Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 184 ocen.

Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW
2 184 6 1

Opinie o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Weronika

@Kinguszet, jeżeli posiadasz informację o prowadzonych przez firmę Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW rekrutacjach na wolne stanowiska pracy to czy możesz podzielić się swoją wiedzą na ten temat tutaj na forum? Na jakie stanowiska obecnie pracodawca prowadzi rekrutację? Może mógłbyś również napisać coś na temat pracy w tej firmie? Zachęcam do dyskusji.

Zuza

Czy firma prowadzi może rekrutacje? Wiecie coś o tym?

Kinguszet
@Zuza 09.07.2018 18:35

Tak

Fanka

Nie polecam... Mialam nieprzyjemnosc pracowac w jednym z departamentow w Warszawie. Pani koordynator bez studiow, ktorej co 2 slowo zaczyna sie na ch..., lub k....wprowadza zla atmosfere w pracy. Wszystkich krytykuje , a sama nie widzi w swoim zachowaniu nic zlego tlumaczac sie : taka juz jestem... Kolko wzajemnej adoracji w postaci jej kolezanek , które tez nie grzesza inteligencja...zajmuja sie wszystkim (np.szpiegowaniem innych) tylko nie praca. Odradzam z reka na sercu, chyba ze ktos chce popasc w depresje lub nerwice. Jedyne co jest na plus w tej firmie to prawnicym.. Chlopaki jestescie OK! sCzegolnie muszka :) ale dla Pani koordynatorki od sklepu miesnego i poczty tez jestescie malo inteligentni. Pozdrawiam wszystkich mam nadzieje nie doszlych pracownikow ;)

Bajkowa
@Fanka 01.03.2018 19:24

Czy piszesz o TUZ i Dep.Rozliczeń?

abc

W tym tygodniu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na ul. Bokserskiej 66 na stanowisko Pracownik biurowy ds. obsługi klienta. Dzwoni się do klientów, którym kończy się umowa w celu jej przedłużenia. Na rozmowie zostałem poinformowany, że pierwszy miesiąc jest umowa zlecenie i 1700 zł. Od drugiego miesiąca 2000 i umowa o pracę. Proszę o opinie jaka panuje atmosfera w pracy i czy firma płaci na czas?

Bajkowa
@abc 12.04.2017 19:28

Bokserska 66 to TUZ a nie TUW TUW. Mylicie firmy

Weronika

Możecie powiedzieć, czy firma TUW oferuje umowę o pracę? Czy poza podstawowym wynagrodzeniem można liczyć na premie? Czy pracodawca daje możliwość dopasowania grafiku do dostępności pracownika oraz czy zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia pracy? Jaka atmosfera panuje?

Jacek

Jeśli ktoś zaczyna pracę to niech się wykaże co potrafi i dopiero walczy o podwyżki!!

Pracownik TUW
@Jacek 08.06.2018 09:57

Zdefiniujmy najpierw podwyżki. czy faktycznie taką "podwyżką" jest podniesienie płacy do poziomu umożliwiającego jakiekolwiek utrzymanie się na absolutnym minimum? TUW tak niestety płaci i to nie tylko na samym początku.

Likwidator

Cóż.. Praca jak praca. Czasem więcej, czasem mniej - sama robota do przeżycia i tu nie miałbym zastrzeżeń poza kadrą "zarządzającą" z lat '80 i .... wynagrodzeniem. Płace w TUWie nawet nie próbują sięgnąć nawet do tych z Biedronki. Na start max 1600-1800 zł netto, co dzisiaj jest przecież śmiechem na sali. Niemniej kierownictwu to nie przeszkadza. A i jeszcze jedno - w tej firmie w pierwszej kolejności zatrudnia się znajomków.

Administrator

Jak oceniasz pracę w przedsiębiorstwie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? To istotne, by poznać ocenę każdego pracownika.

Gutek

Praca w tej branży wymaga dużej wiedzy w dodatku na bieżąco trzeba ja uzupełniać, więc może nie wszyscy się tu nadają?

Dżony

Wolalbym robic kanapki w maku niz pracowac w tej pseudo firmie...

Pooop

Nie polecam! Firma w ogole nie dba o pracownika... Podcina tylko i wylacznie skrzydła.... Zespol pseudo koordynatorek i kierownikow tez to 'bani' placa meega slaba.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz większą rolę. A jak to wygląda w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Marek Likwidator

Nie polecam pracy w TUW TUW. Dlaczego? Wyjaśnienie poniżej: 1. Płaca - na początek zawrotne 2400 brutto, czyli jakieś 1730,00 netto 2. Wymagania - oczywiście jak paragon z hipermarketu: studia, doświadczenie, wiedza, zaangażowanie - za 1700,00 netto??? Na pytanie o podwyżkę do poziomu kasjerki z tego hipermarketu pojawia się oburzenie 3. Kadra zarządzająca - temat na książkę. Ludzie, którzy zatrzymali się w latach 80. Nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi. Ta firma to przechowalnia pociotków - byłych milicjantów, PZPRowców, działaczy kółek rolniczych, na których pracować musi szeregowy pracownik - oczywiście ten, który nie ma żadnych znajomości 4. Osobiście w toku pracy w TUWie po prostu biednieję i coraz bardziej mnie nie stać na pracę, dlatego muszę dorabiać jeszcze w 2 miejscach! Aha i niech też będzie znamienne, że szukają ludzi niemal w całej Polsce - proponują śmieszne pieniądze i dziwią się, że nikt ogarnięty nie przyjdzie tu do pracy. Sam rozglądam się za czymś innym, ale rynek jest, jaki jest.

yyyy
@Marek Likwidator 25.12.2017 19:15

zgadza się, dobre podejście. A czy Ty pracujesz obecnie w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Masz jakieś doświad... czy oni maja zwiazek z SALTUS Ubezpieczenia

Weronika

@Lila zgadza się, dobre podejście. A czy Ty pracujesz obecnie w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW? Masz jakieś doświadczenia związane z firmą? @Iga w ofercie pracy niestety nie zaznaczyli jaka to umowa i jakie zarobki, jeśli chodzi o zarobki to zazwyczaj zależy od doświadczenia. Napisali tylko, że oferują możliwość rozwoju i pracy w firmie o ustabilizowanej pozycji na rynku, opiekę medyczną i świadczenia socjalne.

yyyy
@Weronika 31.08.2017 16:23

czy oni maja zwiazek z SALTUS Ubezpieczenia

Marcin

Witam czy jest mozliwosc podjecia wspolpracy z Tuw na zasadzie zajecia dodatkowego ??? Region Podkarpackie.

Janusz
@Marcin 21.06.2017 13:47

Nie

Lila

Mam zdanie, że młody pracownik powinien pokazać jak pracuje i dopiero walczyć o kasę.

Iga

Witam, Firma prowadzi rekrutację na stanowisko referent ds. windykacji. Czy ktoś może powiedzieć coś na temat tego stanowiska? Oferują umowę o pracę? Jakie są zarobki na tym stanowisku? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Lilka

Dla mnie to dobra firma, zaczynam swoją drogę zawodową więc nie narzekam. Fajni ludzie pracują i bardzo pomocni.

adm

Firma może i spoko ale zarobki, marniutkie. Stanowisko referenta proponują 2500 a po okresie próbnym 2800 zł brutto, przecie to żart.

Lik

Fajna firma a do tego można dostać fajną pracę a wiem co mówię.

Marcin

Witam czy jest mozliwosc podjecia wspolpracy z Tuw na zasadzie zajecia dodatkowego ??? Region Podkarpackie.

Lik

Chciałabym pracować jako specjalista ds. likwidacji szkód osobowych z ubezpieczeń OC. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o firmie i tej pracy?

xxx

Jak jest teraz z pracą w centrali w dziale likwidacji szkód?

Weronika

@abc, a czy możesz powiedzieć kilka słów więcej na temat przebiegu rekrutacji? Jakie pytania usłyszałeś podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Czy coś Cię szczególnie zaskoczyło? Może być to cenna informacja dla przyszłych kandydatów.

Weronika

Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW poszukuje osób na stanowisko Pracownik ds. Obsługi Biura. Podoba Wam się ta oferta pracy?

Janusz

Ogólnie to Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW w tym momencie nie zatrudnia, ale ma być podobno jakaś większa rotacja w ciągu najbliższych dni, jestem bardzo ciekawy jak to naprawdę będzie w październiku

Lik
@Janusz 16.09.2016 13:24

Czy ktoś wie o przyjęciach w Warszawie? Ile można tam zarobić jako likwidator?

Ekolog

Co powiecie o pracy w biurze przy wpisywaniu danych ? Jakie są perspektywy i czy po 2 miesiącach jest umowa o prace ? Na rozmowie rekrutacyjnej były ze mną 3 osoby, które....

eta

Ogólnie robi się w tej firmie coraz większy gnój. Raporty, raporty z raporcików i raporciki z raportów. Pozatrudniali "mądre głowy" co wcześniej pracowały w innych TU, żeby poprawić kondycję firmy. Na rynku ubezpieczeniowym pracuję już sporo lat mam kontakty w tych firmach gdzie pracowali ci ludzie. Tam maja drogi pozamykane, bo po ich reformach efekty były odwrotne. Nie na darmo maja dziury w zatrudnieniu i właściciel TUZ patrząc tylko gdzie pracowali zatrudnił te osoby nieświadomie. Nie jest człowiekiem z branży więc się nie zna i raczej kondycji po tych działaniach co są nie poprawi. Szkoda tylko, że uciekają wieloletni doświadczeni pracownicy, którzy tworzyli trzon i zyski dla tej firmy.

eta

Ogólnie robi się w tej firmie coraz większy gnój. Raporty, raporty z raporcików i raporciki z raportów. Pozatrudniali "mądre głowy" co wcześniej pracowały w innych TU, żeby poprawić kondycję firmy. Na rynku ubezpieczeniowym pracuję już sporo lat mam kontakty w tych firmach gdzie pracowali ci ludzie. Tam maja drogi pozamykane, bo po ich reformach efekty były odwrotne. Nie na darmo maja dziury w zatrudnieniu i właściciel TUZ patrząc tylko gdzie pracowali zatrudnił te osoby nieświadomie. Nie jest człowiekiem z branży więc się nie zna i raczej kondycji po tych działaniach co są nie poprawi. Szkoda tylko, że uciekają wieloletni doświadczeni pracownicy, którzy tworzyli trzon tej firmy.

anonim

(usunięte przez administratora)

kwiatix

Czy po dniu próbnym mogę się spodziewać nawiązania współpracy?

Zostaw opinię o Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW