ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ

Adres: 190G, 36-062 Toruń

NIP: 5170204997 KRS: 0000565236

ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ
2 36 59 5 1

Opinie o ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ

Filtruj opinie po kryteriach:

Ann
 Opinia

fikcyjna firma z funduszy ue z rodziną i grupką przyjaciół na stanowiskach kierowniczych bez kompetencji, z wymaganiami, których sami do końca nie rozumieją. atmosfera i zarobki nie są warte nerwów, szkoda waszego czasu, lepiej znaleźć sobie jakieś uczciwsze zajęcie.

Pomocna?
Tak17Nie1
Piotr
 Opinia

Nie polecam małym firmom zewnętrznym współpracę z firma ML System. Nigdy ale to przenigdy nie płaca w terminie. Spóźnienia 3 tygodniowe to dla nich norma dochodzi nawet do 40 dni. Wymówki typu: ,,my robimy przelewy tylko w środę” nikogo nie obchodzą. Nabrali dotacji, chwalą się innowacja, odwiedza ich Prezydent ale godności i szacunku do firm które ich wspierają zero.

Pomocna?
Tak21Nie1
Adam
 Opinia

Siemanko wszystkim długo zastanawiałem się nad tym czy napisać w końcu tu coś czy też nie ,jednak po kilku wpisach anonimowych i jak sami piszą Byłych pracowników firmy ML SYSTEM.SA postanowiłem zabrać głos bo wiele z tych wpisów co niektórzy kierują pod moim adresem. Nie będę się rozpisywał bo nie o to chodzi żeby narzekać marudzić i opowiadać samych negatywów o swoim pracodawcy tylko dla siebie wyciągnąć wnioski i działać dalej skoro jest nam tak źle. Osobiście uważam ze swoją misję spełnilem w 300% co do oczekiwań firmy wobec mojej osoby.Macie racje to ja napędzilem to machinę produkcji paneli w postaci ilości wykonywanych sztuk .takich projektów jak Standard viessman. Zausky. Lamele ertex itp itp itp .osobiście swoją pracowitościa oraz zaangażowaniem liczyłem na awans podwyżkę itp kwestie jakie powinny zaistnieć .między pracownikiem a pracodawca. Tak się jednak nie stało wiec szukająć nowych alternatyw zdecydowałem o zmianie pracy zakładu itp.jak będzie nie wiem na dzień dzisiejszy jestem mega pozytywnie zaskoczony korporacja o której też bywało różnie z opini. Ja ze swojej strony dziękuję firmie ML SYSTEM.SA za nowe doświadczenie oraz(usunięte przez administratora) który był tzw moim opiekunem za te kilka miesięcy pracy i pomimo również wielu niedogodność z różnych kwesti firmy być moze i moich za współpracę. DZIĘKUJĘ TEZ SAMYM PRACOWNIKOM PRODUKCJI ITP BO TO NAPRAWDĘ SUPER LUDZIE MAŁO KIEDY SIĘ ZDARZA TAKI ZESPÓŁ A TO BARDZO WAŻNE. I NA SAM KONIEC MOTTO DLA TYCH CO TEŻ BĘDĄ KOMENTOWAĆ MÓJ WPIS I SWOJE ZALE I WYPOCINY ........JAK MACIE CHŁOPY JAJA BY PISAĆ TUTAJ CO KOLWIEK TO MIEJCIE I ODWAGĘ PODPISAĆ SIĘ POD TYM .POZDRAWIAM..... ADAM REJMAN

Pomocna?
Tak7Nie8
Miss
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Adam 11.04.2019 22:16

Koleżko nie pucuj się tak. Myślisz że jesteś jedyn który zbawil firmę S.A. ?

Pomocna?
Tak5Nie
BadNews
 Opinia

Widzę, że dotychczasowe komentarze użytkowników pozostawiają pewne pole na dowolną interpretację opinii. Na pewno jest też wiele pytań, które przychodzą do głowy po przeczytaniu niektórych wypowiedzi. Mam nadzieję, że mój komentarz - byłego pracownika pozostawi Was bez wątpliwości, jeśli chodzi o to jak ta firma funkcjonuje od środka. Przede wszystkim pierwsze słowo, jakie przychodzi mi do głowy na myśl o ML System, to...CHAOS...Od produkcji, przez pracowników biura, po sam najwyższy szczebel władzy. Ilość zmian decyzji, postanowień, kolejnych kroków jest tak niezliczona, że w pewnym momencie już nikt nie wie jak powinien wyglądać następny krok. Ok, wiem takie rzeczy zdarzają się w każdej firmie, natomiast w przypadku ML problem polega na tym, że tak wygląda każdy kolejny tydzień pracy. Zero procedur, schematów działań. Wszystko dzieje się tu i teraz. Kadra zarządzająca? W 90% są to członkowie rodziny zarządu lub ich bardzo dobrzy znajomi, co potwierdzałoby jeden z poniższych komentarzy na temat braku możliwości awansu w tej firmie - niestety... Jeśli chodzi o kompetencje (wiedzę merytoryczną, wcześniejsze doświadczenie zawodowe czy umiejętności zarządzania zasobami ludzkimi) tych 90% to niestety, ale moim zdaniem w większości przypadków są rażąco niskie w porównaniu chociażby do pracowników, którzy są ich podwładnymi.  Pozostałe 10% kadry menadżerskiej stanowią osoby tj. "z zewnątrz", którym na pewno nie można odmówić kompetencji, wiedzy, umiejętności oraz poszanowania pracowników.  Jeśli już poruszamy ten temat, to jakie jest ogólne podejście do pracownika? Powiedzenie, że nie ma żadnego byłoby zbyt delikatne w moim odczuciu. Rotacja pracowników jest bardzo duża (z jakiegoś powodu), a to wszystko dzieje się w spółce giełdowej, która nie powinna pozwolić sobie na taką sytuację (wnioski wyciągnijcie sami)... Z pracownikami obchodzi się jak z cytryną - należy wycisnąć ich do ostatniej kropli. Wszystko na już, na teraz, ilość obowiązków obejmująca 2-3 stanowiska, zero swobody działania, zero harmonogramów. I tak do momentu, aż pracownik zwyczajnie nie wytrzyma i odejdzie.  Wówczas "następny proszę" i historia po jakimś czasie zatacza koło. Pochwała? Dobre słowo? Nie licz na to. Są to pojęcia obce tej firmie. Jeśli już to raczej wypominanie, co było nie tak (ahh to motywowanie nie?). Na odchodne nie oczekuj żadnych uprzejmości...jak już to w drugą stronę... Atmosfera? Nie zaobserwowano takowej, chyba że wśród kadry kierowniczej. Ktoś poniżej napisał, że trzeba uważać na ściany, które mogą mieć uszy - Chyba tak, zwłaszcza na stołówce... Podsumowując ML System stanowił dla mnie niezwykłe doświadczenie na przyszłość: jakich firm należy unikać na dzisiejszym rynku pracy... Wszystko wygląda pięknie w trakcie kolejnych etapów rekrutacji, a potem...Twarde zderzenie z rzeczywistością. Rozmawiając z byłymi pracownikami tej firmy zauważyłem, że większość z nich dzisiaj czuje ulgę zarówno fizyczną jak i przede wszystkim psychiczną. Nie znam też przypadku, że ktoś chciałby tam wrócić. To, co było na plus w trakcie pracy tam, to na pewno współpraca z szeregowymi pracownikami, którzy charakteryzowali się pracowitością, dobrą komunikacją, kulturą osobistą i na pewno wytrwałością. Pozdrawiam Was z tego miejsca serdecznie. Mam nadzieję, że niektóre osoby w firmie dostrzegą w przyszłości, że czasami, aby poprawić funkcjonowanie spółki trzeba zacząć zmiany od siebie. A wszystkim niezdecydowanym mówię - robicie, to na własną odpowiedzialność. Już wiele razy w swoim życiu mówiłem "a nie mówiłem?".

Pomocna?
Tak28Nie1
Goodboy gonebad
 Opinia
@BadNews 09.04.2019 21:35

W punkt.

Pomocna?
Tak11Nie
Mistrzu
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dyrektor kłamie i wyzyskuje jak i kierownicy tylko oczy mydli JKO jak można do pracownika powiedzieć że gdy nie ma pracy idzie na urlop albo chorobowe masakra firma w której był prezydent żeby on to słyszał śmiech na cała Polske!!!

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mistrzu
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Współczuję osobą pracującym w COLDROOM temperatura 18.4 C na hali 26 C chcesz się napić musisz wyjść chcesz pójść do toalety czy na przerwę musisz wyjść A później zatoki , katar piekące oczy i do końca dni drgawki jeśli jest dla Ciebie ważne zdrowie nie idź tam pracować!!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Panelek
 Opinia

Odradzam każdemu. Mozna tylko zniszczyć sobie nerwy, zdrowie psychiczne. Prezydencie - wstyd !

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Moduł
 Opinia
@Panelek 01.02.2019 23:51

Świętę słowa

Pomocna?
Tak14Nie
Ogniwo SP Panasonica
 Opinia
@Panelek 01.02.2019 23:51

Za malo pracowałeś na rzecz matki Ojczyzny i dlatego spotkales sie z rozczarowaniem. Lecz nie lekaj sie bowiem przyjdzie chwila ukojenia dla twej duszy...

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M
 Opinia

Praca strasznie stresująca, przynajmniej na stanowiskach inżynierskich. Znajomi rodziny mają ok reszta jest strasznie poniewierana. na premie i podwyżki nie licz. Kierownictwo niekompetentne (żaden dyrektor nie jest specjalistą w swojej branży, inny jest klucz to awansu na takie stanowiska). Innowacyjność i rozwój w tym przedsiębiorstwie pomine bo niestety to tylko medialny marketing. Praca przejściowa na 3 do 6 miesięcy

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulo coelho
 Opinia

Ludzi potrzeba im cały czas a starych pracowników zwalniają bez pododu. Jeżeli lubisz być traktowany jak małpa do robienia kasy bez własnego zdania to ta firma właśnie ciebie potrzebuje. Ważne żebyś nie miał rodziny i kolegów bo praca w każdą sobotę 3 zmiany a jak masz inne zdanie to straszą zwolnieniami.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia
@Paulo coelho 04.01.2019 10:19

Być może pracodawca ten ma konkretne powody, by decydować się na zwolnienie długoletnich pracowników. Staraj się zatem nie wysuwać zbyt pochopnych wniosków, jeśli nie znasz wszystkich okoliczności. Wspomniałeś, że ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ często poszukują nowych pracowników. A może wiesz, jakie stanowiska pracy mają aktualnie wolne?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bolek
 Opinia

Lubię atmosferę w ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ za: Ludzie na poziomie i technologia Hi tech

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia
@Bolek 22.11.2018 19:17

Widać, że cenisz sobie pracodawcę, jakim jest ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA. Ale chyba większość użytkowników przyzna mi rację, iż powinieneś był napisać o nim nieco więcej, podać jakieś szczegóły. Długo już jesteś zatrudniony w wyżej wspomnianym przedsiębiorstwie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
miss
 Opinia
@Edyta 05.12.2018 16:24

chyba nie zrozumiałaś ironi :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PIOTR
 Opinia
@miss 07.12.2018 23:19

umiejętność obrażania idiotów tak żeby czuli się wyróżnieni to - sarkazm......

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia
@miss 07.12.2018 23:19

Być może, ale przecież nie możesz mieć pewności, co miał dokładnie na myśli użytkownik @Bolek. Proponuję, abyśmy skupili się już na Tobie. Śmiem twierdzić, że posiadasz sporą wiedzę na temat specyfiki pracy w ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ. Może dlatego zdradzisz Nam, czy wszyscy pracownicy tego przedsiębiorstwa pracują w oparciu o umowę o pracę, czy nie jest to takie oczywiste?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulo coelho
 Opinia
@PIOTR 08.12.2018 23:31

Niektórym od wymyślania wyszukanych sucharów aż wszystkie włosy wypadły ????

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SENSEJ
 Opinia

Ogólnie nie polecam wszystkim podstawa płac 2000zl po 3 miesiącach jak ktoś sobie z laską przypomni to może dostaniesz podwyżke w ramach premii uznaniowej śmiech nie dość że grosze to zawsze może być jakiś powód żeby nie dac premii

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SENSEJ
 Opinia

Zero organizacji na hali produkcyjnej (usunięte przez administratora) gdzie jest system 5s gdzie sobie ktoś coś postawi tak stoi parę tygodni ,organizacja magazynu zamówień dno brakuje podstawowych rzeczy (taśma ,ostrza ,rękawiczki, nity, groty do lutownic) i produkcja stoi bo Janusz nie zamówił śmiech nowoczesna firma na (usunięte przez administratora) dostaniesz dwie koszulki więcej nie przysługuje w takiej temperaturze na hali to stanowczo za mało ale tak wygląda praca u Janusza

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mistrz Yoda
 Opinia

Praca 3 zmianowa w miarę lekka w lecie gorąc na hali 30+ stopni. Sprawdzanie kamer na każdym kroku i (usunięte przez administratora) za rozmawianie ogólnie mobbing , kasa marna nie polecam nawet na początek. Ps. I jak nie wiesz po czym poznać uja to ci podpowiem zawsze ma łysy czubek.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fine
 Opinia

Ludzie w porządku praca lekka 3 zmianowa ale za to dyrekcja nie do przyjęcia mobbing 24h cały czas sprawdzanie kamer, zerowe szansę na rozwój i podwyżki.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Arek
 Opinia

Atmosfera- calkowita kontrola pracownika poprzez kamery, mobbing!!!

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Super gość 13
 Opinia

Jeżeli kogoś śmieszą żarty dyrektora ja bede cie kopał a twoja głowa bedzie piłka to zapraszam tak w skrócie opisze nastawienie przełożonych do pracowników i oczywiście to co wszyscy brak rozwoju jeżeli na początku da ci 2000 zł to juz praktycznie tak zostanie i nie ma czego sie spodziewać więcej . Odradzam wszystkim pozdrowienia

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Witek
 Opinia

Rewelacja - innowacyjna firma w której wiele można się nauczyć. Szef produkcji - ostry facet ale sprawiedliwy, Dział Techniczny mocno zakręcony ale robią fajne rzeczy a produkty takie jakie gdzie indziej nie uświadczysz super doświadczenie.

Pomocna?
Tak1Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lego
 Opinia

Firma dobra na sam początek - brak możliwości rozwoju czy awansu ze względu że cała kadra kierownicza to rodzina i znajomi zarządu. Brak premii i podwyżek, wolą zatrudniać nowe osoby niż dać podwyżkę doświadczonym pracownikom dlatego po roku ludzie odchodzą i jest taka duża rotacja. Bardzo dużo pracy i stresu, nie zależnie czy projekt się udał czy nie, pracownik nie ma żadnego profitu. Dobrze jest tam pójść na początek potem pracowicy wolą odejść. Atmosfera ok, ale trzeba bardzo uważać na ściany które mają uszy. Jeśli w firmie byłoby dobrze to by nie było tak dużej rotacji pracowników

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ike
 Opinia

Widzę że marketing & reklama w ostatnich tygodniach ostro działa ciekawe dlaczego ;) ? A firma niestety kiepska - płacą marnie (brak premii podwyżek) i nie zawsze w terminie. Rozwoju absolutnie brak (dyrektorzy to spece od marketingu i handlu a nie inżynierowie) Atmosfera fatalna (szukanie haków i winnych nie rozwiązań problemów). Typowa polska firma rodzinna.

Pomocna?
Tak28Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Ike 29.05.2018 21:50

kłamstwo zawsze w terminie,atmosfera prawie super

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta
 Opinia

@AG, a jaką formę zatrudnienia ML SYSTEM dokładnie oferuje? Skoro jest to system zmianowy to czy można liczyć na umowę o pracę i jakieś benefity socjalne? Pisaliście, że firma dopiero się rozwija ale to jak traktuje pracowników na początku zatrudnienia dużo już o niej mówi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AG
 Opinia

Fizycznie praca nie jest cięzka bardziej chodzi o precyzje. Czasami są potrzebne trzecie zmiany ale też do przyzwyczajenia się. Co do atmosfery to jest pozytywnie, jak ktoś chce sie starać może sie rozwijać i rozmawiać o lepszych warunkach. Firma rośnie, dużo zleceń wiec pewnie dalej beda szukać.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wróbel
 Opinia

Skoro tam tak źle to dlaczego wszyscy się nie zwolnią i nie pójdą do innych firm np. z doliny lotniczej albo obok jest fibrain czy też metalexpres. Przecież dziś jest rynek pracownika i sami decydujemy gdzie pracować.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Taki Typ
 Opinia
@Wróbel 04.06.2018 13:05

Pracuję tam 3 miesiące i jestem starym pracownikiem ???????????? Ludzie cały czas przychodzą i odchodzą Teraz przyjmują ludzi 50+ bo tacy słuchają i chcą do emerytury dociągnąć

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Atmosfera w firmie kolezenska na kazdym szczeblu, firma mocno sie rozwija (co miesiac wielu nowych pracownikow). Wg mnie dla inzynierow mocno rozwojowa, roznorodne projekty i mozliwosc pracy z najlepszymi w swoich fachu. Co do dzialu produkcji ciezko mi sie wypowiedziec, ale osobiscie nie spotkalem sie ze zlym traktowaniem w firmie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia

Myślę, że opinia o firmie zależy od tego jak się pracuje i jaką sobie wypracowaliśmy pozycję!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cicho ciemny
 Opinia

Nie polecam po między pracownikami klimat spoko ale wszystko inne (usunięte przez administratora) pracownicy z magazynu zero orientacji ciągle czegoś brakuje na produkcji podstawowych rzeczy ,skąpa firma łysy dyrektorek potrafi tylko chodzić po hali żeby kogoś (usunięte przez administratora) bo nie można rozmawiać (usunięte przez administratora) stan na sekundę od razu pretensje (Do pracy czemu tak stoicie ) burak jakich mało to ma być firma na poziomie ,wypłaty też nie za ciekawe często coś się nie zgadza nie polecam .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Filip
 Opinia

Czy jest tak dobrze i rzadko tu zaglądacie?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olek
 Opinia

Czy firma potrzebuje ludzi?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M.M.
 Opinia

Przez takie firmy jest opinia że fotowoltaika jest nieopłacalna, ale nic dziwnego skoro wykonuje się instalację bipv na elewacji południowej (lotnisko Rzeszów), albo szyby zespolone na odsłoniętym przystanku. Miliony publicznej kasy wyrzucane w błoto. A pisanie o kompetencjach ludzi którzy takie rzeczy robią jest po prostu zabawne.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mm
 Opinia
@M.M. 23.06.2018 10:44

Oczywiście na północnej

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bogna
 Opinia

Niektórzy sądzą, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
G.K.
 Opinia

Szczerze polecam firmę - finansowo jak na Rzeszów naprawdę ok, atmosfera super a i mozliwości rozwoju spore. Jedynie co to trzeba chcieć pracować ;)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o ML SYSTEM SPÓŁKA JAWNA E.STANEK, D.CYCOŃ - Toruń

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej