brak logo

Hart-Sm

Żary

Opinie o Hart-Sm

Nowy 2015-10-30 02:52
Witam. Od nie dawna pracuję w Firmie Hart SM i mogę powiedzieć dobre rzeczy na temat tej firmy. Pracownicy są pomocni jako nam nowym pracownikom. Co do pracy to nie mam zastrzeżeń. Kierownictwo jest ok i złego zdania nie mogę powiedzieć. Co do pracy w soboty to nie dokońca jeszcze wiem czy są obowiązkowe, ale i tak przychodzę bo to są dodatkowe pieniądze. Jak dla mnie to jest bardzo dobra praca.
WWW 2016-01-07 20:23
Z nadgodzinami to się zgodzę z resztą przedmówców jeśli chodzi o 2 hale a mianowicie o logistykę i zieloną hale to prawda niby nie musisz ale... no właśnie trzeba bo potem z pod byka się kierownik patrzy lub wielkie pretensje:) co do ostatnie hali mianowicie "masiap" żyć nie umierać kierownictwo w porządku pracownicy super zawsze znajdzie sie wspólny język porozumienie co do kobiet hmm jak to one muszą cie najpierw poznać :)
1
Polak 2016-01-21 19:22
Tu się zrobil ukraiński b... Polaków nie szanują i nie dają zarobić, a Ukraińcy trzaskają nadgodziny. To jest chore
4
pracujacy 2016-01-22 11:44
Jakie nadgodziny??? Polacy nie mogą robić nadgodzin, bo jest pierwszeństwo dla obcokrajowców, którzy pracują codziennie po 12 h i w każdą sobotę. A Polak, no cóż, musi chyba dorabiać w innej formie, żeby mieć za co żyć...
5
pracujacy 2016-02-08 19:31
A nie mają pierwszeństwa? Mają i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Przejdź się po hali w sobotę. Polaka ze świecą szukać. A dlaczego? Bo my nie możemy przychodzić w soboty tak jak kiedyś. Nie ma miejsca dla Polaków. Muszą dorabiać w innych miejscach, albo dostaną najniższą krajową, czasem ciut powyżej. Tyle w temacie.
3
mała 2016-03-05 21:38
szukaja , teraz przyjmuja cały czas.
Bezrobotny 2016-04-13 11:04
Chciałem złożyć CV do harta, najlepiej dać je odrazu do biura, niestety przechodząc przez jakąś budke, obok parkingu, zatrzymał mnie jakiś stary zgrubialy typ,bardzo nie miły. Powiedziałem że chce się dostać do biura złożyć CV, powiedział mi że takie papiery zostawia się u niego. Włożył je do jakiegoś pojemnika. Mogę mieć pewność że te Cv w ogóle trafiło do biura??? po wyglądzie i zachowaniu tego pana, odchodząc stamtąd, stwierdziłem że koleś może je przecież wywalić do kosza.
Anusia1006 2016-08-04 15:35
A ja pracowałam i bardzo miło wspominam tą pracę 4 lata temu,co prawda pracowałam w biurze ,ale nawet opinie osób które na hali pracowały i słyszałam od nich bezośrednio , były caŁKIEM POZYTYWNE. :)
2
patrycjuszka23 2016-08-13 17:16
To już mam mieszane uczucia bo też aplikowałm tam cv do pracy i czekm na odp.właśnie do biura i nie wiem co zrobić przyjąc prace czy odrzucić ...? hmmm cyba sama sie musze przekonac.
1
kazio@kazio 2016-08-15 10:11
Większosc na reke dostaje srednio 1620zł.............
2
ktoś2 2016-08-15 10:15
hahaha chyba kazio się z choinki urwałeś nawet 1620 na reke nie dają...marną najniższą krajową... ciesz sie jak 1300 dostaniesz...tam jest wyzysk ludzi !!!!
1
Zosia21 2016-08-18 16:17
wg mnie to co większość ma na ręke te 2300zł to naprawde nie jest mało...niejedne firmy dużo mniej płacą i jakoś jest cicho i dobrze...
1
kasandra 2016-08-19 09:13
Pracuje 6 lat i mam 3400 na ręke, więc nie narzekam...a wiadomo ze jak ktos przyjdzie i od razu chce miec 3 tysiaki to niech sie w glowe puknie....
5
asss 2016-08-22 10:57
Jest teraz nabór na produkcje.... wiec jak chcecie za marne grosze robić to wysyłajcie...... to jest wyzysk ludzi ta firma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Robol 2016-09-29 08:21
Kasandra 3400zł na rękę? Gdzie na piecu przy akrodzie czy w biurze tyle zarabiasz?
Bo śmiech mnie ogarnął jak to przeczytałem
9
pracujący 2016-09-30 18:12
Wiem. I nie pojawią się już, bo ukraina wygryzła Polaków, tylko nikt o tym nie mówi. Na start Polak ma ok 8 zl, Ukrainiec 9. Tyle w temacie.
pracujacy 2016-09-30 21:48
Ps. Pracuje tu 10 lat
dtg 2016-10-01 22:08
@bartek weisz co wydaje mi sie ze ta oferta to byla w maju
Gość 2016-12-21 08:20
W toaletach jest tak najarane papierosami że aż siwo, wentylacji brak mało tego w kabinie o wielkości 1m x1m dymu ze aż szczypie w gardło...nikt z tym nic nie robi!
1
Jojka 2016-12-28 11:53
Za dobrą wypłatę to trzeba coś sobą reprezentować. Za samą obecność jeszcze nikt nie płaci.
Mam wrażenie że 70% opinii to zasłyszane ploty od nierobów którzy nie wiem jakim cudem jeszcze się
tam trzymają. Ktoś kto chce pracowac i szanuje pracę to nie ma źle, ci którzy narzekają chcieli by
nic nie robić i wiele zarobić. Im wszędzie będzie źle i za mało. Dobrze jet tylko tam gdzie nas nie ma.
1
jojka 2016-12-28 11:55
brednie...
Rozbawiona 2016-12-28 19:01
Prawda jest taka że na święta nie płacą już nic, mimo ponad połowy populacji Ukrainy. Tylko osoby nie chodzące na l4 dostaną jalmużne świąteczną
4
Mycha 2017-01-27 19:50
Pracowałam tam 12 lat,mąż 10!zwolniliśmy síę oboje.Jak by było dobrze to byśmy się nie zwolnili.Ja też zarabiałam 2600zł.ale w domu byłam gościem.Straciłam tam zdrowie bo tam jest bardzo ciężka praca.Kobieta na 1godz.musi przeżucić 1 tonę szyb a przez 12 godz?Szacunku tam nie znajdziecie,tam nie ma życia prywatnego,trzeba być na każde zawołanie czy ci pasuje czy nie.Za tyle lat nie nagannej pracy nikt nas nie docenił.
10
ONNN 2017-02-01 14:42
Jedno zasadnicze pytakie czy własciciel wie go jego ludkowie z kierownictwa wie co robia z ludzmi a pozatym ja nie nazekałem ale pracowałem jak mogłem i nic mnie nie doceniał i jakies problemy mieli jak ktos z ryja nie tege to ma probiem i samie dziobaki i po nie bede kometował co
3
mumia87@wp.pl 2017-02-19 20:47
większość tego co jest tu napisane jest prawdą a królem niekompetencji jest rusak doprowadził malarnię do stanu gdzie najlepsi pracują już w innych zakładach a malarnia opiera się na wiedzy i dobrej woli starych pracowników .Oj szkoda że szef już ma w tyłku zakład
jak ktoś nie musi to niech omija z daleka
7
Blondi 2017-03-14 16:11
Hi hi tęsknię za tą firmą ale za niedługo do niej wrócę
Wkrotcebezrobotny 2017-03-16 16:34
A co kierownik Rusak ma do powiedzenia? On też ma ludzi nad sobą, to głowie oni doprowadzili do tego co się dzieje.
2
mumia87 2017-03-18 21:49
ludzie nad sobą to jedno a nieszanowanie podwładnych to drugie niech uczy się ukraińskiego bo polska załoga to już tylko odsetek coraz mniejszy
3
Prawda 2017-03-19 12:25
Pracowałem tam ponad 10 lat i tam nie żądzi kierownik tylko szef a on nie szanuje ludzi a jego po zawodówce szef prod. Mówi że ludzie to bydło i tyle ale czasy się zmieniają .
2
mumia87 2017-03-19 18:15
kadra przyzwyczajona do starych czasów gdzie człowiek nie miał wyjścia i był zmuszony znosić te prostactwa na szczęście rynek pracy się zmienił ,może szef to zmieni jak nie będzie miał czego wysłać do odbiorców
2
*** 2017-03-27 00:42
Bla bla bla .. Hart-SM wcale nie jest zła firma .. prawdopodobnie wypowiadają się tu osoby które nie mają porównania z innymi firmami w Żarach. Ze wszystkim można się dogadać ( np. wolne czy zamienić się zmianami itp.) I podwyżki też są . Ale najpierw trzeba się wykazać i udowodnić , że zależy ci na tej pracy . Więc Zamiast narzekać na pracodawcę i kierownictwo weźcie się za robotę , a na pewno to docenią.
9
mumia87 2017-03-28 19:55
ha ha ha ha ciekawe którm z kierowników jesteś
2
*** 2017-03-28 20:53
Żadnym . Po prostu ja zapierdzielam tak jak trzeba I dzięki temu nikt z kierownictwa pod górkę mi nie robi . Zapamiętaj sobie , że tyle ile od siebie dajesz to tyle samo do ciebie wraca :)

5
Bleble 2017-04-07 06:59
Pracuje w tej firmie ponad 10 lat, bo nie mam innego wyjścia. Kiedy wpływa 1700 zł bez paru groszy kiedy nie robi się każdej soboty to przykre. Dodam, że Ukraińska kadra zupełnie nieradząca sobie bez pomocy Polskich kolegów ma w zależności od miejsca pracy od 10 zł na godzinę. Przy systemie dwunastogodzinnym w tygodniu i przy pracy w każdą sobotę po takim wynagrodzeniu to oni powinni pomagać Polakom, a nie stać bezradnie w wyczekiwaniu, aż ktoś przyjdzie i zrobi, żeby mogli nadal wykonywać mało angazujące czynności. Może przyjdzie taki dzień kiedy szef zakładu ocknie się w końcu i zadba o tą garstke starych pracowników, którzy ciągną produkcję. To co się dzieje teraz już może zmęczyć człowieka i wielu z Nas zaczyna nabierać odwagi do zmiany, zmiany przede wszystkim miejsca pracy nad czym aktualnie pracuje...
11
Hanna 2017-04-07 11:42
Czy w Hart-Sm jest możliwość rozwoju pracownika?
1
essd 2017-04-10 09:07
12 lat pracy i 2150 zł na rękę bez nadgodzin
2
Smieszka 2017-04-12 16:55
A wiec na start ukrainiec ma ponad 10zl
Polizg 2017-04-23 15:09
Jak to możliwa że najniższa stawka to około 12 zł na rękę ,a dostajecie 10 .Coś tu nie gra
1
Zmęczony tym zakładem 2017-06-02 19:53
10 lat pracy stawka 10.8. Stanowisko operator. Pracownik Ukraiński całkowicie zdany na pomoc Polaka 1 tydzień pracy 12 zł. Coś dodać?
7
Robol 2017-06-30 11:52
Szkoda ...że jak Polak chciałby w sobotę dorobić,to kierownictwo nie jest temu przychylne.Ukraina jest jak zwykle na pierwszym miejscu.Żeby w miarę dostać dobrą wypłatę za swoją ciężką pracę ,chodzi się dorabiać w soboty.Lecz nie ma już dla nas miejsc.
6
Brak nicku 2017-09-11 11:26
Czy tylko ja to widzę, że firma tonie na łodzi ukraińskiej? Zakład stracił swoją renomę, zamówienia zmalały, zwroty wzrosły. Nikt chyba nie uświadomił właściciela jak to wszystko naprawdę wygląda. Co z tego, że ma tańszych "pracowników " skoro w 90 % to ludzie zdani całkowicie na pomoc tych za drogich Polaków, a połowa z tych 90% to ludzie całkowicie zbedni w tym czasie, w którym zakład teraz się znajduje. Wiec gdzie tu oszczednosci? Firmę ciągnie ta garstka niedocenionych ludzi i dzięki im to jeszcze w ogóle jakoś idzie. Przyjdzie taki dzień, że zarządzający tym zakładem obudzą się, tylko szkoda, że już na dnie. Teraz tego nie widzą i cieszą się z taniej siły roboczej, ale obudzcie się wreszcie, bo już jest tragicznie. Możemy mydlic sobie oczy tym, że jest pięknie i kolorowo, ale niestety tak nie jest. Czy ktoś pracujący i wyciagajacy wnioski z tego co widzi się ze mną nie zgodzi?
26
Duck33 2017-09-20 18:10
Nic dodać nic ująć wszystko tak jak jest napisane
5
PAWEŁ 2017-09-22 23:33
właśnie nastąpił początek końca DZIĘKUJEMY ŁUKASZ !!!!!!
1
Barbara 2017-09-25 14:20
Wypada się zastanowić po co tak naprawdę zostali zatrudnieni pracownicy z Ukrainy. A może niektórzy
" strzelali focha" kiedy mieli przyjść do pracy w kolejną sobotę?
Niektóre Wasze opinie naprawdę mnie śmieszą. Nikogo chyba tam nie trzymają na siłę prawda?
2
kasik 2017-09-25 18:55
oczywiście zgadzam się w 100% ze teraz tak jest jesteśmy jak tonący który brzytwy się chwyta przez tą cholerną ukrainne oni nie patrzą na jakość tylko na ilość stąd takie duże buble idą
6
Grażyna 2017-09-26 14:17
Prawda jest taka, że wyobraźnia poniosła szefa produkcji odnośnie Ukraińców. Można by zliczyć na palcach obu dłoni ludzi, którzy nadają się do pracy. Multum Polaków się zwolniło, bo najzwyczajniej w świecie szefostwo nie dawało i nie daje im zarobić. Podwyżki są, owszem... Ale z początkiem roku kiedy jest podnoszona najniższa krajowa. Aby mieć więcej grosza trzeba się narobić niemiłosiernie ciężko plus do tego brak ludzi, robota za trzech. Potem się dziwią, że ludzie chodzą na zwolnienia. I jak ktoś wspomniał wcześniej, zapowiada się koniec, wielki koniec.
5
prawda 2017-10-01 12:06
Wiadomo, że tutaj chodzi o PIENIĄDZE. " Tańszy pracownik, zrobi wszystko, będzie pracował jak trza "- tak chyba myślało szefostwo. MIELI NAS NAUCZYĆ PRACY i chyba przestraszyć, że w każdej chwili mogą zwolnić, bo mają swoją zbawienną ukraińską armię. Wszystko wyszło z czasem jakimi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownikami są. Odkąd oni zaczęli pracować, ilość reklamacji wzrosła trzykrotnie. Człowiek stał z boku i obserwował ten cyrk, i czekał aż to wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W tym zakładzie pracy wszelkie sprawy załatwia się od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony... Szkoda, bo praca jak każda inna. Ale cyrki świata co czasami (ostatnio bardzo często) tam się wyrabia.
2
On 2017-10-02 18:27
Kobieto 3400 złoty gdzie chyba że u starego pod biurkiem lub u jego synalka ja pracuje tam ok 17 lat i nie mam 2300 na rękę to o czym ty tu piszesz. PS. A stary to nawet nie wie połowę co tam wyrabia debilny Borowik jego powinno się na zbity pysk wywalić on rozwala ten zakład
14
Artur 2017-10-03 21:15
Teraz polityka firmy jest chyba taka żeby doprowadzić do tego aby Polacy się zwolnili wtedy będzie taniej. Bo to nie możliwe aby takie absurdalne decyzje podejmować .Wprowadzać trzy zmiany kiedy połowa maszyn stoi pusta .Są to celowe działania kierownictwa .
3
xoxo 2017-10-07 13:52
Jaka wazelina... Hahahahahah! Nie wiem kim jesteś, ale BREDZISZ. Człowieku, w tym zakładzie nie praca, a lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sprawia, że kierownictwo nie robi Ci pod górkę. Hahahahahah.
1
Zostaw swoją opinię o Hart-Sm - Żary
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hart-Sm