3.4/5

Działdowo - Dekorglass

3. Opinie o pracodawcach Polska
  5. Opinie o Dekorglass

Opinie o Dekorglass Polska

Nie przegap nowości o Dekorglass!

Stefan

26.06.2026 16:49

To jak rozumiem przy obecnych temperaturach zakład będzie zamknięty?

Kasamanhan

22.05.2026 20:44

Dlaczego w Działdowie nie są dawane nawet jednodniowe urlopy? Nie samym DG człowiek żyje...ludzie mają inne potrzeby żeby wziąć wolne typu lekarz....a tu jest problem bo nie można dostać wolnego! Trzeba się zebrać i iść z tym do szefa bo tak nie może być

23.05.2026 16:29

Adasiu, Rozpowszechnisz nieprawdziwe informacje, fake news, bo w Dekorglass, każdy pracownik zawsze może pokazać środkowy palec kierownikowi i zająć się prywatnymi sprawami 4 razy w ciągu roku. I zapewniam, że nikt na kacu nie miał problemów :) Poza tym, (usunięte przez administratora) jak idziesz do lekarza to możesz dostać L4. A Szef ma ważniejsze sprawy na głowie, niż to, że "nie chce mi się gadać".

Kasamanhan

25.05.2026 02:56

Widać że kolega pierwszy przy...pas na zakładzie...
    Piotr87

19.05.2026 17:52

Panie prezesie niech Pan zmieni podejście i nastawnie do pracowników,tych którzy jeszcze mają odrobinę chęci do pracy w zakładzie i wykazują się dobrymi i skutecznymi pomysłami w pracy. Sytuacja która panuje obecnie wewnątrz firmy można określić tylko jednym wyrażeniem "przetrwanie". Porównując sytuację która budowała ten zakład do obecnej formy "współpracy" pomiędzy kierownictwem a pracownikami produkcji to dwa osobne byty, dwie różne firmy. Ludzie są po prostu wykończeni taką postawą i takim zobojętnieniem. To niestety jest przerażające że cała firma tak bardzo się zmieniła. Niestety pracujemy już w korporacji nie firmie rodzinnej.
    Piotr87

20.05.2026 10:28

To przez Pana jest taka sytuacja bo prezes nie slucha głosu ludu. Drodzy państwo którzy zamieszczają tutaj wpisy, to Pan Andrzej blokuje możliwości rozwoju firmy w dobrym kierunku... Być może są cenne tylko nic one nie wnoszą w poprawę sytuacji wewnątrz firmy. Wysiłek mój moich kolegów koleżanek jest w ogóle nie doceniany, ciągła retoryka "za mało za wolno" to prowadzi do takiego znurzenia, wypalenia. Morale ludzi są na tak niskim poziomie którego wcześniej po prostu nie było. Niestety brakuje tam jednego konkretnego menagera który zna bolączki DG. Można jeszcze naprawić tą firmę i wrócić zarówno do tej wysokiej jakości produktów i płynności finansowej która podobno "zjada" ją od wewnątrz. Niech się ktoś tam wreszcie obudzi z tego letargu i da działać ludziom, ale nie tym którzy teraz sterują firmą bo ewidentnie nie wychodzi to na plus
    Peruczka

21.05.2026 13:50

Nie obwiniaj Andrzeja bo on jest małym trybikiem który nic nie znaczy i pewnie sam drży z obawy o utratę pracy głównego klikacza myszki we firmie. Gdzie on będzie miał lepiej. A firma? No cóż całe szczęście nie pracuje już w tym kołhozie. Pomysł na poprawę finansów? Likwidacja akordu. Ludzie i tak będą robić za najniższą i się prześcigać kto więcej szkła pomaluje. Taką już mentalność niewolnicza

13.05.2026 13:40

W firmie są polecenia pracownicze ?

13.05.2026 11:57

Jest opcja żebym mógł osobiście złożyć CV i porozmawiać z osobą kompetentną z obszaru ,,magazyn,, ?

13.05.2026 12:32

Oczywiście można osobiście złożyć na recepcji, skorzystać z usług Poczty Polskiej lub firmy kurierskiej. W firmie obowiązują procedury, w tym rekrutacji na wolne stanowiska. Informacje o wolnych stanowiskach są publikowane na stronie dekroglass.pl, w mediach społecznościowych, a czasem nawet w gazetach lokalnych. Zgodnie z RODO, jeśli nie wyraziłeś zgody na przetwarzanie danych w przyszłych procesach rekrutacyjnych, twoje CV po otrzymaniu i analizie będzie niezwłocznie usunięte.

08.05.2026 03:04

Myślałem że w tej firmie są ludzie od których mogłem się czegoś dowiedzieć. Myślę że są i podpowiedzą jak się dostać do pracy. Pozdrawiam

12.05.2026 18:37

Może Ty wiesz do kogo złożyć CV żeby trafiło w odpowiednie ręce

12.05.2026 20:19

Dla kandydatów na ogłoszone publicznie konkursy na wolne stanowiska, zwykle CV należy przesyłać na adres: [email protected]

02.05.2026 20:11

Witam Mam plan wrócić do Działdowa. Jaka jest możliwość zatrudnić się w Dekorglass na stanowisko magazyniera? Udt pierwszego stopnia wieloletnie doświadczenie. A może inną firmę zaproponujecie
    Potencjalny

06.05.2026 19:55

Czy to prawda że firma się zamyka?
    Humanista

06.05.2026 20:02

Przeczytaj dwukrotnie słownik ortograficzny języka polskiego.

04.05.2026 17:13

Jakie warunki powinienem spełniać rzeby się dostać na stanowisko magazyniera w firmie Dekorglass

10.04.2026 17:34

Niestety ale to wszystko robi się już śmieszne, rozumiem firma może mieć kryzys, ale ludzie naprawdę mają kredyty, dzieci które muszą wyżywić i inne osobiste sprawy, niektórzy nawet żyją od 10-tego do 10-tego a wypłaty opóźnione:). W biurach siedzą ludzie, którzy są na „pustych” stanowiskach a tacy mają pieniążki 1-wszego.
    Szeroki

27.02.2026 20:18

ten zakład to jedna wielka tragedia...
    Xx

12.03.2026 06:24

Trzeba to chyba do PiP zgłosić

12.03.2026 06:31

Śmieszy cię to, że ludzie nie dostali wynagrodzenia za pracę? Gratuluję poczucia humoru

15.08.2025 23:04

ktoś strzelał na magazynie w komornikach? było słychać strzały od pistoletu
    Joanna

09.08.2025 21:07

nie polecam pracy w tej firmie, o premii można pomarzyć mimo starań

03.07.2025 19:41

znów słyszeć krzyki na magazynie butelek w komornikach, co oni znów tam robią?

04.07.2025 06:57

Poszukiwaczu sensacji, wyjaśnienie jest proste - słyszałeś urządzenie które odstrasza jaskółki.
    Marcin R

13.06.2025 09:30

Czas nazwać rzeczy po imieniu. Palenie papierosów w pracy to nie tylko strata czasu – to obrzydliwy, szkodliwy i niesprawiedliwy przywilej, który rozwala produktywność, morale i uczciwość w zespole. Ludzie wychodzą co godzinę „na dymka”. 10–15 minut, kilka razy dziennie. To godziny nikotynowych wakacji, za które płaci firma. Płaci za to dział, zmiana, cały zespół. Nie ma znaczenia, czy ktoś pracuje efektywnie – wystarczy, że pali, to dostaje darmowe przerwy. Bezkarnie. Regularnie. Codziennie. Dodatkowo – palarnie są obrzydliwe. Smród, który zostaje na ubraniach, w powietrzu, czasem wręcz w pokojach socjalnych. To jest nie do zaakceptowania w firmie, która produkuje coś, co trafia do klientów. Jak to wygląda od strony wizerunku? Fatalnie. Jak wygląda od strony finansów? Jeszcze gorzej. Przyznam się – sam, mimo że nie palę, zacząłem korzystać z tej patologii. Skoro palacze mogą wychodzić co chwilę i nikt im nic nie mówi, to dlaczego ja mam siedzieć przy stanowisku bez przerwy? System sam prowokuje do nadużyć. Jeśli zarząd poważnie myśli o efektywności i kulturze pracy, powinien skończyć z tą fikcją. Albo wszyscy mają równe przerwy w ściśle określonym czasie, albo eliminujemy prywatne wyjścia pod pretekstem nałogu. Palenie nie jest przywilejem – to szkodliwa słabość, za którą płacimy wszyscy.
    Wladek c

29.06.2025 16:17

Problem nikotynowy to uzaleznienie takie samo jak otylosc, a ty z takich przerw korzystasz notorycznie, bez przerwy, zreszto i tak za wiele nie wnosisz do tego zakladu wiec taka przerwe to masz caly czas. Jedyne co Ci sie udaje to dzialac na szkode pracownikow swoimi chorymi pomyslami.

29.06.2025 16:48

Ogólnie dyscyplina pracy w zakładach nie budzi zastrzeżeń, ale są wyjątki. Wszyscy jesteśmy (jeszcze) ludźmi, każdy ma słabości, a niektórzy uzależnienia lub dolegliwości, czasami genetyczne. Dekorglass w pewnym sensie jest Spółdzielnią Społeczną, bo pracują tu niepełnosprawni, również intelektualnie - należy im się szacunek, że sami dbają o siebie. apf .

26.06.2025 09:22

Firma gowork.pl założyła "wizytówki" tysiącom firm w Polsce, z możliwością anonimowego publikowania opinii, co w przypadku Dekorglassu zmieniło to miejsce w szambo. Przypominam, że warto nie być obojętnym, a "sygnaliści", którzy widzą nieprawidłowości, molestowanie, mobbing, korupcję albo zwykłe (usunięte przez administratora) mogą zgłaszać te uwagi do Pełnomocnika Zarządu ds. Sygnalistów- telefonicznie i mailowo. Więcej informacji na stronie https://dekorglass.pl/sygnalisci/
    Kszyh

26.06.2025 19:26

Co ty wypisujesz APF? chłopie weź używaj trochę innego języka skoro już reprezentujesz tę firmę

21.05.2025 23:51

Kołkochz

30.05.2025 14:35

Święta prawda... To jest (usunięte przez administratora)... Żadnych dodatków....ani nic ... Dwa dni nie możesz wziąć urlopu bo premie stracisz... największa głupota jaka tu panuje.... nie pozdrawiam
    dekorglass

31.05.2025 12:57

Zgadam się z przedmówcą.
    Max

16.03.2025 02:06

Czy w tej firmie zarząd wkoncu zrobi coś dobrego dla pracownika doceni bo stałe pod górkę teraz od 1 kwietnia zakaz używania tel proszę obejrzeć program kryptonim szef i wziasc tego przykład
    Żenada

17.03.2025 14:26

Życie jest różne nie dość że się poświęcasz robisz na te zmiany itp to jeszcze nie możesz napisać zadzwonić do swojej rodziny

30.04.2025 21:37

poważnie nie można? bo widziałem osobiście jak kilka osób wychodziło tak żeby nie było ich widać żeby zadzwonić do kogoś.
    Ja87

07.04.2025 11:43

Czy będą jakieś talony na święta? Połowa była w grudniu a drugie pół miało być podobno na Wielkanoc
    Stanley

11.04.2025 00:58

Ty się ciesz że wypłaty są zapewne dla tych z biur były jakieś dodatkowe pieniądze bo to lepszy sort

11.04.2025 06:35

Ciesz się że robotę masz a nie przejmujesz się talonami
    Dzień Kobiet

08.03.2025 22:44

Dziękuję wszystkim Panom za życzenia, kwiaty, upominki. Panu Prezesowi za pamięć. Panowie - jesteście najlepsi z najlepszych ????
    Rysiek

01.03.2025 13:22

Fajnie by było gdyby pracownicy fizyczni mogli parkować auta na terenie zakładu chociaż tylko na nockach nie piszę tu o zmianie porannej lub popołudniówce. Warto to wziąć pod uwagę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dekorglass?

Kontakt - Dekorglass

Grunwaldzka 35 13-200 Polska

Branża główna: Wyposażenie i dekoracje wnętrz

henio

05.02.2025 08:42

Zgodnie z prawem pracy, pracownik nie ma obowiązku stawiać się w pracy PRZED wyznaczonym czasem pracy, a pracodawca nie ma żadnej możliwości żeby go do tego zmusić, jeżeli musicie przychodzić ileś czasu przed rozpoczęciem zmiany żeby się przebrać to znaczy ze pracodawca łamie przepisy i możecie go zgłosić do PIPu. A tym, którzy przychodza godzine przed zmiana żeby sie przebrać czy przygotować to gratuluje, pracujecie za darmo.
    Tommy

05.02.2025 21:05

Wy się weźcie za tych co przychodzą 2 godz wcześniej i łażą po działach albo porozsiadaja się gdzieś w rogu gdzie tam zaczynają żreć jakby nie mogli w domu a jakby coś się stało takiemu jednemu czy drugiemu a jest nie na swojej zmianie
    henio

12.02.2025 08:58

świetna odpowiedź wygenerowana przez chat GPT, widze że zarząd dekorglassu wchodzi na coraz wyższy poziom rozwoju
    Xyz

05.12.2024 15:43

Ale dali talony. Same ochłapy a z ludzi głupków robią. Wstyd.
    jaro

27.01.2025 09:11

Tja chyba sami te plotki rozsiewacie
    Carlos

05.02.2025 21:01

Dokładnie ale w tym zakładzie niema żadnej motywacji pracownik jest traktowany jak śmieć tepak chodzi mi o tych z zarządu a jeśli chodzi o talony Eltrim potrafi docenić pracownika i dać 2 tys na święta w grudniu jak na Wielkanoc również pytanie do całego zarządu kto na was pracuje pracownik na was czy wy na pracownika i jeśli ktoś z zarządu czyta te wiadomości weźcie sobie do głowy to co tu jest pisane bo to sama prawda a jeśli macie to gdzieś niewidze istnienia zakladu
    Jan

03.01.2025 15:17

Dobrze że zaczęły się porządki w tej firmie ale trochę za późno jeszcze powinni się przyjrzeć komornikom tam jest dużo biurowych fikcyjnych stanowisk np.(usunięte przez administratora) osoby takie mają duży wpływ na spadek jakości tak więc Premium to może było dziś się zaczyna walka o utrzymanie na rynku
    Dolewaczfarby

01.08.2024 17:03

Pracuję w tej firmie od 15 lat. Widziałem dwa oblicza tej firmy. Jedno było takie że chciało się tam pracować chciało się włożyć w własną pracę kawałek siebie bo było warto. Teraz możesz umieć robić wiele rzeczy możesz się starać poświęcać ale nic dobrego z tego mieć nie będziesz. Smutna opinia aktualnego pracownika ale to co się teraz dzieje wewnątrz firmy to źle obrana droga kierowników itd. Zrobiono zbyt wiele sztucznych stanowisk zbyt dużo pieniędzy ucieka między palcami. Zbyt wiele czasu i pieniędzy poświęcono na "kontrolę" zamiast inwestować w rozwój. To idzie w bardzo złym kierunku. Kiedyś tego nie było każdy wiedział co ma robić. To właśnie dzięki takiemu podejściu firma rozwinęła się do takiego poziomu jaki jest dziś. Dziś to jest ograniczone wmyśl" zasadom "działania kilku osób które nie brały udziału w tworzeniu tak dużego przedsiębiorstwa. Mam nadzieję że te osoby przeczytają sobie tą opinie i zastanowią się
    Prawda

04.08.2024 01:09

Co jak co ale prawdę pan napisał jacyś eksperci na maszynach co mają uczyć a dobrze maszyny nie potrafią ustawić ludzie do worzenia palet kiedyś tego nie było każdy robił swoje i był dobrze zamiast dac zwykłym ludziom którzy się starają to i tak psy będą wieszać
    Pracownik od dekady

21.12.2024 20:55

Owszem masz rację. Zdajesz sobie również sprawę z tego, że nic bardziej człowieka nie mobilizuje niż pieniądze w dzisiejszych czasach. Jakie zarobki są w tej chwili???? Młodzi mają więcej bo podatek.... Szczerze mówiąc to jeszcze wszyscy będziemy szukać pracy niebawem..... Póki co forma w której pracujemy nie cieszy się renoma..... Wstyd się przyznać gdzie człowiek pracuje w przeciwieństwie do poprzednich lat.
    Alina

19.07.2024 20:00

Czy wie ktoś kto jest administratorem gowork opinie dekorglass?

20.07.2024 05:13

Moderatorem forum jest Inspektor Ochrony Danych.

14.05.2024 10:39

14.05.2024 12:47

Wszystkie opinie zostały zarchiwizowane z uwagi na nową politykę prywatności oraz ochronę dóbr osobistych osób fizycznych oraz tajemnic przedsiębiorstwa.
    pracuś

15.05.2024 18:30

a co ma polityka prywatności i dóbr osób fizycznych do wpisów?

02.12.2023 19:51

Toto

04.12.2023 14:26

Nie przedłużają umów tym co mieli do końca roku i tym do końca grudnia :)

19.11.2023 13:55

21.11.2023 15:15

Zacznij od 120 zl/h pewnie stanie kolo 90zl
    Podwyżka

11.09.2023 15:44

W końcu dali podwyżkę i to nie małą. Brawo oby tak dalej. Następne działy dostaną wkrótce
    Natalia

24.04.2023 14:04

Witam czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda teraz praca w dekorglasie. Rozważam nad powrotem po kilku latach jednak nie ukrywam że mam obawy jak to będzie. Jak kierownicy ? Współpracownicy? Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jakie są średnie wypłaty ?
    Janusz

24.04.2023 17:38

Pracuje ponad 10 lat, myślę że jest to najlepsza firma w okolicy, wszystko na czas i zgodnie z przepisami prawa. Jeśli ci się uda to śmiało wracaj, ale z twoimi kwalifikacjami może być ciężko się dostać. Pozdrawiam
    Natalia

25.04.2023 21:07

Miałam czteroletnia przerwę w tej firmie. Pracowałam tam na produkcji, zadzwonili do mnie nagle sami w sprawie pracy co też mnie zdziwiło więc myślę że nie potrzebne są kwalifikacje na produkcję czy wykształcenie wyższe ;)

11.02.2023 10:31

Premi kwartalnych znowu nie ma?

09.06.2022 00:45

roczne tuż tuż

25.11.2022 18:40

nie da się, chyba znów jakieś premie roczne się szykują, zaczyna się pokazówka, porządki itp.

06.10.2022 12:09

Kj

01.11.2022 10:01

No i się doigrałyście, od grudnia wszystkie sortierki mają zostać po przenoszone , skaczą się płoty i może zacznie się uczciwa praca i sortowanie braków jak się należy
    Jan

11.08.2022 18:56

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi dlaczego w DG nie ma tzw. "wczasow pod gruszą" dla pracowników?

20.06.2022 22:53

Janek

11.08.2022 15:43

We wszystkisz zakladach podnoszą stawki żeby zrekompensować pracownikom inflację a w tym zakładzie jest odwrotnie. Na wszystko są pieniądze tylko nie dla pracowników. Odwieczna bieda, stawka godzinowa powinna wynosić minimum 32 złote.

14.04.2022 00:01

luki

28.05.2022 20:27

Od czerwca mają zacząć podobno działać i rozliczać czas pracy. Jak będzie się okaże. Już portkami trzęsą co niektórzy, że nie będą mogli wcześniej wychodzić z pracy jak było to do tej pory nagminne.
    Ile można robić za kogoś ?

30.05.2022 18:17

Moim zdaniem jak najbardziej, powinny zaznaczać obecność poszczególnych pracowników. Ile można pracować za kogoś ? W skali miesiąca to wychodzą godziny jak za koleżankę lub, kolegę się pracuje I w dodatku zbiera i przekazuje wszelkie ploty szczególnie te nieprawdziwe. Kiedy będą zamontowane tam czytniki, ktoś to pominął, dlaczego ?
    nodwy

26.04.2022 13:59

Zobaczcie lepiej co się dzieje z pracownikami na godzinówce jak siedzą na stołówce po 2-3 godziny i mają zapłacone a piecowe nawet za 30 minut przerwy grosza nie dostaną
    Nowyy

10.04.2022 17:19

Hej jak wygląda praca na malarni ? Do kogo ma zwrócić się nowa osoba gdy przychodzi pierwszy dzień fo pracy i nie wie gdzie jest jego stanowisko pracy ?

26.01.2022 23:27

Stefan

30.01.2022 00:49

Niby czego nie rozumiem?akordów dla wybranych?druga część wpisu mnie nie interesuje
    Xyz

31.03.2022 06:56

Zazdrość aż kipi w tej wypowiedzi. To chyba dobrze ,że dziewczyny mają możliwość opieki nad dziećmi jeśli jest taka potrzeba. Jeśli im zazdrościsz też się zwalniaj po godzinie na nockach.Układy chyba nie są tu potrzebne, wystarczy trochę empatii.Kto jak pracuje każdy widzi (kamery też czemuś służą w tym zakładzie)więc czepianie się typu bo jest nowy i "po rodzinie" jest chyba nie na miejscu.Jeśli chodzi o akordy hmmm proste raz idzie raz nie.Co się tyczy umów -,proponuję poczytać kodek pracy
    Nagrody

09.03.2022 21:23

Czy są jeszcze przyznawane te nagrody kwartalne i roczne dla pracowników? Czy teraz to po cichu się odbywa, jeśli tak to dlaczego tak jest ? Pozostali współpracownicy chcieliby się dowiedzieć za jakie nadzywczajne zasługi przysługuje taka nagroda ?

Zostaw merytoryczną opinię o Dekorglass