brak logo

Tebodin SAP-Projekt Sp z o.o.

Gdańsk

Opinie o Tebodin SAP-Projekt Sp z o.o.

Dysiownik 2011-04-08 00:50:27
Pracuję w Tebodin Polska od marca. Atmosfera bardzo pozytywna, ogólnie jest duża mobilizacja do pracy, ale jest też czas na odsapnięcie, chyba że terminy gonią ;)) jedyny problem że przyjmują do pracy z polecenia nie dają ogłoszeń. Mnie polecił kolega pracujący tam jako projektant.
dysiownik 2011-09-23 17:55:52
Zmieniłem zdania o tej firmie. Pracowałem tam i z perspektywy powiem że: nie płacą w terminie wynagrodzeń dla pracowników z którymi nie mają podpisanej umowy o pracę (pierwszą wypłatę dostałe z 3 miesięcznym opóźnieniem drugą z 2-wu miesięcznym opóźnieniem), fatalna organizacja pracy, kierownika biura [usunięte przez moderatora] prawie nigdy nie ma, a jego zastępca [usunięte przez moderatora] jest nieudolny w zarządzaniu zespołem projektantów.
Zespół projektantów na wysokim poziomie. Szokujące jest to że nawet doświadczeni projektanci z uprawnieniami, nie są odpowiednio wynagradzani. Podsumowując najsilniejszą strona firmy to pracownicy, najsłabsza kadra zarządzająca
2
gość 2014-02-19 03:30:56
Opinia Dysiownika z września 2011 jest aktualna do dnia dzisiejszego i w 100% się zgadzam. A nawet jest jeszcze gorzej odkąd Tebodin został wykupiony przez Bilfinger.
5
TEB 2014-06-07 02:39:11
Korporacja, Korporacja, Korporacja. Super firma, która niestety zeżarła potencjał. Potencjał, czyli Sap-Projekt. W tamtej firmie byli specjaliści, masa inżynierów, a nie karierowiczów, jednym słowem kompetentni. Szkoda, niestety. Szanowny pan Prezes Jaśkowski stworzył super firmę, zawierzył, zarobił, sprzedał ale firma poszła na sam dół. I tyle na dziś. Tebodin tonie jak kiepski nurek bez wody. Może walczyć o kontrakty ale centrala zwyczajnie tego nie chce. Pozbywa się ludzi, którzy mogą jeszcze podtrzymać marną reputację. Szkoda, Sap projekt był super. widać rządzili poważni ludzie, nie korporacja. Wyrzucić z roboty tylu doświadczonych ludzi spoko, dać na dyrektorów takich Mietków nieuków, że głowa boli i śmiesznie jest bezcenne. Brawo. Działajcie tak dalej.
4
dyzio 2014-09-10 08:14:24
to kto tam został teraz, same kierownictwo? kogo oni w teren wysyłają? studentów??
1
Milusinska 2014-09-13 20:32:44
Bałagan jest we wszystkich biurach Tebodinu.
Każdy z nas pracuje na kilku projektach na raz, kierownicy projektów też.
Klientom obiecuje się gruszki na wierzbie a potem ciągle są opóźnienia.
Praktycznie cała kadra kierownicza to karierowicze, nawet nie próbują rozwiązywać problemów.

4
Były pracownik 2014-10-26 16:37:35
Pracowałem tam kiedyś. Żal mi, że po tym co tu piszą tak podupadli. Kiedyś było inaczej, inni ludzie, ciekawe realizacje, fajne pensje wypłacane w terminie, było ok ;). To było w 2008 roku. Teraz chyba rzeczywiście bieda z nędzą i brak kompetencji wszelakich. Ocenę wystawiam za rok 2008.
2
król lir 2015-06-11 00:43:37
firma ...słaba ogólnie rzecz ujmując, kiedys też nie było najlepiej,bałagan i opóźnienia w płatnościach, kierownictwo załamka.... bez szacunku do zatrudnionych i klientów. Nie wiadomo o co chodzi dokładnie ale nie rozumieją, że firma to przede wszystkim ludzie a nie zarządzanie poprzez cwaniactwo....
1
Do solona 2016-02-14 12:59:59
Nie od razu dostaje, ale po miesiącu, źle słyszałeś.
synea 2016-06-01 09:37:12
Pracowalam kilka lat w Tebodinie i popieram opinie wyzej. Firma zawsze dysponowala sztaben super inzynierow, ale niestety miala ogromnego pecha do kadry zarzadzajacej. Jak tylko ktos sie dorwal do stolka to niczym sie nie interesowal, aby tylko kilkunastutysieczna pensja wplywala na konto.Inzynierowie nie zarabiali nawet polowy tego co kierownicy dzialow. Zreszta na stanowiska kierownicze byli zatrudniani kolesie dyrektorow bez zadnego doswiadczenia w branzy. Szkoda, szkoda, szkoda...
1
amak 2016-06-11 16:11:47
Ciekawe czy taki specjalista ds. planowania produkcji może liczyć na dobre zarobki, bo sam chcialbym się ubiegać o tą pracę. W końcu oferty ich są dość popularne, więc się nie dziwię, że zatrudnienie jest tak opłacalne.
abc 2016-11-07 20:52:10
tak jak w większości trójmiejskich pracowni projektowych tzw "starej daty" - zatrudniają studentów bo ich po prostu nie stać na projektantów z uprawnieniami (bo im trzeba zapłacić min. 5-6 tyś zł na rękę a nie 1,5 - 2,0 tyś pln i mamić podwyżkami co roku). uprawnionych projektantów z wiedzą i doświadczeniem zbyt długo w h...ja nie możesz robić bo najzwyczajniej w świecie sami sobie znajdą robotę i po prostu uciekają (bo jak długo można być robionym w w..ała).
w takich firmach liczą, że to ty, doświadczony i uprawniony projektant tych studentów (oprócz swojej roboty którą jesteś zazwyczaj zawalony) będziesz jeszcze uczył i prowadził a dziadki tam siedzące będą jeszcze na twoich plecach się wozić. to co sie porobiło w tym kraju to jedna wielka h...jnia ale to nie dziwota, bo ludzie sami są sobie winni bo się na to godzą i jak barany daj się "strzyc".
Zostaw swoją opinię o Tebodin SAP-Projekt Sp z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tebodin SAP-Projekt Sp z o.o.