brak logo

TES Group S.A.

Tarnowo Podgórne

Opinie o TES Group S.A.

Sylwia 2012-12-14 11:53:35
Witam,

widzę, że szukają teraz planisty. To oczywiste, że zależy mi na pracy w uczciwej i rozwijającej się firmie, z którą i ja pójdę do przodu.
Przykre, że w naszym kraju każdy pracownik powinien się dwa razy zastanowić, zanim złoży podanie do polskiego przedsiębiorstwa.
Z moich doświadczeń wynika, że firmy z zagranicznym kapitałem z reguły zdecydowanie lepiej funkcjonują, jest organizacja pracy, kultura i szacunek dla pracowników. Polacy jeszcze dużo muszą się na tym polu nauczyć.
Po waszych opiniach, nie złożę podania. Upewniłam się w 100%, że nie chcę pracować w firmie TES.

Życzę wam powodzenia i sukcesów w pracy :)
3
Niedowiarek 2013-01-08 10:04:53
To oni jeszcze funkcjonują? Myślałem, że wszystkich pozwalniali i zgłosili upadłość...
1
nancy 2013-03-08 09:20:07
już ogłosili upadłość
Byly pracownik 2013-06-26 19:34:38
Ludzie,nie idzcie tam do pracy!najgorsze warunki jakie widzialem na oczy,(usunięte przez administratora) Pozdrawiam
obserwator 2 2013-07-05 19:48:24
do końca nie zamknięto a otworzono nowy
xxx 2013-07-06 23:33:46
wcale tego nie zamkneli firma zmieniła tylko nazwę a poza tym nic się nie zmieniło dalej rzędy na produkcji sprawuje (usunięte przez administratora)
bla bla bla 2013-07-06 23:41:57
Ale chyba po to jest szefostwo w każdym zakładzie, żeby się czepiać, Normalka, pokaż mi zakład gdzie tego nie ma a szef po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głaszcze i mówi odpocznij sobie, hehehe. Może ty w takim pracujesz, daj info to się zatrudnię.
Ponoć nowy szef produkcji nastał i ten to się dopiero czepia....... o śmieci :D
bla bla bla 2013-07-07 15:37:16
umowa na dwa lata
yyy 2013-07-07 15:47:41
xxx - 2013-07-06 23:33:46

wcale tego nie zamkneli firma zmieniła tylko nazwę a poza tym nic się nie zmieniło dalej rzędy na produkcji sprawuje (usunięte przez administratora)
(usunięte przez administratora) kto ci pisał podanie do Tesu? Umiałeś się podpisać na umowie z nowym zakładem/ Jak tak źle to po co?
anonim 2013-07-22 22:30:01
anonim - 2013-07-17 11:19:10

kto może mi odpowiedzieć na pytanie czym zajmuje się firma TES Group S.A? co można robić pracując w tej firmie?
to już nie jest firma TES Group S.A. tylko Polish Springs Factory Sp. z o.o.
Produkują resory. Ogólnie to ciężka fizyczna praca, a zarobki bywają różne. Są miesiące tłuste, bywają też cienkie.
3
anonim 2013-07-24 20:46:22
anonim - 2013-07-24 12:29:57

anoinjm dzięki za informacje czy natomiast często odbywa się rekrutacja do firmy TES Group S.A? da się wyżyć z pensji jaką się tam zarabia?
Obecnie potrzebują ludzi na gwałt w fabryce w Golczewie.
Pensje obecnie sa z trójką z przodu, ale różnie bywa, płaca od zrobionego tonażu.
obserwatorka 2013-07-25 17:12:59
ciekawe czemu potrzebują na gwałt skoro takie bezrobocie w regionie???
anonim 2013-07-26 15:57:40
obserwatorka - 2013-07-25 17:12:59

ciekawe czemu potrzebują na gwałt skoro takie bezrobocie w regionie???
bo tu trzeba się narobić żeby zarobić, wiekszość bezrobotnych w tym regionie to woli (usunięte przez administratora) trochę złomu, sprzedać, kupić browara i leżeć pod sklepem, niektórzy przychodzą i po jednym dniu rezygnują bo za ciężko, stąd zapotrzebowanie na gwałt nadal aktualne
anonim 2013-09-01 21:29:56
anonim - 2013-08-30 13:08:58

czy firma TES Group S.A wogule jeszcze istnieje? czy obecnie są tam jeszcze przyjęcia jakichkolwiek pracowników?
czytać nie umiesz? wyżej pisali że firma Tes Group SA nie istnieje, ze jest nowa i przyjmują chetnych do pracy
zdzich 2013-09-02 21:57:55
anonim - 2013-09-01 21:29:56

anonim - 2013-08-30 13:08:58

czy firma TES Group S.A wogule jeszcze istnieje? czy obecnie są tam jeszcze przyjęcia jakichkolwiek pracowników?
czytać nie umiesz? wyżej pisali że firma Tes Group SA nie istnieje, ze jest nowa i przyjmują chetnych do pracy
nie polecam pracowałem tam kiedyś
waldek 2013-11-25 01:58:27
zasady bhp nigdy nie były przestrzegane ani nie bedą chyba ze tylko na papierze u (usunięte przez administratora)aaaaaa co do kontroli to zawsze wiedzieli wczesniej i mieli czas na przygotowanie tz.......na wylączenie prawie wszystkiego ale mamy nowa ustawe na ten temat może cos sie zmieni pracodawcy niepedą informowani o kotroli.Pracowalem w kilku firmach nie tylko w tesie tak jak głupi (usunięte przez administratora)mam porownanie to najgorsza firma w jakiej pracowalem
n_dowiarek 2014-02-20 18:10:18
marna prowokacja
1
grochówka 2014-04-05 12:33:02
a ja gorąco polecam
stary pracownik 2014-04-15 16:51:36
to oczywiste, jak w każdej firmie , nic nowego. Ludzie są różni i mają różne oczekiwania i wyobrażenia.
Plusów jest trochę : dają pełną umowę co w dzisiejszych czasach jest rzadkością, oprócz pierwszego miesiąca na umowę zlecenie, kiedy to pracownik jest sprawdzany czy sie nadaje, nie ma umów śmieciowych. Są stanowiska lżejsze i cięższe, płaca wówczas też jest zróżnicowana. Obijać się nie da rady. Każdy jest nadzorowany i rozliczany z wykonanej pracy. Zarobki nie są najgorsze, w porównaniu do innych zakładów. Żeby zostać zatrudnionym trzeba mieć wykształcenie przynajmniej zawodowe, niekoniecznie mechaniczne. Sporo pracowników wieloletnich nie rezygnuje, więc o czymś to świadczy.
waldek 18 2014-04-27 23:36:23
Dają pełna umowę hahahahhahahahah a to dobre co to za umowa na 2 lata to nic innego jak wykorzystywanie ludzi były wlasciciel juz dawno powinien siedziec w pierdlu za przekrety wyciagneli kupe kasy z ueni europejskiej oficjalnie i dla wiadomosci ludzi to kolo 30 mil a tak naprawde zgarneli duzo duzo wiecej. Prosty rachunek chala w łeczynie góra 10 mil a maszyny z malym przekrentem prawie za fri na koniec sam sie okrad i wszyscy sa zadowoleni.
anonim 2014-05-01 09:47:12
po dwóch latach, kolejna na 2 lata, trzecia umowa na czas nieokreslony. Czy to zły układ?
anonim 2014-05-01 09:51:58
dla ciebie umowa na dwa lata to śmiech? w Golczewie jest wiekszość zatrudniana na umowy zlecenia przedłużane w nieskończoność, lub na czarno :( tu nie ma szału jeśli chodzi o mozliwość pracy na miejscu..

no i w PSF pracuje sie po 8 godzin a nie 10 i więcej..
n_dowiarek 2014-05-16 20:15:46
to czemu kadry pozwalają na pracę na czarno? nie wiedzą co się dzieje czy nie chcą wiedzieć?
anonim 2014-05-20 21:40:51
nie pisałem ze psf zatrudnia na czarno ,
mówię ogólnie w śmiesznych prywatnych firmach budowlanych, usługach lesnych wyborów wielkich nie ma no jest iko z umowami zlecenie
n_dowiarek 2014-05-21 09:00:23
czyli polecasz tam pracę?
anonim 2014-05-21 09:36:20
nie polecam! atmosfera i wieczne ciśnienie, wiecznie wszyscy niezadowoleni. zero profesjonalizmu w całej firmie!
5
koko 2014-05-22 09:29:31
Najgorsze w tej firmie jest to, że szef ma jakieś zaburzenia psychiczne, z czego oczywiście nie zdaje sobie sprawy, a nikt mu nie powie. Możesz z nim rozmawiać o jakimś zadaniu, a za godzinę przyjdzie i dostaniesz zjebę, czemu się tym zajmujesz. I tak codziennie. Chora sytuacja, nie da się tam pracować.
pytający 2014-05-25 15:43:23
a o kogo chodzi? o maryjanna i czy zdzisiejka?
wściekła kliszka 2014-06-07 22:14:58
to prawda dlatego odeszłam i założyłam swoje biuro rachunkowe
Arnold 2014-06-15 16:54:31
A z Ewą - szefową nową dogadać się można, czy jest jak Zdzisław albo tylko do dekoracji?
waldemar 2014-07-22 01:08:50
cudowna perspektywa pracy w tes rak płuc po 20 latach pracy albo inna choroba straszne zapylanie i szkodliwe opary oleju opary farby aaaaaaaa i trzeba miec komunistyczne poglądy i być nie za mądrym i silnym tacy potrzebni od zaraz stanowczo nie polecam nikomu
2
pracownik biura 2014-09-26 09:46:11
Witam

nie polecam tego pracodawcy, mentalność kierownictwa, a w szczegolnosci szefa typowo komunistyczna. stosują mobbing i nie maja szacunku do swoich pracowników, pomijajac juz przelosc firmy pelna przekretow, ktora stawia dzialanosc w b.zlym swietle.
2
było minęło 2014-09-27 16:38:32
wie ktoś może co się dzieje w Łęczynie obecnie? funkcjonuje w końcu ta nowoczesna fabryka?
lol 2014-09-30 16:42:11
Już dawno zamknięta
lol 2014-09-30 16:42:35
Już dawno zamknięta
1
było minęło 2014-10-08 18:00:29
to co się stało z tymi maszynami? z tym wszystkim? przecież było takie otwarcie... i w gazetach pisali że tyle kasy zainwestowano
lol 2014-10-09 18:40:10
A co sie dzieje z maszynami jak firma pada? Odwiedza miły pan i przejmuje
anonim 2014-11-04 19:33:25
Tes Group ogłosił upadłość w lutym 1913roku. Wszedł syndyk. Obecna firma dzierżawi fabrykę od syndyka. Kiepsko przędzie, ludzie zarabiaja najniższą krajową i uciekają jak tylko moga, a panie prezes nie widzą, lub nie chcą widziec problemu.
W ptasiarni obok już można więcej zarobić sprzątając i się nie narobi człowiek jak wół.
1
alojzy bombel 2014-11-16 16:24:13
na salonach w Poznaniu nigdy nie widzą problemu
anonim 2014-12-16 19:36:41
Nowa firma wystartowała dynamicznie. Długoletni pracownicy z nadzieją przeszli i byli zadowoleni, tonaż duży to i zarobek w porządku. Ostatnio do bani, narobisz sie jak wół , lekkie resorki, tonaż do bani,a wymagania rosną i zarobki o 1/3 mniejsze niz np w czerwcu. ludzie są zniechęceni, Więc kto może to ucieka...
prawda 2014-12-19 19:30:26
Nie polecam tej firmy. Przy takim zarządzaniu ( mam na myśli brak wiedzy i umiejętności dwóch pań z Zarządu) i tak niedługo upadną. Potwierdzam powyższe opinie dotyczące mobbingu. Pierwszy raz widzę na gowork firmę z tak słabą oceną! O czym to świadczy...?
2
grochówka 2014-12-23 22:12:01
nie zgodzę się z opinią... Pani vice prezes to świetna profesjonalistka
nowy 2015-06-08 13:48:15
Coś się zmieniło przez to pół roku? Zainteresowany jestem pracą, ale po dotychczasowych opiniach... mam wątpliwości czy składać dokumenty.
życzliwy 2015-06-12 16:15:12
Proszę napisać w jakim dziale...
pra7ca 2015-09-01 17:58:06
Ja firmę gorąco polecam. Pracodawcy wyrozumiali, atmosfera bardzo miła.
1
Jarek 2015-09-28 13:12:10
Daro, odnośnie wyrozumiałych pracodawców to była przecież ironia. Daj sobie spokój z tym bagnem.
byly pracownik 2015-11-12 10:59:35
Pracowalem tam 10 lat w administracji. Rządził wtedy Siminik i bekający Zdzisław-amant. Wiele pracowników kończyło na lekach uspokających i u psychiatry. ludzie tam idą bo nie innej pracy w okolicy.Nie polecam
:) 2016-09-30 14:16:19
ja polecam , jeżeli ktoś chce pracować to będzie ! nie patrzcie na opinie ludzi którym się nie chciało przyjść na rozmowę albo byli i bez doświadczenia chcieli 3000 zl na rękę , Ludzie którzy kiedyś pracowali nie mogą wiedzieć jak jest teraz , zastanówcie się kto by na swoją była firmę pisał komplementy ? nikt ! piszą tylko ci co chcą sobie ulżyć .
Moim zdaniem zainteresowani powinni sami sprawdzić i oczekiwać realnych propozycji.
2
Blem 2016-09-30 16:38:29
No właśnie, nie ma co patrzeć na negatywne opinie, przecież wiadomo to nie od dziś, że wylewają żale tylko osoby, które raczej już tu nie pracują i teraz nudząc się postanowili firmę obgadać, zdecydowanie tak
2
Pawlik 2016-11-22 15:37:16
Nie masz racji. Pracowałem tam i potwierdzam, że negatywne opinie są jak najbardziej prawdziwe.
1
Zostaw swoją opinię o TES Group S.A. - Tarnowo Podgórne
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TES Group S.A.