brak logo

Laboratorium Arkanów Biznesu – szkolenia, eventy, coaching

Katowice

Opinie o Laboratorium Arkanów Biznesu – szkolenia, eventy, coaching

obserwator 2012-02-22 16:15:37
Przestrzegam...
2
angela 2012-08-06 08:51:24
Rekrutacja co najmniej dziwna;) niby 3 etapowa, pierwszy etap nie wiadomo kiedy;) taka mała firemka.
2
Duży_Bolek 2013-01-20 23:48:21
A ja polecam!
Cykl bardzo profesjonalnych szkoleń w ramach projektu Akademia Trenerów Biznesu!
Dla mnie - bardzo wartościowa sprawa.
pracownik 2013-09-22 12:04:35
Ostrzegam przed tą "firmą" a przede wszystkim przed właścicielem. Rekrutacja długa i skomplikowana. Po podjęciu pracy warunki zmieniają sie o 180 st. [usunięte przez admina]Problemy z otrzymaniem wynagrodzenia. Cwaniackie wykorzystywanie pracowników (przykładem może być [usunięte przez admina] pracowników do opłat za uczestnictwo w konferencjach!!!). Przestrzegam !!!
3
pracownik 2013-10-01 17:43:50
mnie też ale z LAB wszystko jest możliwe niestety w negatywnym znaczeniu tego słowa. Zresztą firma ma złą opinię na wielu obszarach.
1
zol 2013-12-02 10:16:40
A ja przeszedłem rekrutacje i uważam, że jest wartościowa, długa, ale sprawdza wszystkie obszary kompetencji. Jak ktoś się boi paru zadań na rekrutacji to znaczy nie jest zbyt dobry. Mimo, iż już nie pracuję w tej firmie to nie najgorzej wspominam współpracę.
Mały Podróżnik 2013-12-02 12:17:45
Jestem ciekawa kto tak pisze, bardzo proszę o przedstawienie się bo skoro to prawda to nie powinien się Pan obawiać o podanie swojego prawdziwego imienia. Pracuję w tej firmie i nie mam problemów ani z wynagrodzeniem ani z umową. Anonimowy paszkwil to każdy może sobie napisać.
AnkA 2013-12-09 12:43:19
Nie wiem jak tam w firmie ale szkolenia robią rewelacyjne!!!
Zbigniew 2014-04-14 12:22:55
w 2012 ktoś pisał, że w Laboratorium Arkanów Biznesu mają trzyetapową rekrutację, czy nadal tak jest?
1
Bobos 2014-06-20 09:53:27
Jakie byłoby uzasadnienie dla zmian tego? Widocznie ten system dobrze funkcjonuje w Laboratorium i potrafią wyselekcjonować pracownika.
sowa 2014-12-19 14:32:37
a coś więcej rzeczowo o tej rekrutacji możecie kochani forumowicze napisać? przebieg, najczęstsze pytania, schemat według jakiego przebiega, czego się można spodziewać itd. będę bardzo wiedzęczna za każdą rzetelną odpowiedź która pomoże mi w podjęciu decyzji czy podjąć o tej pracy czy nie, proszę o pomoc
D.I. 2015-02-04 13:22:42
Ja odbyłęm taką rekrutację ponad 2 lata temu, którą prowadzili wraz z firmą rekruterską. Była faktycznie chyba 3 etapowa - rozmowy wstępne i testy, potem zadania grupowe, następnie rozmowa z przedstawicielem firmy. To sporo, ale każdy etap pokazywał co innego, inne umiejętności, kompetencje, sprawność działania. Nie dostałem się na aplikowane stanowisko więc więcej nie jestem w stanie powiedzieć, na pewno taka rekrutacja uczy cennych rzeczy przydających się przy kolejnych rozmowach i pokazuje czego może oczekiwać pracodawca.
trener specjalista 2015-06-05 15:49:41
Firma ta to jakaś kpina. Wysłałem swoje CV, po ponad 6 miesiącach ktoś raczył się odezwać i zostałem zaproszony na rozmowę, w trakcie której dowiedziałem się, że pierwsze dwa szkolenia poprowadzę za połowę stawki (której nie raczono mi podać). Umówiliśmy się na etiudę trenerską. Dzień przed wyznaczonym terminem termin został przeniesiony na bliżej nie określoną przyszłość (nie podano mi powodu zmiany). Po miesiącu sam zadzwoniłem i ustaliłem kolejny. Przyjeżdżam na miejsce i co widzę? Etiuda będzie odbywać się w pomieszczeniu, które jest częścią korytarza (prowadziłem szkolenia na świeżym powietrzu to się nie przejąłem). Nic nie przygotowane ani rzutnik, ani flipchart, mazaki nie piszące. Zaczynamy ustaliłem zasady miniszkolenia na które wszyscy się zgodzili. Etiuda przeszła swobodnie. Informacja zwrotna mnie powaliła i przyjąłem ją z uśmiechem, dobrze że siedziałem. Po pierwsze podważono kontrakt, na który się wcześniej zgodzili (mówienie po imieniu). Po drugie właściciel firmy był w spranej koszulce i starych spodniach opowiadał jakie to firma nie realizuje kontrakty i przyczepił się, że ja przyszedłem w garniturze (a jest to standard w szkoleniach biznesowych), prawie mnie opieprzył o to. Po trzecie uznali, że ćwiczenia były dla nich za trudne, a podobno to praktycy biznesu. Po czwarte po wszystkim rozmowa z właścicielem, który na wstępie powiedział, że nie przeczytał mojego CV, bo nie miał czasu, a miał je przez 7 miesięcy, a od ponad miesiąca wiedział, że się ze mną spotka. Jednym słowem ŻENADA. Po takich doświadczeniach zrezygnowałem ze dalszych rozmów na temat współpracy. Firma wizerunkowo porażka, właściciel robi bardzo złe wrażenie. Do tego strona internetowa w domenie cudzej - bardzo profesjonalnie. Cud, że rekrutacji nie prowadzą przez gg. Do tego cyklicznie szukają ludzi na bezpłatne staże, a to sprzedaż, a to trener, a to obsługa. Nie zauważyłem mocnego rozwoju tej firmy, aby miało sens ciągłe poszukiwanie ludzi do współpracy. Domyślam się, że szybkie otrzeźwienie i pracownik opuszcza firmę, a właściciel na jego miejsce szuka stażystów. Nadmieniam, że przy wejściu do firmy można było wywrócić się przez dziecięcy wózek. Jedyny wniosek jaki wyciągam po krótkim kontakcie z firmą brak spójności w słowach, działaniu i wizerunku. Osobiście odradzam.
3
Coach 2015-07-08 20:54:18
Nie lubię pisywać na forum, ale zaciekawiła mnie wypowiedź trenera specjalisty. Szukałem informacji o Laboratorium przed próbką szkoleniową, która niedawno miała miejsce i mam zupełnie inne wrażenia. Młody, otwarty, swobodny zespół, chętny do wchodzenia w struktury. Serdeczna i zachęcająca do współpracy sesja informacji zwrotnych. Faktycznie spore oczekiwania co do warsztatu trenerskiego. Wkrótce rozpoczynamy współpracę przy projektach.
Jak widać ile ludzi tyle opinii.
trener 2015-07-20 15:44:02
Zastanawiam się jak się ma informacja kandydatki na staż do oceny trenera? Na stażu są osoby zaczynające karierę zawodową, a trenerami zostają osoby z dużym doświadczeniem. To tak jak sprzątaczkę po podstawówce pytać o kompetencje dyrektora, który skończył MBA. Zapraszam do oceny stażu pytać stażystów, do oceny trenerów innych trenerów, którzy współpracowali, z tym podmiotem.
2
trener 2015-07-20 15:46:02
Zastanawiam się jak się ma informacja kandydatki na staż do oceny trenera? Na stażu są osoby zaczynające karierę zawodową, a trenerami zostają osoby z dużym doświadczeniem. To tak jak sprzątaczkę po podstawówce pytać o kompetencje dyrektora, który skończył MBA. Zapraszam do oceny stażu pytać stażystów, do oceny trenerów innych trenerów, którzy współpracowali, z tym podmiotem.
3
były trener LAB 2015-07-20 15:48:31
Potwierdzam słowa trenera specjalisty. Ostrzegam przed tą "firmą" a przede wszystkim przed właścicielem. Rekrutacja długa i skomplikowana. Po podjęciu pracy warunki zmieniają się o 180 stopni. Problemy z otrzymaniem wynagrodzenia. Cwaniackie wykorzystywanie pracowników i pobiera opłaty za uczestnictwo w konferencjach! Przestrzegam !!!
4
yo 2015-07-26 21:05:23
szkoda że niemalże kopjujesz wcześniejszy wpis z 2013-09-22, to żałosne jest. :P Według mnie, robią dobre szkolenia.
1
ona 2015-07-31 11:17:38
Tu ocenia się pracodawcę, a nie umiejętności trenerów. To, że trener jest dobry nie ma związku z tym, że musi prosić się o swoje pieniądze. Trener zawsze pracuje na swój wizerunek i nie będzie uczestnikom szkoleń mówił, że nie otrzymuje pieniędzy. Zachęcam do czytania ze zrozumieniem.
3
Tadek 2015-09-09 10:21:19
Często widzę, że ta firma szuka osób na staż. Czy ktoś wie dlaczego ciągle szukają stażystów? Nikt nie chce po stażu tam pracować? Czy płaca tak mało, że nie wystarcza na życie? Może nie płaca wcale? Opinie nie zachęcają do wysyłania CV.
kabi 2015-09-28 12:51:24
Hej, ja byłem na około 3-miesięcznym stażu i jestem całkiem zadowolony. Jest tam tak, że czasem szukają na staż z możliwością zatrudnienia, ale najczęściej szukają studentów, którzy się jeszcze uczą a chcą już mieć jakieś doświadczenie, praktyki (jak ja). Z góry wiesz czy masz szansę zostania w firmie po stażu czy też szukają tylko kogoś do pomocy na konkretny czas a ty w zamian za to się uczysz. Dla mnie to ok bo to nie było parzenie kawy, sprzątanie itp. (bo na takie staże trafiali moi znajomi) ale naprawdę niezła nauka- sporo obowiązków, ale też spora dawka wiedzy. Można powiedzieć, że rzucają cię od razu na głęboką wodę. Dla mnie było to super doświadczenie bo myślę, że w innej firmie uczyłbym się tego 3 x dłużej. Dziewczyny z biura bardzo pomocne.
b. 2015-09-28 12:57:52
Z perspektywy trenera współpracującego:
+ ciekawe zlecenia
- sporo wymogów organizacyjnych
+ płatności zgodnie z umową
- średnie rynkowe stawki
luk 2015-10-08 14:31:51
Odbyłem ciekawy 4 miesięczny staż, sporo się nauczyłem. Przeszkadzały mi jedynie dodatkowe zadanie, wg mnie nie należące do stażystów jak np. wymiana opon zimowych.
itoerjklgdkl 2015-10-18 11:10:22
Nie bali się że im źle wymienisz te opony ? Ja bym się za to nie brał jeśli bym nie musiał jechać gdzieś samochodem służbowym. Pomyśl co by było gdyby ci np samochód spadł, kto by za to płacił ? Albo spadł na nogę, rękę czy dostałbyś coś z ubezpieczenia? I to jeszcze na stażu , na przyszłość odmawiaj takich zadań, dobrze ci radzę. Serio.
I. 2015-11-18 14:14:19
Ciekawe zlecenia dla trenerów-praca dla ciekawych firm. Trochę długi czas oczekiwania na płatności (po tym jak zapłaci Klient).
1
Butch 2016-02-25 13:55:31
kogo obchodzi jakie wrażenia robi strona WWW ? (swoją drogą psychodelicznie żałosna). Firma ta to całe odbicie lustrzane najgorszych cech polactwa. WYZYSK i cwaniactwo, kasa z UE i psychologiczne dyrdymały. ŻAL
1
Tylko_prawda 2016-02-25 14:13:44
Opinia przedstawiona przez 'trener specjalista' jest najbardziej spójna i rzeczowa. Największą bolączką tej firmy jest jej właściciel. Jest to typowy wyzyskiwacz, pseudo profesjonalista, który najlepiej chciałby dostać wszystko za darmo i jeszcze żeby zapłacić. Nie ma szacunku dla ludzi i ich pracy, a także czasu. Rzekomo wiecznie zajęty, a wysługuje się wszystkimi dookoła. NIE POLECAM współpracy, chyba, że za karę.
3
Ekonomistka 2016-06-06 22:22:53
Kiedyś chciałam pracować w tej pseudo firmie i wszystko co tu przeczytałam okazało się prawdą. Kropką nad "i" jest pan pseudo prezes zarządu - jak napisał sobie na stronie internetowej. Od kiedy w jednoosobowej działalności gospodarczej występuje zarząd i prezes? Firma uczy biznesu, a jej właściciel nie pojęcia o podstawowych prawach wynikających z obowiązujących aktów prawnych. Zarząd jest w spółkach kapitałowych. Porażka! Gdyby ego latało to rozbiłby się o sufit. Brak profesjonalizmu w pracy z ludźmi. Teraz zostało mi już tylko przestrzegać. Najlepiej wszystko nagrywaj i bierz na papierze, nie wierz w żadne słowo, które nie ma poparcia w twardych dowodach.
1
Daria 2016-06-30 20:01:32
Ja Ci powiem, że moja koleżanka pracuje w Laboratorium Arkanów Biznesu – szkolenia, eventy, coaching i nigdy by nie potwierdziła tego co mówisz, generalnie to jest przecież normalna firma, nie ma wielu minusów, a na pewno nie z tych o których mówisz.
Zostaw swoją opinię o Laboratorium Arkanów Biznesu – szkolenia, eventy, coaching - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laboratorium Arkanów Biznesu – szkolenia, eventy, coaching