MERKURY MARKET Sp. k

• Pustyny
  • Miejsce Piastowe
Cieszyn - Merkury Market
Dębica - Merkury Market
Jarosław - Merkury Market Jarosław
Jasło - Merkury Market
Żywiec - Merkury Market

3. Opinie o pracodawcach Krosno
  5. Opinie o MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k

Opinie o MERKURY MARKET Sp. k Krosno

Nie przegap nowości o MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k!

katsue

15.07.2014 08:10

szkolenie trwa do 3 miesięcy i jest od poniedziałku do piątku, na weekendy zjeżdżasz do domu. praca może i fajna, ale umowa jest bardzo niekorzystna i to sprawiło, że nie jadę na to szkolenie. bo nie mam zamiaru się szkolić, skoro w tym momencie wiem, że umowy z nimi nie podpiszę, (usunięte przez administratora) kto wie co to jest to wie, a kto nie, lepiej niech się dowie póki siedzi jeszcze w domu, a nie na szkoleniu :)
    ona

11.07.2014 17:05

Czy ktos dostal propozycje szkolenia z żywca?? Ja wstepnie jade 21.07. Mam wolne miejsca w samochodzie.
    AGA

12.07.2014 17:18

Mi też zaoferowano wyjazd na szkolenie z Żywca ale mocno się zastanawiam nad tymi postami co jest prawdą a co fałszem. Nie wiem teraz czy jechać czy nie. Myślałam,że to grupą pojedziemy a to się okazuje,że należy jechać samemu kto pokryje teraz koszty dojazdu bo nic mi nie wspomniano podczas rozmowy telefonicznej ani nie wspomniano o wynagrodzeniu. Proszę odpiszcie mi czy wam coś na ten temat wspominano?
    magda

11.07.2014 14:14

Witam, otrzymałam propozycje wyjazdu na 3 miesięczne szkolenie do krosna. w rozmowie telefonicznej zaoferowano, przez p[ierwsze 3mce zlecenie 1600 na reke, poźniej umowa o prace i 1800 na reke plus premie. te 3 miesiące to szkolenie oddalone o 140km od mojego miejsca zamieszkania, zakwaterowanie zapewnione. co wy na to??
    katsue

10.07.2014 15:25

dzwonili dzisiaj do mnie i zapraszali na 3 miesięczne szkolenie w innym mieście. na początku się ucieszyłam, bo od dawna szukam pracy, ale teraz jak poczytałam sobie w internecie różne opinie, to mam wątpliwości. czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda to szkolenie? za co płacę ja, a za co pracodawca?
    murzyn

04.07.2014 17:03

No pewnie że określone. Podstawa + premia uznaniowa. Da jak będzie chciał i ile będzie chciał. A nadgodziny? Oficjalnie (na odcinku z wypłaty) są albo ich nie ma (śladowe ilości - nie można przecież non stop generować i planować nadgodzin).

27.06.2014 14:08

Oczywiście, że jest system motywacyjny w sprzedaży. Na bieżąco możesz sprawdzać ile sprzedałeś, kierownicy cały czas opowiadają jak to sami pracujemy na własne pensje, aż przychodzi 10 i nagle cały czar pryska. Wypłata mniejsza niż w zeszłym miesiącu mimo iż sprzedaż większa i o co chodzi pomyślisz sobie. A prawda jest taka, że to totolotek z wypłatami. Kierownicy oczywiście powiedzą, że sklep nie wyrabia normy, jak pracujesz ze trzy miesiące to uwierzysz ale po dłuższym czasie okazuje się, że to bajki i wymówki bo wielki Papa potrzebuje kasy. Gdyby faktycznie sklep nie wyrobił normy to rozumiem, że wszyscy pracownicy mają ucinane, a nie, że na jednym dziale komuś obetną, a drugi ma normalnie. Na święta da Ci 200zł ale przy następnej wypłacie odbije to sobie. Stary to sknera po prostu. Jeśli jesteś pracowity to się utrzymasz i dostaniesz umowę o pracę ale na najniższej krajowej. Pensja składa się z podstawy, nadgodzin i premii, którą prezes uwielbia zmieniać, dlatego są takie różne wypłaty. O umowie na czas nieokreślony zapomnij. po trzech umowach, jeśli wytrzymasz to dostaniesz albo miesiąc zlecenia i wszystko od nowa lub zatrudnią Cię w jakiejś podfirmie.

11.06.2014 18:33

Nie rozumiem stwierdzenia, że za dojazdy zwracają kasę. Komu zwracają? chyba tylko tym, co maja stopień niepełnosprawności faktyczny, albo oszukany. Ci co orzeczenie o niepełnosprawności sobie załatwili - chodza w miarę zadowoleni, ale Ci, którym faktycznie coś dolega chodzą zdesperowani i obwiniają cały świat za to, że życie ich doświadczyło. Atmosfera jest okropna, każdy tylko obserwuje innych, żeby móc pod kimś podkopać dołek, a tym samym siebie wylansować. Drzwi u kierowników się nie zamykają, a donosiciele chodzą do kierownictwa z coraz to większymi pierdołami. Utarła sie mentalność, że karierę w MERKURYM możesz zrobić tylko wtedy, kiedy będziesz kablował na kolegów i "podkładał im świnie".

04.05.2014 23:07

raf

09.06.2014 23:53

nie zgadzam sie z tym co jak co ale obsługa jest zawze
    mmm

11.05.2014 11:34

Ile ludzi tyle opinii . Narzekacie jak stare baby a prawda jest taka że Merkury Market to jeden z najlepszych pracodawców na podkarpackim rynku pracy.Godzin jest duzo,ale spróbujcie w innych firmach będziecie tyrać i w weekendy i świeta za najniższa krajową.Docencie to co macie bo mogło być o wiele gorzej.(usunięte przez administratora)

21.02.2014 07:06

Kierownik

08.03.2014 14:29

Da się uczciwie awansować ze sprzedawcy na kierownika... Bez żadnych kombinowanych gierek. Zależy na jakiego kierownika trafisz i tyle. Byli kierownicy w porządku w tej firmie... ale 90% z nich już się zwolniło lub zostali zwolnieni
    jozin

04.03.2014 13:09

Witam. chciał bym sie dowiedzieć jak wygląda praca na magazynie w mielcu w merkury market. zaprosili mnie na 3 dniowe szkolenie i chciał bym sie cos dowiedzieć na ten temat.
    mój nick

27.02.2014 21:09

Chcesz zostać z-ca kierownika? przygotuj się, że doświadczenia NIE będziesz zdobywać na markecie, w którym docelowo chcesz pracować. Musisz się również przygotować, że wyślą Cię na inny market i posiedzisz tam miesiąc może dwa, zależy jaka będzie potrzeba, do domu zjazd raz na dwa tygodnie. Ja to widzę jak przyjeżdżają do nas inni kierownicy.
    rekrutant

25.02.2014 09:00

Witam! Wszyscy tu piszecie o ciągłych zmianach oddziałów, że raz pracujecie w Krośnie a raz w Żylinie(SK). Mam pytanie odnośnie stanowiska z-ca kierownika, czy taka osoba przemieszcza się samochodem służbowym, czy prywatnym, i jakie są średnie zarobki. czekam na info bo jutro mam się stawić na wspominany test z psycho...;:-0
    ktos

21.05.2014 12:27

jezdzisz swoim samochodem ale zwracaja Ci koszty przejazdu ale napewno Ci nikt nie zwroci za przejazd na testy do Krosna.
    Marcin F

24.02.2014 00:04

Merkury Market to bardzo dobra firma, w której można dobrze zarobić, rozwijać się i łatwo awansować. Nigdy nie zmieniłbym tej pracy na żadną inną. Pozdrowienia dla szefostwa. (usunięte przez administratora) z Kielc
    obserwator

30.01.2014 15:30

Proszę o informacje ile może zarobić w tej firmie kierownik regionalny, a ile z-c kierownika na słowacji? będę bardzo wdzięczny za odpowiedź
    małgorzata

21.01.2014 22:07

Co pół roku jest ogłoszenie do Działu Kadr może się ktoś wypowiedzieć, jakie warunki , dlaczego cały czas poszukują do tego działu , dzięki
    Opozycjonista

08.01.2014 00:00

Negatywnie nastawieni... czy macie pojecie co sie dzieje z nasza gospodarka...? Ceny w gore,zywnosc w gore, wegiel w gore, kredyty w gore, gaz w gore, pomostowki zabieraja,zapasc na polskiej wsi tragiczna ...a wy..jak dzikie weze,,(usunięte przez administratora)
    Pracoholik

07.01.2014 23:28

W glowach sie wam przewraca robic sie wam niechce tylko pisac, narzekac ze zle... ze bija...ze piją... ze zmuszaja...a gdzie bedzie wam lepiej gdzie znajdziecie lepiej platna prace no pytam gdzie, tam sa piniondze ale wy niechcecie zarabiac a piniadze beda jeszcze lepsze ale dla tych ktorym sie chce pracowac, a wy tylko narzekacie i nic poza tym nie robicie tylko na tyle was stac????

06.01.2014 19:04

Chory człowiek

07.01.2014 22:15

Ludzie co wy opowiadacie? Oczerniacie firmę i jej pracowników. Zastanówcie się. Nie wypowiadajcie się jak nie macie pojęcia o tym. Tam są szanse i perespektywy, a wy nie chcecie brać.. Nie chcecie zariabiać.. iść do przodu...żenada.
    ula

03.01.2014 07:57

witam wszystkich dostałem właśnie zaproszenie na rozmowę na kierownika sklepu poproszę o kontakt kogoś kto OBECNIE pracuje na tym stanowisku [email protected]

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MERKURY MARKET Sp. k?

Kontakt - MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k

Czajkowskiego 51 38-400 Krosno

Branże: Sprzedaż detaliczna

18.12.2013 09:56

Zuzia i Szasza, byliście już na rozmowie. Jak wygląda sama rozmowa, o co pytają, jaka propozycja wynagrodzenia, warunki? Będę wdzięczny za informacje.
    Justyna

03.12.2013 11:50

Dostałam propozycje pracy w Krosnie w dziale logistyki.Napiszcie o co chodzi z tym obniżaniem wynagrodzenia za zamówienie za duzo lub za mało towaru? Ile jest na umowie a ile faktycznie się zarabia. Dostałam tam propozycję ale sie trochę boje bo obiecywano bardzo duże zarobki a gdzie kolwiek nie przeczytam opinii to wszedzie piszą, (usunięte przez administratora)Proszę tych którzy maja z ta firma jakiekolwiek doświadczenia o radę czy warto tam zaczynać czy to jest sciema. Acha i jeszcze jedno, jak traktuje sie tam pracowników logistyki, jaki jest szef tego działu? dziękuję
    kejsii

03.12.2013 11:43

Pracowalem w Cieszynie i nie jest tak kolorowo jak pisala kolezanka,tyle godzin co trzeba tam przepracowac to wychodzi na to ze jak bym tam pracowal po 8 godzin to bym dostal minimalna pensje,ale oczywiscie nie pracuje sie tam po 8 godzin tylko wiecej,wiec zarobek tam jest smieszny,oczywiscie zwolnilem sie z tego marketu.Nie polecam
    Justyna

02.12.2013 13:34

O co chodzi z tym obniżaniem wynagrodzenia za zamówienie za duzo lub za mało towaru? Ile jest na umowie a ile faktycznie się zarabia. Dostałam tam propozycję ale sie trochę boje bo obiecywano bardzo duże zarobki a gdzie kolwiek nie przeczytam opinii to wszedzie piszą, (usunięte przez administratora)Proszę tych którzy maja z ta firma jakiekolwiek doświadczenia o radę czy warto tam zaczynać czy to jest sciema. Acha i jeszcze jedno, jak traktuje sie tam pracowników logistyki, jaki jest szef tego działu? dziękuję
    Marte

02.12.2013 11:55

Witam, mam zaproszenie na rozmowę do działu zakupów. Prosiłbym o informację jake są oczekiwania jakie zarobki, atmosfera w tym dziale. Czy jest duża roztacja pracowników.
    Zuzia

17.12.2013 13:59

cześć, też dostałam zaproszenie na tą rozmowe, jak było? czy to coś konkretnego?
    gwiazdor

07.10.2013 10:36

nie jest tak źle trzeba się tylko ogarnąć , jak ktoś chce pracować to pracować bedzie.Prawda jest taka że systemu trzeba sie nauczyć i jest specyficzny.Nie jest to ciężka praca więc ludzie skończcie pisać brednie bo tego się czytać nie da!!! Tak może się i pracuje 11 godz ale jak się ekpia zgra to fajna robota!! Najważniejsze jest dobre podejście do pracy,a wszystko odbywa sie normalnie.Co do obsługi każdy może mieć zły dzień,a klienci też nie są idealni!Często przychodząc z reklamacja to odrazu wrzeszczą bo im sie należy bo maja prawo konsumenckie!! LUDZIE WSZYSCY JESTEŚMY TYLKO LUDŹMI I ZAWSZE MOŻNA SIĘ DOGADAĆ!! TRZEBA TYLKO CHCIEĆ!!
    Hermina

27.09.2013 16:13

Czy może ktoś napisać, jak się pracuje w Cieszynie?
    zwykly

26.08.2013 19:58

do mnie tez dzwonili, i na rozmowe ide w srode a w niedziele jest juz mozliwy wyjazd ciekaw jestem tej pracy bardzo, slyszalem ze sporo mozna zarobic
    anonim 27

21.08.2013 14:28

Witam , Wyslalem cv do markury market , praca na slowacji jako magazynier , pol godziny pozniej dostalem telefon ze moge sie zglosic na rozmowe kwalifikacyjna juz w piatek . Po przeczytaniu tych wszytkich komentarzy naprawde sie zastanawiam czy wogole na nia isc. Niech ktos napisze prosze jak wyglada ta praca na slowacji i szkolenie wczesniejsze w jaroslawiu. Dzieki
    xxxxx

22.07.2013 19:39

a może wypowiedzą się osoby pracujące w biurze , widziałem że szukają do krosna specjalisty i pracownika działu kadr, czy te oferty są prawdziwe? bo co jakiś czas pojawiają się znowu.jak wygląda praca w tym dziale?ile można zarobić?
    gehirn

05.07.2013 19:38

Anonim - 2013-07-05 07:15:04 Dużo stresu? Da się zrelaksować?e spoko firma niewiem czemu tak wszyscy narzekacie, a stres jest wszedzie tylko roznie to co niektorzy odbieraja, poza tym fajna praca
    nikt

27.06.2013 23:45

Praca w tej firmie nie jest łatwa donosicieli nie brakuje, w lecie upał w zimie zimno ,premia niby jest ale uzależniona od widzimisię prezesa dotacje zresztą też(dotacje peron na dojazd i sprzęt rehabilitacyjny) w na plus jedynie można zaliczyć dotacje z ZFŚS jesli ktoś ma grupę i nieoprocentowany kredyt.Ale lepiej traktowali mnie w normalnej firmie niż Merkury Market który ma status pracy chronionej .
    Jurek

24.06.2013 00:57

Praca w Merkury Market jest bardzo dobra. Świetne wynagrodzenie, talony, dopłaty do paliwa, bardzo duży szacunek dla pracownika i możliwość awansu. Nigdy nie zmieniłbym tej pracy na żadną inną, merkury to coś wspaniałego i marzenie pracy niejednej osoby. Pozdrawiam [usunięte przez moderatora]
    Dobrodziej

19.06.2013 18:13

SZARAS - 2013-06-18 20:25:00 mam pytanie jak wyglada praca zastepcy kierownika na slowacji, bo widze ze jest strasznie duzo ofert, moze ktos cos blizej powiedziec na ten temat?Kolego, praca, jak praca, robisz swoje i jestes za to wynagradzany. Przyjdz a sie przekonasz, jak tutaj jest wspaniale... Czlowiek zaluje w zyciu wielu rzeczy, ale najwiekszy, nieugaszony zal, to zal czegos, czego sie nie sprobowalo... Jezeli wejdziesz przez jedne wrota - zlote wrota tej firmy, zobaczysz ile drzwi w zyciu sie przed toba otworzy...
    SZARAS

18.06.2013 20:25

dziobak vts

02.06.2013 13:15

A ja tam nie narzekam na ta firma, wyplata na czas i zarobic mozna tez super tylko trzeba chciec pracowac a nie obijac sie jak niektorzy potrafia tylko udawac ze cos sie dzieje. Wszedzie wymagaja od pracownikow i wszedzie jest duzy stres, lecz tutaj wszyscy opisuja ta firme jakgby niewiadomo co sie tam dzialo, a naprawde nie ma co narzekac mowie wam to JA i prosze was juz skonczcie tutaj to wszystko w taki sposob opisywac jakby normalnie wypowiadali sie tutaj jacys porabani psycholodzy lub niedouczeni i niewyksztalceni ludzie ktorzy maja jakis problem ze soba lub maja malego i chca sie takimi wypowiedziami tutaj zablysnac. tutaj naprawde powinne byc szczere i prawdziwe wypowiedzi a nie rzeczy wyssane z palca.
    chory człowiek

29.05.2013 13:01

Kolego idź.. Nie trać życiowej szansy.. Nie słuchaj tego do mówią tu obecni.. Oni opowiadają bajki ;) To praca dla Ciebie ;)
    Krzysztof

28.05.2013 22:19

Czy moze mi tutaj ktos powiedziec jak wyglada praca w tej firmie na dziale logistyki. Jestem umowiony na rozmowe w poniedzialek i chcialbym sie dowiedziec jak to wszystko wyglada i jakie sa tam warunki pracy, bo jestem troche zdezorientowany analizujac to co mowili mi przez telefon z tym co sie tu pisze.
    naylla

18.11.2012 18:46

Witam Byłam ostatnio na rozmowie, tzw testach z Panem [usunięte przez moderatora], staram się o pracę w logistyce, napiszcie czy jest sens jak to wygląda? mają do mnie oddzwonić, jeśli Prezes się zgodzi. Zaproponowali mi 2200 netto na okres próbny, jeśli się sprawdze to po miesiącu dostanę umowę na czas określony z wyższą stawką. Napiszcie jak wygląda praca na tym stanowisku, z tego co zrozumiałam to pracuje się od pn do pt od 8 do 18 + jedna sobota w miesiącu. A więc policzyć te 10 nadgodzin w tygodniu i ta sobote to wychodzi całkiem ładna kasa jeśli proponują na okres próbny 2200 netto za 40 godzin pracy tygodniowo. Proszę o opinie osób które już tam pracowały, przechodziły ta rekrutacje. Jeśli ktoś z jakiś względów nie chce pisać na stronie to proszę o informacje na mojego maila: [usunięte przez moderatora]
    esdes

21.09.2012 09:09

A co powiecie o Zamościu? Wie ktoś jak tam jest?

Zostaw merytoryczną opinię o MERKURY MARKET Sp. z o.o. Sp. k