Fargotex

• Zosin
  • Łochtynowo
  • Konarzyce

3. Opinie o pracodawcach Łomża
  5. Opinie o Fargotex Sp. z o.o.

Opinie o Fargotex Łomża

Nie przegap nowości o Fargotex Sp. z o.o.!

28.03.2022 11:42

Czy w Fargotex Sp. z o .o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?

07.04.2022 11:03

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie. Tak, w Fargotex prowadzimy również wewnętrzne rekrutacje. Zanim uruchomimy zewnętrzny proces rekrutacyjny, na ogół weryfikujemy możliwość awansu w dziale czy też właśnie rekrutacji wewnętrznej :) Ponadto współpracujemy z Urzędami Pracy w kwestii staży. Wielu stażystów zostaje później w naszej firmie na stałe. Czas stażu wykorzystujemy, by móc przeszkolić pracownika i lepiej się poznać. To pozwala nam odkryć jego potencjał i dopasować umiejętności do potrzeb konkretnego działu naszej organizacji. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex

17.12.2021 10:47

Czy rozmowa rekrutacyjna w Fargotex Sp. z o .o. odbywa się również w języku angielskim?

10.01.2022 09:54

Dzień dobry, dziękujemy za zadanie pytania. Rozmowy w języku angielskim prowadzimy w przypadku rekrutacji na stanowiska do działu eksportu lub importu, czyli tam, gdzie na co dzień nasi pracownicy współpracują z zagranicznymi klientami/kontrahentami. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex

07.09.2021 11:22

Jak długo trwa proces awansu w Fargotex Sp. z o .o.?

30.09.2021 12:15

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Proces awansu jest uzależniony od kilku czynników, do których wlicza się m.in. realizacja celów, zakres obowiązków czy zaangażowanie pracownika. Informacje na ten temat są udzielane indywidualnie m.in. podczas procesu rekrutacji czy rozmów podsumowujących. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex

09.07.2024 10:49

powiem tylko jedna rzecz, jeżeli się umawia cie na jakieś bonusy lub dodatkowe premie, to musicie wiedzieć że was oszukają jeżeli nie macie tego zapisanego na papierze, to szans coś odzyskać jest zerowy gentlemen's agreements- w tej firmie nie pracuje! jeżeli się wahacze przyjąć ofertę pracy Fargotex, lub inną to polecam wybrać ta drugą Żenada…

09.07.2024 14:25

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się opinią. Wszystkie elementy związanie z warunkami zatrudnienia omawiamy dokładnie na poziomie procesu rekrutacji oraz składając ofertę wybranemu kandydatowi. Zawsze jesteśmy otwarci na rozmowę z naszymi pracownikami i zapraszamy do kontaktu – zarówno z Działem HR, czy bezpośrednim przełożonym. Jeśli ma Pan/ Pani jakieś uwagi i chciał/ chciałaby je zgłosić w celu wyjaśnienia sprawy - jesteśmy do Pana/ Pani dyspozycji. Zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex

11.09.2023 12:18

Co powiecie o pracy w firmie Fargotex Sp. z o .o.? Niedawno szukali kogoś na Product Manager.

02.05.2024 13:58

Dobrze, dużo się zmieniło na lepsze w przeciągu ostatniego roku. Jeżeli coś wnosisz do firmy to i dobrze zarabiasz.
    Blondi

20.04.2024 09:43

No hej. Kiedyś w ofercie widziałam, że Doradca Klienta mógł zatrudnić się na dowolnej umowie. Zastanawiam się przy tym czy jeśli byłby na B2B to na spokojnie mógłby ustalić sobie płatne dni urlopowe?

02.05.2024 13:51

Tak są normalnie dni wolne. Tyle ile przysługuje na urlopie.
    Cieszę się, że mnie tam nie ma

03.02.2023 17:43

Niestety nie mogę polecić firmy Fargotex jako dobrego miejsca pracy. Panuje tam atmosfera, którą teraz określa się jako typową dla lat 90-tych - nie szanuje się pracownika,(usunięte przez administratora) Występuje (usunięte przez administratora), wśród pracowników promowane jest (usunięte przez administratora) (zwłaszcza w dziale produktu). Osoby zarządzające, blisko (rodzina) Prezesa, nie ponoszą odpowiedzialności za swoje decyzje. Wymigują się od nich (dlatego absolutnie wszystko trzeba mieć udokumentowane jako ewentualną podkładkę). Racjonalne argumenty nie są brane pod uwagę (np. wykonanie poleceń Pana Prezesa, może się okazać błędem, ponieważ za kilka dni, może on zmienić zdanie i wtedy za podjęte działanie obarczany winą jest pracownik). Długoletni pracownicy nie mogą liczyć na wsparcie (np. pracownicy z Ukrainy, którzy potrzebują UOP by przedłużyć swój pobyt muszą sobie szukać innego miejsca). W firmie panuje olbrzymia rotacja - nie bierze się ona znikąd - wynika ze sposobu traktowania pracowników.

16.10.2023 15:19

byłam jakiś czas temu na rekrutacji. Żenada. Czekałam dość długo na rozmowę bez informacji o opóźnieniu. Brak szacunku dla kandydata. Rozmowa rekrutacyjna prowadzona w bardzo sztywnej atmosferze, niekomfortowe warunki. Oczywiście zero informacji zwrotnej i podziękowania za udział w rekrutacji.
    Dildo

24.04.2021 07:18

Nie polecam tego pracodawcy. Brak stabilnego miejsca pracy. Brak ciągłości w przekazywaniu obowiązków. Ciągle rotacje. Przestarzałe metody pracy, brak zarządzającego na odpowiednim poziomie.
    No more

03.02.2023 17:56

Podpisuję się pod opinią. Rotacje na stanowiskach i sposób w jaki firma żegna się z byłymi pracownikami sprawia, że nie ma możliwości przekazania wiedzy, kontaktów. Wdrożenie jest "na własną rękę". Gdy pyta się kogoś z biura w Łomży, jak daną rzecz zrobić - np. w systemie, dostaje się informacje "przecież to się szybko robi". Co do przestarzałych metod: Nie ma pracy zdalnej - wg. Pana Prezesa wtedy się nie pracuje. Podróże między Łomżą a Warszawą to tylko dodatkowe koszty w kontekście tego, że istnieją możliwości zorganizowania call'a ( jednak w Fargotexie łatwiej ściągnąć kogoś 2,5h drogi niż zrobić spotkanie na zoomie). (usunięte przez administratora)po wpisaniu AlmiDecor na google, pierwsza strona jaka wyskakuje to np. MAXFLIZ i Elizabeth home.
    nick

30.09.2021 20:38

Mimo, że firma ma dobrą pozycję na rynku, to traktowanie pracownika pozostawia wiele do życzenia. Ulubionym zajęciem prezesa jest zatrudnianie co miesiąc nowej asystentki, jednocześnie zwalniając poprzednią. Zero szkoleń wdrożeniowych oraz rozmów bieżących w celu ulepszania współpracy, za to oczekuje się czytania w myślach. Brak szacunku, zrozumienia i jakichkolwiek pokładów empatii do pracownika. Zdecydowanie nie polecam tracić czasu nawet na rozmowy rekrutacyjne.
    Była

02.02.2023 22:44

Co do dobrej kondycji firmy to bym sie zastanowiła. Firma raczej sie wycofuje z wszelkich imprez branżowych. Zarządzanie z lat 90tych dłużej tego nie pociągnie. Dla mnie firma z wielkim potencjałem, która przestanie istnieć jak wiele innych znacznie większych graczy. Smutne
    ggg

03.02.2023 12:05

Jakie imprezy masz na myśli ???
    xy

25.03.2021 11:36

Pracuję w firmie Fargotex w Warszawie i jestem bardzo zadowolona. Każdy musi sobie wyrobić zdanie indywidualnie, najlepiej nie słuchać innych. Atmosferę trzeba zacząć zmieniać od siebie! Pozdrawiam.....xy
    Dareczek

01.02.2023 07:17

Bylem dwukrotnie w zimnym budynku z surowego betonu co juz mnie odrzucalo . Wewnatrz bylo nie lepiej . Dziwne pytania a wisienka bylo czy znam biegle angielski . Do obslugi klientow w PL ? Gdyby pytajacy sam go znał to w tym jezyku powinien zadac to pytanie . Strasznie pozuja na strasznie profesjonalną firmě a wykladaja sie na imprezach targowych . I dlatego dostawcy maja darcie łacha z łomzyńskich marketingowcow .

02.02.2023 10:19

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się opinią. Podczas rozmów rekrutacyjnych zależy nam na tym, by możliwie najlepiej zweryfikować kompetencje kandydatów, dlatego też dopytujemy o wiele kwestii związanych z zakresem obowiązków na danym stanowisku, jak i wychodzących poza nie. Język angielski jest dla nas istotny w związku z działalnością międzynarodową firmy. Serdecznie zapraszamy również do odwiedzania nas podczas nadchodzących wydarzeń branżowych, by samodzielnie się przekonać, jak się prezentujemy. Otrzymaliśmy już wiele wyróżnień za wygląd naszych stoisk targowych, które są doceniane między innymi za wysoki poziom atrakcyjności dla odwiedzających. Gdyby chciał Pan podzielić się z nami jakimiś dodatkowymi spostrzeżeniami związanymi z obszarem rekrutacji czy też targów lub miał jakieś pytania, to zachęcamy do kontaktu pod adresem: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex
    Dareczek

02.02.2023 11:53

Niestety dzieki Waszej arogancji na obydwu spotkaniach nie pracujemy ze soba . Mam tylko co rusz ciekawostki o wspolpeacy z Waszymi Klientami przekazywane . A jezeli nie zauwazyliscie wszechstronnego doswiadczenia / rowniez w tkanich dekor I tapicerskich / to tylko swiadcxy w wybiórczym przegladaniu cv .
    Wiktor

03.01.2023 13:35

Jak pracuje się w zespole marketingu w firmie Fargotex, czy trzeba mieć wysokie kompetencje, i jaka jest atmosfera? Patrząc na bio szefowej, to jestem zaskoczony, że osoba z tak niskimi kompetencjami jest szefową, przeważnie tylko szczebel handlowca, co decyduje tam o awansie? Czy warto ubiegać się tam o pracę?

04.01.2023 14:18

Dzień dobry, zespół marketingu w Fargotex tworzą osoby z wieloletnim doświadczeniem zarówno w samym obszarze marketingu, jak i w naszej branży. To nie tylko doskonali eksperci, ale przede wszystkim niezwykle wartościowi, zaangażowani i po prostu sympatyczni ludzie. Dział marketingu oraz trade marketingu w firmie Fargotex to kilkuosobowy team, który świetnie łączy kreatywne podejście ze stragicznymi założeniami biznesowymi spółki. Wśród pracowników są osoby, które są zwązane z naszą firmą od lat. Jednocześnie dajemy przestrzeń na rozwój osobom, które są na początkowym etapie budowania swojej kariery zawodowej – jesteśmy otwarci na nowe talenty. Zależy nam na tym, aby umożliwiać naszym pracownikom budowanie ścieżki kariery wewnątrz struktury firmy. O awansie decyduje wiele czynników – doświadczenie, zakres obowiązków oraz zaangażowanie. Organizując cykliczne spotkania dbamy o to, aby w firmie panowała przyjazna atmosfera, i aby zespół był zintegrowany. Wszystkie osoby zainteresowane pracą w Fargotex zachęcamy do zapoznania się z naszymi aktualnymi ofertami: https://www.fargotex.pl/o-firmie/kariera W razie dodatkowych pytań – zachęcamy do kontaktu mailowego: [email protected]. Odpowiemy na wszelkie pytania. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex

17.10.2022 15:48

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w Fargotex Sp. z o .o.?

03.11.2022 12:52

Dzień dobry, tak, zatrudniamy także osoby bez doświadczenia zawodowego, natomiast wszystko zależy od konkretnego stanowiska. Dobrym przykładem jest aktualna oferta pracy na stanowisku Doradcy Klienta (https://www.fargotex.pl/o-firmie/kariera/doradca-klienta). W tym przypadku kluczowe są dla nas inne aspekty: znajomość trendów i zainteresowanie branżą, kreatywność i chęć rozwoju czy znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym. Nie trzeba mieć jednak doświadczenia w zawodzie – wszystkiego można nauczyć się u nas :) Wszystkich zainteresowanych ofertą zachęcamy do zapoznania się z jej szczegółami i oczywiście do aplikowania! :) Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex

08.07.2022 17:39

Czy w Fargotex Sp. z o .o. możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?

01.08.2022 09:09

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Wynagrodzenie zawsze wypłacane jest w całości raz w miesiącu. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex
    Kto

30.09.2021 22:01

Witam, firma Fargotex zapewne korzystajac z mozliwosci moderowania wypowiedzi wykupujac odpowiedni pakiet usunela czesc mojego wpisu, iz na rozmowie bylam pytana o zycie prywatne, co uznaje za niedopuszczalne podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Bede zamieszczac te wypowiedz do skutku, wiec prosze tym razem nie usuwac :) pozdrawiam
    Niepaląca

21.07.2021 11:20

Nie byłam do końca przekonana czy udać się na rozmowę do Fargotex. Po zrobieniu researchu w Internecie, okazało się, że na przestrzeni ostatnich 2 lat, były co najmniej 3 rekrutacje na stanowisko Asystentki Zarządu. To był dla mnie znak, że coś może być na rzeczy, jednak postanowiłam to sprawdzić. Jak się okazało, pierwszy etap rekrutacji był przeprowadzony w sposób profesjonalny, miły i zachęcający do podjęcia tej pracy. Piękne, kameralne biuro w świetnej lokalizacji na Solcu. Pierwszą rozmowę miałam z (usunięte przez administratora) - bardzo sympatyczna kobieta. Następnie dostałam na maila serię absurdalnych zadań do wykonania, które miały być omawiane podczas kolejnej rozmowy. Podczas drugiej rozmowy oprócz (usunięte przez administratora) był obecny również Pan (usunięte przez administratora). Człowiek niewątpliwie znający się na biznesie i na pieniądzach(usunięte przez administratora)Oprócz tego, że spóźnił się ok. pół godz. na spotkanie (na pierwsze w ogóle nie dotarł), przerywał mi w pół zdania, zadawał żenujące pytania (łącznie z tym czy palę papierosy), w mojej obecności obliczał ile bym "go kosztowała" miesięcznie, itd. Generalnie moje odczucia po tej rozmowie były takie, że ten Pan poszukuje raczej służącej niżeli asystentki. Po rozmowie zostałam zapytana przez (usunięte przez administratora) czy "było bardzo strasznie?". Nie wiedziałam jak jej grzecznie powiedzieć, że jestem raczej zażenowana niż przestraszona... Mieli do mnie zadzwonić z decyzją, jednak telefonu nie było, co również uważam za nietakt, aby po dwóch rozmowach kwalifikacyjnych nie zostawić informacji zwrotnej i nie podziękować za udział w rekrutacji. Stanowczo odradzam, przynajmniej to stanowisko, bo firma wydaje się być ciekawa, z dużym potencjałem, jednak bezpośredniej współpracy z tym Panem sobie nie wyobrażam.
    hilo

30.09.2021 20:42

Nieprawda, w ciągu 6 miesięcy asystentka zmieniła się pięć razy. Tzn oczywiście zostaje zwolniona bez powodu, „z nudów”.
    Hijo

30.09.2021 20:49

Asystentka zmienia się co miesiąc, bo prezes ma takie „widzi mi się”. Strata czasu i nerwów, sama atmosfera także na minus.
    Kto

28.09.2021 23:31

Witam, bylam na rozmowie o prace w Lomzy w biurze. Byla to najbardziej nieprofesjonalna rozmowa o prace jaka przeszlam w swojej prawie 20 letniej karierze zawodowej. O ile Pani z HR poswiecila czas,zeby zapoznac sie z moim CV to towarzyszacy jej mezczyzna zadawal pytania zupelnie bez sensu. (usunięte przez administratora)Ogolnie atmosfera byla bardzo sztywna, przerost tresci nad forma. Specjalnie zawyzylam swoje wymagania finansowe, abysmy nie musieli juz marnowac wspolnego czasu. Szkoda,ze przed rozmowa nie zapoznalam sie z opiniami zamieszczonymi na tej stronie. Mimo, iz to byla tylko rozmowa nie chcialabym pracowac z tym mężczyzna, ktory z tego co zrozumialam mial byc szefem dzialu/przelozonym. Jesli kandydat na rozmowie moze wyczuc z gory stosunek Pan i Wladca to wspolczuje przyszlym pracownikom. Sa to oferty na stanowiska dla osob z doswiadczeniem, ktore rowniez musza miec chec podjecia pracy z Wami, dlatego polecam przede wszystkim usmiech, mila atmosfera, profesjonalizm a na pewno nie bedziecie co chwile zamieszczac tych samych ogloszen.

30.09.2021 12:02

Dzień dobry, dziękujemy za dodanie opinii. Jest nam przykro, że w ten sposób ocenia Pani nasz proces rekrutacyjny. W naszym zespole jest wiele osób, które są związane z firmą od lat i cenią ją za profesjonalizm i dobrą atmosferę. Dbamy o to, by tworzyć przyjazne środowisko pracy. Natomiast wszystkie opinie są dla nas istotne – również te negatywne. Zapewniamy, że uważnie przeanalizujemy opisaną sytuację. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex
    Tyrone

16.06.2020 12:58

Nie polecam robiłem w tej firmie około 2 lat z przerwą i z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej . (usunięte przez administratora)Komunikacja między działami na poziomie kłótni między dziećmi w piaskownicy .(usunięte przez administratora) Dobrymi stronami zatrudnienia w tej firmie to : -Godziny pracy Z całego serca nie polecam . Jeżeli czytający ma możliwość to radze poczekać lub wysyłać CV w inne miejsca

17.06.2020 11:01

Dzień dobry, dziękujemy za dodanie opinii. Jest nam przykro, że w ten sposób ocenia Pan współpracę z naszą firmą. Pragniemy zapewnić, że komunikacja międzydziałowa w naszej organizacji przebiega sprawnie i przykładamy bardzo dużą wagę do tego, by zespoły efektywnie ze sobą współpracowały. Dokładamy wszelkich starań, by atmosfera w zespole była jak najlepsza, o czym świadczy choćby to, że wielu pracowników jest związanych z naszą firmą od lat. Wszystkich, którzy chcieliby się przekonać, jak pracuje się w Fargotex, zapraszamy na naszą stronę: https://www.fargotex.pl/kariera Chętnie udzielimy też odpowiedzi na pytania dotyczące ofert. Zainteresowane osoby poprosimy o kontakt pod adresem: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group
    Praca

08.07.2021 15:12

Możesz coś więcej powiedzieć?
    Zz

03.01.2021 00:49

Dlaczego ciagłe oferty? Średni staż pracy 1 miesiąc. Max 3 miesiące. Jeżeli masz inną ofertę pracy - skorzystaj z niej koniecznie. Jeżeli nie masz - możesz podjąć pracę w Fargotex i potraktować to jako test wytrzymałości, może osobowości nawet;)... jakkolwiek. ale przygotuj się, ba duuuuży niepotrzebny stres
    osoba

24.05.2021 11:39

Kiedyś wziełam udział w rekrutacji. Żartem i kpiną była sama rozmowa rekrutacyjna, jak i brak feedback po.
    Praca

08.07.2021 15:10

Możesz coś więcej powiedzieć?
    Małgosia

28.04.2021 11:56

Rozmowa rekrutacyjna na stanowisko kierownicze to jakis dramat i parodia. HR do dzisiaj nie odpowiedzial na pytanie o feedback z rozmowy. Nie skladajcie tam CV
    Rafał

28.04.2021 11:34

Rozmowa rekrutacyjna to farsa. 3 osoby, (usunięte przez administratora)Oczywiście moje CV odpowiadalo wymaganym kompetencjom. Stracony czas. Kontakt z HR sie urywa na pytanie:" czy moge prosic o feedback z rozmowy"? Plotki o firmie sa, straszne, ale ja nie o plotkach a realnej sytuacji mojej. Zaluje, ze zlozylem tam CV ale nie zaluje ze mnie tam nie chcieli????
    Dlaczego?

13.12.2020 04:34

Dlaczego jest poszukiwana osoba do działu eksport? Czy często poszukują? Non stop? Czy ludzie odchodzą?

16.12.2020 12:26

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie ofertą. Rekrutacja na stanowisko Export Managera jest prowadzona w związku z rozwojem naszej firmy w szczególności kanałów dystrybucji. Zachęcamy do nadsyłania aplikacji, a w razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu pod adresem: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group

02.03.2020 20:46

28.04.2020 13:03

Dzień dobry, chcemy Państwa poinformować, że każda opinia ma dla nas znaczenie i zawsze bierzemy ją pod uwagę w przypadku dalszych działań organizacji. Wielu z naszych pracowników jest związanych z naszą firmą od kilku lat i cenią sobie pracę w Fargotex Group. Dlatego też, jeśli zastanawiają się Państwo, jak w rzeczywistości wygląda praca u nas, to najlepiej przekonać się o tym samodzielnie. Aktualne oferty pracy znajdą Państwo na stronie: https://www.fargotex.pl/kariera W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu pod adresem: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group
    Ktos

22.09.2020 19:02

Z tego co wiem, to ostatnio duża liczba tych osób „związanych z firmą od lat” odeszła. I to nie z potrzeby zmiany. Źle się tam działo zawsze, a teraz tylko gorzej i gorzej. Szkoda, ze w Łomży nie ma innej dużej firmy, w której wszystkie te osoby mogłyby znaleźć pracę wykorzystując swoje doświadczenie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fargotex?

Kontakt - Fargotex Sp. z o.o.

Aleja Legionów 114C 18-400 Łomża

REGON:45069208000000

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

05.07.2020 10:38

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie Fargotex Sp. z o .o.? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?

22.07.2020 11:43

Dzień dobry, w Wigilię wiele osób ma dzień wolny. Organizujemy dyżury, aby nasi Klienci mogli jednak zrobić jeszcze tego dnia zakupy. Często są one organizowane w ramach skróconego czasu pracy. Wyjątek stanowią nasze showroomy, które pracują w normalnych godzinach. Na tę chwilę jeszcze nie zapadła decyzja, jak praca w Wigilię będzie zorganizowana w tym roku. Z pewnością Pracownicy zostaną o tym jednak poinformowani odpowiednio wcześniej. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group
    Ciekawski

17.01.2020 14:49

Drodzy, czy macie informacje czy coś się zmieniło z nowym rokiem w firmie Fargotex? :)
    bodega

23.01.2020 16:40

To kto jest w HR teraz?

28.04.2020 13:07

Dzień dobry, w imieniu całej firmy pragniemy poinformować, że wraz z nowym rokiem do naszego zespołu dołączyło kilka nowych osób i jednocześnie prawdziwych pasjonatów naszej branży, co bardzo nas cieszy. Cały czas intensywnie się rozwiajmy i w związku z tym prowadzimy kolejne rekrutacje. Informacje można znaleźć na naszej stronie karierowej: https://www.fargotex.pl/kariera Chętnie udzielimy też odpowiedzi na pytania dotyczące ofert. Zainteresowane osoby poprosimy o kontakt pod adresem: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group
    były pracownik

13.02.2020 20:40

Nie polecam tej firmy. Atmosfera okropna, Ciągle presja (usunięte przez administratora)rotacja i żadnych ciekawych benefitów. Ludzie fajni, ale biedni, bo w końcu będą mieli dosyć takich warunków i wtedy, będą żałowali, że tak późno zdali sobie z tego sprawę. Na plus lokalizacja i przyjemna branża. Ludzie naprawdę są lepsze miejsca pracy.

28.04.2020 13:07

Dzień dobry, jest nam niezmiernie przykro, że negatywnie ocenia Pan współpracę z naszą firmą. Każda opinia ma dla nas bardzo duże znaczenie i zawsze bierzemy ją pod uwagę w podejmowaniu dalszych działań organizacji. Każda branża ma swoją specyfikę - w branży handlowej, gdzie celem jest sprzedaż, praca zawsze jest dynamiczna i dość intensywna. Dokładamy natomiast wszelkich starań, aby atmosfera w naszej firmie była jak najlepsza. Dlatego też dbamy o możliwość rozwoju naszych pracowników i stworzenie im dobrych warunków do pracy. A wielu pracowników jest związanych z naszą organizacją od kilku lat. Jeśli chodzi o nasz pakiet benefitów to staramy się budować go w oparciu o potrzeby pracowników. W pakiecie znajdują się m.in. karta sportowa oraz możliwość wykupienia ubezpieczenia na życie czy pakietu medycznego. Osoby odbywające podróże służbowe mają natomiast do dyspozycji służbowe auta. Staramy się dbać o komfort pracy wszystkich członków naszego zespołu. Dziękujemy natomiast za docenienie naszej lokalizacji oraz przyjemniej branży. Możemy potwierdzić, że praca w branży tekstylnej rzeczywiście niesie ze sobą mnóstwo pozytywnych doświadczeń. Wszystkich zainteresowanych zachęcamy, aby sami się o tym przekonali :) Zapraszamy na naszą stronę, gdzie znajdą Państwo aktualne oferty pracy: https://www.fargotex.pl/kariera W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu pod adresem: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group
    Kierownik Salonu Showrmom?

24.02.2020 12:59

Dzień dobry. Po raz kolejny widnieje ogłoszenie na stanowisko Kierownika Salonu. Zastanawiam sie aby aplikować. mam doświadczenie. Z czego wynika taka częsta rotacja na tym stanowisku?

01.03.2020 01:01

Nie istnieje coś takiego jak zakres obowiązków. Jest" ramowy ". Obowiązkiem pracownika jest wszystko co w danym momencie się dzieje. I nie jest to kwestia wygórowanych wymagań, raczej nieudolnego zarządzania potencjałem pracownika. Sami odchodzą Ci, którzy znają swoją wartosc na rynku pracy. Pozostali są zwalniani bo nie sprostali oczekiwaniom p. Prezesa które są tak samo ramowe jak zakres obowiązków. Praca ciekawa i fajna fakt, ale w Fargotex bardzo niestabilna. Radzę poszukać poważnego pracodawcy.

28.04.2020 13:04

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Szczegółowe informacje na temat samej oferty można znaleźć na stronie: https://www.fargotex.pl/kariera/kierownik-salonu Natomiast w razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu pod adresem: [email protected]. Chętnie odpowiemy na pytania dotyczące oferty. Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group
    Wallis*

08.03.2020 18:08

Tak czytam te wpisy obfite i zastanawiam się skąd czas i energia na nie? Nie macie obowiązków, pasji, interesujących zajęć w czasie wolnym? Jak nazwać takich ludzi? Nieudacznicy? Jeżeli pracując w tej czy jakiejkolwiek firmie nie odpowiadają mi warunki- odchodzę, jeżeli postanawiam zostać- akceptuję je i zwyczajnie wykonuję swoje obowiązki. No ale powiedzmy sobie szczerze, żeby odejść trzeba mieć odwagę i umiejętności, a tego najwyraźniej osobom tutaj obecnym brak. Komu współczuć? Pracownikom, a może pracodawcy?

09.03.2020 08:29

Napisanie opinni nie zajmuje tak dużo czasu:) Jedni mają ubaw, inni czują moralny obowiązek by ostrzec kandydatów. Ludzie piszą tu o prawdziwych realiach pracy w Fargotex. Zakładam, że mamy do czynienia z nowym HR/PR. Jeśli ma Pan /i prawdziwe argumenty by rekomendować pracę w tej firmie proszę się tu  nimi podzielić.  Benefity, rozwój, atmosfera, warunki pracy... w Warszawskim biurze? I zapraszam na forum po miesięcznym podsumowaniu, najdalej po 3. Żaden szanujący się HR czy PR nie zgodzi się firmować swoim nazwiskiem standardów Fargotex, bo graniczy to z etyką zawodową. P. S. Bardzo nieeleancke jest obrażać ludzi, których pan/i nie zna lub bardzo krótko(usunięte przez administratora) Widać wpisuje się p. w kulturę  firmy

28.04.2020 13:02

Dzień dobry, dziękujemy za dodanie opinii - każda z nich jest dla nas cenna - nawet te negatywne. Zdajemy sobie sprawę, że jest wielu ludzi i wiele opinii, ale jako firma dokładamy wszelkich starań, aby dbać o komfort pracy naszych pracowników. Dlaczego warto pracować w naszej firmie? Z kilku powodów: działamy na rynku od ponad 20 lat i jesteśmy rozpoznawalną, uznaną marką, zawsze dbamy o atrakcyjne wynagrodzenie naszych pracowników, które jest uzależnione od ich umiejętności, umożliwiamy im też rozwój w środowisku cenionych projektantów i architektów oraz oferujemy pakiet benefitów pozapłacowych. Cały czas się rozwijamy i wprowadzamy zmiany, które mają na celu tworzenie dobrych warunków do pracy. Jeśli ktoś z Państwa chce się przekonać, jak w rzeczywistości wygląda praca w Fargotex Group, to gorąco do tego zachęcamy. Aktualne oferty są dostępne na naszej stronie karierowej: https://www.fargotex.pl/kariera W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu pod adresem: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Zespół Fargotex Group

26.03.2020 09:21

Jaki jest wkład kierownictwa Fargotex Sp. z o .o. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
    Produkcja

28.03.2020 09:31

nie istnieje.
    123ag

25.11.2019 14:56

Ludziom, którzy już nie pracują jak widać bardzo brakuje Fargotexu dlatego nadal żyją życiem firmy.
    XYZ

17.01.2020 19:36

To uraz, który pozostał zapewne wielu byłym pracownikom. Jesli ktoś ma ludzkie uczucia to ostrzega innych przed niezdrową atmosferą i ciągłą niepewnością co będzie za 5 min. Team (usunięte przez administratora) to zdecydowanie za dużo dla człowieka o normalnej psychice.

26.11.2019 00:11

A mi to lotto

26.11.2019 13:46

Skoro BYLI pracownicy FARGOTEX mają ubaw po pachy u swoich obecnych pracodawców to niech wystawią im opinię w odpowiednim miejscu. A jeśli chcą coś opowiedzieć innym szukającym pracy o FARGOTEX to prosimy o konkrety, żebyśmy mogli wszyscy się pośmiać i wyciągnąć odpowiednie wnioski.

16.11.2019 20:30

XYZ

25.11.2019 08:39

Dlaczego Pan/Pani tak uprzedmiotowia osobę Asystentki ? I skąd informacja, że Pani już nie pracuje ? Nieprawdziwa tak na marginesie. Jest Pan/Pani pracownikiem Fargotexu, może działu kadr, że posiada informacje o stanie zatrudnienia szybciej niż sami zainteresowani ?

17.11.2019 09:09

Czym Fargotex Sp. z o .o. zachęcają? Jakie mają dodatki?
    LeonZawodowiec

20.11.2019 15:48

Głównym atrybutem tej firmy jest BARDZO WYSOKI POZIOM ROTACJI. Co to oznacz w praktyce? Popracujesz 3 msc i "następby proszę"
    Były

04.09.2019 13:23

Ogólnie opinie mam neutralną, może delikatnie pozytywną. Pracowałem tam przez krótki czas- nie do końca ja zrozumiałem przełożonego, nie do końca on mnie. Mam wrażenie że z panem Dyrektorem nie do końca nam było po drodze od samego początku. Żadnego wsparcia z jego strony, mimo iż wiem, że w wielu kwestiach mógłby mi bardzo pomóc, bo sam o tym mówił. Nie wymagał zbytniej szczegółowości w raportowaniu, a później sie przyczepił, że nie byłem zbyt skrupulatny... mimo iż wielokrotnie pytałem, czy takie zdawkowe info mu wystarczają. Odniosłem wrażenie, że po prostu nie przypadłem mu do gustu- ale po co w takim razie mnie zatrudniał? nie wiem. Gość sam w sobie miły i prywatnie pewnie dość fajny. Na pewno profesjonalista w tym co robi. Nie mam pojęcia dlaczego nie wykazywał chęci do pomocy. Osoba mojego byłego przełożonego i sposób w jaki rozwiązaliśmy umowę pozostawia niesmak. Oprócz tego nie moge złego słowa powiedziec o całej firmie. Wszystkie osoby z jakimi pracowałem oceniam na duży plus, na prawde wszystkie. Każdy jest pomocny i uczynny. Prezes- bo o nim tu widzę sporo osób powieści pisze. Nie miałem z nim wiele wspólnego. Spotykałem go tylko w biurze i na zasadzie powiedzenia "dzień dobry". W takiej relacji bardzo sie sprawdził, elegancki, stonowany i uprzejmy. Ja ze strony prezesa nie spotkałem się z totalnie żadną nieprzyjemną czy dziwną sytuacją. Nawet jak już wiedziałem że nie będziemy dalej współpracować, to nic z jego strony sie nie zmieniło. Oczywiście słyszałem rózne historie o prezesie, ale tylko słyszałem. Panuje zasada, że im stanowisko bliżej prezesa, tym większa rotacja. Ostatnio dziewczyna przyszła jako asystentka i po 1 czy 2 dniach zrezygnowała. ALe z tego co wiem, rola asystentki w jego rozumowaniu ma się tez do wykonywania poleceń nie związanych z firmą typu: robienie zakupów, odbieranie prania itp. Ok, facet stworzył dużą firmę, ma dużo pieniędzy i żyje w luksusie. Dla mnie zrozumiałe, że może chcieć taką osobę. Jednak zatrudniając ją powinien raczej zatrudnić jako "asystentka osobista" a nie "asystentka prezesa". Wracając do meritum, wydaje mi się że mogę polecić pracę w tej firmie. Pieniądze może się sa wielkie, ale tez nie sa bardzo małe, ludzi traktuje się z szacunkiem i profesjonalnie. Ale im dalej prezesa tym lepiej;) tak słyszałem
    Lunatyk

02.09.2019 15:45

Niestety dołączam do grona osób wypowiadających się niezbyt pochlebnie o tej firmie. Rozmowa rekrutacyjna to najdziwniejsze co mnie do tej pory w życiu spotkało. 10 minut podczas których prezes nie oderwał nosa od telefonu. Nie wiedziałem jak prowadzić rozmowę, bo odnioslem wrażenien że nikt nie slucha. Samo pierwsze wrażenie delikatnie rzecz ujmując, dziwne. Nie było sympatycznie, profesjonalnie czy choćby z opcją nawiązania kontaktu wzrokowego z prezesem. Ponadto jechalem 1.5 godziny na rozmowę, która zakończyła się po 10!!!! Mimo, że mam bardzo wysokie kwalifikacje, najciekawsze było dlaczego zmieniam pracę. Doświadczenie, doskonałe referencje nie były interesujące. To,co wzbudziło ciekawość to wylacznie kwestia chęci zmiany pracy po 3 latach w obecnej firmie. Cale moje doswiadczenie zawodowe to przeszło 24 lata, poparte licznymi sukcesami, referencjami itp. Drodzy Państwo, w moim odczuciu szkoda czasu. Nie chciałbym pracować w tym miejscu. Atmosfera była tam tak ciężka, że jestem w stanie uwierzyc,we wszystko co czytam ponizej w komentarzach. Szkoda, bo w firmie licza sie wyłącznie ludzie.

29.07.2019 16:33

Anna

22.08.2019 20:44

Przetrwałam dokładnie 2 dni :)
    Monika

26.08.2019 15:14

Droga osobo odpisujaca na komentarze, czytaj prosze uważnie komentarze innych osób, wszędzie powtarza się to samo... Jak bardzo musi być w firmie zle skoro osoba rezygnuje po 2 dniach pracy?! Z moich informacji wynika, ze to nie jedyna osoba, która w tak krótkim czasie zrezygnowała. Osobiscie poza swoją osoba znam 4 takie przypadki...
    Amelia

07.05.2019 16:39

W moim odczuciu firma bardzo nieprofesjonalna, co jest już widoczne podczas procesu rekrutacji. Widać, że między poszczególnymi działami jest problem z komunikacją. Przedstawiciele zarządu oczekują, że w ramach case study poda im się na tacy gotową pełnowartościową strategię. Generalnie rozmowa przebiega w dziwnej atmosferze, ja odebrałam to, jako barak szacunku do mojej pracy i poświęconego czasu na wykonanie zadań. Jednego z dwóch wykonanych przeze mnie zadań w ogóle nie zaprezentowano zarządowi(usunięte przez administratora) Po tym doświadczeniu jestem skłonna uwierzyć, w to, co piszą byli pracownicy firmy.
    Uczestnicza II etapu

29.07.2019 16:29

Zgadzam się w 100%, również mam bardzo negatywne odczucia po II etapie związanym z przedstawieniem case study. Bardzo napięta atmosfera w całym biurze. Nie polecam
    Patrycja Błażejczyk

15.02.2019 10:07

POPRZEDNIA OPINIA ZOSTAŁA USUNIĘTA W CIĄGU 2 DNI, więc załączam ponownie całą treść. Śmieszne to bardzo, że pracodawca usuwa komentarz, który jest napisany zgodnie z prawem... -- Mam nadzieję, że podpisując się imieniem i nazwiskiem moja wypowiedź nie zostanie usunięta. Ostatnio widziałam komentarz dotyczący nagrody, mówiący o tym, że co to za zaszczyt skoro zapłacono za tą nagrodę - dziś opinii już nie ma... Kolejna opinia była odnośnie pracy,rotacji,prezesa - także nie ma * Pracowałam w firmie Fargotex 3 mies (nie przedłużyłam umowy z własnej woli). Byłam koordynatorem administracji. Firma liczy około 60-70 pracowników. Siedziby: Warszawa i Łomża + kilka filii, założona w latach 90-tych ... :) * To co zszokowało mnie najbardziej (mam około 10 letnie doświadczenie na różnych stanowiskach w firmach większych i mniejszych): - OGROMNA ROTACJA - W ciągu dwóch miesięcy zwolniono (Z DNIA NA DZIEŃ!) 5 osób, 3-4 odeszły same. (usunięte przez administratora) - BRAK JASNEJ KOMUNIKACJI - Jednego dnia usłyszałam, że mam niczego nie przygotowywać (pytałam po dwóch dniach ponownie) a na końcu usłyszałam, że nic nie zostało zrobione. Miewałam pretensje za rzeczy, za które nie byłam odpowiedzialna, ale to wyczytałam już we wcześniejszych komentarzach innych osób. - NIE WIEM JAK TO NAZWAĆ:)- Dziewczyny z sekretariatu codziennie przygotowujące śniadanie, owoce, robienie prywatnych zakupów, przynoszenie obiadów... (usunięte przez administratora) - FORMA ZATRUDNIENIA - Większość na B2B, najniższe stanowiska na umowie o prace * Są oczywiście też Plusy : - LUDZIE i jeszcze raz LUDZIE - Świetny zespół, przyjemna atmosfera - BIURO - Bardzo ładne, nowoczesne, w centrum Warszawy - PROFITY - Owoce, dobra kawa i herbata ogólnodostępne, premie i opieka medyczna po okresie próbnym - SPRZĘT - Dobrej jakości telefon, laptop, wszystkie art. biurowe, na dedykowane stanowiska samochody - GODZINY PRACY - 8:30-16:30 - BRAK DRESS CODU - * Co radziłabym przyszłym pracownikom: - Dokładnie zapoznać się z okresem wypowiedzenia - Przeczytać skrupulatnie zakres stanowiska - Zapytać o okres wdrożenia (ja miałam niespełna 2 dni, a ze względy na dużą rotacje bywa z tym różnie) - Zasięgnąć opinii byłych lub obecnych pracowników - Może dzień próbny? (Nie wiem czy firma daje taką możliwość)

18.02.2019 00:15

Gratuluję odwagi. Bardzo merytorycznie i zgodnie z prawdą.
    BarbaraB

19.07.2019 22:38

Proszę o kontakt (usunięte przez administratora) chciałabym się dowiedzieć więcej
    Jacek

08.05.2019 09:45

Trochę jestem zaskoczony tymi opiniami na temat procesu rekrutacyjnego. Sam brałem udział i jestem bardzo zadowolony. Nie zostałem wybrany, ale na każdym etapie miałem kontakt z panią z Hr, jasno otrzymałem feedback. Brałem udział w kilku rekrutacjach i chciałbym aby każda firma stawiała na kontakt z kandydatem jak tutaj.

25.04.2019 17:35

Nie polecam tej firmy.
    Person

15.02.2019 10:47

Nie wiem co ludzie wypisuja za bzdury.....Fargotex to firma preżnie dzialajaca, dajaca bardzo duze mozliwosci rozwoju. Praca w normalnych godz pracy od pn-pt 8-16. Wynagrodzenie na czas. Komfortowe warunki pracy. Naprawde chyba konkurencja pisze te niektore przedziwne komentarze.
    ~tom

16.02.2019 07:24

Przecież dobrze wiesz, że ta opinia nie pochodzi od konkurencji, tylko od osoby, która pracowała dla firmy przez 3 m-ce. Jest zgodna z moimi doświadczeniami. Praca w godzinach 8-16? Wolne żarty...
    Boski

25.04.2019 14:08

Szanowny Panie/Pani, Naprawdę nie potrzebne są opinie konkurencji, co ciekawe Wasi byli już pracownicy sprawdzają się w tych konkurencyjnych firmach świetnie(usunięte przez administratora)

18.04.2019 11:08

Otrzymałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjna. Przed wyjazdem postanowiłem poczytać opinie o firmie . W tym wątku znalazłem dużo negatywnych słów na temat procesu rekrutacji , pomyślałem sobie , to pewnie przypadek . Szanowni, szczerze z całego serca przestrzegam, ostrzegam, odradzam - omijajcie proszę tych niepoważnych ludzi. (usunięte przez administratora) Do Warszawy podróż w jedna stronę w moim przypadku to 180km. Jakie było moje zdziwienie kiedy na miejscu zostałem poinformowany, ze dyrektor wyjechał i na rozmowie go nie będzie , sama rozmowa trwała 30 min , niestety nic nie wniosła do samego procesu rekrutacyjnego , Pani nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytania . W związku z zaistniała sytuacja Pani wpadła na pomysł, ze Dyrektor przeprowadzi ze mną rozmowę przez skype , do dnia dzisiejszego żadnego kontaktu. Czy tak trudno rano przed rozmowa zadzwonić i powiedzieć, ze trzeba przesunąć termin ? Widocznie w tej firmie tak . Szanujcie Swój Czas .
    Agnieszka

29.01.2019 21:47

Firma Fargotex 26 stycznia 2019 roku odebrała Diament do Złotej Statuetki Lidera Polskiego Biznesu. Podczas oficjalnej gali Business Centre Club jedna z organizacji przedsiębiorców w kraju przyznała statuetki najlepszym firmom, które w swojej działalności kierują się nie tylko zyskiem, ale i etyką prowadzenia przedsiębiorstwa. Czy Waszym zdaniem firma zasłużyła na to wyróżnienie?
    sylo

08.03.2019 22:00

„etyka prowadzenia przedsiębiorstwa”????????

Zostaw merytoryczną opinię o Fargotex Sp. z o.o.