DC-SYSTEM sp.zoo

Warszawa

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 240 ocen.

Opinie o DC-SYSTEM sp.zoo

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DC-SYSTEM sp.zoo

Jola

Największy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Warszawa. Oszukują i kręcą na wynagrodzeniu. Urywają sobie z wynagrodzenia za używanie ich sprzętu!!!! Machlojki niesamowite odchodzą. Poza tym mobbing i terror w firmie.

John RAMBO

Witam wszystkie opinie o DC to prawda ale najlepsza jest pani E.S. nazywana LEGENDA ktora jest kierownikiem na MOKOTOWIE .1) Zamawiany towar na budynki zabiera pewnie do domu czyli garazu jak i do sklepu ktory prowadzi jej znajomy z podobnymi artyk. . 2)zarobione pieniadze na dodatkowych pracach daje w kopertach i sama rozwaza ile komu dac ile komu zabrac a ile sobie czyli PRZEKLADA. 3) Zatrudnia wirtualne osoby a pieniadze ktore oni niby zarabiaja przesyla do znajomych na konto i wiadomo co pozniej . itp duzo wiecej jest takich historii. Mysle ze jest najlepiej zarabiajacym kierownikiem w tej firmie

RUDA

BRAWO.... Dyrektora Roberta Ratyñskiego wywalono z DC System nareszcie się doczekał. PS; Czekamy na następny ruch ze strony dc system bo Ratyński jest nie jednym który powinien opuścić naszą firmę!

Terenia
@RUDA 02.01.2017, 15:22
BRAWO.... Dyrektora Roberta Ratyñskiego wywalono z DC System nareszcie się doczekał. PS; Czekamy na następny ruch ze strony...

Poobsadzał stanowiska w firmie swoimi znajomymi ciężko będzie pozbyć się tej całej "kliki" bo jest ich za dużo a poza tym część siedzi w impelu więc dc system jest pod władzą impela. Musiał komuś zajść ze znajomków nieźle za skórę że się go pozbyli, inaczej ciągle by siedział w firmie i łamał prawo!

było nie warto

Od początku milo było się przyjąć do tej firmy poznać fajnych ludzi z o toczenia i tych z rządu i dogodne zarobki ale było coraz gorzej robić za kogoś który brał kasę za to a osoba robiła za free robienie z człowieka debila obrażanie go w miejscu pracy przy pracownikach mobbing i traktowanie pracownika w pracy jak ostatniego smiecia Sejm RP Dc-system

Terenia
@było nie warto 28.12.2016, 18:30
Od początku milo było się przyjąć do tej firmy poznać fajnych ludzi z o toczenia i tych z rządu i dogodne zarobki ale było cor...

Dobrze że istnieją takie strony jak ta bo można powiedzieć swobodnie co myśli się o firmie. Bo była też w miarę dobra strona gowork ale ostatnio sprzedała się firmie dc system i cenzuruje wypowiedzi, z tego co się dowiedziałam to firma próbuje się wybielić na rynku bo wiele firm które chcą skorzystać z branży utrzymania czystości jak usłyszy dc system albo impel od razy nie chcę mieć z nimi do czynienia z powodu bardzo drastycznych opinni. Poza tym są strony na YouTube, Facebooku i tu które nie sprzedały się jeszcze wyżej wymienionej firmie. Ta firma straszy swoich pracowników, stosuje terror i mobbing i jest bezkarna bo ma poparcie niektórych polityków i potrafi nieźle wypchane koperty wręczać aby czasem niektórym sprawą łeb ukręcić. Przetargi ustawiane i płacenie odpowiednim ludziom aby oni wygrali przetarg. Ta firma jest nieuczciwa w względem ludzi których zatrudnia a ostatnio okresie mają problemy z pracownikami do takiego stopnia że zaczęli zatrudniać obywateli ze wschodu i dają im nawet kwaterunki. Na 60metrach kwadratowych mieszka 12osób, skąd wiem a bo ostatnio odwoziłam takiego pracownika który pracował 48godzin bez przerwy i łaskaw kierowniczka pozwoliła aby miał w końcu weekend wolny. Gdy odwiozłam go do domu zobaczyłam w jakich warunkach mieszka 12osób na kupie na koszt dc system w wynajętym pomieszczeniu przez nich. A co niektórzy pracownicy na stołkach wyżej postawieni dostają dotację na wynajęcia apartamentu dla pracownika biurowego aby miał blisko do biura. Porażka i tragedia ale mam nadzieje że w końcu uda się im udowodnić nieprawidłowości w firmie a odpowiednie urzędy wezmą się w końcu za nich i ich machlojki.

xd
użytkownik zarejestrowany

W sumie to się cieszę, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków, co znacznie urozmaica zatrudnieneie.

Anonim z DC SYSTEM

Chyba w cuda wierzycie że wasze wypowiedzi coś zmieni. A poza tym ZUS i Urząd skarbowy co znajdzie? Figę z makiem! Oni przed kontrolą będą mieli już gotowe papiery dla kontroli bo będą wiedzieć o nich przed wizytą, bo prawo jest takie że muszą ich informować wszystkie urzędy przed kontrolą, takie prawo w Polsce! Poza tym oni są zawsze przygotowani na takie kontrole z góry i nic kompletnie u nich nie znajdą na-pewno.

Tomek

Wpisy są już cenzurowane na całości przez firmę a nie administratora strony , skąd wiem bo sama słyszałam jak osoba odpowiedzialna na samej górze mówiła że trzeba wybielić firmę w necie bo źle się dzieje już na całości. Ten wpis pewnie też góra ze dwa dni będzie i zostanie usunięty ze strony. Uwaga nasze telefony służbowe i również nasze meile służbowe są kontrolowane już w całości.

obserwator z firmy

Dc system kupiło już administratora strony i umieszcza tylko wypowiedzi nie naruszające opinii firmy.

AN

W Wielkiej Brytanii w tej chwili mieszka i pracuje ok. 600 tys. Polaków. Coraz częściej do pracy na Wyspach wyjeżdżają specjaliści w swojej dziedzinie. Przybywa także przedsiębiorców, którzy wybierają Wielką Brytanię na lokalizację swojej firmy i wchodzą na ten rynek ze swoimi produktami lub usługami. Od lat Wielka Brytania jest najpopularniejszym kierunkiem emigracji. Blisko trzy czwarte polskich imigrantów w Wielkiej Brytanii dobrze się tam czuje i zamierza zostać na stałe - to wynik przeprowadzonego na początku tego roku sondażu ośrodka Ipsos, firmy marketingowej Polarity UK oraz Polish City Club - informuje serwis bankier.pl. W Wielkiej Brytanii już działa ok. 40 tys. firm założonych przez Polaków. Nasi rodacy należą do czołówki najbardziej przedsiębiorczych narodowości wśród imigrantów. Do prowadzenia i rozwijanie działalności na wyspach zachęcają ich warunki. W Wielkiej Brytanii wystarczy 6 dni, by założyć firmę (w Polsce - 30), a całą procedurę można wykonać online. Coraz więcej polskich firm jest zainteresowanych ekspansją zagraniczną, a w Wielkiej Brytanii - podobnie jak w innych europejskich krajach - jest wielu polskich profesjonalistów, którzy mają wiedzę i doświadczenie potrzebne tym przedsiębiorstwom —powiedział agencji Newseria Aneta Buchert, dyrektor ds. relacji biznesowych Polish City Club - organizacji skupiającej polskich profesjonalistów w Wielkiej Brytanii, głównie pracowników branży finansowej z City, oraz prawników, przedsiębiorców czy przedstawicieli wolnych zawodów. W krajach europejskich pracuje coraz więcej polskich profesjonalistów, którzy mają coraz bogatsze doświadczenie w różnych dziedzinach: korporacjach, bankach, firmach prawniczych. Jest też coraz więcej osób, które zakładają tu swoje biznesy i mogą być partnerami dla polskich firm. Duży potencjał drzemie w coraz większej grupie polskich studentów —tłumaczy Aneta Buchert. Pomysłów na zatrzymanie profesjonalistów w kraju niestety wciąż nie ma. ann.bankier.pl/newseria.pl

Edyta

Z powazaniem,ale kierowniczka Agnieszka Kosciesza to ,chyba najgorsze co moze byc.Pracujac z nia na obiekcie mozna nietylko wykonczyc sie psychicznie ,ale i finansowo .Czlowiek jest tylko człowiekiem,tylko jezeli pani A K uwaza,ze dobre i pare zlotych zabrac z pensji dla kilku osob to juz ma dla siebie i daje ludziom lewe rachunki do podpisania na nazwiska z własnej rodziny.Ludzi traktuje gorzej niz smieci,ktore wyrzucamy do kontenerow.Popieram tych ,ktorzy opisuja cala prawde,a ci ktorzy nie narzekaja to musza byc dobrze oplaceni.Pracowalam pare lat i dobrze wiem co sie dzieje w tej firmie.Jest mobbing,zastraszanie iwykorzystywanie,

Kasia

Nowa odsłona miernej firmy. Nawet opinii nie chce mi się pisać - trauma - jeden dzień pracy razem z Ukraińcami dał mi do myślenia, oni za 5 zł robią, to dla nich "Ameryka" ja nie muszę!!!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Alicja

Opłaca mnie dc system od 12 lat. I widzę co się dzieje, ale nie długo nie będę patrzeć na to jak się traktuje tu ludzi bo odchodzę na zasłużoną emeryturę i będzie mnie w tedy opłacać państwo! A wracając to powiem jeszcze jak wiesz kogo bronisz to wiesz jak ona dorabia też na lewo oczywiście jak tak ją bronisz a może też masz w tym udział? Przez przypadek widziałam jak część wyposażenia przeznaczonego na obiekty znika a potem pojawia się na targowisku i w sklepach, kiedyś to zgłaszałam ale Robert R. powiedział że tym się zajmie i zajął się, zamiótł wszystko pod dywan,Super co? Tak właśnie jest i nie tylko ja o tym wiem ale i inni którzy mówią że nic się nie poradzi na to bo ręka rękę myje i lepiej nie poruszać tego tematu.

Alicja

Tak super jest.... A tak poważnie to żenada pracuje i widzę jak się dzieje dobrze, od lat tak nie było źle. Awanse po znajomości a obgadywanie ludzi za plecami to teraz norma w firmie, dziwnym trafem osoba która dostaje naganę z wpisem do akt a potem nagle awansuje na wyże stanowisko! I zaczyna gadać bzdety na byłych przełożonych jacy byli niedobrzy. Czy to normalne w tej firmie? Od wielu lat nie było takiego kumoterstwa jak teraz w firmie dc system jest.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Dobry człowiek

Burdel w tej firmie i tyle w temacie A w szczególniści nowa Pani koordynator z ulicy

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Kasia

Ale bzdety okropne aż niedobrze się robi. Wszystko nie tak i na odwrót. Nie polecam pracy u nich.

Niktznany

Ja uważam że przydało by się zrobić porządek bo koordynatorzy są gorsi niż mogło się wydawać. może trzeba walczyć z nimi tylko i wyłącznie sądownie

Rexi

Nie warto pracować tej firmy dc system . Poprostu w pracy jest bardzo ciezko. Tak jak hitler w komuniści w pracy. Ja uważam że w pracy ocena najniższej nawet od 0. W warszawie jest najgorzej nawet szkoły SWPS (Szkoła Wyższa Psychologia Społeczna ).Szkoła musi codziennie na blysk jak hodelu.

Zeus
@Rexi 30.01.2016, 12:29
Nie warto pracować tej firmy dc system . Poprostu w pracy jest bardzo ciezko. Tak jak hitler w komuniści w pracy. Ja uważam że...

Wiem ale ja widzę jak wy pracujecie to są okropne wy cierpienia ile zarabiają w szkołach swps co miesiąc. Czy wy do ręki 3000zl

Jeszcze bardziej normalny niż normalny!

Właśnie widać jak nas tu traktują, mój przedmówca grzeje stołek i dobrze mu mówić takie rzeczy jak nie musi żebrać o wynagrodzenie od przełożonego. Jestem za tym aby zamknąć tą stronę bo jest stronnicza!

Normalny

Jesteś malkonetem Nikt Ci nie każe pracować w tej firmie. Znajdź lepszą i pracuj. Jesteś wolnym człowiekiem rób tak by było Ci dobrze. Narzekanie nie zarobisz na życie. To jest wolny kraj robisz gdzie chcesz i co chcesz. Myślę że Ty i do miotly się nie nadajesz!!!!!!!!!!!!!☺

ANONYMOUS

Oświadczamy że jeśli w dalszym ciągu firma dc system będzie usuwać kompromitujące ich wypowiedzi i umieszczać spreparowane informacje wybielające firmę to zablokujemy stronę całkowicie a na dodatek jeśli w dalszym ciągu będą traktować ludzi jak niewolników postaramy się aby dokumenty firmy były udostępnione do publicznej wiadomości informujemy również administratora strony że powinien należycie cenzurować wiadomości a nie dbać o interesy tylko firmy. Tylko również ludzi którzy umieszczają tu wiadomości o firmie i ich odczuciach pracując dla dc system, byłych i obecnych pracowników. My legion otrzymujemy wiele informacji o firmie dc system od pracowników pracujących tu i byłych którzy zostali w jakiś sposób oszukany i będziemy reagowali na takie informację. Będziemy również monitorować sprawę na stronie gowork.pl aby informacje były rzetelne i nie mijały się z prawdą.

Magdalena

A kiedy DC System wypłaca wynagrodzenie za przepracowany miesiąc?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

PAWEŁ z W-WY

Tak zajęci pracą! Jeśli pracuje się po 12godzin siedem dni w tygodniu za 1100zł to na pewno mają dużo czasu?! A zapomniałem są tacy co pracują po 16godzin przez sześć dni w tygodniu, zero premii i ciągle słyszy się od przełożonych że za wolno za 1200zł miesięcznie! Hańba że nikt z tym nie może zrobić a jeden z drugim tz. kierownik ma po 4tys zł na rękę, auto służbowe do dyspozycji, wyjazdy integracyjne z zaprawianym alkoholem i tp. To wszystko można obejrzeć w sieci jak nasi przełożeni balują za pieniądze firmy a my ich utrzymujemy! Więc jak czytam jak jest dobrze pracownikom w firmie dc system to nie dobrze mi się robi. Pracuje i widzę jak jest dobrze i czytam różne blodi i strony internetowe i oglądam zdjęcia i filmy jakie pracownicy dc umieszczają tam, tak dobrze jest że aż mi niedobrze jak cię czytam!

Realistka z firmy

Naprawdę myślicie że wasze wypowiedzi coś zmienią dając o nich wypowiedzi!? Śmieją się wam w twarz z waszych wypowiedzi! Nic nie zdziałacie i nic nie zmienicie.

Alicja

Zgadzam się z moimi przedmówcami że przekręty w tej firmie przechodzą już ludzkie pojęcie! A najgorsze że wszyscy o tym wiedzą i nic z tym nie można zrobić, a dlaczego?! Bo jeśli ma się dobre plecy to można być bezkarnym...

Marek

Większego bur...u w dc system od lat nie widziałem, kierownictwo niema zero pojęcia o pracach porządkowych, takie są rezultaty przyjmowania po znajomości i członków rodzinny. To już nie ta sama firma co przed laty!

Kasia

Gdyby nie wykupil ich zadłużenia impel to już dawno by przestali istnieć na rynku. Tylko impel utrzymuje dc system na rynku, a to że oszukują swoich pracowników i firma wiele spraw w sądzie o odszkodowanie przegrywa, źle się dzieje w dc system już od wielu lat.

Agnieszka Warszawa

Złodziejska firma oszukująca na wynagrodzeniach. Tyle mam dopowiedzenia o tej firmie, słów brak

patryk

bardzo podejrzane sa te dzialania moze najwyzszy czas aby weszla kontrola

Anonim z DC SYSTEM
@patryk 08.10.2016, 11:09
bardzo podejrzane sa te dzialania moze najwyzszy czas aby weszla kontrola

Chyba w cuda wierzycie że wasze wypowiedzi coś zmieni. A poza tym ZUS i Urząd skarbowy co znajdzie? Figę z makiem! Oni przed kontrolą będą mieli już gotowe papiery dla kontroli bo będą wiedzieć o nich przed wizytą, bo prawo jest takie że muszą ich informować wszystkie urzędy przed kontrolą, takie prawo w Polsce! Poza tym oni są zawsze przygotowani na takie kontrole z góry i nic kompletnie u nich nie znajdą na-pewno.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Alex

Najniższa średnia krajowa i to bywa że trzyzmianowa, zero podwyżek i premii! A wymagania niewiadowo jakie mają!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

patryk

zatrudniaja na slowo placa pod stolem zadnych umow traktuja ludzi jak smieci

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ANONYMOUS

Jak by tak dobrze było w firmie to by nie było tyle skarg na nią i tyle pozwów w sądzie! Widzę że nie jesteś w temacie, zaciągnij języka a potem można się wypowiadać. Nasza Organizacja zaczęła patrzeć tej firmie na ręce i Wzywamy Ją Do Opamiętania bo inaczej będziemy musieli zareagować a w tedy najlepsi informatycy firmie nie pomogą jej! Mamy środki i ludzi którzy mogą zadziałać na dzień dzisiejszy w firmie i doprowadzić do tego że znajomości i kontakty w rządzie jej nie pomogą a zrobi się tak głośno o firmie że nie jeden zrezygnuje z jej usług aby nie narazić się społeczeństwu. Ostatni raz ostrzegamy i pierwszy raz ostrzegamy aby się opamiętali i traktowali ludzi z godnością a wynagrodzenia były zgodnie z przepracowanym czasem wypłacane na czas ludziom, aby zaprzestali mobbingu i przestali faworyzować swoich znajomych na stanowiskach a traktowali wszystkich równo a nie zwykłych pracowników traktować jako gorszy gatunek ludzi! Więcej nie będziemy się wypowiadać tylko zaczniemy realizować nasze postanowienia, OSTRZEGAMY aby firma dc system w warszawie wzięła to do siebie i zmieniła wszystko na lepsze w względem ludzi których zatrudnia.

DC-SYSTEM+IMPEL+ORTA SYSTEM+VACO itp.

IMPEL – Praca nic nie warta Firma ta wyzyskuje ludzi. Jest wiele przykładów ludzi zatrudnionych przez spółkę Impel, którzy nie dostają urlopów i są zmuszani do pracy w czasie choroby. Ci pracownicy mają zwykle wciąż odnawiane umowy zlecenia – nawet jeśli na stałe pracują w Impelu. W niektórych zakładach, pracodawca daje pracownikom do podpisania zobowiązanie, iż zrzekają się praw pracowniczych. Pracodawcy twierdzą, że podpisane umowy mają charakter umów cywilnoprawnych, a nie umów o pracę. Impel dziś jest jednym z największych prywatnych pracodawców w Polsce, zatrudniającym blisko 20 tys. osób. W ubiegłym roku IMPEL miał wzrost o ponad 19,8 proc. w stosunku do zysków rok wcześniej. Firma jest bardzo zyskowna – bo nie chcą ludziom dobrze płacić i nie pozwalają im na żadną samoorganizację. W marcu 2006 r. w Kostrzynie nad Odrą z firmy Impel-Tom zwolniono Jacka Rosołowskiego, bo chciał założyć organizację związkową Inicjatywa Pracownicza. Rosołowski wygrał pierwszą sprawę przed sądem pracy. Sąd orzekł, że powodem zwolnienia była działalność związkowa. Zarząd zemścił się za to na trzech członkach OZZ Inicjatywa Pracownicza, pozbawiając ich pracy, bo przed sądem pracy otwarcie mówili o bezprawiu, którego zarząd dopuszcza się wobec związkowców. Taka jest firma IMPEL. Jakie wampiry stoją za tą firmą? Zobaczmy: Józef Biegaj – współwłaściciel firmy, 108. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków” tygodnika „Wprost” w 2005 r. Grzegorz Dzik – współwłaściciel firmy, 93. pozycja na liście „Najbogatszych Polaków”, wiceprezydent Konfederacji Pracodawców Polskich. Obecnym przewodniczącym Rady Nadzorczej jest prof. Krzysztof Obłój z Międzynarodowego Centrum Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego, który wcześniej był m.in. przewodniczącym Rady Nadzorczej PZU SA. Andrzej Malinowski – członek Rady Nadzorczej Impela, prezydent Konfederacji Pracodawców Polskich, były poseł z listy PSL, były członek rządów Z. Messnera, T. Mazowieckiego, W. Pawlaka. Sylwester Cacek – członek Rady Nadzorczej Impela, przewodniczącego Rady Nadzorczej Dominet Banku SA (właścicielką 50,1 proc. akcji banku jest Dorota Cacek, małżonka Sylwestra.) Ale trzeba przyznać, że najciekawszą postacią IMPEL-u jest jeden z byłych członków Rady Nadzorczej, który tam pracował przez ponad 8 lat. Krzysztof Krystowski jest byłym wiceprzewodniczącym Unii Pracy i Podsekretarzem Stanu w Ministerstwie Gospodarki i Pracy. Wywodzi się ze środowiska FMUP i był w kierownictwie Impela dokładnie wtedy, gdy ochroniarze tej spółki rozbijali protest robotników w Ożarowie Mazowieckim. Krystowski w latach 2000-2001 reprezentował polską branżę usług outsourcingowych na międzynarodowych konferencjach w Berlinie i Lizbonie. Następnie był prezesem zarządu Acta HR, spółki specjalizującej się w usługach outsourcingowych. Podczas wyborów parlamentarnych w 2005 r. Krystowski startował z pierwszego miejsca we Wrocławiu z list komitetu SdPL-UP-Zieloni 2004. http://cia.media.pl/impel_praca_niczego_nie_warta?from=90&comments_per_page=90

Jola

Złodziejska firma oszukująca na wynagrodzeniu! Omijajcie tą firmę z daleka, to kłamcy i mobbing-owcy.

Kamil

Faszystoska organizacja pracy tak można określić jednym słowem tą firmę!

obserwator z firmy

Gorsze gnidy to te na stołkach w firmie, gdzie okradają swojego pracodawce i oszukują swoich podwładnych a stosowanie mobbingu uważają za normalne rzecz. Powinno się wasz zlinczować albo spalić na stosie jak kiedyś czarownice bo zanieczyszczacie powietrze i psujecie opinie uczciwym polakom. Jeśli uważasz się z normalnego to jesteś chory na umyśle, bo normalni ludzie nie oszukują i nie okradają swoich podwładnych i swojego chlebodawce. Dla mnie jesteś paranormalny z upośledzeniem umysłowym bo można palcem w firmie pokazać którzy kierownicy/kierowniczki były na leczeniu psychopatycznym i to jest udowodnione na papierze choć co niektórzy próbowali to zatuszować. Lecz się a nie wypowiadaj się o ludziach którzy pracują ciężko w firmie!

Normalny

Nie wypowiadam się na tym forum bo jest mnie zbyt poniżające. Zdecydowałem się zabrać głos na wypowiedzi (donosiciel) . Rozumiem że donosiciel to kobieta piszę z małej litery wszak na większą nie zasługuje. To co powiem jest mało eleganckie, ale jesteś zazdrosną ździrą . Nikt cię nie chce i szukasz wrogów. Zwykła babska wścibskość, złośliwość. Dorośli ludzie sami powinni odpowiadać za swoje występki i nic ci do nich. Krytykować możesz kiedy sama będziesz świętą. Wiem że taką nie jesteś i nie proś się bym na tym forum zdemaskował cię kim jesteś. Doskonale wiesz kiedy i gdzie już pisałaś. Ciebie nikt nie będzie zwalniał sama się zwolnisz o ile nie znormalniejesz. Celowo piszę zwracając się do ciebie z małej litery bo na żadną inną nie zasługujesz. Wiedź że na necie nie ma tajności i bardzo łatwo to sprawdzić kto jest szują. Przemyśl to.

Normalny
@HAKER 22.12.2014, 01:22
Mądrzysz się ale nie wiesz co mówisz, proszę namierz mnie ty, jesteś w błędzie jeśli internet jest bezprzewodowy i na kartę a s...

Żal mi Cię naiwniaku jesteś żałosny. Powyższe uzasadnienie świadczy o Twym niedouczeniu !!!!!!!!!. Skoro jesteś oszustem to jakie masz brawo krytykować innych ??? Z gnidami nie rozmawiam.

AS
@Normalny 22.12.2014, 22:05
Żal mi Cię naiwniaku jesteś żałosny. Powyższe uzasadnienie świadczy o Twym niedouczeniu !!!!!!!!!. Skoro jesteś oszustem to jak...

Powiem tak że w tej firmie to gnidami są osoby na stołkach,gdzie oszukują dyrekcję i robią takie przekręty że kiedyś takie przekręty to robiła mafia a teraz robi się w firmie. Przetargi ustawiane i z góry zawsze firma wie kto i jak... aby móc wygrać przetarg ustawia ludzi i niektóre płatności idą pod stołem. Sama byłam świadkiem jak pewna osoba na stanowisku dała teczkę drugiej osobie aby firma dc przetarg wygrała! Jak kiedyś zwróciła uwagę że to nie jest zgodne z moim sumieniem to powiedziano mi abym wybrała czy praca u nich na ich warunkach czy żegnamy się. No cóż bo 20latach w dc system trzeba było odejść i pogodzić się z tym że w firmie zaczynałam od podstaw a zaszłam wysoko i z dumną głową i czystym sumieniem odeszłam. Dziwne rzeczy w firmie dc system się teraz dzieją, kiedyś nie do-pomyślenia by było to co się dzieje.

donosiciel

Ciekawe czy pan RR nadal kręci z panią H i czy jego żona wie o tym, czy jeszcze nie , a trwa to już parę lat :) życzliwy

Pati
@donosiciel 20.12.2014, 07:38
Ciekawe czy pan RR nadal kręci z panią H i czy jego żona wie o tym, czy jeszcze nie , a trwa to już parę lat :) życzliwy...

Trwa dalej a jego żona nie wie o tym dalej. Wiele takich przypadków można wymienić w firmie a dyrekcja to toleruje. Sama mogę wymienić ze cztery takie przypadki z udziałem dyrekcji i kierowników! Mogę tylko podać że kiedyś było to poruszane jak pani Agata S. z panem (usunięte przez administratora)kręciła i było to ruszane na zebraniu i skończył się to tym że pani Agata S. zmieniła firmę... Lepiej tego tematu nie poruszać bo można skończyć jak pani Teresa B. itp. Jak cHce się pracować, bo zawsze ten najniżej oberwie a firma zatuszuje jak wiele podobnych spraw!

10. lat

Tak jest i dlatego tam się nie da normalnie spokojnie pracować

Ric
@10. lat 07.12.2014, 11:24
Tak jest i dlatego tam się nie da normalnie spokojnie pracować

Ja rowniez nie nadaje pracy tej firmy.

Dyamente@ov...

Kumoterstwo, mobbing i brak kultury tak można określić przełożonych w dc-system

10. lat

10 lat u nich pracowałam a teraz doprowadzają do tego że sama musze się zwolnić

ASC
@10. lat 03.11.2014, 19:52
10 lat u nich pracowałam a teraz doprowadzają do tego że sama musze się zwolnić

Nie ty pierwsza i ostatnia tak kończysz! Firma od momentu od kiedy rządzą się zmieniły i w firmie kumoterstwo jest to większość dobrych i wykwalifikowanych pracowników musi samemu odejść bo do tego są zmuszani! A jak mają sposobność to z byle jakiego powodu sami zwalniają dobrych i pracowitych ludzi.

czarna mamba

Ludzie, nie rozsiewajcie plotek, bo to co piszecie tak do końca nie jest prawdą. Fakt, że DC to już nie ta sama firma, która była za czasów Prezesa Dziewulskiego czy Prezesa Szmytta. Pracowałam tam parę ładnych lat jako kierownik obiektu i wcale nie doszłam do tego stanowiska przez "łózko", ani jakieś rodzinne czy koleżeńskie układy. Zaczynałam pracę jako zwykły pracownik utrzymania czystości. Na to żeby zostać kierownikiem naprawdę ciężko pracowałam. Jak widać z powyższych opinii większość z was interesują układy kierownik-dyrekcja a nie praca.

ASC
@czarna mamba 09.10.2014, 12:23
Ludzie, nie rozsiewajcie plotek, bo to co piszecie tak do końca nie jest prawdą. Fakt, że DC to już nie ta sama firma, która by...

Zwykły pracownik jest zastraszony, większość wypowiedzi wydaje mi się że umieszczają pracownicy biurowi z tego co widzę, choć to moje spostrzeżenie jest tylko. Ja też przerzedłam wszystko od podstaw a na końcu mojej pracy zaszłam chyba co na niektórych za wysoko. Również ciężko harowałam aby osiągnąć to co osiągnęłam w firmie, ale też widziałam jak co niektórzy śli na skróty aby awansować i zaistnieć w firmie!

Mnie to dynda !!!

Ludzie napisałem Ludzie z dużej litery kieruję te słowa do tych co wyzej pisza wybaczcie, ale jesteście paranoikami (choroba psychiczna) i udajcie sie do psychiatry. Wskazane Wam są silne leki psychotropowe. Będzie Wam lżej żyć i innym nie będziecie psuli humoru. Dostaniecie grupę inwalidzką, a na psychicznych jest spory dodatek. Zatrudnią Was prawie w kazdej firmie sprzątającej i kasę przyzwoita dostaniecie. Nikt Wam nie będzie mówił że coś robicie nie tak bo wariatom nie zwraca się uwagi. Ale kiedy przegniecie to zamkną Was w wariatkowie na jakiś czas tam jest ciepło i jeść dają i pracować nie trzeba, a renta leci. O ile nie zrobicie tego to jako zdrowi obywatele możecie stanąc przed sądem za pomówienie. Przegracie sprawę bo nie stać Was na dobrego adwokata i zostaniesz sieroto jedna gołodupcem. Sprawę przegrasz karę trzeba zapłacić komornik zabierze Ci resztki jakie posiadasz i skończysz w pod mostem, a zima idzie. Nie życzę Ci takiego końca ale przewiduję ze tak możesz skończyć. Pozdrawiam i życzę milszego zakończenia. :)

anonim z firmy
@Mnie to dynda !!! 09.10.2014, 00:02
Ludzie napisałem Ludzie z dużej litery kieruję te słowa do tych co wyzej pisza wybaczcie, ale jesteście paranoikami (choroba p...

Właśnie widać jakich ludzi zatrudniają! Wstyd i hańba że tacy ludzie właśnie pracują w dc system. Mogą skarżyć i ciągać po sądach jak chcą, ostatnim okresem firma przegrywa sprawę za sprawą ze swoimi pracownikami. DC system to firma na nierobów na stanowiskach i ich członków rodziny! Mnie też to dynda co się dzieje w firmie bo rąbie ich na chemii i środkach czystości aby potem sprzedać konkurencji albo na bazarze. Z tego co wiem to nie tylko ja tak robię!

nieznajoma

witam ja osobiscie niemam nic do firmy ale za to do pracownikow tak ja rozumiem ze firma zatrudnia ludzi z grupami i ok ale jezeli zatrudnia osoby chore psychicznie to niech takie osoby pracuja same a nie z innymi pracowalam z taka osoba i przez nia firma niechce dac mi drugiej szansy chociaz to nie ja jestem winna odeszlam bo przez nia trafilam do szpitala i prawie miesiac bralam leki na nerwy ale juz ok tylko ze musialam odejsc takie osoby doluja inne normalny czlowiek moze dostac swira z takimi pozatym jak odeszlam zaczela mnie szantazowac ze zglosi mnie do urzedu pracy i nietylko przeciez w ten spobob zaszkodzila by firmie do tego jej obgadywanie wszystkich ludzi i dlatego niechce z nia nikt pracowac wszystkie osoby ktore z nia pracowaly same sie zwalnialy bo nekala je nieraz przez nia plakaly i zle ja wspominaja ja niemuwie ze wszystkie sa takie ale ta jest wyjatkowa firma jest ok wyplacalna ale pracownicy ?

ASC
@nieznajoma 02.10.2014, 12:46
witam ja osobiscie niemam nic do firmy ale za to do pracownikow tak ja rozumiem ze firma zatrudnia ludzi z grupami i ok ale jez...

Znałam taką jedną kierowniczkie która miała nie równo pod sufitem! Dzięki bogu odeszłam do konkurencji i jestem spokojna że nikt mi tyłka nie obrobi i nie patrzy na ploty tylko na moją pracę! Tak firma za trudnia osoby z grupą ale nie którzy kierownicy nie są do nich przygotowani albo w ogóle nie powinni być zatrudnieni w dc system bo nie mają pojęcia! Znałam jedną kierowniczkię która miała osoby niepełnosprawne pod sobą bo sama w przyszłości była w szpitalu psychiatrycznym więc ją mianowali i dali parę osób z grupą. Okazało się że dyskryminuje osoby niepełnosprawne i gnębi. Zgłosiłam dyrekcji i okazało się to że jest to za przyzwoleniem dyrekcji dc system! Więc przestań bronić firmy, ja tam pracowałam od początku prawie i przerzedłam wszystkie szczeble firmy. Na koniec jak zaczęłam bronić pracowników najniższego szczebla zarząd zaczął kombinować o wymianie co niektórych swoich członków. Znalazłam lepszą i normalną firmą bo dc system to już pogrążyło się i upodliło i nie ma renomy takiej jak wiele lat temu. Teraz to znajomki i kumoterstwo i chodzenie do łózka aby awansować! Ta firma schodzi na psy.

ASC

Z wieloletnie pracy w dc system, stąd te informacje i znajomość z ludźmi z którymi pracowałam od początku firmy!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ACD

Co innego mówią co innego piszą na umowie a inaczej Cię wynagradzają. Jak chcesz u nich pracować musisz być ostrożny bo cię mogą rąbać na godzinach i próbować urywać stawkę.

ADAM KULIS

pisze do pana (usunięte przez administratora)z obiektu bank Milenium zaluje ze tak się stało patrzebuje jakiejś pracy zawiodłem pana, pan był dla mnie dobry ale ja tego nie doceniłem przepraszam panią małgosie za wszystko i pana proszę o kontakt adamkul1985@wp.pl

BYŁY PRACOWNIK I SZCZĘŚLIWY
@ADAM KULIS 13.08.2014, 16:48
pisze do pana (usunięte przez administratora)z obiektu bank Milenium zaluje ze tak się stało patrzebuje jakiejś pracy zawiodłem...

Nie poniżaj się! Jest tyle pracy w o podobnym profilu i nawet lepszych stawkach! Tu robią z ludzi śmieci przecież, są firmy które nie traktują ludzi jak śmieci, trzeba tylko poszukać. Uwierz w siebie!

ADAM KULIS

czesc jestem pracownikiem impelu ostrobramska 77 i myslalem ze bendzie dobrze ale jak podpisałem umowę to było 1090zl brutto a milo być 1500 brutto jestem zawiedziony firma obiecala wszystko pracowanie w godzinach pracy za nockę byłem tak najwny zaluje tego

BYŁY PRACOWNIK I SZCZĘŚLIWY

Faszystowska organizacja pracy!

ANONIMKA
@BYŁY PRACOWNIK I SZCZĘŚLIWY 19.07.2014, 17:32
Faszystowska organizacja pracy!

Muszę przyznać że ostre wypowiedzi tu są. Dowiedziałam się o tej stronie od współpracowników, pracuje od roku i jeszcze tak porąbanej firmy nie widziałam, kłamią, oszukują przełożeni i myślą że wszystko wolno im. Zgadzam się z wyżej wymienionymi wypowiedziami, nic ująć nic dodać!

anonim

Wyzysk uczciwych ludzi przez kierownictwo, zero jakiegokolwiek doświadczenia w branży utrzymania czystości, tak funkcjonuje dc-system z w-wy z ul.Marsa. Kłamią, oszukują, kręcą na każdym kroku, nawet nie potrafią wynagrodzenia normalnie wypłacić bo urywają stawki!

bubu

pacany nie firma dc-system poziom -1 pracowałem tam to już wiem jak na taka mende się trafia która dyryguje pracownikiem

ADAM KULIS

czesc pracuje w impelu obiekt cyfrowy Polsat jest super mila atmosfera

AREK@w-wa

Czują się bez karni, stosują [usunięte przez administratora] pracowniczy a jak ktoś im próbuje się przeciw stawić to nawet grożą pracownikowi!

AREK@w-wa

Tak kolego. Nie boją się nikogo bo jeden kryje drugiego, nic nie można zrobić i nie ma do kogo iść na skargie! Do kogo pójdziesz, do dyrektora który z kierowniczką do jednej klasy w szkole chodzili!?!? Mobbing, terror pracowniczy i nawet jak trzeba to i w sądzie to powtórzę i magie powiedzieć! Znam przypadki jak kierowniczka nasłała zbirów na pracownika i tak go poturbowali że w szpitalu się znalazł a policja umorzyła dochodzenie z braku świadków itp. ODRADZAM PRACE W DC SYSTEM (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o DC-SYSTEM sp.zoo - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DC-SYSTEM sp.zoo