M&L Delikatesy

Warszawa

Opinie o M&L Delikatesy

gość234 2015-01-10 20:35:50
Czy Kierowniczki M&L Delikatesy mają prawo zwracać uwagę ochronie (która jest z zewnątrz )zwracać się mało kulturalnie (kliencji nie mają uwag)wręcz stają po stronie ochrony która często jest obrażana przez kierowniczki sklepów.
Stare przysłowie mówi - szanuj drugiego człowieka tak jak byś chciał aby ciebie traktowano.
1
zenon kiwi 2014-12-26 16:58:20
a ja jednak zapytam, mimo tych wszystkich hejtów bezzasadnych i negatywnych komentarzy, czy firma M&L Delikatesy poszukuje może jakichś nowych osób do pracy? akurat z przyczyn niezależnych ode mnie rozstałem się z byłym pracodawcą i szukam nowego. myślicie że obecnie mam szansę na pracę tutaj? pozdrawiam
aka 2014-12-11 23:57:19
jakie zadaja pytania no wlasnie na rozmowie warto wysłać maila (ewentualnie zadzwonić) do tej firmy z zapytaniem czy proces rekrutacyjny jest już zakończony, czy lepiej czekać cierpliwie, a może po prostu przyjąć, że proces rekrutacji na to stanowisko się już zakończył? z góry dziekuje za informacje pozdrawiam
CZARNY 2014-11-29 17:13:57
aka-ZATRUDNIJ SIĘ W TEJ FIRMIE I WSZYSTKO WYJDZIE CI BOKIEM,KIEROWNICZKI BRAK SZACUNKU DLA CZŁOWIEKA ,NAWET W ZIME JAK ZIMNO NA TYCH SKLEPACH TO NIE MOŻNA SIĘ NAPIĆ GORĄCEJ HERBATY BO ZAMYKAJ NA KLUCZ DRZWI,A SAME DUPY GRZEJĄ NA FOTELU I NON STOP COŚ JEDZĄ ,TO JAKIŚ OBÓZ TO JAKIŚ ŻART.NIE POLECAM ZA 1500ZŁ
lojalna 2014-11-29 17:02:37
WITAM SERDECZNIE SKLEP ŚMIECHU WARTE ,ZAROBKI PORAŻKA,SZEF MA WSZYSTKO W NOSIE PRZEDE WSZYSTKIM LUDZI A KIEROWNICZKI Z DWORCOWEJ I KOMBATANTÓW W SULEJÓWKU TO WIEŚNIARY JAKICH MAŁO NIE SZNUJĄ LUDZI A UDAJĄ WIELKIE PANIE ;)
2
aka 2014-11-27 19:24:16
Patrzę, że większość ludzi tylko narzeka na swoje byłe miejsca pracy. Gdyby to wszystko była prawda to chyba zaden przedsiebiorca juz by nie funkcjonowal... Napiszcie cos jeszcze, wiecej konkretow i przede wszystkim przykladow. dziekuje uprzejmie z gory
3
wszędzie? 2014-11-13 16:14:21
ejj to w każdym sklepie jest taka sytuacja jak tutaj piszesz Gościu? powiem szczerze, że nie spodziewałem się jakiś super opinii bo wiadomo, że raczej piszą ludzie którzy są niezadowoleni, ale aż takich rzeczy się nie spodziewałem. Piszcie jak to jest, na prawdę mi zależy na tym - taka rzetelna wypowiedz osoby która pracuje TERAZ w centrum w Warszawie.
gość 2014-11-03 11:50:41
(usunięte przez administratora)
1
klient 2014-11-02 20:06:05
Skoro tak ludzi mieszasz z błotem i tak uwazasz to sam jesteś nie lepszy.
ZERO.... Są ludzie, którym nic nie odpowiada i ty do takich należysz.
1
pedro 2014-10-27 17:08:41
ma ktoś jakieś namiary telefoniczne albo mailowo do kogoś z firmy kto może mnie umówić na rozmowę rekrutacyjną i ewentualnie opowiedzieć mi co nieco o oferowanych aktualnie stanowiskach?
playa posse 2014-10-18 18:03:58
ten sklep jest to zlepienie brudu z najgorszych filmów o karłach
1
playa posse 2014-10-18 17:36:10
pewnie od pół litra czystej i ogórów na zagrychę
Sisi 2014-10-17 15:47:44
Pierwsza umowa na zlecenie przez miesiąc potem na 3 miesiące. Problemy z urlopami, praca dla osób niechorujących, bo premie całą zabierają, jak byś się nie starał to i tak wszystko źle robisz. Pracownik jest poniżany, olewany i niedoceniany!!!! NIE POLECAM!!!
Z drugiej jednak strony ciekawe czy szefostwo tego pierd....nika czyta te opinie? Może powinni zacząć i wziąć je sobie do serca!!!!!
ciekawski 2014-10-10 21:31:30
a dlaczego już nie pracujesz?
pewnie śmierdzący leń z ciebie był?
2
klient 2014-10-10 21:18:26
jak się komus robic nie chce to niech spada. wszędzie w każdej instytucji znajdzie się jakis element do "narzekania" i robienia ludziom pod górkę.
a kierowniczki na Marszałkowskiej są bardzo fajne, znam je jako klient.
3
playa posse 2014-10-04 15:22:57
pracowałem na marszałkowskiej jakiś czas temu.pracuje tam obcy element ludzie o zużytych twarzach.moniśia no.1 i moniczka no.2 przewarznie siedzą w biurze na facebooku. (usunięte przez administratora)
2
bananowy john 2014-09-05 17:26:28
a jaka jest umowa u nich? normalny etat czy o dzieło i na jakiś okres czasu? ja chora latać do roboty nie będe, nic mi według prawa i konstytucji zabrać nie moga jak mam zwolnienie. a coście się tak czepili tych bonów na święta? nie stać was żeby sobie kupić paczką makaronu na własną rękę? a wiecie czy tam się pracuje też w weekendy i ewentualnie w jakich godzinach?
Aaaaa 2014-08-31 22:17:52
POTWIERDZAM. GDY MA SIĘ 5 DNI WOLNEGO ZARABIA SIĘ 1500 NO MOŻE JAK BEDZIE DOBRZE 1600ZŁ. WCZEŚNIEJ PRZY DWÓCH DNIACH WOLNYCH ZARABIAŁO SIĘ JAKIEŚ 1900- 2000ZŁ. PROBLEMY Z URLOPEM JAK KTOŚ JEST CHORY TO I TAK PRZYCHODZI BO INACZEJ NIE MA PREMII I ZARABIA 1300ZŁ. ŻADNYCH PACZEK ŻADNYCH BONÓW NA ŚWIĘTA TYLKO PRZERWA 15MIN I ROBIENIE ZA 100 OSÓB BO WIECZNIE MAŁO LUDZI JEST.
dymek 2014-05-21 15:53:48
z tą przerwą na dymka to faktycznie... :) a jak jest z premiami, @dr wiesz coś i możesz napisać? jakie umowy?
Kibu 2014-04-09 20:45:15
Skoro pracuje się za dwóch to kaska powinna być konkretna. Dlaczego mówisz, że kasa jak dla 1 osoby - a raczej jaki rząd wielkości masz na myśli?
dr 2014-04-07 23:18:41
Pracowalem 1 m w sumie chyba 2,5 tyg. :))) cale szczęście jestem PH i w tej chwili leże w hotelu i oglądaj TV nad morzem, w L&M praca ciężka zarobki żadne mnie wykonczyly weekendy i praca od 14-22 masakra. Jeżeli ktoś lubi taka formę pracy i nie czuje się na siłach pracować gdzie indziej i trafi na zgrana zgraje ludzi może przezyc....robisz to co Ci każą nawet jak myślisz ze to co robisz to czysty idiotyzm nie musisz o tym mówić, przerwy 15 min :) jak ktoś pali te minuty mogą się znacznie powiekrzyc a kierownik i z-ca kierownika który pali zawsze zrozumie palacza:)))
NIEROB 2014-04-05 20:44:47
SZANUJE SWOJEGO PRACODAWCE ZA TO ZE MAM PRACE I CIESZE SIE Z TEGO ZE KLIJENCI WYCHODZA Z DELIKATESOW ZADOWOLENI I WRACAJA SA I TACY KTORYCH PIEKNIE WSZYSCY OBSLUGUJA A NA CIAGU KOLEJKA BIG I NIKT NIC Z TYM NIE ROBI SKLEP JAKO CALOSC ROBI 100% A CIAG URYWA 30% JAK USPRAWNIC TO .POZDROWIENIA
nierob 2014-04-05 20:29:38
hm .jak tak czytam te wypowiedzi to .albo jestescie zli na wszystkich .albo macie pecha .ja pracoje juz ponad rok w firmie i znam prezesa prezesow szefa szefow i kierownikow regionu .nie sa tacy zli na jakich wygladaja .a kierownikow sklepu w ciagu roku jest sporo .sa rowni i rowniejsi u mnie jedni zapitalaja jak mrowki w smole a drudzy siedza w biurze i .....rybki .jest ok jak sie robi pozdrowienia nierob.
xxxb 2014-03-27 09:23:59
Kierat za półdarmo (zasuwasz za dwie osoby a wypłata za jedną malutką osóbkę ;)), cięcie płac, brak wolnego, poniżanie. Warunki socjalne żadne, właściwie to wcale ich nie ma. Problemy z urlopem. Problemy z L4. Ludzie przychodzą do pracy chorzy bo za jeden dzień zwolnienia traci się premię za cały miesiąc.
Pracownicy (chociaż nie pracownicy a cyborgi) nie mają żadnych praw oprócz 15 minut przerwy chociaż i z tym różnie bywa. I jest coraz gorzej.
Cóż, tak polski pracodawca traktuje swój personel.
Praca dla osób, które nie mają wyjścia i to jest wykorzystywane. Nie polecam pracy w tej firmie.
wikol 2014-03-21 21:38:06
ale nie wydawały Ci się złe chyba z perspektywy klienta. To znaczy jedynie, że pracownicy dobrze wykonują swoją pracę
dariusz 2014-03-05 23:24:43
Qarniak, nie oceniajmy od razu, może jednak pracownik miał coś na sumieniu lub kiepsko pracował lub brał bezpłatny urlop, czy coś takiego, mi M&L nie wydawały się takie złe.
Qarniak 2014-02-17 18:34:53
To smutne, jak ktoś tam wyliczył, że mu wychodzi 5,5 zł/h netto to nic tylko współczuć. A takie firmy perfidnie wykorzystują personel... Jak się za takie pieniądze utrzymać??
1
tajemnicza 2014-02-02 07:34:29
Od nowego roku wprowadzili kilka zmian... moja opinia to ML jest niczym innym jak legalnym(usunięte przez administratora) Warunki są bardzo słabe i jedyne prawo jakie masz to 15 min przerwy. Do tego oczywiście minimalna płaca.
1
elzbieta 2013-10-02 17:52:35
u mnie jest tak, że lizusy dostają nawet co miesiąc kilka dni urlopu, a pozostali raz na pół roku kilka dni
7
Anonim 2013-09-03 07:15:06
Jak wygląda kwestia urlopów w M&L Delikatesy Warszawa?
jakto 2013-07-24 22:19:09
hej, ktoś wczesniej pisał że pracuje za 5,5 na godzinę na rękę, czy takie stawki nadal oferują? jakieś aktualne wieści?
1
mmmania 2013-07-21 13:56:20
zauważyłem, że nikt nie wspomniał tutaj o L4 czyli zwolnieniu lekarskim. wystarczy, że weźmiesz choćby dzień zwolnienia, możesz być pewiem/pewna, że premii uznaniowej w tym miesiącu nie dostaniesz. nie warto tam pracować, wykorzystywanie i poniżanie na każdym kroku.
3
anka 2013-05-03 19:26:52
Jakie szkolenia? chyba jak być poniżanym z uśmiechem na twarzy.
Najniższa krajowa to podstawa, chcesz czy nie chcesz w sobotę i niedzielę musisz być bo wylecisz z roboty.
1
elka 2013-04-20 19:01:51
Czy ktoś może powiedzieć czy warto zatrudnić się w tych sklepach.Mam tu propozycję pracy ale słyszałam nie najlepsze opinie o ML.Interesują mnie zarobki,czas pracy,atmosfera,itp.
Biedronka podobno podwyższyła pensje.Czy ktoś mi doradzi?
Krycha 2013-03-16 15:44:34
NIE POLECAM!!!!!. Pracowa
anik 2013-03-02 16:32:26
W Józefowie znowu szukają ludzi do pracy.Widzę że personel ciagle tam sie zmienia.Ciągle nowi ludzie.Czy ktoś ma jakies wiadomosci.Czy warto isc tam do pracy?
maxi 2013-02-18 11:54:48
Pracowałam do niedawna w m&l company w Józefowie totalna pomyłka kierownictwo to jest poprostu nie do wytrzymania znęcają się nad pracownikami chamsko się odzywaja do pracowników.Traktują cię jak śmiecia jest tam gorzej niż w więzieniu nie polecam nikomu tam pracować jeden wielki [usunięte przez administratora].
2
wwwwwwwwww 2013-01-03 21:12:39
ludzie zastanówcie się co piszecie.
Jest teraz mało ludzi którzy szanuja pracę.
Łatwo kogoś oczernić bo "zawsze to jest kogoś wina" nie...!?
Znacie tylko swoje prawa ale o obowiązkach zapominacie i wtedy łatwo powiedzieć ;"nie wiem" lub "to nie ja".....żenada
Ja pracowałam na Marszałkowskiej zwolniłam się z przyczyn niezależnych od pracy - sprawy rodzinne i fakt ze 2 dni w miesiacu to mało wolnego ale bardzo sobie chwalę ta pracę. Miła atmosfera, fajne kierowniczki, jak sie pracuje to się pracuje a nie "[usunięte przez administratora] a każdy bierze takie same pieniądze. Więc weźcie nie chrzańcie tylko SZANUJCIE SWOJA PRACĘ
QQQQQ 2012-12-14 19:10:50
LUDZIE WY TO BYŚCIE CHCIELI PRACOWAĆ NAJLEPIEJ 5 DNI W TYGODNIU MOŻE JESZCZE OD 9-17 I ZARABIAC 3-4 TYSIĄCE
1
MAXXX,,,,, 2012-11-26 11:32:50
ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ę to ok 5,50 za godzinę do ręki,to mniej niż w ochronie.
dora 2012-11-15 23:10:19
czy ktoś pracował w 2012 roku tak jak tu wypisano? chyba raczej nie
Były Pracownik 2012-11-01 17:00:36
Pracowałem w L&M na targowej ogólnie dziadowizna.
Na miesiąc przypadają ci tylko dwie wolne niedziele.
Głównie nadrabia się pracując w weekendy gdzie stawka wynoś ok 10 - 15zł za godzinę zaś w tygodniu 6 - 7 zł za godzinę.
Kierownictwo to koledzy koleżanki po zawodówce. Z braku wykształcenia nie można za wiele oczekiwać.
Uważam co komu mówimy, ponieważ pod uśmiechem i dobrą atmosferą kryję się chęć zaszkodzenia i plotkowania.
Główna wymiana informacja następuję podczas palenia papierosów na tyłach, sklepu. Dlatego nie palący są na przegranej pozycji.
Uśmiec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y się i podlizujemy kierownictwu i koleżanką dzięki temu może przetrwamy i wkręcimy się do zespołu.
Przejście z drugiej zmiany na pierwszą odbywa się z Niedzieli na Poniedziałek, gdzie nie przestrzega się 12 godzonego czasu odpoczynku. Czyli defakto po dojeździe do domu zostaje nam 5 godzin snu.
Wszyscy powinni wystrzegać się [usunięte przez administratora], jest to stary magazynier który dzięki układom, trzyma się na stanowisku. Nie pomoże nam przy dokładaniu towaru czy też układaniu ciężkich zgrzewek napoi na magazynie ale na pewno będzie próbował nami rządzić.
O dzień wolny jest naprawdę ciężko jak już go dostaniemy to możemy liczyć się ze złośliwościami, i plotkowaniem.
Ogólnie brak personelu.
W razie problemów nie liczymy na ochronę, gdyż są to emeryci około przy 60 - 70.
Żywność na magazynie gnije (owoce warzywa).
Plusy pracy to luźna atmosfera.
Możliwość trzymania napojów na magazynie.
30 minutowa przerwa.

Minusy:
Plotkarstwo.
[usunięte przez administratora] Układy.
Mierne wynagrodzenie.
Czas Pracy.
Brak Dni wolnych.
JA 2012-10-22 10:24:09
Mi tam się źle nie pracowało. Odeszłam sama, ale z przyczyn zupełnie nie związanych z pracą. Przez prawie rok tylko raz zdarzyła mi się pensja mniejsza niż 1900 zł. Wiem, że niektórzy brali mniej, ale niestety jaka praca taka płaca. Po \"menelu\" zaliczyłam naprawdę dużo gorszych miejsc. Pozdrawiam ( usunięte przez administratora )
ABC 2011-09-16 20:57:43
to zależy do kierownictwa sklepu,a na Marszałkowskiej są fajne babeczki M&M .
pajac 2011-09-05 13:07:23
Ja pracowałem w MLu na Marszałkowskiej i raczej nie ma na co narzekać.
Pracowałem jako magazynier, co oznaczało, że robiłem prawie wszystko ;) (kasa, wykładanie towaru, magazyn, czasem dział mięsny).
Praca dwuzmianowa: 1. tydzień 6-14 (pon-sobota), 2. tydzień 14-22 + niedziela 12-22 i tak w koło Macieju :).
Zarobki 1700-1800 na rękę.
Teoretycznie są dwie wolne niedziele w miesiącu, ale z dodatkowym wolnym nigdy nie było problemu. Jeżeli robisz to, co do ciebie należy, nie [usunięte przez administratora] się i nie robisz problemów tam gdzie ich nie ma, możesz spać spokojnie.
Wielki plus dla współpracowników i kierownictwa, bardzo miło mi się tam pracowało.
Powtarzam, pracowałem na Marszałkowskiej i moich wrażeń nie należy traktować jako opinii o całej sieci ML, tylko o tej konkretnej placówce. Podobno w każdym sklepie jest inaczej :)
... 2011-07-25 19:28:36
mówiac o personelu mowiłem o współpracownikach
... 2011-07-13 21:06:23
zarobki takie jak wszędzie jakieś 1700zl na rękę tylko że pracujesz średnio 28 dni w miesiącu widz sobie oblicz ile wyjdzie na godzine ale za to personel przyjemny
anonim 2011-04-05 20:09:41
mam pytanie o prace w tych delikatesach no i najważniejsze zarobki?
gościu 2011-04-01 21:29:42
lepiej nie pytaj
....? 2010-11-29 19:32:26
chiałam zapytać, może ktoś wie jak pracuje się w delikatesach w m&l?
1
Zostaw swoją opinię o M&L Delikatesy - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M&L Delikatesy