Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 423 ocen.

Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.
2 423 6 1

Opinie o Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.

Dr.ZŁO

SPRZEDALI MI PŁYTKI I NIE UWZGLĘDNILI REKLAMACJI GDY SIĘ ZACZĘŁY WYCIERAĆ CHCIELI MI DAĆ 200 ZŁ NA NIBY KOSZTY UWAGA NA GWARANCJE!!!!!!!! PIC

Andzia

Współczuję osobom które pracują w LM. To ludzie bez ambicji i się tam z wygody zasiedzieli nie widząc, że poza zielonym chlewem jest inne życie, inne prace i inne zarobki. Nowi przychodzą i odchodzą a starzy pracują po 10 -15 lat i za co? Za marne 2000 zł netto są kopani w (usunięte przez administratora) Masakra ludzie obudźcie się bo już nawet Ukraińcy to miejsce z daleka omijają.

piotr
@Andzia 20.10.2018 14:14

Ten chlew sie skonczy dla Leroy merlin jak i praktikier bez podwyzek itd itd Leroy i obi do odsrtzelenia

Baca

Jest ok

Nick

Do zarządu Leroy Merlin Polska. Jeśli Castorama przystanie na te warunki pracowników: Pracownicy Castoramy domagają się zwiększenia wynagrodzenia o 900 zł dla każdego pracownika, do 3,5 tys. zł brutto. Chcą też zmian w sposobie wypłacania dodatku za pracę w niedzielę. "Solidarność" uważa, że dodatek powinien być naliczany od każdej rozpoczętej godziny. Żądania pracowników obejmują też wzrost premii wypłacanej przy odchodzeniu na emeryturę do równowartości trzech miesięcznych pensji, podwyżkę dodatku stażowego, a także zwiększenie świadczeń wypłacanych rodzinom zmarłych pracowników. Związkowcy chcą też, by zatrudnienie w sklepach zostało zwiększone o 10 proc. Czas na zmianę

były pracownik Leroy merlin ,
@Nick 17.10.2018 10:17

Dlatego najlepsze miejsca są Jak Castorama dobre warunki zdobyć ta pracę w Opolu to tylko po znajomości bo ludzie w Castoramie w Opolu zadowoleni .Niestety w polsce dlaej rządzą układy i znajomości .Chciałbym pracować kiedyś w Castoramie ale żadko widze że kogoś do pracy tam Jednak zarząd dba o pracowników i klienci zawsze pełen parking od rana :))) Podwyższki dostaną nawet do 4tyś brutto bo Castorama dba o pracowników i są Liderem wśród marketów budowlanych :)))) I do tego świadczenia i wyrównania :))) Praktikier poszedł na dno chwałą bogu :))) Leroy Merlin ogłupia Ludzi pracowników ciągła rotacja w Zielonym Bajzlu nic więcej.Drogo i ta rotacja klienci odchodzą i Idą do Obi albo do Castoramy.Co do Obi to mieszane uczucia ale lepiej pracować w Obi niż w zielonym gównie

Nic dodać - nic ująć

Pomimo przyjemnej rozmowy na wyższe stanowisko i kilkukrotnego zapewnienia iż zostanę poinf. o decyzji odnośnie zaproszenia na kolejn. etap rozmów - CISZA . Ten brak kontaktu jest już przedawniony o miesiąc. Tak sobie myślę, że chyba nie można zrobić sobie gorszej reklamy.... Jest to okazanie totalnego ignoranctwa i braku kultury człowieka, z którym rozmawiałem, organizacji - bo rekruter jest jego wizytówką podczas rozmowy, standardów i podejścia od tak normalnie do człowieka, jak do człowieka... nic więcej. W rezultacie może i dobrze - bo jakie podejście na początku to co dzieje się potem ... ? Szkoda takiego blamażu. Pozdrawiam - WROCŁAW LM GRANICZNA !

Pracownik
@Nic dodać - nic ująć 06.10.2018 08:51

Normalne! Takie samo- ignoranckie-podejście do nowych pracowników jak i do tych z 10-letnim stażem. Wolą zatrudnić nowego pracownika na stanowisko za niższą kasę niż postarać się aby zatrzymać doświadczoną osobę. Niestety taki styl zarządzania :/

piotro
@Pracownik 07.10.2018 00:37

Ta firma działa na zasadzie nie Polak a Ukrainiec ale oni też nie chca prawcować z te pieniądze :///i dobrze Leroy merlin nawet za 300 na rkę nie pójde to syf

Krystek
@Pracownik 07.10.2018 00:37

Przecież tak jest wszędzie..nawet na zachodzie. Obudzileś się dopiero ??

Misza

W Leroy Merlin Targówek na wyższych stanowiskach pracują osoby bez honoru, empatii i uczuć wyższych. Są pozbawieni normalnych ludzkich odruchów...nie zatrudniajcie się tam, chyba że chcecie mieć wrzody żołądka z nerwów. Nikt normalny tam nie wytrzyma

Nikota

Beznadziejny pracodawca... Jeśli chodzi o zarobki to jest śmiech na sali, 2000 na rękę. Moje sugestie dla Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.: Podnieście pensję sknery jedne!!

Seven taxi 1,20zł/km

Super.Polecamy .

Marcel

Bardzo dobra firma, osoby zazdrosne piszą specjalnie głupoty. Najlepsza firma jaką znam !

zenek
@Marcel 27.07.2018 19:16

bajki piszesz :(

THE END DZIADOM !!!
@Marcel 27.07.2018 19:16

...z perspektywy klienta powiem,ze do d...,dziady..,szafeczka do łazienki pod umywalke kupiona,po ok.3 miesiacach !!! juz odklejala sie okleina..,zgloszona gwarancja i dooopa..,napisali ,ze w lazience jest wilgotno..,debile nad debilami..,jako ze ,,SZAFKA ŁAZIENKOWA,, !!! DO K..y NEDZY..,ok. kasy nie zwrocili,nie naprawili,nie wymienili.....I TO BYL OSTATNI ZAKUP W TYM BAJZLU Z ŻABOJADOWA MAKRONOWEGO..,J..AL ICH PIES !! ,i wiecej stracili ,bo wczesniej robilismy tam zakupy....,

Aka
@THE END DZIADOM !!! 03.08.2018 09:38

To nie bądź taki oszczędny i zamawiaj u stolarza

legman
@Aka 08.08.2018 08:14

jego sprawa gdzie zamowi..,a szafka lazienkowa ma byc lazienkowa...,musi spelniac jakies kryteria ,,Łazienkowej,, (usunięte przez administratora) bedzie gownem..,umywalki robione u hindusów,krzywe,niedolane szkliwem..,najgorsze dziadostwo sprzedaja w francuskim markecie od Makrona nekrofila..,proste!!!

pitras
@Marcel 27.07.2018 19:16

idz sie (usunięte przez administratora) w łeb

Srutututu
@Marcel 27.07.2018 19:16

Jak ktoś uważa, że to najlepsza firma i jego ambicje zyciowe i rozwój zzatrzymaly się na poziomie 2000 zł to współczuję głupoty...

lll
@THE END DZIADOM !!! 03.08.2018 09:38

Kup w OB*, rozleci Ci się po miesiącu, tak jak mnie. :)

Kamil

Dodam jeszcze wyjazdy na idiotyczne szkolenia w Falentach, z całej Polski ludzi się tam ściąga aby jakiś stary alkoholik wciskał ludziom kit że trzeba bardziej bajerować klientów na produkty no i najważniejsze sprzedaż komplementarna ha ha, zamiast pieniądze przeznaczyć na pensje i zachęcić tym samym ludzi do pracy to wydaje się kase na to aby prać mózgi ludziom, męczyć ich i do tego robić z nich idiotów o podróży na tego typu debilne spotkania z drugiej części Polski już nie wspomnę, program o nazwie ,,Akademia Orląt'' proponuje zmienić na nazwę Akademia Prania Mózgów i Manipulacji bo na tym to wszystko polega, Leroy Merlin to zwykły pośrednik sprzedaży, kupują tanio produkty i sprzedają drogo aby zarobić na tym a ludzie w Polsce dziwią się czemu tak jest drogo - no jest drogo bo tacy pośrednicy francuscy zarabiają na Polsce i Polakach, mam nadzieje że w miejsce takich firm powstaną polskie firmy, które nie będą robiły z polskich pracowników idiotów poprzez różnego rodzaju kursy ideologiczne, Leroy merlin Arkadia znowu 8 nowych pracowników bo zeszli mieli już dosyć propagandy i wszechobecnego kitu, Leroy merlin Piaseczno 4 nowych pracowników - zeszli zwolnili się, Leroy merlin Targówek 3 nowych pracowników, Leroy merlin Białołęka 3 nowych pracowników ach jak ta firma dba o ludzi pracy, jako już były pracownik pisze o tym aby ludzie zaczęli walczyć o swoje, kto nie walczy zawsze będzie niewolnikiem głowa do góry Kochani jesteście o wiele bardziej wartościowymi ludźmi jak ci, którzy wami zarządzają gdyby nie wy te nieroby musiałyby same pracować oni sie na was dorabiają - Nie zaciskajcie pasa zaciśnijcie pięść walnijcie w stół i powiedzcie dosyć tego wyzysku i krętactw !!! Najlepsze są kłamstwa i manipulacje związane z premiami jest to tak wszystko stworzone abyście nie dostali zadnej premi a nawet jak wyrobicie lepszy wynik w odniesieniu do roku wczesniejszego to i tak pozmieniają wszystko abyście nic nie dostali choć tak naprawde pieniądze wasze dostaną ale dyrektorzy za to że mają pod sobą niewolników, których mozna robić w konia,ja Kochani mam już nowa pracę i jestem zadowolony że już w tej zakłamanej firmie nie pracuje, żałuje tylko czasu, szkoda mi że tak wielu wartościowych ludzi jest oszukiwanych przez ludzi którzy biora za nich premie ale i lepsze pensje, podstawowa pensja 1900zł netto to dziadostwo, do tego programy ideologiczne typu orbita czyli jak zająć pracownika czymś aby się za bardzo nie nudził, śmiać mi się chce jak o tym pomyśle, koordynatorzy zarabiają 400zł netto więcej i są tak naprawde naganiaczami, trzeba być naprawde idiotą aby wierzyć w sukces firmy, która traktuje swoich pracowników jak baranów Ps. tymi telefonami służbowymi chcieliście nieroby dowartościować pracowników to na serio ???

Nic dodać - nic ująć

Pomimo przyjemnej rozmowy na wyższe stanowisko i kilkukrotnego zapewnienia iż zostanę poinf. o decyzji odnośnie zaproszenia na kolejn. etap rozmów - CISZA . Ten brak kontaktu jest już przedawniony o miesiąc. Tak sobie myślę, że chyba nie można zrobić sobie gorszej reklamy.... Jest to okazanie totalnego ignoranctwa i braku kultury człowieka, z którym rozmawiałem, organizacji - bo rekruter jest jego wizytówką podczas rozmowy, standardów i podejścia od tak normalnie do człowieka, jak do człowieka... nic więcej. W rezultacie może i dobrze - bo jakie podejście na początku to co dzieje się potem ... ? Szkoda takiego blamażu. Pozdrawiam - WROCŁAW LM GRANICZNA !

Potencjalny nie doszły pracown

Dziękuję za wszystkie opinie są bardzo pomocne sam miałem propozycję pracy w nowo powstającym sklepie w Olsztynie ale teraz już rozumiem czemu nie chcieli powiedzieć przez telefon o zarobkach. 2100 brutto... Dobrze że tam nie poszedłem bo za 2100 brutto to szkoda cholewek w butach zdzierać i niech sami sobie pracują albo wezmą Ukraińców, choć za tyle to i Ukrainiec im zaraz też ucieknie

Kasiak
@Potencjalny nie doszły pracown 05.09.2018 15:28

Potencjalny nie doszły .... właśnie jestem po stażu w 07 B. Mam pracować w dziale Relacji, czyli kasy w Olsztynie. Zarobki na dzień dobry zadowalające, to ja w rozmowie z dyrektorem zaproponowałam taka kwote i dyr się zgodził. Wiedzą dobrze, ze za niskie pieniądze nikt im nie bedzie pracował. Załoga sklepu w którym sie stażowałam fantastyczna, z małymi wyjątkami, ale dało się przeżyć. Nie wiem jak jest w innych sklepach, ale wiem jedno, to ludzie tworzą atmosferę w sklepach. Wiem też że osoby, które nie były zadowolone i odeszły nie będą pisać ze było fajnie, inaczej by nie odeszły. Zatrudniona jestem krótko, ale już wiem ze to najlepsza firma, w której przyszło mi pracować od kilkunastu lat.

Daniel

Pracownicy Leroy Merlin niczym przodownicy pracy jak za komuny, propaganda sukcesu i pranie mózgu naokrągło, wyniki, tabelki i wykresy w programie to podstawa a wszystko po to aby pracownicy nie dopraszali się o godziwe zarobki, obecnie 1900zł netto ha ha ochłap a niech biedota pracuje, tłuste koty więcej zarabiają a biedocie wpajają szkolenia i program do robienia aby się nie nudzili i aby głupie pomysły typu dopominanie się o podwyżke nie przychodziły im do głowy, cebulaki zarządzają ta firmą i zwykłe janusze ci sami są w tej firmie koordynatorami janusz janusza wciąga - cebulak cebulaka również. Beton, kłamstwa na temat podwyżek, wszechobecny jad i nienawiść napuszczania pracowników na siebie to codzienność, zabawa uczuciami ludzi to jest LEROY MERLIN już nawet pracownicy z Ukrainy mają tego dosyć bo tez widzą co się dzieje, ta wszechobecna nienawiść i podjudzanie koordynatorów na pracowników ŻENADA

lost in the chaos

Leroy Merin praca nic ciekawego .Wieczna nagonka do pracy inwentaryzacja, dni bohatera domu majówka, przyjazd regionalnych , urodziny sklepu , akcje handlowe. Każdy powód jest dobry żeby u..walić Tobie urlop lub zepsuć przyjazd rodziny. Wymarzony weekend z rodziną z lm tego nie doświadczysz . Nieważne czy pracujesz tam 10,7,3 lat jesteś dla nich zerem. Doświadczony pracownik jest wart mniej od ludzi dopiero po szkole który pracuje 1 miesiąc. Liczy się zapchana „dziura na dziale ”.Jak wiadomo, potwierdzam ze nowi zarabiają więcej od starych pracowników. Premia jeti każdy słyszał nikt nie widział. Zgorzelec Zero kontaktu pracownik -kierownictwo , Zero animacji zespołu, zero jakichkolwiek wytycznych ,zero pomocy ze strony dyrekcji. Praca jeden na jeden jest na porządku dziennym . Ale za to wyróżniony mejl ze nie można korzystać z toalety na magazynie. Dramat Ostanie dni w tym Sklepie sprawiły mnie o zawód głowy. Ludzie zapier…. Na hali a kierownictwo opija szampanem i jedzą tort za wyniki. Gdzie reszta ludzi kto została jest wykończona po 12 dniach pracy z jednym wolnym. (usunięte przez administratora)!

Daniel
@lost in the chaos 06.09.2018 11:00

Pracownicy Leroy Merlin niczym przodownicy pracy jak za komuny, propaganda sukcesu i pranie mózgu naokrągło, wyniki, tabelki i wykresy w programie to podstawa a wszystko po to aby pracownicy nie dopraszali się o godziwe zarobki, obecnie 1900zł netto ha ha ochłap a niech biedota pracuje, tłuste koty więcej zarabiają a biedocie wpajają szkolenia i program do robienia aby się nie nudzili i aby głupie pomysły typu dopominanie się o podwyżke nie przychodziły im do głowy, cebulaki zarządzają ta firmą i zwykłe janusze ci sami są w tej firmie koordynatorami janusz janusza wciąga - cebulak cebulaka również.

Paweł

Najgorsze towarzystwo i kolesiostwo jest na Targówku pozdrowienia dla prymitywa z Makowa Mazowieckiego o pseudonimie (usunięte przez administratora) każdy kto tam pracuje wie o kim mowa oraz jakie ma podejście do ludzi tam pracujących, niestety dyrekcji tamtejszej jest to na ręke i zezwala na tego typu praktyki w końcu maków Mazowiecki jest po drodze do Białegostoku, swój swojego popiera

Misza
@Paweł 25.08.2018 17:12

Na Targówku jest najgorsze kolesiostwo i ogólnie jest to najgorszy sklep. Pełno prymitywów i niedorozwojów umysłowych...

Ziutek
@Paweł 25.08.2018 17:12

oj Paweł, Paweł chyba na lekcjach geografii to kolegów w ubikacji podglądałeś zamiast słuchać Pani nauczycielki. Jak jedziesz samochodem z W-wy do Białegostoku nie masz po drodze Makowa. Jak jedziesz pociągiem do Białegostoku - nie masz po drodze Makowa. Zajechać możesz po drodze owszem podobnie jak do Olsztyna, Suwałk, Radzynia Podlaskiego, ale po drodze do Białegostoku nie jest. Twoja wypowiedź pokazuje w pełni twój niski poziom intelektualny na poziomie pierwotniaka

Arek
@Ziutek 27.09.2018 16:17

Jaka to różnica przedziesz to białostockie i podlaskie czyli najgorszy naród jaki mamy w Polsce, zapraszam na film KLER może zaczniecie ewoluować choć wątpie w to ha ha

Paweł

Będąc koordynatorem w LM Marki postanowiłem na wiosne zrezygnować z pracy w tej firmie, żałuje czasu poświęconego na kursy ideologiczne takie jak Akademia Orląt i wiele innych, powiem wprost byłem już wycieńczony psychicznie idiotyzmami i głupotami jakie zarząd tej firmy wymusza na pracownikach, w jaki sposób się manipuluje ludźmi, akceptowani sa jedynie potakiewicze nie mający zasad i swojego zdania czyli takie prostytu... , pieniądze otrzymywałem dobre jednak nie to jest w życiu najważniejsze gdyż pracując w tej firmie człowiek się stacza moralnie i wartościowo, teraz pracuje w lepszej firmie i mimo że zarabiam mniej to nie mam prania mózgu jestem zadowolony, chciałbym pozrowić wszystkie marionetki pracujące w LM Marki dalej poklepujcie sie po plecach i wmawiajcie sobie jacy jesteście wspaniali tak naprawde jesteście jednym wielkim ZEREM, zjadajcie się tam jak św..ie dalej i pływajcie w tym błocie, które sami tworzycie, Pozdarwiam

Wiera
@Paweł 31.08.2018 18:47

Szacun za podejscie tez zawsze walczylam z systemem jako kierownik i zawsze uwazalam ze zbyt malo jest ludzi z zasadami i z jajami :)

P.
@Paweł 31.08.2018 18:47

Wycieńczony psychicznie to jestem jak czytam takie wypociny zakompleksionego człowieka podszywającego się pod drugą osobę ;) i nie LM Marki tylko LM Targówek znawco ;)

Sylwester

Ile zarabia się na stanowisku kasjera w Leroy Merlin w Warszawie ?

Były kasjer
@Sylwester 26.09.2018 21:52

Na początek możesz wyrwać zawrotne 2800-3000 brutto, zależy który sklep. Biorąc pod uwagę wymagania i zakres obowiązków to lepiej iść do Biedronki. Też trzeba zapier....zasuwać, ale przynajmniej dobrze za to płacą.

Iwona

Nie sądzicie, że wiele waszych opinii wzięła się o tego jakie osoby pracują w Leroy-Merlin Polska, a nie samej polityki firmy? Firma często nie wie jaki jej pracownik ma charakter, a potem to się przekłada na atmosferę. Macie jakieś pomysły jak naprawić atmosferę w marketach?

pitras
@Iwona 10.08.2018 12:50

Nie naprawisz tego to już dawno przesądzone firma nie jest nic warta .Taka polityka tej firmy z zielonym trójkątem. Od górne założenia firmy zapewne :-) Niby coś robili przeciwko mobingowi pare lat w stecz że włądze sie tym zajmą niby zrobili ale po ucichało i tyle w temacie .Ja pracowałem w tej firmie 4 lata i 4lata za długo ;) jak tam pracujesz to lepiej szukac innej roboty a teraz jest dużo pracy :))))

Lm
@Iwona 10.08.2018 12:50

Oddać władzę Francuzom. Przysłowie mówi ryba psuje się od głowy. Z upływem czasu jest coraz gorzej a jak Polak został prezesem co lecimy w dół. Jestem pracownikiem od 12 lat jak się zatrudnialem to praca i atmosfera była na bardzo wysokim poziomie.pracowalo się jak na zachodzie tylko w Polsce ale z czasem Polacy wzięli sprawy w swoje ręce i mamy efekty.

SYLWEK

To co łączy wszystkie sklepy Leroy Merlin w Polsce - ZNIECZULICA

pitraspkp

Dziwię sie ludziom że jeszcze pracują w Leroy merlin naprawdę można znależc prace za llepsze pieniądze zmienić można przekfalifikować się ja poszedłem do pkp bynajmniej bedę miał godną emeryturę a dyrekcja naprawde ceni sobie pracowników :))) sam już pracuje jako ddyżurny ruchu 2 lata niedługo bedzie 3 lata .pracuje na dwie zmiany ale mam dodatki .Tylko trzeba ruszyc (usunięte przez administratora) i do dzieła .Zielony trójkąt tego nie docenia ani pracowników tylko kierowników i dyrektorów .a pracownicy to plebs niestety . Oni dają smieszne stawki wynagrodzenie za za tą pracę co sę wykonuje :/ a naprawde teraz ofert pracy jest dużo.

Lolek

Witam wszystkich.Wszyscy tutaj macie racje wszedzie jest ten sam chlew czy Cieszyn,Zgorzelec,Katowice,Warszawa itd...Zmiany 1/1 .Zarobki jak to u nas mówią zapomoga wpłynęła.Dokładają robót na każdym kroku .Pracuje ponad 10 lat ale tez już pow STOP .Jeszcze nikt nie trafil gorzej zwalniajac sie z Lm .Zazdroszczę tylko Cieszynowi ze tak mogli się dogadać bo ogólnie ludzie narzekają a nic z tym nie robią .Miałem zamiar u nas tak zrobić ale gdzie tam może ze 4 osoby się zgodziły.Więc skoro tak pracownicy podchodzą do tematu do ja zegnam róbcie tam dalej i narzekajcie narzekajcie nic wam to nie daaaaa

Już na szczęście byłypracownik

Piszę to z perspektywy byłego pracownika i uważam każdy swój dzień w LM za stracony a czas spędzony tam za zmarnowany. Pracowalem w sklepie na południu Polski. Firma ta jest chyba obecnie jedyną, która tak bardzo nie docenia pracowników, że skala wypowiedzeń składanych przez głównie pracowników z godnym stażem i bogatym doświadczeniem jest rekordowa. Oczywiście podczas składania rezygnacji nikt z kierownictwa czy dyrekcji nie zachowuje się z nawet minimalnym honorem i nie pyta dlaczego, nie próbuje zatrzymać pracownika. Z pewnością są tak uczeni na swoich kursach bo to norma. Żenującym jest fakt iż zawsze kiedy mogą informują iż pracowników jest za dużo, rzecz jasna, że jest to kłamstwo gdyż wszyscy wiedzą i widzą, że brakuje ludzi na zmianie. Namawiają natomiast, żeby werbować swoich znajomych i nawet chcą za to płacić, nikt oczywiście nie werbuje ponieważ znajomych by szybko stracił. Pracownik w LM jest traktowany bez godności, szacunku jest tylko parą chodzących rąk do wykonania pracy za żenującą stawkę. Brak podwyżek to norma, zdarza się, że rzucą komuś ochłap z nadzieją, że kolejna osoba się nie zwolni ale mowa tu o śmiesznych kwotach. Każdy, który się zwalnia zawsze znajduje lepszą pracę pod każdym względem. W tej firmie nie istnieje coś tak normalnego jak dodatek urlopowy, bony na święta to żenada, z której każdy pracownik kpi głośno np 100 zł ???? wstyd w rodzinie i wśród znajomych się przyznawać. Brak narzędzi do pracy czyli nie działające wózki elektryczne, stare zepsute paleciaki to norma i pomimo zgłaszania tego dyrekcji sytuacja niezmienna. Brak możliwości otrzymania nowego obuwia gdyż jak twierdzi inspektor BHP nie ma budżetu na to. Pracownik jest tu złem koniecznym, pionkiem i parobkiem. Oczywiście program awansu to mydlenie oczu i bazowanie na naiwności jednostki. Najlepsi są kierownicy, ci wiedzą, że należy siedzieć jak najbliżej dyrektora żeby dostać kawałek tortu. Wtedy przerzucani są na dzialy, które zawsze siła rzeczy generują progresję i są bezpieczni. Wystarczy uśmiechać się, kiwać głową na tak i lizać (usunięte przez administratora) Nie liczy się absolutnie wiedza a wręcz jest niemile tu widziana. Reszta kierowników, którym nie udało się zaskarbić sobie sympatii, należą do działów bez progresji i trafić do nich to wyrok w czystej postaci. Tam jest jawny wyzysk bez szans na jakąś premię i zawsze strach. Firma wspomaga się Ukraińcami tracąc fachowców i nie trzeba mówić jak to wygląda. Klienci po odbiór towaru czekają kilka godzin, znalezienie sprzedawcy do obsługi graniczy z cudem, nie ma kto odkładać zamówień a nowo przyjęci szukają towaru godzinę w najlepszym wypadku. Ale to nie wyjątek to codzienność i norma i każdy pracownik z niedowierzaniem się z tego śmieje. Kto za to odpowiada? Dlaczego nie ma kontroli np z regionu ale takiej rzeczowej a nie ustawianej? To pytania bez odpowiedzi. Najgorzej to jest na magazynie. Ludzie, którzy tam pracują przez cały dzień biegają z paletami towarujac lub szukając zamówień. Stanowią kwintesencję taniej siły roboczej, 8 lub więcej godzin totalnie fizycznej pracy. Z nimi nikt się nie liczy już zupelnie, traktowani są jako gorszy sort pomimo tego, że wielu z nich to osoby z dużym stażem i wiedzą. Patrzę obecnie na to z zewnątrz ponieważ od 3 miesięcy pracuję w cywilizowanej firmie i nadal nie mogę zrozumieć jakim kluczem kieruje się zarząd Leroy Merlin. Jestem pewien, że obecnie każda inna firma zaproponuje kandydatowi lepsze warunki i lepszą pracę. Czy coś dobrego wyniosłem po kilku straconych latach pracy? Tak poznałem fajnych ludzi i zdobyłem doswiadczenie jak omijać takie firmy dużym łukiem.

pitssa pkp
@Już na szczęście byłypracownik 06.09.2018 19:58

Sam tez pracowałem w tej firmie i odeszłem fajnie napisałeś i prawdę .Firma leroy merlin działa na Zasadzie jak nie ty to kto inny wiesz on mają w (usunięte przez administratora) fachowców że sie zwalniaają ://// ale ta firma w obecnym rynku sie przejedzie bo sie skonczyły czasy my na twoje miejsce mamy 50 ://// ale nawet Ukraincy ie chca robic za te pieniądze wiec jest to gwódz do trumny .W Opolu leroy merlin potrzebują non stop do ppracy nikt sie nie garnie i dobrze nawet Ukraińcy :) Taka chora polityki firmaoni sami skonczą jak Praktikier to kwestia 3 lat w obecnym rynku pracy .Jak ja znalazłem prace na pkp jako dyżurny ruchu gdzie zauważyłem że sie szkole itd mam takie premie że leroy merlin to było dno . Firma sama sobie kreci bat na siebie i dobrze

Fiodor

Firma wyzyskuje pracowników z Ukrainy, wyrabiamy 220godzin mam dosc ide szukac nowej pracy

piotro Pkp

(usunięte przez administratora) jak nnic firma Nie dba o pracownika pamiętam jak pracowałem w trójkącie :/// Tylko fajna ekipa ale niewiele ich było .Ludzie zmieniali się jak rękawiczki.Długa historia ja sie zwolniłem ze syfu bo wiecznie tyrka gówniane zmainy wiekszosci miedzy zmiany od 10:45-19 :/// mało zmian rannych od 7:45-16 ( tylko dla wybrańców ) przydupasów kapusiów lizusów. Promocje,wiecznie gananiane po towar na dpt :-/ robienie kilku rzewczy na raz z jaj ciekł pot . za jedyne 2200zł brutto i jakie chore premie progresje itd itd od tego wszystkiego przestałem chodzic na imprezy firmowe wolałem je spędzić w domu :-) co tutaj dodać kierownik (usunięte przez administratora) robił a nam zlecał najgorszy (usunięte przez administratora) zamiast pomagać on przychodził do pracy i wychoddził keidy chciał :///// nie wiem pomieszane to było :// Ja pracowałem na dziale elektrycznym a to duży dział był przewody sektor elektryka pełana puszki sruszki,kontakty,oprawki pare tys na regale ,domofony,piece elektryczne piece akumulacyjne ,wentyaltorki,okapy kamery,autmaoty do bram siłwoniki pierdółki też całą masa na pewno uzbierało by sie z pierdółek elektrycznych jaies 9000tys :/// i to trzeba przywiesz z dpt bo jak wiadomo braki kadrowe towar na paleciaku bo oczywiscie sztaplakri elektryczne sa 3 sztuki zarezwoane dla kapo :))) i tak trzeba taszczyc towar wyłozyc towar zmeinic ceny obsłużyc klienta bo na zmianie przeważnie 2 osoby alo 1 wiecej .ja praowałek kilka lat i odszedłem :))) Treaż szkole sie od 1,5 roku na panstwowej robocie PKP jako dyżurny ruchy pociągów mam umowę o prace dostaję na rekę 2000tys plus dodatki swiateczne jak przejdę egzamin to stawaka wzrosnie do 3200zł na rękę i dwie zmainy ale warto bo firma rzetelna nie cieżka ale odpowiedzialna cos za coś .np dostałem na swieta wielkanocne 900zł do rączki nalezy mi sie deuputat węglowy który sobie odsprzedaje :) 13 tz :) 2000zł wiec w lutym odebrałem wypąłte 4000 + gurdzien na swieta karpiówka 900zł :) wiec dla mnie zmaian przyszłą w odpowiedniej chwili i dobrze

Aleksander

Przecież normalne jest to jeżeli zatrudnia się Ukraiców z agencji pracy do Leroy Merlin tak jak np. ma to miejsce na targówku to ktoś aby wybrał właśnie tą agencje właśnie od tej agencji zapewne dostaje łapówke i na tym to wszystko polega, prywatne interesiki też są ważne tak samo jest z przedstawicielami handlowymi, jest propozycja produktu aby wstawić do sklepu i sprzedawać przedstawiciel firmy czy produktu posłodzi dyrekcji i mamy nowy produkt na tym to wszystko polega

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Podobna sytuacja jest w sklepie w Płocku, gdzie od kiedy jest nowa Dyrektorka odeszło wielu doświadczonych pracowników (również kierowników}, a większość z tych którzy zostali ma serdecznie dość. Nie myślcie jednak, że "góra" Wam pomoże, bo Dyrektorkę przywiózł w teczce Dyrektor Regionalny i znając obecną sytuację nic z tym nie robi. Przykro tylko, że tak łatwo można rozbić fajny zespół, który od otwarcia sklepu wierzył w to co robił i realizował cele z nadwyżką.

Marek

Ciesze się że są tutaj szczerzy ludzie, którzy nie potrafią owijać w bawełne i pisza całą prawde na temat tej zakłamanej firmy, to prawda trzeba być naprawde człowiekiem bez zasad aby w tej firmie uczestniczyć, w tych idiotycznych szkoleniach, które sprowadzają człowieka do roli mrówki, gdzie jeden zjada drugiego, gdzie nie ma żadnych zasad a ludzie idą po trupach do celu, gdzie kierownictwo firmy tylko wymyśla jakby tutaj jeszcze ludziom skomplikować życie i pracę i co zrobić aby ich okraść na premiach czy dodatkach jest to zwykły i nowoczesny KANIBALIZM, ja taki nie jestem więc również lada moment się zwalniam

Arek

Dużo mówicie o premiach a nikt ich nie widzi - ch..w.. w (usunięte przez administratora)

Obecny Pracownik

Pracuje już ponad rok w jednym z krakowskich oddziałów firmy. Wielu doświadczonych pracowników odchodzi bo "Świeżaki" dostają znacznie wyższą stawkę niż starzy pracownicy niestety obowiązków przybywa za tą samą stawkę a ludzi nie przybywa :)

anonymous

Nie polecam tego sklepu gdyż po zakupieniu kabiny prysznicowej okazało się że uszczelki nie pasują a listwa od brodzika jest za krótka

Zostaw opinię o Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.