Witam.
Taka mała uwaga tu nie wchodzą osoby które nie mają pojęcia o czym piszą ,raczej osoby które chcą z siebie coś wyrzucić mając jakieś doświadczenie w tej firmie oraz osoby które zaczęły pracę i nie poznały tej firmy. Ja pracowałem w tej firmie ponad 10 lat i przeszedłem prawie wszystkie szczeble "kariery" w tym molochu. I mogę powiedzieć że:
po pierwsze to firma ma bardzo głęboko to co tu ktoś napisze;
po drugie kadra w firmie Solid to albo przydupasy dyrektorów z W-wy albo z poszczególnych oddziałów tej firmy lub osoby po pracy w wojsku lub policji ale Ci to w miarę szybko kończą karierę no chyba że lubią gnębić podwładnych i tych tez nie brakuje;
po trzecie -warunki płacowe to żenada i jedno wielkie oszustwo ,tak jak tutaj oszukują ludzi na pieniądze to chyba nie ma w innej firmie; za moich czasów "poleceniem służbowym " było ukaranie w miesiącu co najmniej 10 osób karami pieniężnymi , obciążanie pracowników interwencji karami za przepały itp. przypadki kiedy osoba była ukarana zgodnie z regulaminem czyli na piśmie były "niemile" widziane- po co kadrom głowę zawracać można było usłyszeć.
po czwarte -standard usługi świadczonej przez tą firmę odbiega znacznie od tego co firma oferuje , pokażcie mi "szkolenia" pracowników przeprowadzane przez tą firmę -ja osobiście byłem na dwóch i to za które musiałem zapłacić i które odbyły się w dniu wolnym od pracy a dodatkowo nikt nie otrzymał "gwarantowanego" świadectwa odbycia takiego kursu
po piąte - wyposażenie pracowników ochrony w tej firmie to żenada , nie chcę się rozpisywać jakie wyposażenie mają konwojenci czy interwencja ale to woła o pomstę do nieba, brak poszanowania dla życia i zdrowia tych ludzi.
po szóste - skoro tak ktoś chwali ta firmę to proponuje abyście zainteresowali się jakiej wysokości składki macie odprowadzane od Waszych wynagrodzeń bo możecie doznać szoku jak dostaniecie wydruk o wysokości składek. Ja przez okres ponad 10 lat miałem odprowadzone mniej składek niż moja żona pracująca na etacie w firmie handlowej na "przeciętnej" posadzie przez 1,5 roku czasu. Zaznaczyć trzeba ,że ja w firmie Solid nie byłem szarym żuczkiem tylko na stanowisku kierowniczym. I nie sugerujcie się tym co macie na papierze napisane bo ja również miałem umowę która wyglądała jak bajka z tym że po miesiącu czasu "ktoś" napisał do niej aneks o którym dowiedziałem się po ...pięciu latach. Tak dokładnie pojawiły się nie dwie ale trzy umowy i chociaż wypłata się zgadzała to wysokość składki już nie .
po siódme - tak jak ktoś wcześniej napisał pracując za długo wiesz za dużo i firma robi wszystko aby się z Tobą pożegnać ( z wyjątkiem niektórych dyrektorów którzy dopracowali do perfekcji wykonywanie poleceń W-wy)
po ósme -stopień "zastraszenia" pracowników jest na wysokim poziomie i jest niemalże pewne że wcześniej czy później nie ważne czy słusznie czy nie "ktoś" na Ciebie doniesie i Twoje nerwy zostaną poddane próbie no chyba że sam wcześniej się postarasz i zostaniesz "pracownikiem miesiąca" u kierownika lub dyrektora
po dziewiąte - praca w tej firmie dała mi jedno - poczucie straconego czasu głównie ze względu na stracone ponad 10 lat składek emerytalnych oraz całkowity brak rozwoju zawodowego , stracone zdrowie -głównie nerwy i nie tylko ,świadomość że istnienie takich firm to zagłada dla ludzi młodych którzy chcieliby w życiu coś osiągnąć i brak perspektyw na start życiowy pcha ich w tryby molochu jakim jest ta firma. Osobiście z uwagi na doświadczenie jakimi uraczyła mnie ta firma nie polecam jej dla osób które mają jakiekolwiek ambicje w życiu , praca w ochronie to nie jest wyjście a tylko ucieczka przed podjęciem ważnych decyzji w życiu , praca w ochronie będzie tylko hamulcem życiowym no chyba że z góry wiecie i jesteście pewni że to tylko będzie krótki etap w Waszym życiu .
Pozdrawiam były solidziak.