brak logo

Hart-Sm

Żary

Opinie o Hart-Sm

Tomasz. K. 2010-02-14 22:54:04
Pracowałem tam 5 lat i to co pisał poprzednik to jest jedno wielkie kłamstwo. zarobki kiepskie, zwolnienia lekarskie trzeba było wymieniać na urlopy żeby nie stracić pracy. Szczerze odradzam.
1
pracuś 2010-03-22 15:46:39
Jak się zwolnię to powiem całą prawdę o tym zakładzie.
A prawda jest szokująca
2
waldi 2010-08-18 23:12:00
cała prawda same lizo,,, nie polecam.
1
jeszcze pracujacy 2010-09-03 22:09:40
Kobiety uciekajcie ile sil w nogach. Dobre zarobki dla wybranych. Nie licz, ze znajdziesz sie w tej grupie. L4 traktowane jest jak dobrowolna chec pozbycia sie pracy.Zero zasad BHP.Wymagana dobra znajomosc podlizywania sie, oraz chec donoszenia na kolegow w zamian za lepsze traktowanie przez kierownika.
Kierownik 2010-09-24 00:31:46
A ja kocham każdy dzień spędzony tam:-) hahahahahahaha.........
1
jabol 2010-10-21 20:49:13
haha zajefajny zakład praca ok naprawde
zxczxc 2010-12-12 13:00:44
[usunięte przez moderatora] robi sie PRZYMUSOWE 12 i soboty za marne grosze bo system wyplat opiera sie na 50% premii ktora nie jest wliczana do nadgodzin, masz 150% stawki za nadgodziny ale juz bez 50% premii, wychodzi na to ze dostajesz tyle samo. [usunięte przez moderatora].
zawiedziony 2011-12-21 16:33:21
I znowu nic nie dostaliśmy na święta, co to za zakład nie wspominając o właścicielu, jes to najgorsza firma w regjonie,czlowiek nie ma tam zadnego szacunku.!!!!!!!!!
1
wojtek 2013-08-08 13:03:46
To Pëszel już nie pracuje w Harcie? Co się stało że zakończuł karierę?
ktos 2014-01-08 13:46:11
Szczerze nie polecam! Ludzie fałszywi. trzeba uważać co się mówi. (usunięte przez administratora) Wstajesz rano i zastanawiasz się jak możesz jeszcze pracować w takich warunkach i nie chcesz tam wracać normalnie...
byczek 2014-02-13 15:06:54
(usunięte przez administratora) Do tych wszystkich szyb mają większy szacunek niż do pracowników. Zarobki to szkoda gadać, wypłaty dają na ostatni dzień a na odcinki trzeba czekać nawet miesiąc po wypłacie, trzeba przepracować równo rok żeby na święta dali śmieszne 400zł
2
ktos 2014-03-01 16:42:48
aja tam jestem zadowolona
1
kazik 2014-04-24 11:46:01
pracowałem w tym zakładzie w latach 98-2000 jeszcze na Witosa i powiem ze jak się pracowało z sobotami i niedzielami to można było świetnie zarobić.praca na 3 zmiany. dziś 14 lat później mój kuzyn tam pracuje z sobotami i niedzielami i zarabia dużo mniej ode mnie(usunięte przez administratora)
Młody 2014-05-20 21:46:18
Pracuję tam od nie dawna a już serdecznie mam dosyć tej pracy.Narobisz się jak wół a dostaniesz marne pieniądze.Jak nie będziesz przychodził na 12 i soboty to szybko pozbędziesz się roboty.Kierownictwo też pozostawia wiele do życzenia,zamówienia musimy robić na szybko bo nikt nie jest zorganizowany i przypomina im się że potrzebują na zaraz tyle i tyle szkla,ludzie wymyślają o tobie najdziwniejsze plotki a najgorsze są te stare babska wredne które dowalają nam młodym,faceci za to robią z siebie wielkich znawców a dobrze wiertła nie potrafią ustawić,tylko my mlodzi zawsze coś robimy nie tak a zapomnieli jak sami zaczynali.Nie na widzę tej roboty i już szukam sobie innej.Odradzam wszystkim!!!
jozef broda 2014-07-28 16:56:03
witam,a ja mam najlepsze zdanie o hart sm ze wszystkich zarskich zakladow,praca wspaniala,ludzie przyjazni,pomocni,kierownictwo super,czujesz sie doceniony,dowartoscioway,zarobki jak na polske,bardzo dobre!pozdrawiam wszystkich serdecznia...
1
ślimak stefan 2015-01-30 11:56:59
również starałem się to wszystko jakoś uśrednić na jednej szali kładąc negatywne i pozytywne opinie o tej firmie, rozbieżności rzeczywiście sa dość spore a ja chciałem szybko podjąć decyzję ostateczną czy pójść do nich do pracy czy nie. nie będzie to widzę łatwe... może inaczej, jakie plusy ma praca w tej firmie?
3
teodor 2015-03-31 13:00:57
myślę że nie da się tutaj tych opinii w żaden sposób uśrednić szanowny ślimaku, to tak nie działa jak ci się wydaje, każda ma inną wartość negatywną lub pozytywną. co do rozbieżności, to rzeczywiście ich nie brakuje. mi tez zależy na szybkim podjęciu pracy jednak w takich decyzjach pochopność moze bybłędem, chyba że ktoś nagle wyjawi nam tutaj jakieś super plusy z pracy w Hart-Sm
Ramaya 2015-07-09 20:33:48
Wcześniej podwyżka 0,50 zł raz na 2-3 lata, teraz zaczynają się ogarniać i dawać częściej i więcej. Kierownictwo też pozostawia wiele do życzenia. Prawda jest taka, że jak się nie podliżesz to (usunięte przez administratora) dostaniesz. Kierownicy dają podwyżkę temu kogo lubią. Latem na hali temp. ponad 35 stopni. Wypłata równo 10 dnia każdego miesiąca, lecz odcinki pozostawiają wiele do życzenia. Nieraz kilka naraz z kilku miesięcy. Soboty niby nieobowiązkowe ale jak nie przyjdziesz to podpadniesz kierownictwu, bo masz być i basta!
Ramaya 2015-07-21 18:36:11
Nadgodziny są wliczane do wypłaty i wypłacane razem z nią, w normalny dzień 50% więcej od godziny, w soboty 100 % więcej. Ale praktycznie nie wiesz ile zarobisz za nadgodziny dopóki nie zobaczysz odcinka z wypłaty a te rozdawane są naprawdę ze sporym opóźnieniem. A co do sobót tak to powinno wyglądać, że jak chcesz to przychodzisz jak nie to nie. Niestety rzeczywistość jest trochę inna
Partycja 2015-10-07 19:39:00
Teoretycznie nie, ale jak nie będziesz przychodził to zaraz Cię wywalą bo nie będzie im potrzebny pracownik, który nie chce zostawać na nadgodzinach. A soboty są uznawane za nadgodziny.
Nowy 2015-10-30 02:52:58
Witam. Od nie dawna pracuję w Firmie Hart SM i mogę powiedzieć dobre rzeczy na temat tej firmy. Pracownicy są pomocni jako nam nowym pracownikom. Co do pracy to nie mam zastrzeżeń. Kierownictwo jest ok i złego zdania nie mogę powiedzieć. Co do pracy w soboty to nie dokońca jeszcze wiem czy są obowiązkowe, ale i tak przychodzę bo to są dodatkowe pieniądze. Jak dla mnie to jest bardzo dobra praca.
WWW 2016-01-07 20:23:04
Z nadgodzinami to się zgodzę z resztą przedmówców jeśli chodzi o 2 hale a mianowicie o logistykę i zieloną hale to prawda niby nie musisz ale... no właśnie trzeba bo potem z pod byka się kierownik patrzy lub wielkie pretensje:) co do ostatnie hali mianowicie "masiap" żyć nie umierać kierownictwo w porządku pracownicy super zawsze znajdzie sie wspólny język porozumienie co do kobiet hmm jak to one muszą cie najpierw poznać :)
Polak 2016-01-21 19:22:49
Tu się zrobil ukraiński b... Polaków nie szanują i nie dają zarobić, a Ukraińcy trzaskają nadgodziny. To jest chore
pracujacy 2016-01-22 11:44:23
Jakie nadgodziny??? Polacy nie mogą robić nadgodzin, bo jest pierwszeństwo dla obcokrajowców, którzy pracują codziennie po 12 h i w każdą sobotę. A Polak, no cóż, musi chyba dorabiać w innej formie, żeby mieć za co żyć...
pracujacy 2016-02-08 19:31:41
A nie mają pierwszeństwa? Mają i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Przejdź się po hali w sobotę. Polaka ze świecą szukać. A dlaczego? Bo my nie możemy przychodzić w soboty tak jak kiedyś. Nie ma miejsca dla Polaków. Muszą dorabiać w innych miejscach, albo dostaną najniższą krajową, czasem ciut powyżej. Tyle w temacie.
mała 2016-03-05 21:38:21
szukaja , teraz przyjmuja cały czas.
Bezrobotny 2016-04-13 11:04:42
Chciałem złożyć CV do harta, najlepiej dać je odrazu do biura, niestety przechodząc przez jakąś budke, obok parkingu, zatrzymał mnie jakiś stary zgrubialy typ,bardzo nie miły. Powiedziałem że chce się dostać do biura złożyć CV, powiedział mi że takie papiery zostawia się u niego. Włożył je do jakiegoś pojemnika. Mogę mieć pewność że te Cv w ogóle trafiło do biura??? po wyglądzie i zachowaniu tego pana, odchodząc stamtąd, stwierdziłem że koleś może je przecież wywalić do kosza.
Anusia1006 2016-08-04 15:35:54
A ja pracowałam i bardzo miło wspominam tą pracę 4 lata temu,co prawda pracowałam w biurze ,ale nawet opinie osób które na hali pracowały i słyszałam od nich bezośrednio , były caŁKIEM POZYTYWNE. :)
1
patrycjuszka23 2016-08-13 17:16:56
To już mam mieszane uczucia bo też aplikowałm tam cv do pracy i czekm na odp.właśnie do biura i nie wiem co zrobić przyjąc prace czy odrzucić ...? hmmm cyba sama sie musze przekonac.
kazio@kazio 2016-08-15 10:11:18
Większosc na reke dostaje srednio 1620zł.............
1
ktoś2 2016-08-15 10:15:04
hahaha chyba kazio się z choinki urwałeś nawet 1620 na reke nie dają...marną najniższą krajową... ciesz sie jak 1300 dostaniesz...tam jest wyzysk ludzi !!!!
Zosia21 2016-08-18 16:17:54
wg mnie to co większość ma na ręke te 2300zł to naprawde nie jest mało...niejedne firmy dużo mniej płacą i jakoś jest cicho i dobrze...
kasandra 2016-08-19 09:13:48
Pracuje 6 lat i mam 3400 na ręke, więc nie narzekam...a wiadomo ze jak ktos przyjdzie i od razu chce miec 3 tysiaki to niech sie w glowe puknie....
1
asss 2016-08-22 10:57:46
Jest teraz nabór na produkcje.... wiec jak chcecie za marne grosze robić to wysyłajcie...... to jest wyzysk ludzi ta firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Robol 2016-09-29 08:21:03
Kasandra 3400zł na rękę? Gdzie na piecu przy akrodzie czy w biurze tyle zarabiasz?
Bo śmiech mnie ogarnął jak to przeczytałem
2
pracujący 2016-09-30 18:12:45
Wiem. I nie pojawią się już, bo ukraina wygryzła Polaków, tylko nikt o tym nie mówi. Na start Polak ma ok 8 zl, Ukrainiec 9. Tyle w temacie.
pracujacy 2016-09-30 21:48:24
Ps. Pracuje tu 10 lat
dtg 2016-10-01 22:08:51
@bartek weisz co wydaje mi sie ze ta oferta to byla w maju
Zostaw swoją opinię o Hart-Sm - Żary
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hart-Sm