brak logo

Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Wrocław

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

beata 2016-03-16 11:20:07
chyba nie po to jest forum, by o takie rzeczy wypytywać, bez urazy :) Szukam informacji tak jak @Jowita, ale obawiam się, że niewiele się dowiem, jeśli chodzi o stanowisko doradcy klienta
puszek 2016-03-17 23:03:43
ja mam pytanie, kto układa grafik - kierownik czy zmianowi?
pupil 2016-03-18 09:54:06
kierownik ze swoimi pupilami.Pupile mają grafiki na życzenie
ktoś 2016-03-18 09:55:18
jeszcze pracuje a panoszy sie tak jakby była prezesem firmy a nie tylko zmianową
pax 2016-03-18 11:28:25
ktoś, tak patrząc na to z góry to wszyscy powinni mieć równe prawa i równy dostęp do zmian w grafiku/ ustaleń etc. Z tego wnioskuję, że na stanowisku magazyniera jakbym chciał aplikować nie spotka mnie wiele dobrego ?
ktoś 2016-03-20 11:35:47
@pax jak dla mnie, nie powinno się sugerować opiniami. Jak czytam ofertę na magazyniera, to nie widzę, by coś było nie tak. Może po prostu trzeba pracować i nie przejmować się wszystkim dokoła.
wox 2016-03-22 15:14:39
@ktoś.Przekraczając próg tej firmy tracisz swoją godność,szacunek do siebie i innych ludzi,wszelkie cechy człowieka.A zyskujesz, zupełny brak poczucia własnej wartości,bezpodstawne poczucie winy,oraz skrzywienie psychiczne.Wybór nalezy do Ciebie.
4
marchew 2016-03-22 18:20:21
na pewno przesadzasz i dramatyzujesz. to największy w kraju dystrubutor leków i wiemy jakie w biznesie farmaceutycznym biznesie miliardy się obraca, ty nie umiesz tego docenić chyba
1
pracownik 2016-03-24 12:35:45
a co ma piernik do wiatraka ? Firma moze posiadac setki miliardow obrotu a nie ma to nic do tego jak traktuje pracownikow - w tym wypadku jak smieci. A firmy polskie sa jeszcze gorsze niz zagraniczne, nikt tak Polaka nie wy*yma jak rodak. A najgorsi kierownicy to tacy ktorzy maja kompleksy nizszosci I chca sobie je odbic na gnebieniu podwladnych. No i tak wlasnie wyglada przepis na PGF.
2
robol 2016-03-28 21:33:01
Jak tam zbieranie według serii i dat, idzie wam dobrze :P
tame 2016-03-31 11:04:26
Chciałbym wiedzieć @pracownik co masz konkretnie ma myśli pisząc, że firma traktuje kogoś jak śmiecia czyli co robi konkretnie? bo z takiego gadania to nic nie wynika a tutaj ludzie czekają na jakieś konkrety bo w firmie jest duża rekrutacja
plastyk 2016-03-31 21:14:49
@tame, może rekrutacja jest duża ale po miesiącu i tak wiele z osób odchodzi z "kochanej" firmy.
premia 2016-04-01 09:42:13
@tame ,poczytaj sobie wcześniejsze wpisy. Jeśli dalej nie kumasz , to przyjdz do pgf-u i po pierwszej wypłacie sam wyciągniesz wnioski.Zobaczysz jaką dostaniesz premię i ile godz. bedziesz pracował.A jak postanowisz zostać to w tym momencie ukręcisz na siebie bat.Bo już w następnym miesiącu jak nie raczysz zostawać po godzinach to szybko sprowadzą cie do pionu.
3
ep 2016-04-02 12:42:42
@plastyk nie odchodzi ale rotuje, a to inne pojęcie. może nie są też zbyt dobrymi specjalista, a największa i jednak z najstarszych grup farmaceutycznych potrzebuje super fachowców
plastyk 2016-04-02 18:10:23
@ep, rotuje - dobre sobie XD. Oni odchodzą, bo za takie pieniądze i takie warunki pracy (nadgodziny; brak premii, które motywują do lepszej wydajności) to wolą gdzie indziej poszukać.
3
ehem 2016-04-04 15:54:55
w sumie taka wielka firma więc myślałem, że mają jakieś lepsze warunki @plastyk ale może wiesz czy jest jakaś ścieżka awansu? bo mają teraz dużo ofert więc może gdzieś jest lepsza kasa
Anka 2016-04-08 18:52:16
W tej firmie Ci , którzy szybko awansują szybko też spadają jak pokazuje historia pewnej dyrektorki...bez wykształcenia bez doświadczenia została P.Dyrektor robiła co Jej kazali , ale jednak i tak się znudziła jak to ludzie bez charakteru i ją zwolnili..
2
Ray 2016-05-02 12:02:38
liche :)
marcheweczka 2016-05-04 18:14:20
ja po prostu wierze przyjaciele że jeśli ktoś wypada to był za słabym fachowcem. polski rynek farmaceutyczny w Polsce to grube miliardy w obrocie więc nie dziwię się żem potrzebuję tylko super fachowców, nawet w przypadku doradców klienta musi być poziom
kolo 2016-05-04 23:09:40
Nie rozśmieszaj mnie XD
3
bejbik 2016-05-05 21:42:32
@marcheweczka myślę, że możesz mieć rację odnośnie tego, że w tej branży są spore pieniądze jak i to, że no trzeba się na rzeczy znać by być zatrudnionym w takim miejscu. Dlatego też na doradcę klienta trzeba mieć wykształcenie wyższe oraz doświadczenia w pracy w handlu.
jo 2016-05-13 19:24:22
i doświadczenie sprzątaczki się przyda w tej firmie no i angielski żeby porozumiewać się z ludźmi lepszego sortu coby kierowniki nie rozumieli co się mówi.Bo ludzie mądrzejsi od kierowników.No łacina jest konieczna .Coby kierowniki wiedzieli co się do nich mówi bo po polsku nie potrafio zrozumieć
3
jakiś tam ktoś 2016-05-14 22:33:39
i tu masz rację :)
Nighu 2016-06-03 00:24:12
Co tak forum ucichło?
wiesiu 2016-06-03 22:27:12
Widocznie wszyscy zadowoleni
xyz 2016-06-06 07:56:46
No to trzeba zwijać szybko manatki, wszystko się wali, pracownicy olewają i nie przychodzą na zmiany, nie ma podwyżek płac tylko poniewieranie ludźmi, niech sami zasuwają, zobaczymy jak będzie to funkcjonowało w lipcu !
majki 2016-06-11 15:55:05
A wypłata jest zawsze terminowa? Z góry dzięki za odpowiedź
tańczac... z lekami 2016-06-12 23:47:01
Tylko ta jedna jedyna zalet-terminowa wypłata! A co, dużo firm się nie wypłaca terminowo?
tentędy 2016-06-13 08:36:11
@majki, tak, tentędy, tak, wypłata jest terminowa. Ale to jej jedyna zaleta. Wal śmiało.
majki 2016-06-13 11:16:43
no to naparwde nie ma innych zalet niż to, ze wypłaty sa na czas? no a co z atmoasfera w takim razie się dzieje?
tentędy 2016-06-14 01:55:56
Atmosfera jest przepełniona zazdrością, podejrzliwością, frustracją i Bóg wie, czym tam jeszcze. Ale tak jest chyba w każdej pracy. W każdym razie nie znam innej. Najlepiej to nie myśleć o tym, żeby nie czuć się skrzywdzonym. Wtedy możesz pracować. Póki dasz radę
pola 2016-06-15 11:32:04
wydaje mi się, że troche przesadzasz z tą atmosferą w pracy, w sumie można spokojnie pracować na pewno dobrze.
2
ktoś 2016-06-16 10:30:54
ha,ha,ha spokojnie pracujesz jak komu trzeba kapujesz.Wtedy zlecenia dobre od zmianowych,norma wzrasta jak żyjesz dobrze z pakowaczkami,paluszek sie omsknie i zlecenie powędruje do znajomej ,lubianej.Przecież zawsze sie można pomylić z numerem.I tym oto sposobem inni palą faje i norme mają ok.a drugi nawala i norma słabiutka.No cóż grunt to wiedzieć z kim trzymać.
5
nim 2016-06-16 10:42:31
Ile realnie wypłacane jest miesięcznie doradcy klienta? Widzę, że rekrutują osoby na te stanowisko w wielu województwach.
3
KPW 2016-06-28 15:40:07
Wydajność?,ha,ha jaka wydajność?, czy naprawdę pracują jeszcze tutaj tacy ludzie, ktorzy wierzą,że tutaj płacą za wydajność?.Naiwność ludzka nie zna granic.
3
edzik 2016-06-29 00:40:29
Napoleon jeszcze pracuje ???
edzik 2016-06-29 13:23:40
a taka dziewczyna co na czarno chodzi ciągle ubrana chyba Hanna ma na imię jeszcze pracuje? czy już wszyscy się wypalili i odeszli z tej "kochanej" firmy ?
puk puk 2016-07-16 15:42:06
Co tak cicho? Czy to cisza przed burzą? Dziewczyna pracuje a czemu nie. Tylko słabeuszy nie wytrzymują. Trzeba mieć mocne nerwy. Kapusie panoszą się jak karaluchy a każdy uważa się za gwiazdę. Szefowym coraz młodszym odbija.. woda sodowa do głowy, oczywiście. Reszcie nie mieści się to w głowie i może dlatego nie maja nic do gadania.
ooo 2016-07-22 06:37:13
...chciałbym zobaczyć wzór umowy o pracę i wzór umowy o dzieło ? Jakie są stawki godzinowe i czas rozliczeniowy.
Naj 2016-08-14 23:22:01
Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. ma się dobrze, z tego co mi wiadomo to jest całkiem nieźle i nie wydaje mi się, że w ogóle można się o coś doczepić, no pensje są niezłe, umowy o prace dają jakąś pewność,d la mnie to wszystko tutaj całkowicie gra i polecam
1
Taa...jasne 2016-08-18 13:17:23
Żartowniś
1
niemoge 2016-08-18 15:05:27
aile człowiecze pracujesztu i z kim trzymasz ? ,że tak dobrze masz ?
2
detox 2016-08-20 01:18:02
Zmień dealera,bierz połowę albo się podziel
1
wytrwaly5 2016-08-21 02:25:05
Pracowalem tam rok czasu na automacie. Na POCZATKU spoko 1400 ZLECEN max na nocki, dniowki spoko. Praca na zlecenie dodatkowe 2 dni w weekendy. Mi wypadaly dwie dodatkowe niedziele na nocki, czyli 6 nocek pod rzad. Ale spoko dostalem swoja pierwsza wyplate 2003 netto. Potem umowa o prace i tu zaczely sie schody. Najpier praca w wigilie i syslwestra, potem 3 kroli. Pierwsza wyplata na umowe o prace 1503 zl. Umowa o prace 40 godzin w tygodniu i dni do obioru za weekendy bo te tez trzeba pokryc. W styczniu kierowniczka zazadzila ze dni do odbioru nie ma bo jest tyle zlecen. To pracujemy. W lutym wyplata 1627 zl. W lutym tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Caly czas wolaja aby zostac na 9 godzin. A te w firmie placone co 3 miesiace jak sie okazuje. Marzec miesiac promocji 1527 zl POD KONIEC MIESIACA 3200 ZLECEN, bo polityka firmy jest taka ze apteki wyrabiaja utarg i dostaja znizli a potem oddaja towar. Kwiecien jeszcze gorszy od marca, bo dowiadujemy sie ze doszly zlecenia dla aptek z Legnicy i Opola. ZACZYNAJA DAWAC LUDZIOM 3 dni w weekendy. Tragedia. Zadna nocka nie wyrabia zlecen kazdego dnia. Rotacja ludzi duza. Po pierwsze bo nikt nie chce przyjsc a ci co przychodza szybko znikaja. Nie dostaje urlopu bo nie ma ludzi. Tragedia. Dni do obioru znowu nie dostaje bo zleceniowiec kolega zachorowal wiec ja musze sam zaiwaniac. Czerwiec plany wyjazdu za granice. Wypowiedzenie i koniec.
Kierownictowo : oprocz Pana Krzysztofa S. co to ludzi zwalania bo nie chca zostac na 9 godzine i zaraz przybiega do innych by zostali na 10 lub co niektorzy na 11 jest wmiare ok.

Ludzie w pracy bardzo wporzadku.

Polityka firmy: To firma goscia ze spedycji ktory nachapal sie kasy wykupil Katowice jest zadluzony i ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rentowny biznes. Jest w 100 najbogatszych ludzi w Polsce. O zgrozo.

Praca dla bardzo zdeterminowych zyciowo lub tymczasowo albo pracoholikow. Nie polecam.

Na domiar złego rozbudowuja antresole na ktorej skladowane są pudła z lekami dla automatu. Projekt juz zatwierdzony. Nie było miejsca już dawno w magazynie bo jest po prostu za mały. Przy kazdym trasporcie chłopaki z zatowarowania zastawiaja alejki na wysokim, bo tak kierowniczka karze. Teraz jeszcze wiekszy chaos. Podobno Pan K stał sie milszy dla ludzi. Takze atmosfera jest wporzadku jeszcze bardziej.

NA ZLECENIU ZACZYNAJA OSZUKIWAC LUDZI I CHYBA IM ZDROWOTNE PLACIC WIEC OK 1700 ZL KUMPLOM PLACILI NA STALE 1600 PLUS MINUS TO MAX. PODOBNO ZYD WLASCICIEL MA OKRESLANA PULE NA WYPLATY TY ANI WIECEJ NIE WYPLACI ANI MNIEJ NIE MOZE.
3
ktosik 2016-08-24 15:13:42
Czyli wszedzie jesta tak samo,zleceniowcom płaca więcej zeby zachecic do podpisania umowy a potem to już cie maja w d .....bo z dnia na dzień nie odejdziesz.Z ludzmi co pracują po kilka lat nikt się nie liczy bo po co ? bo gdzie pójdą,zostawanie jest normą a jak nie zostaniesz to zmianowy się obrazi i nawet ;dzien dobry nie odpowie,urlop planujesz w styczniu a i tak go nie dostajesz musisz chodzić i się prosić bo ci się nalezy. Doceniani są nowi i ci co normy nie wyrabiają(przez 8 h zbierają po 400 linijek),dlatego wcale się nie dziwię że jest taka rotacja bo nikt normalny takiej sytuacji nie zniesie a oni na tym żerują.
dno 2016-08-24 18:31:31
no właśnie normy nie wyrbiają ale siedzą do upadłegoi le sie da i wtedy są cacy.A że ktoś w krótszym czasie zrobi 4 razy wiecej to nieważne i takim jest be bo nie wysiuaduje jaj po godzinach.są tacy co nawalają sześćrazy ponad norme ale te jego linijki wedrują do koleżanki sprawdzaącej , żeby ta co nawala nie miała za dużo a koleganka mogła spokojnieiść na faje i zawsze ma norme wyrobioną ponad przecietną .dwa zlecenia na konto koleżanki i norma wyrobiona itak robią te emerytowane lolity pod ochronką.stare i mało ruchawe a norma wyrobiona ,ciekawe
1
Nie kumam 2016-08-25 23:04:18
Dno! Skąd tyle zawiści? Ociekasz jadem. Do tego masz nieprawdziwe informację. Albo zmień kumpli. A jak nie chodzisz "na faje" i nie wyrabiasz, to spadaj na dno!
qwerty 2016-09-01 00:21:17
Po przeczytaniu tylko jednej strony komentarzy normalny człowiek w życiu by nie przyszedł tutaj do pracy.Nie rozumiem co skłania ludzi do podejmowania pracy w pgf-ie. Dopóki będzie ten sam prezes i dyrektor to nic się nie zmieni .Płaca do d godziny też,wiec nie wiem na co liczycie.Zmianowi są tylko pionkami w grze dyrektora a pracownicy to niewolnicy.Dla pracowników pieniędzy na premie nie ma ale dla aptekar samochód jest !!!!!!!Dramat i jeszcze raz dramat
1
AT 2016-09-02 13:24:30
bo każdy czytając powyższe wypowiedzi , myśli: "Nie no , przesadzają, przecież nie może być aż tak źle" I myśli tak przez następnie 3 miesiące (wersja dla myślących wolniej )... A potem szuka nowej pracy.
To co wyprawia PGF zachwyciłoby menadżerów w Chinach czy Bangladeszu. Mogliby tu przyjeżdżać na szkolenia jak wyciągnąć maksimum płacąc minimum .
jakitaki 2016-09-09 12:59:32
to w innym filmie.....?!to nie "zachód " to polska
Zostaw swoją opinię o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.