Merkury Market

Krosno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 640 ocen.

Merkury Market
2 640

Opinie o Merkury Market

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market

Iza

Czy ktoś może podpowiedzieć coś użytkownikowi @Sara? @Sara, czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Podzielisz się z nami swoją opinią na temat procesu rekrutacji w tym miejscu? Jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna w Merkury Markecie? Czekamy na Twoją odpowiedź.

Sara

Dostałam ofertę pracy w MM Ładna ( koło Tarnowa), na stanowisko sprzedawcy, doradzi ktoś czy warto się w ogóle w to pchać ?

Iza

@amab, czy jesteś w dalszym ciągu zainteresowana pracą w Merkury Market? @sajuju, możesz podzielić się z nami informacjami na temat atmosfery jaka panuje w Merkury Market? @Ksiaze, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?

amab

a jak wygląda praca na stanowiskach administeracyjno- biurowych ? też jest tak nieprzyjemnie? jaki jest przedział zarobków wKrośnie na takich stanowiskach?

amab
@sajuju 25.06.2018 21:35

polska. dzięki za odpowiedź, widziałam, że szukają nie tylko do inwestycji i dlatego sie zastanawiam.

Ksiaze

Ludzie aplikujcie na kierownikow, Slowacja, Czechy czekaja Jankowi brakuje ludzi dzwoni jak desperat po starych pracownikach I obiecuje zlote góry aby sie wrocili, ostatnio dzwonili do kolegi I objecywal 18000 zl/m-c na reke

WkurzonaŻona

ogłoszenia na dział logistyki pojawiają się cały czas na krosno24 ale nie wiem po co. Męża zaprosili na rozmowę rekrutacyjną, która trwała 1,5 godziny. Wszystko wyszło cudownie, na początek 2,700 netto a po okresie szkoleniowym podwyżki i premie uznaniowe. W poniedziałek poprosili go o przyjście do pracy od 8-do 18 na etap przeszkolenia. We wtorek po przyjściu do pracy zostało mu wręczone rozwiązanie umowy bez podania przyczyny i to z wielkim pretensjonalnym tonem, że nie mają obowiązku podawać dlaczego zwalniają pracownika. Tak jak ktoś tu pisał poniżej jedno wielkie gnojenie ludzi na niższych szczeblach, bark jakiegokolwiek szacunku do drugiego człowieka, nie liczenie się z nim ani z jego czasem, Z tego co zdążyłam się zorientować stanowisko było dla kogoś po protekcji. czyjaś córcia synek albo inne tego typy osoby miały obiecane stanowisko kosztem drugiego człowieka. MM to krwiopijcy, wyzyskiwacze i gniazdo żmij, które w podejsciu do drugiego nie znaja pojęcia poszanowania. NIE POLECAM PRZYNAJMNIEJ W KROŚNIE

Konrad

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto aplikować?

Kendrick

Pytania o stanowisko logistyka (cokolwiek to w MM znaczy) 1. Jak wygląda codzienna praca? 2. Ile realnie można zarobić na miesiąc? 3. Więcej na szkoleniu dowiem się od opiekuna czy muszę się dowiadywać we własnym zakresie? 4. Często wykorzystywany jest angielski? 5. Czy dla absolwenta opłaca się tu przyjąć?

H88
@Kendrick 14.06.2018 12:34

1. Ja nie pracuję w MM od roku. A widzę że godziny się w końcu zmieniły. Ale jak dla mnie to jest nadal 46 godzin. Dochodzi jedna sobota w miesiącu 6 godzin. Nadgodzin raczej nie ma. Choć zdarzały się osoby co się w 10 godzin nie wyrabiały i zostawały dużej. Oprócz tego są wyjazdy np. do Bratyslawy gdzie wyjeżdżasz z Krosna o 13 i jesteś na miejscu koło 20. Powrót w piątek o 14 i jesteś na miejscu o 21. Oczywiście nadgodzin nikt nie liczy. 2. Tak zawsze było. Jest to dobra forma, bo zdarzały się osoby co w pierwszy dzień nie wracały z przerwy :-) 3. Podstawa + premia uznaniowa, która jest uzależniona od opini wiceprezesa na Twój temat. Nigdy nie wiesz ile zarobisz 4. Chodziła po firmie anegdota ze jak coś zawalisz to minus 500. Ale to wszystko zależy, jak często robisz błędy i jak są one poważne. Byli tacy co po błędach jechali na samej podstawie, bez premii. 5.nie, raczej nawet nie masz takiej możliwości, wszystko robisz na systemie do którego nie będziesz mieć dostępu w domu. Na początku musisz nauczyć się kategorii, którą będziesz zarządzał. W pracy nie będzie na to czasu. 6. Bardzo. Dla wszystkich, nie zależnie czy z doświadczeniem czy bez. Najlepiej mieć wywalone, ale wtedy się nie nauczysz. Moja rada dla Ciebie jest taka: spróbuj, zaciśnij pośladki i powiedz sobie ze dasz radę. Za każdym razem gdy będziesz mieć dość powtarzaj sobie ze dasz radę. Zdobądź doświadczenie, ale nie za długie 2/3 lata wystarczą, i uciekaj w Polskę. Ja pracowałem w MM 8 lat, zdecydowanie za długo zostawia trwały ślad na psychice

Podkarpacie

Witam Pracuję w logistyce od ponad 13 lat ,40 godz /tygodniowo pracy dużo i stres jest , ale i kasa odpowiednia około 4 tys netto mies , więc chyba nie ma co narzekać tylko brać się do roboty . Ja polecam :)

anonymous
@Podkarpacie 08.06.2018 22:41

Ooo widzę że dział rekrutacji odpisuje... tam może i 40 godzin wychodzi. Aa jeszcze nadgodziny, których nikt nie liczy?! Szczerze nie polecam

Michał

Czy ktoś może się wypowiedzieć o pracy na stanowisku specjalisty ds. inwestycji w Merkury Market? Jak wygląda praca, dlaczego są tak duże rotacje na tym stanowisku? Proszę o wypowiedzi ludzi, którzy tam pracują/pracowali.

Michał
@sajuju 07.06.2018 23:49

Dziękuję za informację. Pozdrawiam.

Iza

Czy ktoś z Was orientuje się obecnie w jakich regionach kraju i na jakie stanowiska trwa rekrutacja? Dodatkowo interesuje mnie jakim pracodawcą jest Merkury Market i czego możemy spodziewać się po dłuższym stażu pracy w tej firmie?

Logo4
@Iza 03.06.2018 10:52

Dotyczy pracy w logistyce : Uciekaj póki możesz i szukaj pracy gdzieś indziej !!! Chyba, że chcesz się dowiedzieć, że jesteś debilem, niedorozwinięta, jak skończyłaś studia?! ogólnie wyzwiska i nie miłe słowa od "najwyższych stopniem"... (nie zależnie od stanowiska! Wszyscy są debilami) Na rekrutacji obiecują cuda wianki a potem, niestety masakra. W tej firmie zapłacisz za wszystko (obcinają premie), Ludzie nie chodzą na chorobowe ( 2 dni chorobowego = -1000 zł na wypłacie). Ludzi nie zwalniają ( bardzo rzadkie przypadki) ale doprowadzają do tego żeby sami się zwolnili :(

Iza

@H88, z Twojego wpisu wnioskuję, że w firmie pracuje wiele osób bez wcześniejszego doświadczenia, a wiesz może coś na temat praktyk czy staży? Jaki rodzaj umowy jest oferowany nowym pracownikom? Czy jest szansa na rozwój w strukturach przedsiębiorstwa, organizowane są rekrutacje wewnętrzne?

H88
@Iza 17.05.2018 15:59

W MM nie funkcjonuje takie coś jak staż czy praktyka. Nowi pracownicy dostają najpierw umowę zlecenie na miesiąc. Po niej umowę o pracę na czas określony. Zresztą nie funkcjonują inne, tylko na czas określony. Jest szansa na rozwój, zdarza się że sprzedawca, awansuje na kierownika czy do biura, ale nie można tu mówić o jakiejś rekrutacji, można to nazwać "łopatką". Stanowiska kierownicze w pionach "biurowych" też są drogą awansu. I tak jeszcze dla wszystkich pytajacych o zarobki. W MM obowiązuje. Klauzula poufności więc nikt Wam nie napisze ile się zarabia.

Iza

Witam, zastanawiam się w którym kierunku firma szuka pracowników, bardziej w logistyce czy sprzedaży? Jak Wam się pracuje? Czego możemy spodziewać się po zatrudnieniu, jak kształtuje się wynagrodzenie, czy zapewniają system benefitowy?

Iza

@H88, piszesz o dużej rotacji pracowników, wiesz może, z czego ona wynika? Czy praca jest rzeczywiście bardzo ciężka? Jakie jest Twoje zdanie na temat oferowanych zarobków? Istnieje w Merkury Market system benefitów?

H88
@Iza 25.04.2018 12:13

Rotacja wynika głównie z faktu że zatrudniani są ludzie bez doświadczenia w zakupach. Nie ma szkoleń, a błędy są karane cięciem po premii. Odchodzą także starsi pracownicy, którzy zatrudniali się tylko z myślą by zdobyć doświadczenie. Praca jest z dużym obciążeniem psychicznym. Jest ciężko tak jak wszędzie w zakupach dla handlu. Zarobki na początek dalekie od ogólnopolskich standardów oferowanych w zakupach, z upływem lat można jednak zarobić bardzo dobrze. Jednakże system wynagrodzeń nie jest jasny, człowiek nigdy nie wie ile zarobi. Z benefitow istnieje fundusz socjalny, premie świąteczne dwa razy w roku. Oraz kierownicy marketów oraz wybrani kierownicy kategorii dostają samochody służbowe.

95q

Coś o logistyce w Krośnie możecie powiedzieć? Interesuje mnie wszystko

H88
@95q 13.04.2018 19:07

Logistyka to jest tylko z nazwy, w praktyce jest to dział zakupów. Praca po 10 godzin dziennie z przymusowoą godziną przerwy. Jeden dzień wolnego w miesiącu przymusowy. Dwa razy w roku urlopy tygodniowe. Kasa na początek nie powala (choć jak na Krosno, nie jest źle). Po 2/3 latach będziesz zarabiać w porządku (jeżeli wytrzymasz, a to wcale nie jest oczywiste) rotacja bardzo duża. Ludzie w pokojach luzik. Kierownictwo też. Szefostwo - tu zostało już dużo napisane. Dużo wyjazdów służbowych, noclegi w oplakanych warunkach. Wyżywienie - jeżeli jest - tragedia. Nie próbuj chorować - to drogo kosztuje. Ogólnie praca ciekawa, dla ludzi o twardym tyłku. Można spróbować by nabrać doświadczenia 1-2 lata i w Polskę.

Pracownik

Witam. Prawie wszystko zostało już opisane w tym serwisie odnośnie Merkurego. Dodam jeszcze coś od siebie. Zacznę od tego iż faktycznie współpracownicy z jakimi nawiązuje kontakt na poszczególnych działach są naprawdę w porządku łącznie z kierownikami obiektów. Problem zaczyna się na "samym szczycie". Współpracując to może za duże słowo :) z Jankiem P. trzeba posiadać mega talent pomysłowości i ambicji. Podpieprzanie... oczywiście, szef to uwielbia. Z tego co zauważyłem, nie raz ani dwa, to głośno krytykuje ( (usunięte przez administratora) podwładnych a ci biedni ludzie nawet nie są wstanie się wytłumaczyć czy obronić. Głowa na dół... i słucha- tragedia. Jeżeli chodzi o podwładne ( płeć piękną ;) ) to; mniejsze zarobki, głupie odzywki. Kobiety traktowane są z dużym brakiem szacunku. Cóż, można by tak wiele wypisywać tych absurdów w Merkurym. Pozdrawiam, pracownik który sam wie gdzie są kadry i na pewno nie zawaha się tam udać ;)

dryfu

Mam propozycję pracy kalo kierownik w Rzeszowie. Ktoś, coś się wypowie na temat takiego stanowiska?

znawca
@dryfu 27.02.2018 22:23

uważaj na pierwszego straszny podp....... i lubi świnie podrzucać jak mu się nie spodobasz juz kilku wykończył

zastanawiająca

Merkury Kraków - jakieś opinie? jak kierownictwo? jaka atmosfera?

zenek
@zastanawiająca 20.03.2018 12:07

Pan Józef najlepszy kierwonik pod słońcem z jakim miałem przyjemność pracować

piotr

Dlaczego dostawa przez internet jest tak strasznie droga Dostawca DHL to 119zl ?? Prosze o odpowiedz

Duberz

Kazdy patrzy na siebie i jeden drugiego podpier........ Masakra jakas

Duberz

Jakas masskra bylem na sklepie i na delegacji nie szanują ludzi traktują jak śmieci na umowe o prace nie m co liczyc każdy z kierowników umywa od tego ręce a po za tym bylen caly miesiac na delegacji zaplacił 1500 zl (usunięte przez administratora) oszust ludzie nie dajcie sie naciagnac temu papierzowi sie w glowie poprzewracało od tych pieniędzy

Aloha

Sciema na h....:) kilka dni w rzeszowie a potem cie wywala na slowacje...... w polsce nie ma miejsca dla nowych kierownikow a na slowacji to najlepiej nie miec rodziny:) 21 dni po 12 h nie liczac przyjscia wczesnien i wyjscia pozniej... no i wyjazdy przyjazdy sa w niedziele wiec dni wolnych pozostaje..6. No i rzucaja bez znajomosci jezyka na zasadzie... ma sie nauczyc:) praca dla samotnikow

Rafał

Poproszę trochę informacji o stanowisku Zastępca Kierownika Sklepu

H88
@Rafał 25.02.2018 17:24

Niżej masz opisane, jeżeli za bardzo ogólnikowo to zapytaj konkretnie co Cię interesuje.

Pio

Dzięki. Zastanowię się na tą robotą.

Rafał

Dostałem ofertę pracy jako zastępca kierownika w Polsce. Czy może mi ktoś powiedzieć coś o tej pracy, jak często są rotacje, ile można zarobić, jak często przenoszą do innego sklepu.

H88
@Rafał 22.02.2018 14:36

Pokrótce opisałem to stanowisko pod postem Pio

Pio

Dzień dobry. Dostałem propozycję pracy jako zastępca kierownika w MM. Czy może mi ktoś powiedzieć cokolwiek na temat tej pracy? Z góry dziękuję.

H88
@Pio 22.02.2018 14:33

W Polsce nie jest tak źle, JP czy JP2 rzadko się zapuszczają na polskie markety (wyjątkiem jest Kraków, Rybnik, Cieszyn). Z kasą nie jest źle ale szału na drugim nie ma. Jeżeli chodzi o zakres obowiązków to standard jak na to stanowisko (grafiki, pilnowanie marketu i załogi, podp...nie pracowników - zwłaszcza "logistyków", wysłuchiwanie klientów, którym odrzucono reklamację lub zamówienie nie przyjechało na czas ). Praca jest w bardzo stresujących warunkach, zje.y za nic i cięcie po kasie. Jak się sprawdzisz (dostaniesz pozytywną ocenę od "pierwszego") dostaniesz propozycję awansu na "pierwszego" (w innym mieście) lub na Słowację/Czechy. Jeżeli się nie zgodzisz to znaczy że nie jesteś ambitny a w MM takich nie potrzebują, czytaj szybko nie zarobisz. Masz pełną odpowiedzialność magazynową, to znaczy że po każdym remanencie dostajesz obciążenie za manko. Czasami dochodzi do absurdalnych sytuacji że dostajesz obciążenie za market na którym byłeś bardzo krótko, albo dopiero co przyjechałeś. Ogólnie są dni gdzie masz lajt, a są i takie że biegasz z telefonem przy uchu od magazynu do klientów i biura. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, dawaj. P.S. jak przyjmiesz tą pracę to pamiętaj: zawsze jest źle, jak nie widzisz problemów na markecie to znaczy że się nie nadajesz.

szank

czy ktos wie ile zarabia zastepca kierownika w merkurym :)? oraz jak czesto sa rotacje tych stanowisk ?

H88
@kowal 19.02.2018 17:44

Mi nie musisz mówić, jak zauważyłeś ja to wiem. Przepracowałem tam kilka ładnych lat. Staram się tylko w miarę obiektywnie pomagać pytającym.

wątpliwy

Dostałem propozycję pracy w Logistyce Merkury Market w Krośnie co myślicie o tej pracy macie jakieś doświadczenia? Warto przeprowadzić się do Krosna dla tej pracy?

H88
@wątpliwy 14.02.2018 11:58

Trochę nie w czas odpisuje... Jak jesteś twardy i nie masz doświadczenia w zakupach to warto. 1. Logistyka jest tylko z nazwy, to jest szeroko rozumiany dział zakupów + marketingu + merchandising. 2. praca przeważnie po 10 godzin dziennie + 6 godzin w jedną sobotę w miesiącu 3. Warunki pracy są naprawdę ciężkie 5. Na większości działów spoko ludzie 6. zarobki mogą być zadowalające Jak jeszcze nie podjąłeś decyzji to podaj adres e-mail, prześle Ci bardziej szczegółowe informację

omnibus

Papierz jak i jego cała świta myślą że poza merkurym innej pracy nie ma. Traktują ludzi poniżej krytyki. Wieczne kontrole i nowe "zarządzenia" które tylko powodują że zaczyna się robić (usunięte przez administratora). Wizyta Papierza na obiekcie i po wypłatach. Bo dla niego brak wyzwisk na kierowników w niedziele to dzień stracony. Ten człowiek to dno człowieczeństwa. Tylko desperaci przyjdą pytać o prace w merkurym

Grzegorz
@omnibus 13.11.2017 12:55

Masz racje. Kazdy jest tu traktowany jak (usunięte przez administratora) Ja odszedlem po poltora miesiaca czasu. Jak kiedys spadlem z drabiny kierownik mial pretensje do mnie. Nawet nie zapytal jak sie czuje. Dno. Dno dna.

Dominik

Dziwicie się dlaczego tam ciągle szukają ???- bo taka jest rotacja pracowników.

Zostaw opinię o Merkury Market - Krosno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market