TELESTRADA

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 92 ocen.

TELESTRADA
3 92 6 1

Opinie o TELESTRADA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELESTRADA

Natalia

@Bartosz, trudno się nie zgodzić z tym co piszesz. Jesteś obecne pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś na temat warunków pracy w tym miejscu? @krótki, cieszę się, że jesteś w dobrym humorze. Bardzo ważnym jest dla mnie żeby żadnego z użytkowników nieumyślnie nie wprowadzać błąd - dlatego staram się zawsze objaśniać moją rolę na wątku, nawet jeśli jest nikła szansa że zainteresowana osoba doczyta tę informację.

Bartosz

Idealnych firm nie ma ale przesadzacie z tym narzekaniem!!

Natalia

@Długi, mnie nie interesuje praca w firmie- pytam, ponieważ jestem moderatorem tego wątku i moim zadaniem jest między innymi zachęcenie użytkowników do wypowiedzi. Może chciałbyś rozwinąć swój wpis i napisać coś odnośnie rekrutacji w TELESTRADA?

krótki
@Natalia 13.06.2018 17:22

brawo moderator za odpowiedź po 3 miesiącach !!!! hahahahah!!!!!!!

Natalia

@Brunet wieczorową porą Czy mógłbyś napisać, co sprawiło, że zdecydowałeś się na tak zdecydowane kroki w kierunku byłego pracodawcy? @Marek Czy ten aspekt pracy, o którym wspomniałeś, został jakoś ujęty w umowie o pracę? Jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna i co na niej usłyszałeś? Dlaczego już nie pracujesz w firmie TELESTRADA?

ja
@Natalia 04.04.2018 09:23

Tam nie ma rozmowy kwalifikacyjnej - dzwonia,ze stawiaja na Ciebie i tyle ,nie ma szkolen ani pomocy regionalnego . Oszustwa,kanty

Zenek

Trudno jest dowiedzieć się cos o atmosferze, pracy i takich tam!

pracownik miesiąca

Pracowałem w Telestradzie no i opinii dobrej to ja zostawić nie mogę. 1. Miałem się dzielić samochodem z kierownikiem, no a w efekcie wyglądało to tak że jak chciałem się z nim umówić to albo nie odbierał, albo mnie zbywał i jeździł sam. (usunięte przez administratora) 3. Wygląd biura to powiedzmy że nie jest jakieś ważne dla przedstawiciela, bo raczej rzadko w nim siedzi, ale call-center wyglądało tak że ludzie przy jednym dużym stole siedzieli z komórkami i dzwonili do ludzi z listy, żadnego przedzielenia i ludzie się przekrzykiwali w tym pomieszczeniu bo było małe. Powiedzmy że to opinia jednego biura i gdzieś indziej może być inaczej, ale to co teraz napiszę to raczej ogólnokrajowy proceder (przypuszczam że nie tylko w Telestradzie) Oszukiwanie ludzi to norma, chcesz zarobić to musisz kłamać. To jak bardzo już zależy od Ciebie. Nie mówię tu o niedomówieniu czegoś, żeby oferta lepiej wyglądała, tylko np. podpisanie umowy na inny abonament niż ten który się wcisnęło lub o podstawianiu dodatkowej umowy, jak ktoś jest naiwny. Wygląda to tak że w stercie papierów, mało kto wszystkie czyta i pod pozorem umowy na którą się umówiłeś z klientem, podkładasz na końcu inną umowę (np. na komórkę, albo i dwie) i on to podpisuje, a wedle prawa liczy się to co on podpisał, a nie to na co się umawiał z przedstawicielem (dlatego tak się mówi o czytaniu umowy przed podpisaniem) i ciężko się potem kłócić, nawet jak pójdziesz na policję, bo przedstawiciel ma to na papierze, że podpisał, a że nie czytał co podpisuje to już mało kogo to obchodzi. (taką sytuację miał ten mój kierownik, o czym mi się nie przyznał, tylko dowiedziałem się od przedstawicieli z innych miast, ale udowodnił kopią umowy że widnieje podpis osoby na umowie i wszystko jest popranie, prawda była taka, że nawciskał starszej osobie nie wiadomo co) Jeśli ktoś powie że to bzdura, bądź może tak było u Ciebie, to nie, pracowałem też w delegacjach z przedstawicielami z innych firm i tak naprawdę nikt nie krył się z tym, że oszukuje ludzi. Co prawda jeśli firma się o tym dowie i to udowodni, wylatujesz z wilczym biletem. Zdarzało się że ktoś wyleciał za to, ale to były pojedyncze przypadki i ci ludzie oszukiwali do tego stopnia że podawali się za konkurencję (jeśli klient był od konkurencji) Bo oficjalnie, to po prostu nie przyznajesz się z jakiej firmy jesteś, dopóki ktoś o to nie zapyta. A i też się zdarzało, że ludzie umawiali się z Tobą tylko po to, żeby ci zająć czas i Cię zwyzywać od oszustów, bo ktoś już wcześniej padł ofiarą innego przedstawiciela. Tak zarobki są dobre, jak wciskasz co się da ludziom, to tak. A masz dużo okazji to takiego zachowania bo jeździsz raczej do starych ludzi.

ja
@Brunet wieczorową porą 29.03.2018 15:58

Pracowales tam ?

Eryk

Czy jest jakiś powód, że od jakiegoś czasu nikt nie pisze?

Natalia

@wiking Każdy z użytkowników ma możliwość wyrażenia opinii negatywnej lub pozytywnej, ważne, żeby opinie te były zgodne z rzeczywistością i nie łamały regulaminu forum. Jest tutaj także wiele opinii od klientów firmy. Rozumiem, że Twoja opinia o firmie jest pozytywna, czy możesz napisać z ilu etapów składa się rozmowa kwalifikacyjna i ile trwa szkolenie wdrożeniowe w firmie TELESTRADA?

Długi
@Natalia 27.04.2018 08:59

Natalia a jakie stanowisko Cię interesuje ?

wiking

To jest portal , gdzie można ocenić pracodawcę a nie jak widzę w większości ktoś ma zabawę w tzw''hejt'' .Jeśli ktoś szuka pracy w normalnej atmosferze to polecam.Pracuję w tej firmie dłuższy czas .

anonymous

Nie ulega zadnej wątpliwości, . Do czego to już dochodzi ? że firma pt.Telestrada to złodziejska firma. Właśnie idę z nimi na udry. Wysyłam zawiadomienie do Federacji Konsumentów i do Sądu Rejonowego w Warszawie o sprawdzenie tego towarzystwa. Przysłali mi pismo abym się zgodził na pobieranie płatności z konta bez mojej zgody To już przechodzi ludzkie pojęcie ! Kanty są szytę grubymi nićmi. Ale do czasu, kanciarze. Mieczysław

Postronny
@anonymous 18.04.2018 11:10

Pismo abym się zgodził na pobieranie płatności z konta bez mojej zgody,,///jak chcesz pisać głupotę to zastanów się a potem napisz żeby miało to sens..A taką zgodę zostawiasz w swoim banku a nie u operatora.

Szczery

Witam, dnia 14.12.2017 mężczyzna przedstawiający sie jako konsultant firmy Telestrada, przedstawil umowe przeniesienia numeru z Orange do Telestrada. Dokładnie wiedzieli kiedy kończy się umowa z TP S.A przejętym przez Orange .Rozmowa z przedstawicielem była o jakichkolwiek mozliwosciach zmniejszenia kosztów abonamentu numeru stacjonarnego i pakietów z nim związanych na podstawie faktury Orange. Umowa dotyczyła mojego taty, który jest juz w starszym wieku. Po rozmowie KONSULTANT sam wypełnił umowe ! Tata podpisał sie pod tą umowa. Nie pokazując nic dalej prosił o kolejne podpisy niby do tej umowy. Okazało się, że podpisy dotyczyły kolejnych umów. Konsultant zaznaczyl, że otrzymalismy oświadczenie pozostawionych dokumentów. Zostawil nam tylko główna kopie podpisywanej umowy (nawet kopia nie została podpisana), a nie dal nam kopi innych umów. O których konsultant nic nie wspominał, bo moj tata na wszystko by odmówił. Zostały one uzupelnione po rozmowie z konsultantem. Zamiast przeniesienia numeru. Dostalismy : 1.przeniesienie numeru 2.nowy internet mobilny z numerem sim 3. nowy numer telefonu komórkowego na abonament. W pore wystapilismy z rozwiazaniem umów z telestradą. Zostało anulowane przeniesienie numeru i internet mobilny z karta sim. Niestety negatywnie rozpatrzono umowe o nowy telefon komórkowy na abonament, poniewaz nie zwrócono karty SIM. Dopiero z telestrady dostalismy kopie podpisanej oryginalnej umowy. Było w niej zaznaczone ośwadczenie o otrzymaniu karty Sim. Nic takiego tata nie otrzymał. Tata dał się naciągnąć. Przyszly zadluzenia i faktury okres wypowiedzenia umowy z karą za jej zerwanie. Wspomnę, że karty Sim nie otrzymaliśmy, co skutkuje brakiem jej aktywowania i braku możliwosci rozwiązania umowy bezpłatnie. Możliwe, ze numer zostal skradziony przez konsultanta!. Dlaczego mamy płacic za coś czego nie uzywalismy. Czy jest możliwość wyjścia z tej sytuacji nie płacąc faktur i kary za zerwanie umowy? Może sprawdzenie billingów karty Sim? Czy sąd będzie po stronie mojego taty i umoza kare grzywny ? Prosze pisać na jsnow@spoko.pl aby mi coś w tym doradzić

BOGU
@Szczery 04.04.2018 21:01

Człowieku opisujesz na takim portalu sytuację swojego ojca (fakt gość ,czyli przedstawiciel handlowy przegiął ) chcąc uzyskać pomoc ,ja nie czaję ,przecież to jest miejsce aby opisać pracodawcę a nie takich dekli jak opisujesz, hm... kurna chłopie ,to tak jak byś kupił pento kiełbasy w biednejronce , którą zjadł Twój tata ,gdzie jak się okazało że był w niej gwóźdź ,kawałek szkła i część maszyny rolniczej ,to komu byś zadawał takie pytania i do kogo byś miał pretensję do zakładów metalowych ? do huty szkła ? i do ruskich (bo ciągnik był stamtąd) ... kurna kontaktowałeś się z tą firmą ?,nasmarowałeś wywód na pół kartki podaniowej ,a czy napisałeś do tej firmy o tym problemie ,a może mają jakiś kontakt telefoniczny? ,może szło by jakoś pogadać o tym problemie ,aleeeee nie najlepiej pisać ,pytać i dowiedzieć się czy jeszcze jest jakiś "Janusz"w kraju który też miał podobny problem ,kurna może nie jestem sam razem z moim ojcem w tak drastycznej sytuacji .... MASAKRA !!!

Marek

Nie polecam. Kierownicy niekompetentni, call center podszywa się pod innych operatorów i każą podszywać się za innych. Nie polecam

Cezary

Czy firma potrzebuje może przedstawiciela handlowego? Podpowiedzcie jakie wyposażenie można dostać ?

były

pracuj sobie gdzie chcesz. idź precz oszuscie

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Co ty chrzanisz, skąd takie info??? Wzór do naśladowania haha dobre, samochwala widzę hihi

Marcel

Ja się pytam czy wymagane jest zaświadczenia o niekaralności.????? Czy ktoś udzieli informacji jak to wygląda w tej firmie????

Marcel

(usunięte przez administratora), ale karany byłem, a więc chciałbym wiedzieć, czy mam szansę na pracę jako ph

pytanie

A ja też się pytam czy zaświadczenia o niekaralności jest wymagane???????

przedstawiciel

Jako obecny pracownik od ponad 1,5 roku mogę powiedzieć że: -Bardzo dobry Pracodawca -bardzo dobra oferta którą możemy przedłożyć klientowi -Dobre warunki zatrudnienia -Kadra Kierownicza na wysokim poziomie , pokierują Tobą jak będzie problem -Narzędzia pracy nowe -Czytając głupoty które wcześniej ktoś tutaj pisał , przychodząc do pracy jako przedstawiciel nie podpisujesz żadnych "weksli"-totalna bzdura -wypłaty dostajesz na czas jak dobrze sprzedajesz to dobrze zarabiasz.

Bartosz P.
@przedstawiciel 26.02.2018 18:27

Popieram, pracowałem w Netii, Vektra, TLS pełna profeska

Bartosz P.

Nie rozumiem co W y tu wypisujecie! FIRMA KONKRETNA - Ludzie an poziomie - Wszystko się zgadza - Pełny profesjonalizm - Wsparcie - Żadnej iwigilacji - Wszystkie narzędzia pracy - Klimat bardzo ok Pracuję od niedawna, nigdy żadna Firma nie potraktowała mnie w taki sposób. Trójmiasto

Bartosz P.
@Bartosz P. 07.03.2018 04:39

Polecam jako OPERATORA I PRACODAWCĘ, nie wchodzę nikomu wiadomo gdzie tylko oceniam, bo nikt za darmo nic dostaje, nie lubię tylko studentów, którzy wyrabiają opinię poważnej firmie, potem my jako poważni handlowcy musimy tłumaczyć się z nierobów, którzy psują nam markę, my pracujemy na Rodzinę a wt na zabawę. Tyle

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwator

Nie pisz głupot ,chyba firmy się Tobie pomyliły

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick
@Postronny 18.02.2018 22:18

Ludzie popełniają błędy hm oczywiście . Dużo tego tych błędów i tych złych umów dopisanych usług. Dlaczego nikt tego nie eliminuje?

Telekomunikacja

Błędy robią ludzie a nie firmy.Ta osoba już napewno nie pracuje.

Marek

Trzeba uważać na telestrade.!!!To zwyczajni naciagacze i (usunięte przez administratora) .Przedstwiciele chandlowi podrzucajà umowy do podpisania przeważnie starszym ludziom. Potem przychodzà rachunki na abonament którego nikt niechciał.Obsługa klienta zero profesjonalizmi a wrècz ignorancja i chamstwo. W szczegulnosci pani K Kunicka bynajmniej tak sie przedstawiła po kilkukrotnym zapytaniu o dane osobowe

Marek
@boa 15.02.2018 12:54

każdy siè może pomylić jeżeli chodzi o ortografiè a telestrada ponad 3 tygodnie i zero odpowiedzi tylko nastepny rachunek przysłali. wièc jak pisze samà prawde Bronià swoich domokràżcòw..

WIELKOPOLSKA

-Bardzo dobre Warunki pracy -Jeśli pracujesz sumiennie dostajesz bardzo dobre pieniądze _POLECAM TEGO PRACODAWCE

Obserwator

Ja pracuję w tej firmie ponad dwa lata nie słyszałem żadnych głupot o wekslach i jakiś dziwnych potrąceniach.Jeśli pracujesz rzetelnie i dokładnie nie masz żadnych potrąceń wszystkie umowy które podpisałeś są realizowane i wtedy zarabiasz a jeśli ktoś chce iść na skróty i kombinuje to czy w tej firmie czy innej nic nie zdziała i będzie głupoty wypisywał gdzie się da.

Michał
@Obserwator 25.01.2018 19:25

Obssrwator to pewnie nieznasz brudnych praktyk tej firemkialbo walisz sciemè bo ci za to płacà

Marek

Prosze o kontakt jeżeli jest ktoś zainteresowany mam zamiar złożyć pozew przeciwko tej firmie jako že naciàgneli mojà 73 letnia mamè.Jeżeli jest wiècej pokrzywdzonych myślè o zbiorowym pozwie przeciwko Telestradzie.Proszè o jakis kontakt na email. m.mok@usa.com Niema sensutylko pisać trzeba działać i niedawać siè oszustom.

Warszawa
@Marek 06.02.2018 12:58

Ten portal jest od tego żeby napisać jaki jest pracodawca , w każdej firmie znajdzie się taka "osoba" która chce szybko coś zarobić robiąc to co piszesz ale długo taka osoba nie będzie pracowała.Jeśli coś takiego wystąpiło napisz reklamację jeśli coś się nie zgadza i zostanie to pewnie uwzględnione.

Natalia

@Titi, rzeczywiście klient ma prawo do kopii umowy i powinien ją zachować w razie jakichś roszczeń ze strony TELESTRADY. Z drugiej strony czy to jest proceder powtarzający się u wielu klientów, czy jednorazowa sytuacja, gdzie ktoś z pracowników zapomniał zostawić umowy?

Oszukany klient
@Natalia 31.08.2017 11:54

W mojej sytuacji pracownik firmy umowę zostawił ale bez swojego podpisu.

Ewelina

(usunięte przez administratora) jaki ich wielu naciahneli moja 73 letnią mamę jak się okazało na 2 nr tel. Przyjechał pan i powiedział że tylko protokul spisze jak mu mama powiedziała że nie chce nowego tel bo zięć jej dał telefon i nic nie chce innego. I podpisała protokul a teraz okazało się ze podpisała umowę na 2 nr telefonu. I powiedziała nam jak już minaelo 14 dni. Tak teraz się oszukuje. Ciekawe czy ten człowiek jak by jego mamę tak ktoś oszukał. A wiadomo że tacy ludzie są larwowierni. Co za gniga .

Oszukany klient
@Bobi 27.12.2017 20:39

Nie odpisują na maile. Dzwoniąc na infolinię powiedziano mi że nie mają obowiazku odpisywac z wyjaśnieniem sytuacji.

Okolice

Wypłata jest adekwatna do zaangażowania w pracę. Dobre żarty. A te weksle co znaczą ?? Nie podpisałeś tak na przyszłość? Hmm zmienili zasady dziwne. (usunięte przez administratora)

Okolice
@ABCD 21.01.2018 18:11

Haha nie chciało. Łatwa robota dopisywanie usług stsrszym. Wasza szkoła. Tylko sumienia nie macie.

Jacek

Nie chcę używać słów niecenzuralnych ale tylko takie cisną się na usta. Osoby które w imieniu Telestrady nakłaniają ludzi do podpisywania umów, to według mojej oceny to swoim zachowaniem wyczerpują znamiona czynu zabronionego zawarte w " Art. 286.§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Konkludując, bardzo proszę o uświadomienie "domokrążcom", że to co zrobili kilka dni temu w m. Grybów to ich zachowanie wyczerpuje znamiona tego artykułu.

bartas
@Jacek 23.11.2017 22:34

Chciałbym tylko nadmienić, że przedstawiciele w każdej firmie są różni, jedni podchodzą rzetelnie do wykonywanych przez siebie obowiązków, inni nie. Tak się dzieje w każdej branży. Jesli reprezentant firmy kogoś oszukał można to zgłosić i firma wyciągnie konsekwencje. Tutaj powinno się oceniać pracodawcę, a nie każdego przedstawiciela :) Pozdrawiam

Zostaw opinię o TELESTRADA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELESTRADA