Impel Business Solutions

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 68 ocen.

Impel Business Solutions
3 68 6 1

Opinie o Impel Business Solutions

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Miron

Do pracy idzie się po to żeby pracować. Niestety z wydajnością w pracy jesteśmy generalnie na bakier!

rozcarowana
@Miron 20.09.2018 11:13

Miron, w którym dziale pracujesz? Dostaniesz medal za reakcję na mój wpis w ciągu 2 minut.

rozczarowana

Pracowałam. Nie polecam. Pensja raczej kiepska za to roboty dla dwóch lub trzech. Jak przy taśmie produkcyjnej tylko oprócz rąk pracować musisz głową. Jak coś się nie zgadza to twoja wina boś przyjęła dokument. Jak znajdziesz błąd kierowniczki to ona taka zapracowana, takie ilości dokumentów przerabia no jej mogło się zdarzyć ale jak ty coś przegapisz, to ty przecież jesteś specjalistą i nie masz prawa niczego przeoczyć. Po 8 godzinach można było w domu już tylko pójść spać z wyczerpania. W pracy bez szans żeby przeczytać jakieś branżowe aktualizacje. Odradzam.

Administrator

Powiedzcie co się dzieje teraz w Impel Business Solutions? Jak się tam teraz pracuje? Warto tam starać się o posadę?

KubaGuzik

Impel traci wszystko co się da.Nie dba o pracowników na obiektach.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Impel Business Solutions? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

Ania

Czytając ostatnie opinie (same pochlebne) odnoszę wrażenie że to dzieło pionu personalnego czy innej komorki, która próbuje ratować nieciekawy wizerunek spółki. Wystarczy pogadać z ludzmi w open space aby przekonać się, że nijak mają się one do rzeczywistości.

struś
@Ania 22.02.2018 13:09

bo to prawda - jakaś wynajęta pewnie firma robi całą robote i pilnuje aby nie pisać prawdy

anon

Firma w rekrutacjach preferuje kobiety.

Gość
@anon 02.02.2018 09:35

No i dobrze ! Przecież do Działu Kadr i Płac nie zatrudniają chłopów ! Kobiety są mądrzejsze !

marcia

przeszłam z konkurencyjnej firmy kilka miesięcy temu i widzę ze to był bardzo dobry wybór. Zupełnie inaczej traktują tutaj pracownika - zdecydowanie lepiej. Ludzie sympatyczni, chętni do pomocy, ja jestem zadowolona i nie żałuję

???
@marcia 28.01.2018 14:42

Na jakim stanowisku pracujesz ?

BOLEK
@marcia 28.01.2018 14:42

Jakoś w to nie wierzę. Uwierzę prędzej, że to autoreklama samej firmy

JXR542
@BOLEK 28.01.2018 15:18

bo jak już ktoś powie coś dobrego to musi być od razu "autoreklama" ehh.. polska mentalność

przyszły pracownik

A co powiecie na temat działu zarządzania dokumentacją? Chodzi mi o pracowników, atmosferę, czy faktycznie bardzo dużo pracy?

magdalenka
@przyszły pracownik 26.01.2018 13:34

wiesz no pracy jest sporo - jak wszędzie, ale szybko idzie się przyzwyczaić. Nie jest to zbyt skomplikowana robota, tylko trzeba załapać o co w tym wszystkim chodzi :)

przyszły pracownik
@magdalenka 27.01.2018 13:42

@magdalenka dzięki wielkie za info, jestem spokojniejsza, a jak atmosfera i zespół jak? średnia wiekowa 30 max czy więcej?

magdalenka
@przyszły pracownik 27.01.2018 21:13

trudno dokładnie sprecyzować, znajdziesz i osoby przed 30 i takie po 40 też :) ale ogólnie naprawdę jest spoko, bardzo sympatyczni ludzie

Gość
@magdalenka 28.01.2018 14:37

I po 30stce też są :)

magdalenka
@Gość 28.01.2018 15:16

no tak, o to mi chodziło :) dosyć duże zróżnicowanie

amigo

właśnie się zastanawiałem nad stażem w impelu, słyszałem sporo dobrych opini. Rozumiem, że polecasz?

ewka
@amigo 27.01.2018 13:34

staż to naprawdę fajna opcja, polecam próbować

edzia

bardzo cieszy mnie ta opinia, bo sama niedługo zaczynam w impelu staż i trochę się stresuje jak to będzie

edzia
@edzia 27.01.2018 13:38

@dariusz

Gość

Tam kiedyś pracowała taka fajna dziewczyna brunetka , bardzo szczupła , co się z nią stało ?

Były Pracownik

Impel Business Solutions oddział Łódź to prężnie rozwijająca się firma. Jeżeli chodzi o zarobki to jak na taką firmę bez rewelacji,zlecenie lekko ponad najniższą krajową, umowa o prace 2400-2600(brutto). Z umową rożnie bywa, digitalizacja to tylko zlecenie, archiwum umowa o prace, ale nie zawsze. Godziny pracy digitalizacja (6-14,14-22 lub 8-16), archiwum 8-16. Atmosfera w pracy bardzo dobra. Praca bez możliwości rozwoju, bez dodatkowych szkoleń, bez dotykowych benefitów, bez premii i podwyżek.

Gość
@Były Pracownik 20.01.2018 13:16

Jełopie, temat dotyczy Wrocławia a nie Łodzi ! Czytaj ze zrozumieniem !

Iloon

Mocna firma i perspektywiczna. Praca ciekawa i rozwojowa. polecam

LOKO
@Iloon 11.01.2018 21:26

Nic wam to nie da , że będziecie pisać pozytywne opinie, przecież każdy kto ma trochę oleju w głowie ni uwierzy w te farmazony :)

michał

w Impel pracuję już jakiś czas. duża firma, pewny pracodawca. zacząłem od stażu i już udało się zostać. zarobki na dobrym poziomie, na pewno można zdobyć też dużo doświadczenia.

Hahaha
@michał 10.01.2018 16:44

Skąd tylu chłopów wzięło się nagle w firmie? Pracują tam prawie same kobiety, a z tego co mi wiadomo, jest tam tylu facetów ,że można policzyć na palcach jednej ręki. To ciekawe, bo znam doskonale imiona chłopów tam pracujących więc niech po raz kolejny firma się nie ośmiesza bo te opinie piszą kobiety ! Mam na to dowód!

Tedi

Totalny brak organizacji i nieodpowiedni osoby na stanowiskach. Nie rozumiem dlaczego nie napiszecie prawdy, że większość jest zatrudnionych na umowy zlecenia a płaca to najniższa krajowa. Przecież to co wypisują tu osoby o super zarobkach to jest jedna wielka bujda. Nikt tam kokosów nie zarobi, najniższa krajowa to norma w Impelu.

olik
@Tedi 07.01.2018 20:54

bez przesady. przecież każdy wie co ma w umowie, zresztą wielu w tej branży chce pracować na zlecenie, bo idzie zrobić więcej godzin i więcej zarobić. mi odpowiada. kasę zarabiam, jestem zadowolony, Impel chwale

Tedi
@olik 08.01.2018 15:46

Szanowna Firmo, Proszę zaprzestać robić ludzi w bambuko i pisać cały czas te same ,śmieszne a zarazem żenujące komentarze na temat zarobków. Nawet jeśli zrobi się 200 godzin to wyjdzie niecałe 2000zł netto, podkreślam - przy wyrobieniu 200u godzin. Kpina i tyle w temacie. Pragnę jeszcze dodać, że praca na umowę zlecenie jest niedopuszczalna w przypadku gdy jest wykonywana wm miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę oraz pod jego nadzorem, to nosi znamiona umowy o pracę a Państwowa Inspekcja Pracy ma prawo nałożyć karę. Czy Państwa firma nie została jeszcze przypadkiem zgłoszona do PIP ?

Oli
@olik 08.01.2018 15:46

Wielu w te branży chce pracować na zlecenie? Czyli wiele osób w branży jakim są kadry i płace to chce pracować na zlecenie bo po co im umowa o pracę? Nie bądź śmieszny

Natalia

@miki, wychodzi na to, że masz dobre zdanie o Impel Business Solutions jako pracodawcy. Jakie atuty Twoim zdaniem posiada ta firma, które powodują, że dobrze się w niej pracuje? Czy pracodawca zapewniał Ci pakiet socjalny i jakieś benefity?

miki

Powiem tak: pracowało mi się ok, pensja ok, atmosfera ok. Generalnie po prostu ok firma

pytajnik
@miki 13.10.2017 13:59

Dlaczego odeszłaś ?

miki
@pytajnik 13.10.2017 17:10

z powodów rodzinnych, musiałam przeprowadzić się na drugi koniec kraju :) gdyby nie to to pewnie pracowałabym do dzisiaj

fela

Zarobki zgodne z tym co się ustaliło, a kasa zawsze na czas na kocie. Praca też spoko bo w fajnym zespole

maciek
@fela 10.11.2017 21:41

właśnie fajne jest to, że to co się ustaliło na początku tak jest - żadnych oszustw czy wyzyskiwania

Natalia

@dezol, czy umowa o pracę to, Twoim zdaniem, standard w Impel Business Solutions? Czy występują jeszcze inne formy zatrudnienia? Jak pracowało Ci się w tej firmie?

Natalia

Na stronie internetowej Impel Business Solutions znajduje się wiele ofert pracy w różnych obszarach firmy w różnych polskich oddziałach. Aktualnie poszukiwany jest konsultant podatkowy do wrocławskiego oddziału. Osoba na tym stanowisku musi mieć co najmniej trzyletnie doświadczenie w doradztwie podatkowym. Firma swojemu pracownikowi zapewnia możliwość rozwoju zawodowego i udział w szkoleniach zawodowych i językowych. Nie ma informacji natomiast o umowie. Czy ktoś z Was wie, w oparciu o jaką umowę pracownik rozpoczyna współpracę z Impel Business Solutions?

dezol
@Natalia 21.12.2017 16:48

ja miałem o pracę

kalina

Więcej obiektywizmu w niektórych komentarzach; Impel daje spore szanse na zadowolenie, pracę dzisiaj trzeba szanować.

pumpi
@kalina 13.12.2017 12:15

Tylko trzeba faktycznie pracować, a nie udawać

Groteska

Weźcie już przestańcie robić z siebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nagle wszyscy zaczęli słodzić impelowi jak niby tam super się pracuje! Ktoś kto ma trochę oleju w głowie nie uwierzy w te superlatywy pisane przez firmę!

Aurora
@Groteska 10.10.2017 16:30

Trochę to dziwne, że wszyscy tacy szczęśliwi i zadowoleni. A jak wyglada to naprawdę? Niech na to pytanie właściwe osoby odpowiedzą sobie same.

waldek

Nie ma tak żeby wszystko wszystkim pasowało, ale jak komuś zależy na pracy to ustawia się do swoich obowiązków z odrobiną chocby pokory, bo nie jest pępkiem świata. Impel ma dobre notowania jeśli chodzi o stabilnosć finansową i jest wypłacalny.

paper
@waldek 10.12.2017 13:12

Zgadzam się z Tobą

tete

Dopiero zaczynam prace tu, ale póki co jest spoko. Dużo roboty, ale spoko

ignacy
@tete 07.11.2017 17:44

nie zniechęcaj się, z czasem będzie trochę łatwiej, oswoisz się z otoczeniem i przyzwyczaisz do obowiązków

michał
@ignacy 30.11.2017 22:49

zgadzam się z @ignacy na początku tez wszystko ledwo ogarniałem, ale z czasem jest duuzo latwiej i teraz większość rzeczy robi się już automatycznie :)

Juszek

Najgorsza firma z jaką miałem styczność! Brak profesjonalizmu, organizacji w firmie i chora atmosfera , którą tworzą wredne babska bo ta firma to przecież babiniec. Tam tylko lesby mogą pracować.

tobiasz
@Juszek 28.10.2017 20:36

osobliwa opinia, az dziwi fakt, że kąsa się rękę która karmi lub wiesza tzw.psy; oj nieładna praktyka. Trochę szacunku do pracy.

irmina
@Juszek 28.10.2017 20:36

Argument poniżej pasa; takie pozamerytoryczne pyskówki obrażające pracowników Impela trącą brakiem elementarnej kultury. Wypadałoby jakieś magiczne przepraszam.

tomek
@Juszek 28.10.2017 20:36

no bardzo niski poziom wypowiedzi, nie da się ukryć...

adam

Fajny dynamiczny zespół pełen energii. Przełożeni też spoko. Choćby z tego powodu warto

Natalia

Jeżeli jesteście zainteresowani pracą w Impel Business Solutions i zastanawiacie się nad tym jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, to na tej stronie w zakładce rozmowy kwalifikacyjne, możecie zapoznać się z przebiegiem kilku z nich. Zachęcam również, osoby aktualnie zatrudnione w tej firmie o podzielenie się informacjami na temat procesu rekrutacyjnego. Z ilu etapów się składał?

Miro

Fajna firma, fajni ludzie, dobre pieniądze, dobra umowa polecam!

Natalia

Na stronie Impel Business Solutions znajduje się wiele ofert pracy na stanowiska w różnych obszarach działalności firmy, np. na stanowisko specjalisty ds. obsługi klienta. Pozostałe znajdziecie tutaj: http://www.impel.pl/praca.php Pracodawca oferuje przystępinie do programu Multisport i opiekę medyczną. Jak natomiast wygląda kwestia awansu wewnątrz struktur firmy i szkoleń? Zachęcam do pozostawiania opinii osoby, które aktualnie pracują w Impel Business Solutions

ignacy
@Natalia 13.11.2017 21:30

w impelu właśnie fajne jest to, że mają dużo ofert, jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie

Zostaw opinię o Impel Business Solutions - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Business Solutions