OBI

Kielce

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 249 ocen.

Opinie o OBI

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI

Kuba

Słyszałem o firmie, że jest super. Możecie coś dodać, jaka atmosfera czy są dodatki do podstawy?

Fachman

"Kurozwenki na koncercie Tomasza Karolaka" - oto kolejny przykład na profilu jednej z pracownic Obi kto zostaje zast. kierownika... Osoby nie znające ortografii

ada
@Fachman 20.11.2017 17:35
"Kurozwenki na koncercie Tomasza Karolaka" - oto kolejny przykład na profilu jednej z pracownic Obi kto zostaje zast....

a co ma ortografia do rzetelnego wypełniania swych obowiazków? jak jest to osoba znajaca sie na tym co robi to co ma piernik do wiatraka? Doktorat na takim stanowisku nie jest wymagany. Czepiacie sie i tyle.

zibi
@Fachman 20.11.2017 17:35
"Kurozwenki na koncercie Tomasza Karolaka" - oto kolejny przykład na profilu jednej z pracownic Obi kto zostaje zast....

Doktorat nie, ale podstawy j. polskiego owszem.

Panek

O sytuacji na rynku pracy robi się coraz głośniej. Wszyscy mówią, że zaczyna brakować ludzi do pracy a to może wpłynąć na pracodawców tak, że zaczną podnosić wynagrodzenia żeby pozyskać pracowników i trzymać tych których mają. Jest w każdym razie jakaś nadzieja na większe płace.

Patrycja

@Toffi - a czy możesz opisać, jak wyglądają warunki zatrudnienia na stanowisku Doradcy Klienta? Z Twojego wpisu wynika, że pracodawca organizuje imprezy integracyjne, a także zapewnia premie świąteczne - to bardzo dobrze, takie zachowania naprawdę się ceni. A jak oceniasz pozostałe aspekty pracy w OBI?

kasia
@Patrycja 08.09.2017 12:42
@Toffi - a czy możesz opisać, jak wyglądają warunki zatrudnienia na stanowisku Doradcy Klienta? Z Twojego wpisu wynika, że prac...

zarobki poniżej 2 tys na reke imprezy jak imprezy szału nie ma, pracujesz trzy wekendy w miesiacu odbierasz sobie na tygodniu ( praktycznie zyjesz praca i pożegnaj sie z gronem znajomych większosc ma wolne w weekend) premia na swieta ok 150 zł netto. premia raz na jakiś czas 100 zl. praca jest cieżka niestety, atmosfera taka sobie . Kasia

Marcin
@kasia 09.09.2017 08:57
zarobki poniżej 2 tys na reke imprezy jak imprezy szału nie ma, pracujesz trzy wekendy w miesiacu odbierasz sobie na tygodniu...

A dopiero ktoś pisał, że jest super i dużo płacą. To jak jest naprawdę? Chciałem składać podanie ale chyba jeszcze poczekam. Byłem ostatnio na zakupach i widziałem bałagan i mało pracowników. Pewnie potrzebują??!!

Remontowy

OBI to spoko firma, dobrze mi się tu pracuje, polecam!

Poldek

Sezon remontowy w pełni to i ruch w sklepach większy. Sadze, że to wpływa na zwiększenie ilości ofert pracy?

Toffi
@Poldek 20.08.2017 11:18
Sezon remontowy w pełni to i ruch w sklepach większy. Sadze, że to wpływa na zwiększenie ilości ofert pracy?...

Panie Poldek, właśnie szkopuł w tym że nie. Obi oszczędza na pracownikach jak tylko może, bo obroty pospadały z racji sporej konkurencji w Kielcach. Niemieckie praktyki zajeżdżania Polaków w modzie ale co tam, zrobią 2 imprezki w roku, dadzą kasę na święta, niech harują.

mirek

Jestem stalym klientem Obi.Przez ostatnie dni zakupy byly dla mnie koszmarem.Brak klimatyzacji w tych czasach ???? Zenada.Wspolczuje pracownikom dzialow i kasjerkom.ktore ledwo zyja.Moze mniej godzin w tych warunkach !

Patrycja

@misia - dobry kierownik to podstawa, jego postawa wpływa na ogólne wyniki całego działu. A możesz opisać warunki zatrudnienia na stanowisku Doradcy Klienta? Czy jest możliwość podpisania z OBI umowy o pracę? Jakie benefity zapewnia pracodawca?

misia

zgadzam sie na ogrodzie M.K najlepszy kierownik jaki był do tej pory . Zreszta inne działy na których był to potwierdzaja - wystarczy zapytac mieszkac i budowlanke;)

dobra duszyczka

Nie narzekajcie. W porównaniu do innych marketów Obi jest ok. Ja tam sobie chwale pracę. Może nie należy do najlzejszych, ale w końcu każdy wie na co się pisał zatrudniając się tam. Kierownik - najlepszy jaki mi się trafił przez wszystkie lata pracy.

Jerzy

Z jedną kobietą dacie radę i wyperswadujecie złe pomysły. Praca w firmie nie jest zła , nie trzeba oceniać firmy przez pryzmat pojedynczych osób. Sądzę, że dyrekcja zwróci uwagę na nieprawidłowości o ile takie są. Tu pracuje tyle osób i nie trzeba tego niszczyć .

NIK.

Co ta A.T.robi bo nic konkretnego nie piszecie.szczegóły, sytuacje coś napiszcie bo to ciekawa sprawa.A nie tylko takie gadanie , pewnie wam pracować kazała i tyle a w końcu za to wam płacą i jej też wiec robi co do niej nalezy.

Mick
@NIK. 16.07.2017 10:26
Co ta A.T.robi bo nic konkretnego nie piszecie.szczegóły, sytuacje coś napiszcie bo to ciekawa sprawa.A nie tylko takie gadani...

jest wyzej napisane co robi, ropowiada ze ma samych nierobow na dziale

ania taboret

nie denerwójcie mnie nie jestem takom zlom kierowniczkom ale jak mnie ktos denerwuje to co mam zrobic

Obibok
@ania taboret 15.07.2017 19:35
nie denerwójcie mnie nie jestem takom zlom kierowniczkom ale jak mnie ktos denerwuje to co mam zrobic

Naucz sie ortografii

Obibok

Na pewno nie przejdzie jej to na sucho jak traktuje pracownikow. W koncu wiadomosc o tym co wyprawia dojdzie do dyrektora regionalnego

prosty człowiek
@Obibok 14.07.2017 23:39
Na pewno nie przejdzie jej to na sucho jak traktuje pracownikow. W koncu wiadomosc o tym co wyprawia dojdzie do dyrektora regio...

...no cóż w Nomi nie uczyli widocznie kultury...jak się awansuje za sprzedawanie informacji to niestety nie ma się predyspozycji do zarządzania załogą !!! A Dyr. Regionalny i tak o wszystkim wie... to jego ulubiony market ! Tutaj ludzie nie boją się zadzwonić i umówić na spotkanie poza sklepem aby opowiedzieć co się w tym sklepie wyprawia!!! Taka PRAWDA !!!

am

Kierowniczka (usunięte przez administratora)to zdecydowanie najgorszy kierownik/zastępca kierownika w ciągu okresu mojej pracy (ponad 5 lat). Ta kobieta nie szanuje pracowników, a jej prostactwo bije na odległość.

Obibok

Kierownica z ogrodu Pani A. to bezczelne babsko ktore chce sie pokazac górze, nie szanujac przy tym pracownikow dzialu ogrod. Jak mozna mowic ze ma samych nierobów, ze nic nie robia? Wstyd

prosty człowiek
@Obibok 14.07.2017 11:40
Kierownica z ogrodu Pani A. to bezczelne babsko ktore chce sie pokazac górze, nie szanujac przy tym pracownikow dzialu ogrod. J...

...Koleżanka A. szanowała ludzi lub udawała, że szanuje jak była z nimi na dole... sprzedała swojemu koledze Dyr.K., że OGRÓD się żali, że jest ciężko i chce walczyć o lżejsze traktowanie i pisze prośbę do poprzedniego Dyr.A.K..... jak się skończyło ???? zwolniono dyr, parę osób, niektórzy poszli na L4 od psychiatry ...a koleżanka A. .... AWANSOWAŁA na z-cę kierownika :) Gratuluję !!!!

symulant

Jako były pracownik tejże wspaniałej firmy nie mogłem odmówić sobie przyjemności skomentowania tego co się w tym markecie dzieje. Zaczynając od "góry" to rzeczywiście jedyną moim zdaniem naprawdę kompetentną osobą jest dyrektor Ś., który jest nad wyraz drobiazgowy ale widać że dąży do tego, żeby działy prezentowały się bardzo dobrze. Nowy biały kołnierzyk czyli mister D. - haha bez komentarza zostawiam bo to nie ma sensu. Dysponent to fajna fuszka nie narobisz się a pieniążki pewnie niezłe więc żyć nie umierać. Stare kierownictwo na działach w większości spoko ludzie i tutaj złego słowa powiedzieć nie mogę, w szczególności v-ce kierownik budowlanki oraz kierownictwo z techniki. W. z Praktikera nie nadaje się na zarządzanie jakąkolwiek grupą ludzi co potwierdzają jego byli-obecni koledzy z Praktikera którzy znaleźli angaż w obi. No ale na układy nie ma rady i wszyscy dobrze o tym wiedzą. Kierownica z ogrodu to ja nie wiem jakim cudem znalazła się na tym stanowisku bo z tego co mi wiadomo za długo tam nie pracuje, ale mogę tylko się domyślać jak się pięła po szczeblach kariery, śmieszne jest to że osoba która nie zna podstawowych zasad ortografii i popełnia błędy w banalnych słowach kieruje grupą kilkunastu ludzi to po prostu śmiech mnie ogarnia :D jeśli chodzi o zwykłych pracowników to rzeczywiście bardzo dobra atmosfera pomimo często nielekkiej pracy, oczywiście zdarzają się równie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które kapują ale to oczywiście wszędzie tak jest. Pieniądze kompletnie nieadekwatne do wykonywanych czynności. Dodatkowa kasa na święta (2x w roku) + podstawowa opieka medyczna. Dwa weekendy w miesiącu w pracy. Rotacja ludzi w markecie jest bardzo duża, przyjęcia-zwolnienia nie wiem jak często ale co rusz widać jakieś nowe twarze. Ogromne parcie na wynik, szkoda tylko że chcecie zajechać ludzi, bo przecież trzeba ciąć koszta na pracownikach, po co zatrudnić jeszcze kilkanaście osób żeby ludziom pracowało się lżej. Prawda jest taka że z roku na rok będzie co raz gorzej i dobrze o tym wiecie. Zacznijcie inwestować w pracowników i ich szanować w szczególności tych zasłużonych którym chce się jeszcze tam pracować. Po 6 miesiącach pracy miałem spore problemy ze zdrowiem i kiedy poszedłem na chorobowe to zostałem nazwany "symulantem". Szkoda strzępić ryja na te osoby więc z dobrego wychowania zostawię to w spokoju. Nie wiem jak z Mrówką ale do Castoramy nie macie podejścia, bo akurat tam pracownicy są szanowani i mają ochotę dawać z siebie wszystko, ale cóż niemiecka firma, to mówi wszystko za siebie. NIE POLECAM nikomu tam pracy na dłuższą metę, masz chęci do pracy to cię zatrudnią bo pula potencjalnych pracowników się zmniejsza, ale i tak po pewnym czasie za plecami dowiesz się czegoś o sobie od życzliwych ludzi i się odechciewa. Pozdrawiam wszystkich spoko ludzi, nie dajcie się przede wszystkim psychicznie

123

WSTYD!!! Obi jako firma wgl nie szanuje klienta. NIe dosc ze na zamowiony towar trzeba bylo czekac okolo miesiaca to mimo ustalen ze ktos ze strony marketu sie odezwie o dostarczonym towarze to nie bylo zadnego odzewu. Nawet mimo ustalenia godziny odbioru nikt nie raczyl poinformowac o jakims spoznieniu czy czymkolwiek. Jedyne co to Obi dalo nr do kierowcy z zaopatrzeniem ktory rowniez ma wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WSTYD NAJGORSZY MARKET BUDOWLANY W KIELCACH!

Natalia

Zależy mi na pracy w OBI , wiem o firmie sporo dobrych opinii. Mam pytanie może ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o pracy dla dysponenta-pracownik ds. zamówień w Gdańsku, taką ofertę widziałam 16 marca?

byly pracus

Patrycja. Ja szczerze pisze co w tym bagnie się dzieje i doprowadza mnie do szewskiej pasji czytając same Niki . Pracuś, pracowity. Tam nie ma takich ludzi sami nieroby i cwaniaki jedyna osoba która jest odpowiednia to Krzysztof jedynie jemu na czymś zależy a pozostałe osoby siedzące na fotelach to porażka :-(. Od białych koszul do pokoju śmiechu (dysponenci).

Obik
@byly pracus 12.03.2017 10:07
Patrycja. Ja szczerze pisze co w tym bagnie się dzieje i doprowadza mnie do szewskiej pasji czytając same Niki . Pracuś, praco...

ha ha ha ktoś musi robić, żeby reszta się śmiała ha ha ha

Patrycja

pracus, dlaczego tak twierdzisz, masz inne doświadczenia z firmą OBI?

Pracowity

Podobają mi się takie firmy jak OBI a ponieważ tu pracuję więc jest pełnia zadowolenia. Fajni ludzie pracują.

pracus

Ale propaganda aż przykro pewnie te wszystkie posty piszą Dysponenci bo co maja z nudów robic to piszą głupoty. Zamiast pisać kłamstwa niech za prace sie wezmą.

Pracuś

Świetna firma, ludzie by tylko narzekali a to nic nie daje.

Ajx

Polecam w obi były teraz dla każdego podwyżki po 350zł do tego na każde święta 400zł

chętna

są u was wolne miejsca na ogrodzie ?

Grześ

Mam pytanie czy jest jeszcze aktualna oferta pracy dla doradcy klienta w Krośnie? Ile można tam dostać podstawy na rozpoczęcie? Myślę, że premia lub dodatek to są? Taka firma jak OBI to dla mnie super miejsce.

Nowy pracownik?

Witam serdecznie wszystkich. Znalazłem ogłoszenie na stanowisko doradcy klienta/sprzedawcy w dziale technicznym( elektronarzędzia i maszyny) w Kielcach . Jak wygląda praca na tym stanowisku i na jakie pieniądze można liczyć? Pracy się nie boję, doświadczenie w branży nie małe, ale przed aplikowaniem CV wolę zapytać Was Pracowników jak to od środka wygląda:) z góry dziękuję i pozdrawiam

Pracownik

Jak dobra firma to nie ma zbyt dużo ofert pracy! Szkoda że tylko w Zabrzu maja zapotrzebowanie na ludzi. Wiem, że praca nie należy do najlżejszych ale to jest taka branża. Taka duża firma i znana daje większą stabilność i spokojna pracę a to przecież ważne

zenon

mam pytanko ile teraz zarabia doradca klienta na start. w Rzeszowie zaproponowali 2500 brutto? jak się pracuje na dziale technika jako doradca klienta? pozdrawiam

Heniu

obi jest Świetnym pracodawcą pod warunkiem,że pracujemy na Stanowisku : dysponent, kierownik, zastępca dyrektora, dyrektor, dyrektor regionalny. Uwaga! Brak wolnych etatów do 2030.

Pracuś
@Heniu 23.01.2017 21:57
obi jest Świetnym pracodawcą pod warunkiem,że pracujemy na Stanowisku : dysponent, kierownik, zastępca dyrektora, dyrek...

Ja myślę, że zazdrość przez Ciebie przemawia. Jedni są stworzeni do pracy a drudzy do nadzoru, tak ten świat funkcjonuje. Pracując dobrze mamy szansę na awans!!!

topielec

a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się powoli przelewa

Gosia
@topielec 06.01.2017 21:08
a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się powoli przelewa

nic sie nie przelewa nie pisz bajek, tak dobrze jak teraz to nigdy nie było. Przyznaj uczciwie ze market wygląda jak nowy , super stołówka, palarnia, normalne podejscie dyrekcji do załogi, podwyzki, mega-wigilia dla wszystkich. Mało?Kiedy było lepiej? nigdy . wiec nie pisz bzdur. teraz jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odleciał
@topielec 06.01.2017 21:08
a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się powoli przelewa

Nieszczęśliwy człowieku, zmień pracę a wszystko wróci do normy.

Xylometazolin

To nie chce nic pisać ale D***y nie urywa ta praca chyba.Zarobi bodajże też nie duże tak mi się wydaje. Może lepiej trzeba było składać na Doradce Klienta a nie na Logistyka. W sumie może ktoś wie ktora z tych prac lepsza :D Doradca czy Logistyk :P

ania

logisty rozkłada towar na połkach. Przywozi z magazynu i wykłada na półki to wszystko

Xylometazolin

Witam czy może ktoś mi powiedzieć jak wygląda Praca w OBI na stanowisku "Logistyka" nie mam bladego pojęcia co robi taki logistyk a mam możliwość się dostać na to stanowisko.

zenon

no klasa market rozkwitł!!!! jest super w porównaniu do okresu przed przebudową!!! załoga widać ze zmotywowana i w końcu usmięchnięta;) tak trzymać!!!

Pracuś
@zenon 13.12.2016 17:03
no klasa market rozkwitł!!!! jest super w porównaniu do okresu przed przebudową!!! załoga widać ze zmotywowana i w końcu usmięc...

Firma trzyma klasę, dba o warunki pracy. W takich warunkach chce się pracować. Maruderzy niech szukają dalej, wolne miejsca pracy zostaną dla innych chetnych

Kinga

da sie ? da sie;) normalna atmosfera, czysciutko, ludzkie traktowanie , normalne relacje i oby tak najdłużej. Szacun dla nowej dyrekcji!!!!

biały

te sprawy to już od dawna mają

Miś
@biały 16.11.2016 21:39
te sprawy to już od dawna mają

te dwie są nowiutkie i trzymane w tajemnicy

maja
@Miś 16.11.2016 21:47
te dwie są nowiutkie i trzymane w tajemnicy

do Misia nic sie nie bedzie działo bo to juz nikogo nie obchodzi. Bedą podwyzki, czas na normalną prace . Koniec z aferami itp. To juz nikogo juz nie obchodzi było minęło. w koncu jest normalnie, uczciwie.

Miś

... będzie się działo...dwie sprawy w sądzie !

Wiarygodny

... nikt nie wie co się w tym sklepie tak naprawdę dzieje... nikt nad tym nie panuje !! Jest gorzej niż było pół roku temu !

zadowolony
@Wiarygodny 16.11.2016 14:14
... nikt nie wie co się w tym sklepie tak naprawdę dzieje... nikt nad tym nie panuje !! Jest gorzej niż było pół roku temu !...

cieszmy się zmianami, bo jest super i będą podwyżki.......średniej krajowej

Januszek

A ja powiem tak żałuję że wcześniej nie nagrywałem kierownika DPT już by go dawno nie było

In

Bardzo ladne kasjerki

Józek Paleta

Praca dla osiołka , pensja wystarczająca na suchy chleb, brak możliwości awansu , podwyżka 100-200 zł brutto na rok, staż pracy- kogo to obchodzi. W skrócie nowa władza obiecuje złote góry dla mass A tak na prawdę cała ta firma to Była, Jest i Będzie jak jeden wielki SROoCZ. Nie polecam.

miki

Pracuję od dawna( 3 lata) i płaca mała( w porównaniu do konkurencji zarobki sprzedawcow ponizej 2 tys na łapke), premia 100 zł , obowiązkow bardzo duzo, praca ciężka fizycznie i psychicznie. Kadra taka sobie. Wymiana pracownikow duza. Atmosfera nijaka.Ogolnie ludzie sa przyjmowani do pracy z łapanki. 2- 3 weekendy w pracy. Ogólnie szału nie ma. Chcesz możesz przyjsc na pare miesiecy.

Grzesica

Pozdrawiam ekipę z przebudowy

Anna

Bardzo cieżka praca , pensja ciut wiecej niż minmalna krajowa, premia 100 zł raz na 3 miesiace,brak personelu, 3 weekendy w pracy. To opinia pracowników zaslyszana podczas robienia zakupów.

Potencjalny klient

Obi to uważa się za siódmy cud świata. D

2 grosze na szczęście ;)

Od razu chcę zaznaczyć głośno i wyraźnie, że bardzo podoba mi obsługa klienta na kasach. Dziewczyny nie dość, że są bardzo ładne to zawsze miłe i często uśmiechnięte nawet po wielu godzinach pracy a to trzeba doceniać. Zwłaszcza gdy wydając resztę mówią z uśmiechem na twarzy "a to dwa grosiki na szczęście". Odnośnie tematu to nie wiem jakie są warunki pracy w OBI Kielce ale faktycznie często można odczuć braki w personelu. Nie jest to bariera nie do przeskoczenia dla klienta bo większość rzeczy można znaleźć samemu wystarczy tylko odrobina chęci i umiejętność czytania ze zrozumieniem.

Klient

Jak dla mnie idioctwo. Do restauracji,holet i tego typu instytucji mozna wejść z psem. Jest gorąco więc jak klient chciałam wejść z pieskiem aby go nie zostawiać w samochodzie. Pieska usadzilam w koszyczku. Niestety OCHRONA powiedziała stanowczo Nie. W ten sposób stfaciliscie klienta. Miałam zamiar zakupić na wysoką sumę.....paaaa idiocie. A tyle mówi się o ochronie zwierząt. Poje ..... to.

gosia
@Klient 24.07.2016 18:52
Jak dla mnie idioctwo. Do restauracji,holet i tego typu instytucji mozna wejść z psem. Jest gorąco więc jak klient chciałam wej...

bez przesady nie wszedzie da sie wejsc z psem- bez przesady!!!!!!!! mialam kupic na wysoką sumę ;)hmmm nie ty przyjdzie inny. Ptarząc na te tlumy przy kasach jest wiecej niz pewne. najgorsze dla minie jako klientki jest coraz mniejsza liczba sprzedawców, jest jeden na całym dziale(płytki). to juz nie te czasy nie ta epoka !!!!! Może czas zwiększyć liczbę sprzedawców? może zaproponować wieksze wynagrodzenie- jak chętnych brak?

Polo

Czy na ogrodzie podstępna żmija nadal kąsa, czy sztywna cobra nadal hipnotyzuje podatnych na fałsz?

TWWZ2.0
@Polo 27.06.2016 18:37
Czy na ogrodzie podstępna żmija nadal kąsa, czy sztywna cobra nadal hipnotyzuje podatnych na fałsz?

Chciałem ogłosić że kierowniczka Ogrodu została wreszcie zwolniona we wtorek przez Regionalnego! Nareszcie sprawiedliwości stało się zadość! Super! Acha a tydzień wcześniej główny dyrektor jej obrońca też poleciał !

Dubeltówka
@TWWZ2.0 29.06.2016 19:37
Chciałem ogłosić że kierowniczka Ogrodu została wreszcie zwolniona we wtorek przez Regionalnego! Nareszcie sprawiedliwości st...

Chyba nie znajdzie się nikt kto by żałował tego duetu.

Zostaw opinię o OBI - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI