Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Pracowałeś w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
# - 2014-09-15 09:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
I znowu zarzadza nami osoba z zaburzeniami emocjonalnymi,sama ma problemy ze sobą, a ząrzadza ludźmi.Taką osobę już kiedyś przerabialiśmy i niezbyt dobrze sie to dla niej skończyło,teraz znowu jest to samo.Kiedy ona prowadzi zmianę jest jeden wielki halas i krzyk, niektóre jej polecenia sa takie bzdurne, że aż głowa boli,kłóci się ze wszystkimi i o byle co.Cały czas chce być "najważniejsza", a ktoś kiedyś powiedział, że...... nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.......Inni zmianowi przecież wykonują tą samą pracę i jest spokój i normalnie, a u niej to tragedia.Może jest zorganizowana, ale to jednak nie wszystko, trzeba też umieć żyć z ludźmi, a nie wszędzie szukać problemów.Takie osoby przyjmowane na takie stanowiska powinny przechodzić testy psychologiczne, żeby później nie było takich niespodzianek.
zdjecie uzytkownika
daro - 2014-09-18 16:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sposkoj to bylo wiadome ze wcześniej czy później chętni się skończą. Przecież każdy szuka jakiejś stabilności. Ciekawe czemu szefostwo nie zauważa tego że ma słabych pracowników jak ma ciągle nowych, bo nikt nie może dobrze wdrożyć się w system pracy, tylko ciągle jest albo przestraszony że go zwolnią albo wycieńczony kilkunastogodzinna robota
zdjecie uzytkownika
Pgf - 2014-10-03 09:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi pewnie o Ele, Ewe?
hahahha
zdjecie uzytkownika
sambo - 2014-10-08 21:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [daro - 2014-09-18 16:22:52]:
niestety , ale idąca z zachodu moda na to , aby wszyscy robili wynik, bo przecież wynik jest w pracy najważniejszy , nie pozwala pracownikom na chwilę oddechu. Zgadzam się z Tobą @daro, że pracownicy potrzebują trochę czasu , aby się wdrożyć. Jednak niestety nie mogą liczyć na taką możliwość w PGF ...
zdjecie uzytkownika
juta - 2014-10-11 19:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No w koncu jakas wyplata, docenili. Cisza na forum to chyba wszyscy zadowoleni. Jak sie pracuje to sie ma. Do roboty sie wezcie.a.nie w regalach bajery.
zdjecie uzytkownika
murzynek bambo - 2014-10-11 21:21:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to szczere gratulacje z powodu wysokiej wypłaty!.Teraz juz na pewno bez żadnych skrupułów bedziesz zostawać po godzinach aż do rana, przychodzić na każde wezwanie, a twoja wydajność to pewnie w tym miesiacu wyniesie 200%.Szkoda tylko ,że pozostałych pracowników sie nie docenia.
zdjecie uzytkownika
kapusniak - 2014-10-17 21:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tym razem dostalem tyle ile powinienem dostawac caly czas. 2300.. tyle nie odstalem od poczatku. Szkoda tylko, ze tyle godzin trzeba nap... No nic, w kolejnym miesiacu trzeba sie bardziej postarac. A Wy jak z .. wplywem na konto ?
zdjecie uzytkownika
olsen - 2014-10-22 14:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kapusniak - 2014-10-17 21:44:28]:
Dostałeś, chyba w snach. Przestan podkradac psychotropy pani Uli.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-22 14:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę ze mimo braku ludzi i płakałem na ogrodzeniu o wakacjach nic się tam nie zmienilo.
Pracowałam tam jakieś trzy lata temu, zgłosiłam ich nawet do PIP-u, ale to nic nie dalo, mają jakieś znajomości bo nie zapowiedziana inspekcja była jak najbardziej zapowiedziana.

Jedyne wyjście z sytuacji to strajk ogolny (co pewnie ni gdy się nie zdazy, albo się zwolnić :)

Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
PL - 2014-10-31 07:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można wyciągnąć pewne wnioski - firma oferuje stawkę bez premii i nadgodzin i jest ona do uzyskania w przypadku gdy pracownik zostaje po godzinach? Przecież takie rzeczy nie mają sensu i jaką wartość ma w takim razie zawarta umowa o pracę na dane pieniądze skoro to i tak nie zależy od niej... Kpina...
zdjecie uzytkownika
Metro - 2014-11-02 16:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już nawet w Metrze,sie ogłaszają że potrzebują do pracy ludzi.Niech sami zap. Za takie pieniadze i po tyle godzin
zdjecie uzytkownika
oszukani - 2014-11-18 09:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak zbliza sie Nowy rok i beda podwyzki płacy minimalnej, więc musieli cos wymyslić żeby znowu "obciąc" nam premie.Z tego co pamiętam to zawsze były te "progi" wydajnościowe i obliczanie wskaźników przy rozdzielaniu premi, tak przynajmniej było cały czas mowione:)Jednak teraz okazuje się że te premie były z Kosmosu, albo przyznawane po znajomości, jeżeli dopiero teraz będą brane pod uwagę "progi" wydajnościowe!.Znowu zaczną się kombinacje z fakturami i te "progi " zrobią się naprawdę "wysokie".
zdjecie uzytkownika
sidor - 2014-11-18 17:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie moze wiecie, gdzie to siętrzeba zgłosić, żeby dostać pracę w polskiej grupie farmaceutycznej? wiem,ze tam w gazetecie co,s o tym bylo ale niestety nie wiem gdize mam ta gazete i kontaktu do firmy nie mam. Jak to z tymi warunkami tam jest, napiszcie mi dokladnie bo nei chce sie w cos wpakowac, ok ?
zdjecie uzytkownika
abne - 2014-11-18 20:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poczytaj sobie komentarze to zobaczysz jak tam jest :)))) każdy kto może spiernicza gdzie może , tam zostają tylko ludzie około 50+ :)
zdjecie uzytkownika
doopa - 2014-11-22 18:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli nie wiesz jakie są warunki ,to szybko wyjaśniam .Zapie... za friko ale szklankę wody dostaniesz i przygotuj się na 12 godz . pracy. Na początek dostaniesz zdezelowaną deskę i długopis ,albo nic nie dostaniesz.Będziesz pisał na kartonie bo też można,a premie którą obiecuje dyrekcja w wysokosci tysiąca złotych to dostaniesz ale jak sprzątaczce wyczyścisz patelnie
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-12-02 06:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miodoński pracuje jescze ? a ta beach ewelina kapuś kochanica co lubi kochanków młodszych robi też???
zdjecie uzytkownika
acf - 2014-12-03 05:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli chodzi ci o tA wysoka EwelinE to robi jeszcze :)
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-12-09 23:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O mala wsza (usunięte przez administratora)się wypowiedziała
zdjecie uzytkownika
pol - 2014-12-10 16:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oooooooooo duza wsza p...a odpowiedziala
zdjecie uzytkownika
Tusken - 2014-12-29 12:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jak praca, ciężka i nisko-płatna, raczej z tych "na chwilę". Podejście do pracownika czysto korporacyjne za to bez korporacyjnej dokładności wykonania i "dodatków" (choć jak dla mnie znośne ale ja nie oczekiwałem luksusów). System motywacyjny praktycznie nie istnieje (to co jest, to premia za wydajność, a nie system), organizacja pracy leży - wózki (zdezelowani weterani z niemieckich hipermarketów), kontenery (duża rzadkość) i kartony (powiększanie bałaganu na regałach) trzeba sobie zorganizować samemu. Poruszać się w samym magazynie też jest coraz trudniej - palety stoją już niemal wszędzie (w ten sposób oznaczenia regałów stają się praktycznie bezużyteczne). Owe regały też zaczynają się rozpadać (dosłownie - bo przeciążone towarem "składają" się same). O drabinach nie wspominam (zresztą po co, skoro i tak nie na nie miejsca pomiędzy paletami) W ten sposób, tak zwana "praca na linijkę" finansowo zaczyna być jakimś absurdem. Dodatkowe układanie i dbanie o porządek na przypisanych regałach to zajęcie z gatunku tych "bezsensownych" - i tak w 10 minut po posprzątaniu syf jest jaki był. Co do syfu - zaplecze pracownicze to żenada. Brud, syf i malaria. Uwalone szafki pracownicze to temat oddzielny (i nie najważniejszy) ale dobrze świadczący o tym co czeka Cię w środku. Kurzu na centymetr, ściany czarne i popękane, krzesła z dworcowej poczekalni i nie daj Bóg jak pół zmiany rusza na drugie śniadanie (kolację) - wolnych miejsc brak. Podsumowując: Praca prosta ale wyczerpująca i zbyt nisko-płatna jak na zastane warunki. Nie wytrzymuje konkurencji z innymi firmami obecnymi na wrocławskim rynku pracy, ani pod względem finansowym ani jakościowym - świadczy o tym spora rotacja pracowników. Plusy są dwa - wypłaty są zawsze na czas i bez kombinacji - ile zarobiłeś tyle dostaniesz. Drugim dużym plusem są współpracownicy (i szeregowi i kierownictwo), wbrew powyższym wypowiedziom uważam (z jednym małym, nieznaczącym wyjątkiem ale to moje zdanie), że są największym plusem tej firmy i to mimo drobnych nieporozumień czy różnicy zdań, w końcu normalnych w każdym zespole i firmie.
zdjecie uzytkownika
już były - 2015-01-03 12:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim obecnym jak i byłym pracownikom życzę wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku i miejmy nadzieję że będzie lepszy od poprzedniego :)
zdjecie uzytkownika
maruda - 2015-01-03 13:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie w 2015 Roku!.Co mnie skłoniło do napisania tutaj?,a to ze poruszacie tutaj wiele róznych tematów takie jak płace,kierownictwo,organizacja pracy, to wszystko jest ważne, ale dlaczego nikt jeszcze z was do tej pory nie poruszył tematu grafików?.One co miesiąc wyglądają jak jedna wielka gra w Totolotka, zupełnie nie wiesz co Cię czeka w danym miesiącu.I na jakiej zasadzie są one ustalane?, skoro jeden pracownik dostaje np. 2 tygodnie pod rząd po 6 dni pracujących, a druga osoba w tym samym czasie dostaje po 5 dni wolnego i z nudów już nie wie co ma ze sobą robić:)?.Pewnie napisała odpowiednią kartkę:)).I żeby to było tylko w jednym miesiącu, a w drugim jakoś to zrównoważone jakimś lepszym grafikiem, ale skąd w następnym miesiącu to samo, albo jeszcze gorzej!.dlaczego jedna osoba dostaje taki grafik, że już nie wie "jak się nazywa", a druga wiecznie ma wolne.Jak są oddawane wolne dni za przepracowaną sobotę?,ulubienice p. dyrektor dostają np. piątek-sobota-niedziela, badź sobota-niedziela-poniedziałek i takim oto sposobem zawsze mają po 3 dni wolnego.Można odpocząć?-mozna.A pozostałym "wciśnie" się gdzieś ten jeden dzień byle gdzie, aby tylko go oddać, bo niestety tak trzeba.Ja rozumiem ,że nie wszystkim można dogodzić, ale naprawdę można to jakoś logicznie zaplanować, a nie jednych wykorzystać do "upadłego", a drugi będzie zawsze zadowolony.A na koniec taka mała przestroga dla nowo sie przyjmujących:raczej nie wykazujcie sie na początku że jesteście "dobrzy" bo to zaraz zostaje zauważone przez zmianowych i juz nie macie życia, wszystkie świeta, wolne, soboty , niedziele będziecie spędzać w pracy.Bo ich celem jest wykorzystanie tych najlepszych,a pozostali i tak dostana takie same pieniądze jak Ty, to jest ich polityka zakładu, a poźniej są zdziwieni , dlaczego ludzie się zwalniają.Kochana dyrekcjo! może zrozumiesz w końcu, że dobrych pracowników trzeba motywować, a nie tylko "gonić".Trzeba sie wziąć za tych,którzy tutaj żyją kosztem innych.
zdjecie uzytkownika
Terminator - 2015-01-29 19:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pgf wspomniam bardzo mile :) były długie ale wesołe nocki :) nie zabrakło czasu na relax na majonezie w doborowym towarzystwie :) I na płace nie ma co narzekać bo ludzie, którzy są wydajni, naprawdę dostają wysokie premie.

Pozdrowienia dla Dyrekcji :)
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-02-21 06:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w tej p.... firmie 2 lata temu, półtora roku.może nie któzy mnie pamiętają bo robiłem tylko nocki. ciesze sie że mnie wtedy zwolnili bo złożyłem skargę do PiP-u. wspominam to jako najgorszą pracę w swoim życiu. Rada dla młodych, spier... z tamtąd i wogólne z Polski. Od 1,5 roku pracuję w holandii. kierownik logistyki( firma potrafiła docenić pracownika i jego starania, dokładnośc, wiedzę o magazynie . Co niektórzy musze przejść depresję żeby odejść z tej firmy. pozdrawiam tych którzy mnie pamiętają.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-28 01:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie no, na prawdę jest tak źle jak pisze marek? jakoś totalnie mi się to nie widzi, w sensie wiecie, bardzo cieżko mi w to uwierzyć, bo Polska Grupa Farmaceutyczna ogólnie jak się o niej poczyta to właśnie ma całkiem niezłe opinie w necie, tutaj wlazłem dla potwierdzenia bo mam świadomość że tu piszę byli i obecni pracownicy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.?
Zadaj pytanie