Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.

Adres: Czajkowskiego 51, 38-400 Krosno

NIP: 6842255436 REGON: 371007032 KRS: 0000490943

Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.
2 657 5 1

Opinie o Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.

Filtruj opinie po kryteriach:

wiech100
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Zakupiłem wykładzinę dywanową 64 m2 ,zapytałem czy można ją złożyć w kostkę i zabrać osobiście.Nie ponieważ może ulec uszkodzeniu trzeba zabrać zrolowaną (wykładzina 4 m szerokości ). Sugerowany transport sprzedawcy o.k. Logiczne. Przy zamawianiu transportu próba wcisnięcia opłaty za wynoszenie z samochodu odmówiłem uważając to jako bezsens .Transport dociera do mnie z wykładziną i co się okazuje wykładzina złożona w kostkę złamana w 2 miejscach na szerokości 4 m .Gdyby nie fakt że zapłaciłem przy zakupie to bym nie odebrał.Wykładzina pognieciona,pozałamywana ,rozłożyłem na prawidłową szerokość zobaczymy co będzie po ułożeniu na podłodze porobiłem zdjęcia. Podsumowanie po co transport Merkurego skoro i tak przywieżli w kostce.Uważam że klijent jest dla nich do momentu zapłaty a potem to już jak wyżej. Nie polecam ich usług ,a ponadto w samym sklepie arogancja i wielka łaska przy obsłudze .

Pomocna?
TakNie
niezadowolona
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Szczerze, gorąco NIE POLECAM! Zamówienie z 30.04 dotarło 20.05. Meble z brakującymi częściami, brak instrukcji do złożenia. Bardzo ciężka komunikacja.

Pomocna?
TakNie
ojciec 4 dzieci dziekuje!:)
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

kupilem kabine prysznicowa ....patrze wszystko ok ... po czym chwytamy szybe do instalacji a ta w pylek sie rozlatuje ...jade do sklepu zlozyc reklamacje ,,,,kierownik dzilu mowi ze to nic nowego … a jakies Madry pan mi odpisuje ….jakiś szefo za piatke pisze w skrucie ze to moja wina i dziekuje do widzenia normalnie ...nie dość ze czlowiekstara się być ostrozny odkłada co się da żeby se prysznic kupic to jak kupi to dziadostwo dlatego nie polecam tego sklepu....sku****

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

Pełna masakra nikt nic nie wie. Dodzwonić się nie można, a jak się uda to sukces czar pryska jak oczekujesz rzeczowej informacji o zamówieniu. Ponad miesiąc czekam na zamówienie i nikt nic nie wie. Nigdy więcej nie wejdę do tego sklepu omijajcie wielkim łukiem. Opinia dotyczy CIESZYNA

Pomocna?
TakNie
Grazia
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia
@Joanna 30.04.2019 18:19

To prawda. Sytuacja z marketu w Kielcach. Dzwonię, bo interesują mnie meble kuchenne, słyszę że 2, 3 tygodnie i meble będą, po czym za 2 dni ( 18 maja jadę i okazuje się, że trzeba czekać 35 dni). Pięciu pracowników siedzi przy kasie i z łaską schodzi jeden, aby oznajmić mi tę wiadomość. Meble zamówiłam na allegro. Przemiła osoba nastawiona życzliwie powiedziała, że meble będą w przyszłym tygodniu. Można? Można:) Nie wiem może do Merkury sprowadzają z Ameryki:) Czułam się w tym markecie jak intruz !Nigdy więcej!!!

Pomocna?
TakNie
Krystian
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Choć osobiście pracowałem tylko miesiąc jako doradca w Rybniku ( Znalazłem lepszą ofertę, praca przy kompach) to tak w zasadzie nie rozumiem o co tutaj tyle szumu. Może kiedyś było gorzej, ale jak na takie pieniądze to naprawdę nie jest źle. 4 dni pracy, 3 wolne, czegoś nie wiedziałem, pytałem od razu uzyskiwałem odpowiedź od ziomka, który mnie szkolił. Trzeba się sporo nachodzić, dużo rzeczy jest do roboty, no ale jak ktoś myśli że bycie Doradcą to tylko siedzenie na komputerku i wpisywanie w system reklamacji to się grubo myli. Doświadczenia co prawda na rynku pracy za bardzo nie mam, bo była to moja druga praca. Przez ten miesiąc dostałem tylko raz (usunięte przez administratora) od kierownika, bo faktycznie popełniłem głupi błąd. Najgorszy jest tylko ten Stres, z którym czasami nie mogłem sobie poradzić. Osobiście polecam spróbować, jak się nie spodoba droga wolna próbuj szczęścia u innego pracodawcy aż w końcu znajdziesz coś dla Siebie.

Pomocna?
Tak1Nie1
Były pracownik na szczęście
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Krystian 25.04.2019 15:44

Za 10 lat powiesz inaczej... To (usunięte przez administratora)nie normalna praca... Mamy 21 wiek.... Warunki w merkurym sięgają chyba cinajmniej komuny... Życzę powodzenia chłopaku.. Trzeba było przetrzynac 3 miesiące uciekalbys w podskokach.

Pomocna?
TakNie
Klient
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Organizacja w tym markecie to jakaś paranoja. Ciężko doczekać się obsługi, rotacja pracowników jest pozwalająca... Ciekawe czyja to wina? Zanim doczekałem się na sprzedawcę minęło 15min...potem wpisał karteczkę z którą poszedłem do kasy i postalem 20min w kolejce. A potem z dowodem zakupu na magazyn gdzie okazało się, że towaru nie ma.... Właścicielowi radzę żeby zmienił organizacje pracy bo widać że pracownicy są przemęczeni.

Pomocna?
Tak2Nie
sherloc
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

podstawowa sprawa to brak szkoleń! ludzie uczą się na własnych błędach i jeszcze ponoszą za to konsekwencje finansowe. ciągle straszenie obciązeniem finansowym. zmiany 10-12h to nieporozumienie. zasady z czasów komuny. jesli nie zmieni się organizacja pracy raczej bedzie tam tylko gorzej. niektórzy kierownicy nie wiem co robia na tym stanowisku...prawdopodobnie to samo co pracownicy bez przeszkolenia na stanowisku sprzedawcy....brak konkretnej wiedzy powoduje pomyki, irytacje klientów i sytuacje w których kierownik umywa ręce a pracownik płaci ....

Pomocna?
Tak2Nie
ONA
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Częsta rekrutacja na rózne stanowiska wynika z znikomego zapotrzebowania pracowników (poprostu fikcja). Po przejściu procesu rekrutucyjnego na odpowiedz czy jest się przyjętym do pracy czy nie czeka się ok 1,5 tygodnia. Nie mozna powiedzieć pracownicy dzwonią z informacją cyt" może Pan/Pani być przyjęta do naszej firmy ale czy wyraża Pan/ Pani zgode na zrobienie grupy o niepełnosprawnośći" są to pytania do zdrowych młodych ludzi chcących normalnie pracować. Zdrowy młody człowiem owszem ma możliwość wyrobić grupę tylko u lekarza psychiatry badż u neurologa. Jest to fikcyjne schorzenie na nerwice lub depresją. Osobiście jestem przerażona takim podejściem dl ludzi i z takimi składanymi propozycjami. Nie zdziwiło by mnie nic ażeby w ofercie zatrudnienia był wymóg posiadania grupy lub nawet dopisek" osoby posiadające grupę mile widziane". W ten czas część młodych zdrowych ludzi nie alikowało by do tej firmy. Myślę, że takie propozycje o wyrobieniu grupy składane zdrowej osobie w zamian za zatrudnienie w moim odczuciu jest upokażające i nie na miejscu.

Pomocna?
Tak3Nie2
Zbuntowany
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Praca w Magazynie : - Jeżeli jesteś starym pracownikiem (powyżej 2 lat) to musisz nianczyć wszystkich - Spływa na ciebie fala obowiazków i oczywiście ponosisz wszelkie konsekwencje za wszystkich - Kierownicy wtrącają sie w prace - Atmosfera ? Jeżeli sie trzymasz w kilka osob jest ok ale pamietaj zawsze znajdą sie osoby które to wszystko niszczą tymbardziej ze w systemie 4 dni pracujące 3 wolne zawsze na nich trafiasz . - Kolejna sprawa to ? ZDROWIE - Jeżeli masz kase potem na psychiatre i ortopede to spoko . Ale psychicznie cię zniszczą , a plecy-kolana zaczną dokuczać juz po miesiącu czasu - Wypłata ? (usunięte przez administratora)jeżeli postawisz się chodźby raz albo powiesz nie sympatyczne słowo do kierownika magazynu to dostajesz ... 1900 zł - Wyjazdy ? Na topie NOWA RUDA ! Jedziesz dostajesz 800 zł za tydzien za prace od pon do pt po 12h plus sobota 8-14 . Nie pojedziesz raz w miesiącu ? Wypłata 1900 zł (usunięte przez administratora)Przeciwstawisz sie ? 1900 zł na wypłacie . Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania z chęcią odpowiem :)

Pomocna?
Tak8Nie1
Szpieg z Krainy Deszczowców
 Opinia

Zacznijmy od tego. Tą pracę tworzą ludzie, nie kierownicy, regionalni kierownicy, super kierownicy z Muchą na czele, czy nawet sam Mister Papierz który dla was niewiedzących z wyznania jest Ewangelikiem ;) (czyli protestant po prostu). Ludzie my szare myszki i jeśli my trzymamy się razem to atmosfera jest na prawdę w dechę i żaden ograniczony troglodyta na stanowisku kierowniczym nie jest w stanie tego zmienić. MM to firma jako jedna z niewielu w naszym kraju która rekrutując na stanowisko kierownicze nie wymaga wykształcenia kierunkowego, więc każdy nawet największy kmiotek nieogarnięty w swej istocie może tym kierownikiem zostać - to tyle odnośnie pionu kierowniczego. Pytacie o zarobki - na dziale sprzedaży nie wiadomo za co się dostaje wypłaty, zazwyczaj dostaje się na rękę 2500-2800 w zależności od - właśnie nie wiadomo w zależności od Czego. Pracę wykonując sumiennie bez pyskówki (czasami można się postawić gdy coś ci nie pasuje) trzeba mieć świadomość, że jednak pracuje się po te 12 godzin dziennie. Plus - 3 dni wolne w tygodniu (minus nie można mieć ich 3 w jednym kawałku) Minus- czasami na prawdę robisz wszystko (brak ludzi do pracy plus dziwne oderwanie od rzeczywistości właściciela firmy doprowadza do tego, że na marketach tworzy się burdello bum bum) za mała ilość ludzi do pracy wymusza przerzucanie ludzi z innych działów doraźnie na ten na który jest zapotrzebowanie wyjątek faceci nie sprzedają na dziale firan ;) a tak to wszędzie mogą Cię posłać. Wyjazdy to inna sprawa, chcesz być jak wół pociągowy, wyjeżdżasz, tyrasz jak wół przez cały boży dzień - jak dobrze idzie do wypłaty dostajesz dodatkowe 1500 - 2000 zł na rękę (na dłuższą metę można tego jednak nie wytrzymać) Poza całą resztą wybija się jeszcze jedna rzecz - niczym z filmów Barei. Częste kontrole palców sprawiedliwości Papierza, przyjeżdża takowy na Market celem znalezienia wpadek dzięki którym szef będzie mógł obciąć wypłaty Kierownikom a ci dalej pracownikom, dochodzi do PRL-owskich sytuacji w których kontroler sprawdza kontrolera czy ten dobrze skontrolował całą resztę. Cyrk na kółkach... Sam mam zawsze ubaw po pachy..... Robię wszystko - od prac informatycznych po szkolenia nowych pracowników. Nie liczcie jednak na szkolenia pokroju Castoramy czy LM gdzie pracodawca wysyła sprzedawcę by się czegoś nowego nauczył - tutaj dostajesz katalog i sam się uczysz a potem podpisujesz papier, że zostałeś przeszkolony (Bareja 2) I można by było jeszcze mnożyć wiele tych śmiesznych stanów - jedno jest pewne sam mam świadomość tego, wychodząc z pracy mam wszystko w głębokim poważaniu, bez stresu i myślenia o pracy... Ale na prawdę trzeba być świadomym tego, że podejmowanie pracy w MM to prawdziwe wyzwanie. To jak bycie Indianą Jonesem naszych czasów.... Tylko muzyki tej konkretnej nie słychać - tylko taką darmową by nie płacić Tantiem Zaiksowi :)

Pomocna?
Tak28Nie
1
anonymous
 Opinia
@Szpieg z Krainy Deszczowców 04.09.2018 23:26

To nie jest praca dla normalnych ludzi !!! Tam pracują ludzie, którzy nie znają/ czują swojej wartości, Ludzie ogarnijcie się!! To nie jedyny zakład, który może Was zatrudnić !! Dlaczego pracownik ma być niczym, chociaż stara się najlepiej jak może. Dlaczego ma płacić za straty, które były spowodowane nieumyślnie?Co to jest kołchoz?

Pomocna?
Tak11Nie
anonymous
 Opinia
@anonymous 05.09.2018 20:55

Ta Firma to jest jedno Wielkie Nic! , chyba, że ktoś chce pracować w stresie i za darmo ;)

Pomocna?
Tak8Nie
Sprzedawca
 Opinia
@Szpieg z Krainy Deszczowców 04.09.2018 23:26

Otóż w Sanoku obsługujemy firany ;)

Pomocna?
Tak3Nie
anonymous
 Opinia
@anonymous 05.09.2018 20:55

A dlaczego mój wcześniejszy wpis o tym, że mój syn musiał zapłacić 3 tys. zł za nieumyślne spowodowanie straty został usunięty ? Jak przyjadę do Polski w lipcu to zgłoszę i wszystko wyjaśnię w PIP. Syn nie miał żadnego przeszkolenia w MM. Podobno mimo tego, że ma pozwolenie na wózki widłowe, nie mógł ich teoretycznie używać, ale w praktyce to było całkiem coś innego. Musiał ich używać chcąc utrzymać pracę. Nie podaruję!!!!!

Pomocna?
Tak8Nie
Michał
 Opinia
@anonymous 27.01.2019 20:39

Uważasz, że to coś da? Z mojej wiedzy na temat krośnieńskiej delegatury PIP powiem Ci jedno - NIC to nie da albo co najwyżej niewiele to da. Ale próbować można. Winne całej sytuacji jest kiepskie prawo pracy.

Pomocna?
Tak2Nie
gość123
 Opinia
@anonymous 27.01.2019 20:39

no tak jak trzeba za syna załatwiać to chyba wszystko jasne

Pomocna?
TakNie
Ja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Szkoda czasu!Zadzwonili do mnie i poprosili o spotkanie o prace.Na spotkaniu wszystko ok,kierownik poinformowal,ze nastepnego dnia zadzwoni do mnie kadrowa a potem w poniedzialek do pracy.Oczywiscie nikt nie zadzwonil .Ja w międzyczasie odmowilem inna prace.Zadzwonilem do kierownika i dowiedzialem sie,ze rozmowe mialem z jakimś czlowiekiem na zastepstwie ktory nic w tej sprawie nie zrobil ale,ze tera on sie tym zajmie i oddzwoni tego samego dnia.Jak latwo sie domyśleć nikt juz potem nie zadzwonil.Brak szacunku i zero profesjonalizmu. Moje sugestie dla Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.: Iść po rozum do głowy bo sytuacja na ryku pracy jest coraz trudniejsz...

Pomocna?
Tak2Nie
Qqqq
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Nie polecam nikomu. Kierownictwo stosuje mobbing, wypłaty odbiegają od obiecanych, jeden wielki big brother.

Pomocna?
Tak4Nie
DORA
 Opinia

Proszę o opinię jak wygląda praca kasjerka w MM Rzeszow? Ciągle poszukują.

Pomocna?
TakNie
Mitimati
 Opinia
@DORA 09.01.2019 17:14

Kasjerka w MM to jakieś nieporozumienie. Tysiąc obowiązków, odpowiedzialność i tłumaczenie się za to co sobie wymyśli Papa. Nie będę wypowiadać się n temat zwrotów towaru... jeśli masz anielską cierpliwość i bardzo szybko się uczysz, oraz nie liczysz na duże zarobki to zaryzykuj.

Pomocna?
Tak2Nie
były
 Opinia
@DORA 09.01.2019 17:14

ogólnie to tak jak mitimati napisal jest na każdym stanowisku praktycznie w firmie pretensje o wszystko jak ktos zawalil to jeszcze dostaniesz za to ze go nie pilnowales mimo ze nie powinienes ..

Pomocna?
Tak3Nie
bies
Nazwa działu: Ogrodnictwo
 Opinia

Dodzwonic sie do działu gdzie mnie pani skierowala niemozliwe..ignorowanie klienta telefonicznego,brak mozliwosci ponownego dodzwonienia sie..

Pomocna?
TakNie
Bolo
 Opinia

Zarobki w zależności od działu i podejścia 2300-3... - jak na ilość obowiązków, godzin plus prki - mało. Na wyjazdy nie trzeba się zgadzać, teraz i tak nie zwolnia bo nie ma ludzi, a dwa zarobki na wyjazdach są średnie, Co z tego że z 5 czy 6 tys, jak po przeliczeniu na godziny to szału nie ma. Robić się robi, nie warto się starać bo i tak z tego nic nie masz

Pomocna?
Tak4Nie
Iza
 Opinia
@Bolo 13.01.2019 20:26

Czy aby na pewno nie warto się starać? Być może dla zaangażowanych i efektywnych pracowników przewidziane są premię? Jak wygląda kwestia benefitów pozapłacowych w Merkury Markecie? Czy są one dostępne dla wszystkich pracowników?

Pomocna?
TakNie
Bolo
 Opinia
@Iza 14.01.2019 13:03

Nie znam ani jednego pracownika który by dostał coś ponad. Benefity poza płacowe? Nie istnieją

Pomocna?
Tak6Nie
baro
 Opinia
@Bolo 13.01.2019 20:26

o pracy na jakim stanowisku mówisz ?

Pomocna?
TakNie1
KM47
 Opinia

Pracowałem kilka lat na logistyce, jedyne co mogę powiedzieć to to, że właściciele żyją w wyimaginowanym przez siebie świecie, myśląc, że nadal jest 10 chętnych osób na 1 stanowisko. Każdy kolejny pomysł jest zaprzeczeniem poprzedniego i ciężko jest się połapać co tak na prawdę od ciebie oczekują. Chociaż siedział byś tam 24h na dobę, zawsze znajdzie się jakiś mankament za który możesz "zapłacić " dziesiątego. Nawet to, że będziesz siedział cicho i pracował jak robot nie zagwarantuje Ci tego, że w pewnym momencie komuś z kierownictwa nie spodoba się jakaś rzecz i postanowią odebrać ci premię. Jednak jeśli zdobyłeś profesję "gumowego ucha" to śmiało możesz dołączyć, zrobisz tutaj wielką karierę.

Pomocna?
Tak6Nie
baro
 Opinia
@KM47 20.01.2019 18:29

mógłbyś powiedzieć na czym dokładnie polega ta praca, jak wyglada dzień? bo dostałe propozycje pracy na to stanowisko i sie zastanawiam

Pomocna?
Tak2Nie
Donpedro
Nazwa działu: Magazyn
 Opinia

Czy ktoś zna więcej szczegółów odnośnie Magazynier - delegacje Polska lub Słowacja -gotowość do podjęcia stałej pracy na terenie Słowacji (system 3/1), Jak ktoś ma jakieś informacje prosiłbym jak to wygląda ogolnie i oczywiscie finanse

Pomocna?
TakNie1
Realista
 Opinia

Wyzysk! Wyzysk! Wyzysk! Powiedzmy sobie wprost... Pozytywy : - pensja Negazywy : - fatalne kierownictwo na niektórych marketach - podkladanie komuś świń aby przypodobać się szefowi, kolega kabluje na kolegę - chore zasady które płyną prosto z góry - wymuszanie na pracownikach wyjazdów!!! Długo mógłbym wymieniać ale pracuje w tej firmie od 3 lat i to co się teraz dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Jeżeli ktoś się wacha czy przyjść do tej pracy to mówię ci koleżanko /kolego.... Szkoda twojego czasu, zdrowia a w szczególności nerwów. Dopuki się nie zmieni władza między innymi w Rybniku, Jarosławiu, Rzeszowie, Jaśle, Żywcu bo na tych marketach miałem okazję przebywać to szkoda poprostu się wysilać. Pan Papież powinien zrobić nie zapowiedziana wizytę na tych marketach i porozmawiać z PRACOWNIKAMI bez obecności Kierowników na teraz tego co się dzieje na tych oddziałach.

Pomocna?
Tak9Nie
Oraj
 Opinia
@Realista 03.01.2019 22:45

Papierz nie porozmawia z ludzmmi bo to on sam taki system stworzyl. To kolejność działań zaczyna sie od niego a konczy na glupich ludziach bo kazdy chce jakos żyć, jeden z honorem drugi bez ale też trzeba zrozumiec ze nie ma wielkiego wyboru jesli chodzi o pracodawcow na naszym terenie.

Pomocna?
Tak6Nie
ala
 Opinia

Pracowalam tam 19 lat temu i czytajac wasze teksty uzmyslowilam sobie, ze jest tak jak bylo kiedys.

Pomocna?
Tak7Nie
ciekawy
 Opinia

Witam staram się o prace w MM na stanowisku magazynier - operator wózka widłowego, interesuje mnie praca na słowacji, lub gdzieś w zachodniej polsce. Na rozmowie obiecywali mi: praca 3/1 mieszkanie służbowe, transport z i do wybranego marketu w polsce lub zagranicą i zarobki w granicach 4-6 tys. Czy to prawda? Gdzie są najlepsze warunki płacowo/mieszkaniowo. Z góry dziękuje za odpoweiedz

Pomocna?
TakNie1
Adam
 Opinia

Zastanawiam się czy nie powiadomić o tym wyzysku PIP i CBA co do niektórych przekrętów

Pomocna?
Tak20Nie
oM
 Opinia

Od jakiegoś czasu pracuje w logistyce, obiecano mi stałe zarobki powyżej trzech tysięcy a nawet w okolice 4. Jeszcze ani razu nie dobiłem do 3tys pomimo braku błędów itp. potrącają z pensji Bóg wie za co. A teraz inwentaryzacja to już w ogóle tragedia. Pracownicy którzy pracują miesiąc mają tyle samo zabrane z wypłaty co ludzie pracujący od początku roku. Pracujemy po 9-10h minimum. Czasem i dłużej. A gdy ktoś zapytał prezesa dlaczego tak jest to został zwolniony. Nie polecam tych złodziei.

Pomocna?
Tak8Nie
Iza
 Opinia
@oM 10.11.2018 20:24

Czy w firmie dzieje się aż tak źle? Jeśli nie zarabiasz tyle, ile Ci obiecano, a jednocześnie nie chcesz porozmawiać z szefostwem, to jak zamierzasz rozwiązać tę sytuację? Czy na pewno znasz powód zwolnienia osoby, która udała się do szefostwa? Podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami.

Pomocna?
TakNie
H88
 Opinia
@Iza 10.11.2018 22:13

Zarobki w MM są progresywne, ludzie będą zarabiać tyle, ile im mówią na rozmowie po roku, dwóch pracy bez wpadek. Rozmowa na temat pieniędzy z Szefostwem kończy się przedłużeniem tego czasu. W MM nigdy nie wiesz ile dostaniesz na wypłatę... Jednakże jeśli jesteś dobry w swoim fachu, poświęcasz się, nie narzekasz, to zarobisz dobrze. Sfera finansów jest jedynym aspektem w MM, do którego nie można się przyczepić

Pomocna?
Tak4Nie
Om
 Opinia
@H88 18.11.2018 18:54

A gdzie w tym Mm pracujesz? Na logistyce czy na oddziale?

Pomocna?
TakNie
H88
 Opinia
@Om 22.12.2018 06:52

Pracowałem kilka lat w dziale zakupów powszechnie nazywanym w MM logistyką

Pomocna?
TakNie
mielczanin
 Opinia

jesli moja wymiana kabiny nie zostanie zalatwiona pozytywnie to wtedy napisze co mysle o mercury market w mielcu mysla ze znalezli frajera dosyc ze sie pomylili z kabina dali mi drozsza i chce wymienic na ta co zamawialem to jeszcze kierownik bedzie mi stawial jakies warunki bo w tej walce ja klijent jestem gora

Pomocna?
Tak1Nie
Życzliwy Magazynier
 Opinia

Co tyczy się Nowej Rudy na stanowisku magazynier, praca ogólnie nie jest ciężka i trudna i to tyle w tym temacie. Zarobki obiecane bardzo odbiegają od tego co 10-tego wpływa na konto. Podstawa najniższa krajowa + premia uznaniowa ( której może nie być). Praca po 9h, czasami 10h i lepiej nie składać wniosków o krótszy wymiar pracy bo Cię zwolnią. Magazynier musi być sprzątaczką, ratrakowym i konfekcjonerem w jednym ale kliknięcia muszą się zgadzać. Co do umowy pierwsza zlecenie, później próbna, a jak jeszcze nie zrezygnujesz to jedziesz do Krosna na własny koszt podpisać dokumenty inblanco ze stawką najniższej krajowej. Ogólnie ciągły stres, kontrole i chaos. "Mamy szczęście", że brat prezesa mieszka w NR i mimo tego, że nie ma pojęcia o pracy na magazynie mówi nam co i jak mamy robić. A priorytetem dla niego jest sprzątanie magazynu. Ma większą władze niż kierownik i nie bezpośrednio może Cię zwolnić jak mu nie przypasujesz, wystarczy, że szepnie słówko bratu. Większość opinii przedstawionych na tym forum jest zgodne z prawdą.

Pomocna?
Tak8Nie
MAyster
 Opinia
@Życzliwy Magazynier 09.12.2018 18:04

W pełni się zgadzam z tą opinią w 100%

Pomocna?
Tak4Nie
Święty
 Opinia

Lepiej nie zadawać się z tą firmą - pracowałem rok czasu - jak ja to wytrzymałeM? Trzeba kible i sanitariaty samemu sprzątać - zarobki odbiegają od normy pracuje się po 9 godzin a jak nie to wypad. Zero szacunku prezes prostak.

Pomocna?
Tak5Nie
Iza
 Opinia

@amab, czy jesteś w dalszym ciągu zainteresowana pracą w Merkury Market? @sajuju, możesz podzielić się z nami informacjami na temat atmosfery jaka panuje w Merkury Market? @Ksiaze, czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?

Pomocna?
TakNie
Sajuju
 Opinia
@Iza 02.07.2018 18:10

Tak ogl to pracując tam nie narzekałem było ciężko ale mimo wszysto warto bo jakas tam satysfakcja z tego byla, kasa nie najgorsza, ale atmosfera tragedia, ludzie na ktorych trafilem akurat byli mega, wszyscy byli pomocni, kazdy starał sie sobie pomagać ludzie na wielki plus(nie wszyscy oczywiście), ale wszystko niszczył stary, zjebki za nic stały stres ze zaraz wleci i zrobi o nic afere a tak było często, jak juz wpadł, to najlepiej było spuścić glowe i modlic sie zeby miał humor, rzadko bo rzadko ale kilka razy slyszalem o obciązeniach za jakies wtopy, tak ogl, fajna praca, serio lubiałem to co robiłem ale jednak jedna osoba może zrobic wiele zeby cały ten obraz zakrzywić

Pomocna?
Tak8Nie
BRUNCIA
 Opinia
@Iza 02.07.2018 18:10

IZA To powiedz dlaczego zwalniają ludzi za to że nie pozwalają traktować się jak śmieci

Pomocna?
Tak4Nie
Iza
 Opinia
@BRUNCIA 01.11.2018 17:17

Czy to aby na pewno zapytanie do mnie? Skąd miałabym znać odpowiedź na to pytanie? Podejmowanie pracy jak i wypowiedzenie jej to kwestie między pracownikiem a pracodawcom. Żadna z osób trzecich nie zna wszystkich intencji pracownika ani pracodawcy. Jeśli w pracy zachodzą sytuacje, które dziać się tam nie powinny i masz na to świadków - sprawdź nową funkcje w serwisie GoWork.pl

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia
@Iza 04.11.2018 20:32

Nie "pracodawcom", a "pracodawcą". Najpierw naucz się poprawnie pisać po polsku, a następnie zabieraj się za obronę tzw. pana Papierza i jego firemek.

Pomocna?
Tak4Nie
H88
 Opinia
@Sławek 16.11.2018 11:24

Iza jest moderatorem tego forum, ona musi ukierunkować rozmowę tak, żeby pozwy z MM nie były skuteczne. Podejrzewam że zarząd MM zamiast zmienić swoje podejście, skarży wszystko co psuje im PR. Jednakże nie mam dowodów, więc to tylko moje przypuszczenia.

Pomocna?
Tak1Nie
Iza
 Opinia
@H88 18.11.2018 18:58

Jeśli chodzi o moją funkcję na forum to owszem, nie jest żadną tajemnicą, że jestem moderatorem bieżącego wątku na forum GoWork.pl, jednak nie ma to nic wspólnego z Merkury Marketem. O jakich pozwach mówisz? Dyskutuje z użytkownikami, ponieważ najważniejsze w tym wątku są komentarze, w których dzielimy się informacjami na temat pracy w firmie. Każda informacja, może mieć duże znaczenie dla potencjalnych kandydatów, którzy chcą aplikować do Merkury Marketu.

Pomocna?
TakNie
H88
 Opinia
@Iza 21.11.2018 20:45

Pisałem to bo Sławek oskarżył Cię o bronienie MM. Ostatnio "znikały" wpisy, oraz podbijane były opinie sprzed lat. Dlatego sugerowałem pozew od MM. Kilka lat wstecz chodziła po firmie pogłoska, jakoby Prezes MM wytoczył Wam proces o zniesławienie, nie wiem ile w niej prawdy, ale taka plotka chodziła.

Pomocna?
Tak2Nie
Iza
 Opinia
@H88 25.11.2018 11:31

Jeżeli wpisy zostały usunięte to znaczy, że łamały regulamin forum lub polskie prawo. Wszystkie informacje na ten temat można znaleźć w regulaminie serwisu: https://www.gowork.pl/regulamin Postarajmy się także nie rozpowszechniać firmowych plotek. Zamiast tego, warto skupić się na opiniach dotyczących firmy. Nie chodzi o ukierunkowanie rozmowy, a o dyskutowanie na tematy, które mogą pomóc potencjalnym kandydatom i użytkownikom forum. Rzeczowe informacje to podstawa i z tego powodu zachęcam, aby unikać tematów w ogóle nie związanych z pracą. Wspomniałeś już o warunkach finansowych - za co jesteśmy Ci wdzięczni. Czy możesz powiedzieć nam, jak wygląda kwestia benefitów pozapłacowych w Merkury Markecie?

Pomocna?
TakNie
MAyster
 Opinia
@Iza 02.07.2018 18:10

Ludzie omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak3Nie
Iza
 Opinia

@Kumpel Starego, czy warto zakładać od razu negatywny scenariusz? Nie można przecież jednoznacznie stwierdzić z jakich powodów pracownicy decydują się odejść lub zostać w firmie. Jak zapewne się domyślasz, to, że Ty masz takie zdanie na temat pracy nie oznacza, że inni również.

Pomocna?
TakNie
H88
 Opinia
@Iza 16.10.2018 11:08

Iza, takie zdanie ma każdy, zarówno ten co odszedł jak i ten, który JESZCZE pozostał. To jest MM, rzeczywistości nie da się zakłamać.

Pomocna?
Tak12Nie
Zenon Lewy Prosty
 Opinia
@Iza 16.10.2018 11:08

Potwierdzam słowa H88. Ci co pracowali i ci co zostali mają takie samo zdanie.

Pomocna?
Tak3Nie
Iza
 Opinia
@H88 16.10.2018 22:47

Warto być ostrożnym używając słów "każdy" i "nikt". Wielu pracowników w dalszym ciągu pracuje w tym miejscu. Gdyby było aż tak źle, zapewne podjęliby się innej pracy, nie uważasz? Dlaczego "zakłamać"? Być może w firmie istnieje szansa na zmiany w najbliższym czasie? Może będą to akurat takie zmiany, które przynoszą korzyści pracownikom?

Pomocna?
TakNie
H88
 Opinia
@Iza 29.10.2018 12:27

Hmm, po znikajacych postach rozumiem, ze musicie ukierunkować rozmowę, ok. Ja osobiście nie wierzę w to by w MM kiedykolwiek nastały pozytywne zmiany. Jednakże jestem istotą omylną. Myślę że ludzie nadal pracują w MM, mimo dziwnych zachowań szefostwa, ponieważ jak na warunki Krosna zarobki są dobre - piszę o centrali. Ale uważam że, jest to praca tylko dla wybitnie silnych psychicznie ludzi. Przyjść, zdobyć doświadczenie i zarobić, odejść.

Pomocna?
Tak2Nie
Zenon Lewy Prosty
 Opinia
@Iza 29.10.2018 12:27

A nie pomyślałaś że ludzi trzymają tylko kwestie finansowe? Ale to też się powoli zmienia. Byle kasę uwalić za byle co. Człowiek pracuje przede wszystkim dla pieniędzy(+dobrej atmosfery pomiędzy innymi pracownikami) Jak kasy dobrej nie będzie to ludzi chętnych do pracy również.

Pomocna?
Tak1Nie
Zapytanie
 Opinia

A ja zadałem pytanie (październik) dotyczące m.in. na stanowisko operator wprowadzania danych. Rozumiem że nikt z czytających / piszących nie pracował przy tym i nie zna żadnych opinii od innych ? Na to wygląda że chyba warto złożyć papiery i bawić się w wklepywanie faktur do kompa.

Pomocna?
TakNie
Hardkowoykoksu
 Opinia

jak wygląda praca na magazynie bo piszą prawie wszyscy o sklepie jako sprzedawca, magazynierów nie ma ?? ile godzin na tydzień jakie zarobki jaka umowa ?? :P proszę o info dzięki z góry

Pomocna?
TakNie
prezes JP
 Opinia
@Hardkowoykoksu 04.11.2014 21:13

W Żywcu praca byłaby do zniesienia,nawet człowiek przymknie oko na te godziny i nadgodziny,żeby nie to wieśniackie kierownictwo.Młodzi gburowaci chłopcy traktują ludzi jak niedorozwiniętych a sami nie reprezentują sobą absolutnie NIC.Ciągła nagonka prezes jedzie,dmuchać balony(jego trzeba dmuchnąć).Merkurego należy zgłosić do PIPu,niech się im dobiorą do d..

Pomocna?
Tak8Nie
prezes od kota
 Opinia
@prezes JP 27.11.2014 20:43

Nie licz na to bo PIP pewnie już dawno przez nich opłacony :) Te instytucje działają taka samo jak istnieje Państwo Polskie czyli jedynie teoretycznie :)

Pomocna?
Tak7Nie
new man
 Opinia
@prezes od kota 27.11.2014 22:18

masz rację i niewiem czy tego nie zrobię pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Bruncia 78
 Opinia
@prezes JP 27.11.2014 20:43

Zbyt wielw Papież ma kasy PIP był i nic sie nie zmieniło.Pewnie sporozapłacił

Pomocna?
Tak1Nie
Bruncia 78
 Opinia

nie nie jest warto to banda nie wychowanych chamów .Właśnie dostałam miesięczne wypowiedzenie za to że nie pozwoliłam traktować się jak śmiecia i białego murzyna.W śród kolegów z pracy atmosfera świetna na całym markecie ale tylko tyle .Nie możesz mieć swojego zdania bo zostaniesz zgnojona albo jak to w moim przypadku zwolniona bez podania powodu

Pomocna?
Tak6Nie

Zostaw opinię o Merkury Market Sp. z o.o. sp.k. - Krosno

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Merkury Market Sp. z o.o. sp.k.

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny