Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Pracowałeś w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-12-09 23:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O mala wsza (usunięte przez administratora)się wypowiedziała
zdjecie uzytkownika
pol - 2014-12-10 16:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oooooooooo duza wsza p...a odpowiedziala
zdjecie uzytkownika
Tusken - 2014-12-29 12:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca jak praca, ciężka i nisko-płatna, raczej z tych "na chwilę". Podejście do pracownika czysto korporacyjne za to bez korporacyjnej dokładności wykonania i "dodatków" (choć jak dla mnie znośne ale ja nie oczekiwałem luksusów). System motywacyjny praktycznie nie istnieje (to co jest, to premia za wydajność, a nie system), organizacja pracy leży - wózki (zdezelowani weterani z niemieckich hipermarketów), kontenery (duża rzadkość) i kartony (powiększanie bałaganu na regałach) trzeba sobie zorganizować samemu. Poruszać się w samym magazynie też jest coraz trudniej - palety stoją już niemal wszędzie (w ten sposób oznaczenia regałów stają się praktycznie bezużyteczne). Owe regały też zaczynają się rozpadać (dosłownie - bo przeciążone towarem "składają" się same). O drabinach nie wspominam (zresztą po co, skoro i tak nie na nie miejsca pomiędzy paletami) W ten sposób, tak zwana "praca na linijkę" finansowo zaczyna być jakimś absurdem. Dodatkowe układanie i dbanie o porządek na przypisanych regałach to zajęcie z gatunku tych "bezsensownych" - i tak w 10 minut po posprzątaniu syf jest jaki był. Co do syfu - zaplecze pracownicze to żenada. Brud, syf i malaria. Uwalone szafki pracownicze to temat oddzielny (i nie najważniejszy) ale dobrze świadczący o tym co czeka Cię w środku. Kurzu na centymetr, ściany czarne i popękane, krzesła z dworcowej poczekalni i nie daj Bóg jak pół zmiany rusza na drugie śniadanie (kolację) - wolnych miejsc brak. Podsumowując: Praca prosta ale wyczerpująca i zbyt nisko-płatna jak na zastane warunki. Nie wytrzymuje konkurencji z innymi firmami obecnymi na wrocławskim rynku pracy, ani pod względem finansowym ani jakościowym - świadczy o tym spora rotacja pracowników. Plusy są dwa - wypłaty są zawsze na czas i bez kombinacji - ile zarobiłeś tyle dostaniesz. Drugim dużym plusem są współpracownicy (i szeregowi i kierownictwo), wbrew powyższym wypowiedziom uważam (z jednym małym, nieznaczącym wyjątkiem ale to moje zdanie), że są największym plusem tej firmy i to mimo drobnych nieporozumień czy różnicy zdań, w końcu normalnych w każdym zespole i firmie.
zdjecie uzytkownika
już były - 2015-01-03 12:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim obecnym jak i byłym pracownikom życzę wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku i miejmy nadzieję że będzie lepszy od poprzedniego :)
zdjecie uzytkownika
maruda - 2015-01-03 13:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie w 2015 Roku!.Co mnie skłoniło do napisania tutaj?,a to ze poruszacie tutaj wiele róznych tematów takie jak płace,kierownictwo,organizacja pracy, to wszystko jest ważne, ale dlaczego nikt jeszcze z was do tej pory nie poruszył tematu grafików?.One co miesiąc wyglądają jak jedna wielka gra w Totolotka, zupełnie nie wiesz co Cię czeka w danym miesiącu.I na jakiej zasadzie są one ustalane?, skoro jeden pracownik dostaje np. 2 tygodnie pod rząd po 6 dni pracujących, a druga osoba w tym samym czasie dostaje po 5 dni wolnego i z nudów już nie wie co ma ze sobą robić:)?.Pewnie napisała odpowiednią kartkę:)).I żeby to było tylko w jednym miesiącu, a w drugim jakoś to zrównoważone jakimś lepszym grafikiem, ale skąd w następnym miesiącu to samo, albo jeszcze gorzej!.dlaczego jedna osoba dostaje taki grafik, że już nie wie "jak się nazywa", a druga wiecznie ma wolne.Jak są oddawane wolne dni za przepracowaną sobotę?,ulubienice p. dyrektor dostają np. piątek-sobota-niedziela, badź sobota-niedziela-poniedziałek i takim oto sposobem zawsze mają po 3 dni wolnego.Można odpocząć?-mozna.A pozostałym "wciśnie" się gdzieś ten jeden dzień byle gdzie, aby tylko go oddać, bo niestety tak trzeba.Ja rozumiem ,że nie wszystkim można dogodzić, ale naprawdę można to jakoś logicznie zaplanować, a nie jednych wykorzystać do "upadłego", a drugi będzie zawsze zadowolony.A na koniec taka mała przestroga dla nowo sie przyjmujących:raczej nie wykazujcie sie na początku że jesteście "dobrzy" bo to zaraz zostaje zauważone przez zmianowych i juz nie macie życia, wszystkie świeta, wolne, soboty , niedziele będziecie spędzać w pracy.Bo ich celem jest wykorzystanie tych najlepszych,a pozostali i tak dostana takie same pieniądze jak Ty, to jest ich polityka zakładu, a poźniej są zdziwieni , dlaczego ludzie się zwalniają.Kochana dyrekcjo! może zrozumiesz w końcu, że dobrych pracowników trzeba motywować, a nie tylko "gonić".Trzeba sie wziąć za tych,którzy tutaj żyją kosztem innych.
zdjecie uzytkownika
Terminator - 2015-01-29 19:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pgf wspomniam bardzo mile :) były długie ale wesołe nocki :) nie zabrakło czasu na relax na majonezie w doborowym towarzystwie :) I na płace nie ma co narzekać bo ludzie, którzy są wydajni, naprawdę dostają wysokie premie.

Pozdrowienia dla Dyrekcji :)
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-02-21 06:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w tej p.... firmie 2 lata temu, półtora roku.może nie któzy mnie pamiętają bo robiłem tylko nocki. ciesze sie że mnie wtedy zwolnili bo złożyłem skargę do PiP-u. wspominam to jako najgorszą pracę w swoim życiu. Rada dla młodych, spier... z tamtąd i wogólne z Polski. Od 1,5 roku pracuję w holandii. kierownik logistyki( firma potrafiła docenić pracownika i jego starania, dokładnośc, wiedzę o magazynie . Co niektórzy musze przejść depresję żeby odejść z tej firmy. pozdrawiam tych którzy mnie pamiętają.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-28 01:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie no, na prawdę jest tak źle jak pisze marek? jakoś totalnie mi się to nie widzi, w sensie wiecie, bardzo cieżko mi w to uwierzyć, bo Polska Grupa Farmaceutyczna ogólnie jak się o niej poczyta to właśnie ma całkiem niezłe opinie w necie, tutaj wlazłem dla potwierdzenia bo mam świadomość że tu piszę byli i obecni pracownicy
zdjecie uzytkownika
Do tomka - 2015-03-12 10:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeżeli chcialbys wiedziec jak jest naprawde to musialbys tutaj wejsc do wewnatrz tego"gniazda os", dopiero wtedy dowiedziałbys się prawdy.Obecna dyrekcja kompletnie nie daja sobie rady, a winą za swoje niekompetencje obwiniaja nas pracowników.Cały czas chca wzbudzic w nas poczucie winy, że to my jestesmy wszystkiemu winni nie oni.Ciągła presja i zmuszanie do pracy to ich taktyka.Powstaly nawet 3 zmiany ktore mialy trwac od.....do, ale gdzie tam nic sie nie zmienilo,dalej to zmuszanie do zostawania po godzinach, to po co to wszystko było? jak i tak to było do przewidzenia, że tak sie skończy.A ty pracowniku choćbyś "stawał na rzęsach" i tak zawsze będzie źle,nigdy w zyciu nie uslyszysz dobrego słowa od nich, a premia z miesiaca na miesiac coraz mniejsza,a wymagania coraz wieksze.Jezeli mysla, że maja do czynienia z ludźmi niedorozwiniętymi to bardzo sie myla, bo ludzie wszystko widzą i nie daja się już nabierać na te ich zagrywki.Takim podejściem do człowieka nigdy nic nie zyskaja tylko będą tracic kolejnych pracowników, ale to niech już oni wyciągną sobie z tego wnioski, jeżeli potafią.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-03-12 21:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pgf Bydgoszc to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownicy traktowani sa jak zwierzeta.Słowa płynace z ust S.L i J.S to szybciej,dalej ruszajcie sie jak do bydła i to podobno osoby na wyzszych stanowiskach od nas ktore powinny dawac nam przykład.Nie potrafia nam pomoc ale czas na parzenie kawki znajda zawse ,przeciez to dwie ksiezniczki ktorym korona z głowy by spadła.Jesli chodzi o zarobki to brak słow!To najnizsza krajowa.Atmosfera na magazynie zenujaca.Utopia cie w przysłowiowej łyżce wody.Tylko przydupasy maja dobrze,hmmm chyba dobrze wchodza pod biurko.Premia z niej nic nie zostaje bo za wszystko jest odciagane.J.W panoszy sie jakby była conajmniej prezesem pgf,buntowniczka magazynowa.Brak słow jednym słowem wielki syf.Ludzie nowoprzyjeci odchodza po pierwszym dniu pracy a podobno tyle jest cv.Natomiast starsi pracownicy nie sa wcale doceniani.JESLI MASZ MOZLIWOSC INNEJ PRACY NIE WAHAJ SIE ANI CHWILI
zdjecie uzytkownika
obrońca - 2015-03-13 13:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem takich wpisów jak ten ostatni.To jest strona PGF Wrocław i problemow jej dotyczaca, wiec nie rozumiem co tutaj robi wpis o Bydgoszczy?,przeciez jak chciałeś się pożalic na magazyn w Bydgoszczy to trzeba było tam pisac , bo tutaj wątpię, żeby ktoś z waszej dyrekcji to czytał, a nas jakoś tez nie bardzo interesuje inny magazyn, chyba, że jest to świadomy wpis żeby odcignąc uwage od tego co tutaj sie dzieje.
zdjecie uzytkownika
Dyktator - 2015-03-17 10:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dwie bardzo proste rady
Dla nowych - nie składajcie CV
dla starych - szukajcie nowej pracy
a z czasem PGF sam się położy
zdjecie uzytkownika
Nanik - 2015-05-22 22:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak wy no ale firma sama w sobie nie jest godną zaufania. Zdarza się im bardzo wiele wpadek na czym oczywiście tracą pracownicy. I niezależnie czy jest to Bydgoszcz czy Wrocław. Rożne rzeczy się działy w tej firmy. Więc człowieniu jeśli chcesz u nich pracować to musisz się pilnować na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
A może by tak...........? - 2015-05-24 22:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli twoja praca daleka jest od pracy marzeń, przysparza ci więcej zmartwień niż satysfakcji i sprawia, że żyjesz w ciągłym stresie, zmień to. Nie pozwól, żeby negatywne emocje odbierały ci pewność siebie, wiarę w swoje możliwości i radość z życia. Perspektywa szukania nowej pracy początkowo może przerażać. Jednak strach przed zmianą mija, kiedy uświadomisz sobie, ile zdrowia kosztuje cię tkwienie w pracy bez perspektyw. Pamiętaj, że żadna praca nie jest warta twojego zdrowia.Jeśli twój plan dnia stał się monotonny, a ty wciąż walczysz z nudą, pomyśl o kroku naprzód. Podobnie jeśli to, czym się zajmujesz zupełnie cię nie interesuje ani prywatnie ani zawodowo. Nie ma nic bardziej drażniącego niż poczucie bezsensu wykonywanej pracy. W takiej pracy nigdy nie będziesz w pełni zadowolony z życia i nie wykorzystasz pełni swoich możliwości. Nie trać czasu na pozostawanie w miejscu.
zdjecie uzytkownika
jas - 2015-07-04 13:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlsnei szuakaja osob na stanowisko pracownika do dzialu telemarketingu. po wczesniejszych opiniach zaczynam się mocno sie zastanawiac czy w ogole chce tam aplikowac, gdyz praca w ciaglym stresie mnie nie interesuje. w kazdej zdarzaja sie zle opinie, ale tych jest duzo za duzo. bardzo cenie sobie zaufanie od pracodawcy przy wykonywanej pracy.
zdjecie uzytkownika
nic nowego...... - 2015-07-06 13:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nasz nowy pan koordynator znowu obiecuje nam "złote góry" z których i tak nic nowego nie wyniknie, bo pulę pieniędzy jaką mają na wyplaty taką mają i to sie nie zmieni,więc co nowego moze wymyślić?.Teraz jednym zabierze, innym da i tak dalej:), to niczego nie zmieni.Tutaj przede wszystkim potrzebna by była podwyżka płac, a wtedy zniknęła by rotacja pracowników:).Bo jeżeli ktoś dobrze zarabia to po co ma szukać innej pracy?.Ale to tylko marzenie......I tym trzeba się zająć, a nie malowaniem drzwi, czy czyszczeniem stołów, czy zmienianiem kubłów z tekturowych na plastikowe, bo naprawdę jest to akurat mało istotne.A listy wydajności....już to przerabialiśmy nie raz:)
zdjecie uzytkownika
wreszczie - 2015-07-11 22:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak nie ma chwilowo dyrekcji i jest nowy gość, to nie będzie układów ukladzikow dla niektórych, w to mi graj.Z calym szacunkiem ale W C i A B to się nadają ale do tarcia chrzanu.Tyle w temacie
zdjecie uzytkownika
zmiany - 2015-08-08 12:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Układów,układzików może nie będzie, ale tylko na poziomie dyrekcji, bo na magazynie nic sie nie zmieniło,układy jak były tak są, pomiędzy niektórymi zmianowymi,a niektórymi pracownikami,które z niewiadomych powodów uważają się za "Bogów" tej firmy.Jeżeli jednak dokładnie ktoś by przeanalizował ich pracę to stwierdził by ,że są takimi samymi "śmiertelnikami" jak pozostali i również popełniają błędy.Tylko im te błędy zostają szybko wybaczone, tylko pytanie dlaczego?.
zdjecie uzytkownika
manieczka - 2015-08-20 11:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty @junik nie podważaj czyichś kompetencji w firmie bo nie są twoje obowiązki i nie za to otrzymujesz wynagrodzenie. ciekawe natomiast jakie ty piastujesz stanowisko bo ja obecnie chcę wziąć udział w rekrutacji na wakat specjalisty ds, marketingu w Gdańsku, są nabory, i ciekawe czy się spotkamy w firmie przyjacielu
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-25 20:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
xDs - 2015-08-25 20:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rekruter prostak ten gosc od logistyki nie wie co to kultura, jak mozna powiedziec komus przez telefon ze zarobki 3000 brutto czyli 2000 na reke to bardzo wygorowane wymagania, zreszta na spotkaniu rekrutacyjnym gdzie zaprasza po 30 osob az bije od niego chamstwem i zadufaniem w sobie. Nie polecam nawet isc na rozmowe.
zdjecie uzytkownika
OnO - 2015-08-26 16:08:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam z nadgodzinami troche wiecej hehhehe a co do do kulturki powyższe komentarez są jej wyrazem z czego wynika że same wiesniaki tam pracują ....Wskazcie mi proszę zakład pracy gdzie sie warto wybrac bo jak narazie nie znalazłam / em owego! opierając sie na powyższych opiniach ludzi kulturalnych i życzliwych....heehhahhe
zdjecie uzytkownika
zorro - 2015-08-27 01:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widać kolejna niewygodna opinia usunięta przez administratora. Raz jeszcze powtórzę prezes R.B strzelił sobie w stopę zatrudniając Pana M. który nie ma kompetencji do prowadzenia magazynu, zmusza kobiety do dyktowania sobie listy obecności itp do exela ,a to już zakrawa na mobbing mam nadzieje że ktoś go nagra i pójdzie z tym do sądu. I oczywiście mamy nowego donosiciela na magazynie:)
zdjecie uzytkownika
Miodek - 2015-08-27 19:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zorro - 2015-08-27 01:38:21]:
Zorro, Ty Zorro czy Batman bo z tego co napisałeś wynika że MELEPETA.. Chyba wymyśliłeś nową definicje mobingu melepetoooooooo...
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 10:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Nvm - 2015-08-28 10:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na magazynie bałagan, nie ma osoby ,która zarządzała by tym wszystkim. Pierwszy dzien 20 minutowe wytłumaczenie co należy do twych obowiazków i lecisz z robota. Nie wiem jak niektórzy mogą latami pracować biegajac pomiedzy regalami i to za taka małą kase. Bo nie ukrywajmy nie całe 2000 za prace w godzinach 11-19 15-23 22-6 to troche kpiny. A panie OnO - życze miłej pracy i radosci z wydawania tych "ponad 2000" przy "kilku" nadgodzinach
zdjecie uzytkownika
Do Nvm - 2015-08-30 15:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem czego byś oczekiwał więcej:)20 min. tłumaczenia to i tak dużo:)),przeciez praca jest tak prosta "jak budowa cepa", dziecko by się nauczyło:), trzeba tylko załapać "kierunek ruchu" i poznać leki i cała filozofia:).A,że niektórzy pracują tutaj latami za takie pieniądze.... to jest spowodowane tym,że pracują tutaj w większości kobiety, a je mozna bardzo łatwo wykorzystywać finansowo:), bo gdyby to byli mężczyźni, to na pewno nie dali by sie tak wykorzystywać:)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.?
Zadaj pytanie
alert