Instytut Rozwoju Kapitału Ludzkiego

Olsztyn

Opinie o Instytut Rozwoju Kapitału Ludzkiego

agnieszka25 2014-10-29 15:12:57
Witam,

polecam współpracę z agencją pośrednictwa pracy IRKL. Pomoc w zorganizowaniu wyjazdu, na miejscu też wszystko zgadzało się z tym co wcześniej powiedziała konsultantka przedstawiająca mi ofertę.Pracuję jako kelnerka w niewielkim hotelu na Bawarii i jestem naprawdę zadowolona:)
3
anna 2015-07-22 15:05:42
agencja jest w miarę ok lecz brak jej profesjonalizmu, są mało komunikatywni względem strony niemieckiej oraz przyszłych pracowników.
5
Budowlaniec 2015-07-23 13:34:31
Dzięki firmie IRKL wyjechałem do pracy i jestem z niej zadowolony. Współpraca z pracodawcą układa się bardzo dobrze. Jestem im bardzo wdzięczny!
1
Agnieszka 2015-08-03 14:11:53
Firma wymaga dnia próbnego do pracy na produkcji jako krajacz warzyw. Niepoważne!
2
monika 2015-08-06 10:43:21
firma mogła by sie bardziej postarać
IRKL 2015-08-14 11:30:13
To nie IRKL wymaga dnia próbnego, a niektórzy pracodawcy. Dni próbne zdarzają się bardzo rzadko, a jeśli już to w tylko w przypadku osób, które mieszkają w tej samej miejscowości i nie muszą dojeżdżać.
1
IRKL 2015-08-14 11:34:29
Jeśli uważa Pan, że nasze podejście jest nieodpowiednie, to serdecznie prosimy o kontakt. Na naszej stronie (irkl.org) znajdzie Pan imię i nazwisko osoby zarządzającej firmą. Chętnie poznamy Pana wątpliwości i przykro nam, że nie udało się wyjechać do pracy.
1
maro 2015-09-07 20:13:45
IRKL według mnie to kompetentna firma po przyjechaniu do pracodawcy było wszystko tak jak było ustalone telefonicznie .Osobiście polecam
2
xxx 2015-10-27 17:44:03
Ze strony agencji wszystko w porządku nie miałam prawa na nic narzekać. Jednak samo miejsce pracy (cpn) jak i pracodawca niemiecki z okolic Magdeburga to już osobny temat. Jestem zdziwiona że kontynuują z nim współprace.
IRKL 2015-11-04 10:57:12
Witam serdecznie,
niestety nie dowie się Pani niczego o nas jako o pracodawcy, gdyż my nim nie jesteśmy :) Prowadzimy jedynie rekrutacje oraz szkolenia na zlecenie zagranicznych jak i polskich pracodawców.
We wszystkich prowadzonych przez nas rekrutacjach zatrudnienie jest bezpośrednio u pracodawcy, a więc jest to zagraniczna umowa o pracę.
Wszystkie powyższe opinie zostały wystawione przez kandydatów, którzy brali udział w prowadzonych przez nas rekrutacjach i zostali zatrudnieni.
Zapraszam do kontaktu z nami wszystkie osoby, które znają język niemiecki lub angielski minimum w dobrych podstawach.
Pozdrawiam,
IRKL
1
Sto 2016-01-11 17:12:33
Maccie oferty zwiazane z gastronomia do Angli?
xxx 2016-03-22 00:35:50
Jest szansa, by pojawiły się prace sezonowe/tymczasowe dla absolwentów liceum- od czerwca do października?
IRKL 2016-04-07 10:36:39
Witam. Proszę napisać ( irkl.org/kontakt) albo zadzwonić do nas( usunięte przez administratora )W części ofert jest zwrot za przejazd i zakwaterowanie, a w części nie ma. Zapraszamy.
IRKL 2016-04-19 15:26:05
Nie pobieramy i nie możemy tego robić my ani żadna inna agencja - w Polsce pobieranie opłat od pracowników za pośrednictwo pracy jest zabronione. Pańska opinia jest niezgodna z rzeczywistością i wprowadza odbiorców w błąd.
1
justyna 2016-06-08 09:15:59
Chce sie dowiedziec czegos o agencji pracy tej irkl
1
IRKL 2016-06-29 09:56:50
Zapraszamy do kontaktów. Dane znajdzie Pani na irkl.org
Ghu 2016-07-31 13:43:40
Ktoś kiedykolwiek dostał od nich jakąkolwiek odpowiedź czy zbierają tylko dane osobowe?
13
Instytut Rozwoju Kapitału Ludzkiego 2016-08-01 10:13:39 [pracodawca]
Staramy się rozpatrywać wszystkie zgłoszenia na bieżąco. Czasem, a szczególnie w sezonie, piętrzą się kolejki zgłoszeń. Jeśli Pańska sprawa jest pilna, prosimy o telefon.
ciekawska 2016-10-21 20:58:55
Na czym polega "proces rekrutacji"? Wysłałam cv wraz z informacją, żem chętna do roboty w Niemczech. Dostałam odpowiedź zwrotną, że jak przejdę pozytywnie "proces rekrutacji" to do mnie zadzwonią. Czyli tak jakby ten "proces rekrutacji" to tylko na podstawie cv?
Instytut Rozwoju Kapitału Ludzkiego 2016-10-22 09:29:36 [pracodawca]
Witam.

Właśnie od tego telefonu rozpoczyna się weryfikacja doświadczenia, języka, nastawienia do wyjazdu itp.

Samo CV służy tylko do weryfikacji wstępnej.

Pozdrawiamy.
zxcvb 2016-11-20 19:53:08
@Ghu i jak- doczekałeś/aś się odpowiedzi? Ja wysłałam CV jakoś początkiem października. Prawdopodobnie nie przeszłam owego procesu rekrutacyjnego, który polegał w sumie nie wiem na czym, bo odzewu nie było :) Natomiast gdyby ktoś tu był w pilnej potrzebie wyjazdowej (jak ja byłam) i również nie podpadał pod "schematy" rekruterów takowych agencji (osobiście próbowałam wyjechać z pośrednictwem 4 tego typu instytucji - odpowiedź: 4xbrak odpowiedzi) to polecam oferty pracy z portalu EURES - tam można bezpośrednio kierować CV (napisane w j. niemieckim) do niemieckich pracodawców. Oferty te są w miarę bezpieczne, bo publikowane w urzędach pracy poszczególnych krajów (przy czym nie trzeba być "klientem" tego typu instytucji, żeby aplikować na dane stanowisko). W dodatku pracodawcy publikując tam oferty biorą pod uwagę, że może odpowiedzieć na ogłoszenie jegomość z innego kraju. W moim przypadku (chciałam pracować w sklepie) niemiecki nie był jeszcze niestety na tyle dobry, ale przynajmniej była informacja zwrotna. Po nowym roku będę próbować ponownie a teraz szlifuję Deutscha:)
Zostaw swoją opinię o Instytut Rozwoju Kapitału Ludzkiego - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Instytut Rozwoju Kapitału Ludzkiego