brak logo

ABGROUP

Łódź

Opinie o ABGROUP

anon 2010-01-27 12:34:26
Nie polecam!
Rekrutacja zaczyna się od sekretarki, która wcześniej pracowała na produkcji (oszczędność pieniędzy). Umowa na okres próbny podstawa bez dodatków. Po okresie próbnym nawet nie możecie zabrać tel. komórkowego do domu! Nie wspomnę już o samochodzie, za każdym razem należy do odstawić do firmy! Nawet jak wrócisz późno w nocy ze służbowej wyprawy musisz oddać auto i na 8 rano do PRACY.
Dramat przedstawiciel handlowy bez auta - szok - jak za PKSu hehe. Firma rodzinna, rozmowa z dyr. który chodzi w adidasach i dżinsach.
kris 2010-01-28 14:15:09
Powiedz wiecej na temat tej firmy bo widzialem ze niedawno mieli ogloszenie o prace. Pracowales tam , jak z kaska bylo?
anonim 2010-04-30 18:13:39
Ktos cos wie na temat firmy Ab group? Prosze o wypowiedz:)
ktos 2010-08-23 18:26:21
Nie polecam!!!
(usunięte przez administratora) Bo po co płacic za np. urlop ktory Ci przysługuje. Firma nigdy nie bedzie miała dobrych pracowników ciagle ktoś odchodzi przychodzi. Brak jakich kolwiek możliwości rozwoju. Moze kiedys cos sie zmieni ale wątpie.
Aneta 2010-11-10 21:09:21
Czy wszyscy piszą o firmie z (usunięte przez administratora)? Ja mam rozmowę w piątek i jestem ciekawa co zaproponują.
pani 2010-11-12 15:17:48
Potwierdzam też bylam na rozmowie dokladnie to chyba ok (usunięte przez administratora) netto wychodzi :) Ciekawe jaki grafik przyjdzie za ta kwote pracowac :) hehehe
Pozdrawiam
Mimi 2010-11-12 23:44:29
A robiła Pani zadania na komputerze? Czy tylko ankietę kazali wypełnić? Ja już nie miałam czasu na zabawę więc odpuściłam po usłyszeniu kwoty. Nie dość że pensja marna to może jeszcze wymagania mają wysokie? AI, PS, IN, FL, Corel i bóg wie co jeszcze , do tego 100% kreatywność.. i bogate portfolio :D Z taką wiedzą i umiejętnościami to tylko do porządnej agencji reklamowej za minimum 2-3tysie na rękę a nie za NIECAŁE (usunięte przez administratora)netto... Ludziom się w głowach poprzewracało. Życzę im aby nie znaleźli takiego łosia co za tą stawkę będzie projektował. Swoją drogą nie mają bogatego portfolio, a ich strona www świadczy o ich poziomie :/ Jest fatalna, delikatnie mówiąc.
anonim 2011-01-11 10:22:44
Nie pracujcie tam
anonim 2011-01-11 10:26:36
Ta firma to najgorsze co was może spotkać.Więcej nie napisze. Aż mnie ciary przechodzą jak pomyśle o tej rodzince!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2011-01-11 13:15:50
anonim - 2011-01-11 10:26:36

Ta firma to najgorsze co was może spotkać.Więcej nie napisze. Aż mnie ciary przechodzą jak pomyśle o tej rodzince!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrze że są takie fora jak to.Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fogik345 2012-02-25 16:09:05
Ab-Group jest dobrą firmą tylko niektórzy idioci przychodzą sobie i nic nierobą tylko gadają i później chcą podwyżki.Później jak firma wylewa takiego pracownika (bo po co firma ma mieć pracownika który krzyczy na dyrektora firmy, chodzi jak księżniczka itp). Ja pracuje w tej firmie od 5-6 lat i nie miałam żadnych problemów. Polecam wam tą firmę, ale niech przychodzą do tej firmy porządni ludzie, a nie jak by im wszystko się należało.
PS. ty pojebany, p [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ony faceciku który napisał o dyrektorze że chodzi w adidasach i w dżinsach posłuchaj no dyrektor tak chodzi ponieważ od 6:00-1:00 w nocy pracuje a nie jak wy zasrane księżniczki
i chociaż ten pan coś robi w tej firmie.
Bocian 2012-02-27 11:02:32
Racja........................!!!!!!
nnn 2012-11-30 19:23:29
masakra odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
on 2013-04-08 21:46:52
(usunięte przez administratora) Firma rodzinna zero perspektyw rozwoju jak i umowy, decyzja należy do Was,rok tam pracowałem dlatego odradzam...
gitek 2013-08-19 12:18:59
Z tego co wiem dla przedstawiciela teraz proponują normalną umowę podstawa plus prowizja. Moja znajoma była tam na rozmowie zobaczymy co z tego będzie.
Bajabongo 2013-08-20 21:32:35
Nie wiem ile przedstawiciel zarabiał, wiem, że na wiecznej umowie zlecenie.
ona 2013-08-26 10:31:05
Bylam na rozmowie na poprzedniej rekrutacji nie polecam smiszne pieniądze jak na przedstawiciela zreszta ciagle robia rekrutacje wiec chyba cos jest nie tak z nimi....
ja 2013-08-27 08:09:45
Podstawa była najniższa krajowa czyli 1100 zł.
Robol 2013-08-28 07:47:23
Jako pracownik biurowy pracujesz 8 godzin, jako pracownik produkcji mogą wezwać cię w każdej chwili. Teoretycznie na produkcji możesz, bo nie wyjdziesz dopóki robota nie będzie zrobiona albo musisz przyjść na drugi dzień wcześniej. Jednak wpisujesz do listy pracy 8 godzin.
ona 2013-08-29 09:22:16
1600 brutto masakra nie polecam,,, nadgodzin brak....
nie rozumiesz? 2013-09-03 09:06:22
nie ma, jest wyzysk, najniższa pensja, wpisujesz do karty pracy po 8, jesteś na każde zawołanie, co chcesz jeszcze wiedzieć? znajdź normalna pracę człowieku!
tip top 2013-09-12 22:43:30
pracowałem tam dość długo praca straszna organizacja i zarobki tak samo nie wiem dlaczego państwo na to pozwala ale niestety jak nie ma pracy to można tam iść a w międzyczasie szukać czegoś lepszego,całą firmą rządzi rodzina szefowa to matka dyrektora śmiech dodatku wszędzie kamery i gadka typu że na zlecenie to się przerwa nie należy oczywiście umowa zlecenie a podatek odciągną ci z pensji
ona 2013-09-22 20:50:15
nikt za takie pieniądze nie będzie tam pracował albo przetrwa tylko do znalezienia lepszej pracy nie na umowie zleceniu i 1200 zł pensji ;))

Byłam na rozmowie nie polecam!!!
zola 2013-09-23 13:15:31
masakra chcą mieć pracowników za darmo.
ona 2013-10-08 21:23:32
wyzysk pracownika co innego obiecuja co innego daja nie polecam. Chyba ze chcecie pracowac za pól darmo i bez umowy.
edc 2013-10-10 11:39:08
Dalej szukają pracowników tylko w ogłoszeniu już nie podają nazwy firmy tylko tel.
2013-10-12 11:04:06
zresztą co do za praca dla grafika na umowę zlecenie za 1200 zl... najlepiej za darmo jak by się pracowało.
2
Nina 2014-03-12 15:08:55
Uwaga... znowu poszukują handlowca - uważajcie na tą firmę praca za marne grosze umowa inna niż obiecują.
xxxxx 2014-04-05 22:44:19
u nich się nie robi ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AAA 2014-04-30 09:20:43
Pisz z sensem
1
Popo 2014-04-30 11:28:33
Kimi przecież pisał ktoś wcześniej że umowę- zlecenie-WIECZNĄ.
Wiem, że przedstawiciel handlowy po 2 latach pracy na umowę zlecenie otrzymał w końcu umowę o pracę. Ale to był z typu SŁUGUS więc w końcu się doczekał.
Nie sługusy, nie mają czego szukać w tej firmie.
Wymagania wysokie, ciągła kontrola produkcji poprzez kamery.
Pracujesz na papierze po 8 godzin, a realnie aż zejdzie produkcja.
Typowy polski prywaciarz.
Popo 2014-05-21 17:48:26
Właśnie nie pracuje bo ilez można da się wykorzystywać
arabela 2015-01-28 01:26:26
Cześć, Pracowałam w tej firmie baaardzo krótko bo niecały miesiąc. Szef obiecywał: umowa, pełen etat(przedstawiciel handlowy). W dniu podpisania umowy nie było go w firmie bo miał ważne spotkania(tak na prawdę bolała go głowa czyli stchórzył) Umowę przedstawiła mi mamusia szefa(czyli księgowa) Nie możemy dać nic więcej niż pół etatu, praca oczywiście minimum 8h czyli 50% najniższej krajowej a reszta pod stołem. Tylko szkoda że zmarnowałam tam miesiąc. Pracownicy w biurze i grafik bardzo fajni ludzie tylko szefostwo jakieś takie nie ogarnięte. Czy w naszym kraju nie ma już normalnych pracodawców?
arabela 2015-01-28 01:33:31
Na szczęście już w niej nie pracuję.
bury 2015-01-30 07:44:22
Przez ponad rok oczekiwałem umowy obiecanej o pracę, wiecznie była umowa zlecenie i ciągle póxniej, później.
Przedstawiciel otrzymał ją po 2 latach od zapewnień.
ja 2015-04-04 20:41:05
tam się nie pracuje. ludzie gdzie macie rozum .nawet nie pytaj o opinie innych ludzi.ile jeszcze trzeba mówic o tym ze jest strasznie.jesli czytasz te opinie a i tak tam bedziesz pracowal. to napiszesz to co ja.miej na siebie nerwy
1
Kłapouchy 2015-06-24 07:44:23
Jako grafik dostajesz 1100 zł oraz umowę zlecenie przedłużaną co miesiąc, a Twoje projekty podważa sekretarka, która awansowała z produkcji. Zero motywacji, zero pieniędzy. Atmosfera w pracy gęsta, każdy włazi w d. szefowi. Firma rodzinna, bez perspektyw na Twój rozwój. Nie masz tej burzy mózgów powera, działania, wspólnego motywowania się do pracy, kreatywności, tylko powolne zamulanie w dół. Jeśli nie masz ambicji i taka praca Ci wystarczy to startuj tam.
ŻE co? 2015-08-06 08:59:32
Mogę krytykować, bo mam porównanie z innymi. Nie zaczynałam tam swojej ścieżki zawodowej ani nie kończyłam więc mam porównanie.
lolo 2015-08-20 22:07:57
Ciekawe ciekawe co piszemy to po co pracujemy lepiej leżeć wykorzystują jak Biedronka to komplement.
namuchy 2015-08-20 22:16:24
Coś ściemnia kłapołuch. Podejmujesz pracę za 1100PLN jako tak wybitny grafik z perspektywą rozwoju. Widocznie dlatego zatrudniamy osoby z wizją i w dodatku kreatywne. W końcu tworzymy dla największych w europie i świecie. Naszymi klientami jest 700 firm odzieżowych nawet produkujących limitowane produkty w Chinach.
Zenek 2015-08-20 22:24:05
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA to tylko w życiu osiągnę
1
Tomek 2015-08-26 08:07:31
Co za bzdury? Zarobki 1100PLN to chyba w Chinach. Poziom jak w firmach rodzinnych jest rodzinny i na wiele się przymyka oczy za co w korporacjach natychmiast na bruk. Wiele spraw daje się załatwić i nie ma nic na lewo i pod stołem. Ciekawe kto to wypisuje bo w tej firmie nigdy nie był. 95% osób pracuje ponad 10 lat więc chyba nie jest tak źle????
2
mecenas 2015-08-26 12:29:48

Zgodnie z kodeksem karnym, ten kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
2
janbmw 2015-08-26 13:04:05
Witaj ZENEK lub Benek
Dzisiaj przekazuję sprawę do prokuratury.
Proponuję zjeść na kolację komputer z którego te bzdury wysyłasz ale IP i tak dostanę od operatora. Do usłyszenia za tydzień w prokuraturze.
1
Olek 2016-04-03 18:01:39
Na muchy chyba żartujesz przecież ta firma znana jest z tego ze produkuje wyjątkową tandetę.Plomby ozdobne wypadają ojczym wiedza wszyscy na rynku w branży odzieży .Poziom płac i produkcji jest tragiczny a szefem jest kurdupelek z metra ciemny który wcześnie miał jakaś sprawę praną ze swym byłym pracodawcą niemiecka firma schroder.Ponic do dziś ich nie spłacił .ta forma to nieporozumienie jedno wielkie .Proponuje ani nie zaczynać pracy w abgroup ani niczego od nich nie kupować .
n 2016-05-07 17:40:45
@MA potwierdzam, normalna poligrafia dla reklamy, nie wiem czego się tutaj niektórzy czepiają, serio.
dyrektor 2016-11-02 15:31:22
Witaj OLEk - zmorek to ja kurdupelek. Czy wiesz że dla Niemców nie tyram od 19 lat???????? Teraz Niemieckie firmy zamawiają w Łodzi??? Ciekawe?? Masz taką wiedzę jak piszesz "ojczym" ?? milusi szkoda bo błędy Ci podkreśla ? Oczywiście wiem, że opluwa się najlepszych czyż nie? Czemu nie napiszesz, że ABGROUP jest największym producentem w Polsce i 5 firmą w Europie? Pomijam nagrody i wyróżnienia bo tyle wiesz o firmie, że drobnostek nie zauważasz?
Jeżeli chodzi o produkty to są tak złe?, że zamawiają firmy z Polski jak i UE oraz ??? Rosji i Chin.

Tak produkujemy limitowane kolekcje dodatków oraz kończymy wdrażanie systemu Brailla do opisu produktów przy wykorzystaniu druku UV. Innowacyjny program w Polsce jako pierwsi opracowaliśmy tę technologię. Pamiętaj pisz prawdę bo się ośmieszasz !!!! Czasami lepiej nic nie mówić niż bredzić głupoty czy nie???
1
Marta Z. 2016-11-02 17:40:35
Wiecie co, dajcie już sobie spokój z tymi wyzwiskami, strasznie to dziecinne i niedojrzałe. Przeglądając wszystkie komentarze aż się rzygać się. Wiem że jak kogoś poniosą emocję to różne rzeczy się piszę ale jesteśmy ludźmi dorosłymi (przynajmniej podług wieku) i szanujmy się trochę.
Jednym odpowiada taka praca innym nie, decyzja należy do osoby która będzie się starać o stanowisko w tej firmie. Na rozmowie zawsze można ustalić warunki a jeśli firma ich nie spełni to po prostu się z nią pożegnać. Jest tyle firm w całym kraju że spokojnie można coś znaleźć na miarę swoich potrzeb.
Wiadomo czas to pieniądz a każda rozmowa rekrutacyjna to stracony czas ale patrząc z drugiej strony każda rozmowa to jakieś doświadczenie.
Dla ścisłości nikogo nie bronię ale też nie będę oczerniać.
SZANUJMY SIEBIE I INNYCH, ludzie to nie tania siła robocza. Przy dobrych warunkach pracy są też dobre wyniki.
Zostaw swoją opinię o ABGROUP - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABGROUP