ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 32 ocen.

ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ
3 32 6 1

Opinie o ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ

Bolek

Lubię atmosferę w ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ za: Ludzie na poziomie i technologia Hi tech

Edyta
@Bolek 22.11.2018 19:17

Widać, że cenisz sobie pracodawcę, jakim jest ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA. Ale chyba większość użytkowników przyzna mi rację, iż powinieneś był napisać o nim nieco więcej, podać jakieś szczegóły. Długo już jesteś zatrudniony w wyżej wspomnianym przedsiębiorstwie?

miss
@Edyta 05.12.2018 16:24

chyba nie zrozumiałaś ironi :)

PIOTR
@miss 07.12.2018 23:19

umiejętność obrażania idiotów tak żeby czuli się wyróżnieni to - sarkazm......

SENSEJ

Ogólnie nie polecam wszystkim podstawa płac 2000zl po 3 miesiącach jak ktoś sobie z laską przypomni to może dostaniesz podwyżke w ramach premii uznaniowej śmiech nie dość że grosze to zawsze może być jakiś powód żeby nie dac premii

SENSEJ

Zero organizacji na hali produkcyjnej (usunięte przez administratora) gdzie jest system 5s gdzie sobie ktoś coś postawi tak stoi parę tygodni ,organizacja magazynu zamówień dno brakuje podstawowych rzeczy (taśma ,ostrza ,rękawiczki, nity, groty do lutownic) i produkcja stoi bo Janusz nie zamówił śmiech nowoczesna firma na (usunięte przez administratora) dostaniesz dwie koszulki więcej nie przysługuje w takiej temperaturze na hali to stanowczo za mało ale tak wygląda praca u Janusza

Mistrz Yoda

Praca 3 zmianowa w miarę lekka w lecie gorąc na hali 30+ stopni. Sprawdzanie kamer na każdym kroku i (usunięte przez administratora) za rozmawianie ogólnie mobbing , kasa marna nie polecam nawet na początek. Ps. I jak nie wiesz po czym poznać uja to ci podpowiem zawsze ma łysy czubek.

Fine

Ludzie w porządku praca lekka 3 zmianowa ale za to dyrekcja nie do przyjęcia mobbing 24h cały czas sprawdzanie kamer, zerowe szansę na rozwój i podwyżki.

Arek

Atmosfera- calkowita kontrola pracownika poprzez kamery, mobbing!!!

Super gość 13

Jeżeli kogoś śmieszą żarty dyrektora ja bede cie kopał a twoja głowa bedzie piłka to zapraszam tak w skrócie opisze nastawienie przełożonych do pracowników i oczywiście to co wszyscy brak rozwoju jeżeli na początku da ci 2000 zł to juz praktycznie tak zostanie i nie ma czego sie spodziewać więcej . Odradzam wszystkim pozdrowienia

Witek

Rewelacja - innowacyjna firma w której wiele można się nauczyć. Szef produkcji - ostry facet ale sprawiedliwy, Dział Techniczny mocno zakręcony ale robią fajne rzeczy a produkty takie jakie gdzie indziej nie uświadczysz super doświadczenie.

lego

Firma dobra na sam początek - brak możliwości rozwoju czy awansu ze względu że cała kadra kierownicza to rodzina i znajomi zarządu. Brak premii i podwyżek, wolą zatrudniać nowe osoby niż dać podwyżkę doświadczonym pracownikom dlatego po roku ludzie odchodzą i jest taka duża rotacja. Bardzo dużo pracy i stresu, nie zależnie czy projekt się udał czy nie, pracownik nie ma żadnego profitu. Dobrze jest tam pójść na początek potem pracowicy wolą odejść. Atmosfera ok, ale trzeba bardzo uważać na ściany które mają uszy. Jeśli w firmie byłoby dobrze to by nie było tak dużej rotacji pracowników

Ike

Widzę że marketing & reklama w ostatnich tygodniach ostro działa ciekawe dlaczego ;) ? A firma niestety kiepska - płacą marnie (brak premii podwyżek) i nie zawsze w terminie. Rozwoju absolutnie brak (dyrektorzy to spece od marketingu i handlu a nie inżynierowie) Atmosfera fatalna (szukanie haków i winnych nie rozwiązań problemów). Typowa polska firma rodzinna.

anonymous
@Ike 29.05.2018 21:50

kłamstwo zawsze w terminie,atmosfera prawie super

Edyta

@AG, a jaką formę zatrudnienia ML SYSTEM dokładnie oferuje? Skoro jest to system zmianowy to czy można liczyć na umowę o pracę i jakieś benefity socjalne? Pisaliście, że firma dopiero się rozwija ale to jak traktuje pracowników na początku zatrudnienia dużo już o niej mówi.

AG

Fizycznie praca nie jest cięzka bardziej chodzi o precyzje. Czasami są potrzebne trzecie zmiany ale też do przyzwyczajenia się. Co do atmosfery to jest pozytywnie, jak ktoś chce sie starać może sie rozwijać i rozmawiać o lepszych warunkach. Firma rośnie, dużo zleceń wiec pewnie dalej beda szukać.

Wróbel

Skoro tam tak źle to dlaczego wszyscy się nie zwolnią i nie pójdą do innych firm np. z doliny lotniczej albo obok jest fibrain czy też metalexpres. Przecież dziś jest rynek pracownika i sami decydujemy gdzie pracować.

Taki Typ
@Wróbel 04.06.2018 13:05

Pracuję tam 3 miesiące i jestem starym pracownikiem ???????????? Ludzie cały czas przychodzą i odchodzą Teraz przyjmują ludzi 50+ bo tacy słuchają i chcą do emerytury dociągnąć

Pracownik

Atmosfera w firmie kolezenska na kazdym szczeblu, firma mocno sie rozwija (co miesiac wielu nowych pracownikow). Wg mnie dla inzynierow mocno rozwojowa, roznorodne projekty i mozliwosc pracy z najlepszymi w swoich fachu. Co do dzialu produkcji ciezko mi sie wypowiedziec, ale osobiscie nie spotkalem sie ze zlym traktowaniem w firmie.

Adam

Myślę, że opinia o firmie zależy od tego jak się pracuje i jaką sobie wypracowaliśmy pozycję!

Cicho ciemny

Nie polecam po między pracownikami klimat spoko ale wszystko inne (usunięte przez administratora) pracownicy z magazynu zero orientacji ciągle czegoś brakuje na produkcji podstawowych rzeczy ,skąpa firma łysy dyrektorek potrafi tylko chodzić po hali żeby kogoś (usunięte przez administratora) bo nie można rozmawiać (usunięte przez administratora) stan na sekundę od razu pretensje (Do pracy czemu tak stoicie ) burak jakich mało to ma być firma na poziomie ,wypłaty też nie za ciekawe często coś się nie zgadza nie polecam .

Filip

Czy jest tak dobrze i rzadko tu zaglądacie?

Olek

Czy firma potrzebuje ludzi?

M.M.

Przez takie firmy jest opinia że fotowoltaika jest nieopłacalna, ale nic dziwnego skoro wykonuje się instalację bipv na elewacji południowej (lotnisko Rzeszów), albo szyby zespolone na odsłoniętym przystanku. Miliony publicznej kasy wyrzucane w błoto. A pisanie o kompetencjach ludzi którzy takie rzeczy robią jest po prostu zabawne.

Mm
@M.M. 23.06.2018 10:44

Oczywiście na północnej

Bogna

Niektórzy sądzą, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

G.K.

Szczerze polecam firmę - finansowo jak na Rzeszów naprawdę ok, atmosfera super a i mozliwości rozwoju spore. Jedynie co to trzeba chcieć pracować ;)

Gutek

Może firma nie jest idealna ale jest spoko , tylko trzeba mieć chęci do pracy!!

inżynier

Szczerze polecam. Mając trochę oleju w głowie i chęci do pracy można się wiele tam nauczyć. Współpraca z kompetentnymi ludźmi to czysta przyjemność. Co dzień nowe wyzwania. Różnorodność projektów nad którymi się pracuje nie pozwoli stać w miejscu co pewnie nie będzie odpowiadało tym którzy szukają pracy byle gdzieś się zahaczyć i przetrwać 8 godzin. Szefostwo super chociaż zabiegane - wielki szacunek dla tych młodych ludzi którzy rozkręcili taki interes. Pracy zmieniać nie planuje, chyba że stanowisko :)

Administrator

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób rzetelny i prawdziwy o przedsiębiorstwie ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym aplikantom w uzyskaniu informacji o firmie.

Wiktor

Czy dowiem się coś więcej o atmosferze w pracy?

abc123

Witam gdzie znajduje się krakowski oddział? Jakie doświadczenia jako projektant instalacji?

Mały

Teraz to jest ML System S.A. Warunki jak na Rzeszów przyzwoite. Trzeba pracować ale wiadomo za co. Trochę chaosu w Zarządzaniu ale wynikającego z szybkiego rozwoju. Atmosfera wśród pracowników dużo lepsza niż w corpo.

noname

Witam serdecznie, Mam zamiar aplikować na stanowisko projektowe/inżynieryjne do wspomnianej firmy. Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat warunków pracy, zarobków, atmosfery? Pozdrawiam,

nick
@noname 04.09.2017 10:08

nie rób tego

Marek
@noname 04.09.2017 10:08

W tak wielkim skrócie - zobacz na internecie wypowiedź Dawida i Edyty na temat pracowników. "... Tylko się ufa rodzinie..." a całą resztę uważają za ...... (sam uzupełnij po obejrzeniu materiału). Każda osoba która odeszła z ML Systemu mówi jedno - to była najlepsza decyzja w moim życiu!

Marek
@noname 04.09.2017 10:08

A co do Warunków pracy - są firmy które oferują więcej, a tak że są takie co oferują totalnie nic. ML System jest po środku. Zarobki - gdyby mogli to by dawali ci jeszcze mniej niż najniższa krajowa a resztę pod stołem. Nie wierz w obietnice że dostaniesz więcej. To co utargujesz na wstępie to max co dostaniesz przez najbliższe lata. Atmosfera - to coś czego nie ma, i nie było dla pracowników. Atmosfera jest zarezerwowana tylko i wyłącznie dla rodziny . Mam nadzieję że byłem pomocny. Kolega ostatnio wytrzymał tam jedynie 3 miesiące i wolał powrót do korpo.

Ola
@noname 04.09.2017 10:08

Jak chcesz być traktowany jak zło konieczne (czyli inżynier w ml) i nie jesteś handlowcem to nie idź tu. Firma ściema dla handlowców, gości po marketingu . W mediach wygląda super tak to tragedia i pseudo innowacje do wyciągania kasy z ue

Jarosław Gąbka

A gdzie tam... chłopoki przecie to fajno robota jest ;)

Obiektywny

Zgadzam się z kolegami, również tam kiedyś pracowałem i co nieco mogę powiedzieć. Podczas "projektu" zakaz urlopowy, nie obchodzi kierownictwa że ludzie mają jakieś życie poza pracą. W zimie przestoje. Świerzy kierownik z jasionki ciekawy gość, przekazuje informacje dotyczące pracy w "locie" tzn. zacznie coś mówić i biegnie dalej, żeby usłyszeć czego oczekuje trzeba za nim biegać. Chodzi ciągle po halach z pytaniem ile i dlaczego tak mało. Ostatnio podobno cała zmiana poza kilkoma osobami się zwolniła. Zwolnił się również dyrektor produkcji. Wnioski wyciągnijcie sami. Jedynym plusem w tej firmie była atmosfera pomiędzy pracownikami tzn. zero "szczurostwa", ale to akurat może być spowodowane tym że nie ma szans na rozwój w tejże firmie dlatego i nikt nie donosił na wspólpracowników.

Zostaw opinię o ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ