Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Pracowałeś w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kapusniak - 2014-10-17 21:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tym razem dostalem tyle ile powinienem dostawac caly czas. 2300.. tyle nie odstalem od poczatku. Szkoda tylko, ze tyle godzin trzeba nap... No nic, w kolejnym miesiacu trzeba sie bardziej postarac. A Wy jak z .. wplywem na konto ?
zdjecie uzytkownika
olsen - 2014-10-22 14:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kapusniak - 2014-10-17 21:44:28]:
Dostałeś, chyba w snach. Przestan podkradac psychotropy pani Uli.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-22 14:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę ze mimo braku ludzi i płakałem na ogrodzeniu o wakacjach nic się tam nie zmienilo.
Pracowałam tam jakieś trzy lata temu, zgłosiłam ich nawet do PIP-u, ale to nic nie dalo, mają jakieś znajomości bo nie zapowiedziana inspekcja była jak najbardziej zapowiedziana.

Jedyne wyjście z sytuacji to strajk ogolny (co pewnie ni gdy się nie zdazy, albo się zwolnić :)

Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
PL - 2014-10-31 07:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można wyciągnąć pewne wnioski - firma oferuje stawkę bez premii i nadgodzin i jest ona do uzyskania w przypadku gdy pracownik zostaje po godzinach? Przecież takie rzeczy nie mają sensu i jaką wartość ma w takim razie zawarta umowa o pracę na dane pieniądze skoro to i tak nie zależy od niej... Kpina...
zdjecie uzytkownika
Metro - 2014-11-02 16:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już nawet w Metrze,sie ogłaszają że potrzebują do pracy ludzi.Niech sami zap. Za takie pieniadze i po tyle godzin
zdjecie uzytkownika
oszukani - 2014-11-18 09:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak zbliza sie Nowy rok i beda podwyzki płacy minimalnej, więc musieli cos wymyslić żeby znowu "obciąc" nam premie.Z tego co pamiętam to zawsze były te "progi" wydajnościowe i obliczanie wskaźników przy rozdzielaniu premi, tak przynajmniej było cały czas mowione:)Jednak teraz okazuje się że te premie były z Kosmosu, albo przyznawane po znajomości, jeżeli dopiero teraz będą brane pod uwagę "progi" wydajnościowe!.Znowu zaczną się kombinacje z fakturami i te "progi " zrobią się naprawdę "wysokie".
zdjecie uzytkownika
sidor - 2014-11-18 17:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie moze wiecie, gdzie to siętrzeba zgłosić, żeby dostać pracę w polskiej grupie farmaceutycznej? wiem,ze tam w gazetecie co,s o tym bylo ale niestety nie wiem gdize mam ta gazete i kontaktu do firmy nie mam. Jak to z tymi warunkami tam jest, napiszcie mi dokladnie bo nei chce sie w cos wpakowac, ok ?
zdjecie uzytkownika
abne - 2014-11-18 20:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poczytaj sobie komentarze to zobaczysz jak tam jest :)))) każdy kto może spiernicza gdzie może , tam zostają tylko ludzie około 50+ :)
zdjecie uzytkownika
doopa - 2014-11-22 18:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli nie wiesz jakie są warunki ,to szybko wyjaśniam .Zapie... za friko ale szklankę wody dostaniesz i przygotuj się na 12 godz . pracy. Na początek dostaniesz zdezelowaną deskę i długopis ,albo nic nie dostaniesz.Będziesz pisał na kartonie bo też można,a premie którą obiecuje dyrekcja w wysokosci tysiąca złotych to dostaniesz ale jak sprzątaczce wyczyścisz patelnie
zdjecie uzytkownika
kkk - 2014-12-02 06:18:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miodoński pracuje jescze ? a ta beach ewelina kapuś kochanica co lubi kochanków młodszych robi też???
zdjecie uzytkownika
acf - 2014-12-03 05:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli chodzi ci o tA wysoka EwelinE to robi jeszcze :)
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-12-09 23:11:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O mala wsza (usunięte przez administratora)się wypowiedziała
zdjecie uzytkownika
pol - 2014-12-10 16:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oooooooooo duza wsza p...a odpowiedziala
zdjecie uzytkownika
Tusken - 2014-12-29 12:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca jak praca, ciężka i nisko-płatna, raczej z tych "na chwilę". Podejście do pracownika czysto korporacyjne za to bez korporacyjnej dokładności wykonania i "dodatków" (choć jak dla mnie znośne ale ja nie oczekiwałem luksusów). System motywacyjny praktycznie nie istnieje (to co jest, to premia za wydajność, a nie system), organizacja pracy leży - wózki (zdezelowani weterani z niemieckich hipermarketów), kontenery (duża rzadkość) i kartony (powiększanie bałaganu na regałach) trzeba sobie zorganizować samemu. Poruszać się w samym magazynie też jest coraz trudniej - palety stoją już niemal wszędzie (w ten sposób oznaczenia regałów stają się praktycznie bezużyteczne). Owe regały też zaczynają się rozpadać (dosłownie - bo przeciążone towarem "składają" się same). O drabinach nie wspominam (zresztą po co, skoro i tak nie na nie miejsca pomiędzy paletami) W ten sposób, tak zwana "praca na linijkę" finansowo zaczyna być jakimś absurdem. Dodatkowe układanie i dbanie o porządek na przypisanych regałach to zajęcie z gatunku tych "bezsensownych" - i tak w 10 minut po posprzątaniu syf jest jaki był. Co do syfu - zaplecze pracownicze to żenada. Brud, syf i malaria. Uwalone szafki pracownicze to temat oddzielny (i nie najważniejszy) ale dobrze świadczący o tym co czeka Cię w środku. Kurzu na centymetr, ściany czarne i popękane, krzesła z dworcowej poczekalni i nie daj Bóg jak pół zmiany rusza na drugie śniadanie (kolację) - wolnych miejsc brak. Podsumowując: Praca prosta ale wyczerpująca i zbyt nisko-płatna jak na zastane warunki. Nie wytrzymuje konkurencji z innymi firmami obecnymi na wrocławskim rynku pracy, ani pod względem finansowym ani jakościowym - świadczy o tym spora rotacja pracowników. Plusy są dwa - wypłaty są zawsze na czas i bez kombinacji - ile zarobiłeś tyle dostaniesz. Drugim dużym plusem są współpracownicy (i szeregowi i kierownictwo), wbrew powyższym wypowiedziom uważam (z jednym małym, nieznaczącym wyjątkiem ale to moje zdanie), że są największym plusem tej firmy i to mimo drobnych nieporozumień czy różnicy zdań, w końcu normalnych w każdym zespole i firmie.
zdjecie uzytkownika
już były - 2015-01-03 12:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim obecnym jak i byłym pracownikom życzę wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku i miejmy nadzieję że będzie lepszy od poprzedniego :)
zdjecie uzytkownika
maruda - 2015-01-03 13:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie w 2015 Roku!.Co mnie skłoniło do napisania tutaj?,a to ze poruszacie tutaj wiele róznych tematów takie jak płace,kierownictwo,organizacja pracy, to wszystko jest ważne, ale dlaczego nikt jeszcze z was do tej pory nie poruszył tematu grafików?.One co miesiąc wyglądają jak jedna wielka gra w Totolotka, zupełnie nie wiesz co Cię czeka w danym miesiącu.I na jakiej zasadzie są one ustalane?, skoro jeden pracownik dostaje np. 2 tygodnie pod rząd po 6 dni pracujących, a druga osoba w tym samym czasie dostaje po 5 dni wolnego i z nudów już nie wie co ma ze sobą robić:)?.Pewnie napisała odpowiednią kartkę:)).I żeby to było tylko w jednym miesiącu, a w drugim jakoś to zrównoważone jakimś lepszym grafikiem, ale skąd w następnym miesiącu to samo, albo jeszcze gorzej!.dlaczego jedna osoba dostaje taki grafik, że już nie wie "jak się nazywa", a druga wiecznie ma wolne.Jak są oddawane wolne dni za przepracowaną sobotę?,ulubienice p. dyrektor dostają np. piątek-sobota-niedziela, badź sobota-niedziela-poniedziałek i takim oto sposobem zawsze mają po 3 dni wolnego.Można odpocząć?-mozna.A pozostałym "wciśnie" się gdzieś ten jeden dzień byle gdzie, aby tylko go oddać, bo niestety tak trzeba.Ja rozumiem ,że nie wszystkim można dogodzić, ale naprawdę można to jakoś logicznie zaplanować, a nie jednych wykorzystać do "upadłego", a drugi będzie zawsze zadowolony.A na koniec taka mała przestroga dla nowo sie przyjmujących:raczej nie wykazujcie sie na początku że jesteście "dobrzy" bo to zaraz zostaje zauważone przez zmianowych i juz nie macie życia, wszystkie świeta, wolne, soboty , niedziele będziecie spędzać w pracy.Bo ich celem jest wykorzystanie tych najlepszych,a pozostali i tak dostana takie same pieniądze jak Ty, to jest ich polityka zakładu, a poźniej są zdziwieni , dlaczego ludzie się zwalniają.Kochana dyrekcjo! może zrozumiesz w końcu, że dobrych pracowników trzeba motywować, a nie tylko "gonić".Trzeba sie wziąć za tych,którzy tutaj żyją kosztem innych.
zdjecie uzytkownika
Terminator - 2015-01-29 19:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pgf wspomniam bardzo mile :) były długie ale wesołe nocki :) nie zabrakło czasu na relax na majonezie w doborowym towarzystwie :) I na płace nie ma co narzekać bo ludzie, którzy są wydajni, naprawdę dostają wysokie premie.

Pozdrowienia dla Dyrekcji :)
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-02-21 06:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w tej p.... firmie 2 lata temu, półtora roku.może nie któzy mnie pamiętają bo robiłem tylko nocki. ciesze sie że mnie wtedy zwolnili bo złożyłem skargę do PiP-u. wspominam to jako najgorszą pracę w swoim życiu. Rada dla młodych, spier... z tamtąd i wogólne z Polski. Od 1,5 roku pracuję w holandii. kierownik logistyki( firma potrafiła docenić pracownika i jego starania, dokładnośc, wiedzę o magazynie . Co niektórzy musze przejść depresję żeby odejść z tej firmy. pozdrawiam tych którzy mnie pamiętają.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-28 01:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie no, na prawdę jest tak źle jak pisze marek? jakoś totalnie mi się to nie widzi, w sensie wiecie, bardzo cieżko mi w to uwierzyć, bo Polska Grupa Farmaceutyczna ogólnie jak się o niej poczyta to właśnie ma całkiem niezłe opinie w necie, tutaj wlazłem dla potwierdzenia bo mam świadomość że tu piszę byli i obecni pracownicy
zdjecie uzytkownika
Do tomka - 2015-03-12 10:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli chcialbys wiedziec jak jest naprawde to musialbys tutaj wejsc do wewnatrz tego"gniazda os", dopiero wtedy dowiedziałbys się prawdy.Obecna dyrekcja kompletnie nie daja sobie rady, a winą za swoje niekompetencje obwiniaja nas pracowników.Cały czas chca wzbudzic w nas poczucie winy, że to my jestesmy wszystkiemu winni nie oni.Ciągła presja i zmuszanie do pracy to ich taktyka.Powstaly nawet 3 zmiany ktore mialy trwac od.....do, ale gdzie tam nic sie nie zmienilo,dalej to zmuszanie do zostawania po godzinach, to po co to wszystko było? jak i tak to było do przewidzenia, że tak sie skończy.A ty pracowniku choćbyś "stawał na rzęsach" i tak zawsze będzie źle,nigdy w zyciu nie uslyszysz dobrego słowa od nich, a premia z miesiaca na miesiac coraz mniejsza,a wymagania coraz wieksze.Jezeli mysla, że maja do czynienia z ludźmi niedorozwiniętymi to bardzo sie myla, bo ludzie wszystko widzą i nie daja się już nabierać na te ich zagrywki.Takim podejściem do człowieka nigdy nic nie zyskaja tylko będą tracic kolejnych pracowników, ale to niech już oni wyciągną sobie z tego wnioski, jeżeli potafią.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-03-12 21:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pgf Bydgoszc to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracownicy traktowani sa jak zwierzeta.Słowa płynace z ust S.L i J.S to szybciej,dalej ruszajcie sie jak do bydła i to podobno osoby na wyzszych stanowiskach od nas ktore powinny dawac nam przykład.Nie potrafia nam pomoc ale czas na parzenie kawki znajda zawse ,przeciez to dwie ksiezniczki ktorym korona z głowy by spadła.Jesli chodzi o zarobki to brak słow!To najnizsza krajowa.Atmosfera na magazynie zenujaca.Utopia cie w przysłowiowej łyżce wody.Tylko przydupasy maja dobrze,hmmm chyba dobrze wchodza pod biurko.Premia z niej nic nie zostaje bo za wszystko jest odciagane.J.W panoszy sie jakby była conajmniej prezesem pgf,buntowniczka magazynowa.Brak słow jednym słowem wielki syf.Ludzie nowoprzyjeci odchodza po pierwszym dniu pracy a podobno tyle jest cv.Natomiast starsi pracownicy nie sa wcale doceniani.JESLI MASZ MOZLIWOSC INNEJ PRACY NIE WAHAJ SIE ANI CHWILI
zdjecie uzytkownika
obrońca - 2015-03-13 13:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiem takich wpisów jak ten ostatni.To jest strona PGF Wrocław i problemow jej dotyczaca, wiec nie rozumiem co tutaj robi wpis o Bydgoszczy?,przeciez jak chciałeś się pożalic na magazyn w Bydgoszczy to trzeba było tam pisac , bo tutaj wątpię, żeby ktoś z waszej dyrekcji to czytał, a nas jakoś tez nie bardzo interesuje inny magazyn, chyba, że jest to świadomy wpis żeby odcignąc uwage od tego co tutaj sie dzieje.
zdjecie uzytkownika
Dyktator - 2015-03-17 10:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dwie bardzo proste rady
Dla nowych - nie składajcie CV
dla starych - szukajcie nowej pracy
a z czasem PGF sam się położy
zdjecie uzytkownika
Nanik - 2015-05-22 22:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak wy no ale firma sama w sobie nie jest godną zaufania. Zdarza się im bardzo wiele wpadek na czym oczywiście tracą pracownicy. I niezależnie czy jest to Bydgoszcz czy Wrocław. Rożne rzeczy się działy w tej firmy. Więc człowieniu jeśli chcesz u nich pracować to musisz się pilnować na każdym kroku.
zdjecie uzytkownika
A może by tak...........? - 2015-05-24 22:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli twoja praca daleka jest od pracy marzeń, przysparza ci więcej zmartwień niż satysfakcji i sprawia, że żyjesz w ciągłym stresie, zmień to. Nie pozwól, żeby negatywne emocje odbierały ci pewność siebie, wiarę w swoje możliwości i radość z życia. Perspektywa szukania nowej pracy początkowo może przerażać. Jednak strach przed zmianą mija, kiedy uświadomisz sobie, ile zdrowia kosztuje cię tkwienie w pracy bez perspektyw. Pamiętaj, że żadna praca nie jest warta twojego zdrowia.Jeśli twój plan dnia stał się monotonny, a ty wciąż walczysz z nudą, pomyśl o kroku naprzód. Podobnie jeśli to, czym się zajmujesz zupełnie cię nie interesuje ani prywatnie ani zawodowo. Nie ma nic bardziej drażniącego niż poczucie bezsensu wykonywanej pracy. W takiej pracy nigdy nie będziesz w pełni zadowolony z życia i nie wykorzystasz pełni swoich możliwości. Nie trać czasu na pozostawanie w miejscu.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.?
Zadaj pytanie
alert