brak logo

EuroActiv

Katowice

Opinie o EuroActiv

zlew22 2009-10-30 12:37:47
Euro activ to jedna wielka bzdura,młodzi szukający pracy nie dajcie się im wkrecic bo bedziecie zasuwac od rana do wieczora po mieszkaniach za marne pieniądze jako AKWIZYTOR(umowa zlecenie) i będa wam wkręcac jak to szybko mozesz awansować na menadżera .. Wczoraj zwolniolem sie z EA w Łodzi po 2 dniach w tym jeden dzień to szkolenie,lipa straszna,nie polecam nikomu! [usunięte przez moderatora] Wejdzcie na Euroactiv Lodz i tam sie wypowiedzcie,bo tam u nas moło ludzi się wypowiada na ten temat...
Wyjątkowo cierpliwy i niestety już Klient 2009-11-05 11:29:32
Ciągłe różnice pomiędzy tym co oferuje konsultant, a rzeczywistością. O Oddziale w Kielcach decyduje nie kierownik tylko monter anten, który jest nastawiony na [usunięte przez moderatora] pieniędzy od Klientów, a nie na jakość usługi. Monter przychodzi do domu bez narzędzi. Trzeba mu je udostępnić. Kpina, a nie firma. Dzwoniąc do EuroActiv w Katowicach na nr 32 352 62 50 sekretarka odbierająca telefon przedstawia się "firma" - nadal nikt nie wie jaka to firma, natomiast dopytuje się o nazwisko dzwoniącego. Kto ją tak wyszkolił? Niespotykanie niski poziom na etapie kontaktów z firmą. Przeciwieństwem są konsultanci, którzy w grzeczny, spokojny sposób i wyczerpująco przedstawiają potencjalnym Klientom zlecone przez EuroActiv usługi. Tylko kosultanci nic nie mają do powiedzenia. Tragedia, a nie firma.
Juiceman 2009-11-09 14:29:02
Całą prawda!!
Firma okłamuje potencjalnych pracowników, że są 3 stanowiska- monter, sprzedawca, biuro. Wszystko się kończy na akwizycji.
Umowa jaką Euroactiv Group podpisuje z pracownikami to umowa zlecenie od której nie macie odprowadzanej składek na ubezp.( czyli w przypadku choroby nikt Wam nie wypłaci kasy, nie liczy się okres pracy do emerytury itd.)
Co do specyfiki "pracy"- żadna szanująca się firma handlowa nie wysyła swoich pracowników w teren ICH!! samochodami (nie wspominam nawet pokryciu kosztów paliwa.
Kto jest Juicemenem z EA ? Zwykle bardzo młodzi mężczyźni na starcie życia, którym po wypraniu mózgu przez pseudo menadżerów (pochwalnie się panie [usunięte przez moderatora] i panie [usunięte przez moderatora] czy macie wykształcenie kierunkowe? ten drugi swego czasu pracował na kopalni)sądzą, że zostaną władcami świata.
[usunięte przez moderatora]Tak panowie[usunięte przez moderatora]. Każda umową zawarta poza lokalem przedsiębiorstwa może być rozwiązana przez klienta do 10 dni bez podania przyczyn. Co więcej- przedsiębiorca MA OBOWIĄZEK POINFORMOWAĆ KLIENTA O TYM PRAWIE!! Jak jest u WAS ? Odpowiedzcie sobie sami. [usunięte przez moderatora]
Dla obecnych Juicemanów- czy Wam też dają do podpisu in blanco rozliczenia z wynagrodzenia. Jeżeli tak (a jest tak na pewno) to otrzymując dokumenty PIT zauważycie, że wg firmy zarobiliście kilka razy mniej niż było w rzeczywistości (tu macie odpowiedź dlaczego nie ma przelewów na konto)[usunięte przez moderatora] Mam nadzieję ,że US zajmie się WAMI w sposób należyty (czyli karę $$ zapłacicie wysoką).
Jeżeli chodzi o pracę to NIE POLECAM!!
Klienci!! Byłem ich akwizytorem...ich promocje w przeciągu całego okresu umowy są takie same jak w punktach sprzedaży. Natomiast koszta instalacji są co najmniej o 200zł większe!!
Syf, kiła i mogiła!!
Życzę szybkiego upadku!!
xxxxxx 2009-11-16 12:51:34
Uwaga[usunięte przez moderatora] !!! Szanowni klienci nasza firma padła ofiarą [usunięte przez moderatora] ,który podszywając się pod różne postacie ( tzw. naszych pracowników ) próbuje oczernić naszą firmę w oczach klientów i pracowników . W tej sprawie zostało wszczęte postępowanie prokuratorskie i sądowe . Ze wstępnych ustaleń wynika że „oszust „ działa na zlecenie innych platform cyfrowych i konkurencji.
Pragniemy przypomnieć że Firma Euroactiv Group powstała w 2003 roku, jednakże jej korzenie w działalności handlowo-usługowej sięgają początku lat 90.

Obecnie firma zajmuje się dystrybucją telewizji cyfrowej CYFRA+ dla największego operatora w Polce, jakim jest Canal + Cyfrowy spółka z o.o.

Począwszy od 2004 roku firma corocznie zdobywa tytuł „Dystrybutora Roku” – prestiżowe wyróżnienie w swoim segmencie sprzedaży, które pozytywnie świadczy o jej profesjonalizmie oraz zadowoleniu klientów korzystających z jej usług.

Za sprawą oddziałów rozmieszczonych w większych miastach Polski, Euroactiv Group obejmuje swoim zasięgiem teren 14 województw, co stanowi niemal 85 procent powierzchni kraju.


Każdy z oddziałów firmy oferuje swoim klientom miłą i profesjonalną obsługę oraz fachowe doradztwo w zakresie doboru sprzętu, jak i oferty programowej najlepiej dostosowanych do indywidualnych potrzeb i wymagań klienta. Firma na korzystnych warunkach cenowych oferuje także możliwość montażu i podłączenia sprzętu u klienta. Nasz kontakt z klientem nie kończy się w chwili podpisania umowy, oferujemy wsparcie techniczne i pomoc w trakcie całego okresu obowiązywania umowy, co sprawia, że klienci polecają naszą firmę jako godną zaufania swoim znajomym, a to jest najlepszą formą reklamy i uznania dla naszej pracy.

W firmie Euroactiv Group oraz u współpracujących z nią partnerów biznesowych zatrudnienie znalazło kilkaset osób.


Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu, doborowej kadrze oraz opracowaniu planu rozwoju i szkoleń dla naszych pracowników, w przeciągu najbliższych kilku lat Euroactiv Group planuje podwoić ilość swoich oddziałów oraz objąć zasięgiem działalności obszar całego kraju.

Takie działanie stworzy nowe miejsca pracy oraz da szansę szybkiej kariery i rozwoju zawodowego na stale rozwijającym się rynku telewizji cyfrowej.

Euroactiv Group jest obecnie największym dystrybutorem telewizji cyfrowej Cyfra + w swoim segmencie, a prawie połowa klientów w Polsce pozyskiwana jest przez naszą firmę.

[usunięte przez moderatora]
zenek 2010-02-22 19:22:24
Też tam kiedyś pracowałem, ale nie w cyfrze tylko w tele2 i chciałbym z ciekawości zapytać, czy jeszcze handlują tym badziewem, czy netia zabrała im koncesję?
oszukany 2010-04-07 14:52:28
bylem pracownikiem euroactiv i to najwieksza moja porazka zyciowa. zostalem [usunięte przez moderatora]ze bede pracowal w biurze a tak na prawde musialem chodzic po prywatnych mieszkaniach i jak jakis domokrazca sprzedawac jakies glupie uslugi tej ''firmy'' nie dosc ze nie otrzymalem ani grosza to jeszcze na wlasny koszt musialem dojezdzac do wyznaczanych przez ta firme miast. [usunięte przez moderatora] bo jak skonczy sie umowa to wymyslaja ze nie wywiazales sie z niej. duzo by pisac. przestrzegam przed takimi niezetelnymi pracodawcami.
były pracownik 2010-06-30 19:05:24
ja też pracowałem w euroactiv katowice!!! porażka!!! [usunięte przez administratora]!!! to co pisza na swojej stronie to takie samo kłamstwo jakie tłuką do głów potencjalnym pracownikom! jedno wielkie [usunięte przez administratora], a cyfr sprzedawalismy 3 x drożej niż można było kupic w markecie! do [usunięte przez administratora] nic nie mam, ale [usunięte przez administratora] to czyty kretyn! i ta jego żonka pożal się Boże... [usunięte przez administratora] się wydaje, że jak sobie kupi jeden porządny garnitur i kilkuletnie auto to już jest panem świata! a przygłup z niego nieprzeciętny! najlepsze były prowadzone przez niego "szkolenie" i sposoby motywujące hahahahah jak w sekcie ;D złapmy się za ręce zaśpiewajmy piosenkę hahahahah i "kto miał dzisiaj dzwonek? )czyli podpisał 2 umowy) ten dostaje premię - 10zł hahahahahhahahahahahahah ŻENADA!!! TOTALNA ŻENADA!!!
Juiceman 2 - nigdy więcej!!! 2010-07-13 14:17:54
Szkoda słów, szkoda zachodu... Młodzi, szukający zarobku nie idźcie tam... Praca po kilkanaście godzin, akwizycja. Zarabianie na niewiedzy klientów. 95% klientów to biedni ludzie, którzy się nie znają i po prostu słuchając miłego młodego pana pod krawatem, przy kawce i ciasteczku, który okazuje się przyjacielem wszystkich sąsiadów, po wspaniałym zaprzyjaźnieniu się z klientem, po wspaniałym przedstawieniu, jakimi są bossami mając na antenie zbiorczej 4 kanały a nie jak inni 3, po chwili pokazując, że nic nie mają... Trzeba nie posiadać sumienia i garstki empatii aby wzbogacać się na ludziach biednych i niedoinformowanych... Jeśli ktoś ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkich ludzi to praca w sam raz dla niego. Ale czy taka osoba poszła by do własnej babci czy cioci i im to wcisła. Jak można wciskać abonament za 60zł osobie, której nawet na rachunki nie starcza ani na jedzenie. Ale nie... Pani będzie mogła oglądać film bez reklam. Tak ma Pani 80 lat, przesypia Pani 20 godzin na dobę. Ale jak się Pani obudzi to nie będzie reklam. Ludzie.. Starsi ludzie są szczęśliwi, że mają te swoje 3 kanaliki. Kiedyś nie było i też żyli. Zobaczą wiadomości, posłuchają radia i to im wystarczy. proszę Pani... Ale tam jest również tuner radiowy. Jak Pani będzie spać to nagra sobie ulubiony serial... Babcia odpowie, że nie płaci już abonamentu. Ale to co. Tu ma Pani 300 kanałów...

Ludzie, Juicemani (pracownik, akwizytor tej firmy) proponuję wam aby, gdy przed pójściem w teren, gdy stoicie w kółku i się motywujecie to po wszystkich obródźcie się w bok w kółku jak na weselnym pociągu. schylcie się i poszukajcie w swoich zadkach odrobinkę instynktu samozachowawczego. Co niektórzy może znajdą zalążek empatii... Więc gdy znajdziecie jeden w drugim, przekażcie to właścicielowi i dajcie do przemyślenia... Zarabiacie, niektórzy ładne pieniądze, większe niż wasi koledzy z studiów, z szkoły średniej. Ale pieniądze to nie wszystko. Pomyślcie jak wy byście się czuli gdyby ktoś przyszedł do waszej babci i wcisnął jej coś niepotrzebnego... Ja bym się wnerwił.

Nawiązując do poprzedników tu piszących. Wszyscy mają rację, z tego wynika, iż w wszystkich placówkach jest podobnie. Ale nie zapominajcie, że internet nie jest anonimowy. Wymieniając pełne nazwisko i oczerniając (mówiąc szczerą prawdę) narażacie się nawet na proces. Wymieniajcie imienia i tylko pierwsze litery nazwisk. Wymieniajcie placówki i ksywki. Ale dobrze, że są ludzie, którzy piszą jak jest w tej pracy. Ja zrobiłem błąd, że nie przeczytałem tego wcześniej. ale człowiek uczy się na błędach.

A jeśli czyta to, osoba z firmy, to niech się zastanowi nad tym wszystkim. Czy warto jest być czyjąś marionetką...?
KLIENT 2010-08-27 11:12:34
NIESTETY MOI RODZICE PADLI OFIARA TYCH [usunięte przez administratora] Z EUROACIV ZAMOSC BRAK PRECYZYJNEJ PRWWIDLOWEJ UMOWY ZASTRASZALI PRZED ZREZYGNOWANIEM KARA 1500ZL CO SIE POZNIEJ OKAZALO BLEFEM I CO NAJGORSZE PODROBIONE PODPISY NA ZAMOWIENIU UMOWY CZYM OCZTWISCIE ZAJMIE SIE PROKURATURA PRZESTRZEGAM INNYCH NIE WPUSZCZAJCIE NAWET NA PROG TYCH [usunięte przez administratora]
XXXXXX 2010-08-31 21:11:22
Uwaga na [usunięte przez administratora] !!! Szanowni klienci nasza firma padła ofiarą oszusta ,który podszywając się pod różne postacie ( tzw. naszych pracowników ) próbuje oczernić naszą firmę w oczach klientów i pracowników . W tej sprawie zostało wszczęte postępowanie prokuratorskie i sądowe . Ze wstępnych ustaleń wynika że „[usunięte przez administratora] „ działa na zlecenie innych platform cyfrowych i konkurencji.
Pragniemy przypomnieć że Firma Euroactiv Group powstała w 2003 roku, jednakże jej korzenie w działalności handlowo-usługowej sięgają początku lat 90.

Obecnie firma zajmuje się dystrybucją telewizji cyfrowej CYFRA+ dla największego operatora w Polce, jakim jest Canal + Cyfrowy spółka z o.o.

Począwszy od 2004 roku firma corocznie zdobywa tytuł „Dystrybutora Roku” – prestiżowe wyróżnienie w swoim segmencie sprzedaży, które pozytywnie świadczy o jej profesjonalizmie oraz zadowoleniu klientów korzystających z jej usług.

Za sprawą oddziałów rozmieszczonych w większych miastach Polski, Euroactiv Group obejmuje swoim zasięgiem teren 14 województw, co stanowi niemal 85 procent powierzchni kraju.


Każdy z oddziałów firmy oferuje swoim klientom miłą i profesjonalną obsługę oraz fachowe doradztwo w zakresie doboru sprzętu, jak i oferty programowej najlepiej dostosowanych do indywidualnych potrzeb i wymagań klienta. Firma na korzystnych warunkach cenowych oferuje także możliwość montażu i podłączenia sprzętu u klienta. Nasz kontakt z klientem nie kończy się w chwili podpisania umowy, oferujemy wsparcie techniczne i pomoc w trakcie całego okresu obowiązywania umowy, co sprawia, że klienci polecają naszą firmę jako godną zaufania swoim znajomym, a to jest najlepszą formą reklamy i uznania
dla naszej pracy.

W firmie Euroactiv Group oraz u współpracujących z nią partnerów biznesowych zatrudnienie znalazło kilkaset osób.


Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu, doborowej kadrze oraz opracowaniu planu rozwoju i szkoleń dla naszych pracowników, w przeciągu najbliższych kilku lat Euroactiv Group planuje podwoić ilość swoich oddziałów oraz objąć zasięgiem działalności obszar całego kraju.

Takie działanie stworzy nowe miejsca pracy oraz da szansę szybkiej kariery i rozwoju zawodowego na stale rozwijającym się rynku telewizji cyfrowej.

Euroactiv Group jest obecnie największym dystrybutorem telewizji cyfrowej Cyfra + w swoim segmencie, a prawie połowa klientów w Polsce pozyskiwana jest przez naszą firmę.

Więcej informacji na www.euroactiv.pl
tvn 2010-09-05 17:46:05
Witam, z tą firmą nie mam nic wspólnego.
Chcę tylko zostawić informację dla ludzi z co najmniej średnim wykształceniem.. Otwieram na Śląsku sieć sprzedażową telewizji "n" W grę wchodzą przyzwoite zarobki oraz możliwość szybkiego rozwoju (150 zł od umowy ,prowizja z grupy, 2 trenerów i 3 konsultantów do awansu). Wszystkich zainteresowanych, chcących dowiedzieć się więcej zapraszam podaję mail :tvn2@onet.eu
proszę o podanie nr telefonu i miasta zamieszkania oddzwonimy
pozdrawiam Piotrek
damian 2010-09-20 21:34:17
widze że ładnie jadą wszyscy o tej firmie ale to wszystko prawda pracownicy na KAŻDYM szczeblu maja umowe zlecenie nawet asystenci mangerów kase dostają zależną od swoich obrotów a wykazywane jest z tego 1/10 POPIELINA I ŚCIEMA NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAA 2011-01-22 21:59:50
WITAM!!!!
DO WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY OTRZYMALI SMSA Z FIRMY EURACTIV Z ZAPROSZENIEM NA ROZMOWĘ !!!
OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JEŻELI NIE INTERESUJE WAS CHODZENIE PO DOMACH,PUKANIE DO DRZWI TO WYSTRZEGAJCIE SIĘ,ROZMOWA BRZMI BARDZO INTERESUJĄCO,PRACA W DZIALE FINANSOWYM,SPRZEDAŻY,TECHNICZNYM,I KAŻDYM INNYM NA KTÓRE WYSŁALIŚMY CV ZAROBKI NIEZŁE,WOLNE WEEKENDY.....CUD MALINA!!!
ZAPROSZENIE NA DZIEŃ SZKOLENIOWY!!
DZIEŃ SZKOLENIOWY OCZYWIŚCIE W TERENIE,POD OPIEKĘ DOSTAJE NAS"TRENER"JAKIŚ KOMPLETNY FRAJER,
TO NIBY PIERWSZY ETAP...HM....WYBIERAMY SIĘ Z NIM DO LUDZI I SŁUCHAMY CO ON WCISKA KLIENTOM NASZYM ZADANIEM JEST SIĘ UŚMIECHAĆ..
WRACAMY PO DRODZE ON OPOWIADA NAM O CYFRZE I INFORMUJE,ŻE MUSIMY ROZWIĄZAĆ TEST (KOLEJNY ETAP-KOMPLETNA BZDURA)
PO WYPEŁNIENIU TESTU KOORDYNATOR ZAPRASZA NA ROZMOWĘ GDZIE ZOSTAJE PODJĘTA DECYZJA CZY NADAJE SIĘ NA NA CHODZENIE LUDZI W DOMKU!!!!
ROZMOWA MIŁA BARDZO LUŹNA BO FIRMA STAWIA PRZED WSZYSTKIM NA ATMOSFERĘ W PRACY,WIĘC WSPOMNIAŁAM,ŻE POCZYTAŁAM NIE ZBYT CIEKAWE OPINIE NA TEMAT PRACY W TEJ FIRMIE W INTERNECIE TO UZYSKAŁAM WYTŁUMACZENIE "O COCA-COLI TEŻ PISZĄ,ŻE ZABIJA,A JA PIJE I ŻYJE"....HM....PO 5 MINUTACH MIŁEJ ROZMOWY ZAPYTAŁAM CZY TA PRACA MA TAK WYGLADAĆ,CHODZENIE PO MIESZKANIACH????PONIEWAŻ NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ NIE BYŁO O TYM SŁOWA......KOLEGA SIĘ TROSZECZKĘ MOTAŁ....ALE W KOŃCU POWIEDZIAŁ,ŻE NA POCZĄTKU TAK....!!!!!!!!!!!!!!!!!!WIĘC BĄDŹCIE MNIEJ NAIWNI NIŻ JA!!!!!!!!
Miachał 2011-07-25 10:18:08
Żałosne gdy firma tak stara sie bronić :) Prawie dałem sie naciągnąć na tą praceale na szczeście trafilem na te komentarze :D Czytajac komentarze to moge smialo stwierdzić ze dzialaja jak tele 2 ... Żałosne!!! Mam nadzięję że spotka kara te gnidy i życie ich ukara! Wszystkiego najgorszego Euro-activ :))))
irek 2014-12-11 14:12:39
hej, co jest z firma ze nie ma zadnych aktualizacji na temat pracy? czy cos sie zadzialo? a moze jest wszystko jak sie nalezy, nie ma na co narzekac i warto starac sie o prace w EuroActiv? dajcie znac co i jak....bede wdzieczny...
romek 2015-02-26 14:16:01
no własnie, jak sprawa wygląda jesli chodzi o konkretnie tą barnże? bo podobno nie raz pracownicy dostaja duże wynagrodzenie, a czasem bardzo małe, wiec różnie to bywa tak naprawde szczerze Wam powiem.. czekam jeszcze na Wasze komentarze, bo widze, że od jakiegoś czasu tutaj wieje ciszą zupełna na forum.
młody 2016-08-20 13:00:38
i jak? znalazłeś coś?
dert 2016-08-30 12:22:32
Ja to widziałem ostatnio ogłoszenie na junior acoountant, ale wymagany jest co najmniej angielski lub niemiecki. Raczej to nie jest dziwnego, ale pewnie za to jest szansa na odpowiednie premie do zarobków. Wiadomo czy oprócz tego są jeszcze jakieś benefity?
Zostaw swoją opinię o EuroActiv - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EuroActiv