Porsche Inter Auto Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 16 ocen.

Opinie o Porsche Inter Auto Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Porsche Inter Auto Polska

BYŁY PRACOWNIK

Witam was wszystkich, Zaczynałem prace jeszcze za czasów KPI zanim Porsche Inter Auto przejęła tą spółkę i mogę powiedzieć, że po tej zmianie zrobiło się gorzej o 180". Za czasów KPI pracownicy mieli stabilizację pracy, pracowali po kilkanaście lat i byli zadowolenie pod kątem warunków jak i zarobków. Bardzo ciężko było się dostać do tej firmy ponieważ selekcje która prowadziła Pani Mariola powodowała, że byli wybierani naprawdę najlepsi i przez to każdy chciał w niej pracować. Za rządów KPI wszystkie salony robiły najlepsze wyniki w Polsce pod względem sprzedaży, jakości, klient był najważniejszy i przez to pracownicy bardzo dobrze zarabiali. Poprzez zmianę na Porsche Inter Auto większość czołowych pracowników została zwolniona ponieważ PIA zaczęła robić tzw. czystki i przez to jakość i zarobki spadły. Firma nie jest najlepsza na rynku, klienci się odwracają często i wolą przejść do innej firmy. Firma prowadzi wewnętrzną grę zastraszając i narzucając chore procedury po to aby nie zarobić za dużo, wola zatrudnić 5 handlowców nie efektywnych niż jednego dobrego efektywnego. Jak już jesteś dobry zaraz Cię kierownictwo hamuje i robi podchody aby Cię (usunięte przez administratora) Ludzie dziś w tej firmie są wredni i zazdrośni o wszystko. NIE POLECAM TEJ FIRMY PONIEWAŻ NIE LICZĄ SIĘ Z CZŁOWIEKIEM KTÓRY NA NICH PRACUJĘ, BĘDZIESZ KOLEJNYM TZW. ROBOLEM U AUSTRIAKA.

Nell

Wszystko co złe jest jak najbardziej trafne. Najbardziej podoba mi się teks o piszącym dobrze dziale HR, który sam sobie wystawie pozytywne opinie to jak najbardziej możliwe w tej firmie. ogólnie panujące zakłamanie to właśnie PIA. NIE POLECAM !!!

Piter

Jak komuś nie po drodze z dobra pracą w dobrej firmie to zawsze będzie narzekał!!!

Kowal

Nie Polecam :-( koszmar wszystko co napisali złego to prawda, to co dobre piszą Ci z działu PR za pieniądze :-(

Sddfff

Pracowałam i powiem jedno... dramat. Podobno zależy dużo od kierownika. Ten mój nie kierował tylko straszył, groził i wyzywać. Dziś już tam nie pracuję, ale chętnych do zatrudnienia mogę zapewnić, że nie będą wierzyć co tam się dzieje dopóki sami się nie przekonają.

BILIK

opinia na doradcę wewnętrznego umowę o pracę, TAK atrakcyjne wynagrodzenie, NIE stabilność zatrudnienia, NIE- CIĄGLE MÓWIĄ ŻE CIĘ ZWOLNIĄ szkolenia produktowe oraz możliwość rozwoju zawodowego, TO CHYBA ŻART pracę w doświadczonym zespole, POZDROWIENIA DLA H... ARTURA bezpłatną naukę języka angielskiego w siedzibie pracodawcy, NIE pakiet socjalny (prywatna opieka medyczna, Multisport, ubezpieczenie na życie). TAK TO OSZUSTWO- NIE POLECAM

ANETA

Atmosfera jest super, fajni ludzie, na który można liczyć. Pensja regularnie bez oszustw i jazdy wie ile dostanie bo są przejrzyste zasady premiowania. A narzekają Ci którzy chcieliby brać kasę za machanie nogą.....Pracodawca jest super!

Jolley

Witam, a ja w 100% polecam, chociaż zakończyłam juz współpracę w firmą Volkswagen. Nie jest to moja pierwsza praca w motoryzacji i bzdurą jest pisanie o korposzczurach.. jeśli nie kręcisz co chwile na boku to nie masz problemów. Nigdy nie miałam problemu aby policzyć swoją wypłatę, a o terminowości nie wspomnę. Nie wiem jak było kiedyś, ale atmosfera jest bardzo przyjazna, nigdy prosząc o pomoc nie uzyskałam odmowy... Gdyby nie przeprowadzka nadal byłabym pracownikiem tej Firmy. :)

Iwona

Czyli twierdzisz zupełnie inaczej @zadowolony, niż użytkownik @James. Może coś się w tej kwestii w polityce Porsche Inter Auto Polska zmieniło, albo wcześniej ktoś nie do końca pisał prawdę związaną z tymi premiami. Czy ktoś jeszcze ma na ten temat własne zdanie?

Kasia
@Iwona 22.09.2017 08:52

Zmieniło sie wszystko! To czy teczka zostanie rozliczona zależy tylko i wyłącznie od kompletu dokumentów wymaganych od HANDLOWCA! Jeśli handlowiec nie przygotował kompletu dokumentów (co jest jego obowiązkiem) teczka zostaje mu zawrócona, a sam moze ja zwrócić kiedy skompletuje ją w całości..

Iwona

@James, prowizja jest wypłacana dopiero po 6 miesiącach? Nie można dogadać się z Porsche Inter Auto Polska, tak żeby osiągnięta premia była wypłacana, np. w ratach? Jest to dość długi czas oczekiwania na to co wypracowaliśmy sobie w danym miesiącu rozliczeniowym.

@zadowolony
@Iwona 09.09.2017 10:47

@James, premia wypłacana jest po zamknięciu i rozliczeniu transakcji sprzedaży od razu - kwestia tego samego mc a nie po 6 mc... wiem z doświadczenia

Kasia
@Iwona 09.09.2017 10:47

Co to za straszna bzdura? ???? Nigdy, pracując w firmie nie otrzymałam wypłaty za oddaną teczkę po 6miesiacach.. coś mi sie wydaje ze kolega wyżej nie z własnej woli pożegnał sie z firmą, - teraz wystawia - wyssane z palca opinie...

Iwona

To pewnie zależy od umiejętności i stażu pracy @wujek, może w takich firmach jak Porsche Inter Auto Polska, są lepsze warunki po przepracowaniu jakiego czas, niż u tego "przysłowiowego Mietka". Ktoś z bardziej doświadczonych pracowników może się do tego odnieść?

wujek

4 tyś??? Haha dobre :) ciekawe przy ilu godzinach.Ja już 10 lat naprawiam samochody u prywaciarza(u przysłowiowego pana Mietka) i mam na rękę 2800-3000 zł pracując 5 dni w tyg po 8h

Iwona

@wujek i jak to się ma do warunków na rynku pracy? Są zadowalające? Czy poza wynagrodzeniem pracownik może liczyć na dodatkowe benefity?

wujek

Kierownik jak mi oijentcyjnie obliczył 100 sprzedanych godzin,to miałbym na łape ok 3 tyś.Wygląda to tak że jak znajde jakieś usterki w samochodzie,który przyjedzie na przegląd,to wtedy wpadają mi te godziny,za które jestem puzniej rozliczyny

Iwona

@wujek w takim razie, czy mógłbyś dać znać innym ile mniej więcej wynoszą te sprzedane godziny? Na pewno dla osób, które rozważają zatrudnienie kwestia premii to dość ważna kwestia.

wujek

Byłem jakis czas temu na rozmowie w Vw Połczynska,Kierownik powiediał że mechanicy mają 2000tyś podstawy,a resztę są rozliczani od sprzedanych godzin

Pablo
@wujek 09.08.2017 22:02

Mechanik ma w Wwa minimum 4 tyś ogłoszenie jest i na lakiernika ale sobie chyba daruję jeżeli dają mechanikowi 2000 tyś i jeszcze po komentarzach kiepska atmosfera i donosiciele

Jabik

Witam Czy ktoś sie orientuje jak wyglada wynagrodzenie na stanowisku mechanika ?

zdziwiony

Zastanawia Mnie sytuacja ciągłej rekrutacji do księgowości - co musi być wewnątrz firmy niedobrego, że ciągle jest potrzeba pracowników?! Czy ktoś odpowie?

@zadowolony
@zdziwiony 08.07.2017 12:18

dla wyjaśnienia: rekrutacja ta wynika z ciągłego rozwoju firmy, budową nowych salonów i wzrostem zatrudnienia, tak więc nie jest spowodowana rotacją pracowników.... wiem, bo sam pracuję w tej firmie od lat

jj

Witam, Ile może zarobić lub ile się zarabia przeciętnie w VW Warszawa handlowiec w salonie ? Jaka atmosfera w pracy bo tam się trochę ostatnio pozmieniało?

James
@jj 22.06.2017 10:55

Zarobić możesz 2000 brutto plus prowizja od sorzedaży która zazwyczaj wypłacana jest po około 6 miesiącach jak zrobisz teczkę która jest u nich ważniejsza niż klienci i jest przy niej naprawdę kupę roboty i czekasz jeszcze na korekty od producenta która tak naprawdę Ciebie wogole nie powinny interesować.odradzam

Iwona

@Zyta rozumiem, że nie spodziewałaś się testu na rozmowie kwalifikacyjnej. A co jeszcze Cię zaskoczyło podczas procesu rekrutacji do firmy?

Zyta

Byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko specjalisty ds. zatrudnienia i płac. Poszłam w zasadzie z ciekawości , bo dopiero zastanawiam się nad zmianą pracy. Teraz po komentarzach widzę, że to jednak dobrze, że odpadłam. Na rozmowie jest test z wiedzy, o którym nie informują wcześniej, choć dobry zwyczaj nakazuje poinformować o tym kandydata.

Iwona

@Kukurydzaco sprawia, że masz taką opinię na temat pracy w firmie? Bardzo cenne będą dla nas i użytkowników forum bardziej rozbudowane wypowiedzi. O pracy w jakim dziale firmy mówisz?

Kukurydza

Klan donosicieli, wazeliny i pseudo karierowiczów. Atmosfery brak!!!

szukajac_jelenia

podobno poprzednie dostały "52". Prawda to ??? Ogłoszenie wisi chyba od lutego... O czymś to świadczy...

Martyna

Witam, jest ogłoszenie na stanowisko specjalisty ds. zatrudnienia i płac, czy mógłby ktoś powiedzieć o atmosferze w firmie? Czy biuro mieści się na Połczyńskiej. Dziękuję za odpowiedź

Iwona

@olekdługo już pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się czegoś więcej na temat Twoich doświadczeń i wrażeń z pracy w Porsche Inter Auto Polska.

olek

Najpierw musisz spełnić setki wyśrubowanych i tylko górze znanych norm żeby dostać tą wymarzoną premię. Na dzień dzisiejszy wzór na wyliczenie swojej premii jest tak skomlikowany ze nie jesteś w stanie obliczyć jaką dostaniesz wypłatę. Dla mnie to nic innego jest zwykłe korpo gdzie korposzczurki się ścigają na wyższe stołki...

ws

Ja to bym się chętnie załapał, bo w końcu oprócz podstawy jest jeszcze szansa na jakieś premie, ale czy wypłata jest terminowa? Dziękuję za odpowiedź.

Kura
@ws 19.09.2016 13:52

Nie jest terminowa.

jajaja

No dobra, ale ile tam może zarobić sprzedawca/doradca klienta?

norekk37

opinia negatywna jest niestety w 100% prawdziwa,,,dla kogoś z poza zakładu może się to wydać niemożliwe, ale takie są realia. W życiu nie pracowałem w miejscu w którym tylu ludzi zamiast pracować szukałoby jak na ciebie donieść, a gdyby nic nie mogło znaleźć to wymyślają żeby kierownictwo był szczęśliwy i "doceniał" takie zachowania. Dzięki temu nadal mają swoje stołki, ale kiedyś i ich ktoś rozliczy zamiast budować sieją strach bo tu nie znasz ani dnia aani godziny jak cię człowieku wywalą! Kto może niech trzyma się od tego pracodawcy jak najdalej dla dobra własnego zdrowia psychicznego ci co przychodzą piorunem odchodzą stątszkoda czasu na rekrutacje tu, a kasa marna tylko na bogato salony wygladaja w srodku smutni zamknieci w sobie pracownicy, ja tez już mam dosyć i uciekam.

mendez
@norekk37 02.06.2014 14:21

plotki , donosy wyssane z palca , głównie kobiety tam pracujące , atmosfera fatalna , zanim zrobiła się korporacja to była swietna firma

Zostaw opinię o Porsche Inter Auto Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Porsche Inter Auto Polska