brak logo

Skoda Auto

Katowice

Opinie o Skoda Auto

Experienced. 2010-02-11 18:07:04
Na podstawie własnych doświadczeń odradzam zdecydowanie pracodawcę : Skoda Auto Śliwka P.H. Maria Śliwka. Uzasadnię to w następujący sposób. Płaca jaką proponuje sie w dziale Handlowym jest nie tyle niska co poprostu smieszna. ( usunięte przez administratora ) Odradzam doświadczonym ludziom parcującym w branży motoryzacyjnej którzy by chcieli ewentualnie przejść do Fimy Auto Śliwka. Polecam ludziom mającym zdolności do pracy charytatywnej.
Mały 2014-05-06 09:57:23
Kolego jakie szkolenia? Wysyła tylko na te co musi ze skody, proacowałem tam jako doradca, wypłata smioeszna, ( usunięte przez administratora )stanowczo odradzam
1
lolo 2015-02-04 16:04:46
tak jak wszedzie
julo 2015-10-31 18:36:06
Jestem zadowolny z usługi oraz obsługi. Na pewno wrócę do nich.
klient 2015-11-13 15:38:45
Po ostatniej wizycie w zabrzu odechciewa mi się wszystkiego dwóch doradców na krzyż pół godziny czekania na przyjęcie a pan robert z glupawą miną sprawiał wrażenie jakbym mówił do niego po chińsku i nie rozumiał co chcę mu przekazać nie dość ze sprawia wrażenie przyglupiego to jest chyba głuchy bo ciągle nastawia głowę jedną stroną a jak się obrócił a ja mówiłem to musiałem się powtarzać bo nie zrozumiał. Do tego drze się jakby po drugiej stronie biurka też siedział głuchy! Żenada totalna. Nos miał czerwony jakby popijał od tygodni. Obsługa do bani
nowa z Olx 2015-11-16 22:04:51
OO ile komentarzy jak miło , myślałam o pracy w tej firmie właśnie znalazłam ofertę pracy na olx , zastanawiałam się.. ale po przeczytaniu opinii już wiem że powinnam spróbować pracy w tej firmie ,jak czytam opinie zwolnionych pracowników którzy z żalem w komentarzach piszą jak przeżywają rozstanie z firmą to po prostu nie chce mi się wierzyć ! nigdy nie byłam tak emocjonalnie związana Dziękuje za pomoc Pozdrawiam
nowa z Olx 2015-11-17 20:01:28
kasa sekretariat :) to raczej nie dla mężczyzn chociaż różne ma się upodobania jak dobrze zauważyłeś wyzwań się nie boję
nowa z Olx 2015-11-19 10:12:53
do ,, Ktoś " dlaczego tak długo pracujesz aż 10 lat ! w firmie którą jak piszesz jest beznadziejna ?? czemu nie szukasz innej pracy a może nikt inny nie chce cię zatrudnić sory ale nie rozumie takiego podejścia ...
Były 2015-11-19 19:15:35
Macie wszyscy rację, płacą nie wiele ale zawsze na czas, na jasnych regułach !!! W tej firmie nie ma żadnych płatności pod „pod stołem” To całą pewnością jest zaletą ! Nie prawdą są podawane kwoty !!! Jak wynika z prowadzonej polemiki, cała agresja skupia się na całej firmie a tak nie jest !!! Są odziały gdzie pracownicy mają się całkiem dobrze i nie narzekają a rotacja pracownicza jest na bardzo małym poziomie . Są nawet pracownicy którzy zwalniali się z tej firmy plując na przepracowane lata i po rynkowej poniewierce wróci lub chcieli by wrócić pokornie do pracy w firmie Auto-Śliwka ! Na rynku pracy nie jest tak słodko, nikt nie daje nic za darmo . Wadą nas wszystkich jest tylko narzekanie z tond wasze wpisy . Ja mimo, iż nie pracuję w tej firmie od jakiegoś czasu gorąco POLECAM.
Myszka 2015-11-19 21:29:53
Prawdą jest !!!!!. Podstawy jak wyżej. Kilkanaście osób powtarza tą samą kwotę. Skoro jest tam tak cudownie to czemu tam już nie pracujesz?
Klient 2015-11-20 20:46:10
Wszyscy pracują i narzekają !!! Skoro jest tak źle, to jak to jest, że firma jeszcze istnieje ??? Proponuję skoro się nie podoba, by wszyscy obecnie udzielający się w tej polemice pracownicy złożyli wypowiedzenia i poszukali pracy tam gdzie za podpisanie listy obecności zapłacą 4000 zł lub więcej. To nie obóz pracy, tylko wolny rynek, nikt nikogo nie zmusza do pracy. A głupie wpisy, że "Pracuje za 900 zł i jest źle " Ale dalej pracuję, są dla mnie świadectwem nieudolności !!! Bo albo pracujesz za te pieniądze, co ci dają albo idziesz do innej firmy, gdzie będzie lepiej !!!A skoro nie potrafisz znaleźć nic lepszego miej pretensje sam/sama do siebie !!! Samym narzekaniem nic nie zmienimy!!! Firma ma się dobrze, i z tego co wiem się rozwija !!! Ja nie jestem pracownikiem ,ale korzystam z usług serwisu w Sosnowcu, bardzo fachowa i miła obsługa ,w serwisie widzę od lat tych samych pracowników ,nawet nie odważył bym się użyć stwierdzenia, że to ofiary losu ! To naprawdę bardzo profesjonalna grupa ludzi !!! Może obudzę tym stwierdzeniem grupę przeciwników ale waro by odezwali się też zwolennicy . Sam pracuję jako Handlowiec .12 godzin w pracy zarabiam na tym co sprzedam , mógłbym narzekać bo muszę pracować ! W codziennej pracy rozmawiam z ludźmi .I bez obrazy ,są tacy co nie chce im się pracować, a są tacy co ambitnie dążą do celu . Ci wszyscy co w tej polemice aktywnie narzekają proponuję by wskazali idealnego pracodawcę. Chętnie sam z korzystam
nowa z Olx 2015-11-20 21:01:23
Do Chama ktw wiesz smutasie ja nikogo nie obrażam a ty mnie obrażasz , to ty nie byłeś = bądź jesteś za mądry ! Wiesz jak mi coś nie pasuje to rezygnuje jak pisze opinię to mam odwagę podpisać się przy najmniej imieniem a jeśli chodzi o moje wrażenia z drugiej rozmowy kwalifikacyjnej w Zabrzu to mam bardzo pozytywne wrażenia starszy Pan księgowy wraz z Panem chyba dyrektorem zachowywali się profesjonalnie , a osoby z którymi rozmawiałam jak a osoby z którymi rozmawiałam i przysłuchiwałam się rozmową na poczekalni obsługi były uprzejme . Możesz mnie sobie obrażać bo więcej nie zostawie na tej stronie komentarza bo widzę tu większości nieudaczników który innym odradzają a sami jęczą .Byłam tu jedyną osoba chyba zewnątrz która najwięcej napisała .Halo koleżanko z kasy mam kumpele która nawet za 1000 zł pracowała by na twoim miejscu zwolnijcie się proszę dajcie szansę innym wy się juz wypaliliście my młodzi pełni entuzjazmu których czarne wizje nie przerażają chętnie podejmiemy pracę jako kasjerki , sekretarki itd a mój chłopach i jego koledzy którzy sa mechanikami samochodowymi także chętnie popracuje nawet za 1700 zł jak by dostali 1500 to będą szczęśliwi . Więc prosze nie pisz że jestem głupia wiem jak wygląda praca w innych firmach jak nie dostajesz żadnej umowy albo zlecenie i nigdy nie wiesz czy ci ją przedłużą a za godzinę masz 6 zł albo 7 zł netto ...Żegnam
1
Klient 2015-11-20 21:10:37
Kolejna ofiara losu !!! Żałosne ! "solo" Bardzo mi cię żal
Klient 2015-11-20 21:20:54
Popieram
młody 2015-11-20 21:51:00
Pracowałem w tej firmie w Zabrzu nowa OLX nie słuchaj tych ludzi byłem prawie rok nigdy nie zaznałem tam hamstwa moblingu jakiś uwag przeciwnie jak nawet zawaliłem to jest taka osoba która zawsze ci pomoże siedzi u góry na piętrze ale jak zawołasz ratunku zrobiłem błąd ona ci pomoże wytłumaczy i nauczy .Nie wiem jak jest w innych oddziałach z rozmów telefonicznych zawsze odbierałem ich pozytywnie , jeśli chodzi o szefową jest tak osoba wymagająca uśmiechnięta czasami spojrzy groźnie i jak to szefowa wymaga zawsze więcej pyta i stresuje ale nie słyszłem żeby kogoś wyzywała .Nie wiem jak to tłumaczyć ale współpracowałem z każdym działem nie dostrzegłem złościwości albo wredności owszem jak to młodego bardziej się wymaga bo musi sie nauczyć nie mam do nikogo żalu wypłata dla mnie oK zgodna z tym co mi powiedzieli .Każdemu polecam nie wiem czy ci ludzie byli w zabrzu może byli ale na dworcu a nie tu gdzie ja pracowałem
młody 2015-11-20 21:51:46
Pracowałem w tej firmie w Zabrzu nowa OLX nie słuchaj tych ludzi byłem prawie rok nigdy nie zaznałem tam hamstwa moblingu jakiś uwag przeciwnie jak nawet zawaliłem to jest taka osoba która zawsze ci pomoże siedzi u góry na piętrze ale jak zawołasz ratunku zrobiłem błąd ona ci pomoże wytłumaczy i nauczy .Nie wiem jak jest w innych oddziałach z rozmów telefonicznych zawsze odbierałem ich pozytywnie , jeśli chodzi o szefową jest tak osoba wymagająca uśmiechnięta czasami spojrzy groźnie i jak to szefowa wymaga zawsze więcej pyta i stresuje ale nie słyszłem żeby kogoś wyzywała .Nie wiem jak to tłumaczyć ale współpracowałem z każdym działem nie dostrzegłem złościwości albo wredności owszem jak to młodego bardziej się wymaga bo musi sie nauczyć nie mam do nikogo żalu wypłata dla mnie oK zgodna z tym co mi powiedzieli .Każdemu polecam nie wiem czy ci ludzie byli w zabrzu może byli ale na dworcu a nie tu gdzie ja pracowałem
eos 2015-11-21 20:37:45
Do młody kolego na gorze nikt nie siedzi bo Sławek odszedł sam a Alicję zwolnili więc nie miałby kto ci tyłka ratować obecnie. Ciebie tez wywalili ale jak ktoś w rok sprzedał 5 aut to nic dziwnego a robiłeś z tego co wiem za najniższą krajową. Dobra praca jako pierwsza by zdobyć doświadczenie. Brak możliwości rozwoju. Nie polecam
boss 2015-11-21 21:06:11
Moi drodzy portal ten służy do przekazania opini o pracodawcy . Pracownicy piszą to czego doświadczyli więc po co komentarze typu "czemu tam pracujesz" albo "nieudacznik' itp. Chcieliście opini to je macie. Nic na siłę 95% odchodzących rzuca sama tę robotę taka jest prawda. Opinie są szczere i prawdziwe. Mają one przedstawić obiektywnie pracę w p.h. śliwka. Polecam się zatrudnić i ocenić samemu. Wogóle czemu ktoś pisze jak tam nie pracował? Ma napisane opinie pracowników obecnych i byłych to niech je podda swojej ocenie a nie kwestionuje. Jeżeli są przydatne to to niech rozpatrzy zatrudnienie się w tej firmie i zweryfikuje prawdziwość opini. Ludzie są mili ale i sfrustrowani wypłatami. ( usunięte przez administratora ). Jako pierwsza praca ok żeby się podszkolić i zmienić tak wszyscy robią. Proponuje przeczytać uważnie wszystkie opinie i wyciągnąć wnioski bo ja zbyt dobrych opini nie widzę natomiast wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć i ktoś je tu umieścił po to żeby inni wiedzieli i nie będę tego kwestionował a są bardzo cenne i przydatne w ocenie tej firmy.
młody 2015-11-23 22:02:47
Sorki ale żadnej Alicji w Zabrzu nie było czy Sławek nie pamiętam ... stare dzieje
Cwaniak 2015-11-24 12:44:33
P.Alicja to była ostatnia kierowniczka sprzedaży na Zabrzu.
Pani pracowała około 4-miesiące
on 2015-12-01 19:55:29
Ja proponuje podać przykłady i zgłosić problem do prokuratury a nie obrażać pracowników !bosch jeśli pracujesz w tej firmie to chyba masz problem z własną osobowością jeśli pracowałeś to ci współczuje bo z całą pewnością mieli powód by cię wywalić ! Głąbów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak widać nie brakuje , mogę zrozumieć ,że wypowiada się pracownik o konkretnym oddziale Śliwki w którym pracował i rzeczowa opinia decyduje o wyborze tej konkretnej firmy . Wypowiadanie się o Pracownikach wszystkich oddziałów świadczy o osobach którzy zajmowali się w tej firmie plotkarstwem a nie rzetelną pracą. Takich ludzi nie należy zatrudniać lub jeśli jeszcze pracują to wyp...lić !
I zakazać pracy w naszym kraju, bo bez względu gdzie będą pracować będą się obijać i tylko narzekać na : pracodawcę, na ustrój ... o rodzinie nie wspomnę .bosch ! popatrz w lustro i zastanów się nad sobą ! I podziel się na tym forum opinią o sobie będzie to pierwsza polemika o pracownikach których nie zatrudniać !
alga 2015-12-01 20:04:09
bosch widziałam że szukają kierownika sprzedaży do Zabrza, skoro jesteś taki debeściak proponuję zgłosić swoją kandydaturę płacą 4 tysie plus auto tel ...
Pokaż co potrafisz
tondon 2015-12-01 20:11:39
Z twojej wypowiedzi wynika ,że byłeś byłym pracownikiem magazynu ! I co ?Za przekręty cie wywalili czy z wódę ??? teraz siedzisz na socjalu i zazdrościsz innym ?
odpowiedź 2015-12-07 11:51:10
A ty co ?? z szanownego "zarządu" jesteś??? obserwuj sobie dalej może coś do ciebie dotrze! Myślę,że twoje leki już dawno przestały działać
prawdal 2015-12-08 08:10:28
Co poniektórych prawda w oczy kole! Dealer roku ha ha z tym co się tam wyrabia to powinien być dealer dekady albo stulecia. Średnia stażu stałych pracowników nawet powyżej 10 lat ale to są te wałki które jak w rządzie i zarzadzie siedzą w korycie i kręcą biznes na boku kradnąc ile się da. 10 lat albo i powyżej to chyba masz na myśli średnia wieku samochodów na parkingu pracowniczym. To by się zgadzało. W opini klientów może to dobrze wygląda ale będąc w środku jesteś w bagnie po szyję. Zepsucie toczy tę firmę. Chorzy są ci co tu piszą o chorobach innych. Siedzą pewnie umoczeni w brudnych interesach i próbują odwrócić uwagę od istotnych spraw.
obserwator 2015-12-08 19:57:43
trtr czy coś takiego jeśli nie pracowałeś bądź nie pracujesz w firmie o czym świadczy twoja wypowiedź na temat struktury zarządzania proszę znajdź forum dla siebie np portalu SYMPATIA tam wyrazisz swoje emocje .
odpowiedź 2015-12-09 10:41:56
jak ty ładnie potrafisz formułować zdania- brawo. jestem w tej firmie dlatego wyrażam się tak jak na to zasługuje.
xxxx 2015-12-10 22:16:41
dlaczego piszesz nie sprawdzone fakty
on 2015-12-18 14:30:45
Myślę,że się odezwą. Daj im czas, poczekaj na nowy rok 2016. Może trochę osób-tych odważnych odejdzie i będziesz pływał jak ryba w wodzie. Wszędzie będzie cię pełno, dostaniesz targety za pięciu i masz produkcję. Uda się:-)Powodzenia życzę
iwo 2015-12-21 22:31:37
Jedyna ocena tej firmy to zero ale tutaj nie ma takiej więc zmuszona jestem dać niedostateczny.
iwonka 2015-12-31 14:52:24
Hej, Jak tam wasze samopoczucie na koniec 2015 w pH Maria śliwka??
on 2016-03-22 18:57:01
Co jest powodem,że negatywne wpisy zostały usunięte ???
Czy to ma być rzeczowa ocena czy kontrola administratora ???
Klient 2016-03-23 12:27:41
Kierownik serwisu blacharskiego w Zabrzu ma konflikt natury religijnej - myśli o sobie że jest Bogiem !!! Ignorant, gbur, nie nadający się do kontaktu z kimkolwiek. Współczuję pracodawcy że ktoś taki musi go reprezentować:(
2
klientka 2016-03-25 15:29:50
O takkkkk! zgadzam się w 100% gbur i ignorant.a feeeee
nowy 2016-04-13 15:27:47
Ty chyba z choinki spadłeś!!!! 1500zł netto to maxxxxxxx
nowy 2016-05-11 11:28:37
Widzę,że interesuje cię praca w serwisie.Uciekajjjj, pan kierownik to człowiek,który żyje dla siebie. Ostatnio odszedł długoletni pracownik. Zarobki marne, nie ma sprzętu ani motywacji, szefostwo skąpi na wszystkim co się da. To nie jest miejsce na godną pracę chyba,że interesują cię pozwy zbiorowe co do wysokości zarobków, o których wstyd mówić. Toksyczne środowisko.
3
pracownik 2016-09-05 14:18:54
Jestem normalnie zatrudniony na serwisie w Katowicach. Mam umowę o pracę i w żadnym wypadku nie narzekam. Warunki do pracy są dobre, pieniądze wypłacane na czas, wszystko jak w umowie. Szefostwo też jest w porządku.
Tomek 2016-09-07 11:21:26
Chcę polecić autoserwis Auto Śliwka w Katowicach. Oddałem moje auto nie wiedząc co tak naprawdę jest nie tak. Problem szybko zdiagnozowali, podali cenę ile będzie kosztowała naprawa i muszę przyznać, że cena była dobra. Obsługa w pełni profesjonalna. Samochód odebrałem zgodnie z terminem wszystko działa jak należy. Oby każdy serwis tak działał. Polecam!
Jarek 2016-09-23 11:36:06
Kupowałem u nich ostatnio nowego Rapida. Muszę pochwalić bardzo miłą obsługę. Z formalnościami nie było żadnych problemów. Jestem bardzo zadowolony i gorąco polecam ten salon.
Rafał 2016-09-27 09:25:55
ASO w Katowicach jak najbardziej na plus. Korzystałem z ich usług i nie mogę powiedzieć na nich złego słowa. Wszystko zgodnie z ustaleniami. Nie było żadnych wymyślonych usterek także koszt naprawy nie wzrósł. Auto odebrałem też w ustalonym terminie. Polecam.
Nina 2016-09-30 11:46:24
Skąd masz takie informacje? Jesteś pracownikiem tego zakładu, że takie informacje podajesz? Wiadomo, że część osób zarabia więcej, a część mniej. Wszystko zależy od stanowiska, doświadczenia zawodowego i długości zatrudnienia.
Filip 2016-10-03 10:12:15
Kupiłem samochód w salonie Auto Śliwka w Katowicach i byłem bardzo zadowolony z obsługi i warunków ubezpieczenia jakie mi zaproponowali. Zgodnie z tym samochód w razie wypadku samochód miał zostać przetransportowany do salonu i dealer miał się zająć formalnościami związanymi z rozliczeniem z ubezpieczycielem. Niestety doszło do wypadku, ale szczęśliwie ubezpieczenie oferowane przez ten salon działa tak jak należy. Samochód zabrano , przetransportowano za darmo do Zabrza , tam został naprawiony i wrócił do mnie. Jeśli chodzi o sprawę z ubezpieczycielem to faktycznie wszystko załatwił dealer, więc nie traciłem czasu na czekanie na wycenę uszkodzeń i resztę papierkowych spraw. Kierownik ASO to bardzo miły człowiek. Niczym nie trzeba się martwić. Zdecydowanie polecam.
Pracownik 2016-10-12 11:23:42
Jestem pracownikiem tego salonu i chwalę sobie pracę tutaj. Najważniejsza rzecz czyli pieniądze są wypłacane na czas i robię to co mam zapisane w umowie. Z szefostwem też się można fajnie dogadać także polecam pracę tu.
Tomek 2016-10-14 15:03:33
Polecam pracę w Katowicach. Ekipa fajna. Kierownik też . Nie ma na co narzekać. Plotki o czepianiu się to tylko plotki i zapraszam każdego niech na własnej skórze przekona się, że dobrze się tu pracuje.
lol 2016-10-21 10:51:10
hmm ostatni wysyp pozytywnych komentarzy jest trochę dziwny.
Albo komentarze pisane by poprawić statystykę albo wypowiadają się ludzie którzy tam nie pracują.
Przyznaję : pensja wypłacana na czas i to tyle z pozytywów
Niestety nie szanuje się pracowników i w dalszym ciągu panuje zasada "na twoje miejsce jest 10 chętnych"
ciągła rotacja nie sprzyja jakości.
Rafał 2016-10-27 13:52:16
Czytam sobie wasze komentarze i się śmieję. Negatywne komentarze ludzie piszą, że ustawione, spisek. Czyta się pozytywne komentarze ludzie też piszą, że ustawka. Mój znajomy pracuje w salonie w Katowicach i chwali sobie pracę. 3 lata tam pracuje i nie żalił się. Co do serwisu to sam korzystałem i też jestem zadowolony z ich usług. Także z czystym sumieniem polecam pracę tam i korzystanie z ich usług.
Tomek 2016-12-07 15:57:15
Osobiście mogę polecić usługi salonu i serwisu w Katowicach. Korzystam z ich usług 3 rok . Najpierw kupiłem u nich Octavie, a teraz kupiłem nowego Rapida. Handlowcy byli i są mili. Fachowo doradzą także wielki plus.Obsługa w serwisie też miła. Wszystko jest robione na czas i zgodnie ustaleniami. Serdecznie polecam ten salon.
Ona 2016-12-08 12:23:03
Nie polecam!!!
Opowiem Wam moja rozmowe o prace zebyscie sobie oszczedzili czasu i pieniedzy na dojazd.
Stawka 900-1300 zl
Nie wiem co to ma byc.
A rozmowa bardzo idiotyczna
Panstwo zadawali mi pytania o oceny w szkole sredniej o to czy zamierzam miec dzieci?!!!
Co to ma byc.
Szukali niewiadomo kogo w ogloszeniu napisane kasjerka a poszukuja kogos kto bedzie przyjmowal samochodu do serwisu ubezpieczac.robic mnostwo rzeczy a w zamian za to 900 zl?
Podejscie pani Sliwki i pana ktory ze mna rozmawial tragiczne. Czulam sie po tej rozmowie wrecz ponizona.
Zal zal zal.
Zostaw swoją opinię o Skoda Auto - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skoda Auto