Aktualnie firma Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW poszukuje pracownika na stanowisku specjalisty ds. prawnych. Jest to oferta skierowana do osób, które mają wykształcenie prawnicze oraz doświadczenie w obsłudze sądowej. Ktoś z Was pracował może na tym stanowisku i wie, na jakie wynagrodzenie można liczyć? @Ania, czy właśnie na to stanowisko pracy w tej firmie chciałabyś aplikować? Zachęcam do wypowiedzi.
@Lusinda, to trochę nie tak. Pracowałem w Centrali i niestety, nie wszyscy zarabiają tam kokosy. Owszem, dyrektorzy, zastępcy i kierownicy (prócz oczywiście Zarządu) owszem - są to kwoty grubo po kilkanaście tys.) Niestety, specjaliści i podrzędne stanowiska - niewiele ponad średnią krajową. Ja również nie polecam pracy w centrali, bo jak już tu ktoś napisał- trzeba dbać o swoją psychikę, a w centrali co drugi kierownik, co drugi dyrektor. I tylko szarych człowieczków nie szanują. Z jednym sie zgodze: też ktoś już tu wyżej napisal: najfajniejszą i bardzo super pod każdym naprawdę względem jest dziewczyna która pracuje na recepcji. No mega poprostu, oprócz swojej pracy zawsze jeśli się ją o coś poprosiło (nawet gdy byla mega zajeta, a akurat szło sie korytarzem - zawsze mozna bylo zagaić a ona to odwzajemnila i pociagnela gadke. Gdyby tylko tacy ludzie jak (usunięte przez administratora) z recepcji pracowali w Tuw-ie - nie można by było (oprócz zarobków of course) do niczego się przyczepić.
Hej, widziałam na stronie firmy że poszukiwany jest Programista Java. Może jest ktoś tutaj z działu IT kto opowie jak się tam pracuje? I czy na takim stanowisku są dobre pieniądze, bo w ofercie nie ma podanych stawek? Podobno oferują pracę zdalną, ale w całości czy tylko częściowo? Jak to wygląda? Dajcie znać bo nie wiem czy aplikować
Potwierdzam w zupełności. Przed pandemią było w miarę spoko pomimo kiepskich zarobków, choć ludzie zawsze donosili na siebie do dyrekcji, czy kierowników.
Czy firma Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.
Ciekawe z czego to wynika. A Twoim zdaniem kobiety i mężczyźni wykonują tak samo sumiennie swoje obowiązki, oczywiście na tych samych stanowiskach? Może warto omówić to na spokojnie z kimś wyżej?
W Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW prowadzona jest rekrutacja na stanowisko Specjalista ds. Bezpieczeństwa IT. Zostałeś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną? Napisz, jak wyglądało spotkanie z przedstawicielami firmy! Twoja opinia może okazać się pomocna dla innych użytkowników, którzy rozważają zatrudnienie w przedsiębiorstwie.
Niestety nie, dlatego zwolniłam się :( Osoba z mniejszym doświadczeniem (kilka lat) zarabiała więcej niż ja z kilkunastoletnim doświadczeniem.
I tą osobą był mężczyzna właśnie? A wiadomo czemu lepiej zarabiał? Chodziło o wyrabiane wyniki?
Nie, tą osobą jest kobieta, która mimo braku wykształcenia i doświadczenia rozstawia wszystkich po kątach, prezes i dyrektor ją lubią bo lubi donosić na pracowników i podkładać im nogi w pracy takie kolesiostwo i (usunięte przez administratora) rozumowanie.
Możesz powiedzieć jak to wyglądało konkretnie jeśli chodzi o kwoty? Rozmawiałeś o tym, że czujesz się niesprawiedliwie potraktowany? Jaka była reakcja?
koleżanka dobre pytanie zadała, fajnie jakbyś odpowiedział. ja jeszcze chciałabym zrozumieć sens tego jakiegoś nagadywania na siebie wzajemnie. co niby miałoby to wnieść, bo nie bardzo rozumiem? chyba skoro szefostwo będzie miało zamiar komuś podziękować za współpracę to mają do tego prawo? w drugą stronę też to tak działa, prawda? okres wypowiedzenia ile wynosi?
Niestety nie ma równego traktowana. Mężczyżni zarabiają więcej od kobiet na tych samych stanowiskach, gdzieś w granicach od 500-1000 zł więcej.
Moja opinia dotyczy oddziału TUW Rzeszów. Starałam się tam o pracę na jedno ze stanowisk administracyjnych (nie pamiętam dokładnie nazwy stanowiska) . Było to w listopadzie 2019, otrzymałam wiadomość od Pani, która prowadziła rekrutacje, że dostałam się na dane stanowisko. W związku z czym zrezygnowałam z innej pracy. Po tygodniu od otrzymania informacji, że dostałam się do pracy, Pani poinformowała mnie, że jest w trakcie załatwiania skierowania na badania (trwało to ok 2/3 tygodni). Później jak się okazało proces rekrutacji nagle został wstrzymany. Pani rekruterka oznajmiła mi, że odezwą się do mnie jak proces rekrutacji zostanie wznowiony, jest sierpień 2020 - do tej pory nie było żadnej informacji od tej firmy. Bardzo nie polecam, nie profesjonalne podejście. Najpierw jest mowa, że ktoś dostanie pracę i firma wszystko przygotowywuje, a nagle okazuje się, że jednak nic z tego nie będzie. Zdecydowanie odradzam
Cały TUW TUW w Rzeszowie to jedna wielka rodzina :) Co do płac to szału niema, obecnie firma przechodzi zmiany i będzie więcej zwolnień niż zatrudnień. W najbliższym czasie .TUW zostanie wchłonięty przez konkurencję i wielu pracowników straci robotę. Krótko mówiąc dni TUW TUW są policzone .
A skąd ta pewność u Ciebie na to wszystko? W sumie mamy dziś pierwszy kwietnia, to nie żarcik jakiś przypadkiem? ;)
Zgadzam się z powyższą opinią. Dopóki TUW TUW "funkcjonował" sam było ok, tzn atmosferycznie, bo zarobkowo gorzej niż woźna w przedzkolu. Ostatnimi czasy w tym pseudo towarzystwie dzieje się bardzo źle. Zwalniają ludzi na potęgę. Zajmowałem wysokie stanowisko (nawet jakiś czas temu awansowałem) i to kilkanaście lat a i tak "podziekowali" mi za współpracę, bez wyraźnego powodu. Tak naprawdę od jakiegoś czasu dzieje się tam bardzo źle. Inwigilacja pełną parą. Wszystko sprawdzają, wszedzie kontroluja. Musisz pracować pelne 8 godzin (czas rozliczany jest przez wewnętrzny system), a jeśli tego nie przepracujesz- ucinają Ci pensje. Moim zdaniem jeszcze rok, dwa i to całe pseudo towarzystwo (z premedytacją przez małe "t") padnie, czego im serdecznie życzę.
Jeśli chcesz się czegoś nauczyć,to na pewno nie w dziale IT w tuwie. Ja co prawda już jakiś czas temu zrezygnowałem,ale co się nie weszło do pokoju IT (pierwsza linia frontu) zawsze ,ale to zawsze spali tam (tak,nie przesylyszalas sie) albo oglądają filmy. Jeśli coś w którymś kompie nie pyklo i szło sie do "chlopakow" z działu IT, graniczyło z cudem ze będziesz miał to zrobione choćby w przeciągu 2h. Pozatym..Chryste! Jaki oni mają tam burdel w pokoju! Wszystko porozrzucane, kable, stare kompy, laptopy walają sie po podlodze, masakra normalnie! Jednym slowem: jeśli chcesz dostawać marną kasę za samo uwstecznianie się tam - śmiało aplikuj. :)
zgadza sie. w TUWie da się tylko i wyłącznie uwstecznić. szanse na awans albo zdobycie nowych doświadczeń wynoszą okrągłe 0. wszechobecne kolesiostwo i podejście kierownictwa to jakieś nieporozumienie.
Duzo negatywnych opinii dotyczących Tuw centrali ale i calego Towarzystwa niestety to prawda. Niskie pensje, brak mozliwosci awansu, klimat jak z prl etc ale jedna rzecz wybitnie mi przeszkadzala i nie widzialem tego w innych firmach. Nepotyzm. Przeciez tu prawie kazdy jest czyims pociotkiem. Mamy zatem synów i córki. Mamy mężów, żony, braci , pewnie i siostry. Jedyny klucz zatrudnienia to koneksje rodzinne. I żeby to jeszcze jakos te osoby przynajmniej reprezentowaly jakis poziom. Z reguly są to ludzie których nie zatrudniono by to roznoszenia ulotek a o jakis bardziej wymagajacych zadaniach nie wspominając.
Czy z jakiejś rekrutacji zewnętrznej można się dostać tu do pracy? Piszesz o tych pociotkach tak jakby każdy z pracowników faktycznie zaliczał się do tej grupy. Ty też masz rodzinę w TUW? Czy są jakieś różnice w zarobkach takich i nie spokrewnionych pracowników?
Jeśli akurat czyjś syn, córka, zięć, synowa, wnuk lub bliższy lub dalszy znajomy nie będzie akurat potrzebował zmienić pracy - to tak :) Najlepszym przykładem jest syn dyrektora Zarządu. Najpierw przez kilka lat pracował z mamusią w jej miejscu pracy, a gdy zaczęły się tam redukcje tatuś szybciutko zwerbował go do Tuwu, gdzie UWAGA! stworzono nowy dział, bo przecież synuś nie wypadałoby żeby był "pod" ojcem. Drugim przykładem jest "czlonek" zarządu, niejaki pan Bartosz, który przeszedł z inter risku. Również został stworzony nowy dział gdzie poszukiwany byl dyrektor do owego dzialu, owszem, była rekrutacja zewnętrzna, ludki z zewnątrz przychodziły na rozmowę kwalifikacyjną, ale koniec końców i tak został przyjęty przyjaciel "czlonka", który nota bene nic , ale to absolutnie nic sobą do tej pory nie reprezentuje, mało tego: nie posiada nawet odpowiednich kwalifikacji.
niestety ale nepotyzm w tuwie jest na porządku dziennym w praktycznie każdym dziale. dobrze w firmie było przed pandemią, były i premie i jakaś atmosfera, po pandemi z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. zwalniają "podwładnych" bo w służbowych mailach tak jesteśmy nazywani, "podwładni" sami się zwalniają bo nie ma tu perspektyw a na ich miejsce zaczyna się zatrudnianie ukraińców oraz ludzi z mniejszych miejscowośći bo firme nie stac na kogoś z warszawy. ogólnie trzeba uciekać
Skoro rotacja jest duża to jak z atmosferą w firmie? Można tutaj spotkać fajna ekipę? Często się zmieniają współpracownicy? Czy jednak jest jakaś grupa ludzi którzy tutaj pracują dłużej?
Fajną ekipę tak jak ktoś eyzej napisał mozna było spotkać, ale jakieś kilka lat wstecz. Wtedy naprawdę atmosfera była Super, no... z zarobkami to bym podyskutował, ale dało radę pociągnąć od 1 do 1-go. Teraz , jak "wszedl" tam inter tisk (tak jak było wyżej wspomniane - tuż przed pandemia) cał atmosfera pozytywna prysła. Ludzie zaczęli kopać pod sobą dołki, każdy na każdego donosić. Tak jak ktoś wyżej wspomnial: ludzie zaczęli zwalniać się sami ,i to nie jacyś "podrzędni", ale naprawdę dobrzy specjaliści. Jeszcze 2-3 lata i cały Tuw stanie się korporacją a nie wzajemnością, a wtedy wiadono: wszystko się zautonatyzuje, co równa się z mniejszą ilością potrzebnych osób. Ogólnie rzecz biorac: jeżeli ktoś chce rozwinąć skrzydła, to na pewno nie w Tuwie na Raabego.Tam się można już tylko jedynie uwstecznic.wyksvia integracyjne? Haha! Śmiech na sali. Same ludki się skrzykują i sobie ida na piwo do knajpy obok - gdzie jest kebabem I tam chleją- oczywiście za własne pieniądze. Dofinansowanie do karty multisport? ??? Kolejny śmiech na sali. Oni chcą być jak inne "normalne" firmy, ale im to grubo nie wychodzi. :D
zależy od działu szczerze mówiąc. nie jest to typowy januszex że każdy na każdego syczy i cukru do herbaty nie pożyczy ale jakoś swobodnie i przyjaźnie to nie jest. pracując już tu pare lat stwierdzić moge że tuw jest spoko na jakąs pierwszą-druga pracę aby złapac doświadczenie i nic więcej. zasiedzenie się tutaj to chyba najgorsze co można zrobić dla swojej zawodowej kariery. sam jestem w trakcie poszukiwań pracy, jak niekiedy opowiadam na rozmowach o "systemach" i standardzie w firmie którym jest "brak standardu" to czasami patrzą na mnie jak na (usunięte przez administratora) kończąc to klasycznie: kiedyś to było.
Pracujesz nadal w tej firmie? W jakim dziale? Ja pracowałem. Zgodzę się, że nepotyzm na porządku dziennym. I te skarżenie na wszystkich.
Wszystko spoko. Od razu na wstępie przedstawiony zakres obowiązków, wymagania, czas pracy oraz warunki finansowe.
brak
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę

Cześć, Poszukują specjalisty są analiz w centrali w Warszawie. Polecacie aplikować? Kto z "rodziny członka" tam kieruje i czy to nowe stanowisko czy ktoś odszedł? Ktoś coś wie i podpowie?
Pracowałam w TUW Tuw. Wyrażę swoją opinię na temat pracy w centrali, w Warszawie na ul. Raabego. Nikomu szczerze nie polecam pracy tam. Jeszcze nie spotkałam się, żeby awans dostać za to, że chodzi się i komuś tylek obrabia. Niektóre działy spoko, Dział prawny - pan dyrektor nawet ok, Dział IT - też raczej spoko, ale za dużo roboty to Oni tam nie mają. Jeśli chcesz się czegoś z informatyki nauczyć, to na pewno w TUW TUW. Dział personalny, ogólnie ok, czasem tylko dziewczyny mają humorki ;), fajna dziewuszka na recepcjo to wszystko ogarnia. Naprawdę spoko. Można było zawsze podejść, porozmawiać, pośmiać się. Pomocą też zawsze służyła :) Najgorzej wspominam "wspolprace" z działam administracji. Jest tam taka jedna "wielka" pani kierownik, która wyżej..... niż (usunięte przez administratora) (nota bene bardzo wielki ) ma. Manipuluje dyrektorem Jarosławem strasznie. Plotki rozsiewa masakryczne. Tym bardziej nieprawdziwe. Z kim by się nie porozmawiało-ogolnie nie lubiana w firmie. Dziwię się że jej dyrektor jeszcze jej nie zdegradował z tego stanowiska. Dział promocji - też raczej spoko ludki- dyrektorka trochę dziwna, ale da się wytrzymać. Ogólnie nie polecam pracy w centrali, na żadnym stanowisku bo od pewnego czasu zaczęło istnieć tam kolesiostwo .Rączka rączkę myje. Bo jeśli ludzie bez kwalifikacji (tak jak wielka pani kierownik działu administracji) mają wysze stanowisko tylko dlatego że manipulują dyrektorem), a brak jakichkolwiek zadań (bo siedzieć pół w dnia w necie i zamawiac sobie rozne rzeczy na aliexpress każdy potrafi -tak, bylam swiadkiem) i brać za to niemałe pieniądze??? a tak jak ktoś wyżej napisal: i atmosfera i zdrowie psychiczne też jest bardzo ważne. ODRADZAM!
O rany! Ja pracowałam już tam jakiś czas temu, ale widzę że nadal szanowna pani Justyna K. nadal utrzymuje się na tym stanowisku? Przecież było już tyle skarg na nią, tyle fałszywych oszczerstw z jej ust padło. Czy jej dyrektor ma klapki na oczach i nie widzi jak ta osoba jest fałszywa? Przez nią już 2 osoby za mojej "kadencji" w tej firmie sie zwolniły. Masakra! Jeśli ktoś zatrudni się na Raabego- radzę uważać na tą pseudo kierowniczkę administracji!!!
Nie tylko w Warszawie ,tak jest w całym Tuwie.W Gdańsku za kadencji pana G. było nic lepiej.Znam kierowników co grają notorycznie na telefonach,nie robią dosłownie nic ale pensje dyrektorską otrzymują co mc.Co najdziwniejsze dalej tkwią na tych swoich stanowiskach i nikt ich nie zwalnia.TUW to chyba jedyna firma ubezpieczeniowa co płaci grosze,na niższych stanowiskach harujesz jak (usunięte przez administratora) ale nie dadza tobie zarobić.Rok temu wymyślili sobie podzial na Br i zatrudnili na Pomorzu beszczelną i arogancką (usunięte przez administratora), która kompletnie nie nadaje sie na to stanowisko.Zamiast uczciwie traktować wszystkich pracowników ,awansowała wszystkie swoje psiepsióki .Swoim daje najwyższe premie ,awanse a reszcie każe pracowac za najniższà krajową.Najgorsza szefowa pod słońcem.Nie polecam Tuwu!!!
A czy Ty lub ktoś z obecnie pracujących wie, ile mógłbym zarobić na stanowisku specjalisty ds., komunikacji i promocji? Jest teraz takie ogłoszenie lecz bez podanej stawki. Wyczytałem tylko z tego, co pisano wcześniej, że dział promocji to spoko ludki.
@Adrian owszem, zgodzę się że w Promocji są spoko ludki, ale ich szefowa już nie. P. Dyr. Katarzyna (nazwiska nie podam z przyczyn oczywistych. ;) jest osobą która hm... nie liczy się ze zdaniem nikogo. Jakikolwiek projekt ok, da Ci do "pseudo" akceptacji, ale koniec końców i tak decyzja co, ktore i tak zostanie to, które ona sama wybrała. Poza tym, jest to dosyć specyficzna osobą, dla której słowo "nie" - nie istnieje w polskim języku. Aczkolwiek faktycznie , i tak zdecydowanie jest o 100 razy lepsza niż ta cała kierowniczka pożal się Boże- Justynka z Admintracji, która wszystkich chce kontrolować, każdemu tylek obrabiać, i bardzo, ale to bardzo mocno kłamać tym samym wybielając siebie i swoje koleżaneczki z pokoju. Tak więc kolego: śmiało aplikuj, bo kto nie ryzykuje nie pije szampana. ;) ale na kokosy w Tuw-ie raczej nie licz.
Nie w głowie mi kokosy. Nie ten klimat ;) Bardziej liczyłem, że zarobie na początek 4000 zł netto podstawy + jakaś możliwa do wyrobienia premia. To w końcu stolica, więc czy realne kwoty do zarobienia?
4000 netto może i zarobisz, ale po paru latach pracy tam :) Jeśli chodzi o zarobki w tuwie jest gorzej niż źle. W dzisiejszych czasach, przy szalejącej inflacji każdy chciałby godnie zyc. Pracując w tuwie owszem, godnie żyją, ale tylko ci na wysokich stołkach. Premia.. hmmm... trzytomową powieść można by napisać. Jeszcze dwa lata temu - owszem, były premie kwartalne. Wtedy jakoś dało radę pociągnąć i nawet się człowiekowi chciało tam pracować, bo wiedział że będzie premia. W obecnej chwili premia jest tylko na papierze, od ponad roku rzekomo normy są nie wyrobione, zasłaniają się tym że dużo szkód było i stąd brak premii. Ludzie uciekają stamtąd jak najdalej. Właśnie że względu na zarobki. Drugą sprawą jest jawna inwigilacja.wszystko jest monitorowane, wykalkulowane tak, że dosłownie z toalety korzystasz w biegu, bo komp nalicza ci czas poza nim. Wiesz Adrian, odkąd tuw połączył się z inter riskiem dzieje się tam bardzo źle. A będzie jeszcze gorzej. Ludzie zaczynają przeglądać na oczy i uciekać do konkurencji, gdzie przynajmniej są szanowani. W tuwie brak jakiekogolwiek szacunku do pracownika. Tam panuje zasada:" zatrudniliśmy Cie, powinieneś być nam wdzięczny i robić dosłownie wszystko za jak najmniejsze pieniadze". Jeslic chcesz być pomiatany, jak najbardziej aplikuj tam, tylko zadaj sobie pytanie, czy nie lepiej ten czas spożytkować na znalezienie i zatrudnienie się w innej, bardziej przyjaznej firmie? Ja to zrobiłem już jakiś czas temu i szczerze polecam :)
Także interesowała mnie kwestia wynagrodzenia na tym stanowisku w TUW TUW. Super, że akurat teraz odpowiedziałeś. Rozumiem, iż jest to podstawa. A czy można jeszcze liczyć na jakieś dodatki, premie, itp.?
(usunięte przez administratora)ja pracuje w it na najnizszym szczeblu, na start miałem ponad 3k do reki, po próbnym okresie +500ziko a prawny po studiach max 2k? skąd to magiczne info? chyba ktoś się nie zna a wypowiada, tylko zasmieca opinie tutaj ;)
Serio tylko 2 tysi? Kiedy tam pracowałeś? Bo teraz to mniej niż najniższa krajowa. ;A na jakiej umowie byłeś?. Zleceniu czy normalnej o prace?
Firma kiepsko płaci,brak możliwości awansu i w dodatku nie szanują pracowników.Centrala zarabia wysokie pensje a w innych miastach pracownicy sa na najniższej krajowej.Uciekać jak najdalej.
firmy tuz nie polecam zarobki 3500-3600 brutto max , ciągłe sprawdzanie tabelki wykresy , ocenianie , zabierają punktacje z kwr kwz za wszystko kropki przecinki ....a sami oceniający to osoby o *dyskusyjnej wiedzy* stary sprzet komputerowy , miejsce pracy to takie *dewniane pudło* rozwalające się krzesła ...rodem lata 60-70 nie polecam
To wynagrodzenie już z premiami czyli może być niższe? Za co ucinają wynagrodzenie, często się to zdarza? Da się tu awansować żeby zarobić więcej?
Chciałbym wyrazić opinię o pracy w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych "TUW" na Raabego 13 w Warszawie, zacznę od płacy bo współcześnie to ważny aspekt, jest marnie - nie liczy się tutaj doświadczenie i wykształcenie, okolice najniższej krajowej - mówię o stanowiskach bliskich centrum, zarządu, dyrektora itp. Atmosfera w pracy jak w latach 90, kolesiostwo i znajomości. Pan Dyrektor to osoba starsza, z pełnym szacunkiem ale zarządzanie w XXI w. powinno wyglądać inaczej. Kierowniczka Natalia (usunięte przez administratora) to osoba, która nigdy nie powinna znaleźć się na stanowisku, z którego można zarządzać ludźmi, brak odpowiedniego wykształcenia, brak merytorycznej wiedzy, brak umiejętności miękkich, przez co cierpią ludzie tam pracujący, atmosfera zaszczucia i poniżenia, awanse tylko przez komplementy a nie przez wiedzę, wykształcenie, doświadczenie i dobre wykonywanie obowiązków, tak jak z filmach z czasów przeszłych, czuć Podlaskie wychowanie. Odradzam stanowczo pracę w tym oddziale - zdrowie psychiczne jest ważne!
Uwaga na Tuż - (usunięte przez administratora) jak tylko mogą na automatyczne odnawianie polis. Okazuje się, że (usunięte przez administratora) cichaczem wdrożył ponownie możliwe podwójne ubezpieczenie auta bo już przez wiele lat tak nie było. Od 2016 roku trzeba rezygnować z polisy pisemnie z odręcznym podpisem inaczej zrobią Ci automatyczne przedłużenie. TuZ to świnie okropne bo ich przedstawicielowi napisałam , że nie przedłużę im Polisy to co (usunięte przez administratora) mi zrobili - wysłali mi nową polisę jakieś 14-20 dni po terminie i kazali sobie za nią zapłacić - ja oczywiście już miałem polisę u konkurencji, która ma lepsze stawki.
Chciałem spytać na jakie wynagrodzenia mozna liczyc w TUW PZUW jak ounderwriter? Czy są jakieś benefity? ALe takie prawdziwe, a nie to czym sie chwalą na stronie www.
w firmie ogólnie jest kiepsko ...stary padajacy system , płace małe raczej w strefie "najniższej krajowej" poziom kultury zarządzjącej i koordynatorów ponizej przeciętnej @p.Elżbieta M nie dość że ma często humorki , bardzo mało pomocna , zero kreatywna zero szkoleń "rodem lata poprzedniej epoki" a o kulturze tutaj trzeba zapomnieć ...jedyne uznanie należy się @Mateusz i @Roksana z CC często szkolą są bardzo pomocni wzór do naśladowania dla innych pochwała również dla @Jarosław Deptuła @Konrad Nowaczek @Agata Szczęsna @Paweł Krzyszczuk @Paulina Zięba - dzięki tym osobą DOK jeszcze istnieje śmało by mogli zastąpić obecne kierownictwo zawsze pomocni , posiadają ogrom "marnowanej wiedzy"
Trochę te nazwiska w kolizji z rodo ;) Tak tylko ostrzegam, może ktoś z nich nie być zachwycony. A ja wcześniej pytałam o zarobki w zespole likwidatorów, jakoś nic nikt. Tam też w strefie najniższej krajowej?
No to w sumie ok. A byli chętni na negocjacje? :D Dostałeś to co chciałeś czy musiałeś zejść i zanizyć swoją propozycję?
Na jakie stanowisko pracy i w jakim dziale? Przyjęłaś ofertę pracy? Jeśli tak, to jaka atmosfera w pracy?
Tez chciałbym się dowiedzieć. Chcesz sie tu dostać do pracy i dlatego pytasz? Wysyłałaś w ogóle juź CV?
Firma komunistyczna szkoda gadać - czasy dinozaurów obsługa bardzo niemiła
Ludzie, tu jest taki mętlik, że admin powinien usnąć cały topic. Widzę, że połowa ludzi nie odróżnia TUW TUW od innych TUW i TUZ i nie wie gdzie pracowała. Opinie w ogóle nie przydatne patrząc na temat. Niczego dowiedzieć się nie można, bo nie wiem o którym TUW w końcu opinie czytam. Ja pitole jak Wy cokolwiek ogarniacie ? To tak jakbyście mylili np. Wartę z PZU. :-)))
Wiesz, to nie wina admina, że ktoś nie patrzy, gdzie komentuje. Można założyć profile dla każdego innego tuw, ale po co, lepiej na szybko wyguglać i jeszcze szybciej naklepać gdzie popadnie, byle trzy literki się zgodziły. Ale mi się zdaje, że Ty znasz sytuacje w TUW TUW. Jakie tam są mniej-więcej pensje w zespołach Likwidatorów?
Mialem OC w TUW udezulem w samochód 5 miesiący likwidują szkodę człowiek raz w tygodniu z pretensjami do mnie ze policji nie wezwał miałby w sądzie jasna sprawę paranoja jakaś omijajcie daleko te firmę poszkodowany - mam z nim kontakt i wstyd mi że miałem OC w TUW po 2 tygodniach zabrali mu samochod zastępczy!!
Krótko mówiąc nikt ambitny w tej firmie kariery nie zrobi. Od lat o tym kto jak zarabia decydują Ci ludzie ze stołków którzy promują ściemniaczy i tych co szepnąć słówko na innych współpracowników bardzo lubią. Kadra zarządzająca to ludzie którzy nie posiadają minimalnej wiedzy o tym czym się zajmują. Są oddziały w których można jakoś normalnie pracować, np Poznań. Ale nikomu nie życzę aby pracował i podlegał pod takie oddziały jak Gorzów Wielkopolski czy Wrocław. Terroryzm, traktowanie tam pracowników to jest coś co w dzisiejszych czasach już nie powinno mieć miejsca. Jedyne czego można się tam dorobić to choroby nerwowej.
Kto chce pracować z tymi (usunięte przez administratora)!!! WSTYD
Firma rodem z PRL gdzie wszyscy tylko piją kawkę, zrzucają prace na innych i narzekają jak to rzekomo mają dużo pracy. W mojej ocenie osoby kompetentne i ambitne nie pracuje tam dłużej niż pół roku, zostają tylko tacy, których nikt nie chce nigdzie indziej zatrudnić.
Ciężko jest w systemie 12/12 w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW?
TUW to firma oferująca różnego rodzaju ubezpieczenia: od tych dla agrobiznesu po ubezpieczenia dla szkół. Czy są tutaj jakieś osoby, które pracują jako Agenci Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych? Na jakiej zasadzie przyznawane jest wynagrodzenie, jest prowizyjne czy oprócz prowizji jest też jakaś podstawa?
Jak się pracuje w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW?
Zobacz opinie na temat firmy Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 0 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW?
Kandydaci do pracy w Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych TUW TUW napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.