Opinie o Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o. w Warszawa

2.1/5
Na podstawie 587 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.. Zobaczysz poniżej też opinie kandydatów do pracy w firmie Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Wyposażenie domu - sprzedaż mebli i dekoracji

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o. w Warszawa

Nie moge dłużej czytać jęczenia tych którzy pracuj

Co dostaniesz w LM - karta multisport - opieka medyczna w Luxmed - ubezpieczenie na życie W powyższych dany sklep partycypuje w kosztach w zależności od tego jak rozdysponował to fundusz socjalny. - dofinansowanie do wakacji dla tych z najmniejszym dochodem - bony/paczki dla dzieci na święta wysokość zależna od dochodu - dofinansowanie do okularów korekcyjncyh - dodatek na pranie odzieży roboczej - wiele szkoleń produktowych - programy rozwojowe dla ambitnych z potencjałem - akcje firmy to równowartość 13 pensji w roku wyplacane raz w roku na wasze wew konto LM dodatkowo oprocentowane DUŻO lepiej niż nie jedna lokata w banku. - premie kwartalne z progresję obrotu - podywżki raz w roku, oczywiście dla wybranych - wiele imprez sklepowych, świętuejmy dobre wyniki - telefon komórkowy Sony Experia XA dla każdego zatrudnionego na umowe z LM bez limitu połączeń, limit danych to 2GB Która firma daje tel komórkowy sprzedawcom/ kasjerom ? Możesz zabierać do domu, musisz używać w pracy. Ma aplilacje pomocne w pracy i łaczy cie z innymi osobami w pracy. Wychodząc wylogowujesz się i staje się prywatny. Wg mnie nie ma lipy. Na pewno nie wszystko zostało tutaj wpisane, jest tego ogrom. Na uwagę zasługują akcje i tel komórkowy - szok ! Ile można dostać na początek ? Tego nie powiem. Przyjdz na rozmowę - warto, tam się tego dowiesz.

Martin
@Nie moge dłużej czytać jęczenia tych którzy pracuj

A to wynagradza wg ciebie toksyczna atmosferę?

harry z Tybetu

lerua collaborę . jak możecie finansować ten bandycki ruski kraj ?Wstydu nie macie francuziki . Byłem stałym klientem , ale teraz to wstyd do Was chodzić

Smerf Maruda
@Asia .

To niech Pani zrezygnuje i nie narzeka na pracowników z hali, bo to nie ich wida. Sprzedawca mówi to, co widzi w komputerze i za przeproszeniem g....o może. Jak jest źle podpisana umowa z dostawcą, jak się coś opóźni albo zamówienie zginie po drodze to nie jest wina sprzedqawcy, ta firma ma bardzo złe systemy i po prostu wiecznie są z tym problemy. No i działy zaopatrzenia w centrali to dramat i porażka, tak samo magazyn centralny, nie dogadasz się z nikim Także to że pani drzwi nie ma, to nie jest wina sprzedaqwcy, on zrobił co może i więcej nie może, a jak pani się na niego poskarży, to chłop dostanie niesłuszna naganę albo coś, a tak naprawde wina jest po stronie kierowników i centrali. Tylko oni zawsze szukają winnych i łupią tych, co są najniżej - czyli pracownków hali co mają bezpośredni kontakt z klientem. Tak to niestety działa.

Było ciekawie (Centrala)

Dzień dobry, Moja opinia jest w pełni o Centrali na Burakowskiej Myślę że miną odpowiedni czas żebym mógł wystawić opinie o Leroy Merlin która będzie prawdziwa i rzetelna. Od czego tu zacząć, chyba najlepiej od ogółu do szczegółu. Ogólnie oceniłbym czas w Leroy jako odpoczynek od prawdziwej pracy, ty nic nie robisz a w zamian akceptujesz niepodparte obietnice niczym, myślę że wręcz kłamstwa oraz pomijanie Cię w każdy możliwy sposób i omijanie odpowiedzi jeśli stawiasz trudne pytania. Czy powiem że nie odpocząłem? Nikt tak nie powiem. W pracy jest taki vibe że jak masz coś zrobić we wtorek to robisz w środę za 2 tygodnie a i tak wszyscy się cieszą że zrobiłeś. Czytasz e-maile po angielsku tylko w środy pomiędzy 10-11? Nie ma problemu, każdy się ucieszy że to robisz. Więc, jeśli masz 40 lat i pełne wypalenie zawodowe, monotonia i nuda jest tym czego szukasz a przede wszystkim spokojnego czasu do emerytury to Leroy jest dla Ciebie. To teraz może o obietnicach. Zaczyna się już podczas rekrutacji jedna z lepszych niezgodności. Premia za progresję. Tyle kruczków, zależności itp. Obiecują Ci 30% wynagrodzenia kwartalnego, a finalnie dostajesz jakieś marne grosze, a jak raporty pokazują że premia będzie i to z 8% to nagle jakieś czynniki nie zostały spełnione i jest już tylko 5%. Więc to taki przyjemny dodatek ale, nie dawajcie się nabrać przy rekrutacji. Obietnice awansów i zmian. Nie ufajcie nikomu z Leroy odnośnie tego. Tutaj nie ma na co liczyć, chyba że Senior Manager/ka poczuję z Toba mięte. Jeśli tak to droga otwarta, jeśli siedzisz cicho i nigdy nic nie mówisz tylko realizujesz każdą zachciankę, bawisz się w kolorowanki i mówisz im jaki Leroy jest wspaniały to się uda. Ale jak powiesz z raz czy dwa że systemy są przestarzałe a jak jest nowy to nie działa to już się zamyka potencjał dla Ciebie. Więc pamiętajcie, jak to w korpo trzeba lizać tylko odpowiednio i w odpowiednim czasie. Podwyżki? No raczej nie, chyba że nazwiemy tak dodanie pomiędzy 200-400 zł co roku. Akcje Leroy Merlin? No faktycznie są, tylko nie dla pracowników, Niestety w tym roku nie było, w zeszłym człowiekowi nie przysługiwało a dwa lata temu koniunktura księżyca była niekorzystna. Więc tutaj też nie liczyć na nic i nie słuchać obietnic a każdy dodatek spowoduje uśmiech na twojej twarzy. Dużą zaletą jest biuro, które jest naprawdę ładne. Komfortowe itd. Naprawdę to jest na duży plus. Zaletą też są ludzie, ale nie w Centrali Zakupów, tam to jeszcze PRL trzeba poczekać na zmianę pokoleniową to może będzie lepiej. Dotyczy się to też stanowisk Senior Managerskich, jednak tam sami zaczęli odchodzić widząc co się dzieje w Leroy Merlin. I ważna informacja, często na callach mówią że w Leroy jest najtaniej. No jak mam być szczery to jako pracownik robiłem zakupy w Castoramie i OBI bo oni dają w ramach pakietu pracowniczego UWAGA 5% rabatu. Jest to tak rewelacyjna akcja że w Castoramie dostałem większy upust na dorobienie klucza. Oczywiście łączy się to z Kartą DOM ale nadal to nic nie daje defacto. Dopiero przy jakiejś budowie domu może człowiek by coś odczuł. Nie potrafią nawet wdrożyć aplikacji ParkingShare bo nikomu się nie chce a co 3 miesiące w opinii pracowników jest to praktycznie na samym szczycie potrzeb. (2 lata o tym słuchałem i nadal się nie udało) Podsumowałbym to tak, jeśli chcesz mieć spokój w życiu i traktować pracę jako bezcelowy czas to Leroy jest dla Ciebie. Nie ma w tym nic złego każdy potrzebuje odpoczynku a Leroy ten gwarantuje, jednakże jednocześnie gwarantuje brak rozwoju, brak awansów i godziwych podwyżek, brak obiecanych premii i akcji. Tutaj tylko urywek informacji bo znaki mi się kończą ale jak kto będzie miał jakieś pytania to śmiało chętnie wyjaśnię i powiem prawdę.

Olimpijczyk
@Stefania

Prawdę piszemy. Albo w końcu to ktoś zrozumie i zmieni to dziadostwo od środka, a jak nie to przynajmniej ktoś to przeczyta i pójdzie pracować gdzie indziej. szkoda życia na leruła

Lenka

Powiem o pracy w centrali: -pracodawca zorientowany na satysfakcję pracownika (szczerze, spotykam się z tym pierwszy raz) - 2x w roku szansa na podwyżkę, po rozmowie PRO -pracodawca odpowiada również na dynamicznie zmieniającą się sytuację i potrzeby danego działu, opracowuje się wiele procesów, narzędzi i dąży się do tego, żeby ludziom między działami pracowało się co raz lepiej - premie kwartalne (raz są, raz ich nie ma, przyszłam do pracy już po kryzysie wizerunkowym, wtedy premie się skończyły lub były rzadziej, ale podobno kiedyś były co kwartał, teraz jest co raz lepiej) -mam budżet na szkolenie -pracodawca jest otwarty na innowacje i poomysły, są duże szanse na wdrożenie takich propozycji, które wychodzą od pracowników -wsparcie - bezpośredni menedżer jest wyrozumiały i wspierający, przy natłoku pracy oferuje wsparcie, szuka rozwiązania jak pomóc - praca zdalna - 3 dni w biurze z założenia (ale jest to elastyczne i do uzgodnienia z przełożonym, w zależności od rodzaju pracy) - 1 raz w roku wyjazd integracyjny -praca jest wymagająca, dynamiczna, na pewno brakuje tu nudy, pracodawca wybiera pewien profil pracowników i na pewno wykorzysta wszystkie umiejętności pracownika -pracodawca zachęca do poszerzania kompetencji i wychodzenia poza swoje granice W firmie oczywiście jest grono osób, które etyką pracy, kulturą i językiem mocno odstają od reszty i trudniej się z nimi pracuje ale myślę, że z czasem albo się zaadaptują albo znikną ;) Oczywiście dodatkowo jak w każdej firmie handlowej zakupy są przekonane, że są najważniejszym działem.

Saper
@Lenka

Ta rozmowa PRO jedna wielka ściema jak chcą być na czasie to w większości firm pracownicy też oceniają kierownika i to wtedy może być PRO a tutaj widzę na odwrót współczuję

Kandydat IT

Jakie są zarobki jako specjalista ds. IT w Leroy Merlin? Pokazało się ogłoszenie na wolny wakat i zastanawiam się nad zmianą obecnej pracy.

John Nowy wpis
@Kandydat IT

Jeśli to jest do dział wsparcia możesz krzyczeć jakieś 8 000 brutto, ważne są szczegóły ile sklepów pod tobą gdzie one są (dojazdy, paliwo). Firma jest na rozdrożu prezia zwolnili, a szef działu kręci tylko lody na kontraktowaniu fikcyjnych godzin więc dobry moment żeby wejść kontrola niewielka poleniuchować można.

LEO Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 4 godziny.

Hej, co prawda nie jestem z Warszawy, ale jestem ciekawa ile u Was zarabia się na stanowisku Lidera Efektywności Operacyjnej? rozważam zmianę miejsca zamieszkania, ale robię rozeznanie czy przymierzać się do składania papierów do Krakowa czy jednak Warszawy. Dziękuję!

Ciekawy

Którego Leroy w Warszawie najlepiej unikać i dlaczego?

@Ciekawy

Arkadia-duża rotacja, mało stabilnie

Premia Nowy wpis
@Ciekawy

Unikać wszystkich w których nie przyznaje się premii, podwyżek, awansów

Niebieski Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 1 dzień.

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko doradca klienta ???

Doradca klienta
Przebieg rekrutacji

W ogłoszeniu o pracę widełki płacowe 4500 do 6400 brutto miesięcznie. Podczas rozmowy rekruter informuję że na pierwszej umowie maksymalna kwota to 5400 brutto miesięcznie. Kwoty wyższe te z ogłoszenia przy podpisywaniu kolejnych umów. Czyli kto kłamie ten co pisał ogłoszenie czy rekruter. Rozmowa mało przyjemna ton olewajacy.

Pytania

Standardowe

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Mela

Złożyłam podanie do LM dostałam meila że mam czekać na kontakt i cisza co mam o tym myśleć

Xxx
@Mela

Ja tez wysłałem dziesiątki CV do nich i to samo...w ogóle nie odczytują CV...Bóg wie o co chodzi

Yyy
@Xxx

O to, że trzeba sobie skrzynkę sprawdzać w folderach "inne" albo "spam".

Dyktator
@Yyy

Z insajdowych wieści rekrutacja wstrymana jest do marca

Xxxxx
@Dyktator

@Ola Hej, a jak jest z otrzymywaniem umowy na czas nieokreślony? Każdy ją dostaję i to tj. piszą po 3 miesiącach próbnych? Dajcie znać bo człowiek nie wie czego się spodziewać?

Niebieski
@Dyktator

Nie zgodzę się z tobą ponieważ dziś dostałem czyli 20.01.25 telefon czy jestem zainteresowany pracą u nich

Ola

Cześć, a jak sytuacja w LM Białołęka? Zastanawiam się nad pracą tutaj i czy warto aplikować na przedstawiciela handlowego w tym sklepie. Czy kierownictwo jest w porządku, czy personel jest przyjazny?

@Ola

Pracownicy są zgrani, wiadomo nie każdy gra do tej samej bramki, ale przyjdź i sama oceń. Co do „góry” ja pracowałem kilka miesięcy i nie do końca mogę się rozwinąć na ten temat. Pan dyrektor sklepu raczej ok, kierownicy wiadomo wymagali, ale byli mili i pomocni, ogólnie oprócz wynagrodzenia nawet byłem zadowolony

Grześ
@Były

Co do pracowników się zgadzam. Co do zarobków to minimala krajowa. Dla młodego może być. Nauczy się pracy i dyscypliny. Starzy bez perspektyw finansowych.... wegetacja, dobrze że małżonkowie zarabiają więcej. Pamietajcie, to jest korporacja i wielu pracowników i nie będą płakać jak odejdziesz. Druga strona medalu to sprzedaż z roku na rok spada, konkurenecja depcze po piętach.

Revi
@Były

Pana dyrektora już nie ma, rzeczywiście był w porządku, zobaczymy jak będzie teraz… trochę szkoda bo zespół wysawał się zgrany

Xxxxx
@Ola

Roberto

Wysłałem CV do kilku lokalizacji w Warszawie ale chciałbym się wcześniej dowiedzieć jak wyglada system zmianowy na stanowisku doradcy. Ile jest pracujących sobót?

@Roberto

Zmiany różne - od typowych na rano (6:30 start), popołudniowych (13:45/14), przez różne między-zmiany (czasem 8, czasem 11 dla przykładu). Soboty? Najczęściej w grafiku mam 3.

Pracownik jeszcze

Radosna informacja prezes K… już nie będzie sterował tym okrętem ma być ktoś z Francji jest szansa na lepsze jak kiedyś . Koniec sponsorowania PZPN naszym kosztem bynajmniej mam taką nadzieję już miałem się zwolnić ale zaczekam pół roku zobaczymy

Słownik
@Pracownik jeszcze

Słowo BYNAJMNIEJ jest partykułą, za pomocą której wyrażamy silne przeczenie. Chyba chodziło Ci o "PRZYNAJMNIEJ". Poza tym pozdro i trzymam za Ciebie kciuki.

Agata
@Pracownik jeszcze

A więc zwalili go wreszcie, po tylu latach prywatnego (usunięte przez administratora) i macania kurczaków. Pospolite (usunięte przez administratora) romanse w zarządzie i poza, a nade wszystko zadufanie w sobie na poziomie minimum rzymskiego cesarza doprowadziło do odejścia z firmy najlepszych ludzi, utratę inicjatywy strategicznej na rynku, utraty pomysłu na biznes i finalnie do tego, że niebiescy, którzy jeszcze 7 lat temu byli na wyciągnięcie ręki odjechali już chyba na zawsze w siną dal.

@Słownik

Ty to zamiast w centrali lizać może idź do szkoły uczuć …..polonista się znalazł z korpo .

Paweł
@Agata

Dobrze napisane, kilkanaście lat stracone, a w nocie go wychwalają pewnie dla picu. Zrobił z firmy prywatny (usunięte przez administratora) szkoda gadać. Rynek go zweryfikuje teraz, bo chyba nikt nie wierzy w możliwości budowy leroya na Słowacji czy Litwie... już widać kolejkę chętnych na tak charyzmatycznego prezia...

Wronka

Czy do Leroy Merlin Targówek warto aplikować? Jakie wrażenia?

Wronka
@Wronka

Zastanawiam się nad LM Targówek, a LM Ursus doradca klienta

Izaiza
Użytkownicy czekają na odpowiedź 11 dni.

Witam chciałabym się zapytać o grafik pracownika kasowego jak to mniej więcej wygląda?

@Pracownik

Totalnie nie polecam praca to totalna pomyłka. Podwyżki ???? raczej ich brak raz w roku marne grosze o ile spełnisz warunki . Przychodząc jako nowy pracownik dostaniesz podobną pensję jak pracownik który pracuje 3-4 lata . Obowiązków dokładają aplikacji które ułatwiających pracę ???? a patrząc na to wszystko to (usunięte przez administratora)

Mariola
@@Pracownik

Ja dostałam podwyżkę po 7 miesiącach pracy , a w kwietniu mają byc następne podwyżki.

Ktoś
@Mariola

200 zł brutto dostałaś tej podwyżki, że tak bronisz tą żenującą firmę XD?

yzz
@@Pracownik

ja pracuję 2 lata mam 4700 br a nowy przyszedł i ma 5500, dramat

Ktoś
@yzz

Ogólnie takie wynagrodzenie to dramat, niezależnie czy Twoje, czy nowego.

Greg
@yzz

Pora się zwolnić i zatrudnić od nowa.

Merales

Ja dostałem 6300 brutto na start

Lilek

Dobra firma, wynagrodzenia wynoszą kilkanaście tysięcy zł brutto, fajne warunki pracy i premie kwartalne od kilkuset do kilku tysięcy zł.

@Lilek

To Ty chyba w centrali pracujesz Dyrektor lub kupiec pewno dużo na boku

Były

Nosiłem się długo z zamiarem wystawienia opinii i nie wiedziałem też, czy wystawić ją na "go worku" konkretnego sklepu w którym pracowałem, czy sieci, ale niech będzie, postanowiłem zostawić ją tutaj. A więc - jestem, szczęśliwie - byłym już pracownikiem tego jakże wspaniałego przedsiębiorstwa (choć bardziej przychodzi mi na myśl (usunięte przez administratora)Januszex sklejony na kolanie), jakim jest LEROY MERLIN. Pracowałem w jednym ze sklepów w pewnym dużym mieście w Polsce przez przeszło 4 lata. Co włożyłem od siebie w firmę? Zaangażowanie, bycie na zawołanie "szefa" do gaszenia pożarów, doświadczenie, sumienność i wykonywanie obowiązków ponad swoje kompetencje oraz stanowisko (tu najpierw chciałem, potem już byłem do tego zmuszany). Co otrzymałem w zamian? NIC :). Chociaż nie, przepraszam, otrzymałem w zamian próbę upodlenia, poniżanie oraz wykorzystywanie monitoringu firmowego, niezgodnie z prawem, z jakim powinien on być wykorzystywany. Oczywiście, nie jestem jedyną osobą, która doświadczyła powyższego w trakcie swojego zatrudnienia. Dlaczego stałem się niewygodny? Może z powodów prywatnych "szefa", które z tego co wiem, miał i to bardzo oczywiste i wiadome, a może z powodu próby dopominania się o swoje, uczciwie zapracowane, wyższe wynagrodzenie, a może jednak tak bardzo pewna część ciała zapiekła, jak postanowiłem złożyć wypowiedzenie i stwierdziłem, że nie warto pracować w tej wspaniałej firmie. Jak sytuacja się zakończyła? Na lekach od specjalisty, którego możecie się domyśleć. Próbowano ze mnie zrobić nieroba, (usunięte przez administratora)i wariata (co wszyscy, prócz zainteresowanych koniecznością pozbycia się mnie, okrzyknęli kompletnym absurdem). Czy jestem jedyną osobą, posiadającą taki bagaż jakże "przyjemnych" doświadczeń? Oczywiście, że nie. Czy ktokolwiek "wyżej" zainteresował się moją sprawą, gdy ją zgłosiłem już po zatrudnieniu? A jakże! Ale odpowiedzi o konsekwencjach dla pewnych osób brak, no cóż, ręka rękę myje. Którą osobą w sklepie byłem, która zrezygnowała z pracy lub się jej pozbyto w 2024 roku? Chyba, jeśli dobrze liczę, 13 - szczęśliwa liczba :). Czy polecam pracę w firmie LEROY MERLIN? Odpowiedzcie sobie na to pytanie sami.

@Były

Ah, no i chciałem pozdrowić wszystkich (usunięte przez administratora)(a tych uwierzcie mi, nie mało w "Leroju"!) z mojego byłego sklepu, którym chyba obiecano te już wszędzie w sieci znane, 200 zł brutto podwyżki rocznej... środkowym palcem :*. Trzymajcie się cieplutko!

FranDux
@Były

Niestety kolego, jeśli doświadczyłeś złych rzeczy w LM to przykre, ale spójrz na pracowników, którzy mają staż powyżej 10lat a takich w firmie nie brakuje, więc nie pisz że wpadłeś w depresję przez LM bo kto w to uwierzy....

norman
@FranDux

Nie zgodzę się z Tobą.W depresję można wpaść i po kilkunastu latach pracy w jednym miejscu.Każdy reaguje inaczej, to może być np. długotrwały proces , który tworzy się latami i w którymś momencie wybucha z całą siłą.Tak że nie oceniają.

FranDux
@norman

Masz rację, ale LM to nie (usunięte przez administratora) i można swobodnie odejść jeśli się pracownikowi taka praca nie podoba. Trzeba "wiedzieć kiedy ze sceny zejść", a takie wylewanie żali po odejściu z pracy kojarzy mi się z rozwodem małżonków-ileś lat było pięknie a potem.....by się pozabijali. Każdy szuka małego "haka", aby jego racja była ważniejsza!!!

norman
@FranDux

Masz rację,nic na siłę.Można odejść w każdej chwili ale trzeba mieć odwagę by to uczynić gdy warunki nie odpowiadają.Sam przed LM miałem parę innych prac i według mnie LM jest więcej niż ok jeżeli chodzi o psychiczny komfort pracy.A właśnie komfort pracy był dla mnie decydujący.Ci co narzekają raczej nie wiedzą co to ciężka, stresująca praca pod presją czasu i wyniku.Fakt,zarobki mogłoby być wyższe bo nie każdy może i chce być kierownikiem.Sam pracuję już 5 rok

Mariusz
@Były

Przykro się czyta o złych przeżycia z kierownictwem. W komentarzach piszecie o pracownikach z kilku letni stażem, dlatego zastanawia mnie, jak wygląda sytuacja ogólnie w firmie, a nie tylko w jednym sklepie. Możecie liczyć na jakieś benefity? Opowiedzcie, jak ogólnie firma traktuje pracownika.

Już były pracownik

Aktualnie w całym dziale Planowania Operacyjnego (z wyłączeniem managerów i koordynatorki) pracuje 11 osób. W ciągu tego roku z różnych powodów – czy to z własnej woli, czy przez nieprzedłużenie umowy – odeszło aż 7 osób. To niemal połowa zatrudnionych. Mam nadzieję, że te liczby skłonią do refleksji i pomogą komuś przemyśleć decyzję o podjęciu pracy w tym miejscu.

Klient

Witam.. Dotyczy Leroy Gdynia Karwiny Nowowiczlińska. Pan z działu budowlanego Pan Jarosław przesympatyczny , pomocny z ogromną wiedzą o swojej pracy pełny profesjonalizm .. Pozdrawiam tego Pana i życzę dużo dobrego. KLIENT????

Czytam te opinie i szok ludzie przecież jak jest tak źle to przecież można zmienić pracę proste proste . Tutaj dodajecie opinie a jak przyjdzie badanie satysfakcji pracownika to dajecie same 10 Tak naprawdę sami się okłamujecie ale w LM jest dużo takich ludzi mówią ładnie pięknie a tutaj dodają dziwne opinie . To nie wina pracodawcy tylko pracowników tak mi się wydaje

Witam. Stanowczo nie polecam tej firmy, jeśli chcecie mieć życie prywatne. Firma sprawia, z ofert i po rozmowach wstępnych, że jest w stanie zaoferować wszystko według informacji z rekrutacji. atrakcyjne wynagrodzenie od 5000 zł do 6700 zł brutto oraz jego regularne rewizje (uzależnione od kompetencji, poziomu realizacji zadań oraz stażu pracy na danym stanowisku); Ani kompetencje ani staż pracy nie wpływa tutaj na wynagrodzenie, głównym celem są zadania, które są narzucane i notorycznie dodawane bez podniesienia płacy. premię kwartalną, której wysokość zależy od wyników sklepu i działu, w którym będziesz pracować. premia wynosi minimum, o ile jest, wyniki sklepu są zanizane bo firma oszczędza. udział w wynikach - raz w roku otrzymasz środki, które możesz zainwestować w zakup akcji Leroy Merlin; zakupić możesz, ale wybrac dopiero po 5 latach, czyli utrzymujesz pracodawce. umowę o pracę na 3 miesiące z możliwością przedłużenia na czas nieokreślony, bo dla nas stabilne warunki zatrudnienia od zawsze są priorytetem; jest w sklepach duża rotacja pracowników ubezpieczenie na życie i prywatną opiekę medyczną, bo spokojna i zdrowa przyszłość są najważniejsze; ubezpieczenie się przyda, choć pracownik w razie wypadku w pracy biorąc l4 jest monitorowany przez pracodawce a nie ZUS. programy rozwojowe, bo stale wspieramy Twój rozwój; rozwinąć skrzydła można we własnym zakresie, szkolenia są ale zero opieki i wyjaśnień. dostęp do kursów i szkoleń, bo dzielimy się wiedzą i doświadczeniami; wiele kursów zbędnych a obowiązkowych, niemających wpływu na prace. platformę benefitów MyBenefit (w tym karta MultiSport), bo dajemy Ci możliwość wyboru; opłacisz to korzystasz. smartfona również do użytku prywatnego, bo lubimy być mobilni w naszej pracy; lubimy wymagać odbierać telefony poza pracą. zniżkę na zakupy w naszych sklepach, bo wspieramy Cię w realizacji Twoich marzeń; 5%rabatu pracowniczego. kierownicy mają na to sposoby by było więcej ale nie dla pracowników pożyczkę na pierwsze mieszkanie, na bardzo korzystnych warunkach, bo ułatwiamy Ci start w samodzielność; dofinansowanie do termomodernizacji, bo dbamy o Twoje oszczędności i myślimy o środowisku; płatny program poleceń pracowniczych, bo wiemy, że nasi Pracownicy są najlepszymi ambasadorami. weż pożyczkę i utkwij na dłuzej. wyróżnia Cię prokliencka postawa i otwartość na ludzi; - klienta szanuj a pracownika nie chcesz się rozwijać i doskonalić; - chcesz rozwijasz i szukasz innej pracy potrafisz pracować zespołowo; - zespół zawsze fałszywy, donosicielstwo, brak współpracy z przełożonymi skrupulatność i dokładność w obliczeniach to Twoje mocne strony; - umiesz liczyc licz na siebie, jak coś zwalisz to się pożegnamy. interesujesz się tematyką budowlaną, dekoracyjną lub ogrodniczą. - logistyka, sprzątaniem, wiele obowiązków na 1 stanowisku. Jakie zadania na Ciebie czekają? sprzedaż produktów i usług w swoim sektorze, biorąc pod uwagę indywidualne potrzeby klientów; realizacja i monitorowanie procesów zamówień klientów; dbanie o dostępność i ekspozycję towarów zgodnie ze standardami naszej firmy. i wiele wiele innych, jest wymagane od pracownika, bo w umówie masz napisane "polecenie kierownika" , odmówisz i już jesteś piętnowany, możesz zapomnieć o wszystkim i lecieć na złamanie karku nawet jeśli jest to niezgodne z BHP czy podstawowymi zasadami moralnymi.

@Pracownik

Co za bzdury piszesz o opłacaniu Mybenefit?! Przecież punkty naliczają się z automatu co miesiąc - trzeba tylko złożyć deklarację jakie się ma dochody, bo tego wymaga ZFŚS. To jest koszt pracodawcy a nie pracownika.

Stefan
@666

Otrząśnij się. Np. za multisporta musisz płacić przynajmniej 50 zł miesięcznie ze swojej wypłaty. Tak samo za pakiety luxmeda.

@Stefan

Przecież pakiet podstawowy Lux Med kosztuje złotówkę. A największa dopłata do Multi wynosi jakieś 38 złotych. Sam się otrząśnij.

Zero społeczne
@Pracownik

Ogólnie mówiąc Mybenefit jest to bezczelność a nie oferta. Nie idziesz do pracy tylko po Mybenefit. W moim przypadku jak miałem (usunięte przez administratora) w zielonym ładzie to po co mi siłownia i basen. Po trzech miechach możem wybrać punkty. Musiałem się prosić jak je wybrać. Po czym okazało się że do marketów spożywcych nie ma tylko na święta. Pozostał empik sklep, w którym praktycznie chodarne ceny i nie ma co kupić. Dwa przed doprze by było obejrzeć towar. WIęc jest to jawne robienie w bambus pracownika.

Zero społeczne
@Pracownik

atrakcyjne wynagrodzenie od 5000 zł do 6700 zł brutto Szerokie te widełki. Czyli na magazynie 6000 zł oraz uprawnienia na wysoki skłąd. Czyli patrząc na konkurencje to (usunięte przez administratora)te wynagrodzenie na okresie próbnym. Dojazd do pracy. Wiele firm proponuje busik.

Wiezień LM No. XYZ

Centrala musi się opamiętać, bo nie różnią się od polskich polityków... składają obietnice jakie to nie zarobki i premie... A gdy przychodzi co do czego Cele Pro nie realne. Na moim sklepie (jedna z większych aglomeracji) ... Wyzysk!!! Robisz przy minimalnej obsadzie albo sam, dowiadujesz się, że nowy ma wiecej (mimo 5letniego Mego stażu).. Nie masz premii, a Twój dział zrobił np 25%-50% kwoty CAŁEGO marketu z mniejszej aglomeracji, podwyżki rzędu 100-300pln brutto (Inicjatywa własna?? Zrobisz i dostaniesz jedynie co to więcej obowiązków, większe oczekiwania zero więcej hajsu, ba często ten co się narobi dostanie więcej lub tyle samo co ty) , brak stażowego. Zrujnowane zdrowie psychiczne. Często (czytajcie opinie na konkretnych marketach) trzymanie szeroko pojętej kadry zarządzającej po mimo WIELOKROTNEGO, zgłaszania przez pracowników, że jest tak. I chyba jeden z większych problemów, właściwie dwa. Brak związków zawodowych aktywnie działających ( brak odważnych, ludzie boją się, że jakaś (usunięte przez administratora) podkabluje do góry o planie takiego związku) Ignorowanie problemu (usunięte przez administratora)

Wiezień LM No. XYZ
@Wiezień LM No. XYZ

*korekta*Inicjatywa własna?? Zrobisz i dostaniesz jedynie co to więcej obowiązków, większe oczekiwania zero więcej hajsu, ba często ten co się narobi nie dostanie więcej lub tyle samo co ty)

Remi

Chciałbym aplikować do LM. Jest sporo benefitow ale najbardziej by mnie interesowal zwrot kosztów dojazdów ( do najbliższego leroy i tam szukają pracowników mam 35km x 2). Przy najniższej na rękę i odliczeniu dojazdu oraz zobowiązania kredytu to niestety nie jest już tak ładnie

@Remi

Hej, ale takiego benefitu jak "zwrot" kosztów dojazdu w LM nie ma. Zresztą śmiem twierdzić, że żaden pracodawca nie zwraca kosztów paliwa - przecież to świadoma decyzje ile i jak długo chce się dojeżdżać do pracy.

pm

Obecnie kierownicy mają 8500zł brutto ci co się podlizują 9000zł brutto w Leroy Merlin

Stefania
@pm

Ciekawe, bo w SC w PO zarabiają od 7500 do 8400 brutto

Zostaw merytoryczną opinię o Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 260.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 142, z czego 16 to opinie pozytywne, 84 to opinie negatywne, a 42 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o. napisali 23 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Leroy-Merlin Polska Sp. z o.o.
gemius

Ranking Użytkownicy