Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.

Krosno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 651 ocen.

Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.
2 651 6 1

Opinie o Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.

Kumpel Starego

HAHAHA w Nowe j Rudzie woj. Dolnośląskim otworzyli MM Logistykę i teraz nie ma kto tam pracować ludzie przyjdą na tydzień zobaczą co to za niewdzięczna robota i firma, jeszcze jak Stary ze Straszęcina przyjedzie to już kiepsko.

Kaźmirz

Praca w Merkury Market ? Powiedzmy sobie szczerze masz mocną psychikę zapraszamy ! Może po kolei : Dział - szkolenia ? brak , uczysz się od starszej kadry ale tej coraz mniej bo się zwalniają . Gów** wiesz ale zarobić 2,5 tys na umowie o pracę zarobisz . Magazyn - Niby dział który powinien się najbardziej liczyć a taka prawda że sprzedawcy oraz Kierownicy mają ich za maszyny od czarnej roboty ... Tyrać Tyrać ... Współczuje tym ludzią bo tyraja za 2/3 a pensje czasem nizsze niż ci co na (usunięte przez administratora) siedzą na sklepie . Kierownik - Człowiek który jest bogiem na swoim markecie i mysli ze mu wszystko wolno . Czasem trafiaja sie ludzie czasem ... tyrani ... tylko nagrać i o mobbing sprawy robić . Głowny kierownik zarabia 6-8 tyś + samochód , dwójka -4-6 tys ale to jest człowiek "Kierowniku uprzejmie donoszę że ten i ten to i to " Trzeci o ile jest zarobki - 3-4 tys. a liże (usunięte przez administratora) pierwszemu by być drugim więc wiadomo co robi ... Logistyka ludzie czasem bez pojęcia aczkolwiek jak coś trzeba to robią - zarobki 4-5tys Jednym słowem ... Zarobki Ok. Ludzie na sklepie OK . Magazyn Ok i szacunek dla nich .Kierownicy - do poprawy . Logistyka byle nie gorzej :)

zenon
@Kaźmirz 09.10.2018 19:39

z tym brakiem szacunku sprzedawcow do magazynierow to nie na wszystkich marketach tak jest. pracowalem na jednym markecie i tam atmosfera zdrowa wsrod tych osob byla. a i zarobki podobne albo lepsze niz sprzedawcow. na prawde trzeba miec mocna psychike zeby wytrzymac od kiero i pomyslow z gory

Frank
@Kaźmirz 09.10.2018 19:39

Jestem bardzo ciekawy ile kolega Kaźmirz przepracował w opisywanej firmie. Po stylu wypowiedzi można stwierdzić, że pracował Pan na stanowisku magazyniera w pawilonie, który jest stosunkowo "młody" w sieci MM. Dla Pana problemem jest to, że na stanowisku magazyniera trzeba się "narobić". Owszem. Trzeba, ale co do zarobków to z doświadczenia wiem, że magazynier często zarobi lepiej jak sprzedawca który jak Pan to ujął siedzi na d***e na sklepie. Nie wspomniał Pan nic o kadrze zarządzającej ale tylko o kierowniczej. Proszę mi uwierzyć, że to nie Bogowie ale tylko pionki w grze bez zasad którą prowadzi jednoosobowy zarząd. Według mnie to właśnie na tym poziomie występuje szczególne pole do popisu dla osoby która chce się na temat Mekrury Marketu wypowiedzieć stawiając go w negatywnym świetle. Proszę mi uwierzyć, że czasem partia pracowników w niektórych sklepach jest bardzo dobra. Sam przepracowałem ładnych kilka lat w tej firmie. Co do współpracy między pracownikami nie mam żadnych zastrzeżeń, ale z pewnością nie można pominąć faktu, że w każdej firmie znajdzie się jakaś przysłowiowa gnida. Moim zdaniem problem z tą firmą nie występuje na poziomie sklepu. Krótko mówiąc - Generalnie popieram pierwsze zdanie z wypowiedzi o mocnej psychice. Dla osób chętnych, chcących zarobić czy też szukających mocnych wrażeń firma godna polecenia. A teraz zupełnie poważnie - kilka lat stracone z życia ale bagaż doświadczeń bardzo wielki :D

S

A ja bym dodał tylko jedno. Jak ktoś ma jaja i silną psychikę to warto spróbować - przynajmniej będziecie mieli co dzieciom opowiadać - jeśli uwierzą w te niestety realne historie :D

anonim

(usunięte przez administratora)

H88

Fakt, każdy dostaje umowę, najpierw zlecenie, później na czas określony (inne nie funkcjonują w MM). Różnice nie występują Z faktu brutto, netto ponieważ szef na rozmowie zaznacza że "wszystkie kwoty, które tu usłyszysz są kwotami netto". Choć ja akurat zadowolony byłem z wypłaty.

maniek

Zastanawiam się nad aplikacją do MM w Zamościu Widzę jednak że ogłoszeni na kilka stanowisk pokazuje się regularnie co jakiś czas Czy tam jest aż tak kiepsko ? Ludzie przychodzą i odchodzą? Preferowane są osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności czy szanowane są ich prawa? Proszę o opinię jeśli jest tu ktoś kto pracuje bądź pracował w MM w Zamościu

glupi ja, że tam pracowałem

Przestrzegam NOWE osoby zatrudniające się na stanowiskach biurowych: wypłaty nie są takie jak było obiecywane na rekrutacji... Temu Panu co wmawia te bzdury to już dawno powinien nos się wydłużyć niczym Pinokio. Po prostu śmiech na sali i banda złodziei.

Rej

Katastrofa! Prezes zachowuje sie jakby zjadl wszystkie rozumy. Nadmiar pieniedzy niektorym nie sluzy ;) Jesli ktos chce non stop byc kontrolowany, zyc w ciaglym stresie to polecam ale na dluzsza mete predzej psycha padnie.

anonymous

Merkury Market w całej Polsce to jedna wielka beznadzieja! Jeżeli czujesz się nikim i tylko chvcesz pracować, nawet za darmo, to aplikuj!!!!

Szpieg z Krainy Deszczowców

Zacznijmy od tego. Tą pracę tworzą ludzie, nie kierownicy, regionalni kierownicy, super kierownicy z Muchą na czele, czy nawet sam Mister Papierz który dla was niewiedzących z wyznania jest Ewangelikiem ;) (czyli protestant po prostu). Ludzie my szare myszki i jeśli my trzymamy się razem to atmosfera jest na prawdę w dechę i żaden ograniczony troglodyta na stanowisku kierowniczym nie jest w stanie tego zmienić. MM to firma jako jedna z niewielu w naszym kraju która rekrutując na stanowisko kierownicze nie wymaga wykształcenia kierunkowego, więc każdy nawet największy kmiotek nieogarnięty w swej istocie może tym kierownikiem zostać - to tyle odnośnie pionu kierowniczego. Pytacie o zarobki - na dziale sprzedaży nie wiadomo za co się dostaje wypłaty, zazwyczaj dostaje się na rękę 2500-2800 w zależności od - właśnie nie wiadomo w zależności od Czego. Pracę wykonując sumiennie bez pyskówki (czasami można się postawić gdy coś ci nie pasuje) trzeba mieć świadomość, że jednak pracuje się po te 12 godzin dziennie. Plus - 3 dni wolne w tygodniu (minus nie można mieć ich 3 w jednym kawałku) Minus- czasami na prawdę robisz wszystko (brak ludzi do pracy plus dziwne oderwanie od rzeczywistości właściciela firmy doprowadza do tego, że na marketach tworzy się burdello bum bum) za mała ilość ludzi do pracy wymusza przerzucanie ludzi z innych działów doraźnie na ten na który jest zapotrzebowanie wyjątek faceci nie sprzedają na dziale firan ;) a tak to wszędzie mogą Cię posłać. Wyjazdy to inna sprawa, chcesz być jak wół pociągowy, wyjeżdżasz, tyrasz jak wół przez cały boży dzień - jak dobrze idzie do wypłaty dostajesz dodatkowe 1500 - 2000 zł na rękę (na dłuższą metę można tego jednak nie wytrzymać) Poza całą resztą wybija się jeszcze jedna rzecz - niczym z filmów Barei. Częste kontrole palców sprawiedliwości Papierza, przyjeżdża takowy na Market celem znalezienia wpadek dzięki którym szef będzie mógł obciąć wypłaty Kierownikom a ci dalej pracownikom, dochodzi do PRL-owskich sytuacji w których kontroler sprawdza kontrolera czy ten dobrze skontrolował całą resztę. Cyrk na kółkach... Sam mam zawsze ubaw po pachy..... Robię wszystko - od prac informatycznych po szkolenia nowych pracowników. Nie liczcie jednak na szkolenia pokroju Castoramy czy LM gdzie pracodawca wysyła sprzedawcę by się czegoś nowego nauczył - tutaj dostajesz katalog i sam się uczysz a potem podpisujesz papier, że zostałeś przeszkolony (Bareja 2) I można by było jeszcze mnożyć wiele tych śmiesznych stanów - jedno jest pewne sam mam świadomość tego, wychodząc z pracy mam wszystko w głębokim poważaniu, bez stresu i myślenia o pracy... Ale na prawdę trzeba być świadomym tego, że podejmowanie pracy w MM to prawdziwe wyzwanie. To jak bycie Indianą Jonesem naszych czasów.... Tylko muzyki tej konkretnej nie słychać - tylko taką darmową by nie płacić Tantiem Zaiksowi :)

anonymous
@Szpieg z Krainy Deszczowców 04.09.2018 23:26

To nie jest praca dla normalnych ludzi !!! Tam pracują ludzie, którzy nie znają/ czują swojej wartości, Ludzie ogarnijcie się!! To nie jedyny zakład, który może Was zatrudnić !! Dlaczego pracownik ma być niczym, chociaż stara się najlepiej jak może. Dlaczego ma płacić za straty, które były spowodowane nieumyślnie?Co to jest kołchoz?

anonymous
@anonymous 05.09.2018 20:55

Ta Firma to jest jedno Wielkie Nic! , chyba, że ktoś chce pracować w stresie i za darmo ;)

Sprzedawca
@Szpieg z Krainy Deszczowców 04.09.2018 23:26

Otóż w Sanoku obsługujemy firany ;)

anonymous

Nie polecam, a wręcz przestrzegam!!!!!! Syn pracował 1,5 msc na umowę zlecenie. Miał dostać umowę o pracę od 1. września, ale zaproponowali mu dalej umowę na zlecenie, którą odmówił podpisać. Zamiast odejść z pracy, chciał być lojalny i pracować do końca zmiany. Miał pracować do godziny 21.00, ale o godzinie 18.00 dostał wiadomość, że zwalniają go i, że ma opuścić mieszkanie służbowe do godziny 19.00. Po tym, jak odmówił podpisania umowy na zlecenie dostał zadanie ściągnięcia z górnych półek paneli. Użył do tego wózka widłowego. Panele spadły i podobno się roztrzaskały. Syn ma zapłacić za to 3000 zł. Syn pracował 1,5 mca za darmo. Pracował po 10, 12 godzin, i w ostatni dzień umowy zdarzyła się mu?????????? wpadka z panelami. Nie dziwne?????

anonymous
@anonymous 31.08.2018 22:36

To znaczy, że przez 1,5 msc pracował za darmo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

jack
@anonymous 31.08.2018 22:36

oczywiście lepiej żeby chłopaki z magazynu za nieporęczność twego syna zaplacili

anonymous
@jack 01.09.2018 22:57

A dlaczego chłopcy z magazynu musieliby zapłacić ? Taka firma i nie ma ubezpieczonego towaru? Przecież nie zrobił tego specjalnie!!! Jest tylko człowiekiem. Jack, a Ty cały czas jesteś ; poręczny;? Tzn., że nic nie robisz, bo tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów i zawsze jest ; poręczny;!!!!!

Wszyscy na jednego

Ta firmę czeka niespodzianka.

H88
@Wszyscy na jednego 29.08.2018 20:02

Nic nie zdziałacie... niestety

xyz
@Wszyscy na jednego 29.08.2018 20:02

Daj Boże żeby w końcu ktoś zrobił porządek z tą firmą... Obawiam się jednak, że jeśli przez tyle lat nie było nic zdziałane to świadczy to tylko i wyłącznie o tym, że pieniędzmi można wszystko wszędzie załatwić....

Iza

@mała myszka, czy na rozmowie kwalifikacyjnej lub w dniu szkolenia przygotowawczego przekazano Ci informacje dotyczące Twojego przydziału obowiązków w Merkury Markecie? Wiedziałaś, że praca będzie wyglądała w ten sposób? Czy próbowałaś podejmować rozmowy z szefostwem jeśli nie byłaś usatysfakcjonowana pracą w Merkury Market? Jeśli tak, czy takie rozmowy przyniosły rezultaty w postaci poprawy sytuacji? Powiedz nam coś więcej na ten temat. Każda merytoryczna opinia na temat firmy jest bardzo istotna dla użytkowników forum.

Sajuju
@Iza 20.08.2018 10:58

Z całym szacunkiem, ale w MM nie ma czegoś takiego jak narzekanie na prace, jak ci źle to wypad, a uwagi można schować sobie w poważanie :/, na rozmowie masz z góry ustalone obowiązki czym sie zajmujesz, ale nagle jednego dnia robisz 10 roznych rzeczy bo J** tak kazał :)

mały ale duży
@Iza 20.08.2018 10:58

Daj spokój. Na rozmowie o prace informuje Cie kierownik, że jesteś na dziale z meblami i tam tylko jesteś. Po szkoleniu okazuje się, że: masz sprzedawać na sąsiednim dziale gdyby byli kleinci -ceramika -stolarka Masz śmigać po parkingu z ulotkami Odśnieżasz parking (zima) Kosisz trawę(lato) Malujesz jakieś różne pierdoły No i co Twój kiero wymyśli a pozniej sie dziwią czemu nie masz zrobionej roboty u siebie na dziale....

Apple

Tutaj nie da się zarobić. Jesteś odpowiedzialny za towar i płacisz za każdy brak około 20%. Przychodzi główna inwentaryzacja masz brak powiedzmy 5000 no więc z Twojej pensji znika 1000zl(co jest śmieszne ponieważ na obiekcie nie ma nawet ochroniarza!). Do tego za urlop który masz raz w roku też ucinaja premie i kolejny 1000 mniej. L4? Nawet tylko 3 dniowe? Znowu 1000 mniej. Urlop na żądanie? Jeśli komuś przez to podpadles znowu możesz pożegnać się z premią. Szkoda na nerwów na Merury Market. Lepiej poszukać stabilnej firmy i mieć pewność że 10 będziesz miał co do domu przynieść. Z resztą absurdów w tej firmie jest tyle że można by było o tym książkę napisać...

Michał
@Apple 21.08.2018 14:09

A ciekawe, co na to pracownica działu HR z MM, Iza, która tutaj stale się udziela...?

H88
@Michał 21.08.2018 16:24

Iza jest moderatorem tego forum :-)

mała myszka

Firma w której się nie nudzisz, jednego dnia sprzedajesz żarówki, następnego meble mimo że w tych drugich rozróżniasz jedynie kolory... Kolejnego roznosisz ulotki po parkingu, następnego kosisz trawniki. Tam nie ma typowego dnia w pracy. Firma która lubi zaskakiwać. Nigdy nie wiesz ile zarobisz bo umowę masz na najniższą krajową, reszta to premia. W dodatku podpisujesz umowę z inną firmą niż ta w której faktycznie pracujesz. Podpisując kolejną umowę na czas określony może się okazać że nagle z końcem poprzedniej jesteś z dnia na dzień bez pracy, bez słowa wyjaśnienia ze strony pracodawcy. Bo tak. Bo oni nie podpiszą. O stosunku do pracowników świadczą zresztą permanentne poszukiwania ludzi do pracy w Merkurym. I tak od wielu lat, myślicie że przyczyna tkwi w ludziach? Zapomniałam. Wieczne kontrole, sprawdzanie czy aby jest wpisane do zeszytu że poszłaś na przerwę czy do wc. Odpowiedzialność za towar, nawet jak ukradną to i tak Ty płacisz. Nie wolno zachorować, bo już wiesz że 10 masz podstawę na przelewie, i z urlopami podobnie. Jak masz spoko jeszcze kierownika to coś odpoczniesz, większość jednak to chamy bojące się najjaśniejszego który uwielbia ubliżać jak tylko przyjedzie na obiekt. No chyba że zaliczaś się do kapusiów, Prezes to uwielbia, to praca idealna dla Ciebie

Sajuju
@mała myszka 15.08.2018 17:19

W kilku zdaniach najlepszy opis pracy w MM

Warrior

nwm jak we watykanie ale w saczu nie najgorzej bylo. Jeśli odpowiadają godziny pracy po 10 lub 12 to ok. W sumie 3 dni wolnego bylo. Z kolei na Slovensku to był dramat. (usunięte przez administratora) i wyzysku. Pierwszy raz taki cyrk widziałem. Zatowarowania - wpada tir pod market - ludzie jak mrówki jeden za drugim po schodach z wersalkami, szafami, wszystkim. Cały proces obserwuje dowódca( zesłany przez papieża). Jeśli zauważy że ktoś chwilę przystanie lub wyciągnie telefon to po nim. Wiadomo każdy chce zarobić, tak samo on. Wykona coś przed czasem to wleci premia od starego. A ludzie głupie bo biedne zapierniczają jak mogą żeby te 2 stówki wiecej dostac ;) Nie polecam barz...

Sajuju
@Warrior 25.08.2018 00:01

Za Watykan to szanuję :)

wściekły były już Klient

Witam, ponad miesiąc temu zamówiłem w Mercury w Krakowie łóżko, które miało być dostarczone do czterech tygodni. Dzisiaj mija 7 tydzień i nic. Pracownicy mało zainteresowani tematem odpowiadają ciągle , że jutro będzie i maja Klienta w d . . . . , ani żadnego telefonu ani żadnego przepraszam postaramy się jak najszybciej - po prostu nic Klient musi czekać i tyle, zdać się na łaskę Pana Merkury. Nie polecam nikomu współpracować z Mercury, ponieważ jest to firma niesolidna, nierzetelna i nie szanująca swoich Klientów, którzy są robieni w "bambuko" bez mrugnięcia okiem.

Iza

@Z rana jak tralala, nie mamy nic przeciwko byś przekazał nam swoją opinię używając różnych zabiegów literackich. Jednak komentarze, także te pisane wierszem powinny być pozbawione wulgaryzmów. Wszystko możemy powiedzieć w sposób kulturalny i warto o tym pamiętać. Zapoznaj się proszę ponownie z regulaminem serwisu: https://www.gowork.pl/regulamin @Jak w lesie, czy zgłaszałeś swoje uwagi do osoby odpowiedzialnej za towar? Forum GoWork.pl nie jest miejscem odpowiednim do publikowania tego typu komentarzy, ponieważ niewiele osób na forum będzie w stanie realnie pomóc Ci rozwiązać problem. @Marek, pamiętaj, że opinie to wyłącznie sugestie. Warto je czytać jednak czy aby na pewno rezygnacja z aplikowania jest właściwym rozwiązaniem?

Z rana jak tralala

Nie przejmuj się swoją pracją, Bo i tak Ci g..o płacą, A wydajność Twojej pracy, reguluje fundusz płacy, Kiedy jesteś w niskiej grupie, Wolno Ci mieć wszystko w d. Za pięć piąta bierz kapotę, P..ol szefa i robotę, Tak dożyjesz starczej renty Nigdy w d. nie kopnięty, A gdy przyjdzie pracy kres, powiedz wszystkim: SRAŁ WAS PIES!!

Jak w lesie

Miesiąc temu złożyłem zamówienie na 7m2 płytek podłogowych oraz na panele podłogowe. Płytki popękane a panele się ilościowo zgadzały, ale nie te co trzeba! Ja nie po to głosowałem na PIS żeby takie coś miało miejsce! A jak złożyłem reklamacje to powiedzieli że za 2 tygodnie dopiero dostane to co mi trzeba. Idz pan w h.....

Marek

Jestem umówiony w najbliższym czasie na rozmowę, ale widzę że trzeba będzie sobie odpuścić.

Iza

@amab, czy jesteś w dalszym ciągu zainteresowana pracą w Merkury Market? @sajuju, możesz podzielić się z nami informacjami na temat atmosfery jaka panuje w Merkury Market? @Ksiaze, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?

Sajuju
@Iza 02.07.2018 18:10

Tak ogl to pracując tam nie narzekałem było ciężko ale mimo wszysto warto bo jakas tam satysfakcja z tego byla, kasa nie najgorsza, ale atmosfera tragedia, ludzie na ktorych trafilem akurat byli mega, wszyscy byli pomocni, kazdy starał sie sobie pomagać ludzie na wielki plus(nie wszyscy oczywiście), ale wszystko niszczył stary, zjebki za nic stały stres ze zaraz wleci i zrobi o nic afere a tak było często, jak juz wpadł, to najlepiej było spuścić glowe i modlic sie zeby miał humor, rzadko bo rzadko ale kilka razy slyszalem o obciązeniach za jakies wtopy, tak ogl, fajna praca, serio lubiałem to co robiłem ale jednak jedna osoba może zrobic wiele zeby cały ten obraz zakrzywić

Robert

Czy jest tak dobrze pracować w firmie, że nie macie potrzeby pisania na forum? Szkoda, szukam info.

zainteresowany

Ktoś coś wie na temat warunków pracy jako magazynier w Krakowie?

Iza

Czy ktoś może podpowiedzieć coś użytkownikowi @Sara? @Sara, czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Podzielisz się z nami swoją opinią na temat procesu rekrutacji w tym miejscu? Jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna w Merkury Markecie? Czekamy na Twoją odpowiedź.

Sara

Dostałam ofertę pracy w MM Ładna ( koło Tarnowa), na stanowisko sprzedawcy, doradzi ktoś czy warto się w ogóle w to pchać ?

amab

a jak wygląda praca na stanowiskach administeracyjno- biurowych ? też jest tak nieprzyjemnie? jaki jest przedział zarobków wKrośnie na takich stanowiskach?

sajuju
@amab 22.06.2018 15:20

Zależy gdzie jak pytasz o inwestycje czechy/polska/słowacja to jest to dział bezpośrednio pod Jankiem, ogl przewalone i duzo zalezy czy masz charakter i samozaparcie bo nie wytrzymasz, zjebki co chwila czesto za nic, jezeli chodzi o kase to ja wyciagalem tak +- 2200-2700 w zaleznosci od miesiaca, dobra praca na chwile, zdobyc doswiadczenie i uciekac

amab
@sajuju 25.06.2018 21:35

polska. dzięki za odpowiedź, widziałam, że szukają nie tylko do inwestycji i dlatego sie zastanawiam.

Ksiaze

Ludzie aplikujcie na kierownikow, Slowacja, Czechy czekaja Jankowi brakuje ludzi dzwoni jak desperat po starych pracownikach I obiecuje zlote góry aby sie wrocili, ostatnio dzwonili do kolegi I objecywal 18000 zl/m-c na reke

WkurzonaŻona

ogłoszenia na dział logistyki pojawiają się cały czas na krosno24 ale nie wiem po co. Męża zaprosili na rozmowę rekrutacyjną, która trwała 1,5 godziny. Wszystko wyszło cudownie, na początek 2,700 netto a po okresie szkoleniowym podwyżki i premie uznaniowe. W poniedziałek poprosili go o przyjście do pracy od 8-do 18 na etap przeszkolenia. We wtorek po przyjściu do pracy zostało mu wręczone rozwiązanie umowy bez podania przyczyny i to z wielkim pretensjonalnym tonem, że nie mają obowiązku podawać dlaczego zwalniają pracownika. Tak jak ktoś tu pisał poniżej jedno wielkie gnojenie ludzi na niższych szczeblach, bark jakiegokolwiek szacunku do drugiego człowieka, nie liczenie się z nim ani z jego czasem, Z tego co zdążyłam się zorientować stanowisko było dla kogoś po protekcji. czyjaś córcia synek albo inne tego typy osoby miały obiecane stanowisko kosztem drugiego człowieka. MM to krwiopijcy, wyzyskiwacze i gniazdo żmij, które w podejsciu do drugiego nie znaja pojęcia poszanowania. NIE POLECAM PRZYNAJMNIEJ W KROŚNIE

Konrad

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto aplikować?

Kendrick

Pytania o stanowisko logistyka (cokolwiek to w MM znaczy) 1. Jak wygląda codzienna praca? 2. Ile realnie można zarobić na miesiąc? 3. Więcej na szkoleniu dowiem się od opiekuna czy muszę się dowiadywać we własnym zakresie? 4. Często wykorzystywany jest angielski? 5. Czy dla absolwenta opłaca się tu przyjąć?

H88
@Kendrick 12.06.2018 22:29

1. Zależy na jaki dział trafisz. Ogólnie: zakupy, przesunięcia magazynowe, negocjacje, reklamacje, tysiące telefonów z oddziałów, marketing etc. Praca od 8 do 18 lub 9-19 (w tym czasie godzinna przerwa). To jest dział zakupów, odpowiadasz za obrót i marżę firmy, tego nie da się opisać w dwóch zdaniach. 2. W firmie istnieje "klauzula poufności" więc się nie dowiesz, ponieważ ewentualne konsekwencje są spore. Jednakże jak na Krosno nie jest źle. Z tym ze Twoja pensja zależy od tego jak odbiera Cię wiceprezes. 3. "Opiekunem" jest Twój kolega z "pokoju", który ma oprócz szkolenia 1000 rzeczy na głowie. Szkolenie w MM to fikcja. 4. Zależy na jaki dział trafisz, z reguły nie. Nawet jak trafisz na jakiś importowy to sobie poradzisz. Częściej używany jest słowacki lub czeski. 5. Zależy jak na to patrzysz, opłaca się zdobyć doświadczenie w zakupach, a potem... świat stoi otworem Jak coś było za mało jasne to pisz

Kendrick
@H88 13.06.2018 22:20

1. Dostałem podczas rozmowy tel info, że pracuje się dwa dni 8-18 (z godzinną przerwą), kolejne dwa 8-17 (z przerwą krótszą niż godzina) i jeden 8-16. Wychodzi w tygodniu jakieś 43 h? Czy dochodzą jeszcze nadgodziny? 2. Na pierwszy miesiąc umowa zlecenie, a później na czas określony? 3. Jak skonstruowana jest pensja? Podstawa + premia uznaniowa, czy uzależniona od wyników? 4. Jak duże koszty ponosi się za błędy w zamówieniu (za dużo/za mało) 5. Pracę przynosi się do domu? 6. Bardzo jest stresująco, szczególnie dla osoby bez doświadczenia? Z góry dzięki za odpowiedź

H88
@Kendrick 14.06.2018 12:34

1. Ja nie pracuję w MM od roku. A widzę że godziny się w końcu zmieniły. Ale jak dla mnie to jest nadal 46 godzin. Dochodzi jedna sobota w miesiącu 6 godzin. Nadgodzin raczej nie ma. Choć zdarzały się osoby co się w 10 godzin nie wyrabiały i zostawały dużej. Oprócz tego są wyjazdy np. do Bratyslawy gdzie wyjeżdżasz z Krosna o 13 i jesteś na miejscu koło 20. Powrót w piątek o 14 i jesteś na miejscu o 21. Oczywiście nadgodzin nikt nie liczy. 2. Tak zawsze było. Jest to dobra forma, bo zdarzały się osoby co w pierwszy dzień nie wracały z przerwy :-) 3. Podstawa + premia uznaniowa, która jest uzależniona od opini wiceprezesa na Twój temat. Nigdy nie wiesz ile zarobisz 4. Chodziła po firmie anegdota ze jak coś zawalisz to minus 500. Ale to wszystko zależy, jak często robisz błędy i jak są one poważne. Byli tacy co po błędach jechali na samej podstawie, bez premii. 5.nie, raczej nawet nie masz takiej możliwości, wszystko robisz na systemie do którego nie będziesz mieć dostępu w domu. Na początku musisz nauczyć się kategorii, którą będziesz zarządzał. W pracy nie będzie na to czasu. 6. Bardzo. Dla wszystkich, nie zależnie czy z doświadczeniem czy bez. Najlepiej mieć wywalone, ale wtedy się nie nauczysz. Moja rada dla Ciebie jest taka: spróbuj, zaciśnij pośladki i powiedz sobie ze dasz radę. Za każdym razem gdy będziesz mieć dość powtarzaj sobie ze dasz radę. Zdobądź doświadczenie, ale nie za długie 2/3 lata wystarczą, i uciekaj w Polskę. Ja pracowałem w MM 8 lat, zdecydowanie za długo zostawia trwały ślad na psychice

Zostaw opinię o Merkury Market Sp. z o.o. sp.k. - Krosno

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.