brak logo

Hart-Sm

Żary

Opinie o Hart-Sm

Tomasz. K. 2010-02-14 22:54:04
Pracowałem tam 5 lat i to co pisał poprzednik to jest jedno wielkie kłamstwo. zarobki kiepskie, zwolnienia lekarskie trzeba było wymieniać na urlopy żeby nie stracić pracy. Szczerze odradzam.
1
pracuś 2010-03-22 15:46:39
Jak się zwolnię to powiem całą prawdę o tym zakładzie.
A prawda jest szokująca
2
waldi 2010-08-18 23:12:00
cała prawda same lizo,,, nie polecam.
1
jeszcze pracujacy 2010-09-03 22:09:40
Kobiety uciekajcie ile sil w nogach. Dobre zarobki dla wybranych. Nie licz, ze znajdziesz sie w tej grupie. L4 traktowane jest jak dobrowolna chec pozbycia sie pracy.Zero zasad BHP.Wymagana dobra znajomosc podlizywania sie, oraz chec donoszenia na kolegow w zamian za lepsze traktowanie przez kierownika.
Kierownik 2010-09-24 00:31:46
A ja kocham każdy dzień spędzony tam:-) hahahahahahaha.........
1
jabol 2010-10-21 20:49:13
haha zajefajny zakład praca ok naprawde
zxczxc 2010-12-12 13:00:44
[usunięte przez moderatora] robi sie PRZYMUSOWE 12 i soboty za marne grosze bo system wyplat opiera sie na 50% premii ktora nie jest wliczana do nadgodzin, masz 150% stawki za nadgodziny ale juz bez 50% premii, wychodzi na to ze dostajesz tyle samo. [usunięte przez moderatora].
zawiedziony 2011-12-21 16:33:21
I znowu nic nie dostaliśmy na święta, co to za zakład nie wspominając o właścicielu, jes to najgorsza firma w regjonie,czlowiek nie ma tam zadnego szacunku.!!!!!!!!!
1
wojtek 2013-08-08 13:03:46
To Pëszel już nie pracuje w Harcie? Co się stało że zakończuł karierę?
daniel 2013-08-10 17:47:58
Nie mam pojęcia o co chodzi. Zajrzałem tutaj ponieważ chciałem się dowiedzieć na temat zarobków w Hart-Sm
1
ktos 2014-01-08 13:46:11
Szczerze nie polecam! Ludzie fałszywi. trzeba uważać co się mówi. (usunięte przez administratora) Wstajesz rano i zastanawiasz się jak możesz jeszcze pracować w takich warunkach i nie chcesz tam wracać normalnie...
byczek 2014-02-13 15:06:54
(usunięte przez administratora) Do tych wszystkich szyb mają większy szacunek niż do pracowników. Zarobki to szkoda gadać, wypłaty dają na ostatni dzień a na odcinki trzeba czekać nawet miesiąc po wypłacie, trzeba przepracować równo rok żeby na święta dali śmieszne 400zł
1
Yrek 2014-02-20 17:05:19
byczek, jak dla Ciebie 400 zł to śmieszna kwota, to chyba jednak w Hart-sm zarabiasz sowicie. Ja bym tego tak nie nazwał.
ktos 2014-03-01 16:42:48
aja tam jestem zadowolona
karl 2014-03-24 21:01:05
@ktos, to mozesz napisac jakieś szczegóły pracy w hart-sm, bo większość komentarzy tutaj była niepochlebna, a mnie interesuje firma.
kazik 2014-04-24 11:46:01
pracowałem w tym zakładzie w latach 98-2000 jeszcze na Witosa i powiem ze jak się pracowało z sobotami i niedzielami to można było świetnie zarobić.praca na 3 zmiany. dziś 14 lat później mój kuzyn tam pracuje z sobotami i niedzielami i zarabia dużo mniej ode mnie(usunięte przez administratora)
ropuch 2014-04-24 18:32:11
sama praca z sobotami i niedzielami szczerze mówiąc niespecjalnie mi się jakoś podoba. To jest konieczność w Hart-Sm?
Młody 2014-05-20 21:46:18
Pracuję tam od nie dawna a już serdecznie mam dosyć tej pracy.Narobisz się jak wół a dostaniesz marne pieniądze.Jak nie będziesz przychodził na 12 i soboty to szybko pozbędziesz się roboty.Kierownictwo też pozostawia wiele do życzenia,zamówienia musimy robić na szybko bo nikt nie jest zorganizowany i przypomina im się że potrzebują na zaraz tyle i tyle szkla,ludzie wymyślają o tobie najdziwniejsze plotki a najgorsze są te stare babska wredne które dowalają nam młodym,faceci za to robią z siebie wielkich znawców a dobrze wiertła nie potrafią ustawić,tylko my mlodzi zawsze coś robimy nie tak a zapomnieli jak sami zaczynali.Nie na widzę tej roboty i już szukam sobie innej.Odradzam wszystkim!!!
jozef broda 2014-07-28 16:56:03
witam,a ja mam najlepsze zdanie o hart sm ze wszystkich zarskich zakladow,praca wspaniala,ludzie przyjazni,pomocni,kierownictwo super,czujesz sie doceniony,dowartoscioway,zarobki jak na polske,bardzo dobre!pozdrawiam wszystkich serdecznia...
ligowiec 2014-09-10 23:07:42
do niedawna wydawało mi się , że Hart-Sm zajmuje się jedynie szkłem hartowanym do różnego rodzaju urządzeń. Ostatnio dowiedziałem się , że posiadają również swoje centrum sportowe, które ma dużo lepszą opinie niż sam zakład produkcyjny. Swoją drogą mają niezły rozrzut. Ciekawe czy pracownicy mają na to centrum sportowe jakieś upusty
buzioł 2014-12-31 18:17:08
Ciężko znaleźć jakieś uśrednienie w opiniach negatywnych i pozytywnych. Na dobrą sprawę wątpię, żeby istniała aż taka rozbieżność w zdaniach odnośnie funkcjonowania zakładu. Dajcie proszę znać jak jest naprawdę i czego można byłoby się spodziewać po Hart-sm. Mam nadzieję, że można liczyć na rozwój i awans w dłuższej perspektywie?
ślimak stefan 2015-01-30 11:56:59
również starałem się to wszystko jakoś uśrednić na jednej szali kładąc negatywne i pozytywne opinie o tej firmie, rozbieżności rzeczywiście sa dość spore a ja chciałem szybko podjąć decyzję ostateczną czy pójść do nich do pracy czy nie. nie będzie to widzę łatwe... może inaczej, jakie plusy ma praca w tej firmie?
2
teodor 2015-03-31 13:00:57
myślę że nie da się tutaj tych opinii w żaden sposób uśrednić szanowny ślimaku, to tak nie działa jak ci się wydaje, każda ma inną wartość negatywną lub pozytywną. co do rozbieżności, to rzeczywiście ich nie brakuje. mi tez zależy na szybkim podjęciu pracy jednak w takich decyzjach pochopność moze bybłędem, chyba że ktoś nagle wyjawi nam tutaj jakieś super plusy z pracy w Hart-Sm
Lidik 2015-04-21 00:57:33
A co tu uśredniać? Każdy przecież mierzy wszystko swoją miarą więc ciężko znaleźć coś jednego i wspólnego. Myślę, że bez pracy każdego z was Może się uda w ten sposób.
Ramaya 2015-07-09 20:33:48
Wcześniej podwyżka 0,50 zł raz na 2-3 lata, teraz zaczynają się ogarniać i dawać częściej i więcej. Kierownictwo też pozostawia wiele do życzenia. Prawda jest taka, że jak się nie podliżesz to (usunięte przez administratora) dostaniesz. Kierownicy dają podwyżkę temu kogo lubią. Latem na hali temp. ponad 35 stopni. Wypłata równo 10 dnia każdego miesiąca, lecz odcinki pozostawiają wiele do życzenia. Nieraz kilka naraz z kilku miesięcy. Soboty niby nieobowiązkowe ale jak nie przyjdziesz to podpadniesz kierownictwu, bo masz być i basta!
Piotrek 2015-07-09 23:37:16
Skoro soboty nieobowiązkowe, to jednak chyba nie musisz być, ale masz możliwość, żeby przyjść, a jak nie możesz to nie. Krótka piłka. Tak to powinno wyglądać. @Ramaya rozumiem, że wypłaty są na czas, ale nadgodziny wypłacają różnie i w różnych kwotach. Napisz, czy dobrze interpretuje. W sumie, jeśli kasa jest na czas, to ok.
1
Ramaya 2015-07-21 18:36:11
Nadgodziny są wliczane do wypłaty i wypłacane razem z nią, w normalny dzień 50% więcej od godziny, w soboty 100 % więcej. Ale praktycznie nie wiesz ile zarobisz za nadgodziny dopóki nie zobaczysz odcinka z wypłaty a te rozdawane są naprawdę ze sporym opóźnieniem. A co do sobót tak to powinno wyglądać, że jak chcesz to przychodzisz jak nie to nie. Niestety rzeczywistość jest trochę inna
karina 2015-09-14 11:50:03
@Ramaya to w takim razie jak wygląda ta rzeczywistość. Dziwna sprawa z tymi wypłatami, przecież jasno powinno być określone jaka stawka i za jakie godziny obowiązuje. Oby już takiego działania nie praktykowano, ale te 100% w soboty teoretycznie obowiązuje w prawie wszystkich firmach. Oby chociaż obowiązków nie było za dużo.
Partycja 2015-10-07 19:39:00
Teoretycznie nie, ale jak nie będziesz przychodził to zaraz Cię wywalą bo nie będzie im potrzebny pracownik, który nie chce zostawać na nadgodzinach. A soboty są uznawane za nadgodziny.
Ygv 2015-10-14 15:58:45
@Partycja no nie powinno tak być ze każą ci zostawać po godzinach i w dodatku za to nie płacić i to jeszcze w soboty no chyba ze miałaś to napisane wszytko w umowie to co innego aczkolwiek wątpię że było..uważam że powinieneś to wyjaśnić jeśli pojawiła się taka sytuacja i spróbować coś z tym zrobić. .
Nowy 2015-10-30 02:52:58
Witam. Od nie dawna pracuję w Firmie Hart SM i mogę powiedzieć dobre rzeczy na temat tej firmy. Pracownicy są pomocni jako nam nowym pracownikom. Co do pracy to nie mam zastrzeżeń. Kierownictwo jest ok i złego zdania nie mogę powiedzieć. Co do pracy w soboty to nie dokońca jeszcze wiem czy są obowiązkowe, ale i tak przychodzę bo to są dodatkowe pieniądze. Jak dla mnie to jest bardzo dobra praca.
tomek 2015-12-07 18:39:23
No tak, dodatkowa kasa zawsze się przyda, fajnie, że za soboty jest bonus i to 100%. Czy oprócz tego mozna liczyć na jakiegoś rodzaju premię, czy to jedyny sposób na zwiekszenie pensji?
WWW 2016-01-07 20:23:04
Z nadgodzinami to się zgodzę z resztą przedmówców jeśli chodzi o 2 hale a mianowicie o logistykę i zieloną hale to prawda niby nie musisz ale... no właśnie trzeba bo potem z pod byka się kierownik patrzy lub wielkie pretensje:) co do ostatnie hali mianowicie "masiap" żyć nie umierać kierownictwo w porządku pracownicy super zawsze znajdzie sie wspólny język porozumienie co do kobiet hmm jak to one muszą cie najpierw poznać :)
pentos 2016-01-08 14:21:47
Czyli widze ze warto sie zatrudnic w tej firmie, fajna atmosfera i ludzie to polowa sukcesu. Nie wiecie moze czy beda szukac jakis nowych pracownikow fizycznych?
Polak 2016-01-21 19:22:49
Tu się zrobil ukraiński b... Polaków nie szanują i nie dają zarobić, a Ukraińcy trzaskają nadgodziny. To jest chore
pracujacy 2016-01-22 11:44:23
Jakie nadgodziny??? Polacy nie mogą robić nadgodzin, bo jest pierwszeństwo dla obcokrajowców, którzy pracują codziennie po 12 h i w każdą sobotę. A Polak, no cóż, musi chyba dorabiać w innej formie, żeby mieć za co żyć...
Zmiecion 2016-02-01 14:59:45
Od kiedy niby jest takie pierwszeństwo dla obcokrajowców, z tego co mi się wydaje, to wcałe taka sytuacja nie ma miejsca, chyba straszysz @pracujacy tylko
pracujacy 2016-02-08 19:31:41
A nie mają pierwszeństwa? Mają i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Przejdź się po hali w sobotę. Polaka ze świecą szukać. A dlaczego? Bo my nie możemy przychodzić w soboty tak jak kiedyś. Nie ma miejsca dla Polaków. Muszą dorabiać w innych miejscach, albo dostaną najniższą krajową, czasem ciut powyżej. Tyle w temacie.
mała 2016-03-05 21:38:21
szukaja , teraz przyjmuja cały czas.
1234 2016-04-08 18:27:26
pracujący, o czym ty mówisz? przecież forma zatrudnia polaków i obcokrajowcow, nie maja posziału na narodowosci. To raczej ludzie decydują o tym czy chcą pracowac na oferowanych waunkach pracy jakie oferuje im firma.
Bezrobotny 2016-04-13 11:04:42
Chciałem złożyć CV do harta, najlepiej dać je odrazu do biura, niestety przechodząc przez jakąś budke, obok parkingu, zatrzymał mnie jakiś stary zgrubialy typ,bardzo nie miły. Powiedziałem że chce się dostać do biura złożyć CV, powiedział mi że takie papiery zostawia się u niego. Włożył je do jakiegoś pojemnika. Mogę mieć pewność że te Cv w ogóle trafiło do biura??? po wyglądzie i zachowaniu tego pana, odchodząc stamtąd, stwierdziłem że koleś może je przecież wywalić do kosza.
ligowiec 2016-05-09 13:19:33
Szczerze mówiąc to aplikując do tej firmy nie spodziewałem się w ogóle , że będę miał szanse w niej pracować. Wydawało się to bardzo dalekie od rzeczywistości i nierealne. Teraz znajomy wspominał coś o rekrutacji do hart-sm. Wiecie może czy to jest prawda?
Zostaw swoją opinię o Hart-Sm - Żary
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hart-Sm