Porsche Inter Auto Polska

Adres: Połczyńska 118A, 01-304 Warszawa

NIP: 6461002655 KRS: 0000108213

Porsche Inter Auto Polska
2 22 6 1

Opinie o Porsche Inter Auto Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

Maja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Strasznie niemili ludzie pracujący w tej grupie. Uważają sie za 8 cud świata, 0 skromności. Naśmiewanie z ludzi biedniejszych, mniej atrakcyjnych, etc. jest na porządku dziennym. Nie wiem, kto tych ludzi tam rekrutuje do pracy, ale firma dla narcyzów i pustaków, niestety... same gwiazdy wyglądające tak, jakby rano 4h stały przed lustrem przed wyjściem do pracy. Nie polecam atmosfery!

Pomocna?
TakNie
Alicja
 Opinia

Na oficjalnej stronie internetowej firmy Porsche Inter Auto Polska znajduje się zapowiedź stażu, który ma zostać wkrótce zorganizowany dla studentów lub absolwentów szkół średnich i zawodowych. Jak oceniacie tę firmę pod kątem możliwości zdobycia pierwszych doświadczeń zawodowych? Czy jest możliwość, by po zakończonym stażu dołączyć do grona pracowników firmy? Zachęcam do podzielenia się przemyśleniami na ten temat - będą to nieocenione informacje dla młodych osób, które dopiero planują pierwsze kroki przyszłej kariery.

Pomocna?
TakNie
Koń Rafał
 Opinia
@Alicja 22.01.2019 20:44

Jak chcesz pracować w firmie w której ilość pracy nie przekłada się na zarobki to droga wolna. Osobiście nie polecam tej firmy.

Pomocna?
Alicja
 Opinia
@Koń Rafał 25.01.2019 17:32

Czy Twoje uwagi dotyczą tylko wynagrodzenia? Znalazłam na stronie firmy informację, że oferuje ona szkolenia dla pracowników z zakresu kompetencji miękkich oraz produktowe, także za granicą. Ponadto, zapewnia naukę języka obcego, kartę Multisport, ubezpieczenie i opiekę medyczną. Czy możesz się odnieść do tych kwestii? Czy w rzeczywistości Porsche Inter Auto Polska zapewnia swoim pracownikom takie benefity?

Pomocna?
TakNie
Michał
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Alicja 30.01.2019 02:06

Szkolenia jak wystarczy miejsca dla wszystkich :) karta multisport i ubezpieczenie na życie płatne 100% przez pracownika. Zajęcia z języka ang i opieka medyczna to się zgadza.

Pomocna?
TakNie
Rozczarowany
Nazwa działu: HR
 Opinia

Zastanawia mnie jedno, czemu w tej firmie nie dają informacji o procesie rekrutacji ???? minęły 2 tygodnie od 2 i ostatniego etapu rekrutacji a dalej nie mam żadnej informacji, chodź były zapowiedzi że taka się pojawi nie ważne do wyniku. Dla mnie jest to kpina!!!! Jeżeli się nie umie dotrzymywać słowa to się za dużo nie gada!

Pomocna?
andrzj j
 Opinia

nie polecam,benefity ????-jakaś kpina

Pomocna?
TakNie
Tomasz
 Opinia
@andrzj j 06.02.2019 07:35

Nie jesteś zadowolony z benefitów, które oferuje firma Porsche Inter Auto Polska zatrudnionym pracownikom? Obecnie firma poszukuje pracowników na wiele różnych stanowisk w różnych lokalizacjach https://www.porscheinterauto.pl/kariera/#oferty-pracy Możesz napisać, jakie konkretnie benefity oferuje pracodawca? Jest to luksusowa marka, więc tym bardziej zastanawia mnie, na co można liczyć, będąc częścią ich zespołu.

Pomocna?
TakNie
Były pracownik 01
 Opinia

Jestem byłym pracownikiem tej firmy i nie polecam tam pracy. Zaczynając od tego że musisz tam spędzać cały tydzień od 10:00 do 19:00. Mówię cały tydzień dlatego, że pracuje się od poniedziałku do soboty a w następnym tygodniu w dostaje się jeden dzień wolny. Nieważne jaki ma się stanowisko wszyscy pracują tak samo. Sama rozmowa kwalifikacyjna nie jest przyjemna dlatego, że osoba z którą masz rozmowę czyli zapewne jest to dyrektor stara się udowodnić za wszelką cenę że nie wiesz nic o samochodach i ich modelach. Niemniej jednak jeżeli kogoś interesuje sprzedaż Porsche polecam jak najbardziej. Jednak stanowiska tam raczej przeznaczone są dla osób które chcą to robić hobbystycznie z racji tego, że zarobki są śmieszne. Wiadomo że dla osób które będą coś sprzedawały liczą się też prowizję. Niemniej jednak dla innych podstawa to zazwyczaj 2000 brutto bądź 1500 brutto plus premie które nie wiadomo czy będą w tym miesiącu czy za pół roku. Dlatego śmieszne jest to, że spędzasz tam prawie cały tydzień i zarabiasz marny grosz a jest to Porsche czyli Marka ekskluzywna i luksusowa gdzie wydaje się że zarobki powinny być jak najwyższe.

Pomocna?
Zamienię Agorze.
 Opinia
@Były pracownik 01 13.01.2019 20:20

Tak byłem na rozmowie i potwierdzam, zatrudniają za najniższą podstawę + premia lub przerób zależy od stanowiska. Przecież to jest śmiech na sali, żeby nie zarobić 3500zł w Porsche. A tak na boku to co u was taka duża rotacja jak w Biedronce.

Pomocna?
RÓWNIEZ BYŁY PRACOWANIK
 Opinia
@Były pracownik 01 13.01.2019 20:20

potwierdzam jest firma która nadaje sie tylko i wyłącznie do wyzyskiwania ludzi o o samochodach wie tyle co nic liczy sie tylko zysk totalne,zarobki 2000 brutto to lepiej na kasie w biedronce postac,nie polecam ani tam pracowac a tym bardziej naprawiac tam samochodów

Pomocna?
Gall Anonim
Nazwa działu: HR
 Opinia

Byłam na rozmowie na stanowisko kadrowo-płacowe. Pierwsza rozmowa z rekruterka przebiegła profesjonalnie. Osoba miła i konkretna. Podczas drugiego etapu (usunięte przez administratora)już nie było tak miło. (usunięte przez administratora) Wyszłam z rozmowy zdegustowana i już w chwili wyjścia wiedziałam, że nie chciałabym tam pracować. Przerost formy nad treścią.

Pomocna?
BYŁY PRACOWNIK
 Opinia

Witam was wszystkich, Zaczynałem prace jeszcze za czasów KPI zanim Porsche Inter Auto przejęła tą spółkę i mogę powiedzieć, że po tej zmianie zrobiło się gorzej o 180". Za czasów KPI pracownicy mieli stabilizację pracy, pracowali po kilkanaście lat i byli zadowolenie pod kątem warunków jak i zarobków. Bardzo ciężko było się dostać do tej firmy ponieważ selekcje która prowadziła Pani Mariola powodowała, że byli wybierani naprawdę najlepsi i przez to każdy chciał w niej pracować. Za rządów KPI wszystkie salony robiły najlepsze wyniki w Polsce pod względem sprzedaży, jakości, klient był najważniejszy i przez to pracownicy bardzo dobrze zarabiali. Poprzez zmianę na Porsche Inter Auto większość czołowych pracowników została zwolniona ponieważ PIA zaczęła robić tzw. czystki i przez to jakość i zarobki spadły. Firma nie jest najlepsza na rynku, klienci się odwracają często i wolą przejść do innej firmy. Firma prowadzi wewnętrzną grę zastraszając i narzucając chore procedury po to aby nie zarobić za dużo, wola zatrudnić 5 handlowców nie efektywnych niż jednego dobrego efektywnego. Jak już jesteś dobry zaraz Cię kierownictwo hamuje i robi podchody aby Cię (usunięte przez administratora) Ludzie dziś w tej firmie są wredni i zazdrośni o wszystko. NIE POLECAM TEJ FIRMY PONIEWAŻ NIE LICZĄ SIĘ Z CZŁOWIEKIEM KTÓRY NA NICH PRACUJĘ, BĘDZIESZ KOLEJNYM TZW. ROBOLEM U AUSTRIAKA.

Pomocna?
Arek
 Opinia
@BYŁY PRACOWNIK 18.01.2018 10:19

Ciekawe jak można pracować w KPI kilkanaście lat skoro firma istniała lat bodajże 3 ( jeśli nie 2). Szkoda że nikt z komentujących negatywnie nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem....

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Arek 20.02.2018 00:49

odpowiedź jest prosta, PIAP jest firmą mściwą i potrafi używać nie konwencjonalnych metod robienia pracownikowi problemów w firmie do której poszedł. KPI, Auto Viva to zasadzie ta sama firma która działała od dawna i zapewne Pan to dobrze wie i osoby zainteresowane.

Pomocna?
Arek
 Opinia
@anonymous 09.03.2018 14:07

Nie bardzo wiem jak się można "zemścić' na pracowniku... Auto VIva była ładnych kilka lat ale KPI bardzo krotko. Więc kto wie powinien pisać tak jak było a nie ściemniać o wieloletniej pracy w KPI. Zawsze jest tak że jak komuś nie pasuje to może iść gdzieś indziej. Wolny kraj i wolny rynek :-)

Pomocna?
TakNie
Aktualny pracownik
 Opinia
@BYŁY PRACOWNIK 18.01.2018 10:19

Nie wiem skąd takie bzdury, od sierpnia jest nowy kierownik, który ogarnia całą firmę, stara się jak może, owszem wymienił część kadry ale to bardziej ze względów toksycznych, bo albo mieli podejście to ja jestem królem tego podwórka i klient ma czekać (mechanicy często tak robili i facet z myjni), albo gwarantowali średnio dokładną usługę, bo robili to co w zleceniu podał klient nie sprawdzając czy wszystko działa i niejednokrotnie nie odstawiając nawet samochodu na myjnie. Aktualnie wiem, że ciężej mają w biurze, bo brakuje ludzi, ale też kadra jest dobierana i poszerzana systematycznie o tyle, o ile pozwala dyrekcja, bo pamiętać trzeba, że to jest korporacja międzynarodowa a nie ASO u Zenka. A co do płac to po pierwsze wyższe są już na samym starcie w porównaniu z innymi salonami, a po drugie są na czas. Atmosfera jest bardzo fajna, chyba że ktoś ma kołek w (usunięte przez administratora) Ludzie tutaj są mili, mnie załoga dobrze przyjęła i nie miałem problemów z aklimatyzacją. Dodatkowo można się rozwijać, gdyż po przejściu na pełny etat i podpisaniu umowy o pracę pojawiają się oferty wyjazdu do siedziby porsche na szkolenia. W dodatku nie powiedziałbym, że to czołowi pracownicy byli zwalniani tylko raczej osoby, które owszem miały spore kompetencje, ale wypracowały sobie taką, a nie inną reputację, bądź próbowały odstawiać fuszerkę.

Pomocna?
Zastanawiającasię
 Opinia
@Aktualny pracownik 27.03.2018 11:08

Czy wiesz może jak się zarabia na stanowisku Recepcji do serwisu?

Pomocna?
Moniak-73
 Opinia
@BYŁY PRACOWNIK 18.01.2018 10:19

Powiedz cos prosze jak jest w księgowości jesli wiesz cokolwiek w tym temacie.

Pomocna?
Nickowa
 Opinia
@Moniak-73 09.06.2018 12:19

Sprostowanie/szczepionka Poprzedni mój wpis był bardzo dosadny ale miał być krótkim i zauważalnym „sygnałem” wysłanym w górę. Aby był krótkotrwały był niezgodny z regulaminem i zawierał podstawę do szybkiego usunięcia przez Moderatora - tak też się stało. Teraz przepraszam GK i Wszystkich urażonych bezpośrednio czy pośrednio za jego formę tj. nieobiektywne i niektóre nie aktualne już stwierdzenia, wywołane nerwy, utracone zdrowie, braki w śnie i inne dobra osobiste które mogły zostać naruszone oraz za uszczypliwość epitetami i przyznaje momentami nieprzemyślanym nietaktem podyktowanym emocjami. Celem wpisu było tak naprawdę zwrócenie uwagi konkretnym osobom na pewne zachowania, panującą sytuację, przyjrzenie się własnym działaniom i zastanowienie się nad ich konsekwencjami. Każdy kryzys jest szansą na pozytywną zmianę i widać że szansa zostaje wykorzystywana. Okazuje się, że relatywnie krótki okres czasu może zmienić wiele i zadziałać na korzyść dla Wszystkich pod warunkiem zrozumienia sprawy a także zaangażowaniu się kolejnych osób. Nie sposób nie docenić podjętych chwalebnych działań integracyjnych i sięgnięcie zarówno po te materialne jak i niematerialne narzędzia motywowania pracowników. Taka metamorfoza i reakcja świadczy o dojrzałości organizacji i o tym, że można we właściwy sposób zareagować na doniesienia i panujące nastroje. Nie bez znaczenia jest fakt że inicjatywa musi płynąć zarówno ze strony kadry kierowniczej pracodawcy jak i samych pracowników. Wspólnie te dwie grupy tworzą środowisko codziennej pracy od którego zależy przecież skuteczność i efektywność podejmowanych działań jak i własne zdrowie. Rozpoczyna się miesiąc kończący sezon urlopowy i aby utrzymać dobry trend trzeba docenić wzajemne starania. Mam najdzie że ten wpis zostanie tu na zawsze i będzie przypominał o ciągłym odnajdywaniu na nowo sensu konsekwentnej i długotrwałej pracy nie tylko nad wyznaczonymi zadaniami prześcigając się w ich realizacji ale przede wszystkim nad właściwymi wzajemnymi relacjami i ideą WLB. Firma się rozwija i pewnie będzie rozwijała się dalej dlatego należy ciągle budować swoje środowisko pracy i nie przewartościowywać oczekiwań zarówno ze strony pracownika jak i pracodawcy. Wtedy dopiero praca w tym dziale PIA będzie pracą marzeń zarówno dla obecnej jak i przyszłej kadry.

Pomocna?
TakNie
Patryk
 Opinia

Czy jest jakiś powód, że tak sporadycznie piszecie na forum? Miałem nadzieję na jakieś informacje bezpośrednio od pracowników.

Pomocna?
TakNie
Kuba
 Opinia

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Moniak-73 jesteś zainteresowana pracę w tym dziale, a może otrzymałaś już ofertę pracy? Widzę, że od Twojego pytania na temat tego działu minęło już kilka dni - jeśli udało Ci się zdobyć jakieś szczegółowe informacje właśnie w tym temacie, to podziel się z nimi na forum. Przydadzą się one innym osobom, które jak Ty w przyszłości będą poszukiwały wiarygodnych informacji na temat pracy w Porsche Inter Auto Polska.

Pomocna?
norekk37
 Opinia

opinia negatywna jest niestety w 100% prawdziwa,,,dla kogoś z poza zakładu może się to wydać niemożliwe, ale takie są realia. W życiu nie pracowałem w miejscu w którym tylu ludzi zamiast pracować szukałoby jak na ciebie donieść, a gdyby nic nie mogło znaleźć to wymyślają żeby kierownictwo był szczęśliwy i "doceniał" takie zachowania. Dzięki temu nadal mają swoje stołki, ale kiedyś i ich ktoś rozliczy zamiast budować sieją strach bo tu nie znasz ani dnia aani godziny jak cię człowieku wywalą! Kto może niech trzyma się od tego pracodawcy jak najdalej dla dobra własnego zdrowia psychicznego ci co przychodzą piorunem odchodzą stątszkoda czasu na rekrutacje tu, a kasa marna tylko na bogato salony wygladaja w srodku smutni zamknieci w sobie pracownicy, ja tez już mam dosyć i uciekam.

Pomocna?
mendez
 Opinia
@norekk37 02.06.2014 14:21

plotki , donosy wyssane z palca , głównie kobiety tam pracujące , atmosfera fatalna , zanim zrobiła się korporacja to była swietna firma

Pomocna?
Moniak-73
 Opinia
@norekk37 02.06.2014 14:21

Powiedz cos prosze jak jest w księgowości jesli wiesz cokolwiek w tym temacie.

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

Nie otrzymałam odpowiedzi od @pretendującej, może wtedy wiedziałybyśmy więcej @moniak-73, ale może jeszcze ktoś się w temacie warunków pracy wypowie. Co do księgowości, to na stronie Porsche Inter Auto Polska widziałam ogłoszenia tylko do sprzedaży, serwisu, administracji i na staż.

Pomocna?
moniak-73
 Opinia

Czy ktoś ma wiedzę jak pracuje się w dziale księgowości? Warto aplikować?

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@Pretendująca wiele osób wskazuje, że dobrym handlowcem jest osoba, która ma do tego predyspozycję. Niekoniecznie ma to związek z płcią pracownika. A pracowałaś już na tym stanowisku, czy praca w Porsche Inter Auto Polska to byłby początek Twojej kariery w sprzedaży?

Pomocna?
TakNie
Pretendująca
 Opinia

Obecnie szukają do pracy na recepcji i jako dealer. Czy warto aplikować? Czy kobieta ma szansę w pracy na stanowisku handlowca?

Pomocna?
TakNie
Henryk
 Opinia

Tak dobrze się pracuje, że ciszę macie na forum?

Pomocna?
TakNie
Zuza
 Opinia

Czy firma potrenuje dobrego handlowca?

Pomocna?
TakNie
Filip
 Opinia

Jeśli komuś jest tak źle to niech zwolni miejsce a zaraz będą następni.

Pomocna?
TakNie
Iwona
 Opinia

@James, prowizja jest wypłacana dopiero po 6 miesiącach? Nie można dogadać się z Porsche Inter Auto Polska, tak żeby osiągnięta premia była wypłacana, np. w ratach? Jest to dość długi czas oczekiwania na to co wypracowaliśmy sobie w danym miesiącu rozliczeniowym.

Pomocna?
TakNie
@zadowolony
 Opinia
@Iwona 09.09.2017 10:47

@James, premia wypłacana jest po zamknięciu i rozliczeniu transakcji sprzedaży od razu - kwestia tego samego mc a nie po 6 mc... wiem z doświadczenia

Pomocna?
Kasia
 Opinia
@Iwona 09.09.2017 10:47

Co to za straszna bzdura? ???? Nigdy, pracując w firmie nie otrzymałam wypłaty za oddaną teczkę po 6miesiacach.. coś mi sie wydaje ze kolega wyżej nie z własnej woli pożegnał sie z firmą, - teraz wystawia - wyssane z palca opinie...

Pomocna?
Roman
 Opinia
@Kasia 29.09.2017 22:07

problem w tej firmie to czas który zapełniają papiery. Handlowiec nie powinien szukać zleceń serwisowych, chodzić i się o wszystko prosić. Pensja powinna być liczona przez kierowników którzy siedzą i nic nie robią a tylko dyrygują co masz robić. Problem jest od prowadzenia CRM, teczek i durnych wymogów papierowych. Najlepsze jest to że przez to klienci (usunięte przez administratora) bo nie ma dla nich czasu.

Pomocna?
Esmeralda
 Opinia

Jak pracuje się w dziale księgowości? Warto aplikować?

Pomocna?
Michał
 Opinia

Dzień dobry, chciałbym zapytać o jakieś informacje na temat AudiSosnowiec czy to podlega pod ta sama firmę PIAP czy inaczej to wyglada bo mam się tam zatrudnić i chciałabym wiedzieć coś więcej

Pomocna?
TakNie
Michał
 Opinia
@Michał 26.02.2018 10:59

Stanowisko: Handlowiec

Pomocna?
TakNie
Marchew
 Opinia

11lat pracuje w tej firmie, w pia od początku. Owszem za kpi było lepiej, ale lepiej mieli tylko ci, którzy byli znajomymi kierowników. Nic nie robili, a zarobili. Reszta mogła się umeczyc, a zarobiła tyle samo co miesiąc wcześniej będąc na L 4. Na serwisie VW za czasów KPI nie dało się wyliczyć sobie wypłaty. Kadrowa, wyciągnięta chyba z PGR miała kłopoty w odpowiedzi na pytania odnośnie wypłat... Teraz pracuja w większości ci, którym się chce. Mają wtedy kasę- zawsze na czas, i św spokój. A obiboki cóż...

Pomocna?
TUT
 Opinia

Witam, czy ktoś pracował w Porsche Inter Auto w salonie w Krakowie na J. Conrada? Jaka atmosfera?

Pomocna?
Nell
 Opinia

Wszystko co złe jest jak najbardziej trafne. Najbardziej podoba mi się teks o piszącym dobrze dziale HR, który sam sobie wystawie pozytywne opinie to jak najbardziej możliwe w tej firmie. ogólnie panujące zakłamanie to właśnie PIA. NIE POLECAM !!!

Pomocna?
Piter
 Opinia

Jak komuś nie po drodze z dobra pracą w dobrej firmie to zawsze będzie narzekał!!!

Pomocna?
TakNie
Kowal
 Opinia

Nie Polecam :-( koszmar wszystko co napisali złego to prawda, to co dobre piszą Ci z działu PR za pieniądze :-(

Pomocna?
Sddfff
 Opinia

Pracowałam i powiem jedno... dramat. Podobno zależy dużo od kierownika. Ten mój nie kierował tylko straszył, groził i wyzywać. Dziś już tam nie pracuję, ale chętnych do zatrudnienia mogę zapewnić, że nie będą wierzyć co tam się dzieje dopóki sami się nie przekonają.

Pomocna?
BILIK
 Opinia

opinia na doradcę wewnętrznego umowę o pracę, TAK atrakcyjne wynagrodzenie, NIE stabilność zatrudnienia, NIE- CIĄGLE MÓWIĄ ŻE CIĘ ZWOLNIĄ szkolenia produktowe oraz możliwość rozwoju zawodowego, TO CHYBA ŻART pracę w doświadczonym zespole, POZDROWIENIA DLA H... ARTURA bezpłatną naukę języka angielskiego w siedzibie pracodawcy, NIE pakiet socjalny (prywatna opieka medyczna, Multisport, ubezpieczenie na życie). TAK TO OSZUSTWO- NIE POLECAM

Pomocna?
ANETA
 Opinia

Atmosfera jest super, fajni ludzie, na który można liczyć. Pensja regularnie bez oszustw i jazdy wie ile dostanie bo są przejrzyste zasady premiowania. A narzekają Ci którzy chcieliby brać kasę za machanie nogą.....Pracodawca jest super!

Pomocna?
TakNie
Jolley
 Opinia

Witam, a ja w 100% polecam, chociaż zakończyłam juz współpracę w firmą Volkswagen. Nie jest to moja pierwsza praca w motoryzacji i bzdurą jest pisanie o korposzczurach.. jeśli nie kręcisz co chwile na boku to nie masz problemów. Nigdy nie miałam problemu aby policzyć swoją wypłatę, a o terminowości nie wspomnę. Nie wiem jak było kiedyś, ale atmosfera jest bardzo przyjazna, nigdy prosząc o pomoc nie uzyskałam odmowy... Gdyby nie przeprowadzka nadal byłabym pracownikiem tej Firmy. :)

Pomocna?

Zostaw opinię o Porsche Inter Auto Polska - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Porsche Inter Auto Polska

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.