Netia S.A.
3 212 6 1

Opinie o Netia S.A.

........

Pracowałam Netii na Taśmowej od 2012 do 2015 roku. Byłam wtedy studentką. Umowa podpisywana na 1-3 miesiąca i tak w kółko tylko z innym stanowiskiem. Po roku pracy 1 zł podwyżki za godzinę, w kolejnym roku 0,50 gr. Trochę śmiech, ale cóż dla studenta i to dobre. Jeżeli chodzi o szansę umowy o pracę to raczej nikłe. Były rekrutacje wewnętrzne (na umowę o pracę), ale ustawione. Maila z informacją o takiej rekrutacji dostawały osoby, które miały taką umowę dostać. Rotacja pracowników bardzo duża. Najgorsze było to, że jak było mało pracy to trzeba było przyjechać na godzinę lub dwie, albo po przyjeździe do pracy okazywało się, że trzeba wracać do domu bo nie ma co robić. Dojeżdżałam pociągiem spoza Warszawy ok 1,5 h więc było to dość problematyczne. Pomijając to wszystko, ogólna atmosfera w całym dziale była bardzo przyjemna, dobrze wspominam pracę w tej firmie, ale kolejny raz nie zdecydowałabym się :)

Duże doświadczenie

praca call center Legnica. ludzie to jest dramat nie dajcie się. umowy śmieciowe traktowanie pracownika gorzej niż psa. Przestrzegam wszystkich przed nimi. Jestem doświadczonym pracownikiem w obsłudze klienta ponad 10 lat. To co dzieje sie przechodzi ludzkie pojęcie. Wszędzie tylko nie tam. obiecują umowy o pracę po czym wywalaja ludzi po 2 mcach. Wycieraja sobie nimi gęby. Nie i jeszcze raz nie.

1111
@Duże doświadczenie 26.03.2018 00:06

az dziw, ze jesteś tam az 10 lat,skoro,jest tak źle

2222
@1111 25.08.2018 20:54

@Duże doświadczenie pisał o 10 letnim stażu w obsłudze klienta. Obsługa klienta nie kończy się na call center Netii.

Afanazy

Zgłosiłem się do pracy jako administrator systemów. Trochę było dziwnie. Z jednej strony HR dzwonił, czy się nie spóźnię, z drugiej strony ten sam HR ignorował moje maile. Sama rozmowa - trochę HR, dlaczego zmieniam pracę, trochę IT - w formie pytań - typu który RAID jest szybszy? Pole SOA w DNS? Na podstawie jednogodzinnej rozmowy okazało się, że nie spełniłem wymagań pracodawcy co do oczekiwań oraz potrzeb firmy. Ja osobiście podejrzewam, że 8500 brutto, jako moja pensja, było zbyt wysokie. Bo to taka firma jest, że: - nie powie jakie są oczekiwania finansowe, nawet zakres, bo to wielka tajemnica jest - nie umie określić na spotkaniu oferty finansowej - muszą się zastanowić ale żądają aby przedstawić swoją ofertę. Tu jak przedstawiłem ofertę, to spotkanie się zakończyło w ciągu 60 sekund. Może powinienem powiedzieć, pensja minimalna?

Karolina

@Kris, a jak w końcu jest w Netii z tą umową o pracę? Bo wcześniej o to pytałam ale opinie mieszane, jedni piszą, że jest tylko zlecenie, inni, że na umowę o pracę też można liczyć. Może Ty wypowiesz się na ten temat skoro warunki pracy u tego pracodawcy Ci odpowiadają?

Administrator

Opinie pracowników związane z pracą w Netia S.A. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Kris
@Administrator 12.06.2018 09:09

Poziom wynagrodzenia zależy od danego biura w moim przypadku na spokojnie przez cały miesiąc wyciągam 6tys Premia jest za każdy kontrakt po za norme, który jest płatny 100% i możliwość szybkiego awansu

Pracownik wyzyskiwany

Witam jestem jeszcze obecnym pracownikiem Netii w jednym z Punktów obsługi klienta. To na mnie spada odpowiedzialność za wszystko nawet za coś czego ktoś nie zrobił. Czasami aż strach iść do pracy kiedy klient wydzwania do Ciebie po 20 razy kiedy obslugujesz klienta. Nie mam większego wsparcia ani od RKS ani od partnera. Wszyscy nastawieni są tylko na plan sprzedażowy który w mieście gdzie pracuje jest ciężki do wykonania. Pracuje za najniższą krajową dostając lub nie dostając premii za wykonany plan sprzedaży. Ponadto na mojej głowie jest również pomóc innym salonom które ma partner, ponieważ on sam zwyczajnie sobie nie radzi. Partner który również powinien być w pracy i pracować siedzi w domu twierdząc że zawsze ma mnóstwo pracy lub jeździ po salonach, wpadając i wypadając na godzinę. Problemem jest pójście na urlop lub zwolnienie L4 na które nie chodzę bo się boję, niezbyt przychylnego spojrzenia szefa, nie wspominając również o tym,iż mając wolną sobotę lub urlop muszę odebrać telefon od osoby która jest w sobotę w pracy ponieważ osoba ta nie zna się na niczym, a oferty są dla tej osoby czarną magią . Nie wspomnie o RKS który przyjeżdża tylko wtedy kiedy to ja jestem w pracy, a uważam iż powinien rownież ocenić pracę ajenta, który ludzi trakuje z góry i z wyższością. Marzę o tym żeby się stamtąd jak najszybciej zwolnić jednak ze względu na moje zobowiązania finansowe muszę się jeszcze pomęczyć mimo,iż chciałabym jak najszybciej zakończyć moją przygodę z tą firmą. Nikomu nie polecam pracy za najniższą krajową z klientami którzy potrafią zniszczyć zdrowie psychiczne.

Żałosne....

Pracowałem w Będzinie - dramat wyzysk tutjanie tylko z ulubieńcami i tylko liczy się SPRZEDAŻ Sprzedaż i jeszcze raz Sprzedaż wolałbym pracować gdzieś charytatywnie niż w tej Netii.

Anonim
@Żałosne.... 16.11.2016 19:59

No chyba ta praca na tym polega :-P

Załamany
@Żałosne.... 16.11.2016 19:59

Ja też pracowałem w Będzinie. Co tam się dzieje ... Mobing, brak jakiejkolwiek pomocy ze strony przełożonych .. kasa ... Najniższa krajowa , obiecane premie ... Śmiech na sali 2-4 zł .. zawsze za mało umów , zawsze coś nie tak ..

CzasNaZmiany

Byłoby dużo lepiej dla całej Netii, gdyby pomiędzy obecnym Departament IT a Biznesem postawić grupę technicznych Change Managerów. Taki odpowiednik tej roli z T-Mobile. Wówczas Biznes rozmawiając o rozwiązaniach technicznych miałby od razu za partnetów mega techniczne osoby, które potrafią od razu precyzować co wymaga doszczegółowienia. Obecnie to pieść przyszłości, gdyż komunikacji występują humaniści, co nie usprawnia procesu. Nawet zaś jeżeli pojawia się osoba, która to rozumie i próbuje zestawić komunikację w sposób bardziej bezpośredni pomysły giną w gąszczu korporacyjnych meandrów. Rola technicznych Change Managerów zmieniłaby wszystko.

Karolina

@Asja może zaaplikuj i jeżeli firma Netia S.A. Cie zaprosi na rozmowę to się przekonasz jak z tą umową. Bo nie ma co gdybać. Możliwe jest to, że umowa zlecenie jest na okres próbny lub dla studentów, a reszta osób ma umowę o pracę. Czy jest tak jak podejrzewam? Czy ktoś może z pracowników się wypowiedzieć?

Funia
@Karolina 10.01.2018 12:48

Witam.Netia oferuje umowę zlecenie i to długą mnie od razu dano na rok.Warunki pracy ok,cieplutko kawka herbatka.Nie jest źle.Jestem pracownikiem infolini.Nie narzekam.

Duże doświadczenie
@Funia 20.02.2018 21:54

umowa zlecenie zapomnijcie o pracę. gniot i (usunięte przez administratora)

Karolina

W firmie Netia jest możliwość odbycia stażu i praktyki: https://my.netia.pl/kariera/praktyki-i-staze Czyli firma chce dać szansę młodym osobom bez doświadczenia na zdobycie tego. Czy wiecie czy jest szansa na stałe zatrudnienie w Netii po dobyciu takiego "przyuczenia"?

Assiik
@Karolina 28.11.2017 09:22

Jeśli się sprawdzisz i będzie wolne miejsce to bez problemu. :)

Karolina

@PrzedPrzejęciem nie ma możliwości stworzenia takiego miejsca, bo to przecież ogólne forum o firmie Netia S.A. I też nic nie poradzisz, że osoby z Departamentu IT się nie wypowiadają na forum. Nikt ich nie zmusi, ale możesz liczyć, że jednak osoba z tego działu zajrzy na forum i się czegoś od niej dowiesz.

PrzedPrzejęciem

Na forum brakuje punktu dla wpisów o warunkach pracy w Departamencie IT. Pojawiają się niemal wyłącznie opinie handlowców. Proszę o rejestrowanie swoich komentarzy, szczególnie teraz w okresie zakupu Netii. Jak się pracuje? Jakie są różnice w pracy w poszczególnych Centrach Kompetencji? Czy przyjemnie się pracuje na styku biznes i IT ? Czy kierownictwo profesjonalnie organizuje projekty? Co sądzicie o Departamencie IT w tej firmie?

Karolina

@Wind z pakietu office był jakiś test? Bo nie wiem jak rozumieć to sformułowanie. Możesz napisać co dokładnie robiliście przez godzinę? To dość długo, jeżeli chodzi o rozmowę o pracę, dlatego wszyscy zainteresowani aplikacją do Netii, byliby wdzięczni za taką relację.

Wind

Rozmowa jak każda inna. Trwała ok godzinę. Pytanie o doświadczenie, studia, pakiet Office. (usunięte przez administratora)

Asja

jakie są Wasze opinie o pracy na taśmowej? wszędzie na forum są informacje o śmieciowych umowach natomiast w ogłoszeniu są informacje o umowie o prace? proszę o opinie pracowników którzy zajmują się pracą biurową, bo takich opinii na forum jest najmniej .

Karolina

@Timok i nie ma możliwości potem zmiany umowy? Czy pracownicy pracujący dłuższy czas nie mają innych umów? A rozmawiałeś w firmie Netia S.A., że chciałbyś pracować na innej umowie? Może jest taka możliwość?

Adi

Ja pracuję nadal w Netii w Poznaniu. To co tutaj piszecie to jakieś bzdury. Pewnie piszą osoby, które pracowały 2 godziny dziennie i liczyły na kokosy. Ja jestem przedstawicielem D2D. Nigdy nie zarobiłęm mniej niż 6 tysięcy na rękę. Największa wypłata to 13 000 zł więc myślę, że warto. Pracuję każdego dnia po 8 godzin dziennie. Normalny etat. Jedyny mankament to umowa zlecenie ale przynajmniej z pełnym wymiarem składek. Ja tam polecam pracę w Netii. Pracuję ponad 3 lata

Timok
@Adi 04.07.2017 12:42

Co z tego, śmieciówka to śmieciówka.

Karolina

@zniesmaczony z tego, co obserwuję rynek pracy to raczej większość firmy nie daje odpowiedzi zwrotnej, bo tak naprawdę nie mają takiego obowiązku. Rozmowę oceniasz pozytywnie, więc czy brak odpowiedzi to jedyny powód dlaczego nie polecasz firmy Netia? Czy w takim razie chociaż możesz podać więcej szczegółów z rozmowy i rady jak się do niej przygotować dla innych użytkowników? A pozostałych użytkowników zachęcam do zapoznania się z wywiadem z pracodawcą: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2477,wywiad-monika-mrugala

Michalll

Czy jako przedstawiciel handlowy dostaje służbowy samochód oraz telefon ? W jaki sposób w tej firmie pozyskuje się klientów

zniesmaczony

Aplikowałem na ofertę pracy Kierownik Rozwoju Inwestycji, rozmowa odbyła się w biurze w Gdańsku z ewentualnym przyszłym przełożonym i pracownikiem działu HR. Rozmowa miła i rzeczowa ale moją opinię o firmie zepsuło to, że w wyznaczonym terminie nikt nie powiadomił o wynikach rekrutacji. Wypadałoby chociaż wysłać maila w przypadku gdy kandydat nie odpowiada. Jak chodziło o umówienie na rozmowę to potrafili zadzwonić i wysłać maila. Więc jak dla mnie nie poważna firma. Nie polecam chyba, że lubi się tracić czas.

Karolina

@Natali, @Nick dlaczego uważacie Netię za fajną firmę? Możecie to uargumentować? Ważne, by na forum pojawiały się merytoryczne opinie, bo to ułatwia przyszłym pracownikom podjęcie decyzję o pracy. Aktualnie właśnie jest m.in. oferta na stanowisko Młodszy Kierownik ds. Kontentu (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2477,wywiad-monika-mrugala), czy ktoś pracuje na tym stanowisku i chciałby się wypowiedzieć?

Nick

Mam wrażenie, że wiele opinii jest pisanych przez przypadkowe osoby, być może ktoś je inspiruje do negatywnych wpisów.? Może konkurencja ? Pracuję tu i nie narzekam!

Natali

Fajna firma i pewnie sporo osób ze zwykłej zazdrości pisze o niej źle.

Natalia

Przeczytałam opinie i wiedzę, że Netia to fajna firma!!

lama

zatrudniłam się niedawno i jestem zadowolona

Netka

Czy w obecnej sytuacji warto zatrudniać się w firmie?

Netka

Mam nadzieję, że Netia poradzi sobie z nową sytuacją a ja nie stracę pracy.

Nora

Chyba jednak nie do końca jest prawdą, że Netia będzie zwalniać ludzi bo ofert pracy mają bardzo dużo!!

Efbhuk

Niedlugo beda zwolnienia. Kwestia czasu

lama

słyszałam, że podobno jestpodstawa + premia, jak udaje sie sprzedawac to mozna zarobic...

Natalka

Czy coś o stanowisku doradcy klienta biznesowego dowiem się na forum? Jakie wymagania stawia firma przede kandydatem? Czy są jakieś dodatki do pensji?

Zostaw opinię o Netia S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A.