Opinie o Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o. w Warszawa

Na podstawie 1321 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie aktualnych i byłych pracowników o firmie Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o.. Przeczytasz poniżej też opinie kandydatów do pracy w Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Wyroby szklane - obróbka szkła

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o. w Warszawa

Bajgiel
 Problem

Pracowałem tutaj jakiś czas temu, więc trochę napiszę co i jak. Ogólnie jak chodzi o rekrutacje, no to przebiegła dość szybko, niedługo po rozmowie dostałem odpowiedź i przyjąłem oferte pracy. Jak chodzi o jakieś początki w pracy, to raczej dobrze to było zorganizowane, bo mnie sprawnie przygotowali do pracy i nie czułem jakiegoś rzucenia na głęboką wodę na zasadzie "radź se chłopie sam" tylko faktycznie było wsparcie we wdrożeniu. Jak chodzi o samą pracę, to jest trochę monotonna, ale czy to wada, chyba nie, dla jednych plus, dla drugich minus, to już jakie kto ma preferencje. Mi to nie przeszkadzało w każdym razie, ale ja też nie jestem gościem, który lubi jakieś wyzwania i ma podejście, że praca = ciągły rozwój, więc nie narzekałem jakoś specjalnie. Co do warunków, myślę, że są całkiem niezłe, zwłaszcza porównując do moich poprzednich prac. Wiadomo, zawsze można się do czegoś przyczepić, nie mówię, że było idealnie, bo samemu mi się zdarzało narzekać na różne rzeczy, ale nie było źle, myślę, że warunki dość uczciwe. Zwolniłem się, bo się wyprowadziłem na północ, więc z wiadomych względów nie mogłem dalej pracować, chociaż było mi tu nawet dobrze. Jak chodzi o jakieś minusy, no to praca na 3 zmiany, to chyba po prostu nie mój system i ciężko się było przyzwyczaić, ale z drugiej strony w 90% zakładów taki panuje, więc to nie jest nic zaskakującego i z góry wiedziałem na co się pisze. Przynajmniej weekendy wolne. No, niby zaczynało się w nocy w niedzielę, ale to było do przeżycia, a jednak wolna sobota, to wolna sobota. Umowa normalna o pracę, po niecałym roku dostałem na czas nieokreślony, więc spoko. Ogólnie byłem dość zadowolony, mimo jakichś niedociągnięć. Pozdrowienia dla wszystkich byłych i obecnych.

Pat
@Bajgiel

Interesuje mnie praca na operatora w tej firmie. Widziałem że jest system trzy zmianowy. Czy jest możliwość dogadania się i pracy tylko na popołudnia i noce ?

Antman

Gdzie znaleźć ogłoszenia na produkcje?

@anie
@Antman

Ogłoszenie na olx ja właśnie wróciłam z rozmowy Pan Kierownik zmiany na dzień dobry spojrzał na pesel i stwierdził że za stara jestem więc jak masz 40 lat to nie nadajesz się do pracy w tej firmie

Alo

Cześć mógłby mi ktoś z pracujących powiedzieć jaki jest tutaj w firmie okres próbny?

ojka
@Boloński

o ile nie ma sie dwoch lewych rak to chyba wszedzie wola przedluzyc niz szukac na nowo

pracuje

Ja polecam pracę. Fajni ludzie, dużo ciekawych dodatków socjalnych, sensowne wdrożenie do firmy. Ja akurat jestem w EPROM. Umowa o pracę, a nie jakieś śmieciówki.

Trip

Tutaj od siebie popieram też już w kilku pracach tak miałem, że zewnątrz to wyglądało jak (usunięte przez administratora)bo tak to przedstawiali ludzie albo zakończyli z jakiegoś powodu współpracę albo byli niezadowoleni bo okazało się że do pracy trzeba w ogóle przychodzić XD a mnie się serio dobrze pracowało, zmieniłem robotę dopiero jak się musiałem przeprowadzić

niewiemczemu

Hej, firma oferuje 6700 na dział magazynu/wysyłki, czy tyle ma się na umowie? ile da się wyciągnąć netto miesięcznie jako początkujący pracownik? I czy łatwo o przedłużenie umowy?

bus
@niewiemczemu

Na umowie masz 3500 netto tamto to ewentualne premie

@bus

jest nawet napisane że w tym premia

@perła

na pracuj jest to ogłoszenie jakby ktoś chciał sobie sprawdzić

niewiemczemu Nowy wpis
@perła

Sugerujesz że brutto to 4700-4800 na umowie a pozostałe 1900 to premie i nocki?

Zainteresowany

Cześć. Jak wygląda sprawa z nadgodzinami? Czy można sobie coś do robić np. pracując po 10 godzin?

@Zainteresowany

o nadgodzinach dla chętnych nie pisali w ofercie, ale kto wie może robią. byle jedynie nie zmuszali hhah

oyo
@perła

pewnie się niestety dowiemy na rozmowie dopiero, o ile do takiej by doszło

ireczek
@oyo

macie już jakieś informacje po rozmowach? Wiecie jak to wygląda z tymi nadgodzinami? Chętnie bym sobie dorobił do podstawy, zwlaszcza ze nadgodziny zawsze sa dodatkowo płatne, wiec z przyjemnoscia! :D

Biel
@ireczek

Jeśli ktoś ostatnio był na rozmowie, to chciałbym wiedzieć ile jest etapów rekrutacji i czy wszystko odbywa się stacjonarnie?

Zainteresowany Nowy wpis
@Biel

Podpinam się pod pytanie. Był ktoś ostatnio już na rozmowie o prace?

paluch Nowy wpis
@Zainteresowany

zaproszenie na rozmowę plus oprowadzenie po zakładzie i tyle w sumie

pelikan Nowy wpis
@Zainteresowany

pewnie od lat to tak samo wygląda

Łoś

Hej to ja właśnie bylem na zmianowej integracji (nie ma innych) Dla zwykłych pracowników jest 50 zł na łebka. Masz wybor dwa piwa albo może niezły obiad hehe i szlak mnie trafia gdy słyszę jakie mają kwoty inżynierowie (400 pln) przypomnę zwykły operator dostaje 50 PLN

kandydat

jestem zainteresowany pracą tutaj, ale mam kilka pytań co do samej pracy. Czy musze mieć doświadczenie na podobnym stanowisku czy jednak moge liczyc na przyuczenie? Czy konieczne jest wykształcenie wyższe? Zacząłem studia i ale rzuciłem.

@kandydat

Nie musisz mieć doświadczenia, bez problemu przyjmą Cie do pracy jak umiesz sie odezwac do klienta ;)

Firma Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o. prowadziła rekrutację na stanowisko Operator w Dziale Produkcji. Podziel się swoimi wrażeniami. Daj znać, ile czasu trwała rozmowa kwalifikacyjna oraz z ilu etapów się składała. Co Cię pozytywnie, a co negatywnie zaskoczyło?
Szikaramana

Czy macie Multisport Na jakich warunkach I po jakim czasie można z niego korzystać tzn. czy od początku zatrudnienia czy po jakimś czasie

kandydat
@Szikaramana

od razu pytanie czy jest opcja na B2B (ogólnie praca) i multisport na takiej formie zatrudnienia

Szpak
@kandydat

Może na jakimś konkretnym stanowisku dają, ale raczej tylko umowy o prace

@kandydat

nie wiem czy w ogóle można na b2b się zatrudnić bo większość(jeśli nie wszyscy) jest u nas na umowie o prace zatrudniona

@kandydat

lepiej napisz z takim pytaniem prosto do firmy

snołi
@kawosz

jak nie odpiszą to pozostaje czekać na takie info dopiero do rekrutacji?

@snołi

no pewnie tak, a przynajmniej ja bym na twoim miejscu zaczekał na legitnpą odpowiedz

@kawosz

pytałem raz w kadrach o przejscie na B2B, zalezalo mi na skorzystaniu z niższych składek przez pierwsze kilka miesiecy, w teorii mozna. Ale w praktyce stawke ktora dostaniesz, nie jest to pełny koszt pracodawcy, więc w ostatecznym rozrachunku nawet dla osoby zmieniajacej forme zatrudnienia, nie jest to w pełni korzystne.

Rob

Generalnie, to w firmie jest bardzo duże uprzedzenie odnośnie młodych ludzi i są traktowani gorzej, jeśli jesteś młody, to nie dostaniesz umowy o pracę tylko zlecenie, dopytywałem się starszych nowych pracowników i starszych pracowników. Jeśli zachorujesz w ciągu zlecenia to możesz być pewien, że zostaniesz natychmiast usunięty ( co jest dosyć zabawne, kiedy najpierw kierownik mówi ci, że nic się nie stanie jak nie przyjdziesz po prostu ci nie zapłacą), do lekarza za bardzo też nie masz jak pójść, bo nie masz w zasadzie ubezpieczenia, ( jeśli chcesz no to możesz mieć, ale działa po 3 miesiącach, a umowę masz na dwa no i w tym czasie zarabiasz jeszcze te 2 zł mniej ) jeśli chcesz zarobić normalne w miarę pieniądze, co jest najniższą krajową, co do posiłków finansowanych to w zasadzie po prostu zabierają ci to w następnym miesiącu, także też nie rozumiem gdzie tu finansowane, co do atmosfery przez właśnie ten aspekt uprzedzenia, czuć, że jest się zastraszanym, kierownik potrafi podejść i powiedzieć konkretnie tobie, "że lepiej ma nie być żadnych błędów" tymczasem do innych starszych nowych pracowników którzy też popełniają te same błędy powiedzieć coś delikatniej. Albo, że masz zostać dłużej i mieć krótszą przerwę, co jest irracjonalne kiedy cała reszta ma półgodziny i tak jest wpisane w zasady, zresztą normalne jest nie wyrabianie się na początku kiedy wrzucą nową 1 młodszą osobę na 4 starszych pracowników i najtrudniejsze 3 maszyny co też jest zabawne, bo nikt inny nie startował od nich. Jest coś takiego jak buddy ( kolega w pracy teraz często jest w firmach ), który w zasadzie ma mieć z tobą obiad darmowy, no i ogólnie rozmawiać, nie spotkałem się z czymś takim raz go może widziałem... Jak go prezentowali. Kolejny absurd przerw jest taki, że masz iść w innych godzinach niż reszta żeby niby nadrobić, co z kolei potęguje wyalienowanie... Bo nie masz nawet z kim porozmawiać na przerwie. Chciałbym napisać coś dobrego ale z mojego punktu widzenia i doświadczeniach jest to ciężkie, może fakt, że praca monotonna powtarzalna i prosta i niektórzy ludzie, ale to też zależy bo trafiłem np na faceta który potrafił się wydrzeć na ciebie za to, że nie wiesz gdzie jest stanowisko które nie jest zanumerowane. Dodatkowy ciekawy atut umowy zlecenia jest taki, że w grudniu wysyłają każdego zleceniowca do domu, bo nie mają pracy co wiem od pracownika. Z innych kwestii bardzo łatwo o skaleczenie się papierem z plusów jest w porządku rekrutacja, szybka i mówiąca o wadach i zaletach od razu wprowadzenie jest też w porządku, ale ja np nie trafiłem zbyt dobrze, bo zostałem zostawiony sam sobie przez większość czasu szkolenia, a gdy zrobiłem błąd to wina od razu została zrzucona na mnie, bo cytuje "mam to gdzieś, że mi coś wyskoczyło' kolega powiedział to wulgarnie tyle, że nie mogę tak napisać tutaj, sam trener powinien niby z tobą być cały czas no i w sumie przy mnie akurat nie był i potem na mnie zrzucił żal za to, że sam nie spełniał swojego obowiązku. Polecam firmę tylko jeśli ktoś wygląda na starszego, albo ma po prostu więcej lat. Bo staż pracy nie ma tutaj znaczenia liczy się wiek.

Dżonson

Mam pytanie Ile czasu się czeka na odpowiedź w sprawie rekrutacji i czy w ogóle firma daję informację zwrotną

@Dżonson

jeśli są zainetersowani to dzwonią

Mandarynka
@kawosz

Ok, ale to po jakim czasie mniej więcej? Żeby tak w nieskończoność nie czekać na jakikolwiek odzew.

klaudek
@Mandarynka

czekałem jakoś około 5 dni roboczych na pierwszy feedback odnosnie mojego CV, pozniej jakos poszło, kolejne etapy juz są sprawniejsze i z reguły masz informacje po 2 dniach

kilek
@klaudek

trzeba mieć jakies wyższe wykształcenie aby tu pracować?

@kilek

Nie, nie musisz mieć wyższego wykształcenia. Ale koniecznie musisz mieć doświadczenie, bez tego będzie Ci się trudno tutaj dostać ;)

CaoCao
@anonim

To dobrze w sumie. Poza tym i tak by pewnie pisali o tym w ogłoszeniu, jakby mieli takie wymagania.

lexy
@CaoCao

ciekawe właśnie czy wszystkie informacje w tych ofertach zawierają, czy jednak zdarza się że dopiero na rozmowie rekrutacyjnej coś wychodzi

Szpak
@lexy

No wiadomo, że o wielu sprawach opowiadają dopiero na kolejnych etapach rekrutacji??

snołi
@Szpak

chodziło chyba o to czy specjalnie czegoś dopiero później nie mówią, bo poza tym to wiadomo że niektóre rzeczy są już tylko dla pracowników informacji

Róża

Zauważyłam ogłoszenie dla Area Production Manager i interesują mnie narzędzia pracy. Czy dostanę auto, telefon i komputer również do celów prywatnych?

@Róża

tak, auto, telefon i komputer

Fifi

Zauważyłem w ofercie dla inżyniera procesów logistycznych punkt o deputacie okularowym. Jeśli mam słaby wzrok to ile mi wypłacą na nowe oksy?

@Fifi

Nic Ci nie wypłacą, będziesz mógł sobie zrobić u nas okulary za grosze.

Nico

W ogłoszeniu dla inżyniera procesów logistycznych podali fundusz oszczędnościowo-inwestycyjny. Korzystaliście i możecie coś więcej powiedzieć?

mata
@Nico

to cos takiego jak ppk?

@Nico

chodzi o możliwość zakupu akcji, drugie tyle co kupisz w ciągu roku dokupuje firma. Akcje d lat idą w górę, bardzo fajny sposób na oszczędzanie.

dan

Niedawno wystawili ogłoszenie dla Production Area Manager. Zniżki na produkty i usługi firmy wynoszą 40,50 czy więcej %?

yellow bull
@dan

skoro w ogłoszeniu jest napisane że tyle wynoszą te zniżki to w czym masz dylemat??

@yellow bull

może chce się upewnić i tyle?

@dan

40 to już i tak dużo to i tak dobrze

wow
@vapo

40% to mega dużo, każdy tyle dostaje czy to po jakimś dłuższym czasie?

@wow

sprawdź sobie w ogłoszeniu na dane stanowisko

nick
@kawosz

sprawdzałem ale jest tylko informacja o samej znizce, nie ma nic konkretnego, gdyby bylo to bym przeciez nie pytał...

kiwi
@nick

ja niestety nie pomogę, bo to nie moje stanowisko, ale czy dawno wysyłałeś cv? przecież jeśli sie do ciebie odezwą i się umówicie już na rozmowę to od razu będziesz miał okazję spytać o wszystko dokładnie

hp
@kiwi

no ale ta strona tez jest chyba od zadawania pytań ?

Pat

Interesuje mnie stanowisko operatora w tej firmie. Widziałem system trzy zmianowy. Czy jest możliwość dogadania się jakoś co do zmian i pracować tylko na nocki, ewentualnie popołudnia i noce ?

rikson
@Pat

nie wydaję mi się, żeby była taka możliwość

pakman
@rikson

ja tez raczej nie kojarzę żeby ktoś tak pracował

pakman
@Pat

ale no próbować zawsze możesz co nie

let

czyli twoim zdaniem nocki to najlepsze zmiany?

Legolas
@let

Ja tez lubie nocki ale w sumie każda zmiana ma cos w sobie innego

visual
@Legolas

tak w sumie to czym zmiany mialyby sie miedzy soba roznic?

@visual

praca ta sama ale jednak przez porę dnia się trochę różni

@Pat

Nie można , trzy zmiany bez możliwości wyboru

@visual

oprócz godzinami pracy to też sam nie wiem

kiwi
@kawosz

kwestia przyzwyczajenia jeśli chodzi o nocki

hp
@kiwi

szybko się idzie przyzwyczaić ?

maksio

Jaki trzeba mieć staż, żeby móc otrzymać 13 pensje na stanowisku operatora w dziale produkcji?

visual
@maksio

skad wiesz ze sa tutaj trzynastki? z ogloszenia jakiegos?

@visual

tak, piszą o tym w ogłoszeniach

@visual

Może przejrzyj sam ogłoszenia?

Zgredek

Jak bym teraz przyszedł do firmy jako automatyk to bym jeszcze otrzymał 13 pensje?

Kiwi
@Zgredek

Chyba w takich sytuacjach 13tke się dostaje, ale jakoś proporcjonalnie do tego ile zdążyłeś przepracować

mata
@Kiwi

jakie inne benefity macie? mozesz jakis najciekawszy przyklad podac? albo najlepiej taki najbardziej przydatny :)

@mata

najlepsza to 13-stka, ewentualnie luxmed jak często z lekarzy korzystasz

@mata

Fundusz socjalny, deputat okularowy, dodatek stażowy po paru latach

Łysy

Czytając opinie, to prawie same och i ach. Skoro jest tak super to dlaczego od co najmniej czterech lat ogłoszenia na pracownika produkcji wiszą w serwisach z pracą, a dodatkowo poszukują wam pracowników dwie agencje pracy? Większość komentarzy tutaj to też rozmowy jednej osoby samej ze sobą. Podobny styl wymyślania nicków i odpowiadanie poprzednikowi po raptem kilkunastu, kilkudziesięciu minutach. Ciekawe czy to twórczość ładnego pana z HR, (usunięte przez administratora)

PanDa

Cześć wszystkim. Czy ktoś może mi powiedzieć coś o stanowisku ,,Specjalista ds. dystrybucji” Interesuje mnie co możecie mi powiedzieć o zarobkach, zadaniach i własnych przemyśleniach o tym stanowisku. Z góry dzięki za odpowiedzi

PanDa

Lena

Wśród zadań dla pracownika centrum dystrybucji było przyjmowanie dostaw i rozkładanie. Czy są to duże gabarytowo ciężary i czy da radę nim kobieta?

Majk

Nie ma problemów brać urlopów jako kierownik produkcji w okresie letnim?

Elizka

Nadal szukają na stanowisko operatora w dziale produkcji. Mąż miałby w pełni finansowane posiłki regeneracyjne czy tylko częściowo?

Zostaw merytoryczną opinię o Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 265.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Essilor Optical Laboratory Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 121, z czego 19 to opinie pozytywne, 37 to opinie negatywne, a 65 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)