opinia
@7 10.01.2019 20:48

Hehehheheh, ale że co?

Pomocna?
TakNie
Strażnik Teksasu
 Opinia
@RB1 10.01.2019 20:22

Nie chodzi teraz o to co kto napisał i odbijanie piłeczki. To już poszło i zostanie. W necie niestety ale nic nie ginie. Myślę, że osoby które zostały tutaj zdyskredytowane, oczernione, pomówione i znieważone będą na tyle zdeterminowane do podjęcia radykalnych działań co do tych osób.

Pomocna?
Obserwator
 Opinia
@Strażnik Teksasu 10.01.2019 21:07

Z tego to wiem prawnicy już o tym wiedzą.

Pomocna?
7
 Opinia
@Obserwator 10.01.2019 20:16

Szanuję

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Rb
 Opinia

Drogi pracowniku z Perły nie tylko ty w tym roku dostałeś mniejszy talon świąteczny, ponoć jest to brane od naszych dochodów przynajmniej tak mówiła mi pani z kadr. Mi to 100 zakosili, ale jak w Perle jest ponad 600 pracowników to trochę naleci.

Pomocna?
qwerty
 Opinia

Zmalały bo widocznie wzrósł Ci dochód więc się ciesz. Uprzedzając Was - nie próbujcie wmawiać ludziom, że "kradną" - progi dochodowe nie są tajemnicą więc można się dowiedzieć, ale po co skoro już można siać ferment na forum. Kolega wziął 500. Przypominam, że sam składasz deklaracje

Pomocna?
Talony
 Opinia
@qwerty 07.12.2018 21:49

Qwerty idąc twoim myślenia mam rozumieć, że powinienem być zadowolony z powodu malejącego talonu świątecznego. Według mojego rozumowania co z tego, że danemu pracownikowi wzrosło wynagrodzenie zasadnicze jak premie uznaniowe i talony maleją cały czas. Mało tutaj masz negatywnych opinii na temat premii. Będę w kadrach i postaram się, żeby ktoś łaskawie wytłumaczył wszystko w tej sprawie. Kolego 500 to wziołem owszem, ale w tamtym roku. To chodzi o zasady jakieś. Radzę pracownikom Perły, nie byćie takim szarymi myszkami, sami po pewnym okresie czasu przekonaćie się, że nie warto. Jeden gość tutaj prawdę napisał to wszystko funkcjonuję jak chce, tak jak premie za Urlopy na żądanie, ponad rok pracownikom Pan kierownik zabiera premię a kadry o tym nic nie wiedzą. Nie wiem czy kadry wiedzą, że za urlop ojcowski też zabierają premię. Właśnie w takich sytuacjach jak ten pracownik byłby w kadrach może udało by się udało uniknać, aby komuś premię za ojcowski nie były zabierane.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia

Od początku twierdziłem, że premie świąteczne na podstawie dochodu są bezzasadne i nie wiem naprawdę co one mają na celu. To nie zapomoga z MOPSU, nie premia uznaniowa a PREMIA ŚWIĄTECZNA. Zresztą dochód dochodowi nierówny. Ale grunt że są

Pomocna?
Polak
 Opinia
@Talony 08.12.2018 01:22

Z mojej wiedzy kadry wiedza o urlopie ojcowskim, bo same zabieraja a nie kierownik M.

Pomocna?
TakNie
Nic nie poradzisz
 Opinia
@Talony 08.12.2018 01:22

Stary na to nic nie poradzisz, również ja w tamtym roku miałem 450 a teraz 350. Ale bardzo dobrze, że ta sprawa pojawiła się też na forum , popieram twoją wypowiedź. Zobaczymy jak jeszcze będzie z tymi nagrodami rocznymi dla pracowników co nie byli na zwolnieniu lekarskim do 14 dni. Przypomnij sobie sytuację w tamtym roku jak chłopak na L4 był 15 dni, jeden dzień przekroczył i niestety ani złotówki nie dostał. Niby pisał odwołania do zarządu Perły, są związki zawodowe i wszystko psu na budę. Mogli mu przecież dać coś tam a widzisz... Ziomek szkoda nerwów i zdrowia za 100 bądź 150 zł.

Pomocna?
Nic nie poradzisz
 Opinia
@Polak 08.12.2018 12:21

Temu pracownikowi co zabrali premię za urlop ojcowski mógł to sprawę wyjaśnić od razu, wtedy jak dostał odcinek z wypłaty. Zobaczcie urlop ojcowski dla pracodawcy jest przecież opłacalny bo wtedy ZUS płaci Twoją pensję a nie pracodawca. Więc nie bardzo widzę dlaczego zabierają oni premię pracownikom.

Pomocna?
Były pracownik z RB2
 Opinia
@Nic nie poradzisz 10.12.2018 02:19

Dziwne to trochę, że za urlop ojcowski zabierają premie..

Pomocna?
Mirek
 Opinia
@Były pracownik z RB2 10.12.2018 20:26

Zabawne z was chlopaki. Zasady na jakich przyznawane są talony. Oraz każda premia świąteczna negocjowane są przez związki zawodowe. Ich się zapytaj dlaczego tak mało.

Pomocna?
Dominika
 Opinia
@Pracownik 08.12.2018 04:49

A czy to dopiero pierwszy rok, kiedy takie zasady premiowania zaczynają obowiązywać w Perła - Browary Lubelskie? Czy zostało to w jakiś sposób przedstawione pracownikom, a ich głos był w tej kwestii brany pod uwagę? Napisz proszę, jak to wyglądało i czy każde premie są wyliczane w ten sposób.

Pomocna?
TakNie
Mirek
 Opinia
@Dominika 11.12.2018 19:32

Zasady przyznawania bonów świątecznych są takie same od długiego czasu. Po prostu ich wysokość zależy od wysokości przychodu na członka rodziny. Po ostatnich trochę wyższych podwyżkach wszystkim skoczył dochód, a ludzie którzy mają problemz dodawaniem, nie wiedzą dlaczego mają niższe bony. Zamiast pójść do związków żeby renegocjowaly warunki, to płaczą w internecie.

Pomocna?
Etykieciarka
 Opinia
@Mirek 11.12.2018 21:13

To i tak wam to nic nie da, że pójdziecie do związków zawodowych. Jak Wam nawet drodzy pracownicy za urlop ojcowski zabierają premie.

Pomocna?
Rb2
 Opinia
@Mirek 11.12.2018 21:13

Mireczku ja mam 500 tylko nikomu nie mów....

Pomocna?
Miszcz
 Opinia

Też powinieneś się orientować, sam składałeś wniosek o przyznanie talonów swiatecznych (chyba że tego zrobiłeś, to otrzymałeś najniższą kwotę). Czytaj że zrozumieniem to co podpisujesz, wysokość kwoty talonów zależy od wysokości dochodu na jednego członka rodziny. Wyliczasz to z pitu za poprzedni rok. Kwotę z pitu dzielimy na 12 i otrzymany wynik dzielimy na ilość członków rodziny w gospodarstwie domowym ( żona, dzieci, itd), tyłu ile wpisałeś w deklaracji. Jeśli jeszcze ktoś z nich posiada jakieś dochody to jeszcze dodajesz je na poczatku. Tak czytając co ciekawego tutaj wypisujecie to zaraz zapytasz mnie dlaczego podzielić przez 12... :) jak ma być dobrze na produkcji skoro jest kilku takich bystrzaków. Pozdrawiam wszystkich i nie czytajcie tych żałosnych wypocin kilku aferzystów.

Pomocna?
PireneuszIzoń
 Opinia
@Etykieciarka 12.12.2018 02:29

A jaką to premię ci zabrano, za ten urlop ojcowski?

Pomocna?
Na tym
 Opinia
@PireneuszIzoń 12.12.2018 12:57

Roczną, ale po napisaniu podania do kadr że to był urlop ojcowski, wszyscy z tym urlopem dostali te premie.

Pomocna?
Mirek
 Opinia
@Na tym 12.12.2018 13:41

Czyli takie gadanie bez sensu, o pomyłce i to w dodatku takiej która została wyjaśniona. No śmiech na sali.

Pomocna?
Rb
 Opinia
@PireneuszIzoń 12.12.2018 12:57

Dokładnie tak i nie tylko mi:)

Pomocna?
Na tym
 Opinia
@Mirek 12.12.2018 18:10

Mirku, wszystko wyjaśnione, bo za urlop ojcowski płaci ZUS i w kadrach najprawdopodobniej zaliczyła to jako L4, ale wystarczyło napisać że te 10 dni to urlop ojcowski i bez problemu przelewy z premią doszły do tych osób... Coś tam podslucha i pisze głupoty na forum... tak jak z pracą w Perle że jest słabo bo są noce i jeden weekend w miesiącu wolny- system czterobrygadowy, chyba każdy widzial grafik jak wygląda przed podpisaniem umowy. Oni akurat biją pianę, a nie robią piwo :)

Pomocna?
TakNie
Rb
 Opinia
@Na tym 12.12.2018 13:41

Co tu za głupoty i kłamstwa piszesz, pokaż mi chociaż jedną osobę, która dostała premię za urlop ojcowski. Możesz pracujesz w innym zakładzie. Gardzę Tobą

Pomocna?
Zamieszania z tymi talonami
 Opinia
@Miszcz 12.12.2018 11:31

Oj to mi też talon zmalał 100 w tym roku, dochód wzrósł i dlatego są spadki w talonach:) Ale jak by tak zrobić, wzrasta danemu pracownikowi dochód a premie i talony zostają bez zmian. Dało by tak radę hehehe

Pomocna?
Na tym
 Opinia
@Nic nie poradzisz 10.12.2018 02:03

Ziomeczku, zasady są proste- do 14 dni L4. Jak trafisz piątkę w totolotka to też napiszesz odwołanie że tylko jednej cyferki do głównej wygranej Ci zabrakło?

Pomocna?
Na tym
 Opinia
@Rb 12.12.2018 20:39

Hahahaha prawda boli. Zapytaj się mistrzów, a później opisz tutaj co Ci powiedzieli, albo konkretnie jeden z nich który był na urlopie ojcowskim. Nie wiesz, nie odzywaj się... ANONIMOWO gardzisz :)

Pomocna?
TakNie
Rozlew puszkowy
 Opinia
@Na tym 12.12.2018 20:56

Dobra odpowiedz i mi; W tamtym roku na L4 nie byłem ani jednego dnia a nagrodę miałem mniejszą niż ta osoba co była na zwolnieniu dwa tygodnie. Jak to rozumieć.....

Pomocna?
Stop głupotom
 Opinia
@Na tym 12.12.2018 20:38

Człowieku co ty bredzisz, serio wieżysz w to co piszesz. Skoro jesteś taki rozeznany w temacie to mogłeś łaskawie poinformować pracowników aby takie pismo zlożyli do kadr.