brak logo

Pro-Activ Dobre Studium

Warszawa

Opinie o Pro-Activ Dobre Studium

niepowiem 2013-08-11 23:59:37
marne, bardzo marne, dlatego instruktorom nie chce sie pracowac i sie nie dziwie. na tyle ile placa na tyle sie pracuje...
1
przemo 2013-08-30 14:01:49
jestem zapisany na ten kurs. Po 10tym dostałem wiadomość z wyjaśnieniami i materiały. Aktualnie jest znowu problem z kontaktem a w dniu jutrzejszym ma mieć miejsce egzamin z cz. ogólnej. Nie odpowiadają na wiadomości i nie odbierają telefonu.
1
p 2013-08-30 14:04:01
adi - 2013-08-07 14:27:04

Witam,przeglądam komenty i mam pytanie czy ktos ma jakies inne namiary na tą firme niz ten telefon komórkowy,czy ktos zapisywał sie na skzolenie 10 sierpnia?nie odbierają telefonu i nie odpisują na emalie
jestem zapisany na ten kurs. Po 10tym dostałem wiadomość z wyjaśnieniami i materiały. Aktualnie jest znowu problem z kontaktem a w dniu jutrzejszym ma mieć miejsce egzamin z cz. ogólnej. Nie odpowiadają na wiadomości i nie odbierają telefonu.
2013-09-15 16:27:54
witam!jestem w kropce jutro mam wysłać zaliczke na szkolenie w pro-activ i jestem w kropce po przeczytaniu wszystkich Negatywnych opinii na ich temat!co robić może znacie coś konkretnego,żeby potem nie żałować ?pomocy
kaka 2013-09-19 00:37:18
pieniądze może i są na czas ale bardzo marne. (usunięte przez administratora)
1
kaka 2013-09-24 21:37:55
marne tzn 70 - 100 zł wszystko w zależności od tego jaka maja zachciankę. Radzę omijać to miejsce szerokim łukiem.
Zadowolona 2013-12-09 21:17:43
Polecam kursy w pro,obsada trenerska jest świetna:P
2
anielskooka2 2013-12-09 23:01:14
zgadzam się z Pani opinią ,gdyż Pani (usunięte przez administratora) jest profesjonalistką w każdym calu ,a jeżeli jest Pani uprzedzona do pewnych osób bezpodstawnie to proszę pozostawić te swoje złote myśli dla siebie ,a nie oczernia szanowna Pani ludzi publicznie.
2
Kosmetyczka 2013-12-10 11:31:44
Witam, trudno jest mi się zgodzić z opinią w kierunku Pani (usunięte przez administratora), gdyż byłam uczestniczką kursu parę miesięcy temu i jej nauki są w pełni profesjonalne, może warto zacząć od siebie i stwierdzić, że nauka, która jest przekazywana nie jest łatwa do przyswojenia , ja to co przekazywała mi Pani Monika z kosmetyki zrozumiałam bardzo szybko. W obecnej chwili pracuję w salonie w Warszawie i mile wspominam chwile spędzone na kurskie w Pro-Activ. Dziękuję Pani Moniko za bardzo dobre wyszkolenie.
Aktualna uczestniczka 2013-12-16 10:11:22
Ja akurat nie z kosmetyki się szkoliłam. Poszłam do niej na zabieg. I po tym jak go wykonała stwierdzam fakty. A to że Tobie akurat pasowało.... Ja wyrażam swoją opinię
Aktualna uczestniczka 2013-12-16 10:17:50
To pewnie jesteś jedną z nich
anielskooka2 2013-12-20 15:54:45
Pani ( usunięte przez administratora ) est Trenerem Kosmetyki ,więc raczej jest to niemożliwe aby to ona wykonała ten zabieg,a raczej jej kursantka
1
Była uczestniczka 2014-02-12 23:33:38
Niestety zgadzam sie z opinia, iż osoby ktore prowadzą kursy sa niekompetentne... Nie bede wymieniać imion ze względu na szacunek dla tych osób. Przyszłam na kurs żeby sie czegoś nauczyć, niestety nie wyniosłam z niego nic. Strata pieniędzy... I przede wszystkim czasu.
2
szelma 2014-03-23 11:12:21
to rzeczywiście brzmi tragicznie... a osoba prowadząca ten cały kurs miała chociażby minimalne kompetencje ku temu?
Asia 2014-04-27 15:38:08
No to faktycznie, ja się zastanawiam nad kursem w pro-activ albo w gowork kursy, no i po tych komentarza skłaniam się ku drugiej opcji.
1
ostry 2014-04-29 17:04:43
zgadzam się z Tobą Asia. Z doświadczenia mogę polecić kursy goworka. Jeśli chodzi o pro-activ to z tego co wiem komentarze są podzielone
niki 2014-05-03 15:40:38
witam kolezanki odbylam kurs w go worku i szczerze mowiac nie jestem zadowolona kosmetyki stare pedzle brudne pozatym brak modeli non stop sie slyszy nie ma kasy na nowe palety czy tusze jak i wiele innych rzeczy trzeba czekac dlugo az zbierze sie grupa wplacacie zaliczke i czekacie......z tego co wiem w pro-activ wplacacie dopiero jak zaczynacie kurs bylam w pro jako model zrobilam sobie day spa i czuje sie usatysfakcjonowana pazurki kosmetyka fryzjer masaz i wizaz spedzilam tam caly dzien polecam kazdemu ludzie prowadzacy kursy sa bardzo mili i bardzo profesjonalni
1
Pola 2014-09-13 12:47:26
Witam,
Jestem zainteresowana opiniami kursu fryzjerskiego. Nie mogę znaleźć opinii na temat tych kursów. Czy ktoś wie jak wyglądają zajęcia? Czy są godne polecenia, czy jest dużo praktyki?
Bardzo proszę o wszelkie informacje..
12
Ula 2014-09-23 10:30:46
Witam, jestem zainteresowana opiniami na temat kursu wizażu w Pro-Activ. Był ktoś?
10
ANia 2014-10-06 16:02:22
Mam pytanie co do kursu makijażu permamentnego w szkole pro-activ czy może ktoś już odbył tam kurs ? jaką macie opinie o kursie?
10
makabra 2014-12-06 16:48:01
Zero profesionalizmu. Pani Magda (instruktor rzęs, włosów) była zainteresowana tylko i wyłącznie swoim telefonem a nie uczestnikami kursu. ponadto niestety ale nie umie przedłużać rzęs jak się okazuje. naprawde ci instruktorzy są chyba świeżo po kursach. nie traćcie pieniędzy, to jest jakas tragedia co tam sie dzieje powinni ich zamknąć!
2
poirytowana 2015-01-08 13:54:30
To centrum szkoleniowe to jakaś tragedia instruktorów nie ma albo sa caly czas jest jakaś rotacja kadry pani na recepcji chyba ruda w ogóle tragicznie niekompetentna niemila wplacilam za kurs nie mogę go ukończyć bo nie ma trenera ciągle przesuwanie kursu a pieniadze maja być natychmiast malo tegoo co się okazalo to ze trenerzy to byli kursanci pro- activ odradzam jakiekolwiek kursy tam
nowa 2015-01-26 19:07:12
rozczarowana poziomem kursu masażu
2
edith 2015-02-02 11:50:32
Co możecie powiedzieć o kursie fryzjerskim w pro-acttiv? Jaki zakres szkolenia czy mozna się czegoś nauczyć?
5
Edith 2015-02-09 11:53:19
Właśnie czy był ktoś w pro-activ na kursie fryzjerskim?
Jak jest? Czy osoba bez żadnego doświadczenia nauczy się czegoś?
3
ita 2015-02-10 16:01:00
Nie można o wszystko obwiniać instruktorów ,na zajęcia przychodzą, też takie osoby ,które nie nadają się na wybrane przez siebie kursy.
if 2015-02-24 12:24:34
wita, jestem zainteresowana kursem masażu w pro aktiv własciwie juz wpłaciłam I ratę ale może ktoś ma jakies szersze informacje na temat tego kursu, czy warto?jeśli nie czy mogę wycofać ratę:)
2
ona 2015-02-24 20:33:19
Warto isć na masaż ,byłam i jestem zadowolona .
niezadowolona 2015-03-28 21:41:06
hej byłam na kursie stylizacji paznokci (od razu mówię że mam jako takie doświadczenie, chodziło mi głównie o papier i dowiedzieć się czegoś nowego ewentualnie), ogólnie Pani prowadząca kurs bardzo miła, ale również bardzo olewcza niestety, sprzęt stary i mocno zużyty albo w ogóle niedziałający(np. frezarka nie działała przez cały mój kurs), kursantki z tego co zauważyłam robią za tanią siłę roboczą bo za wszystko modelki muszą płacić(ceny mają przybliżone do tanich salonów).
1
honolulu 2015-04-09 20:01:50
Witam,czy odbyłas ten kurs?
FancyNails 2015-08-06 10:23:23
Hej czy ktoś z was był na kursie Pro-avtive stylizacja paznokci ostatnio? zapisałam się i wpłaciłam zaliczkę ale nie chciałabym stracić czasu i pieniędzy ;/ Czy na serio jest tak źle? Bo kurcze czytam na jednym forum że jest ok a na innym że do bani i sama nie wiem co o tym myśleć.... Firma działa od 4 lat więc nie jest jakąś firmą krzak dają kurs 80h i certyfikaty proszę o jakąś obiektywna opinię...
2
FancyNails 2015-10-12 07:41:32
FancyNails niestety odbyłam tam kurs i NIE POLECAM wydałam dużo pieniędzy na dwa stopnie a nie nauczyłam się nic jeśli chodzi o zdobienia zabiegi dodatkowe a nawet podstawy. Sprzęt jest bardzo stary sala to klitka. Jeżeli ktoś chciałaby być instruktorem to z tego co widziałam jako kursant wszelkie prośby dokupienia czegoś nowego są pomijane. Np instruktor zgłaszał że nie ma pędzli że nie ma lakierów ale nikt z tym nic nie robił pomijam fakt że instruktorzy nie maja zielonego pojęcia o one stroke ombre zdobieniach 3D itp Kursanci mają zajęcia razem ! i drugi stopień co utrudnia zajęcia, jeżeli nie masz podstaw to ciężko będzie cokolwiek załapać od zera DNO i PORAŻKA!!!
KursWizażu 2015-11-06 16:36:28
Odbyłam kurs wizażu w Pro-Activ i muszę przyznać, że bardzo żałuję wydanych pieniędzy. Wybrałam kurs pełny makijażu i stylizacji I, II i III stopniowy za który słono zapłaciłam i spodziewałam się dużych efektów. W praktyce poznałam może 3 nowe triki makijażowe co nie jest adekwatne do wydanych pieniędzy. Instruktorka wizażu i fryzur wybierała sobie osoby, które wyraźnie chciała uczyć i takie, które wg niej nie mają predyspozycji do tego zawodu co ostentacyjnie wygłaszała przy grupie innych koleżanek. Było to co najmniej przykre dla negowanych uczestniczek. W takcie przerw wyrażałyśmy między sobą swoje niezadowolenie. Instruktorka grupie dziewczyn wg niej bardziej zaawansowanych zdradziła więcej sekretów i przykuwała więcej swojej uwagi a inne lekceważyła zamiast pomóc. Odnoszę wrażenie, że bardziej szukała osób do swojego zespołu bowiem chwaliła się, ze szuka nowej dziewczyny do współpracy co jeszcze bardziej podkręcało atmosferę wyścigu szczurów. W praktyce wiem, że nawet wybrała sobie jedną, a kilka zabrała ze sobą do pracowni artystycznej profesjonalnego fotografa chcąc pomóc im w stworzeniu port folio. Uważam, że danie takiej szansy tylko grupie kilku uczestniczek było co najmniej nie sprawiedliwe. Osobiście nie wiążę przyszłości z tym zawodem a tylko jest to moje hobby, ale były też dziewczyny z naszej grupy bardzo przeżywające te podziały. Dla instruktorki z tego co zaobserwowałam nie do końca były ważne umiejętności uczestniczek a ich zachowania i fakt czy podlizują się jej. W związku z tym jedne nauczyła mniej inne więcej. No cóż. Tak to bywa w życiu. Dlatego oceniam negatywnie ten kurs i dziwię się co taka nieprofesjonalna osoba robi w takiej szkole.
była-pracownica 2015-11-18 00:46:54
Pracowałam kiedyś w tej firmie, ale na szczęście niezbyt długo. Brak warunków do normalnej pracy, wyposażenie w materiały jest tragiczne i aby cokolwiek nauczać musiałam cały sprzęt i materiały przynosić swoje. Rotacja pracowników jest ogromna, bardzo często, gdy były zapisy a nie było instruktora brali z "łapanki", byle kogo. Byłam tym wszystkim przerażona i uciekłam jak najszybciej. Nie polecam placówki, potencjalni klienci omijajcie ja z daleka.
1
Wyszkolona 2015-12-07 09:30:13
Cześć. Ostatnio ukończyłam kurs w Pro active, faktycznie co do jakości produktów zostawia wiele do życzenia. Natomiast co do personelu ja byłam mile zaskoczona.Panie w recepcji jak dla mnie były zawsze miłe.Trenerka Kasia była naprawdę super zawsze pomocna potrafiła dzielić się swoją wiedzą, ale niestety Kasi juz nie ma, a szkoda bo naprawdę robiła fajną atmosferę super dogadywała się z kursantkami.Ja jestem zadowolona, a poszłam z kiepskim nastawieniem po przeczytaniu opini na forum.
Wyszkolona 2015-12-07 09:56:49
Witam ponownie pisząc opinie nie napisałam jaki kurs ukończyłam.Naprawiam błąd, byłam na Stylizacji paznokci 1i2 stopień.
Kursantka 2015-12-08 19:45:47
Witam. Bylam na kursie stylizacji paznokci i nie polecan nikomu!!! Nie nauczylam sie za wiele,wiecej skorzystalabym z filikow na internecie. To strata czasu!lepiej poszukac drozszy kurs i innej szkoly . Brak warunkow do nauki,brak materialow do szkolen,wszystko zuzyte,stare.lakiery zaschniete,pilniki nie nadajace sie do pilownia,ciagle brakuje rekawicze.Jesli zglosisz brak czegos to i tak to maja gdzies,bo na nastepnych zajeciach widzisz to samo. Traktuja kursantki jako tania sile robocza. Nie przerabiaja wszystkiego materialu jaki jest napisany w programie zajec, nie ucza Cie podstaw tylko musisz juz robic paznokcie klientce,ktora zaplacila za usluge. Pomimo,ze w ogole nigdy nie robilas nikomu paznokci . Mozna powiedziec,ze sama praktyka bez teorii tam obowiazuje.Instruktor olewczy stosunek ma do kursantek,trzeba sie prosic zeby cos pokazala jak to robisz pierwszy raz...Modelki ktore zapewniaja to panie,ktore zaplacily np. Za hybryde i ty masz im to robic. Nie wazne,ze chcialabys cos innego sie nauczyc,bo juz np.robilas kilka hybryd na tych zajeciach. Dziewczyny szkoda waszego czasu i pieniedzy na kurs stylizacji paznokci w szkole Pro activ.
3
rozczarowana 2015-12-09 16:46:15
Jestem zawiedziona kursem stylizacji paznokci 1i2stopień. Zmarnowany czas,strata pieniedzy,nie potrafia niczego nauczyc. Nie polecam.
Hana 2016-01-17 09:10:15
Witam. Zastanawiam sie nad kursem wizażu w Pro. Chociaż czytając opinie zastanawiam się czy są jeszcze organizowane jakieś pożądne kursy? Robiłam kurs w Gowork. Fryzjerski. Pieniądze wyrzucone w błoto. Brak modeli, stare farby, atmosfera była fajna ale nie za to płaciłam 1500 zł!!! Jeżeli ktoś się zastanawia nad Goworkiem to odradzam. Instruktor codziennie spóźniony minimum godzinę, a jak już przychodził to robci co chcecie a on se w laptop sie gapił. Żal... I pieniędzy oczywiście też nie chcą zwrócić...
.
1
monia 2016-01-29 11:41:36
hejka wlasnie jestem na ich stronie i maja w pakiecie kurs kosmetyczny I,II,III stopnia za 1099 zl tygodniowy...zastaanawialam się nad odbyciem tego kursu ale czytając te opinie mam mieszane uczucia..czy ktoras z was była może na takim szkoleniu z kosemtyki ??? bardzo proszę o opinie ale prawdziwe pozdrawiam :)
ps. a jeśli nie proactive to może doradzcie jakas porzadna placówke gdzie warto zrobić taki papierek ?? :D
1
jagoda 2016-02-06 16:28:15
no ja sie zapisalam na kurs wizazu 40 h weekendowy. pierwszy termin mial byc na dzis czyli 6.02.2016 no i juz niestety zostal przesuniety o tydzien. wiec zobaczymy jak to bedzie. zaczynam miec mieszane uczucia co do kursu tamn
Patrycja 2016-02-19 00:10:39
Hej ? miałaś już pierwsze zajęcia może ? Możesz powiedzieć jak to wyglądało?
FancyNails 2016-03-13 15:47:32
Oni mają zdawalność 100% bo nie ma żadnej weryfikacji umiejętności masz mieć obecność i nara! Ja już nigdy nie pójdę na kurs z promocji to jest wielki błąd lepiej zaczekać i dołożyć. Oni na tym żerują że komuś brakuje kilku stówek a i tak nic się nie nauczysz.
Mis 2016-03-19 07:42:21
Kursy tam to jedna wielka zenada! Byłam na kursie wizażu i orzez cały kurs nauczylan się cieniowania oczu. Tym co prowadza nie chce sie nic tylko siedzą i gapia się w telefon na Facebooku. Wybierają sobie osoby na różne iventy a innych mają w du.... znaczy mówię tu o jednej osobie. Niby profesjonal a nie pokazala nic miało być 10 makijazu do nauczenia były tylko dwa przez cały kurs zenada zenada i jeszcze raz zenada
1
Moja 2016-05-05 21:13:30
Możesz powiedzieć coś więcej? Jak było na tym kursie?
Oli 2016-07-09 12:47:19
Dziewczyno a skąd takie wiadomości ? te kursy to jakiś żart byłam na kursie wizażu po prostu jakieś nie porozumienie nie będę o wszystkim pisać bo by zajęło mi to pół dnia ,a najlepsze jest w tym wszystkim to ,że czytałam przed pójściem na ten kurs opinie na tym forum i było sporo negatywnych ,ale pomyślałam sobie,że pewnie ktoś podpadł ,,nauczycielom '' i stąd te opinie niestety przekonałam się sama na sobie ,że to prawda .Jeszcze śmieszne jest to ,że na stronie mają opisany 1,2 i 3 stopień wizażu a w kółko miałyśmy malować smoky eye lista nauczycieli jest podana na stronie pro-activ więc nie muszę pisać .Stan kosmetyków i pędzli tragiczny chyba dawno tam sanepid nie zaglądał.
Kamil 2016-07-26 14:26:54
FRYZJERSTWO PRO ACTIV WARSZAWA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Właśnie oburzony wyszedłem w trakcie drugiego dnia zajęć. Az mi się nie chce wymieniać, po prostu tam nie idźcie. Byłem na innych szkoleniach, dawno i zamierzalem po prostu przypomnieć sobie cięcia więc wiem o czym mówię. Nie marnujcie ma to czasu. Zero tłumaczeń, jedna przerwa w ciągu dnia? Brzmi jak solidna nauka tylko szkoda że co i jlraz jak klientka siedzi z farbą to w milczeniu czekamy te 20 minut, szkoleniowiec daje Ci kogoś do wymodwlowqnia bez żadnego krótkiego nawet słowa jak to robić I wychodzi. ch im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chce mi się dalej wymieniać.
Maggie 2016-08-08 16:25:09
Byłam i ukończyłam . Szczerze polecam. Dziewczyna prowadząca przesympatyczna i z konkretna wiedza. Cudowna atmosfera. Praktyka na skórkach i na modelkach. Warto !!!!
3
eds 2016-08-11 08:41:40
Ale wiesz czy te oferty są wciąż aktualne @sun? Doświadczenie musi być cenne, zwłaszca u nich zdobyte.
nail 2016-11-19 10:45:53
Przestrzegam wszystkim ! Robiłam kurs paznokci w pro-activ i nic kompletnie z niego nie wyniosłam tak jak pozostałe koleżanki.Pieniądze wyrzucone w błoto. Instruktorka znudzona kompletnie, nie poświęcała uwagi ani kursantką ani tym jak wykonują pracę na modelkach ( które zresztą płacą za zle wykonane paznokcie ) produkty na których pracowałyśmy były bardzo złej jakości, część pochodziła z Aliexpres ! Jednym słowem MASAKRA !!!!
Zostaw swoją opinię o Pro-Activ Dobre Studium - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-Activ Dobre Studium