TELESTRADA

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 95 ocen.

TELESTRADA
3 95 6 1

Opinie o TELESTRADA

Natalia

@Oszukany, czy wyjaśniałeś tę sytuacje bezpośrednio z szefostwem firmy lub odpowiednią instytucją? Na forum nikt nie będzie w stanie pomóc Ci w rozwiązaniu tak poważnych kwestii. Pamiętaj także, że oskarżenie oszustwa to bardzo poważny zarzut. @Old, czy powiesz nam coś na temat możliwości rozwoju w firmie? Bo jak wnioskuję po Twoim komentarzu można liczyć na takowe w TELESTRADzie?

Marek

Prosze o kontakt jeżeli jest ktoś zainteresowany mam zamiar złożyć pozew przeciwko tej firmie jako že naciàgneli mojà 73 letnia mamè.Jeżeli jest wiècej pokrzywdzonych myślè o zbiorowym pozwie przeciwko Telestradzie.Proszè o jakis kontakt na email. m.mok@usa.com Niema sensutylko pisać trzeba działać i niedawać siè oszustom.

Warszawa
@Marek 06.02.2018 12:58

Ten portal jest od tego żeby napisać jaki jest pracodawca , w każdej firmie znajdzie się taka "osoba" która chce szybko coś zarobić robiąc to co piszesz ale długo taka osoba nie będzie pracowała.Jeśli coś takiego wystąpiło napisz reklamację jeśli coś się nie zgadza i zostanie to pewnie uwzględnione.

anonymous
@Marek 06.02.2018 12:58

Proszę o kontakt margor2@op.pl

Oszukany
@Marek 06.02.2018 12:58

Moją 86 letnią ciężko chorą mamę również naciągnęli i nie odpowiadają na skargę. Prawdopodobnie zdobyli dane w sposób nielegalny i sfałszowali podpis. Jak nie będzie odpowiedzi na skargę to zglaszam sprawę na Policję i oczywiście do UOiKK

Old

Pracuję wiele lat i nie mogę potwierdzić tych negatywnych opinii. Firma wymagająca ale stawiająca na pracowników. Jeśli ktoś chce pracować i się rozwijać to nie ma problemu.

Natalia

@MARIUSZ 1, czy możesz powiedzieć nam coś więcej na ten temat? Czy jesteś obecnym lub byłym pracownikiem TELESTRADY? Jakie warunki pracy panują w firmie? @MARIUSZ, czy aby na pewno mówisz w swojej opinii o TELESTRADZIE? Możesz doprecyzować swój komentarz?

MARIUSZ

Nie prawda dwa miesiące zarobisz po 2tys złotych a w trzecim musisz oddać firmie 2tys bo masz tzw spady. Chora firma nie polecam

MARIUSZ 1
@MARIUSZ 31.07.2018 07:25

Bzdura

Natalia

@Bartosz, trudno się nie zgodzić z tym co piszesz. Jesteś obecne pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w tym miejscu? @krótki, cieszę się, że jesteś w dobrym humorze. Bardzo ważnym jest dla mnie żeby żadnego z użytkowników nieumyślnie nie wprowadzać błąd - dlatego staram się zawsze objaśniać moją rolę na wątku, nawet jeśli jest nikła szansa że zainteresowana osoba doczyta tę informację.

Bartosz

Idealnych firm nie ma ale przesadzacie z tym narzekaniem!!

Natalia

@Długi, mnie nie interesuje praca w firmie- pytam, ponieważ jestem moderatorem tego wątku i moim zadaniem jest między innymi zachęcenie użytkowników do wypowiedzi. Może chciałbyś rozwinąć swój wpis i napisać coś odnośnie rekrutacji w TELESTRADA?

krótki
@Natalia 13.06.2018 17:22

brawo moderator za odpowiedź po 3 miesiącach !!!! hahahahah!!!!!!!

Natalia

@Brunet wieczorową porą Czy mógłbyś napisać, co sprawiło, że zdecydowałeś się na tak zdecydowane kroki w kierunku byłego pracodawcy? @Marek Czy ten aspekt pracy, o którym wspomniałeś, został jakoś ujęty w umowie o pracę? Jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna i co na niej usłyszałeś? Dlaczego już nie pracujesz w firmie TELESTRADA?

ja
@Natalia 04.04.2018 09:23

Tam nie ma rozmowy kwalifikacyjnej - dzwonia,ze stawiaja na Ciebie i tyle ,nie ma szkolen ani pomocy regionalnego . Oszustwa,kanty

Zenek

Trudno jest dowiedzieć się cos o atmosferze, pracy i takich tam!

pracownik miesiąca

Pracowałem w Telestradzie no i opinii dobrej to ja zostawić nie mogę. 1. Miałem się dzielić samochodem z kierownikiem, no a w efekcie wyglądało to tak że jak chciałem się z nim umówić to albo nie odbierał, albo mnie zbywał i jeździł sam. (usunięte przez administratora) 3. Wygląd biura to powiedzmy że nie jest jakieś ważne dla przedstawiciela, bo raczej rzadko w nim siedzi, ale call-center wyglądało tak że ludzie przy jednym dużym stole siedzieli z komórkami i dzwonili do ludzi z listy, żadnego przedzielenia i ludzie się przekrzykiwali w tym pomieszczeniu bo było małe. Powiedzmy że to opinia jednego biura i gdzieś indziej może być inaczej, ale to co teraz napiszę to raczej ogólnokrajowy proceder (przypuszczam że nie tylko w Telestradzie) Oszukiwanie ludzi to norma, chcesz zarobić to musisz kłamać. To jak bardzo już zależy od Ciebie. Nie mówię tu o niedomówieniu czegoś, żeby oferta lepiej wyglądała, tylko np. podpisanie umowy na inny abonament niż ten który się wcisnęło lub o podstawianiu dodatkowej umowy, jak ktoś jest naiwny. Wygląda to tak że w stercie papierów, mało kto wszystkie czyta i pod pozorem umowy na którą się umówiłeś z klientem, podkładasz na końcu inną umowę (np. na komórkę, albo i dwie) i on to podpisuje, a wedle prawa liczy się to co on podpisał, a nie to na co się umawiał z przedstawicielem (dlatego tak się mówi o czytaniu umowy przed podpisaniem) i ciężko się potem kłócić, nawet jak pójdziesz na policję, bo przedstawiciel ma to na papierze, że podpisał, a że nie czytał co podpisuje to już mało kogo to obchodzi. (taką sytuację miał ten mój kierownik, o czym mi się nie przyznał, tylko dowiedziałem się od przedstawicieli z innych miast, ale udowodnił kopią umowy że widnieje podpis osoby na umowie i wszystko jest popranie, prawda była taka, że nawciskał starszej osobie nie wiadomo co) Jeśli ktoś powie że to bzdura, bądź może tak było u Ciebie, to nie, pracowałem też w delegacjach z przedstawicielami z innych firm i tak naprawdę nikt nie krył się z tym, że oszukuje ludzi. Co prawda jeśli firma się o tym dowie i to udowodni, wylatujesz z wilczym biletem. Zdarzało się że ktoś wyleciał za to, ale to były pojedyncze przypadki i ci ludzie oszukiwali do tego stopnia że podawali się za konkurencję (jeśli klient był od konkurencji) Bo oficjalnie, to po prostu nie przyznajesz się z jakiej firmy jesteś, dopóki ktoś o to nie zapyta. A i też się zdarzało, że ludzie umawiali się z Tobą tylko po to, żeby ci zająć czas i Cię zwyzywać od oszustów, bo ktoś już wcześniej padł ofiarą innego przedstawiciela. Tak zarobki są dobre, jak wciskasz co się da ludziom, to tak. A masz dużo okazji to takiego zachowania bo jeździsz raczej do starych ludzi.

pacownik miesiąca
@pracownik miesiąca 03.03.2018 14:55

"pracowałem też w delegacjach z przedstawicielami z innych firm" chodziło mi o miasta a nie firmy, przedstawiciele z innych miast, a no i oczywiście nie każdy oszukiwał, ale myślę że większość

Janek
@pracownik miesiąca 03.03.2018 14:55

Bzdura kompletna Piszesz te wypociny a w życiu w firmie nie byłeś.

Bartosz P.
@pacownik miesiąca 03.03.2018 15:02

wiesz .... masz rację. Jesteś pracownikiem miesiąca, idz do innych operatorów, powodzenia .... w miesiąc

Klient
@pracownik miesiąca 03.03.2018 14:55

Potwierdzam to co'' Pracownik miesiąca ''napisał. Mój tata ma 80 lat , mieszka sam, i 2 lata temu zadzwonili do niego ,że będzie płacił mniej za telefon. Przyjechał przedstawiciel podpisał umowę dodatkowo wcisnął mu "Przyjazną komórkę". Tata miał telefon komórkowy u innego operatora i nie chciał zmieniać nawet nie zamierzał. Złożyłąm wypowiedzenie w imieniu taty ( córka) tę dodatkową umowę ,ponosząc koszty listu poleconego.Po roku znawu mu przysłali kartę do komórki i naliczyli aktywację usługi mimo ,że nie zamawiał. Dzisiaj jestem mega wkurzona. Mój tata ponownie został ,oszukany i naciągnięty na tę Przyjazną komórkę . Klient- już nie długo.

Brunet wieczorową porą
@Bartosz P. 07.03.2018 05:14

Przypominam, czytającym z Telestrady że wygrałem z proces sądowy z prezesuniem Jackiem i musiał zapłacić mi odszkodowanie więc nie piszcie głupot bo ta firma tylko i wyłacznie naciąga ludzi.

ja
@Brunet wieczorową porą 29.03.2018 15:58

Pracowales tam ?

Eryk

Czy jest jakiś powód, że od jakiegoś czasu nikt nie pisze?

Natalia

@wiking Każdy z użytkowników ma możliwość wyrażenia opinii negatywnej lub pozytywnej, ważne, żeby opinie te były zgodne z rzeczywistością i nie łamały regulaminu forum. Jest tutaj także wiele opinii od klientów firmy. Rozumiem, że Twoja opinia o firmie jest pozytywna, czy możesz napisać z ilu etapów składa się rozmowa kwalifikacyjna i ile trwa szkolenie wdrożeniowe w firmie TELESTRADA?

Długi
@Natalia 27.04.2018 08:59

Natalia a jakie stanowisko Cię interesuje ?

wiking

To jest portal , gdzie można ocenić pracodawcę a nie jak widzę w większości ktoś ma zabawę w tzw''hejt'' .Jeśli ktoś szuka pracy w normalnej atmosferze to polecam.Pracuję w tej firmie dłuższy czas .

anonymous

Nie ulega zadnej wątpliwości, . Do czego to już dochodzi ? że firma pt.Telestrada to złodziejska firma. Właśnie idę z nimi na udry. Wysyłam zawiadomienie do Federacji Konsumentów i do Sądu Rejonowego w Warszawie o sprawdzenie tego towarzystwa. Przysłali mi pismo abym się zgodził na pobieranie płatności z konta bez mojej zgody To już przechodzi ludzkie pojęcie ! Kanty są szytę grubymi nićmi. Ale do czasu, kanciarze. Mieczysław

Postronny
@anonymous 18.04.2018 11:10

Pismo abym się zgodził na pobieranie płatności z konta bez mojej zgody,,///jak chcesz pisać głupotę to zastanów się a potem napisz żeby miało to sens..A taką zgodę zostawiasz w swoim banku a nie u operatora.

Szczery

Witam, dnia 14.12.2017 mężczyzna przedstawiający sie jako konsultant firmy Telestrada, przedstawil umowe przeniesienia numeru z Orange do Telestrada. Dokładnie wiedzieli kiedy kończy się umowa z TP S.A przejętym przez Orange .Rozmowa z przedstawicielem była o jakichkolwiek mozliwosciach zmniejszenia kosztów abonamentu numeru stacjonarnego i pakietów z nim związanych na podstawie faktury Orange. Umowa dotyczyła mojego taty, który jest juz w starszym wieku. Po rozmowie KONSULTANT sam wypełnił umowe ! Tata podpisał sie pod tą umowa. Nie pokazując nic dalej prosił o kolejne podpisy niby do tej umowy. Okazało się, że podpisy dotyczyły kolejnych umów. Konsultant zaznaczyl, że otrzymalismy oświadczenie pozostawionych dokumentów. Zostawil nam tylko główna kopie podpisywanej umowy (nawet kopia nie została podpisana), a nie dal nam kopi innych umów. O których konsultant nic nie wspominał, bo moj tata na wszystko by odmówił. Zostały one uzupelnione po rozmowie z konsultantem. Zamiast przeniesienia numeru. Dostalismy : 1.przeniesienie numeru 2.nowy internet mobilny z numerem sim 3. nowy numer telefonu komórkowego na abonament. W pore wystapilismy z rozwiazaniem umów z telestradą. Zostało anulowane przeniesienie numeru i internet mobilny z karta sim. Niestety negatywnie rozpatrzono umowe o nowy telefon komórkowy na abonament, poniewaz nie zwrócono karty SIM. Dopiero z telestrady dostalismy kopie podpisanej oryginalnej umowy. Było w niej zaznaczone ośwadczenie o otrzymaniu karty Sim. Nic takiego tata nie otrzymał. Tata dał się naciągnąć. Przyszly zadluzenia i faktury okres wypowiedzenia umowy z karą za jej zerwanie. Wspomnę, że karty Sim nie otrzymaliśmy, co skutkuje brakiem jej aktywowania i braku możliwosci rozwiązania umowy bezpłatnie. Możliwe, ze numer zostal skradziony przez konsultanta!. Dlaczego mamy płacic za coś czego nie uzywalismy. Czy jest możliwość wyjścia z tej sytuacji nie płacąc faktur i kary za zerwanie umowy? Może sprawdzenie billingów karty Sim? Czy sąd będzie po stronie mojego taty i umoza kare grzywny ? Prosze pisać na jsnow@spoko.pl aby mi coś w tym doradzić

BOGU
@Szczery 04.04.2018 21:01

Człowieku opisujesz na takim portalu sytuację swojego ojca (fakt gość ,czyli przedstawiciel handlowy przegiął ) chcąc uzyskać pomoc ,ja nie czaję ,przecież to jest miejsce aby opisać pracodawcę a nie takich dekli jak opisujesz, hm... kurna chłopie ,to tak jak byś kupił pento kiełbasy w biednejronce , którą zjadł Twój tata ,gdzie jak się okazało że był w niej gwóźdź ,kawałek szkła i część maszyny rolniczej ,to komu byś zadawał takie pytania i do kogo byś miał pretensję do zakładów metalowych ? do huty szkła ? i do ruskich (bo ciągnik był stamtąd) ... kurna kontaktowałeś się z tą firmą ?,nasmarowałeś wywód na pół kartki podaniowej ,a czy napisałeś do tej firmy o tym problemie ,a może mają jakiś kontakt telefoniczny? ,może szło by jakoś pogadać o tym problemie ,aleeeee nie najlepiej pisać ,pytać i dowiedzieć się czy jeszcze jest jakiś "Janusz"w kraju który też miał podobny problem ,kurna może nie jestem sam razem z moim ojcem w tak drastycznej sytuacji .... MASAKRA !!!

Marek

Nie polecam. Kierownicy niekompetentni, call center podszywa się pod innych operatorów i każą podszywać się za innych. Nie polecam

Cezary

Czy firma potrzebuje może przedstawiciela handlowego? Podpowiedzcie jakie wyposażenie można dostać ?

były

pracuj sobie gdzie chcesz. idź precz oszuscie

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Co ty chrzanisz, skąd takie info??? Wzór do naśladowania haha dobre, samochwala widzę hihi

Marcel

Ja się pytam czy wymagane jest zaświadczenia o niekaralności.????? Czy ktoś udzieli informacji jak to wygląda w tej firmie????

Marcel

(usunięte przez administratora), ale karany byłem, a więc chciałbym wiedzieć, czy mam szansę na pracę jako ph

pytanie

A ja też się pytam czy zaświadczenia o niekaralności jest wymagane???????

przedstawiciel

Jako obecny pracownik od ponad 1,5 roku mogę powiedzieć że: -Bardzo dobry Pracodawca -bardzo dobra oferta którą możemy przedłożyć klientowi -Dobre warunki zatrudnienia -Kadra Kierownicza na wysokim poziomie , pokierują Tobą jak będzie problem -Narzędzia pracy nowe -Czytając głupoty które wcześniej ktoś tutaj pisał , przychodząc do pracy jako przedstawiciel nie podpisujesz żadnych "weksli"-totalna bzdura -wypłaty dostajesz na czas jak dobrze sprzedajesz to dobrze zarabiasz.

Bartosz P.
@przedstawiciel 26.02.2018 18:27

Popieram, pracowałem w Netii, Vektra, TLS pełna profeska

Bartosz P.

Nie rozumiem co W y tu wypisujecie! FIRMA KONKRETNA - Ludzie an poziomie - Wszystko się zgadza - Pełny profesjonalizm - Wsparcie - Żadnej iwigilacji - Wszystkie narzędzia pracy - Klimat bardzo ok Pracuję od niedawna, nigdy żadna Firma nie potraktowała mnie w taki sposób. Trójmiasto

Bartosz P.
@Bartosz P. 07.03.2018 04:39

Wystąpiły małe błędy w pisowni ale to wynika z tego, że pewne urządzenia nie dokładnie przekładają mowy na pismo, 100% polecam

Bartosz P.
@Bartosz P. 07.03.2018 04:39

Polecam jako OPERATORA I PRACODAWCĘ, nie wchodzę nikomu wiadomo gdzie tylko oceniam, bo nikt za darmo nic dostaje, nie lubię tylko studentów, którzy wyrabiają opinię poważnej firmie, potem my jako poważni handlowcy musimy tłumaczyć się z nierobów, którzy psują nam markę, my pracujemy na Rodzinę a wt na zabawę. Tyle

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwator

Nie pisz głupot ,chyba firmy się Tobie pomyliły

anonim

(usunięte przez administratora)

Postronny

To jest portal gdzie wyrażasz opinie na temat pracodawcy.a co do tego co piszesz nie ma złych firm błędy w każdej firmie popełniają ludzie chyba ze lubisz jak widać bawić się w „hejt”

Nick
@Postronny 18.02.2018 22:18

Ludzie popełniają błędy hm oczywiście . Dużo tego tych błędów i tych złych umów dopisanych usług. Dlaczego nikt tego nie eliminuje?

Telekomunikacja

Błędy robią ludzie a nie firmy.Ta osoba już napewno nie pracuje.

Marek

Trzeba uważać na telestrade.!!!To zwyczajni naciagacze i (usunięte przez administratora) .Przedstwiciele chandlowi podrzucajà umowy do podpisania przeważnie starszym ludziom. Potem przychodzà rachunki na abonament którego nikt niechciał.Obsługa klienta zero profesjonalizmi a wrècz ignorancja i chamstwo. W szczegulnosci pani K Kunicka bynajmniej tak sie przedstawiła po kilkukrotnym zapytaniu o dane osobowe

Postronny
@Marek 06.02.2018 12:45

Proste jeśli zostałeś czy też Twoja Babcia została wprowadzona w błąd ,opisz tą sytuację prześlij reklamację na adres firmy i na pewno zostanie taka umowa anulowana.Firma nie oszukuje tylko ludzie którzy są zatrudniani ,czasami myślą że szybko zarobią ale jak coś takiego ma miejsce taka osoba już nie będzie pracowała.

Marek
@Postronny 06.02.2018 18:24

Narazie czekam na odpowiedz. Pismo napisane i wysłane do firmy.

Marek
@Postronny 06.02.2018 18:24

w zeszłym tygodniu.

Warszawa
@Marek 06.02.2018 23:44

Jeśli czekasz na odpowiedz to wstrzymaj się z takimi słowami.Taka rada

Michał
@Warszawa 07.02.2018 15:46

a niby dlaczego skoro tak siè stało.

boa
@Marek 06.02.2018 12:45

zamiast innych obrażać zainteresuj się zasadami ortografii

Marek
@boa 15.02.2018 12:54

każdy siè może pomylić jeżeli chodzi o ortografiè a telestrada ponad 3 tygodnie i zero odpowiedzi tylko nastepny rachunek przysłali. wièc jak pisze samà prawde Bronià swoich domokràżcòw..

WIELKOPOLSKA

-Bardzo dobre Warunki pracy -Jeśli pracujesz sumiennie dostajesz bardzo dobre pieniądze _POLECAM TEGO PRACODAWCE

Obserwator

Ja pracuję w tej firmie ponad dwa lata nie słyszałem żadnych głupot o wekslach i jakiś dziwnych potrąceniach.Jeśli pracujesz rzetelnie i dokładnie nie masz żadnych potrąceń wszystkie umowy które podpisałeś są realizowane i wtedy zarabiasz a jeśli ktoś chce iść na skróty i kombinuje to czy w tej firmie czy innej nic nie zdziała i będzie głupoty wypisywał gdzie się da.

Okolice
@Obserwator 25.01.2018 19:25

Ciekawe że nie słyszałeś.Normalnie na dzień dobry dostajesz do podpisania . Rzetelnie czyli tak jak oni chcą . Po parę usług u starszych ludzi.Wszystko realizują i naciągają tu masz rację.Tak zarabiasz że tyle spadów że wychodzi po 1000 zł na miesiąc.

Michał
@Obserwator 25.01.2018 19:25

Obssrwator to pewnie nieznasz brudnych praktyk tej firemkialbo walisz sciemè bo ci za to płacà

Zostaw opinię o TELESTRADA - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELESTRADA