brak logo

Rovese S.A.

Kielce

Opinie o Rovese S.A.

anonim 2011-11-18 23:14:36
Jakiś czas temu miała wątpliwą przyjemność odbycia rozmowy kwalifikacyjnej w cersanit w Kielcach. Rozmawiałam z młodą blondynką, pewnie to osoba z postów wyżej.Gosia D. była bardzo niemiła, na początku myślałam, że to było personalnie do mnie skierowane, ale z biegiem rozmowy zorientowałam się czemu to ma służyć....
Pani Małgorzata zadawała kretyńskie pytania, zasadniczo nie związane z niczym i nie zmierzające do niczego. Przede wszystkim złamała zasady, pytając o zajęcie moich rodziców i rodzeństwa. Z tego co wiem nie jest to etyczne. Ale w Cersanit z etyką na bakier...Rozmawiałam, a raczej tylko mówiłam, bo nie było z kim rozmawiać, w trzech językach. Pani Małgosia jakoś nie mogła z siebie wydusić ani słowa, ciekawe dlaczego...Zadawała idiotyczne pytania, dotyczące funkcji w komputerze, środowiska Windows, jak wstawić hiperłącze.Czyli wszystko to, co widzisz, jak masz przed sobą komputer. Dlaczego ja mam znać to na pamięć?KRETYNIZM.
Dalej - dość mgliście rozmawialiśmy o pieniądzach, o etacie już w ogóle. Jedynie jakieś blade obietnice.
Na koniec wykonałam test inteligencji plus test językowy. O ile ten drugi jestem w stanie zrozumieć, o tyle drugi był sporym zaskoczeniem. I przyznaje, że przy zadaniu z liczeniem kaczek poczułam się jak na maturze, ogarnęła mnie wesołość. Obserwując moją konkurentkę (skrupulatnie liczyła kaczki i kwadraty, pełna napięcia, stresu i rywalizacji), miałam ochotę wstać i wygarnąć im, że chyba idiotów szukają.Test jednak wykonałam, oddałam i wyszłam. Całość trwała baaardzo długo, jakieś 2-3 godziny.
Ku mojemu zaskoczeniu, po około 7 dniach, otrzymałam telefon. Dzwoniła już inna kobieta, bardzo miła i zdecydowanie sympatyczniejsza niż jej koleżanka z pracy. Zaproponowano mi pewną posadę (pominę szczegóły ze względów osobistych). Uprzejmie podziękowałam i odmówiłam. Nigdy w życiu nie chciałabym pracować w takiej firmie, a póki nie jestem zmuszona i mogę wybrać, oddałam miejsce komuś innemu.
Już piszę dlaczego - kiedy tam weszłam, moją uwagę przykuły Panie w recepcji i ich lekka wyższość (nie wiadomo dlaczego). Następnie długieee oczekiwanie na to, aż ktoś łaskawie zabierze mnie na górę. Następnie ta żenująca rozmowa z pseudo psychologiem (Pani Gosiu chyba pani zaocznie robiła ZZL) a na koniec testy jak do NASA. Pytanie typu- czy poświęcisz życie prywatne dla pracy, co jest dla ciebie najważniejsze : praca czy życie prywatne. Cersanit szuka chyba robokopów-praca, żarcie, spanie, praca, żarcie, spanie.Ludzie czy wy powariowaliście?!!! Najlepsza kadra? Rozejrzyjcie się jak pracujecie, każdy przemęczony ślęczy nad biurkiem, atmosfera średnia - widziałam po zachowaniu koleżanek wobec siebie. Bitwa o biurko, kłótnia i jakieś przytyki, głupie komentarze rzucane pod adresem współpracowników. Chora atmosfera, traktowania potencjalnych kandydatów jak kretynów, brak szacunku dla innych i te testy jak dla astronautów przekreśliły was w moich oczach. Każdy ma to, na co się godzi. Są tacy, którzy tam idą, zostają po godzinach i biorą marne pensje. Nic nie mówią choć bilety na busy pochłaniają 3/4 ich poborów. Znoszą wszystko byle tylko pracować.I dlatego pani gosia pozwala sobie na to, czego \\\"ofiarą\\\" byłam ja i pewnie inne osoby także. Dopóki sami nie będziemy się szanować, to taka będzie sytuacja. Dopóki będą tacy, którzy usmiechają sie kiedy traktuje sie ich jak [usunięte przez moderatora], dopóty tak będą traktowani. Czy nie mam racji?
1
Megi 2011-11-19 23:55:12
Ha! Sama byłam tam na rozmowie, jak już wykonałam wszystkie testy, opowiedziałam o swojej rodzinie do trzeciego pokolenia to chyba ta sama pani gosia zaczęła mnie pytać co robiłam na studiach, bo nie mam doświadczenie (jak miałam je nabyć skoro skończyłam ciężkie studia z wyróżnieniem - ja nie miałam czasu dorabiać [usunięte przez moderatora]cersanitowi czy trwonić cenny czas na jakies pierdoły)...Pytanie kretyńskie, ale odpowiedziałam, że studiowałam i uczyłam się, w wolnej chwili pracowałam żeby mieć za co sie utzrymać. Rekruterka na to, że nie mam doświdczenia i moga zaoferować mi tylko darmowe praktyki, żebym nabrała doswiadczenia, a potem się zobaczy.oczywiście odmówiłam. Jeleni szukają durnie. Ludzie nie dajcie się mamić!!!
2
anonim 2011-11-21 09:41:43
Ryba zwykle psuje sie od glowy... i moze wreszcie to dotrze do przelozonych blondynki, ze jest ona nieodpowiednia osoba na tak waznym dla tej firmy stanowisku
anonim 2011-11-24 17:47:32
Czy ktos moze powiedziec cos na temat pracy w dziale sprzedazy (DIY)? Jacy szefowie, wspópracownicy itd.?
Marsi 2011-12-05 22:18:03
Ciekawa jestem jak się udała rozmowa? Sama też jestem zaproszona. Jestem przygotowana na wszystko :)
Małża 2012-01-09 19:13:53
Słuchajcie, mieliście to pytanie na teście (nie podam dokładnie, bo nie pamiętam liczb) Jeśli 5175 to "DUŻO" a 4756 to "mało" to ile to "małż"???:)Ktoś może mi wyjaśnić o co kaman...?:))))Testy jak co najmniej na tajnego agenta...agenta Tomka:), ciekawe kto wymyślał pytania...na pewno jakiś super hiper inteligentny psycholog....
urlih 2012-01-10 19:23:44
Każdej liczbie odpowiada litera :)
Luna 2012-01-15 12:25:09
Ta firma to jakaś porażka. Ostrzegano mnie ale nie słuchałam, musiałam się przekonać na własnej skórze. Praca szeregowego specjalisty w dziale sprzedaży okupiona jest nerwami, bo ciągle wmawiają Ci że jesteś do niczego, klienci się na Ciebie skarżą i w ogóle się nie nadajesz ale oczywiście konkretnych przykładów brak. Co jakiś czas zmieniają sobie cel, który jest gnębiony - wszystko po to żeby nikt nie czuł się zbyt pewnie. Dziś Ty a jutro może ja.... Jak widzą, że ludzie się ze sobą zaczynają za bardzo zaprzyjaźniać, to od razu rozbijają zespół i rozsadzają delikwentów po innych rynkach. Wiadomo, w grupie siła a tego w Cersanicie nie tolerują. Każdy kto próbuje mieć swoje zdanie i w jakikolwiek sposób wybija się ponad tzw. szarą masę jest usuwany. Nie wspomnę o nagminnym siedzeniu po godzinach, co jakiś czas nakazie przychodzenia w sobotę oraz o siedzeniu na zakończenie miesiąca niemalże do bladego świtu... Wszystko to oczywiście ZA DARMO i bez możliwości odebrania godzin nadliczbowych... A jak się odezwiesz - już tu nie pracujesz... Najśmieszniej jest jak wybija godzina 16.30 i każdy czeka, kto pierwszy się wyłamie i wstanie od biurka bo jakoś wszystkim głupio wyjść o czasie pomimo, że robota skończona...W tej firmie, jednym z głównych wyznaczników tego czy się nadajesz jest to, czy chętnie zostajesz po godzinach, ludzie nawet jak skończą pracę to wymykają się tylnym wyjściem, aby się nie rzucać kierownictwu w oczy... Kierownictwo udaje, że przejmuje się problemami zespołu a tak naprawdę liże tyłek przełożonym oraz nadstawia swój do lizania bo dupowłazów tutaj nie brakuje. Tak naprawdę trzeba być wieloletnią koleżanką kierowniczki lub jej zastępczyni, chodzić z nimi na obiadki zdając przy tym relację z tego co się dzieje "za szybą" lub też mieć za męża jednego z dyrektorów - wtedy jest miło. Cała reszta się nie liczy, i nikt nie przywiązuje zbytnio wagi do "szaraków" bo rotacja jest spora a ostatnimi czasy firma stawia na darmową siłę roboczą w postaci stażystów i praktykantów.O dziwo desperatów nie brakuje, i tak ludzie po studiach cieszą się, że mają zajęcie bo przecież trudno nazwać pracą coś co się robi za darmo... Jedynym plusem, jest to że zespół tworzą głównie młodzi ludzie więc można zawrzeć ciekawe znajomości nawet na dłużej, ale niestety najpierw trzeba wiedzieć kto jest "donosicielem" aby wiedzieć z kim można rozmawiać o rzeczywistości i codziennych problemach a z kim tylko o pogodzie...
vektorcg 2012-01-16 21:06:53
do każdej litery jest dopisana cyferka ......wystarczy połączyć litery z cyframi i masz odpowiedź.....wstydź się
1
Luna 2012-01-17 18:36:21
Nie ma się czego wstydzić bynajmniej. Śmieszne jest to, że Cersanit niby udaje że szuka ludzi bystrych i inteligentnych pod przykrywką tych dziwacznych testów a w rzeczywistości rekrutuje tanią (a najchętniej darmową) siłę roboczą. W tej firmie nie ma miejsca na indywidualność, "szaraki" nie mają wpływu na nic, a ich główne zadanie to wykonywanie ślepo poleceń przełożonych więc po co ten cyrk?
Małż 2012-01-17 22:42:18
No nie wstydzę się tak szczerze powiedziawszy, bo przede wszystkim to nie ja byłam na rozmowie, więc nie jestem w stanie przytoczyć go dokładnie, ale przyznaję, że nie wpadłabym na taki pomysł. Lecz zaciekawiło mnie to pytanie, ale się pomyliłam podczas pisania, bo pytanie brzmiało "ile to małża" a nie małż. Więc nawet jeśli faktycznie chodziło o podstawianie, to odpowiedź będzie bezsensu, bo pytanie jest o 1go małża..... A może mój tok rozumowania jest jakiś nie prawidłowy...?? I nie zgrywaj takiego inteligenta a jeśli już musisz to nie uprawnia Cię do obrażania innych....
Walbrzych 2012-02-10 17:01:18
Pozdrowienia dla Krasnegostawu:) kulturalni ludzie trzymajmy się razem :)
look 2012-02-10 19:05:14
Witajcie! Czy ktoś może zdradzić, jakie są zarobki na kierowniczym stanowisku? Nie wiem, czy składać cv
Midaska 2012-02-12 22:51:50
Co zazdrosc zjada czlowieka, ze tam nie pracuje?
look 2012-02-13 09:48:46
Midaska - 2012-02-12 22:51:50

Co zazdrosc zjada czlowieka, ze tam nie pracuje?
To chyba nie do mnie, mam nadzieję? Bo jeśli do mnie, to chyba się niektórym w głowach poprzewracało... Faktycznie, jeśli taki jad się sączy z pracowników tej firmu, to nie ma sensu skladać tam cv. Jest ogłoszenie na pracuj.pl, myślę sobie - gowork to chyba jedyne miejsce, gdzie ktoś ze zwykłej ludzkiej życzliwości napisze jedno zdanie, dzięki któremu można ocenić, czy warto pracować w cersanicie (przez pryzmat pensji patrząc, oczywiście) - bo to nic nie kosztuje przecież. No ale widzę, że tu sami frustraci siedzą, znaleźli fajne miejsce do wylewania żółci... dziękuję za "pomoc" i żegnam
ps. Wasze rozżalenie i pretensje też powinny mieć jakąś cywilizowaną formę, bo inaczej ludzie z zewnątrz, którzy to czytają zaczynają mieć wrażenie, że na gowork skrzyknęli się sami potłuczeni pracownicy cersanitu...
Wałbrzych 2012-02-13 16:11:25
look - 2012-02-13 09:48:46

Midaska - 2012-02-12 22:51:50

Co zazdrosc zjada czlowieka, ze tam nie pracuje?
To chyba nie do mnie, mam nadzieję? Bo jeśli do mnie, to chyba się niektórym w głowach poprzewracało... Faktycznie, jeśli taki jad się sączy z pracowników tej firmu, to nie ma sensu skladać tam cv. Jest ogłoszenie na pracuj.pl, myślę sobie - gowork to chyba jedyne miejsce, gdzie ktoś ze zwykłej ludzkiej życzliwości napisze jedno zdanie, dzięki któremu można ocenić, czy warto pracować w cersanicie (przez pryzmat pensji patrząc, oczywiście) - bo to nic nie kosztuje przecież. No ale widzę, że tu sami frustraci siedzą, znaleźli fajne miejsce do wylewania żółci... dziękuję za "pomoc" i żegnam

ps. Wasze rozżalenie i pretensje też powinny mieć jakąś cywilizowaną formę, bo inaczej ludzie z zewnątrz, którzy to czytają zaczynają mieć wrażenie, że na gowork skrzyknęli się sami potłuczeni pracownicy cersanitu...
Hej Look, większość ludzi w Cersanicie jest w porzo, niestety są kreatury, które nie znają zwykłego "dzień dobry", i te kreatury niestety psują wizerunek. Na szczęście większość nie bierze z nich przykładu. Jeżeli jesteś osobą kulturalną, umiesz napisać w mailu oraz mówić na co dzień "dzień dobry", to nadajesz się do naszej Grupy. Pozdrawiam!
2
łowca 2012-03-06 15:55:41
szukają PH ds. sieci na śląsk jakieś info na temat tego stanowiska?
mateo 2012-03-06 16:49:15
kolego, sam miałem wysyłać CV ale jak poczytałem to stwierdzam że pracuje w dużo lepszym środowisku niż to na które bym się potencjalnie zamienił, powodzenia :D
logistyk 2012-03-15 21:07:58
Wraca( usunięte przez administratora )- powiedzcie ,że to ponury żart.
( usunięte przez administratora )e larum grają, firma w niebezpieczeństwie
Detox 2012-06-05 21:12:11
To chyba masz za duzo czasu w pracy i szef zle planuje Ci KPI, bo sa dzialy zeby dostac KPI pelnego poza operacyjna praca maja jeszcze szereg zlozonych zadan, nie wspominajac o projektowych.
Sławek 2012-06-22 15:31:25
Cześć, wiedze jedną z niewielu wypowiedzi bez emocji :), napisz mi prosze coś wiecej na temat tej firmy, jaka jest atmosfera, jak wyglada sytuacja z realizacja targetów, z czego są rozliczami pracownicy, na co firma zwraca uwage, jakie sa stawki na stanowiskach kierowniczych, jaka jest proporcja pensji zasadniczej do premi
To chyba tyle :)
pracownik 2012-06-22 18:44:25
Po przeczytaniu tych opinii jakiś czas temu miałam wątpliwości czy zmieniać pracę, ale zaryzykowałam i opłacało się. Ludzie są naprawdę ok. Nie wszyscy, nie w każdym dziale. Ale pokażcie mi firmę tej wielkości, w której pracują sami fajni ludzie i każdy każdemu jest życzliwy. Dużo pracy, nie ma czasu na nudę. Tyle nic strasznego
3
zdziwiony 2012-07-03 19:13:30
nie wiedzą kiedy kończy się kadencja rady nadzorczej?

Uchwała porządkowa
Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia „Rovese” S.A.
z dnia 26 czerwca 2012 r.
”Zwyczajne Walne Zgromadzenie „Rovese” S.A. postanawia usunąć z porządku obrad pkt o treści „VII. wyboru
Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A.”
W głosowaniu nad ww. uchwałą oddano 206.321.298 ważnych głosów,

Punkt VII porządku obrad dotyczący wyboru Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A został zamieszczony
niezasadnie, albowiem kadencja Rady Nadzorczej wygasa w roku 2013.
PH 2012-07-07 11:15:02
jakie warunki na stanowisku PH? Jaka podstawa, premiowanie itp... Dzięki
Fighting 2012-10-19 09:55:35
Czy u was tak jak w Cersanicie III Wałbrzych stosuje się 5-letnie umowy na czas określony?

Fighting 2012-10-19 15:15:39
Jeżeli u was pierwsza umowa jest na okres próbny, druga na rok, a trzecia na 5 lat, to mam dla tych co mają 5-letnie umowy o pracę fantastyczną wiadomość. Śledźcie moje wpisy na Gowork.

Dobre wieści będę też mieć dla tych, którym wygasły umowy 5-letnie z upływem okresu na który były zawarte i tych, którym te umowy wypowiedziano bez uzasadnienia z terminem wypowiedzenia 2 tygodnie.

Miłego weekendu życzę:)
1
anonim 2012-11-07 05:47:42
i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora]
ochroniarz ale były 2013-02-27 15:55:59
Serdeczne podziekowania dla pani ( usunięte przez administratora )za podpisanie umowy z firma solid a zarazem pozbawienie pracy ludzi którzy przepracowali po 10,15 lat ...PRACA NA UMOWE ZLECENIE ZA 5 ZŁ TO NIE PRACA PROSZE WYBACZY,,,a zarazem wierzymy ze bedzie milion razy gorzej niz jest.tego zycza PRACOWNICY Z BYŁEJ OCHRONY CERSANIT KRASNYSTAW I WAŁBRZYTCH.
obserwator 2013-05-04 10:27:48
anonim - 2012-11-07 05:47:42

i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora]
chłopaki-pamiętajcie żadna krzywda ludzka nie pozostaje bez echa.Bóg choć nierychliwy jest sprawiedliwy-najczęściej za krzywdy uczynione innym płacą dzieci tych którzy niszczą innych. Wiem to z własnego doświadczenia. Życzcie waszym krzywdzicielom by ich dzieci na swojej drodze życia spotkały takich samych pracodawców jakimi oni byli dla was. Pamiętajcie, że fortuna kołem się toczy, ci co dzisiaj są bogaczami jutro będą nędzarzami.AMEN.
1
wałbrzyszanie cst 2013-06-08 11:37:55
hej jak u was z wypłatami, jak z pracą przestoje macie ? Zapytanie od ludzi z Wałbrzycha Cersanit.
anonim 2013-07-03 17:46:23
Po co się taki [usunięte przez moderatora] spręża? jak i tak jest przez górę skreślony
rysiek 2013-08-01 10:57:52
ile mozna zarobic na stanowisku ph?
1
o juz NIKT 2013-08-04 12:22:31
Prawidłowo że skreślony, pogardzane przez wszystkich [usunięte przez moderatora] tak lądują.
Mały 2013-12-09 14:36:54
Pracowałem w Cersanicie jako PH przez ponad 2 lata. Wynagrodzenie na rękę (z "premiami") do 3 000,00 / m-c. Atmosfera fatalna, praca ciężka i mało satysfakcjonująca.
1
Kwiatek 2014-12-11 07:38:38
Co do atmosfery nie zgodzę się. Pracuje tu ponad 3 lata i były w tym czasie bardzo nerwowe i trudne okresy intensywnej pracy, ale to co każdego dnia pomaga i trzyma mnie przy rovese to ludzie i atmosfera pracy. Dziękuję przy okazji tym, którzy wspierają słowem i uśmiechem!
mario 2014-12-17 11:16:19
Jak u was z produkcją w Wałbrzychu piece wygaszają na 3 hali, grzeje tylko 1 a 2 stoją, zarobki 2300 netto
Panna na wydaniu 2015-10-30 22:45:04
Jezeli chcecie pracowac na srednim szczeblu a tym bardziej wyzszym przyzwyczajcie sie do chamstwa, przerwywania, podrzucania swin, trwonienia waszego czasu, ciekawych rozmow pelnych bluzgow i wskazywania, ze wasza praca jest g.... warta od top managmentu-jest to mobbing. Od 02.11 rusza badanie AON i na temat satysfakcji etc... jest tak samo jak w 2012/2013 czy 2008/2009-nic sie nie zmienilo na lepsze-byl skok w 2014 ale wrocilismy do punktu wyjscia czyli chamowy na codzien i taka jest centrala w Kielcach. Kasa jest ale jak sobie wywalczycie, drobnica nic nie dostaje, im wyzej od dyr. tym pensja z automatu 5cio cyfrowa. Duzo stresu, srednio z satyfakcja. Sa lepsze firmy. Korporacja powiatowa.
6
Zenek 2016-03-29 20:07:31
Customer Service Specialist w Kielcach Warto aplikować???? Pomóżcie
3
rumcajs 2016-04-05 21:12:34
rewelacja
Zenek 2016-04-09 09:19:54
a jak z kasą i atmosferą w pracy???
roki 2016-04-28 21:15:38
co z Piotrem
ex 2016-04-30 08:37:46
Z Piotrem? No cóż nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka i poniosą cały jego taliban wiernych i ślepych. Kwestia czasu
2
Konrad 2016-05-02 22:06:57
Dolaczam sie do pytania. Warto aplikowac na administratora IT?zarobi siw wiecej niz 4 tysie netto?
slepy 2016-05-09 18:34:25
A co to za taliban wiernych i ślepych - ja nie widziałem żeby on z kimś trzymał
1
miś 2016-06-04 23:06:21
myślę,że najwyższy czas na pana ( usunięte przez administratora ) totalny brak wiedzy z zakresu sprzedaży i marketingu Tylko ściema
roza 2016-06-06 21:40:14
Witam czy wartoaplikowac do ksiegowosci ? Czy mozna spodziewac sie zarobko 3000 zl netto?
dziekuje
3
truskawka 2016-07-15 10:18:13
2000 brutto jak dostaniesz to będzie sukces :-)
Ola 2016-08-17 21:10:59
Haha pracuj za grosze, zycie za krotkie. Co za motto! Gratuluje.
gyi 2016-08-29 14:56:12
Witam!Czy ktoś pracuje/pracował jako Mechanik-Elektryk-Automatyk. w Cersanit II w Starachowicach?Jakie warunki finansowe, atmosfera?
szok 2016-08-30 11:33:06
Dla mnie idealne jest to, że można liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież sa do tego socjale.
Zostaw swoją opinię o Rovese S.A. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rovese S.A.