logo MM Cars Group

MM Cars Group

Katowice

Opinie o MM Cars Group

gremlin 2010-03-24 21:17:54
Pracuję w tej firmie już ładnych parę lat i uważam, że wszystkie bzdury negatywne wypisują zwolnieni nieudacznicy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przyłapani przez szefostwo. Praca jest dla zaangażowanych stabilna i dobrze wynagradzana. Dla dobrego pracownika atmosfera jest ok. firma jest rozwojowa i wiele osób przez te lata awansowało. Szefostwo jest wymagające ale ludzkie ! Wszystkim życzę takiej pracy !
Henryk z Katowic 2011-08-13 17:26:42
Byłem ostatnio w tym serwisie. Zaskoczyła mnie profesjonalna i fachowa obsługa. Usterka szybko usunięto a do tego koszty na normalnym poziomie, takim jak mi powiedział mechanik w warsztacie nieautoryzowanym. Ekipa uśmiechnięta co zaprzecza opiniom jakie przeczytałem. Po paru dniach dzwoniła miła Pani zapytać czy wszystko w porządku i czy jestem zadowolony. Naprawdę polecam czytelnikom i oczywiście moim znajomym.
anonim 2011-08-15 00:09:41
Po natknoęciu się w przeglądarce na powyższe oczerniające mm Cars komentarze, postanowiłem jako pracownik firmy z 6-letnim stażem dodać swój. Dodam, że jestem szeregowym pracownikiem i nikt z tzw góry nie wspominał o tych wpisach, nie mówiąc już o oczekiwaniu pozytywnego wpisu. Nie rozumiem jak ktoś może pisać, że m.in. W firmie nie ma wody skoro w jadalni stoi dystrybutor ustronianki. Czy można źle mówić o firmie, w której całą wypłatę dostajemy na konto z opłaconym na czas zusem ? Zarząd cyklicznie organizuje dla wszystkich 120 pracowników atrakcyjne i kosztowne wyjazdy integracyjne, mamy stałe spotkania na których możemy przedstawić problemy, na święta i dzień dziecka dostajemy pokaźne paczki dla naszych rodzin. Wynagrodzenia są w większości prowizyjne i kto ma wyniki to raczej nie narzeka. Byłem świadkiem wielu zwolnień kolegów ale uważam w większości przypadków, że była to ich wina. Niestety w internecie można pisać wszystko. Moim zdaniem prezes, dyrektor generalny jak i dyrektor handlowy czyli nasz zarząd, to profesjonaliści i ludzie otwarci i całkiem normalni. Jak słucham opowieści innych kolegów z branży to jestem pewny ze praca w mm carsie jest przyjemna i rozwojowa. Nie kierujcie się wiec zdaniem anonimowych oszustów, którzy mają oczywisty cel oczerniając. Nie oczekuje komentarza tego wpisu, chciałem wyrazić swoje zdanie.
1
anonim 2011-08-16 22:06:21
Wobec powyższej opinii, to nie mogę się z nią zgodzić jako wieloletni klient. Zarówno sprzedawcy jak i obsługa serwisu oraz działu części od kilku lat jest ta sama. Zauważyłem tylko, że pracowników przybyło, jest przyjemniej i przestronniej wewnątrz, w restauracji na piętrze można wypić dobrą kawę i przy okazji zjeść smaczny obiad. Krytyczne uwagi są mało sensowne w obliczu moich podkreślam wieloletnich doświadczeń. Moja firma też wielokrotnie była oczerniana w internecie przez konkurencję i zwolnionych za różnorakie przewinienia kolegów, także nie jestem zdziwiony takimi wpisami.
Gumiś 2011-08-18 22:17:42
Bałaganu, rotacji personelu i złej atmosfery jako stały bywalec nie zauważyłem. Oceniam tą firmę i ludzi, których znam od kilku lat bardzo pozytywnie. Wielokrotnie mi pomogli. Skoro nadal pracują, to musi być ok. Dyrektorzy i kierownicy jak jeden chętnie podchodzą do klientów aby porozmawiać i jeśli jest problem, to szybko go rozwiązują !
anonim 2011-09-19 00:35:26
A dla mnie traktowanie klienta to polmozbyt z lat 70. ( usunięte przez administratora )
Były Pracownik 2011-10-11 23:29:34
Pracowałem w tej firmie ponad 10 lat!!
Ogólnie uważam że w firmie pracowało się bardzo dobrze dopuki szef nie zatrudnił nowego dyrektora, któremu tak naprawdę dał całkowicie wolną ręke.
W wyniku tego poprostu wszyscy liczący się fachowcy sami odeszli z tej firmy.
Niektórzy tu piszą że jak ktos się nie nadaje to musi zostać zwolniony.
Te słowa to bzdury, tam ludzie poprostu sami odchodzą.
Dla klientów oczywiście firma jest zawsze przyjazna, ale w tej chwili gdy brak fachowców, jak można naprawiać poprawnie samochody!!
Sam szef jest spoko, ale żal mi go bo obecny dyrektor już mu firme położył na łopatki.

Pięciolatek 2011-10-12 11:58:10
Pracuję w firmie tylko 6 lat, ale nie zauważyłem żeby odeszli fachowcy. Raczej odeszli przeciętniacy i kombinatorzy. Co do prezesa i dyrektora, to mając tylu pracownikow muszą być wymagający. Na jedego i drugiego w sprawach prywatnych zawsze można liczyć, a dynamiczny rozwój firmy mówi sam za siebie. Jestem ciekawy, kto wypisuje takie bzdury a ten portal niestety na to pozwala. To podważa moją osobę i sens pracy przez 5 lat skoro tu jest tak źle i podobno firma jest rozłożona ! W ostatnim czasie przyszło kilku najlepszych pracownikow od okolicznych dilerów co ewidentnie przeczy słowom pracownika, który sie wpisał. Pewnie to frustracja po braku wyników !
była pracownica 2011-11-23 23:09:15
Pracowałam z MM 8 lat, i czasami zastanawiam się czy moja decyzja o odejściu była słusza...może taraz zrobiłabym inaczej:) powiem tylko, że w trudnych chwilach mogłam liczyć na pomoc i bardzo to doceniam. odeszłam bez żalu ,pretensji i obwiniania. cieszę sie ,że własnie tam mogłam się rozwijać, szkolić ,zdobywać nowe doświadczenia. do dzisiaj wspominam je z usmiechem. firma nieustannie się rozwija, właściciel nie szczędzi jej inwestycji ,bo przecież jest przede wszystkim jego pasją a nie tylko zyskiem jakie przynosi i jak wydaje się innym. cieszę się że mogłam tam pracować.
pozdrawiam wszytskich,życzę dalszych sukcesów:)
Pracownik 2012-01-09 18:06:32
Ogólnie jak w każdej firmie jak się starasz tak masz. Nie jest źle, ale i nie jest kolorowo. Pracuje już sporo czasu w tej firmie i powiem, że wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Ogólnie jestem zadowolony i wiadomo jak każy chciałbym zarabiać zawsze i wszędzie więcej.
VIP 2012-02-15 11:26:23
Super Serwis. Miła atmosfera!Polecam!
klient 2012-03-28 09:38:48
serwis SUBARU - (usunięte przez administratora)
ludzie przyjmujący do serwisu - dramat
same naprawy - porażka

...wielomarkowość tego salonu niestety na niekorzyść SUBARU

nie polecam tego serwisu !!!!
Maniak Opla 2012-04-17 09:04:06
Nie zgadzam się z Twoją opinią o MM Carsie.

Serwis Opla - na wysokim poziomie.

Obsługa Opla - bardzo mili i uprzejmi

Naprawy - zawsze skutecznie pomagają

Polecam !

Maniak Opla
anonim 2012-06-15 08:27:41
Co daje zwalnianie ludzi w takiej ilosci jak teraz?
Nowy dyrektor chyba nie rozumi ze sam nie poradzi.
Niedlugo nie bedze nikogo do roboty
---- 2012-07-04 12:45:06
Serwis MM Cars , zaczyna nabierać nowego odde [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i idzie do przodu.
Owszem są nowe osoby, które są mega zorientowane na cel i sukces.

Kluczem każdej firmy/przedsiębiortswa są ludzie, a w tej firmie stawia się na pracowników , którzy są nastawieni na sukces i realizację zawodową....
maniek 2012-07-05 19:31:03
pozdrawiam wszystkich pracujących bardzo sympatyczni i mili ludzie, jeżeli chodzi o ekipę to nie mam nic do zarzucenia ale jeżeli chodzi o to współczuję właścicielowi gdyż nie działa on w dobrym interesie firmy. Firma ma potencjał ale niestety jest on przez niego blokowany a nowy Dyrektor niestety sam nic nie poradzi. Szkoda mi go bo będzie miał ciężko. Jeszcze raz pozdrawiam wspaniałą ekipę zainteresowani będą wiedzieli kto to napisał :) dzisiaj był mój ostatni dzień może nie rozstałem się z wami jak należy ale kto wie co tu przeżyłem ten mi wybaczy. Celujący dla pracowników którzy muszą walczyć z arbuzem*.
* arbuz - raczej wszyscy wiedzą kto to

ps. Jak już nie będzie arbuza dajcie znać wtedy chętnie wrócę ;)

klient 2012-09-27 10:15:32
to jakas nowosc, ja omijam szerokim łukiem MM Cars... nie potrafią nic naprawić bez 2 poprawek, zero dokumentów odnosnie usterki a pozniej się okazuje, że to jednak coś innego...
1
Pracownik 2012-11-07 22:57:04
Ludzie . Co sie z Wami dzieje ? skupcie sie w pracy na pracy a po na swoim życiu zamiast wypisywać takie bzdury. Życie jest krótkie i zamiast spędzać fajnie czas , zamiast robić coś sensownego i na poziomie zajmujecie sie czymś co nigdy w życiu Wam nic dobrego nie przyniesie! Plotkowaniem!
Pracuje w tej firmie dosyć długo zeby moc poświadczyc ze to co wypisują niektórzy to pomówienia. Ci którzy pracują z zaangażowaniem , są fair wobec pracodawcy nie mogą mieć powodów do takich ocen.
Ludzie to jest poważna korporacja i aby utrzymać ja i zapewnić jej rozwój trzeba naprawdę mieć przysłowiowy łeb na karku!
Zdobyte tytuły sa wynikiem ciężkiejj pracy całego zespołu i właściwego zarządzania! Gdyby było tak fatalnie jak niektórzy piszą to nie byłoby szans na takie sukcesy które w rożnych kategoriach są zdobywanie co rok.
Ciekawe kto z Was ( wypisujacy negatywne posty ) potrafiły poprowadzić taka firmę chociaż przez dzień czy tydzień.
Z sukcesem ?
Życzę wszystkim owocnych przemyśleń
A tym którzy maja zbyt dużo wolnego czasu i zajmują sie pisaniem nieprawdy zeby znaleźli swój cel w życiu I na tym sie skupili.
Robert 2012-11-08 19:30:25
Pracownik - 2012-11-07 22:57:04

Ludzie . Co sie z Wami dzieje ? skupcie sie w pracy na pracy a po na swoim życiu zamiast wypisywać takie bzdury. Życie jest krótkie i zamiast spędzać fajnie czas , zamiast robić coś sensownego i na poziomie zajmujecie sie czymś co nigdy w życiu Wam nic dobrego nie przyniesie! Plotkowaniem!

Pracuje w tej firmie dosyć długo zeby moc poświadczyc ze to co wypisują niektórzy to pomówienia. Ci którzy pracują z zaangażowaniem , są fair wobec pracodawcy nie mogą mieć powodów do takich ocen.

Ludzie to jest poważna korporacja i aby utrzymać ja i zapewnić jej rozwój trzeba naprawdę mieć przysłowiowy łeb na karku!

Zdobyte tytuły sa wynikiem ciężkiejj pracy całego zespołu i właściwego zarządzania! Gdyby było tak fatalnie jak niektórzy piszą to nie byłoby szans na takie sukcesy które w rożnych kategoriach są zdobywanie co rok.

Ciekawe kto z Was ( wypisujacy negatywne posty ) potrafiły poprowadzić taka firmę chociaż przez dzień czy tydzień.

Z sukcesem ?

Życzę wszystkim owocnych przemyśleń

A tym którzy maja zbyt dużo wolnego czasu i zajmują sie pisaniem nieprawdy zeby znaleźli swój cel w życiu I na tym sie skupili.
Na wstępie zapraszam do zapoznania się z definicją \"korporacji\" gdyż Wasza na pewno nią nie jest. Ja oczekując bycia fair od moich pracowników muszę być również dla nich fair, a jak sami mówicie w wolnej rozmowie nie do końca to działa w obie strony,
W tym całym zdobywaniu kolejnych komercyjnych niewiele wartych wyróżnień zatraciliście się w pełnieniu swojej podstawowej misji ASO - naprawie coraz to bardziej skomplikowanych samochodów.
Jeśli przyjeżdżam swoim w zasadzie nienajtańszym samochodem i nie mam żadnej informacji o etapach naprawy(marka i model nie ma tu znaczenia, nawet gdyby to był \"tylko\" Spark a nie Jaguar), ba przyjeżdżam na ustalony odbiór i okazuje się iż auto jest niegotowe to co dla mnie jako Waszego klienta są warte kartki papieru wiszące na ścianach ? Jaki to ma wpływ na PODSTAWOWĄ funkcję Waszej firmy ?
Ze sprzedażą samochodu jeszcze sobie jako tako radzicie, wiadomo podstawowym kryterium jest cena - a tą zrobiliście dobrą, bo przecież musicie wyrobić plan :) dla mnie to jest plus... Problem zaczyna się gdy muszę skorzystać z usług serwisu który znajduje się na końcu firmy wciśnięty pod schodami.
Podsumowując jeśli macie aspiracje nazywać się korporacją to zajmijcie się jej fundamentami - członkami. Tymczasem ja dołączam do grona klientów nie korzystających już z usług serwisowych co nie znaczy, że nie przyjadę po kolejny samochód.
Życzę dalszych sukcesów jednak przede wszystkim zgodnych z misją ASO.
1
tescik 2013-06-29 07:37:00
anonim - 2013-06-28 22:55:22

Ktoś podzieli się świeżą opinią o nich? Nie wiem, czy wybierać się czy nie? Zależy mi na fachowości obsługi ... mogę na nią liczyć?
Wal śmiało jak w ogień.
eryś 2013-07-08 14:38:40
jestem zadowolonym klijentem tego serwisu bardzo profesjonalna obs łóga land rovera oraz subaru
posiadam te dwa pojazdy serwisuje je od roku w tym serwisie i polecam ich usługi
tescik 2013-07-09 22:50:59
anonim - 2013-07-08 22:44:07

czy może ktos wie ,czy jest taka szansa ,zeby dostac sie na staz/praktyki do MMCars?Wydaje sie firma godna zaufania a to wazne przy zdobyciu doswiadczenia
Zadzwoń, zapytaj :) inaczej się nie dowiesz.
2
tescik 2013-07-10 15:16:04
Oczywiście, że tak.
marcel 2013-09-19 14:29:59
Chcialem kupic nowe auto wyslalem trzy meile z zapytaniem o konkretne auto i nie otrzymalem zadnej odpowiedzi mmcars to banda pedalow i olewaczy nawet za komuny bylo wieksze zainteresowanie klientem niz teraz tam.
2
znacie mnie :) 2013-10-14 04:51:04
firma jak każda polska, lepiej zatrudnić emerytowanego strażaka niż dać świetnemu ekspertowi 200zł więcej, ot co :)
3
suzuki 2013-11-02 16:54:51
widze ze nadal ktos kasuje moją opinie o tym salonie... to potwierdza tylko moje zdanie o tych(usunięte przez administratora) :) pozdrawiam i obiecuje ze nadal bede "reklamował" ten salon na wszystkich mozliwych stronach motoryzacyjnych !!
1
hen9584 2013-11-26 15:47:48
Jak kupowaliśmy Suzuki alto to byli grzeczni,podzcas gwarancji i przeglądu technicznego niegrzeczny i bezczelnie wyrywający mi fakturę pracownik obsługi klienta.Myślałem nad kupnem SX4 ALE MOJA NOGA ICH PROGU NIE PRZEKROCZY !!!UWAŻAJCIE I ZDECYDOWANIE ODRADZAM 1!!
2
Grzesioo 2014-03-11 20:00:35
wcisneli mi jakieś bite auto. (usunięte przez administratora)
lalala 2014-04-04 20:27:15
z pewnością grozili Ci pobiciem żebyś je wziął tak ci je wciskali zastanów się co piszesz a poza tym to jest serwis zbierający opinie o pracodawcy i warunkach pracy w danym zakładzie a nie o jakości obsługi
nowy 2014-04-04 22:40:38
Odradzam serwis samochodu w tej firmie Nigdy więcej nie oddam tam samochodu do naprawy.Chcesz się przekonac i sam ocenic ich pracę zostaw tam samochód :(
2
gość 2014-04-14 00:10:03
Jak to możliwe, że ktoś jeżdżący Land Roverem czy Subaru może pisać "obsłóga" ??
Czy nie ukradłeś może tych samochodów?
admin 2014-04-25 10:21:01
Nie polecam tego serwisu.
Chcesz się przekonać zostaw u nich samochód do naprawy.
Absolutna porażka, brak doświadczenia.
Szczerze odradzam
1
marek_3535 2014-06-19 10:36:10
a co dziwnego?Land Rover to totalna wiocha.
gość 2014-08-02 11:57:16
Tiote, serwis ma bardzo dobrą opinie.W tej firmie od momentu poczynionych zmian pracuje się bardzo dobrze a osoba która tym kręci jest jest odpowiednia na tym stanowisku.
dla yeti 2014-08-12 08:10:26
Tak zajmują się leasingiem samochodów, wejdź na stronę znajdziesz wszystkie potrzebne dane. Moi znajomi są zadowolenia ze świadczonej przez nich usługi.
Franciszek 2014-11-15 04:21:43
Ja niestety nie pomoge w informacjach o MM Carsie jako pracodawcy. Moge jedynie polecić ich jako klient. Serwis w moim przypadku się sprawdził bez zarzutu. Na szczęście nie mam takich doświadczeń jak osoby wyżej.
1
murzyn 2014-11-16 02:04:50
Cytat "firma jak każda polska, lepiej zatrudnić emerytowanego strażaka niż dać świetnemu ekspertowi 200zł więcej, ot co :) "

Niestety w tej wypowiedzi jest 100% prawdy. Fachowcy którzy tam pracują po 10 lat zarabiają po około 2200zł ???????? Podwyżka? Po co jak można FACHOWCA zwolnić i młodego przyjąć za 1800zł. Obecny dyrektor jest najwiekszym problemem dla niego mechanik nawet FACHOWIEC to z założenia śmieć liczy się tylko kasa. NIE POLECAM TEGO SERWISU POD ŻADNYM WZGLĘDEM (nawet kawa jest C H U J O W A).
4
olo 2015-02-24 11:53:02
Odradzam tu naprawę samochodu.
kosowo 2015-03-21 19:07:06
ja tam pracuje i nie narzekam jak dobrze pracujesz to można zarobić jak w każdej firmie jest ciężki no i się zmieniło stawiamy na jakość dział mechaniczny i sprzet na poziomie
gość 2015-04-14 17:12:45
w 100% zgadzam się z murzynem, w tej firmie dyrektor to nie problem a porażka pracowników traktuje jak murzynów, sam siedzi i h..a robi, tak samo jak jego kapusie kierownik kanapka i kierownik grucha.
Jak ktoś chce się zatrudnić w tej firmie to myślę że może zarobi jakieś 1800zł jak mu jeszcze za coś nie u.......ą z wpłaty.
3
BB 2015-04-17 08:14:24
Kupiłam właśnie drugi już samochód w MM Cars w Dziale Samochodów Używanych. Serdeczne podziękowania za miłą i profesjonalną obsługę. Nie mam zastrzeżeń również do pracy serwisu.
pinky 2015-12-01 14:37:51
Wlali 8 l do silnika subaru diesel o poj 5,2 po 100zł za litr.Mam fakturę.
Murzyn 2015-12-09 01:17:04
"wiec chyba też są jakieś premie" chyba serwis premium, a algorytm przeliczania przerobu, sprzedanych godzin serwisowych, "premi" i na koniec wynagrodzenia to by Eistein nie zrozumiał. Już nie wspominając o elementarnym braku wiedzy niektórych kierowniczków i użerania się z nimi.
1
silent 2016-05-16 15:17:35
trzeba było ruszyć dupsko i samemu się przejechać.
Darek 2016-08-03 17:35:34
Jako były pracownik tej firmy stanowczo odradzam tego pracodawcę. Umowa jaką mi zaproponowano i jaką niestety przez własną głupotę podpisałem wyglądała jakby była napisana na kolanie. Nawet stawki nie były jasno określone. Gdy przyszło do rozliczenia miesiąca pracy to byłem oskarżany o zawyżanie sobie godzin pracy i fałszowanie podpisów kierowników. Nie dość, że swoich klientów okradają i okłamują to jeszcze własnych pracowników mieszają z błotem. Trzymajcie się od tej firmy z daleka.
5
efrewwe 2016-08-03 18:12:50
hej a gdzie mozna jakas informacje na ten temat znaalezc? bo ja pamietam ze ostatnia oferta pracy od nich to byla jakos w kwietnia stad moje zdziwienie ze na ten temat piszecie ;p dzieki za odpoweidz :)
gizela 2016-11-15 17:03:22
Kupiłam w tej firmie 3 samochody i wystarczy, kolejnego nie kupię. Marka Opel zmarniała. Pierwsze auto Agila kupiona w 2000 roku, to było b. dobre auto. Następnie Lacetti - drobna usterka - usunięta -OK. Obecnie mam Merivę B kupiona 2015, więc nie ma 2 lat - tragedia - wymienione wspomaganie, pompa, a obecnie rozruch. Dziękuję, to jest ostatnie auto, które kupiłam w MM cars.
Zostaw swoją opinię o MM Cars Group - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MM Cars Group