Impel Business Solutions

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 67 ocen.

Impel Business Solutions
3 67

Opinie o Impel Business Solutions

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Business Solutions

Administrator

Powiedzcie co się dzieje teraz w Impel Business Solutions? Jak się tam teraz pracuje? Warto tam starać się o posadę?

   
KubaGuzik

Impel traci wszystko co się da.Nie dba o pracowników na obiektach.

   
Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Impel Business Solutions? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

   
Ania

Czytając ostatnie opinie (same pochlebne) odnoszę wrażenie że to dzieło pionu personalnego czy innej komorki, która próbuje ratować nieciekawy wizerunek spółki. Wystarczy pogadać z ludzmi w open space aby przekonać się, że nijak mają się one do rzeczywistości.

   
struś
@Ania 22.02.2018 13:09

bo to prawda - jakaś wynajęta pewnie firma robi całą robote i pilnuje aby nie pisać prawdy

   
anon

Firma w rekrutacjach preferuje kobiety.

   
Gość
@anon 02.02.2018 09:35

No i dobrze ! Przecież do Działu Kadr i Płac nie zatrudniają chłopów ! Kobiety są mądrzejsze !

   
marcia

przeszłam z konkurencyjnej firmy kilka miesięcy temu i widzę ze to był bardzo dobry wybór. Zupełnie inaczej traktują tutaj pracownika - zdecydowanie lepiej. Ludzie sympatyczni, chętni do pomocy, ja jestem zadowolona i nie żałuję

   
JXR542
@BOLEK 28.01.2018 15:18

bo jak już ktoś powie coś dobrego to musi być od razu "autoreklama" ehh.. polska mentalność

   
przyszły pracownik

A co powiecie na temat działu zarządzania dokumentacją? Chodzi mi o pracowników, atmosferę, czy faktycznie bardzo dużo pracy?

   
magdalenka
@Gość 28.01.2018 15:16

no tak, o to mi chodziło :) dosyć duże zróżnicowanie

   
amigo

właśnie się zastanawiałem nad stażem w impelu, słyszałem sporo dobrych opini. Rozumiem, że polecasz?

   
ewka
@amigo 27.01.2018 13:34

staż to naprawdę fajna opcja, polecam próbować

   
edzia

bardzo cieszy mnie ta opinia, bo sama niedługo zaczynam w impelu staż i trochę się stresuje jak to będzie

   
edzia
@edzia 27.01.2018 13:38

@dariusz

   
Gość

Tam kiedyś pracowała taka fajna dziewczyna brunetka , bardzo szczupła , co się z nią stało ?

   
Były Pracownik

Impel Business Solutions oddział Łódź to prężnie rozwijająca się firma. Jeżeli chodzi o zarobki to jak na taką firmę bez rewelacji,zlecenie lekko ponad najniższą krajową, umowa o prace 2400-2600(brutto). Z umową rożnie bywa, digitalizacja to tylko zlecenie, archiwum umowa o prace, ale nie zawsze. Godziny pracy digitalizacja (6-14,14-22 lub 8-16), archiwum 8-16. Atmosfera w pracy bardzo dobra. Praca bez możliwości rozwoju, bez dodatkowych szkoleń, bez dotykowych benefitów, bez premii i podwyżek.

   
Gość
@Były Pracownik 20.01.2018 13:16

Jełopie, temat dotyczy Wrocławia a nie Łodzi ! Czytaj ze zrozumieniem !

   
Iloon

Mocna firma i perspektywiczna. Praca ciekawa i rozwojowa. polecam

   
LOKO
@Iloon 11.01.2018 21:26

Nic wam to nie da , że będziecie pisać pozytywne opinie, przecież każdy kto ma trochę oleju w głowie ni uwierzy w te farmazony :)

   
michał

w Impel pracuję już jakiś czas. duża firma, pewny pracodawca. zacząłem od stażu i już udało się zostać. zarobki na dobrym poziomie, na pewno można zdobyć też dużo doświadczenia.

   
Hahaha
@michał 10.01.2018 16:44

Skąd tylu chłopów wzięło się nagle w firmie? Pracują tam prawie same kobiety, a z tego co mi wiadomo, jest tam tylu facetów ,że można policzyć na palcach jednej ręki. To ciekawe, bo znam doskonale imiona chłopów tam pracujących więc niech po raz kolejny firma się nie ośmiesza bo te opinie piszą kobiety ! Mam na to dowód!

   
Tedi

Totalny brak organizacji i nieodpowiedni osoby na stanowiskach. Nie rozumiem dlaczego nie napiszecie prawdy, że większość jest zatrudnionych na umowy zlecenia a płaca to najniższa krajowa. Przecież to co wypisują tu osoby o super zarobkach to jest jedna wielka bujda. Nikt tam kokosów nie zarobi, najniższa krajowa to norma w Impelu.

   
Oli
@olik 08.01.2018 15:46

Wielu w te branży chce pracować na zlecenie? Czyli wiele osób w branży jakim są kadry i płace to chce pracować na zlecenie bo po co im umowa o pracę? Nie bądź śmieszny

   
Natalia

@miki, wychodzi na to, że masz dobre zdanie o Impel Business Solutions jako pracodawcy. Jakie atuty Twoim zdaniem posiada ta firma, które powodują, że dobrze się w niej pracuje? Czy pracodawca zapewniał Ci pakiet socjalny i jakieś benefity?

   
miki

Powiem tak: pracowało mi się ok, pensja ok, atmosfera ok. Generalnie po prostu ok firma

   
miki
@pytajnik 13.10.2017 17:10

z powodów rodzinnych, musiałam przeprowadzić się na drugi koniec kraju :) gdyby nie to to pewnie pracowałabym do dzisiaj

   
fela

Zarobki zgodne z tym co się ustaliło, a kasa zawsze na czas na kocie. Praca też spoko bo w fajnym zespole

   
maciek
@fela 10.11.2017 21:41

właśnie fajne jest to, że to co się ustaliło na początku tak jest - żadnych oszustw czy wyzyskiwania

   
Natalia

@dezol, czy umowa o pracę to, Twoim zdaniem, standard w Impel Business Solutions? Czy występują jeszcze inne formy zatrudnienia? Jak pracowało Ci się w tej firmie?

   
Natalia

Na stronie internetowej Impel Business Solutions znajduje się wiele ofert pracy w różnych obszarach firmy w różnych polskich oddziałach. Aktualnie poszukiwany jest konsultant podatkowy do wrocławskiego oddziału. Osoba na tym stanowisku musi mieć co najmniej trzyletnie doświadczenie w doradztwie podatkowym. Firma swojemu pracownikowi zapewnia możliwość rozwoju zawodowego i udział w szkoleniach zawodowych i językowych. Nie ma informacji natomiast o umowie. Czy ktoś z Was wie, w oparciu o jaką umowę pracownik rozpoczyna współpracę z Impel Business Solutions?

   
dezol
@Natalia 21.12.2017 16:48

ja miałem o pracę

   
kalina

Więcej obiektywizmu w niektórych komentarzach; Impel daje spore szanse na zadowolenie, pracę dzisiaj trzeba szanować.

   
pumpi
@kalina 13.12.2017 12:15

Tylko trzeba faktycznie pracować, a nie udawać

   
Groteska

Weźcie już przestańcie robić z siebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nagle wszyscy zaczęli słodzić impelowi jak niby tam super się pracuje! Ktoś kto ma trochę oleju w głowie nie uwierzy w te superlatywy pisane przez firmę!

   
Aurora
@Groteska 10.10.2017 16:30

Trochę to dziwne, że wszyscy tacy szczęśliwi i zadowoleni. A jak wyglada to naprawdę? Niech na to pytanie właściwe osoby odpowiedzą sobie same.

   
waldek

Nie ma tak żeby wszystko wszystkim pasowało, ale jak komuś zależy na pracy to ustawia się do swoich obowiązków z odrobiną chocby pokory, bo nie jest pępkiem świata. Impel ma dobre notowania jeśli chodzi o stabilnosć finansową i jest wypłacalny.

   
paper
@waldek 10.12.2017 13:12

Zgadzam się z Tobą

   
tete

Dopiero zaczynam prace tu, ale póki co jest spoko. Dużo roboty, ale spoko

   
michał
@ignacy 30.11.2017 22:49

zgadzam się z @ignacy na początku tez wszystko ledwo ogarniałem, ale z czasem jest duuzo latwiej i teraz większość rzeczy robi się już automatycznie :)

   
Juszek

Najgorsza firma z jaką miałem styczność! Brak profesjonalizmu, organizacji w firmie i chora atmosfera , którą tworzą wredne babska bo ta firma to przecież babiniec. Tam tylko lesby mogą pracować.

   
tomek
@Juszek 28.10.2017 20:36

no bardzo niski poziom wypowiedzi, nie da się ukryć...

   
adam

Fajny dynamiczny zespół pełen energii. Przełożeni też spoko. Choćby z tego powodu warto

   
Natalia

Jeżeli jesteście zainteresowani pracą w Impel Business Solutions i zastanawiacie się nad tym jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna, to na tej stronie w zakładce rozmowy kwalifikacyjne, możecie zapoznać się z przebiegiem kilku z nich. Zachęcam również, osoby aktualnie zatrudnione w tej firmie o podzielenie się informacjami na temat procesu rekrutacyjnego. Z ilu etapów się składał?

   
Miro

Fajna firma, fajni ludzie, dobre pieniądze, dobra umowa polecam!

   
Natalia

Na stronie Impel Business Solutions znajduje się wiele ofert pracy na stanowiska w różnych obszarach działalności firmy, np. na stanowisko specjalisty ds. obsługi klienta. Pozostałe znajdziecie tutaj: http://www.impel.pl/praca.php Pracodawca oferuje przystępinie do programu Multisport i opiekę medyczną. Jak natomiast wygląda kwestia awansu wewnątrz struktur firmy i szkoleń? Zachęcam do pozostawiania opinii osoby, które aktualnie pracują w Impel Business Solutions

   
ignacy
@Natalia 13.11.2017 21:30

w impelu właśnie fajne jest to, że mają dużo ofert, jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie

   
omar

Praca jest stabilna i kasa na ok. Nie ma obijania się, ale ja nie narzekam.

   
eliza
@fifi 22.11.2017 18:09

wszystko zalezy jaka kwota kogo satysfakcjonuje

   
heniek

Sami wybieramy sobie pracodawce, jesli spełniamy wymagane kryteria to nie ma obaw o reszte, polecono mi Impel w kregu znajomych i jestem tu juz kilka lat; wiadomo pracowitosc w cenie więc ze strony firmy jest docenienie w dniu wypłaty.

   
witek
@heniek 23.11.2017 16:36

jak dla mnie takie polecanie przez znajomych to najlepsza droga informacji, najpredzej dowiesz sie jak jest naprawde. dobrze ze ich posluchales :)

   

Zostaw opinię o Impel Business Solutions - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Business Solutions