logo Rovese S.A.

Rovese S.A.

Kielce

Opinie o Rovese S.A.

zdziwiony 2012-07-03 19:13
nie wiedzą kiedy kończy się kadencja rady nadzorczej?

Uchwała porządkowa
Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia „Rovese” S.A.
z dnia 26 czerwca 2012 r.
”Zwyczajne Walne Zgromadzenie „Rovese” S.A. postanawia usunąć z porządku obrad pkt o treści „VII. wyboru
Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A.”
W głosowaniu nad ww. uchwałą oddano 206.321.298 ważnych głosów,

Punkt VII porządku obrad dotyczący wyboru Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A został zamieszczony
niezasadnie, albowiem kadencja Rady Nadzorczej wygasa w roku 2013.
PH 2012-07-07 11:15
jakie warunki na stanowisku PH? Jaka podstawa, premiowanie itp... Dzięki
Fighting 2012-10-19 09:55
Czy u was tak jak w Cersanicie III Wałbrzych stosuje się 5-letnie umowy na czas określony?

Fighting 2012-10-19 15:15
Jeżeli u was pierwsza umowa jest na okres próbny, druga na rok, a trzecia na 5 lat, to mam dla tych co mają 5-letnie umowy o pracę fantastyczną wiadomość. Śledźcie moje wpisy na Gowork.

Dobre wieści będę też mieć dla tych, którym wygasły umowy 5-letnie z upływem okresu na który były zawarte i tych, którym te umowy wypowiedziano bez uzasadnienia z terminem wypowiedzenia 2 tygodnie.

Miłego weekendu życzę:)
1
anonim 2012-11-07 05:47
i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora]
ochroniarz ale były 2013-02-27 15:55
Serdeczne podziekowania dla pani ( usunięte przez administratora )za podpisanie umowy z firma solid a zarazem pozbawienie pracy ludzi którzy przepracowali po 10,15 lat ...PRACA NA UMOWE ZLECENIE ZA 5 ZŁ TO NIE PRACA PROSZE WYBACZY,,,a zarazem wierzymy ze bedzie milion razy gorzej niz jest.tego zycza PRACOWNICY Z BYŁEJ OCHRONY CERSANIT KRASNYSTAW I WAŁBRZYTCH.
obserwator 2013-05-04 10:27
anonim - 2012-11-07 05:47:42

i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora]
chłopaki-pamiętajcie żadna krzywda ludzka nie pozostaje bez echa.Bóg choć nierychliwy jest sprawiedliwy-najczęściej za krzywdy uczynione innym płacą dzieci tych którzy niszczą innych. Wiem to z własnego doświadczenia. Życzcie waszym krzywdzicielom by ich dzieci na swojej drodze życia spotkały takich samych pracodawców jakimi oni byli dla was. Pamiętajcie, że fortuna kołem się toczy, ci co dzisiaj są bogaczami jutro będą nędzarzami.AMEN.
2
wałbrzyszanie cst 2013-06-08 11:37
hej jak u was z wypłatami, jak z pracą przestoje macie ? Zapytanie od ludzi z Wałbrzycha Cersanit.
anonim 2013-07-03 17:46
Po co się taki [usunięte przez moderatora] spręża? jak i tak jest przez górę skreślony
rysiek 2013-08-01 10:57
ile mozna zarobic na stanowisku ph?
1
o juz NIKT 2013-08-04 12:22
Prawidłowo że skreślony, pogardzane przez wszystkich [usunięte przez moderatora] tak lądują.
Mały 2013-12-09 14:36
Pracowałem w Cersanicie jako PH przez ponad 2 lata. Wynagrodzenie na rękę (z "premiami") do 3 000,00 / m-c. Atmosfera fatalna, praca ciężka i mało satysfakcjonująca.
1
Kwiatek 2014-12-11 07:38
Co do atmosfery nie zgodzę się. Pracuje tu ponad 3 lata i były w tym czasie bardzo nerwowe i trudne okresy intensywnej pracy, ale to co każdego dnia pomaga i trzyma mnie przy rovese to ludzie i atmosfera pracy. Dziękuję przy okazji tym, którzy wspierają słowem i uśmiechem!
mario 2014-12-17 11:16
Jak u was z produkcją w Wałbrzychu piece wygaszają na 3 hali, grzeje tylko 1 a 2 stoją, zarobki 2300 netto
Panna na wydaniu 2015-10-30 22:45
Jezeli chcecie pracowac na srednim szczeblu a tym bardziej wyzszym przyzwyczajcie sie do chamstwa, przerwywania, podrzucania swin, trwonienia waszego czasu, ciekawych rozmow pelnych bluzgow i wskazywania, ze wasza praca jest g.... warta od top managmentu-jest to mobbing. Od 02.11 rusza badanie AON i na temat satysfakcji etc... jest tak samo jak w 2012/2013 czy 2008/2009-nic sie nie zmienilo na lepsze-byl skok w 2014 ale wrocilismy do punktu wyjscia czyli chamowy na codzien i taka jest centrala w Kielcach. Kasa jest ale jak sobie wywalczycie, drobnica nic nie dostaje, im wyzej od dyr. tym pensja z automatu 5cio cyfrowa. Duzo stresu, srednio z satyfakcja. Sa lepsze firmy. Korporacja powiatowa.
8
Zenek 2016-03-29 20:07
Customer Service Specialist w Kielcach Warto aplikować???? Pomóżcie
3
rumcajs 2016-04-05 21:12
rewelacja
Zenek 2016-04-09 09:19
a jak z kasą i atmosferą w pracy???
roki 2016-04-28 21:15
co z Piotrem
ex 2016-04-30 08:37
Z Piotrem? No cóż nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka i poniosą cały jego taliban wiernych i ślepych. Kwestia czasu
5
Konrad 2016-05-02 22:06
Dolaczam sie do pytania. Warto aplikowac na administratora IT?zarobi siw wiecej niz 4 tysie netto?
slepy 2016-05-09 18:34
A co to za taliban wiernych i ślepych - ja nie widziałem żeby on z kimś trzymał
2
miś 2016-06-04 23:06
myślę,że najwyższy czas na pana ( usunięte przez administratora ) totalny brak wiedzy z zakresu sprzedaży i marketingu Tylko ściema
roza 2016-06-06 21:40
Witam czy wartoaplikowac do ksiegowosci ? Czy mozna spodziewac sie zarobko 3000 zl netto?
dziekuje
3
truskawka 2016-07-15 10:18
2000 brutto jak dostaniesz to będzie sukces :-)
Ola 2016-08-17 21:10
Haha pracuj za grosze, zycie za krotkie. Co za motto! Gratuluje.
gyi 2016-08-29 14:56
Witam!Czy ktoś pracuje/pracował jako Mechanik-Elektryk-Automatyk. w Cersanit II w Starachowicach?Jakie warunki finansowe, atmosfera?
szok 2016-08-30 11:33
Dla mnie idealne jest to, że można liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież sa do tego socjale.
1
Rysiek 2016-12-04 15:01
Pytanie do szefa HR - jak długo zamierza tolerować Panią z HR w Krasnymstawie ? Wiedza merytoryczna żadna, leń i kłamca. Do tego mobbing a to już poważna sprawa.
6
Nikt 2016-12-14 22:29
Bez sensu usuwacie wpisy
3
Zlo_powraca 2016-12-15 01:40
Jestem przyzwyczajona do standardow europejskich a w tej firmie to standardy bardziej rumunskie! Ryba psuje sie od glowy, a glowa to...! Kierownictwo sie go boji I sa sluzalczy. A caly swoj stres przerzucaja na swoich podwladnych. Miedzy dzialami toczy sie walka szczurow! Oczy by jeden drugiemu wydrapal zeby sie przypodobac szefowi. Tragiczna I toksyczna atmosfera w pracy w calym koncernie. Omijajcie ta firme wielkim lukiem jesli nie chcecie skonczyc z depresja!
11
xxx 2016-12-15 11:10
Sama prawda Rysiek, kobieta podła, wyrachowana i w dodatku zero wiedzy ale dopoki pan z hr ją lubi to będzie sobie robila co jej sie podoba. prawda jest taka że za ponizanie ludzi kiedyś zapłaci wszystko do czasu, szkoda tylko ludzi ktorzy tam pracują
7
trix 2017-01-02 11:59
Mobbingu i lapuwkarstwa w cersanit4 pełno.po próbie samobójczej zwolniono mnie.Winni nadal pracują.Jestem kolejnym przypadkiem. Myśl o zdrowiu.
7
Byla 2017-01-14 18:38
Nie polecam. Szefostwo spedza czas na kawkach i obiadkach po 2-3 godziny, z tym, ze glowne tematu rozmow to tematy prywatane, a calosc roboty robia doly, gora jest do rozliczania-przy swoistym braku wizji i strategii dzialania, wszystko na hurra, decyduje szybkosc odpowiedzi na maile albo w glowe z gory. Dodatkowo w firmie sa dzialy ktore dzieki krzykowi swoich przelozonych robia zaslone dymna dla swojej pracy, a w rzeczywistosci ich praca to jedynie zabawa i praktycznie niska odpowiedzialnosc, a rozliczanie kazdego do okola, bardzo niska efektywnosc, niska wiedza, nawet jezeli by ich wszystkich zwolnic firma nie ucierpi. Brak kultury, i wiedzy wielu z dyrektorow jest po prostu zatrwazajacy, czasami niskiej klasy zarty i zachowania. Rotacja w biurze i fabrykach duza by nie powiedziec ogromna. Kasa niska, praca frustrujaca, niedoceniana, pseudo programy zatrzymywania ludzi-zatrzymuja najwiekszych sciemniaczy strzelajac sobie w stope, brawo kadry, dziw, ze wytrzymalam tam 2 lata bajania o lepszym perespektywach i cudownych ocenach ktore maja sie nijak do warunkow. Nadgodziny to standard, oczywiscie ku chwale firmy. Fajny budynek, czesc ludzi rowniez ok, a czesc niestety buractwo w najczyszczej postaci. Niech sobie gnija w tej swojej korpognojowicy.
14
Zadowolony z odejścia 2017-01-25 07:06
Firma, której nie można nawet nazwać "pseudo korpo". Jeśli nie chcesz wykończyć się psychicznie to nigdy tutaj nie przychodź. Ta firma ma jeden cel, jak najwięcej wycisnąć z pracownika i nic w zamian. W firmie rządzą układy (normalnie jak w PRL'u), rotacja jest tak wysoka, że zadowoleni są tylko pracownicy ze stażem >20 lat lub Ci <1 roku bo jeszcze nie zdążyli wyrobić sobie opinii. HR to jakaś porażka, od kilku lat nie potrafią przeprowadzić poprawnie kategoryzowania stanowisk i dopasować widełek płacowych do rynku i obecnej sytuacji w firmie, wprowadzone rozmowy rozwojowe które niczemu nie służą, badanie opinie pracowników które jest oszustwem, Kontroling wychodzi po nocach (pracują młode osoby bez rodzin, które chcą złapać doświadczenie), IT 3/4 zespołu odeszło w ostatnim czasie bo nic się nie zmienia z kierownictwem, brak socjału, brak benefitów, donosicielstwo, i tak można by bez końca. Firma idzie na dno, tylko że z tymi dyrektorami dyrektorów itd. jeden specjalista od czarnej roboty nie da rady się odbić od dna.
19
gość 2017-01-26 23:01
Na jakie wynagrodzenie może liczyc konstruktor? warto aplikować do was?
2
już w lepszym miejscu 2017-02-06 07:32
Nie żartuj, dostaniesz połowę tego i zapomnij o podwyższce na kolejne lata jak sam nie odejdziesz.
7
LOL 2017-02-11 18:26
Wszystko oparte na kłamstwie. Góra nie posunie się przed niczym aby trwać na swoich stanowiskach. Fałszywe wyniki, fałszywe dane, fałszywe projekty. Fałsz we wszystkim.
Aha w Cersanit IV kolejny człowiek zasłabł.
11
Lem 2017-02-12 21:03
Smutne to co piszesz LOL ale tak jest nie tylko w Cersanicie w Krasnymstawie. To co piszesz to standard wszędzie.
3
Czekający na zmiany 2017-04-26 20:07
Pytanie do HRów jak długo jeszcze będzie utrzymywany marketing w warszawie? Wiedzy tam brak, ludzie jacyś oderwani od rzeczywistości jakby żyli w jakimś matrixie, porażka
6
Hans Klos 2017-05-13 15:37
Haha - procedura antymobingowa - czyli teraz już Pani z Hr w Krasnymstawie ma gorąco ?
2
worker 2017-05-16 09:48
strasznie złe miejsce pracy, totalny brak kultury panuje w tej firmie. na poczatku wszystko cacy, a potem wychodzi słoma z butów. całe rovese - NIE
7
zainteresowany 2017-05-17 19:47
Czy ktoś wie co jest powodem ukazania sie dzis ogloszenia o naborze przedstawicieli handlowych do rovese na kazde wojewodztwo? (16)?
Jak wyglada sytuacja oraz warunki pracy na tym stanowisku? Moze sie ktos wypowiedziec na ten temat?
Ostatnia 2017-05-30 14:57
Niestety, opinie z największą ilością "kciuków" to nie przypadek. To prawda. Firma psuje się i to szybko. Frustracja, rotacja, zamrożone warunki finansowe przez lata (co dostaniesz na początku to będziesz mieć do końca). Prawdą jest to, co pisze "Była" i "Zadowolony z odejścia".
7
Tak tam zaprawiona w bojach 2017-06-04 19:18
3,5 roku to o 3,5 roku za dlugo w centrali w Kielcach. HR zupelnie oderwane od rzeczywistosci-po co programy rozwojowe Talent R, wskazywanie nastepcow etc. pol do rozwoju, po co coroczna ocena w AON Hewitt, skoro o awansach, czy podwyzkach.:
a) nie decyduja Twoje osiagniecia i predyspozycje
b)nie wazne to co umiesz
c) nie wazne sa realne mierzalne wyniki

To co decyduje to.:
a) widzimi sie i sympatie/antypatie HR + prezesa + wiecznie nieskrecony budzet (wiecznie nie w humorze chyba, ze sobie poprawi sztucznie)-nomen omen rotacja w firmie skoczyla z 12 do 25%, wiec wsadzcie sobie w .... wasze programy zatrzymywania pracownikow, i inne kolorowe sztucznie pompowane akcje jednej wielkiej familii fabryki Kibli i krzywej plytki-a jak :-) - , bo Ci ktorzy mieli co nieco oleju w glowie juz dawno zabrali sie z tej korporacji gminnej albo wlasnie sie pakuja bo nie chca czekac na ARKE nr XX
b) firma jak slyszalam to juz od 2004 w permanentnym kryzysie finansowym i brak kasy na podwyzki na cokolwiek az dziw bierze, ze zarzad rozrosl sie dwukrotnie, zreszta od dyrektora w gore to malo kto zna inny jezyk niz polski a i tak z maja z nim problem
c) czy komus sie nie nadepnelo na oddcisk i nie skutkowalo emailem z rodzaju " Uprzejmie donosze,ze..", dalej to zwykly rat race miedzy ludzmi w kierownictwie, czesto bazujac na emocjonalnych pozbawionych sensu argumentach-patrz jakosc i obsluga klienta gdzie pewna Pani zatrudnila do wprowadzenia procesu napraw zewnatrzna firme i jej za to zaplacila zamiast sama to wykoncypowac i przeprowadzic (karygodne, to jest manager z wiedza, kto jej sie na to zgodzil, to jest zwykla nie udlnosc a nie manager, smiech na sali ?!)-taka jest polowa managmentu czyli brak realnych kompetencji, takie mam zdanie i takie jest zdanie wielu pracownikow, sorry ale nie wyrabia sie ono przez dwa czy trzy miesiace, ale poprzez ciagla prace

Nie polecam firmy, bo najzwyczajniej w swiecie slabo placi, obiecuje gruszki na wierzbie-w przyszlym roku bedzie lepiej-a tu wciaz kryzys (chyba mentalny), denny pozbawiony umiejetnosci i wiedzy marketing, NPD to jakis zart, jakosc w zaleznosci od tego czy syf wyjdzie czy tez nie zamiatana pod dywan, praca ponad godziny za free wielokrotnie szczegolnie regularnie pod koniec miesiaca (praca niby nie rejestrowana, a po co sa czytniki kart na wejsciu?), rozwoj wprost nie mozliwy, slabe szkolenia nic nie wnoszace do pracy (taki odpoczynek od pracy), HR nie majacy pojecia o pracy dzialow plus brak rynkowej siatki placowej od lat, struktura dzialow bez planow startegicznych i wizji ( a skad to wziasc jak co rok dwa nowe szefostwo), open space trzymany dalej mimo, iz jest przeżytkiem.

Zreszta jak cala firma i ciagle malowanie trawy na zielono nowymi pseudo strategiami zarzadu ktorego czlonkowie zmieniaja sie co dwa lata - -ogolnie brak wiedzy, wizji i spojnosci, a milion na konto wedruje co roku i qumba ya!. Calosc idzie sila rozpedu ludzi ktorym kiedys sie chcialo. Tyle. Kiedys polecilabym firme do nauki po studiach, dzisiaj mysle, ze w Kielcach jest wiele lepszych miejsc, a to niestety jest slabe, wyzuwajace z energi i checi bazujace na widzi mi sie wielu starych klik ( jakosc, sprzedaz), taki ZUS.

P.s.Przepraszam za literowki ale zbieralam sie do tego troche. Jest moze emocjonalnie, ale szczerze NIE POLECAM tej korporacji gminnej. Zreszta od pol czasem gnojem zalatuje na jesien :-)
16
jaja 2017-06-06 19:28
No to czas na usunięcie opinii skoro tak szczerz..
3
ZAWIEDZIONY 2017-06-07 12:44
ZAPRAWIONA W BOJACH
Dużo prawdy, ale niestety nikt nie weźmie jej pod uwagę. Tu nie liczy się dobro firmy, ale stan portfela zarządzających. Wszelkie zmiany jakie są wprowadzane, to rozwiązania przetestowane przez międzynarodowe korporacje z przed kilku lat, a z których dziś się one wycofują (właśnie open space, centra rozliczeniowe). Okazały się nieefektywne. Tu nie szanuje się pracowników, dobrzy muszą się nieujawniać, bo są zagrożeniem. SMUTNE.

10
J23 2017-06-12 17:57
Zaprawiona w boju i Zawiedziony - sedno sprawy. W spółkach ludzie przybici ,zdemotywowani. Jakieś śmieszne rzeczy typu WCM a z drugiej strony sypiące się maszyny. Ludzie śmieją się po kątach. Dramat. Sprzedaż leży. Towar stoi na drogach transportowych a podobno nie ma co sprzedawać. Ciekawe czy właściciel wie na jakie bzdury wydaje się jego pieniądze. Na lepsze stanowiska przyjmuje się ludzi łamiąc procedury. Awanse tylko dla swoich. Chore procedury spowalniające jakiekolwiek decyzje. Trach przed podejmowaniem decyzji. Zarząd wg zasady - przeżyć kwartał i będzie ok.
10
spd123 2017-06-16 20:42
Czy u Was w firmie wypisuje się na bramie ubrania robocze ?
Agata 2017-07-22 13:21
@J23 o łamaniu jakich procedur mówisz? Możesz napisać o takich sytuacjach coś więcej? @ZAWIEDZIONY z obserwacji wielu pracodawców wynika, że rozwiązania, o których piszesz są skutecznie wykorzystywane w wielu firmach. Dlaczego uważasz, że w przypadku Rovese S.A. to nie jest dobry wybór?
Zostaw swoją opinię o Rovese S.A. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rovese S.A.