brak logo

Rovese S.A.

Kielce

Opinie o Rovese S.A.

Walbrzych 2012-02-10 17:01
Pozdrowienia dla Krasnegostawu:) kulturalni ludzie trzymajmy się razem :)
look 2012-02-10 19:05
Witajcie! Czy ktoś może zdradzić, jakie są zarobki na kierowniczym stanowisku? Nie wiem, czy składać cv
Midaska 2012-02-12 22:51
Co zazdrosc zjada czlowieka, ze tam nie pracuje?
look 2012-02-13 09:48
Midaska - 2012-02-12 22:51:50

Co zazdrosc zjada czlowieka, ze tam nie pracuje?
To chyba nie do mnie, mam nadzieję? Bo jeśli do mnie, to chyba się niektórym w głowach poprzewracało... Faktycznie, jeśli taki jad się sączy z pracowników tej firmu, to nie ma sensu skladać tam cv. Jest ogłoszenie na pracuj.pl, myślę sobie - gowork to chyba jedyne miejsce, gdzie ktoś ze zwykłej ludzkiej życzliwości napisze jedno zdanie, dzięki któremu można ocenić, czy warto pracować w cersanicie (przez pryzmat pensji patrząc, oczywiście) - bo to nic nie kosztuje przecież. No ale widzę, że tu sami frustraci siedzą, znaleźli fajne miejsce do wylewania żółci... dziękuję za \"pomoc\" i żegnam
ps. Wasze rozżalenie i pretensje też powinny mieć jakąś cywilizowaną formę, bo inaczej ludzie z zewnątrz, którzy to czytają zaczynają mieć wrażenie, że na gowork skrzyknęli się sami potłuczeni pracownicy cersanitu...
Wałbrzych 2012-02-13 16:11
look - 2012-02-13 09:48:46

Midaska - 2012-02-12 22:51:50

Co zazdrosc zjada czlowieka, ze tam nie pracuje?
To chyba nie do mnie, mam nadzieję? Bo jeśli do mnie, to chyba się niektórym w głowach poprzewracało... Faktycznie, jeśli taki jad się sączy z pracowników tej firmu, to nie ma sensu skladać tam cv. Jest ogłoszenie na pracuj.pl, myślę sobie - gowork to chyba jedyne miejsce, gdzie ktoś ze zwykłej ludzkiej życzliwości napisze jedno zdanie, dzięki któremu można ocenić, czy warto pracować w cersanicie (przez pryzmat pensji patrząc, oczywiście) - bo to nic nie kosztuje przecież. No ale widzę, że tu sami frustraci siedzą, znaleźli fajne miejsce do wylewania żółci... dziękuję za \"pomoc\" i żegnam

ps. Wasze rozżalenie i pretensje też powinny mieć jakąś cywilizowaną formę, bo inaczej ludzie z zewnątrz, którzy to czytają zaczynają mieć wrażenie, że na gowork skrzyknęli się sami potłuczeni pracownicy cersanitu...
Hej Look, większość ludzi w Cersanicie jest w porzo, niestety są kreatury, które nie znają zwykłego \"dzień dobry\", i te kreatury niestety psują wizerunek. Na szczęście większość nie bierze z nich przykładu. Jeżeli jesteś osobą kulturalną, umiesz napisać w mailu oraz mówić na co dzień \"dzień dobry\", to nadajesz się do naszej Grupy. Pozdrawiam!
2
łowca 2012-03-06 15:55
szukają PH ds. sieci na śląsk jakieś info na temat tego stanowiska?
mateo 2012-03-06 16:49
kolego, sam miałem wysyłać CV ale jak poczytałem to stwierdzam że pracuje w dużo lepszym środowisku niż to na które bym się potencjalnie zamienił, powodzenia :D
logistyk 2012-03-15 21:07
Wraca( usunięte przez administratora )- powiedzcie ,że to ponury żart.
( usunięte przez administratora )e larum grają, firma w niebezpieczeństwie
Detox 2012-06-05 21:12
To chyba masz za duzo czasu w pracy i szef zle planuje Ci KPI, bo sa dzialy zeby dostac KPI pelnego poza operacyjna praca maja jeszcze szereg zlozonych zadan, nie wspominajac o projektowych.
Sławek 2012-06-22 15:31
Cześć, wiedze jedną z niewielu wypowiedzi bez emocji :), napisz mi prosze coś wiecej na temat tej firmy, jaka jest atmosfera, jak wyglada sytuacja z realizacja targetów, z czego są rozliczami pracownicy, na co firma zwraca uwage, jakie sa stawki na stanowiskach kierowniczych, jaka jest proporcja pensji zasadniczej do premi
To chyba tyle :)
pracownik 2012-06-22 18:44
Po przeczytaniu tych opinii jakiś czas temu miałam wątpliwości czy zmieniać pracę, ale zaryzykowałam i opłacało się. Ludzie są naprawdę ok. Nie wszyscy, nie w każdym dziale. Ale pokażcie mi firmę tej wielkości, w której pracują sami fajni ludzie i każdy każdemu jest życzliwy. Dużo pracy, nie ma czasu na nudę. Tyle nic strasznego
3
zdziwiony 2012-07-03 19:13
nie wiedzą kiedy kończy się kadencja rady nadzorczej?

Uchwała porządkowa
Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia „Rovese” S.A.
z dnia 26 czerwca 2012 r.
”Zwyczajne Walne Zgromadzenie „Rovese” S.A. postanawia usunąć z porządku obrad pkt o treści „VII. wyboru
Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A.”
W głosowaniu nad ww. uchwałą oddano 206.321.298 ważnych głosów,

Punkt VII porządku obrad dotyczący wyboru Członków Rady Nadzorczej „Rovese” S.A został zamieszczony
niezasadnie, albowiem kadencja Rady Nadzorczej wygasa w roku 2013.
PH 2012-07-07 11:15
jakie warunki na stanowisku PH? Jaka podstawa, premiowanie itp... Dzięki
Fighting 2012-10-19 09:55
Czy u was tak jak w Cersanicie III Wałbrzych stosuje się 5-letnie umowy na czas określony?

Fighting 2012-10-19 15:15
Jeżeli u was pierwsza umowa jest na okres próbny, druga na rok, a trzecia na 5 lat, to mam dla tych co mają 5-letnie umowy o pracę fantastyczną wiadomość. Śledźcie moje wpisy na Gowork.

Dobre wieści będę też mieć dla tych, którym wygasły umowy 5-letnie z upływem okresu na który były zawarte i tych, którym te umowy wypowiedziano bez uzasadnienia z terminem wypowiedzenia 2 tygodnie.

Miłego weekendu życzę:)
1
anonim 2012-11-07 05:47
i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora]
ochroniarz ale były 2013-02-27 15:55
Serdeczne podziekowania dla pani ( usunięte przez administratora )za podpisanie umowy z firma solid a zarazem pozbawienie pracy ludzi którzy przepracowali po 10,15 lat ...PRACA NA UMOWE ZLECENIE ZA 5 ZŁ TO NIE PRACA PROSZE WYBACZY,,,a zarazem wierzymy ze bedzie milion razy gorzej niz jest.tego zycza PRACOWNICY Z BYŁEJ OCHRONY CERSANIT KRASNYSTAW I WAŁBRZYTCH.
obserwator 2013-05-04 10:27
anonim - 2012-11-07 05:47:42

i widzisz po co wątpić w opinie innych ? [usunięte przez moderatora]
chłopaki-pamiętajcie żadna krzywda ludzka nie pozostaje bez echa.Bóg choć nierychliwy jest sprawiedliwy-najczęściej za krzywdy uczynione innym płacą dzieci tych którzy niszczą innych. Wiem to z własnego doświadczenia. Życzcie waszym krzywdzicielom by ich dzieci na swojej drodze życia spotkały takich samych pracodawców jakimi oni byli dla was. Pamiętajcie, że fortuna kołem się toczy, ci co dzisiaj są bogaczami jutro będą nędzarzami.AMEN.
2
wałbrzyszanie cst 2013-06-08 11:37
hej jak u was z wypłatami, jak z pracą przestoje macie ? Zapytanie od ludzi z Wałbrzycha Cersanit.
anonim 2013-07-03 17:46
Po co się taki [usunięte przez moderatora] spręża? jak i tak jest przez górę skreślony
rysiek 2013-08-01 10:57
ile mozna zarobic na stanowisku ph?
1
o juz NIKT 2013-08-04 12:22
Prawidłowo że skreślony, pogardzane przez wszystkich [usunięte przez moderatora] tak lądują.
Mały 2013-12-09 14:36
Pracowałem w Cersanicie jako PH przez ponad 2 lata. Wynagrodzenie na rękę (z "premiami") do 3 000,00 / m-c. Atmosfera fatalna, praca ciężka i mało satysfakcjonująca.
1
Kwiatek 2014-12-11 07:38
Co do atmosfery nie zgodzę się. Pracuje tu ponad 3 lata i były w tym czasie bardzo nerwowe i trudne okresy intensywnej pracy, ale to co każdego dnia pomaga i trzyma mnie przy rovese to ludzie i atmosfera pracy. Dziękuję przy okazji tym, którzy wspierają słowem i uśmiechem!
mario 2014-12-17 11:16
Jak u was z produkcją w Wałbrzychu piece wygaszają na 3 hali, grzeje tylko 1 a 2 stoją, zarobki 2300 netto
Panna na wydaniu 2015-10-30 22:45
Jezeli chcecie pracowac na srednim szczeblu a tym bardziej wyzszym przyzwyczajcie sie do chamstwa, przerwywania, podrzucania swin, trwonienia waszego czasu, ciekawych rozmow pelnych bluzgow i wskazywania, ze wasza praca jest g.... warta od top managmentu-jest to mobbing. Od 02.11 rusza badanie AON i na temat satysfakcji etc... jest tak samo jak w 2012/2013 czy 2008/2009-nic sie nie zmienilo na lepsze-byl skok w 2014 ale wrocilismy do punktu wyjscia czyli chamowy na codzien i taka jest centrala w Kielcach. Kasa jest ale jak sobie wywalczycie, drobnica nic nie dostaje, im wyzej od dyr. tym pensja z automatu 5cio cyfrowa. Duzo stresu, srednio z satyfakcja. Sa lepsze firmy. Korporacja powiatowa.
6
Zenek 2016-03-29 20:07
Customer Service Specialist w Kielcach Warto aplikować???? Pomóżcie
3
rumcajs 2016-04-05 21:12
rewelacja
Zenek 2016-04-09 09:19
a jak z kasą i atmosferą w pracy???
roki 2016-04-28 21:15
co z Piotrem
ex 2016-04-30 08:37
Z Piotrem? No cóż nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka i poniosą cały jego taliban wiernych i ślepych. Kwestia czasu
3
Konrad 2016-05-02 22:06
Dolaczam sie do pytania. Warto aplikowac na administratora IT?zarobi siw wiecej niz 4 tysie netto?
slepy 2016-05-09 18:34
A co to za taliban wiernych i ślepych - ja nie widziałem żeby on z kimś trzymał
2
miś 2016-06-04 23:06
myślę,że najwyższy czas na pana ( usunięte przez administratora ) totalny brak wiedzy z zakresu sprzedaży i marketingu Tylko ściema
roza 2016-06-06 21:40
Witam czy wartoaplikowac do ksiegowosci ? Czy mozna spodziewac sie zarobko 3000 zl netto?
dziekuje
3
truskawka 2016-07-15 10:18
2000 brutto jak dostaniesz to będzie sukces :-)
Ola 2016-08-17 21:10
Haha pracuj za grosze, zycie za krotkie. Co za motto! Gratuluje.
gyi 2016-08-29 14:56
Witam!Czy ktoś pracuje/pracował jako Mechanik-Elektryk-Automatyk. w Cersanit II w Starachowicach?Jakie warunki finansowe, atmosfera?
szok 2016-08-30 11:33
Dla mnie idealne jest to, że można liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież sa do tego socjale.
1
Rysiek 2016-12-04 15:01
Pytanie do szefa HR - jak długo zamierza tolerować Panią z HR w Krasnymstawie ? Wiedza merytoryczna żadna, leń i kłamca. Do tego mobbing a to już poważna sprawa.
4
Nikt 2016-12-14 22:29
Bez sensu usuwacie wpisy
1
Zlo_powraca 2016-12-15 01:40
Jestem przyzwyczajona do standardow europejskich a w tej firmie to standardy bardziej rumunskie! Ryba psuje sie od glowy, a glowa to...! Kierownictwo sie go boji I sa sluzalczy. A caly swoj stres przerzucaja na swoich podwladnych. Miedzy dzialami toczy sie walka szczurow! Oczy by jeden drugiemu wydrapal zeby sie przypodobac szefowi. Tragiczna I toksyczna atmosfera w pracy w calym koncernie. Omijajcie ta firme wielkim lukiem jesli nie chcecie skonczyc z depresja!
5
xxx 2016-12-15 11:10
Sama prawda Rysiek, kobieta podła, wyrachowana i w dodatku zero wiedzy ale dopoki pan z hr ją lubi to będzie sobie robila co jej sie podoba. prawda jest taka że za ponizanie ludzi kiedyś zapłaci wszystko do czasu, szkoda tylko ludzi ktorzy tam pracują
5
trix 2017-01-02 11:59
Mobbingu i lapuwkarstwa w cersanit4 pełno.po próbie samobójczej zwolniono mnie.Winni nadal pracują.Jestem kolejnym przypadkiem. Myśl o zdrowiu.
5
Byla 2017-01-14 18:38
Nie polecam. Szefostwo spedza czas na kawkach i obiadkach po 2-3 godziny, z tym, ze glowne tematu rozmow to tematy prywatane, a calosc roboty robia doly, gora jest do rozliczania-przy swoistym braku wizji i strategii dzialania, wszystko na hurra, decyduje szybkosc odpowiedzi na maile albo w glowe z gory. Dodatkowo w firmie sa dzialy ktore dzieki krzykowi swoich przelozonych robia zaslone dymna dla swojej pracy, a w rzeczywistosci ich praca to jedynie zabawa i praktycznie niska odpowiedzialnosc, a rozliczanie kazdego do okola, bardzo niska efektywnosc, niska wiedza, nawet jezeli by ich wszystkich zwolnic firma nie ucierpi. Brak kultury, i wiedzy wielu z dyrektorow jest po prostu zatrwazajacy, czasami niskiej klasy zarty i zachowania. Rotacja w biurze i fabrykach duza by nie powiedziec ogromna. Kasa niska, praca frustrujaca, niedoceniana, pseudo programy zatrzymywania ludzi-zatrzymuja najwiekszych sciemniaczy strzelajac sobie w stope, brawo kadry, dziw, ze wytrzymalam tam 2 lata bajania o lepszym perespektywach i cudownych ocenach ktore maja sie nijak do warunkow. Nadgodziny to standard, oczywiscie ku chwale firmy. Fajny budynek, czesc ludzi rowniez ok, a czesc niestety buractwo w najczyszczej postaci. Niech sobie gnija w tej swojej korpognojowicy.
5
Zadowolony z odejścia 2017-01-25 07:06
Firma, której nie można nawet nazwać "pseudo korpo". Jeśli nie chcesz wykończyć się psychicznie to nigdy tutaj nie przychodź. Ta firma ma jeden cel, jak najwięcej wycisnąć z pracownika i nic w zamian. W firmie rządzą układy (normalnie jak w PRL'u), rotacja jest tak wysoka, że zadowoleni są tylko pracownicy ze stażem >20 lat lub Ci <1 roku bo jeszcze nie zdążyli wyrobić sobie opinii. HR to jakaś porażka, od kilku lat nie potrafią przeprowadzić poprawnie kategoryzowania stanowisk i dopasować widełek płacowych do rynku i obecnej sytuacji w firmie, wprowadzone rozmowy rozwojowe które niczemu nie służą, badanie opinie pracowników które jest oszustwem, Kontroling wychodzi po nocach (pracują młode osoby bez rodzin, które chcą złapać doświadczenie), IT 3/4 zespołu odeszło w ostatnim czasie bo nic się nie zmienia z kierownictwem, brak socjału, brak benefitów, donosicielstwo, i tak można by bez końca. Firma idzie na dno, tylko że z tymi dyrektorami dyrektorów itd. jeden specjalista od czarnej roboty nie da rady się odbić od dna.
5
gość 2017-01-26 23:01
Na jakie wynagrodzenie może liczyc konstruktor? warto aplikować do was?
1
już w lepszym miejscu 2017-02-06 07:32
Nie żartuj, dostaniesz połowę tego i zapomnij o podwyższce na kolejne lata jak sam nie odejdziesz.
5
LOL 2017-02-11 18:26
Wszystko oparte na kłamstwie. Góra nie posunie się przed niczym aby trwać na swoich stanowiskach. Fałszywe wyniki, fałszywe dane, fałszywe projekty. Fałsz we wszystkim.
Aha w Cersanit IV kolejny człowiek zasłabł.
4
Lem 2017-02-12 21:03
Smutne to co piszesz LOL ale tak jest nie tylko w Cersanicie w Krasnymstawie. To co piszesz to standard wszędzie.
3
Zostaw swoją opinię o Rovese S.A. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rovese S.A.