Dekorglass

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 516 ocen.

Opinie o Dekorglass

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekorglass

Dominika

@hej mam wrażenie, że większość wymienionych przez Ciebie uwag dotyczy planowania czasu pracy oraz kadry kierowniczej. Według Ciebie nie jesteście w stanie otwarcie się z nimi komunikować. Rozumiem, że podejmowaliście takie próby? A gdyby byli oni skłonni wysłuchać Waszych uwag, to jakie według Ciebie zmiany wpłynęłyby na poprawę pracy w Dekorglass? Wspominasz też, że przez brak pracy na produkcji zdarza się, że pracownicy są odsyłani do domów. Czy takie sytuacje mają miejsce często? Czy może któryś okres roku szczególnie takim przestojom sprzyja?

Jestem _kuźwa_ zadowolony
@Dominika 27.10.2017 13:38
@hej mam wrażenie, że większość wymienionych przez Ciebie uwag dotyczy planowania czasu pracy oraz kadry kierowniczej. Według...

Dominika- Twoja wypowiedź to żart?? Bo inaczej się do tego odnieść nie można... to co opisał/a "hej" to tylko 1/100 tego co się dzieje na komornikach. A jak masz tyle wątpliwości to zatrudnij się na produkcję - najlepiej na s2 do kwiatka - wtedy zobaczysz jaki to.miod

...
@Jestem _kuźwa_ zadowolony 30.10.2017 01:57
Dominika- Twoja wypowiedź to żart?? Bo inaczej się do tego odnieść nie można... to co opisał/a "hej" to tylko 1/100 t...

najgorsza zmiana i kierownictwo- s1

hej

Słabe strony pracy? *praca w trybie trzyzmianowym(1,5 dnia wolnego po 6 przepracowanych dniach) *brak dobrego kontaktu z brygadzistą/kierownikiem - gorsza praca, co za tym idzie - gorsze wynagrodzenie *częste "wysyłanie do domu" - są momenty, kiedy na produkcji nie ma pracy, jedyne rozwiązanie brygadzistów to odsyłanie pracowników z powrotem do domu, nie zważając na to, czy mamy jeszcze urlop lub dwd, czy nie, nie patrząc na to, że ktoś przejechał nawet ok 30km do pracy *brak jakiegokolwiek porozumienia z kierownictwem - mam tu na myśli kierowników działów, których jedynym celem jest zaimponowanie "tym wyżej", podnoszenie norm, obniżanie stawek, zero chęci na wysłuchanie naszych próśb i skarg, a jest tego DUŻO! *ciężką pracę fizyczną wykonują głównie niestety kobiety, wszyscy patrzą tylko na robola, nie na to czy dasz radę sobie z daną butelką itd. *plotki, konszachty, zawiść *ludzie gonią za lepszą dniówką i lepszą pracą jak głupi- ale co się dziwić, skoro zarabiają gorzej niż przy zamiataniu ulic to nie wszystko :)

Dominika

@Edmógłbyś powiedzieć jakie konkretnie zastrzeżenia masz do firmy jako pracodawcy? Takie informacje będą o wiele bardziej pomocne, tym bardziej, że to co dla Ciebie jest słabszą stroną pracy w firmie, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia.

Ed

Do ludzi młodych. Lepiej dwa razy się zastanowić niż....

Dominika

@Ola czy obecnie w firmie zaszły zmiany? Czy też dalej odchodzą z niej pracownicy? Co możesz doradzić osobom, które obecnie zastanawiają się nad podjęciem pracy w Dekorglass?

anonim

(usunięte przez administratora)

***

napewno niee

***

napewno niee

pikuś

Podobno duża liczba pracowników się zwolniała? może wiecie czym to jest spowodowane? ;)

Ola
@pikuś 21.01.2017 09:39
Podobno duża liczba pracowników się zwolniała? może wiecie czym to jest spowodowane? ;)

Wyzyskiem ludzi, zwolniło się ponad 10 osób z jednej zmiany z Komornik z S3.Wstyd że taka firma z renomą światową płaci głodowe pensje jak można tak traktować ludzi.

zmiana S1

Witam , a co tam u Ani i Tomka.. :)

Długo letni pracownik produkcji.

Dwa lata pracy mamy "opór" dla bardzo bogatych klientów że świata i stąd moje pytanie. Kiedy, ile lat temu mieliście podwyżki za swoją ciężką pracę? Taplamy się w chemii, wdychamy z farb metale ciężkie, oznaczenie na niektórych farbach, chobołkach "strach się bać". Wypalamy szkło na których jest farba- nadruki i wdychamy. Sposób w jaki jesteśmy traktowani nie pozostawia złudzeń, coraz gorzej. Przypomnę tylko sprawę z przed lat jak kierownictwo postąpiło z prezesem, niedawno Pani która tak wysoko nosiła głowę w biurowcu zleca nadruki "konkurencji" to byli zaufani ludzie Pana prezesa. To za kadrę powinien się wziąć zarząd bo wszelkie afery idą od samej góry. Coraz częściej słyszę od ludzi z DG o stanie ich coraz gorszego zdrowia: przepuklina kręgosłupa, anemia problemy płuc ilu ludzi w ostatnich 10 latach boryka się z nowotworami itp. Najgorsze w tym wszystkim jest to że cały czas słychać jaka to bieda w zakładzie jeśli chodzi o podwyżkę wynagrodzeń a za chwilę słychać o nowo nabytych za ogromne pieniądze ranczach, nowych samochodach - Bóg wie o czym jeszcze. Dlaczego tylko część ludzi zarabia godziwie tzn. kadra, premie jakie zostały rozdane w ostatnim czasie - słyszeliśmy o 10 tyś przyprawia o zawrót głowy a my po 150 zł kwartalnik z wielkim bólem - śmiech, żałosne lecz prawdziwe. Zostaliśmy sprowadzenia do parteru, co się stało zarzadowi że tak jesteśmy traktowani. Kiedyś praca w DG była zaszczytem teraz z musu. Tylko układy z przełożonym się liczą kto ma lepszy układ. Większość osób uczciwie, ciężko pracuje w zmianach ale robol to robol po co mają lepiej zarabiać po co mają edukować swoje dzieci po co mają spędzać urlopy nad morzem, w górach nie wspomnę o zagranicy. Mam nadzieję że te kilka słów dotrze do zarządu i skłonią do refleksji.

Aaaa
@lament 18.10.2016 22:21
Złą opinie to ma przez takie osoby jak Ty ,pisząc takie głupoty, na 98% pracujesz w DG trzepiesz akord i narzekasz !! Pochwal s...

Fakt jest taki że nie szef Ale kierownictwo jest do bani....jak jeden dostał się na stołek to już ma w du...ie tych co z nimi pracował...mało tego podnosi normy i śmieje się w twarz ... Taka osoba nie powinna być kierownikiem czy też dyrektorem bo jest po prostu śmieciem ... Bez wartosciowym człowiekiem .....

Aaaa
@Aaaa 16.11.2016 22:01
Fakt jest taki że nie szef Ale kierownictwo jest do bani....jak jeden dostał się na stołek to już ma w du...ie tych co z nimi p...

Bezwartościowym ** poprawie bo zaraz będzie ze na produkcji to pisać nie potrafią ....

anonim

(usunięte przez administratora)

herb

Przepraszam jak to ustaliłeś? Sprawę trzeba skierować na policję.

ups

Padło pytanie o terminowe wypłaty , tak wypłaty są w terminie bez problemów .Co do wysokości zgadza się dobre stosunki z brygadzistą i miejsce pracy lepsze dniówka wyższa i karta cacy . A jak jeszcze jest się kobietą i romans z brygadzistą ooo!!! To już super tak jak na S1 hahaha

ja
@ups 31.08.2016 23:13
Padło pytanie o terminowe wypłaty , tak wypłaty są w terminie bez problemów .Co do wysokości zgadza się dobre stosunki z bryg...

Każdy pracuję tą częścią ciała którą najlepiej potrafi :-)

Ja

A co tam na pakowaniu słychać? ???

anonim

(usunięte przez administratora)

aaa

to prawda płacą niektórym za nic,wytarczy tam dobrze żyć z kierownikiem lub brygadzistą i karta zrobiona idealnie do wysokiej wypłaty,szef to nie wie co się tam dzieje,bo by połowe kierowniczków sam wywalił

Kudłaty

W Dekorglasie jest bardzo dużo fikcyjnych stanowisk. Ilu jest tu niepotrzebnych ludzi którzy biorą pieniądze za nic. Szef to niech żyje 150 lat bo jak go zabraknie to firma się rozpadnie

nigdyNaSitodruk

wyrazy współczucia dla działu sitodruku którzy wypalają czyste butelki dla innych działów i na dodatek są poganiani żeby wypalili jak najwięcej za DNIÓWKĘ !!!!!! PORAŻKA !!!!!!!!1

ja
@nigdyNaSitodruk 14.07.2016 23:17
wyrazy współczucia dla działu sitodruku którzy wypalają czyste butelki dla innych działów i na dodatek są poganiani żeby wypali...

Na sitodruku są najgorsze lenie ,więc jak troche popracują to nic im sie nie stanie,a może szkielety wyrobią sobie jakieś mięśnie ,tylko by chcieli siedzieć i robić akordy ,BRAWO

ja
@ja 15.07.2016 23:01
Na sitodruku są najgorsze lenie ,więc jak troche popracują to nic im sie nie stanie,a może szkielety wyrobią sobie jakieś mięś...

się odezwał napakowany "pracuś"

pracownik

20 lat firmy tak piękny jubileusz a szefostwo ani słowem ani gestem -smutno a w nie których firmach tak potrafią się cieszyć z takiego święta ,to wszystkiego najlepszego

Kudłaty

Minęło 20 lat firmy i nic nie słychać o jakiejś balandze. Czyżby szef nic nie organizował dla pracowników?

:)

haha przyjaźnie w dekorglasie to dobre było

Figo

Gienia jak zawsze aktywna na forum, brawo brawo

ja

a dlaczego po godzinach? na komornikach przeberają w czasie zmiany i nie muszą zostawać po godzinach,no chyba ze dyrektor sie dowie to nie,ale kierownik zawsze tak robi ze załatwia ludzi zeby przebierać palety lizusów i niemotów

OOOO

TO DLACZEGO NIKT NIE PRZEKAZAŁ TAK WAŻNEJ INFORMACJI TEMU GŁUCHONIEMEMU TEMU CO ZBIERAŁ JA WINIE ZA TO BRYGADZISTKĘ NO I TĄ CO ODBIERAŁA TE NIESZCZĘSNE PALETY

anonim

(usunięte przez administratora)

,,,

CIEŻKIE TO SWOJĄ DROGĄ ALE ROZUMIESZ PO GODZINACH SWOJEJ PRACY TZN. W CZYNIE SPOŁECZNYM - NIE ZAPŁACĄ IM ,A NA DODATEK OBWINIAJĄ ZA TE PALETY OSOBY CO NIE SĄ NIC WINNE

anonim

(usunięte przez administratora)

,,,

po 3 dniach gdy 20 palet poszło na magazyny odebrane przez kontrole okazało się że nie na tej stronie co powinny być odwrócone kratownice i mają cofnąć te palety na pakowanie i mają zrobić te osoby co nic temu nie są winne a co najgorsze po godzinach pracy -rozumiesz? JA NA ICH MIEJSCU POSZEDŁ BYM Z TĄ SPRAWĄ DO ODPOWIEDNIEJ OSOBY. JAK SPRAWDZAŁA KONTROL TE PALETY ŻE ZIELONE KÓŁKA PRZYKLEJAŁA

ja

dajcie po cichu te palety na jedną zmiane,ten kierownik pozwala po kryjomu przed panem P.K. przebierać tak zeby nikt nie widział i nie były przed kamerami

CIUPAGI

TO KONTROLA NIECH SE PRZESTAWIA , KAWY SE SPIJAJĄ NA HALI TO I CZAS BEDĄ SE MIELI

brawo

To kontrola se rączki umyła i kozła ofiarnego znalazła brawo pani kierownik

UWAGA

podobno znowu na pakowaniu wszyscy umyli ręce a padło na szarych ludzi zupełnie niewinnych,chodzi o 20 palet które kontrola jakości odebrała jako dobre do wysyłki -a co się okazało ani brygadzistka ani kontrol jakości nie przekazała pracownikowi który zbierał zeslifowane butelki jak mają być ułożone kratownice na palecie - dodam że zbierająca osoba to osoba głuchoniema której nie jedno trzeba przekazać , dodam że osoby z innego stanowiska nie zbierający tych butelek mają to przestawić po godzinach pracy ,jeszcze jedno jest to dział osób niepełnosprawnych na ulicy Grunwaldzkiej

@

niektórzy się nie nadają na stanowiska kierowników są tylko po znajomości,ostatnio znów miał łzy w oczach jak ktoś go nie posłuchał,do zastraszania się nie nadaje ,ale do skłócania pracowników i stanie godzinami przy niektórych i słuchanie plot to i owszem,nawet szkoda dla tekiego pieniędzy na szkolenia

ja

Słyszałem kiedyś od Pana pełniącego funkcje kierownika że polityka jest taka aby pracownika "( usunięte przez administratora ) aby za dużo niechciał. Najlepsza metoda to metoda zastraszenia lub skłucenia załogi. Co do szkoleń kadry adm. to tylko nagrać i Panu prezesowi pokazać co za dyrdymały i w jaki sposób wpaja się jak traktować człowieka.

klępa

Witam,tak jak dzisiaj zachowała się pani kierownik pakowania z Komornik na Grunwaldzkiej to przechodzi ludzkie pojęcie ,kompletny brak kultury taktu i wychowania.Dużo musi się jeszcze nauczyć,pokazówka była godna pożałowania ale co tam gadać to można tylko podziękować najkochańszej ,najpiękniejszej brygadziśce i kierowniczce za te lekcję pokazową p.Agnieszki

mama
@klępa 08.06.2016 19:14
Witam,tak jak dzisiaj zachowała się pani kierownik pakowania z Komornik na Grunwaldzkiej to przechodzi ludzkie pojęcie ,komp...

Wyrażnie pani Agnieszka nie chodzi na szkolenia na temat godnego zachowania kierownika wobec pracownika- fe nie ładnie!

anonim

(usunięte przez administratora)

ad1

Ile trzeba czekać na umowę o pracę? Rok, dwa, czy jeszcze dłużej? Moja znajoma pracuje już ponad dobry rok i jeszcze nie dostała tej umowy. Trochę to przykre, bo wiadomo, że umowy zlecenia nie zapewniają nic tak naprawdę pracownikom.

łowca

poszukuje kierownika produkcji szkła lub dekoracji ozdobnych na szkle.Zapytania proszę kierować do firmy PSP International

Irena@wp

ale macie premie kwartalne socjal to sie liczy

baba

na pakowaniu średnia pensja 1300 do 1500 , to tak dużo ? to uważasz że to są duże wymagania ? to wstyd że nie starcza na przeżycie zresztą pani kierownik cały czas twierdzi że my i tak dużo zarabiamy {ciekawe czy by chciała żyć za takie pieniądze}.chyba że jest lepszy miesiąc i praca to wtedy jest żdziebko lepiej

Jjps

Nie macie na co liczyć dopóki niezmądrzejecie i o swoje nie będziecie walczyć. Przykre ale prawdziwe. Swoją drogą ile trzeba by było płacić gdyby firma znajdowała się w większym mieście.

Ela

Z doświadczenia powiem że brakuje Państwu związków zawodowych. Przemyślcie to a może wtedy dyrektor "pomyśli" iż pracownicy oczekują godziwej wypłaty aby normalnie funkcjonować z rodzinami.

ja

Mam pytanie odnośnie płac w DG a mianowicie kiedy będą podwyżki? Wstydem jest w taki sposób traktować pracowników. Firma świadcząca usługi zdobienia dla najbardziej rozpoznawalnych, najdroższych i najbardziej wymagających klientów a płaci ludziom ledwo na przeżycie.

Jurek

Jej co za dział. Ciagle tylko o nim i ich problemach.Strach sie bać. Przedszkole na kółkach.

anonim

(usunięte przez administratora)

pomoooocyyyy

no niestety nie- po prostu jest odbierany tym pracownikom ,można śmiało powiedzieć że to jest kradzież tych urlopów,w tej chwili siedzą w domach i wszyscy czekają jak na zbawienie ( na telefon )kiedy to jaśnie panie ich powiadomią że jakaś tam praca się znalazła,moim zdaniem też to powinno być naliczane PŁATNE POSTOJOWE chyba że osoba kompetętna się za to weżmie i pomoże

pomoooocyyyy

A na pakowaniu ludzie znowu nie mają pracy siedzą w domu i mają po 10 dni nowego urlopu to skandal, kto tam siedzi na planowaniu i nic nie myśli.Panie Suś weż się za tę sprawe bo za miesiąc nie bedą ci ludzie mieli urlopów to co dzieje się w tym roku to pomsta do nieba

Zosia

Dokładnie. Już były wyjazdy do Cierszewa na których wmawiano głupoty, wyciągano wiadomości od pracowników. Kto był ten wie co się tam działo.

Jjps

Panie prezesie, apeluje do Pana albo osoby odpowiedzialnej za tzw."szkolenia", które są jedną wielką pomyłką lub wyciągnięciem Pańskich pieniędzy. Proszę z oddali przyjrzeć się lub " uczestniczyć" w jednym ze spotkań.

ochotnik 2

JA TEŻ

Ochotnik

Ja się zgłaszam!

Xxx

czy wiadomo już co z premią kwartalną? Będzie czy będą wmawiać jak to "źle"w firmie. Hehe

mm

TAKIE KIEROWNICTWO TO W KOSMOS

nnn

BAL ZA BALEM A PAKOWANIE ZNOWU NA URLOPY (najważniejsze to się dobrze bawić(((

pani walewska

dęmbek daj sobie spokój z kierownictwem na pakowaniu daj komuś szanse bo sama widzisz że ci to nie wychodzi,nigdy nie byłaś za ludżmi ,nigdy im w niczym nie pomogłaś ,przemyśl to - bo to nie twoja działka

,,,
@pani walewska 02.02.2016 20:18
dęmbek daj sobie spokój z kierownictwem na pakowaniu daj komuś szanse bo sama widzisz że ci to nie wychodzi,nigdy nie byłaś za...

popieram

,,,
@pani walewska 02.02.2016 20:18
dęmbek daj sobie spokój z kierownictwem na pakowaniu daj komuś szanse bo sama widzisz że ci to nie wychodzi,nigdy nie byłaś za...

A najlepiej jakby zaciążyła i kierował by ktoś kto jest bardzo odpowiedzialny za tych biednych ludzi

marceli szpak

tak do jak,nowinka jest taka ze mozemy sie umowic na kawke ;)o ile jestes Kobieta

ja

Jakies nowinki

Zostaw opinię o Dekorglass

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekorglass